Page 47

VIL SKABE EN TILVÆRELSE I RINGKØBING

Nu er hans kone Ewelina Kmiecik-Grodzinski også flyttet til Ringkøbing. Hun er uddannet kunstmaler. ”Vi er på udkig efter vores egen lejlighed i Ringkøbing. Vi vil gerne skabe os en tilværelse her i Ringkøbing. Det må gerne være en lejlighed med udsigt over vandet og plads til et atelier til min kone. Mulighederne for at være professionel kunstmaler er langt større i Danmark end i Polen. I Danmark bliver der sat stor pris på kunst,” siger Jan Grodzinski.

FAKTA

vember 2014 har han arbejdet i fem måneder som ingeniør hos EagleBurgmann i Ringkøbing. Det verdensomspændende firma udvikler og producerer blandt andet produkter til offshore-industrien. ”Jeg har tidligere arbejdet hos Volvo i Polen, og her havde vi flere samarbejdspartnere i Danmark, som jeg ofte var i kontakt med. De var utrolig flinke, og på den måde fik jeg et godt indtryk af Danmark. Jeg ville gerne prøve at arbejde i udlandet, og hvorfor så ikke Danmark? I bil tager det kun ni timer at køre fra Ringkøbing til min hjemegn i Polen,” siger Jan Grodzinski, der taler et godt engelsk. Det var EagleBurgmann, der henviste Jan Grodzinski til Career Campus. ”Det var dejligt og utroligt let at kunne flytte direkte ind et sted med møbler og køkkengrej. Det gjorde det hele meget nemmere. Så kunne jeg koncentrere mig om mit nye arbejde,” siger Jan Grodzinski, der er taknemmelig for den støtte, som både kollegerne hos EagleBurgmann og de øvrige beboere på Career Campus har vist ham. ”De er altid parate til at hjælpe – i begyndelsen var der f.eks. papirer fra myndighederne, som jeg havde svært ved helt at forstå,” siger Jan Grodzinski.

CAREER CAMPUS

Career Campus ligger på Aldershvilevej 16 i Ringkøbing. Det er indrettet i det tidligere plejehjem Aldershvile fra 1911. I 2009 flyttede de første beboere ind i Career Campus, der drives af Erhvervscentret. Der er 28 værelser på cirka 25 kvadratmeter. I bedste kollegiestil deles man om køkken og diverse fællesrum med sofa og tv. Målet med Career Campus er at trække højtuddannede til det vestjyske. Det kan f.eks. være danske eller udenlandske studerende i praktik i lokale virksomheder. Huslejen er 3500 kr. pr. måned. Med i prisen er vand og varme, og der er fri adgang til motionscenter og svømmehal. Der er planer om at renovere Career Campus. Et projekt, som Realdania støtter. Hele finansieringen er ikke på plads endnu. Renoveringen giver lidt flere værelser – blandt andet værelser for par.

Ringkøbing-Skjern Lær dansk hos Danmarks største udbyder af danskundervisning for voksne udlændinge

Voldgade 6, 1. sal 6900 Skjern T: 96 48 28 28 skjern@adm.laerdansk.dk

www.laerdansk.dk/skjern

www.rksk.dk 

  47

Profile for Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune