Page 23

ET PUSTERUM I HVERDAGEN

Elisabeth Kinner er glad for, at hun meldte sig som besøgsven. ”Det giver et pusterum i min hverdag. Jeg skal ikke tænke på afleveringsopgaver og lektier. Jeg kobler fra og nyder at være sammen med Grethe, og jeg kan se, at Grethe er glad for besøget,” siger Elisabeth Kinner. Rollen som besøgsven har også givet hende en vis afklaring om den jobmæssige fremtid. ”Jeg har været i praktik som sygeplejerske, men jeg har ikke helt afgjort, om det er noget for mig. Til gengæld er jeg via besøgene hos Grethe blevet bekræftet i, at jeg vil arbejde med mennesker,” siger Elisabeth Kinner.

FAKTA

”Vi snakker lidt om, hvad jeg skal lave, når jeg er færdig på gymnasiet,” siger Elisabeth Kinner, der stammer fra Bøvling i Lemvig Kommune og blandt andet valgte Det Kristne Gymnasium, fordi hun kan bo på gymnasiet. Den kommende student tilføjer: ”Det er spændende at høre om, hvad Grethe Nielsen har lavet i sit lange liv”. ”Jeg har stået i butik i mange år. Både på apoteket og hos en købmand,” siger Grethe Nielsen. De snakker også om, at Grethe Nielsens familie er meget flinke til at besøge hende. ”Vi fik desværre ingen børn selv, men min søster og hendes børn med familier er rigtig flinke til at besøge mig. De vil gerne besøge moster, som de siger. Det gælder også de mindre børn i familien. De slår armene om halsen på mig. Og de vil gerne spille kort. Så får vi os et slag kort. Det er meget hyggeligt, og det giver en masse liv. Det er på samme måde, når jeg har besøg af Elisabeth – så bliver der liv,” siger Grethe Nielsen.

VIL DU VÆRE FRIVILLIG?

På kommunens hjemmeside er der på undersiden www.rksk. dk/frivillig samlet en række nyttige informationer om frivilligt arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der findes f.eks. en oversigt over frivillige foreninger i kommunen, pjecer om frivillige tilbud, oplysninger om kommunale støttemuligheder til frivilligt arbejde, kommunens samarbejde med frivillige, herunder kontaktpersoner osv.

Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern, www.frivilligvest.dk, er en foreningsdrevet virksomhed, der bakker op om frivilligt socialt arbejde og foreninger, der arbejder inden for det felt. Det sker f.eks. ved formidling af frivillige jobs. Der blev i 2012 gennemført en kortlægning af den frivillige verden i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et borgerpanel på 2000 deltagere var med i undersøgelsen. Der var en svarprocent på 68. Undersøgelsen viste, at 57 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune udfører frivilligt arbejde. På landsplan er tallet 43 procent. Den største rekruttering til at være frivillig sker gennem netværk og relationer.

Skal vi gøre din hverdag lettere?

)' !.'

Vil du heller have kvalitetstid med familien end gøre rent? Vi tilbyder: • Rengøring i private hjem – også hovedrengøring

2 2-/4/2% % $ , / (

• Havearbejde – samt vedligeholdelse

Vi påtager os mange andre opgaver – forhør nærmere ... Vi er godkendt under fritvalgsordningen i Lemvig og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Herningvej 5, 6950 Ringkøbing • Tlf. 9680 1999 www.vikarservice.nu

6)

• Erhvervsrengøring

Vi glæder os til at høre nærmere fra dig

● ● ● ● ● ●

Autoelektro - Diesel Bil- og bådvarmer Elektriske maskiner El- og luftværktøj El-motorer og gear Diverse pumper

www.skjern-elektro.dk Skjern Elektro 1

www.rksk.dk 

  23

14/12/04 12:40:32

Profile for Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune