Page 17

De ikke så bogligt stærke elever – der ofte er drenge – har også haft gang i et andet projekt på overbygningsskolen i Tarm. De har sammen med pedellen bygget en multibane, hvor der blandt andet kan spilles fodbold og basketball. ”Det var eleverne selv, der kom med ønsket om at bygge en multibane sammen med pedellen. Så mødte de op i arbejdstøj og byggede banen. Resultatet er blevet en flot bane, der giver respekt til de pågældende elever for deres indsats,” siger Else Thorup. Netop den aktive handling er et nøgleord i Tarm Skoles satsning på entreprenørskab. Først skal de kreative og innovative faser selvfølgelig være der. Det er her, de vilde ideer udvikles til noget nyt og spændende. Men det er mindst lige så vigtigt, at der er handling med i projektet. Tankerne og ideerne skal føres ud i den virkelige verden. ”Kreative tanker og gode ideer skal ikke kun skrives op på en planche. De skal blive til virkelighed. Det er det, entreprenørskab handler om. Man skal gøre noget. Man skal handle. Hvis der f.eks. er en gruppe, der arbejder med at lave hjemmesider, så skal de lave en rigtig hjemmeside for en forening eller en virksomhed,” siger Else Thorup. Hun er glad for, at virksomhederne i Tarm og omegn har bakket op om det innovative koncept. ”Omkring 30 virksomheder er med i ordningen, og det er rigtig flot. Det kan være en gruppe elever, der besøger en af virksomhederne og lærer om et specifikt emne, eller det kan være indehaveren eller en medarbejder fra virksomheden, der deltager i undervisningen på skolen,” siger Else Thorup, der tilføjer, at skolen ikke har færdigudviklet konceptet med innovation i undervisningen, men at skolen takket være engagerede lærere, elever og samarbejdspartnere er kommet godt fra start.

FAKTA

DET GÆLDER OM AT HANDLE

FAKTA

Tarm Skole og Fonden for Entreprenørskab Tarm Skole samarbejder med Fonden for Entreprenørskab med henblik på at få mere innovation og entreprenørskab ind i undervisningen. Fonden arbejder for, at evnen til at være innovativ skal være et grundelement i alle uddannelser fra folkeskole til universitet. Fonden vil fremme de unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri. Tarm Skole har hentet viden og materiale hos fonden, der udvikler og udgiver undervisningsmateriale og rådgiver om implementering af entreprenørskab i undervisningen. Tarm Skoles leder Else Thorup håber, at eleverne ved at lære om innovation og entreprenørskab – og føre nogle af ideerne ud i livet – bliver klædt endnu bedre på til at begå sig i samfundet og bidrage til fællesskabet.

Fremtidens isolering i fremtidens kommune Op til 80 % bedre isoleringsevne kontra traditionel isolering. Ingen irriterende fibre - bedre indeklima. Formfast isolering - ingen kuldebroer. Suger ikke fugt - ingen risiko for råd og svamp. Recticel Isolering giver flere brugbare m2 i dit hus. Velegnet såvel i nybyg, som i renovering.

indretning interiør design

Hos os kan du være sikker på, at få seriøs og professionel rådgivning. - Fordi isolering ikke skal fylde mere end absolut nødvendigt

scan-line interiør a/s nørregade 2 DK - 6950 ringkøbing tel +45 97 32 45 44 fax +45 97 32 30 10

Panelbyg ApS - Gråhedevej 7, Ådum - DK-6880 Tarm Tlf.: +45 8832 1770 - info@panelbyg.dk - www.panelbyg.dk

www.designsolutions.dk post@designsolutions.dk

Rationel, Herning

www.rksk.dk 

  17

Profile for Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Info 2015  

Husstandsomdelt informationshæfte fra Ringkøbing-Skjern Kommune