RINGANA magazine 02-20 NL

Page 1

MAGAZINE 02-20 NL

The beautyredefining issue Verse cosmetica, supplementen & meals


R I N G A N A

4 / BEAUTY REDEFINED Schoonheid toen en nu 8 / OVERNIGHT De nieuwe ageless boosters 14 / ANDERS DENKEN Wat is echt belangrijk 22 / REACH THE WORLD RINGANA op expansiekoers 24 / PLANT-POWERED BEAUTY Krachtige werkzame stoffen uit de natuur 26 / RICHTUNG NUL Wij zijn klimaatneutraal

Het productgedeelte staat in het tweede deel van het magazine.


Editorial

BEAUTY REDEFINED

Baanbrekend zijn, opnieuw definiĂŤren, opnieuw bepalen. Dat is en was altijd al de strategie die het handelen van RINGANA heeft bepaald. Sinds de uitvinding van onze iconische tandolie was het al de bedoeling om kritisch te kijken naar het bestaande en om nieuw te denken. Passend hierbij presenteren wij deze herfst met de serie FRESH overnight treatment twee zeer effectieve vitamineageless-boosters die je normale verzorgingsroutine helemaal anders maken. Deze uitzonderlijke vitamineverzorgingsproducten zijn gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten in cosmetica-onderzoek en richten zich op huidvernieuwing en zorgen 's nachts voor een herdefiniĂŤring van je huid. Wat betreft klimaatneutraliteit hebben wij de meetlat ook hoger gelegd. We kunnen je met trots meedelen dat RINGANA een van de eerste bedrijven is met een klimaatneutrale keten van toegevoegde waarde. Wij zijn er al jaren continu mee bezig om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Met onze nieuwe RINGANA Campus in St. Johann (Stiermarken) zullen wij deze stap consequent voortzetten en baanbrekend zijn in de Fresh-productie en op het gebied van milieubescherming. Bedankt dat je onderdeel bent van dit gezamenlijke succesverhaal.

Ulla & Andreas wensen je veel leesplezier

3


R I N G A N A

Beauty Redefined. Een tijdreis. Cosmetica moet beschermen, verzorgen en mooier maken. Mensen gebruiken cosmetica al duizenden jaren. Wij hebben de cultuurgeschiedenis van schoonheid nader bekeken en hebben daarbij interessante ontdekkingen gedaan. HET OUDE EGYPTE De Egyptische koningin Cleopatra (69 v. Chr – 30 v. Chr.) verzorgde haar huid uitgebreid met de toentertijd beschikbare middelen. Tot haar schoonheidsrecepten behoorden naast de beroemde melk- en honingbaden ook rozenwater, kleiaarde en aloë vera. Reiniging en verzorging was belangrijk in het oude Egypte: De mensen gebruikten speciale schrapers om hardnekkig vuil van hun huid te verwijderen. Na het wassen werd de huid voorzien van make-up en met kruidenoliën ingesmeerd. Voor de bescherming tegen de zon en voor desinfectie. HET OUDE GRIEKENLAND De Griekse arts Claudius Galenus (129 – 199 n.Chr.) mengde olijfolie, rozenwater en bijenwas tot een crème voor de droge huid, die hij koelzalf noemde.

4


VROEGE MIDDELEEUWEN Het christendom veroverde Europa. Openbare baden werden gesloten, make-up werd als heidens beschouwd. Keizer Justinianus I sloot in 529 de beroemde door Plato opgerichte Academie van Athene. Vele geleerden gingen daarom naar de Academie van Gondesjapoer in India. Hier werden Europese en Oriëntaalse invloeden vermengd bij de cosmetica- en parfumproductie. De christelijke missionarissen hadden echter niets in te brengen tegen het medische gebruik van oliën, zalven en crèmes in kloosters. DE FRANSE RENAISSANCE In Frankrijk werd het elegante leven van de hoge adel als ideaal beschouwd. Via de Chinese Zijderoute en uit Klein-Azië kwamen exotische geuren en cosmetica naar Europa. Wassen met water was echter strafbaar, dus bedekte men lichaamsgeur met parfum en maakte gebruik van "droge cosmetica". Loodwit en vermiljoen beschadigden echter de huid, waardoor men probeerde om deze met rozenolie en -essences weer te kalmeren. DE VERLICHTING In het kader van de verlichting in de 19e eeuw werd het natuurlijke weer ontdekt.

Lucht, water en licht werden als algemeen toegankelijke middelen voor het harden van lichaam en geest gepropageerd. Men ging aan bergbeklimmen en zwemmen doen. Daardoor steeg de vraag naar zonbescherming. Keizerin Sissi verrijkte haar koelzalf daarom met zink en talk. Het zink werkte daarbij als zonnefilter en de zalf had uit huidig oogpunt een beschermingsfactor van ca. 20.

Beauty Redefined

Het woord cosmetica werd uitgevonden. Het is afgeleid van het Griekse werkwoord "kosméo" dat "ordenen, versieren" betekende. Wie het zich kon veroorloven baadde in met badzout geparfumeerd water, bracht een aangename geur aan met zalfolie en verzorgde de huid met kostbare essences.

DE MODERNE TIJD De toenemende industrialisatie was ook van invloed op schoonheid. De eerste cosmeticaconcerns werden opgericht. De eersten waren L'Oreal in 1909, Helena Rubinstein in 1912 en Coco Chanel in 1913 in Parijs. In het vaarwater van de industriële revolutie werd cosmetica een massaproduct en dus betaalbaar voor het grote publiek. Het was de eeuw van de uitvindersgeest: Van permanent tot de liposomen (kleine lipidebolletjes die werkzame stoffen dieper in de huid brengen) werd er van alles uitgevonden. EN TEGENWOORDIG Na zoveel industrialisatie en chemie valt er een herbezinning naar natuurlijke ingrediënten op te merken. Biologisch, veganistisch en organisch zijn niet alleen bij voeding, maar ook bij cosmetica gewenster dan ooit. Echter in high tech-formule met effectieve werkzaamheid, die ook meetbaar is. De slimme Fresh-filosofie, die RINGANA vanaf het begin heeft vertegenwoordigd, is tegenwoordig actueler dan ooit.

5


R I N G A N A

INTERVIEW MET ANDREAS WILFINGER Met de nieuwe high-tech-verzorgingsoplossingen FRESH overnight heeft RINGANA twee ultramoderne producten gecreëerd. Kunt u ons meer vertellen over de ontwikkeling? Oorspronkelijk werd het product ontwikkeld als een masker. Maar als snel zagen we in dat wat we hadden gecreëerd te geniaal is om afgeveegd of afgewassen te worden. Het bijzondere aan beide producten is het nieuwe en baanbrekende vitaminecomplex.

"Bij RINGANA zijn er geen grenzen. Wij denken 'outside the box'."

Het vitamine A-derivaat retinal is de nieuwe benchmark wat betreft huidverjonging. Ook de nieuwe goudvitamine is revolutionair. Vitamine C is gebonden aan minuscule gouddeeltjes, waardoor de vitamine stabiel blijft en dieper in de huid kan worden gebracht. Wat is het bijzondere aan het RINGANA-­onderzoek? Het is de bedoeling dat onze onderzoekers 'out of the box' denken ende best mogelijke producten creëren. Daarbij zijn er voor hen geen beperkingen wat betreft kosten of keuze van grondstoffen. Wij willen onze klanten enthousiast maken met onze producten en dat lukt alleen als wij er zelf enthousiast over zijn. Ons enige doel is om hoogwaardige producten te creëren.

6

Welke onderzoeksbenaderingen zijn er op dit moment op het gebied van huidverzorging? De nieuwe FRESH overnight treatments zijn het antwoord op de vele actuele, wetenschappelijke ontdekkingen in huidonderzoek. Wij spelen hier in op onderwerpen zoals autofagie, het in suiker omzetten van de cellen of het feit dat de cellen wat betreft veroudering elkaar kunnen aansteken. Daardoor is het gelukt om meerdere oplossingsbenaderingen in een formule op te nemen.

"Wij willen mensen enthousiast maken met producten die ons enthousiast maken."

Toch gebruikt RINGANA ook vele klassieke ingrediënten zoals vitamines of antioxidanten. Hoe belangrijk is deze basis voor u? Ze zijn de kern van elk RINGANA-product. Omdat wij unieke verse cosmetica produceren, kunnen wij bijzondere werkzame stoffen gebruiken zoals zeer effectieve, maar gevoelige antioxidanten, die in normale verzorgingscrèmes die maandenlang worden opgeslagen zouden bederven. Belangrijk zijn echter niet alleen de werkzame stoffen zelf, maar ook hoe men deze combineert en formuleert. Dat is een beetje te vergelijken met koken. Met identieke ingrediënten kan afhankelijk van de vaardigheden van de kok een maaltijd die gemiddeld smaakt of een culinair meesterwerk worden gemaakt. De absolute kroon is de versheid van de ingrediënten.


Beauty Redefined

7


R I N G A N A

ABC HET NIEUWE

I N H U I DV E R ZO R G I N G

8


Overnight

Met de nieuwe FRESH overnight treatments bundelt RINGANA de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen bij cosmeticaonderzoek. FRESH overnight face treatment en FRESH overnight body treatment zijn twee intensief verzorgende producten voor gezicht en lichaam, die sterk zijn gericht op huidvernieuwing. De beide verzorgingsproducten worden 's avonds aangebracht en geven het uiterlijk van je huid 's nachts een boost.

Vitamines hebben een sleutelfunctie in het lichaam en worden daarom al tientallen jaren in cosmetica gebruikt. Nu tilt RINGANA vitaminecosmetica naar een hoger niveau. Daarvoor werd er met een nieuwe benadering gekeken naar vitamines in de huidverzorging. Vitamine A, ook wel bekend als retinol, zorgt ervoor dat de celvernieuwing en de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De keerzijde van de medaille is dat vitamine A de huid kan irriteren. Daarom is RINGANA een stap verder gegaan en gebruikt in de nieuwe intensieve verzorgingsproducten FRESH overnight een speciale vorm van vitamine A: ingekapselde retinal. Dit is nog effectiever in de strijd tegen rimpels dan elk andere voor cosmetica toegestane vitamine A-derivaat en is bovendien zeer goed verdraagzaam. Vitamine B3 (niacine) versterkt de barrièrefunctie van de huid en vereffent ouderdoms- en pigmentvlekken en zorgt zo voor een gelijkmatige teint. Vitamine C (ascorbinezuur) behoort tot de meest werkzame middelen tegen vrije radicalen en bevordert de collageenopbouw. Het nadeel van vitamine C is dat deze zeer gevoelig is en in verzorgingscrèmes snel oxideert, waardoor de werking verloren gaat. Ook daarvoor heeft RINGANA een ultramoderne oplossing gevonden. Vitamine C werd aan microscopisch kleine gouddeeltjes gebonden. De zo ontstane goudvitamine dringt dieper door in de huid en ontplooit de krachtige werking waar deze nodig is.

9


R I N G A N A

SPERMIDINE UIT POMPOENPITTEN UIT STIERMARKEN HOUDEN DE CELLEN JONG Autofagie – Het woord klinkt ingewikkeld. Maar kan echter eenvoudig worden uitgelegd. "In het dagelijks leven produceren mensen afval. Dit komt in diverse recyclingzakken en wordt idealiter weer hergebruikt. In de cel verloopt de afvalverwijdering net zo, alleen efficiënter. De menselijke cel herkent het schadelijke afval, haalt dit uit elkaar in delen en hergebruikt deze weer. De gereinigde cel werkt weer beter en leeft langer. Voor deze ontdekking kreeg de Japanse onderzoeker Yoshinori Ohsumi de Nobelprijs voor Geneeskunde. Hij ontdekte ook dat niet alleen vasten de autofagie stimuleert, maar ook bepaalde werkzame stoffen zoals spermidine. In het afgelopen jaar heeft RINGANA op basis van deze ontdekkingen BEYOND spermidine gecreëerd. In de nieuwe FRESH overnight-producten wordt nu een spermidinehoudende werkzame cosmeticastof gebruikt. En wel pompoenpitextract. Het bijzondere daaraan: Deze komt net als RINGANA zelf uit het pitoliecentrum Stiermarken.

"AANSTEKEND VEROUDEREN" EN "ZOMBIECELLEN" Als je plotseling het idee hebt dat je huid sneller veroudert dan normaal, kan het eraan liggen dat je cellen elkaar SMS met nare gevolgen sturen. De wetenschappers noemen deze oorzaak voor versnelde veroudering 'senescence messaging secretome' (SMS). Daarbij worden jonge cellen door transmitters die van oudere cellen komen 'aangestoken' en verouderen zo sneller. Nog een oorzaak voor versnelde veroudering zijn senescente cellen. Dit zijn cellen die zich niet meer delen, maar verder transmitters versturen en daardoor de veroudering versnellen en het ontstaan van ouderdomsziekten in de hand werken. Deze vervelende veroorzakers worden ook wel zombiecellen genoemd.

10

Het lijkt wel magie. Maar het is wetenschap.

In de FRESH overnight face treatment gebruikt RINGANA twee natuurlijke werkzame stoffen die in staat zijn om jonge cellen te beschermen tegen veroudering. Een werkzame stof uit de rode alg Asparagopsis armata verlaagt de via signalen overgedragen veroudering. Alpenroosextract beschermt de huid niet alleen tegen oxidatieve stress en voortijdige huidveroudering, maar elimineert zulke zombiecellen gericht zonder de omringende gezonde cellen te beïnvloeden.

ZOETIGHEID ZORGT VOOR RIMPELS. WEG UIT DE SUIKERVAL. Suiker is niet alleen slecht voor je figuur en tanden, maar ook voor je huid. Suikermoleculen reageren namelijk met proteïne en andere moleculen en verharden de collageenvezels. Deze weefselvezels verharden zich, rimpels ontstaan. Dit soort karamellisatie van suiker en lichaamseigen eiwitten zijn AGE's – advanced glycation endproducts. Maar er is hulp. In de nieuwe FRESH overnight face treatment gebruikt RINGANA een grondstof die de suikeromzetting in het weefsel tegengaat: De aminozuur L-carnosine verlaagt door glycatie (in suiker omzetten) ontstane rimpels.


Overnight

overnight face treatment FRESH

De intensieve verzorging voor gezicht, hals en decolleté bestrijdt alle zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering. Een effectieve combinatie van werkzame stoffen stimuleert de collageen- en elastineproductie alsmede de celvernieuwing en vermindert rimpels, rode vlekken en pigmentvlekken. 1

MAAKT DE HUID GLADDER EN STRAKKER

2

VERMINDERT PIGMENTVLEKKEN

3

VERMINDERT RIMPELS

4

ZORGT VOOR EEN GEL I J K M AT I G E , O P T I S C H DUIDELIJK JONGERE HUID

overnight body treatment FRESH

De intensieve verzorging voor het lichaam is gericht op de 'probleemzones'. Uitgekiende werkzame stoffen stimuleren de collageensynthese, de celvernieuwing en de vetstofwisseling in de huid. Het figuur wordt effectief strakker en gladder gemaakt.

1

DE HUID WORDT ELASTISCHER EN VEERKRACHTIGER

2

BEVORDERT DE DOORBLOEDING EN ONDERSTEUNT DE VETVERMINDERING

3

VERBETERT DE OPTISCHE VERSCHIJNING VA N D E H U I D

4

VERMINDERT STRIAE

11


R I N G A N A

FRESH overnight face treatment G EB RU I K:

4 - 5 keer per week 's avonds NAT U U RTALENTEN:

Ingekapseld retinal, een zeer effectief vitamine A-derivaat, stimuleert de collageensynthese en regeneratieprocessen in de huid en maakt de huid strakker. Niacinamide, een vitamine B3-derivaat, vervaagt ouderdoms- en pigmentvlekken en bevordert

12

ook de productie van collageen en elastine. Vitamine C beschermt de collageenbasis tegen vrije radicalen. Een spermidinerijk pompoenpitextract stimuleert de autofagie. L-carnosine werkt celverjongend en verlaagt het schadelijke in suiker omzetten van cellulaire structuren. Een werkzame stof uit de rode alg Asparagopsis armata verlaagt de via signalen overgedragen veroudering. Een alpenroosextract

beschermt de huid niet alleen tegen oxidatieve stress en de daarmee verbonden voortijdige huidveroudering, maar elimineert senescente cellen gericht zonder de omringende gezonde cellen te beïnvloeden. Een schisandrabesextract verbetert de elasticiteit en vastheid van de huid. Natuurlijke tarwe-ceramiden versterken de huidbarrière en voorkomen vochtverlies. Lecythisolie, hennepolie en granaatappelpitolie maken

de huid glad en soepel.

FRESH overnight body treatment G EB RU I K:

dagelijks 's avonds NAT U U RTALENTEN:

Ingekapseld retinal, een zeer effectief vitamine A-derivaat, stimuleert de collageensynthese en regeneratieprocessen in de huid en maakt de huid strakker. Forskolin stimuleert de vetverbranding.

Cafeïne stimuleert de microcirculatie in de huid. Vitamine C beschermt de collageenbasis tegen vrije radicalen. Een werkzame purpur-roodalgstof verstevigt de vaatwanden van de capillairen. Niacinamide, een vitamine B3-derivaat, zorgt voor een gelijkmatige teint, vervaagt ouderdoms- en pigmentvlekken en bevordert ook de productie van collageen en elastine. Duurzame verzorging dankzij mangoboter en plantaardige oliën.


Overnight

Beauty-routine De juiste huidverzorging is essentieel voor een stralende teint en een strakke huid. Wij verklappen welke verzorging de huid 's ochtends en 's avonds nodig heeft.

MORNING EDITION

EVENING EDITION

1. Reiniging

1. Reiniging

FRESH CLEANSER

2. Tonic

FRESH TONIC CALM/PURE

3. Serums & ADDS

FRESH ANTI WRINKLE SERUM

F R E S H C R E A M L I G H T/ M E D I U M / R I C H

5. Nutricosmetics

FRESH CLEANSER

2. Tonic

FRESH TONIC CALM/PURE

3. Serums

FRESH ANTI WRINKLE SERUM

ADDS EFFECT

4. Cream

4. Treatments

FRESH OVERNIGHT

FA C E T R E AT M E N T

FRESH OVERNIGHT B O D Y T R E AT M E N T

CAPS BEAUTY & HAIR

13


R I N G A N A

Wat is echt belangrijk?

Steeds meer mensen veranderen hu leven en richten zich daarbij op wa zoals gezondheid, attentie, samenzi duurzaamheid. Een filosofie die hele met die van RINGANA overeenkom

14


De plotseling merkbare kwetsbaarheid van mensen, maar ook de economie heeft gezorgd voor een sterke waardeverandering. Van zelfbepaling naar een saamhorigheidsgevoel. Van fast shopping naar bewust duurzaam inkopen.

Anders denken

un aarden zijn en lemaal mt.

EN IETS GOEDS VOOR JEZELF DOEN

HET NIEUWE LEVENSGEVOEL Menselijkheid: In isolatie groeit het verlangen naar sociale contacten. Familie, vrienden en de wens naar samenzijn zijn belangrijker dan ooit. Dat komt terug in digitale feestjes, lange telefoongesprekken of met z'n tweeĂŤn wandelen in het bos. Ongeacht hoe we elkaar ontmoeten, we weten elkaar weer meer te waarderen. Echte waarden: Slechte productieomstandigheden, negatieve invloeden op het milieu: de kritiek hierop groeit terecht! Er wordt radicaal anders gedacht. De overwegende meerderheid wil zich voortaan bij het shoppen meer aan z'n principes houden en bij aanbieders inkopen die staan voor solidariteit, sociale betrokkenheid en duurzaamheid. Goed voor bedrijven zoals RINGANA, die deze waarden al in de bedrijfsfilosofie hadden verankerd. Dichtbij de natuur: Minder verkeer op de wegen, nauwelijks vluchten. De natuur, het klimaat en het milieu zijn tijdens de uitzonderlijke situatie op adem gekomen. En ons is duidelijk geworden: Wij zijn onderdeel van een schitterende wereld, die we moeten beschermen en behouden. Toekomstonderzoeker Matthias Horx weet: "Het is geen toeval dat alle sectoren die iets met de natuur te maken hebben nu zeer in trek zijn." Werken in de tuin en buitensporten zijn momenteel net zo populair als natural cooking. De verse cosmetica en de voedingssupplementen van RINGANA passen dan ook perfect bij de huidige tijdsgeest. Klimaatverandering: De klimaatverandering baart verder zorgen. De enige sleutel voor gezondheid en veiligheid is duurzaamheid. RINGANA doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en zorgt voor compensatie waar dat niet mogelijk is. Goed om te weten: In samenwerking met ClimatePartner ondersteunt RINGANA bijvoorbeeld compensatieprojecten in het Braziliaanse Amazonegebied, die met de hoogste Gold-standaard zijn gecertificeerd en gewijd zijn aan de bescherming van het regenwoud. Lees meer hierover vanaf pagina 26.

15


R I N G A N A

LICHAAM EN GEEST VERZORGEN

Gezondheid is ook wellness. De gezondheid moet worden beschermd. In de toekomst zullen wij daarom meer voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn zorgen. Daartoe behoren sporten, gezonde voeding en ontspanning.

Digitale fitness: Zorgen voor een betere ik was erg belangrijk tijdens de lockdown. Iedereen probeerde om thuis fit te blijven. Plotseling waren fitnessvideo's op YouTube erg populair en sommige trainers gaven les via een Zoom-meeting. Experts denken: Fitnesstraining via streams zal blijven. Workouts, yoga of fitnessklassen die op de smartphone, tablet of computer kunnen worden gestreamd zijn zeer praktisch. Body check: Hoe gaat het met mij? Wat heb ik nog nodig? De meesten van ons letten nu meer op lichamelijke symptomen en stemmingen. Dat heeft ook iets goeds, omdat men beter naar zichzelf luistert en daardoor merkt wat er nog schort en wat goed zou doen. De slimme RINGANA CAPS zijn specialisten voor individuele behoeften, ongeacht ter ondersteuning van het geheugen, welzijn, immuunsysteem of beweegbaarheid. Buitensporten: Sporten die men veilig in de buitenlucht kan beoefenen en waarbij men van de natuur kan genieten zijn erg populair. Naast de klassiekers zoals hardlopen, mountainbiken, wandelen en skiĂŤn zijn ook de volgende buitensporten populair in 2020: Urban golf: Er wordt niet op golfbanen gespeeld, maar op alle plekken waarop gespeeld kan worden, zoals in parken en op braakliggende terreinen (crossgolf.eu). IJsklimmen: Met ijspikhouweel, klimijzers en ijsschroeven een bevroren waterval bedwingen is een spannende uitdaging (informatie over ijsklimmen staat bijv. op outdooractive.com). Sneeuwschoenwandelen: Is eigenlijk retro, maar maakt nu een comeback. De reden: Naast de normale paden en pistes kan met sneeuwschoenen een ongerepte en betoverende natuur worden ontdekt.

16


Anders denken

17


18 R I N G A N A

BE

RESPON


Anders denken

N

Interview met Ulla Wannemacher

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN

Sinds het begin van 2020 hebben we allemaal te maken met het virus SARS-CoV-2. De maatregelen om het zogenaamde 'coronavirus' te bestrijden hebben verregaande gevolgen voor maatschappij en economie. Wij hebben met Ulla Wannemacher, procuratiehoudster van RINGANA, gesproken over hoe het bedrijf op de crisis heeft gereageerd. Hoe hebt u het begin van de coronacrisis ervaren? Corona, daarover werd stapsgewijs pas meer duidelijk. Men kon de omvang helemaal niet inschatten. Vervolgens kwam de lockdown en daarmee een soort shocktoestand. Van vandaag op morgen moesten we oplossingen vinden. Hoe kunnen we

het bedrijf draaiende houden? Hoe kunnen we met de nieuwe voorschriften omgaan? Hoe kunnen we de verkoop en de productie voortzetten? En de allerbelangrijkste vraag: Hoe kunnen we de banen van onze 380 medewerkers behouden? Wat waren de eerste maatregelen? We hebben direct een gezondheidscontrole bij de ingang geĂŻmplementeerd en onze strenge hygiĂŤnemaatregelen op alle afdelingen uitgebreid. Ook onze vegetarische kantine moesten we helaas sluiten. In plaats daarvan zijn we voor maaltijden op kantoor overgestapt op een mobiele broodjesservice. Veel medewerkers in de centrale gingen vanuit huis werken. Meetings en evenementen moesten van vandaag op morgen virtueel worden uitgevoerd. Daarbij hebben we in korte tijd ontzettend veel geleerd en kunnen organiseren. In de productie hebben we teams gevormd, die ook vandaag nog in verschillende tijdvakken werken en elkaar niet tegenkomen, om in geval van een coronabesmetting het besmettingspercentage in het bedrijf te minimaliseren. Gelukkig zijn we tot nu toe allemaal gezond.

19


R I N G A N A

"Zo is een crisis ook een kans om veel dingen bewuster te benaderen, nieuw te denken en aan jezelf te werken."

Had u te maken met economische terugval? Gelukkig niet. Daarom wil ik bij dezen onze klanten heel hartelijk bedanken, want zij zijn in turbulente tijden trouw gebleven aan ons en hebben eraan bijgedragen dat de banen behouden konden blijven. Wij moesten niemand ontslaan en niemand werktijdverkorting opleggen. Daarvoor ben ik ontzettend dankbaar. RINGANA is ook begonnen met de productie van handdesinfectiemiddel … Dat klopt. In maart 2020 was er een groot te kort. Andi en ik hebben direct besloten om hier maatschappelijke verantwoordelijkheid over te nemen en met de beschikbare grondstoffen een effectief en huidvriendelijk desinfectiemiddel te produceren. Dit werd vervolgens gedoneerd aan lokale hulporganisaties zoals het Rode Kruis, de brandweer en aan de maaltijdbezorgers. Juist in de regio Hartberg waren er vanwege een artsencongres in maart enkele ziektegevallen. Toen was er snel hulp nodig. Via de gemeentelijke instanties konden we ook 50.000 gratis flessen aan huishoudens gegeven. Wat is uw conclusie over corona? Corona is nog niet voorbij. Het virus zal ons nog langer in de greep houden. Behalve gezondheidsaspecten is het een crisis, die de grenzen van een geglobali-

20

seerd, groeigericht en hulpbronnen-intensief economisch systeem zichtbaar maakt. De toekomst van maatschappij en economie is er voornamelijk van afhankelijk of het ons lukt om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen van nu: klimaatcrisis, milieuvervuiling, biodiversiteitsverlies, hulpbronnenverspilling, sociale ongelijkheid etc. Met de duurzame filosofie van RINGANA, die als een mozaïek steeds verder wordt uitgebreid, denken we dat we op de goede weg zijn. Hoe hebt u de crisis persoonlijk ervaren? Mijn ouders zijn allebei risicopatiënten. Om ze te beschermen heb ik mijzelf een strikte zelfquarantaine opgelegd. Ik heb in de lockdown niet mijn eigen woning of tuin opnieuw ingericht, maar het was voor mij een belangrijke tijd van reflectie. Zo is een crisis ook een kans om veel dingen bewuster te benaderen, nieuw te denken en aan jezelf te werken.

Meer informatie over duurzaamheid bij RINGANA staat op ringana.com/rethink


BEST OF BASICS Het ABC van voeding De RINGANA PACKS ABC zijn gebundelde fruit-, groente- en ballaststofpakketten in poedervorm. PACK antiox beschermt de cellen en helpen zo om de uitdagingen van een moderne lifestyle beter te kunnen aangaan. PACK balancing ondersteunt de zuur-­base-huis­ houding. PACK cleansing reguleert de spijsvertering. RINGANA PACKS kunnen eenvoudig met water worden gemengd en zijn door de handige portiegrootte ideaal voor onderweg. Veroudering vertragen Spermidine is in staat om autofagie, het lichaamseigen proces, te activeren. Dit proces zorgt voor een

verjongingseffect. Bij de BEYOND spermidine wordt veganistische spermidine uit sojabonen met andere krachtige werkzame stoffen gecombineerd. Door deze slimme formule wordt de positieve werking van de ingrediënten versterkt en wordt zo gezorgd voor de ultieme ageless-boost.

Anders denken

L

ukt het je elke dag om de aanbevolen 5 porties groente en fruit te eten? Alhoewel we weten dat groente en fruit erg gezond zijn, is het soms moeilijk om er elke dag voldoende van te eten. Vooral tijdgebrek zorgt ervoor dat er minder groente en fruit wordt gegeten. Ook gewoontes en dagelijkse routines zijn redenen waarom het moeilijk is om het voedingsadvies van de overheid voor voeding te realiseren. De hoogwaardige voedingssupplementen met natuurlijke ingrediënten van RINGANA kunnen een belangrijke bijdrage leveren om het lichaam te voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen en te voorkomen dat tekorten ontstaan.

Life Essentials Omega 3-vetzuren, vetoplosbare vitamines en secundaire plantaardige stoffen zijn essentiële elementen voor leven. Desondanks nemen de meeste mensen veel te weinig van deze essentiële voedingsstoffen tot zich. De revolutionaire formule in BEYOND omega levert deze in topkwaliteit. De veganistische capsules zijn de ultieme dagelijkse ondersteuning voor een gezonde levensstijl en mogen daarom in geen enkel huishouden ontbreken.

ELKE DAG IN TOPVORM

21


R I N G A N A

reach the

Van Oost-Stiermarken naar de hele wereld. De nieuwe RINGANA Campus in St. Johann (Stiermarken) is baanbrekend in de Fresh-productie.

De RINGANA Campus is het antwoord op de snelle Europese groei van RINGANA. Dit voorjaar werden Portugal, Tsjechië en Slowakije toegevoegd aan de focusmarkten Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Frankrijk, Engeland en Polen. Deze herfst zullen Nederland, België, Luxemburg en Hongarije volgen. De run op de RINGANA Fresh-filosofie kent geen grenzen. De nieuwe productie moet baanbrekend zijn wat betreft ideeën en duurzaamheid.

12

hectare (= 17 voetbalvelden) het oppervlak van de geplande RINGANA Campus is groot. Er wordt gebouwd volgens de principes duurzaamheid, klimaatbewustzijn en regionale verantwoordelijkheid.

H

onderden nieuwe werkplekken in Oost-Stiermarken worden gecreëerd. De nieuwe medewerkers komen in een moderne werkomgeving: Een open en puristisch interieurconcept, bijzondere

22

terugtrekkingsmogelijkheden, communicatieruimten en een vegetarische kantine.

9500

m2 een groen oppervlak van op de daken van het nieuwe gebouw ontstaat. De energievoorziening loopt via aardwarmte resp. aardkoeling. Daarbij komt een grote fotovoltaïsche installatie, een in Oostenrijk unieke proceswarmte-terugwinning en een zuivering van water voor industriële doeleinden.

20

laadpalen voor elektrische auto's er worden op de parkeerplaats van de Campus voor het eigen wagenpark gepland.

160

energiesondes met een diepte van 120 m zorgen voor de optimale energiecompensatie. 60 % van het verwarmings- of koelvermogen zal worden teruggewonnen. Ontstane warmte wordt voor de wintermaanden gebruikt. Koude-energie voor de zomer.


Reach the world

E

N

G

E

L

A

N

N

D

E

D

E

R

LA

ND

O

L

G

P

M

B

U

B

R

E

L

G U

TS

JE

C

N

LU

HEADQUARTER HARTBERG

N

G

A

R

IJ E

I T S E R L A N D Z W

S T E N R I J K OO A K I J E OW SL

F R A N K R I J K

E

H

X

E

D

D A N SL IT

H

O

S

PO

IT A L I Ë

P

A

U RT

N J

E

G

A

L “This project is co-financed by the European Regional Development Fund”

world 23


R I N G A N A

Plantpowered Kracht uit de natuur: Deze planten trekken niet alleen bijen en vogels aan, maar ook de RINGANAonderzoekers, die enthousiast zijn over de 'innerlijke waarden' hiervan.

Beauty

24

KANGOEROEBLOEM

CHINESE AARDBEIENBOOM

A N I GOZ A N T H O S F L AV I D U S, O O K W E L KANGOEROEPOOT GENOEMD

MACLURA COCHINCHINENSIS

De Australische kangoeroebloem heeft haar naam te danken aan de bloesemvorm, die doet denken aan kangoeroepoten. Het extract van de kangoeroebloem heeft een sterk regenererende werking op de huidcellen, doordat het de productie van tenascine-x stimuleert. Tenascine-x is een glycoproteïne die in de huid, de gewrichten en de spieren voorkomt en de ruimte tussen collageenfibrillen en elastische vezels stabiliseert. Zo kan het extract de dermale architectuur herstellen en bijdragen aan strakkere gezichtscontouren. (zit in het FRESH anti wrinkle serum)

De Chinese aardbeienboom heeft in Azië een belangrijke plek in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). De waardevolle struik uit de moerbeisoort is van wortels tot bladeren een echte beauty. Het door RINGANA gebruikte Chinese aardbeienboom-extract heeft een vitamine A-achtige werking. Het verbetert de huidelasticiteit, verhoogt de huidvochtigheid en vermindert rimpels. Het resultaat: een stralende teint, met een schitterende glans. (zit in FRESH tonic pure, FRESH anti wrinkle serum)


De decoratieve plant is populier bij hobbytuinders vanwege de mooie bladeren. In India wordt het wortelextract van de mooie plant in ayurveda gebruikt. Dit kan ook op latere leeftijd weer voor een jeugdige vetverbranding zorgen. De werkzame stof forskolin stimuleert de vetverbranding en zorgt zo voor een versterkte huidbarrière (zit bijv. in de FRESH overnight body treatment)

VALSE CHRISTUSDOORN

CHAMPAGNEBLAD

GLEDITSIA TRIACANTHOS, OOK WEL AMERIKAANSE GLEDITSIA GENOEMD

SPILANTHES ACMELLA

De boom die oorspronkelijk uit Amerika komt, heeft filigrane bladeren, geurende bloesems en spectaculaire peulvruchten. De zaden de erin zitten zijn van groot belang voor de cosmeticawetenschap want ze zijn rijk aan polysacchariden (voornamelijk galactomannan). Deze vormen een verstevigende laag op de huid. Dit driedimensionale biopolymeernet maakt de huid direct en zichtbaar gladder. Het effect is na ca. drie minuten voelbaar en duurt meerdere uren. (zit bijv. in FRESH ADDS effect)

In Zuid-Amerika wordt de samengesteldbloemige gebruikt voor de behandeling van ontstekingen. In de natuurcosmetica wordt het champagneblad ook wel bio-lifting genoemd. De reden: De belangrijkste werkzame stof spilanthol heeft een spierontspannende werking op de huid, waardoor het huidoppervlak op natuurlijke wijze strakker en zichtbaar gladder wordt gemaakt. Zo kunnen mimiekrimpels effectief worden verminderd, zonder dat de gezichtstrekken onnatuurlijk 'bevriezen'. (zit bijv. in het FRESH anti wrinkle serum en FRESH eye serum)

Plant-powered Beauty

INDIASE SIERNETEL COLEUS FORSKOHLII

25


R I N G A N A

WE GAAT STEEDS VERDER RICHTING NUL! RINGANA IS KLIMAATNEUTRAAL

26


Want feit is dat ook het meest duurzame bedrijf ter wereld water, energie en grondstoffen nodig heeft en daarmee CO2 produceert Daar kun je niets tegen doen, maar je kunt het wel compenseren. "Wij van RINGANA hebben eerst vastgesteld hoe groot onze CO2 -uitstoot werkelijk is. Vervolgens hebben wij onze keten van toegevoegde waarde nauwkeurig geanalyseerd en indien mogelijk naar nog klimaatvriendelijkere alternatieven gezocht om de emissies zoveel mogelijk te verlagen.

Richtung nul

Reden voor een feestje. RINGANA is een van de eerste bedrijven die volledig klimaatneutraal produceert. Als jarenlang wordt er alles aan gedaan om de CO2-voetafdruk continu kleiner te maken. Bovendien investeert RINGANA in klimaatbeschermingsprojecten zoals die voor het regenwoud.

VOOR HET MILIEU José plukt paranoten. Sinds een maand is hij de officiële eigenaar van het kleine stukje grond dat hij beheert en hoeft niet meer te vrezen dat de bulldozers komen die zijn huis plat maken en hem verdrijven. José behoort tot de Ribeirinhos, een traditionele bevolkingsgroep in het Amazonegebied. De Ribeirinhos wonen langs de rivieren, leven van visserij of kleinschalige landbouw en kappen geen bomen. Dat José nu in vrede kan leven heeft hij te danken aan een klimaatbeschermingsproject dat door RINGANA wordt ondersteund. Met projecten zoals deze compenseert RINGANA diens CO2 -voetafdruk. Het broeikasgas CO2 levert een aanzienlijke bijdrage aan de klimaatverandering, omdat het voorkomt dat warmte naar de ruimte ontsnapt. Daarom ontstond jaren geleden het idee om voor compensatie te zorgen.

Meer informatie staat op ringana.com/rethink

Want het ontzien van hulpbronnen en het behoud van een leefbaar milieu zijn voor RINGANA het allerbelangrijkste. Zo wordt op het dak van de Fresh-fabriek zonne-energie geproduceert. Door de toiletten stroomt opgevangen regenwater. En voor de koeling van de Fresh-producten werd een proceskoelinstallatie op zonne-energie gecreëerd. Ook de logistiek wordt continu verbeterd (bij RINGANA vertrekken bijvoorbeeld nooit halfvolle vrachtwagens) en bij de innovatieve verpakkingsoplossingen. En voor de waarde van de resterende CO 2 -afdruk (vorig jaar was dat ca. 4,6 ton CO 2) ondersteunt RINGANA met ClimatePartner reddingsprojecten zoals het bovengenoemde in het Amazonegebied. Hier werd concreet met de laatste compensatiebetaling van RINGANA land voor lokale kleine boeren gekocht, dat anders door de grote concern voor de sojateelt voor de veeteelt zou worden gebruikt. Het idee van het project is om het regenwoud verder te beschermen en de Ribeirinhos de betreffende officiële landrechten te verschaffen. Want zonder het regenwoud is de klimaatverandering niet te stoppen. "Een onafhankelijke instantie heeft bevestigt dat RINGANA in 2019 als 'KLIMAATNEUTRAAL BEDRIJF inclusief alle producten' werd beschouwd, aldus een verheugde RINGANA milieu-expert Patrick Zinner: "En wij zullen verder werken aan ons duurzaamheidsmozaïek. Want alleen zo hebben wij een kans om de klimaatdoelstellingen te behalen."

27


Voor RINGANA-artikelen hier omdraaien.

R I N G A N A


So me

Voor het productgedeelte hier omdraaien.


Producten

FRESH cleanser

Reinigingsmelk

De eerste stap naar een mooie huid is de juiste reiniging. FRESH cleanser verwijdert vuil en make-­ up voorzichtig, maar grondig. De huid wordt al tijdens de reiniging verzorgd en van vocht voorzien.

Natuurtalenten: Sesamolie, honingklaver-extract, gingkoblad-extract, amandelpitolie, druivenpitolie, paardenbloemextract, rozemarijnextract

FRESH tonic pure

Verfrissend gezichtswater

De hoogwaardige tonic reinigt de vette, snel verontreinigde huid en brengt vocht in. Het reguleert de talgproductie en vermindert zo ongewenst glanzende huid. Waardevolle plantextracten werken antioxidatief en toniserend.

Natuurtalenten: Extract van de Chinese aardbeienboom, zink - PCA, citroenverbenahydrolaat, alcohol

FRESH tonic calm

Kalmerend gezichtswater

De milde plantentonic werkt rustgevend en is in het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid, die snel rood wordt en geïrriteerd is. Het ondersteunt de natuurlijke pH-waarde van de huid en zorgt voor voldoende vocht.

Natuurtalenten: Werkzame stoffen uit melkzuurbacteriën, anijszaadmirte, Szechuanpeper, hibiscusbloesem-extract, betaïne uit suikerbieten

Het lijkt wel magie. Maar het is wetenschap.

De nieuwe high performance-serie van RINGANA brengt baanbrekende inzichten in huidonderzoek samen. Naast zeer actieve vitamines (A, B, C) zijn er werkzame stoffen die de glycatie (suikeromzetting) van de cellen verlagen, de autofagie stimuleren en de 'aanstekende veroudering' van cellen tegengaan. 30

€ 2250 125 ML € 18,00 per 100 ml

€ 2200 125 ML € 17,60 per 100 ml

€ 2200 125 ML € 17,60 per 100 ml


Producten

€ 50

30

30 ML € 167,66 per 100 ml

€ 6520 30 ML € 217,33 per 100 ml

€ 4190 50 ML € 83,80 per 100 ml

€ 4610 50 ML € 92,20 per 100 ml

€ 5160 50 ML € 103,20 per 100 ml

FRESH hydro serum

Vochtigheidsserum

FRESH hydro serum zorgt voor maximale vochtinbrenging. Het kan watermoleculen uit de omgeving opnemen en zo aan de huid beschikbaar stellen. De huidbarrière wordt versterkt en de huid oogt weer stralend fris.

Natuurtalenten: Sinaasappel- en kiwiwater, groene thee-extract (peptiden uit acacia), extracten uit de Valse roos van Jericho

FRESH anti wrinkle serum

Antirimpelserum

Hoge concentratie met langdurig effect: Het revitaliserende serum geeft de huid een boost en maakt rimpels langdurig glad doordat de celregeneratie en de celvernieuwing worden gestimuleerd. Daardoor ziet de huid er jonger en frisser uit.

Natuurtalenten: Olijfscheuten-stamcellen-extract, bulbine- en Chinese aardbeienboom-extracten, kangoeroebloem-extract, combinatie van laag-, middelhoog- en hoogmoleculair hyaluronzuur

FRESH cream

Basisgezichtscrèmes

/ 1 FRESH cream light De lichte en snel intrekkende vochtinbrengende verzorging werd speciaal ontwikkeld voor een huid die snel glanst en verontreinigd wordt. De crème reinigt de huid en zorgt voor een gelijkmatig uidbeeld.

Natuurtalenten: Andibora-olie, açai-olie, copaiba-olie, druivenpitolie, tamanu-olie, zink PCA, zinksulfaat, koper PCA, bisabolol, extract van magnoliaschors

/ 2 FRESH cream medium De slimme formule versterkt de natuurlijke functies van de huid. De huid wordt resistenter en blijft in een natuurlijke balans.

Natuurtalenten: Extract van de jiaogulan-plant, pinksterbloemolie, baobabolie, cupuazú- mangoen sheabutter, hyaluronzuur met korte en lange keten, ceramide

/ 3 FRESH cream rich De rijke, kalmerende textuur voedt en versterkt droge huid en voorziet de huid intensief van plantaardige oliën. Spanningen en irritaties worden verminderd.

Natuurtalenten: Extract van cistus, macadamianootolie, kokosnootolie, nachtkaarsolie, babaobolie, astaxanthine, vlierbesextract, rozemarijnextract

NIEUWE FORMULE

NIEUWE FORMULE

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

31


Producten GECONCENTREERDE VERZORGINGSSHOT – HOGE WERKZAAMHEID – OPTIMAAL TE COMBINEREN

mix & match Op maat gemaakte verzorging: Het serum van je keuze wordt al naar gelang de actuele en individuele behoefte van de huid met een bijbehorende ADDS gemengd.

ADDS glow

NIEUWE FORMULE

=

Beautybooster met anti-pollution-werking

Luchtverontreiniging, stress, weinig slaap: allemaal belastend voor de huid. ADDS glow is de beautybooster voor iedereen met een moderne lifestyle. Een natuurlijk anti-pollution-complex beschermt tegen externe omgevingsinvloeden.

Natuurtalenten: Vitamine B3, witte andoorn, vitamine C, rijstklei-extract, tovernoot-extract, lotuswater

ADDS effect

Direct een strakke huid

Zeer geconcentreerde gezichtsverzorging met een direct lifting-effect maakt rimpeltjes direct na het aanbrengen op lange termijn glad. Door gezamenlijk aanbrengen met een serum ziet de teint er frisser uit en kunnen ook droogheidsrimpels voorkomen worden.

Natuurtalenten: Valse christusdoorn-extract, anti-rimpel-hexapeptide-11 en koperpeptide, champagneblad, purpur-roodalg

ADDS repair Tekort aan beweging, ongezonde voeding, hormoonschommelingen: als de huid uit balans raakt, zijn huidonzuiverheden en rode kleur het gevolg. ADDS repair bevat speciale ingrediënten die balancerend werken en de huideigen talgproductie reguleren.

32

+

€ 4180 15 ML € 278,66 per 100 ml

€ 5250 15 ML € 350,00 per 100 ml

Verzorgingsbooster voor zuivere huid

Natuurtalenten: Bioflavonoïde, poriënverfijnend vitamine B6, ontstekingsremmende wierook, vitamine C-derivaat tegen onzuivere huid, magnolia-extract, kiwiwater

€ 4180 15 ML € 278,66 per 100 ml


Producten

FRESH tinted moisturiser

€ 4170 30 ML € 139,00 per 100 ml

Zorg voor een bijzonder gelijkmatige en stralende huid. Natuurpigmenten zorgen voor de zachte tint, die zich optimaal aanpassen aan de huidskleur. Ze zorgen niet alleen voor een perfecte teint, maar verwennen de huid ook met intensieve verzorging.

FRESH moisturiser for men

€ 4170 50 ML € 83,40 per 100 ml

€ 40

70

15 ML € 271,33 per 100 ml

€ 4140 125 ML € 33,12 per 100 ml

Getinte vochtinbrengende verzorging

Natuurtalenten: Cranberryzaadolie, knopextracten, xylitol, kokosnootolie, hyaluronzuur, co-enzym Q10

Vochtinbrengende verzorging voor mannen

Afgestemd op de behoeften van de mannenhuid. Werkt sterk oxidatief en beschermt tegen omgevingsinvloeden. Onreinheden en irritaties worden verzacht. De huid ziet er gladder en frisser uit.

Natuurtalenten: Cafeïne, cactusvijgolie, hennepolie, tijgergras, malrove, zink-PCA, beukextract, walnootextract

FRESH eye serum

Oogserum

De huid rondom de ogen is zeer dun en gevoelig. Zwellingen en kringen onder de ogen treden daarbij vaak op als teken van stress en vermoeidheid. FRESH eye serum werkt hier direct verfrissend, zwellingsverlagend en maakt de huid strakker.

Natuurtalenten: Cipres-­ extract, hamamelis-extract, rode wijnblad-extract, muizedoorn-extract, atlas-ceder-extract, extract uit het vruchtvlees van de blauwe bosbes, champagneblad, natuurlijke peptiden

FRESH scrub

Peeling

FRESH scrub verwijdert afgestorven huidcellen en versnelt zo de celvernieuwing. Natuurlijke peelingdelen stimuleren de doorbloeding van de huid en laten de huid er weer stralend en roze uitzien. Volledig vrij van microplastic.

Natuurtalenten: Peelingkorrels van sponskomkommer, bamboe en granaatappelpitten, matcha-­groene thee, rozemarijnextract, amandelpitolie, baobabolie

SEEN IN

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

33


Producten

SEEN IN

34

FRESH foot balm

Voetenbalsem

Droge voeten en hakken met scheurtjes worden door de intensieve verzorging weer merkbaar gladder en zachter. De innovatieve formule zorgt met natuurlijke werkzame stoffen voor de effectieve preventie van zweetvoeten.

Natuurtalenten: Manuka-­ olie, cupuazúboter, salie-­ olie, akkerpaardenstaart, paardenkastanje-extract, pinksterbloemolie, ureum

FRESH hand balm

Handbalsem

Regenereert de huid en vermindert pigmentvlekken. Belaste handen worden langdurig van werkzame verzorgende stoffen voorzien en voelen weer zacht en soepel aan.

Natuurtalenten: Plantextracten van framboos, appel en kers, drakenbloedextract, cupuazúboter

FRESH cooling spray

Verkoelende spray

Verfrissende verwennerij. De vitaliserende FRESH cooling spray werkt verzachtend voor vermoeide benen en voeten. Koelt en verfrist op warme dagen ook nek, polsen en knieholtes.

Natuurtalenten: Munt, gember, paardenkastanje-­ extract, purper-roodalg, citroenmirteolie, rode wijn-polyfenol

FRESH deodorant

Deocrème

De FRESH deodorant is een zeer effectieve crèmewitte verzorgende water-in-olie-emulsie. Beschermt zonder omstreden aluminiumzouten tegen ongewenste geurvorming en ondersteunt de natuurlijke zweetregulerende functie van de huid.

Natuurtalenten: Extract van Indische wierook, citroenverbena, sinaasappelvruchtwater, natron, zinkoxide, walnootextract, kiezelaarde, plantoliën

€ 2180 125 ML € 17,44 per 100 ml

€ 2110 125 ML € 16,88 per 100 ml

€ 2470 125 ML € 19,76 per 100 ml

€ 2330 125 ML € 18,64 per 100 ml


Producten

€ 32

80

200 ML € 16,40 per 100 ml

€ 10

50

5 ML € 210,00 per 100 ml

€ 6820 30 ML € 227,33 per 100 ml

FRESH body milk

Bodymilk

FRESH body milk is een rijke verzorging, die speciaal werd ontwikkeld voor de behoeften van de droge lichaamshuid. De bodymilk voedt en kalmeert droge huid met hoogwaardige plantoliën en zorgt voor een zeer zachte huid.

Natuurtalenten: Werkzame stof uit melkzuurbacteriën, betaïne uit suikerbieten, - aloë verasap, bisabolol, magnoliaschorsextract

FRESH lip balm

Lipverzorging

Verzorgt gevoelige huid van lippen intensief en zorgt voor een aangenaam zacht en zijdeachtig, maar geen vettig gevoel. Droge plooitjes worden verlaagd en droge lippen worden weer soepel.

Natuurtalenten: Drakenbloedextract, bessenwas, gember, hyaluronzuur, werkzame stof-complex DPHP, glyceryl glucoside, ricinusolie, amandelolie

FRESH overnight face treatment

Ageless-booster met langdurig effect

De innovatieve vitamineverzorging voor 's nachts met speciaal ABC-complex maakt de huid van het gezicht, de hals en het decolleté 's nachts strakker. Vitamine A (retinal) met krachtige werking stimuleert de collageensynthese en verlaagt de diepte van rimpels. Goud-vitamine C vertraagt het verouderingsproces door bescherming tegen vrije radicalen. Vitamine B stimuleert de collageen- en elastineproductie.

FRESH overnight body treatment

€ 6550 125 ML € 52,40 per 100 ml

Het intensieve verzorgingsproduct voor de 'probleemzones' van de huid stimuleert de collageensynthese, celvernieuwing en vetverbranding in de huid. Het silhouet wordt gladder en strakker, cellulitis en striae worden verminderd. Verzorgende oliën houden de huid zacht en soepel.

Natuurtalenten: Ingekapseld retinaldehyde, niacinamide, goud-­ vitamine C, spermidinerijk pompoenpit-­extract, alpenroos-­extract

BRAND NEW

Lichaamsverzorging die de huid strakker maakt

Natuurtalenten: Ingekapseld retinaldehyde, forskolin, purpur-roodalg, cafeïne, mangoboter, goud-vitamine C, niacinamide

BRAND NEW

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

35


Producten

Droge huid ‌

De RINGANAonderzoeksafdeling verklapt welke verzorging helpt om je huid er altijd strak en stralend uit te laten zien.

Het natuurlijke vochtbehoudsysteem van de huid heet natural moisturizing factor (NMF). De RINGANA-onderzoeksafdeling verklapt welke verzorging helpt om de NMF te ondersteunen, zodat je huid er altijd strak en stralend uitziet.

Wat is de natural moisturizing factor (NMF)? Onze huid is in staat om een beschermende laag te vormen van aminozuren, suiker, melkzuur en ureum, oftewel de NMF (natural moisturising factor) Deze zorgt ervoor dat het vocht in de huid gebonden blijft. Deze beschermlaag houdt de huid elastisch en versterkt de barrièrefunctie. En omdat de NMF ook de en-

36

zymen reguleert, die voor de natuurlijke afschilfering van de huid (desquamatie) verantwoordelijk zijn, bevordert deze ook de natuurlijke huidregeneratie.

Waarom kan droge huid een probleem worden? Droge huid is niet zo resistent als de normale, met vocht doortrokken huid en dat kan leiden tot diverse klachten: jeuk, branderige huid, gespannen huid, uitslag. In het ergste geval kunnen er open, gebarsten huidplekken ontstaan, die ontstoken kunnen raken.

Hoe wordt het vochtgehalte van de huid gereguleerd? De NMF speelt ook een grote rol bij het transepidermaal waterverlies (TEWL


Producten

… is eindelijk verleden tijd!

NIEUWE FORMULE

– trans epidermal water loss). Deze waarde beschrijft hoeveel vocht met welke snelheid via diffusie door de huid wordt afgegeven. Als de toestand van de huid verzwakt is, wordt meer water aan de omgeving afgegeven en dat leidt tot een droge huid. De actuele TEWL-waarde kan bij de dermatoloog worden gemeten.

Wat kan men doen tegen vochtverlies in de huid? Ondersteun de NMF met verzorgende producten, die de huidbarrière versterken. Vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur zorgen ervoor dat de huid meer water kan opslaan. Plantaardige oliën en vetten alsmede ceramide houden de huidbarrière gezond en vormen daarmee de basis voor een mooie huid.

PRODUCTTIP VOCHTSERUM /

FRESH hydro serum Het FRESH hydro serum is de dorstlesser voor je huid. Het voorziet droge huid van een gebundelde concentratie weldadig vruchtwater. Het actieve stoffen-complex (groene thee, acacia, extracten uit de Valse roos van Jericho) bindt vocht in de huid en versterkt de natuurlijke huidbeschermingsbarrière. ANTIRIMPELSERUM /

FRESH anti wrinkle serum Het FRESH anti-wrinkle serum is de verzorgingsinnovatie voor de rijpe huid en om rimpels te voorkomen. Extracten uit kangoeroebloemen verstevigen de gezichtscontouren. Champagneblad ontspant de mimiek, extracten uit bulbine en de zijdenrupsboom stimuleren de productie van collageen en elastine en zorgen zo voor een frisse teint. Olijfscheuten-­ stamcellen-extract revitaliseert de cellen. Beide serums zijn COSMOS ORGANIC-gecertificeerd.

37


Producten

FRESH sunscreen SEEN IN

38

Zonbeschermingsbalsem SPF 20

Beschermt en verzorgt de huid in de zon. De waterbestendige en nanodeeltjesvrije zonbescherming met SPF 20 maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke minerale filters. Ideaal voor iedereen die geen synthetische UV-filters meer wil gebruiken.

Natuurtalenten: Zinkoxide, titaanoxide, karanja-olie, nigelle-olie, gele wortel-­ extract

FRESH after sun

Bruiningsverzorging

Kalmerende vochtinbrengende verzorging na het zonnen, die bovendien de bruine kleur versterkt. Kan ook het hele jaar door als zacht bruinende, lichte body milk worden gebruikt.

Natuurtalenten: Wierooken magnoliaschorsextract, pinksterbloem-, kukui-, duindoornvruchtvleesolie, ectoïne, purpur-roodalg-extract

FRESH shampoo

Haarverzorging

Reinigt het haar mild en geeft het haar een natuurlijk mooie glans. Geselecteerde werkzame stoffen zorgen voor soepel en veerkrachtig haar. De milieuvriendelijke pompdispenser maakt van de milde formule een crèmig schuim.

Natuurtalenten: wasactieve substantie van olijfolie, rozenwater, verzorgende werkzame stof van suikermoleculen, betaïne voor meer volume

FRESH conditioner

Haarbalsem

Biedt aanvullende verzorging na het haren wassen. De conditioner zorgt voor rijke verzorging en eenvoudig kammen van haar en haarpunten. Natuurlijke werkzame stoffen werken terugvettend en antistatisch op belast haar.

Natuurtalenten: Amandelpitolie, sheaboter, extract uit mariadistelolie, haaractieve werkzame stoffen zoals de suikermolecule inuline, betaïne

€ 3940 125 ML € 31,52 per 100 ml

€ 2450 125 ML € 19,60 per 100 ml

€ 1740 200 ML € 8,70 per 100 ml

€ 1550 125 ML € 12,40 per 100 ml


Producten

€ 1680 200 ML € 8,40 per 100 ml

€ 920 100 G € 9,20 per 100 g

€ 1320 125 ML € 10,56 per 100 ml

FRESH body wash

Douchebad

FRESH body wash reinigt het lichaam grondig, is vochtinbrengend en verfrissend. De innovatieve foamdispenser maakt van het 2-fasen-douchebad bij het aanbrengen een crèmige foam. Deze ontstaan alleen met behulp van lucht en er wordt volledig afgezien van drijfgas.

Natuurtalenten: Suiker-­ tensiden, bio-amandelolie, bisabolol, co-enzym Q10, uit distelolie gewonnen essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6)

FRESH soap

Zeep

Met de hand gemaakt, gesneden, gestempeld en in een handdoek verpakt. Bij gebruik ontstaat een reinigende schuim met een zachte geur. Dankzij de formule is de zeep ideaal voor frequent gebruik.

Natuurtalenten: Amandelolie, nigelle-olie, verzeepte kokosolie, verzeepte olijfolie, bernage-olie

FRESH tooth oil

Tanden & tandvlees

Effectieve tandverzorging op oliebasis: De FRESH tooth oil is uit oil pulling ontstaan. Daarbij wordt een beetje olie in de mond heen en weer bewogen en vervolgens uitgespuugd. De bedoeling daarachter: De tandolie bindt de bacteriën in de mondholte. RINGANA gaat een stap verder en heeft een tandolie die de tandpasta vervangt.

Natuurtalenten: Sesamolie, mirre-olie, muntolie, steranijsolie, eucalyptusolie

FRESH stay fresh

€ 910 50 ML € 18,20 per 100 ml

FRESH stay fresh is het milieuvriendelijke en gezonde alternatief voor vochtig toiletpapier. De verzorgende foam bestaat uit natuurlijke ingrediënten en maakt van elk toiletpapier vochtig toiletpapier.

SEEN IN

Verzorgings- & reinigingsschuim

Natuurtalenten: Sinaasappelsapwater, rozenwater, lotuswater, ectoïne, melkzuur, inuline

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

39


Producten

40

SPORT go

Spierontspanning

Optimaal na het sporten voor het herstellen van belaste spieren. In combinatie met een massage kan SPORT go spanningen effectief losmaken.

Natuurtalenten: Wierookextract, wierookolie, arnicabloesemextract, wintergroenolie, limoengrasolie, anjerbloesemolie, cafeïne uit koffiebonen

€ 2310

SPORT push

Radical Performance

Sneller, hoger, verder– de unieke formule in SPORT push brengt het beste in het lichaam naar boven. Perfect afgestemde werkzame stoffen activeren energiereserves voor maximaal prestatievermogen, terwijl het lichaam wordt beschermd tegen vrije radicalen.

Natuurtalenten: ATP, NADH, zeedennenschors-extract, cafeïne, laoswortel-extract, SOD-activiteit uit meloen, magnesium en calcium

€ 5900

125 ML € 18,48 per 100 ml

90 CAPSULES € 0,66 Per 1 capsule

€ 15800 S ET VAN 3

SPORT boost

High Endurance

SPORT boost met fris-fruitige smaak zorgt voor de optimale vloeistofvoorziening en vult de glycoceenreserves voor langere duur bij met koolhydraten van verschillende kettinglengtes. Voor, tijdens of na het sporten: SPORT boost geeft het lichaam wat het nodig heeft voor topprestaties.

Natuurtalenten: Maltodextrine, waxy-maïszetmeel, ijzer uit Aspergillus oryzae, BCAA, L-Carnitine, kalium uit kokosnootwaterpoeder, magnesium, citroenverbena-extract alsmede appelschil- en druivenextract, passievruchtsappoeder, citroensappoeder, morelextract

SPORT protein

Ultimate Strength

De veganistische eiwitshake met vitamines en mineralen van plantaardige bronnen zorgt voor topprestaties. Ideaal voor de ondersteuning van sportieve belasting, figuurtraining, spieropbouw en regeneratie.

Natuurtalenten: Veganistische proteïne uit zonnebloempitten, volkoren rijst, pompoenpitten, lijnzaad en erwten, vitamine D2 uit champignons, B-vitamine uit quinoakiempoeder, Bacillus coagulans, kokosnoot, hesperidine uit sinaasappelextract

€ 5300 1 4 Z A K J E S , 7 0 0  G € 75,70 per 1000 g

€ 14460 S ET VAN 3

€ 5300 1 4 Z A K J E S , 6 1 6  G € 86,00 per 1000 g

€ 14460 S ET VAN 3


Producten

€ 4760 S ET VAN 1 2 € 13,22 per 100 ml

€ 9070 S ET VAN 24

€ 5670 S ET VAN 1 2 € 15,75 per 100 ml

€ 10790 S ET VAN 24

€ 5000 S ET VAN 1 2 € 13,89 per 100 ml

€ 9520

RINGANAchi__ De cafeïnehoudende booster RINGANAchi__ smaakt fruitig-­ pittig en bevat bioactieve plantenstoffen, die opwekkend werken. De booster is een goed alternatief voor koffie bij dipjes, zoals die in de middag.

RINGANAdea__ De innovatieve thee RINGANAdea__ combineert puur natuurlijke ingrediënten in een zeer geconcentreerde drank. De unieke samenstelling maakt deze beautyshot ideaal voor een figuurbewuste lifestyle.

RINGANAisi__ Ontspannen, relaxen, beter omgaan met stress. De rustgevende drank RINGANAisi__ zorgt met zeer effectieve plantenstoffen op natuurlijke wijze voor maximale ontspanning.

Booster

SEEN IN

Natuurtalenten: Vitamine C uit acerolavruchtpoeder, gember- en macawortelextract, ginsengwortelextract, cafeïne uit koffiebonen

Lichtgewicht

Natuurtalenten: Mateblad-­ extract, vitamine C uit acerolavruchtpoeder; cactusvijgvruchtsappoeder met betalaïnen, rozemarijnbladextract, epigallocatechinegallaat van groene thee-extract

Rustpunt

Natuurtalenten: Extracten uit ashwagandha, passiebloem, citroenmelisseblad, winterlindebloesem, groene haver, rooibosblad, hopbloesem

S ET VAN 24

€ 4000 30 G € 133,33 per 100 g

€ 10760

RINGANA matcha tea

Beautydrank

De RINGANA matcha tea is voor 100% afkomstig uit biologische teelt. Het groene drankje helpt ons om dichterbij het ritme van de natuur te komen.

Natuurtalenten: Antioxidanten, aminozuren, l-theanine, cafeïne, polyfenolen, epigallocatechinegallaat

S ET VAN 3

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

41


Producten

CAPS beauty & hair Schoonheid komt van binnen Alleen het beste voor huid, haar en nagels.

behoedzaam leefpatroon is daarom 'ondersteuning van binnen' ideaal om er jong en fris uit te zien. CAPS beauty & hair vormen met de verse cosmetica van RINGANA het perfecte schoonheidsconcept dat niet alleen rekening houdt met externe, maar ook met interne factoren. De combinatie van actieve plantaardige stoffen heeft een holistische werking op huid, haar en nagels.

NU MET EEN NIEUWE FORMULE Mooie, gladde huid, krachtig haar, een strak figuur en een stralend gezicht - wie wil dat nou niet? Nutricosmetics (een samenstelling van nutrition = voeding en cosmeticak) leveren een bijdrage aan het realiseren van deze wens. Want ons grootste orgaan is de huid en die wil niet alleen van buiten, maar ook van binnen goed worden gevoed. Huid, haar en nagels zijn een weerspiegeling van ons innerlijke en ons leefpatroon. Als we goed in ons vel zitten, stralen we dat ook uit. Stress, ouder worden, hormonale veranderingen, milieuvervuiling, alcohol, nicotine en slechte voeding zijn slecht voor de schoonheid. Deze zonden komen ook tot uiting in de optiek. De gevolgen zijn rimpels en een droge, geĂŻrriteerde of onzuivere huid. Ook kunnen broze nagels die scheuren hebben en gemakkelijk afbreken alsmede dun haar en haaruitval soms een teken zijn, dat huid, haar en nagels 'stress hebben' of onvoldoende worden verzorgd. In aanvulling op de consequente huidverzorging met de verse cosmetica van RINGANA, een gebalanceerd dieet en een 42

Nutricosmetics at their best. De nieuwe CAPS beauty & hair zijn een absoluut novum als het gaat om microvoedingsstoffen voor schoonheid. Een speciaal hyaluronzuur verbetert de optische tekenen van huidveroudering al na korte tijd en is vochtinbrengend. Het celcultuur-extract kruipend zenegroen ondersteunt een strak figuur en zorgt voor positieve effecten bij onzuivere huid en bij tekenen van voortijdige huidveroudering. Samen met een uniek erwtenscheutextract ondersteunt het de natuurlijke haargroeicyclus en zorgt het voor vol haar. Een hoogwaardig tarwe-lipide-extract verlaagt de diepte van rimpels, optimaliseert de huidelasticiteit en zorgt voor een jongere uitstraling. De power-antioxidant Superoxidedismutase (SOD) uit meloen ondersteunt strakkere benen en kan huidoneffenheden minimaliseren. Zink ondersteunt het behoud van huid, haar en nagels. Koper speelt een rol bij de huid- en haarpigmentvorming en draagt eraan bij dat de cellen worden beschermd tegen oxidatieve stress. Mangaan ondersteunt de bindweefselvorming en koper draagt bij aan het behoud van het bindweefsel. Groene thee- en zwarte vlierbes-extract leveren waardevolle polyfenolen.


Producten

NIEUWE FORMULE

43


Producten

SEEN IN

44

COMPLETE d-eat

Afvallen

De veganistische COMPLETE d-eat is een volwaardige maaltijdvervanger, die snel en eenvoudig kan worden bereid, het lichaam volledig van alle essentiële voedingsstoffen voorziet en tegelijkertijd weinig calorieën heeft.

Natuurtalenten: Volkoren rijst, lijnzaad, zonnebloempitten, erwten, guarplantpit- en citrusvezels, omega 3-vetzuren uit microalgen en lijnzaadolie, omega 6-vetzuren uit saffloerolie

PACK antiox

Celbescherming

PACK antiox met water- en vetoplosbare antioxidanten ondersteunt het lichaamseigen weerstandsvermogen en beschermt de cellen tegen vrije radicalen.

Natuurtalenten: Vitamine C uit acerolavruchtpoeder, kurkuma-extract, OPC, resveratrol en anthocyanen uit het extract van pitten van de rode druif

PACK balancing

Zuur-base-huishouding

PACK balancing levert een waardevolle bijdrage aan een uitgebalanceerde zuur-base-huishouding en energiestofwisseling.

Natuurtalenten: Zink uit boekweitpoeder, B-vitamines, mangaan, koper, biotine, gerstegrassappoeder, Khorasan-tarwegrassappoeder, chlorella- en spirulina-algenpoeder

PACK cleansing

Spijsvertering

PACK cleansing ondersteunt met ballaststoffen, Bacillus coagulans en calcium een gezonde darmactiviteit en reguleert de spijsvertering op natuurlijke wijze. Bovendien zorgt het voor essentiële vitaminen en mineralen.

Natuurtalenten: Ballaststoffen van guarpitvezel, acaciavezel, baobab-vruchtvleespoeder, appelvezel, citrusvezel, lijnzaadmeel en vlooienzaadschilpoeder, calcium uit calciumcitraat, Bacillus coagulans

€ 6020 1 4 Z A K J E S , 7 0 0  G € 86,00 per 1000 g

€ 16400 S ET VAN 3

€ 6440 2 6 Z A K J E S , 2 6 0  G € 247,60 per 1000 g

€ 17550 S ET VAN 3

€ 4490 2 6 Z A K J E S , 2 6 0  G € 172,60 per 1000 g

€ 12230 S ET VAN 3

€ 6310 2 6 Z A K J E S , 5 2 0  G € 121,30 per 1000 g

€ 17200 S ET VAN 3


Producten

€ 5210 90 CAPSULES € 0,58 Per 1 capsule

€ 14050 S ET VAN 3

€ 4930 90 CAPSULES € 0,55 Per 1 capsule

€ 13210 S ET VAN 3

€ 4500 90 CAPSULES € 0,50 Per 1 capsule

€ 12110 S ET VAN 3

€ 4930 90 CAPSULES € 0,55 Per 1 capsule

€ 13210 S ET VAN 3

CAPS beauty & hair

Schoonheid van binnen

Een fris uitziende huid, steviger haar, strakker bindweefsel en sterke nagels – de natuurlijke vitale stoffen in CAPS beauty & hair zorgen voor schoonheid van binnenuit.

Natuurtalenten: Natriumzout van hyaluronzuur, tarwe-lipide-extract, extract uit celculturen van kruipend zenegroen, SOD uit meloenextract, zink, mangaan en koper uit boekweitkiempoeder

CAPS cerebro

Geheugensteuntje

CAPS cerebro stimuleren het leer- en herinneringsvermogen en dragen eraan bij dat cognitieve functies zoals een goed geheugen behouden blijven. Bioactieve microvoedingsstoffen zorgen voor scherpe zintuigen. Voor de ondersteuning bij verhoogde mentale belasting.

Natuurtalenten: Saliecomplex in microcapsules, kukurma-­ fosfolipide-complex, wijndruif- en blauwe bosbes-extract, B-­ vitamines uit boekweitkiempoeder, rozewortel-­ extract

CAPS d-gest

Aangenaam buikgevoel

Grote maaltijden en alcohol kunnen ons gehele spijsverterings- en ontgiftingssysteem belasten. Met CAPS d-gest heeft RINGANA speciale plantenextracten gecombineerd, die ons spijsverteringssysteem ondersteunen.

Natuurtalenten: Spijsverteringsenzymen, artisjokbladeren- en bloesemextract, papaïnerijk papaja-extract, mariadistel-fosfolipide-complex, kruidenextracten uit paardenbloembladeren en wortels van de gele gentiaan

CAPS fem

Girl power

CAPS fem leveren waardevolle plantenstoffen, die het lichaam in elke levenscyclus weer in balans brengen en eventuele onaangename symptomen verzachten.

Natuurtalenten: Shatavariwortelextract met saponinen, lijnzaadextract met Secoisolariciresinol diglucoside, hopextract met flavonoïden

NIEUWE FORMULE

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

45


Producten

FRESH ADDS effect

NIEUWE FORMULE

Werkzame stoffen-concentraat met directe werking

NIEUWE FORMULE

46

CAPS move

Bewegingsvrijheid

De gewrichten in het menselijk lichaam werken als scharnieren die verzorgd en beschermd moeten worden, zodat de werking behouden blijft. De speciale formule in CAPS move ondersteunt het behoud van de mobiliteit zorgt voor soepelere bewegingen.

Natuurtalenten: Calcium uit algenpoeder, kurkuma-­fosfolipidecomplex, papaïne uit papaya-extract, wierookfosfolipide-­complex

CAPS protect

Innerlijk beschermingsschild

CAPS protect zijn echte multitalenten als het gaat om de bescherming van binnen tegen externe omgevingsinvloeden zoals luchtverontreiniging, zonnestralen, sigarettenrook alsmede blauw licht van computer- of smartphoneschermen.

Natuurtalenten: Anthocyanen en hydroxykaneelzuren uit bloedsinaasappelextract, koper, astaxanthine uit bloedregenalgenextract, luteïne en zeaxanthine uit afrikaantjesbloesemextract

CAPS pump

Hart- en vaatsysteem

Om de lichamelijke vitaliteit en het welzijn te kunnen behouden, moet het hart van voedingsstoffen worden voorzien. CAPS pump ondersteunt onze 'leefmotor' met een intelligente antioxidatieve combinatie van vitaminen en mineralen.

Natuurtalenten: Cacao­ flavonolen in cacaozaadextract, boekweitkiempoeder, zwarte knoflook-extract, folaat, vitamine K2 uit Bacillus subtilis natto-ferment, olijfvruchtextract, gefermenteerd sojaboonextract, druivenpit- en druivenschil-extract

€ 3980 90 CAPSULES € 0,44 Per 1 capsule

€ 10740 S ET VAN 3

€ 5880 90 CAPSULES € 0,65 Per 1 capsule

€ 15910 S ET VAN 3

€ 4930 90 CAPSULES € 0,55 Per 1 capsule

€ 13210 S ET VAN 3


Producten

€ 3660 90 CAPSULES € 0,41 Per 1 capsule

€ 9810 S ET VAN 3

€ 4930 90 CAPSULES € 0,55 Per 1 capsule

€ 13210 S ET VAN 3

€ 4930 90 CAPSULES € 0,55 Per 1 capsule

€ 13210 S ET VAN 3

€ 5210 90 CAPSULES € 0,58 Per 1 capsule

€ 14050 S ET VAN 3

CAPS hydro

Blaasgezondheid

CAPS hydro met niacine uit boekweitkiempoeder draagt bij aan de goede conditie van het slijmvlies, dus ook die in de urinewegen. Vitamine D2 uit champignonpoeder ondersteunt het lichaamseigen immuunsysteem.

Natuurtalenten: D-mannose, forskolin uit siernetelwortelextract, hibiscus, proanthocyanidine uit cranberry-extract

CAPS immu

Immuunsysteem

Ons afweersysteem wordt in het moderne dagelijkse bestaan vaak belast. CAPS immu combineren verschillende vitale paddenstoelen met natuurlijke microvoedingsstoffen die het lichaamseigen immuunsysteem ondersteunen.

Natuurtalenten: Shiitake-­ concentraat met alfa-­ glucaan, bèta-glucanen uit havervezels en gist, Maitake-extract, Reishipaddenstoel-­extract, vitamine C uit acerolavruchtpoeder, vitamine D uit champignons

CAPS mascu

Een mannending

Met CAPS mascu heeft RINGANA een voedingssupplement speciaal voor mannelijke behoeften ontwikkeld, die de prostaatgezondheid stimuleert en de voortplantingsfunctie behoudt.

Natuurtalenten: Zegepalmextract, zink, met seleen verrijkt gist, fenegriekzaadextract

CAPS moodoo

Innerlijke balans

Zich over alles zorgen maken, collega's vanwege kleine dingen bekijven en zich constant moe voelen: emotionele onbalans heeft vele gezichten. Geheel naar het motto "Don't worry, be happy" biedt RINGANA met CAPS moodoo een natuurlijke mogelijkheid om voor meer kalmte en plezier te zorgen.

Natuurtalenten: Sinaasappelschil-extract, Iraans saffraan-extract, schisandrabesextract, ashwagandhawortel-extract, magnesium uit zeewater-extract, B-vitamines uit boekweitkiempoeder

Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

47


Producten

BEYOND omega

Life Essentials

De revolutionaire formule in BEYOND omega levert omega-­3vetzuren, vetoplosbare vitaminen en secundaire plantaardige stoffen van hoogwaardige kwaliteit. De veganistische capsules zijn de ultieme dagelijkse ondersteuning voor een gezonde levensstijl en mogen daarom in geen enkel huishouden ontbreken.

Natuurtalenten: EPA en DHA uit de micro-alg, vitamine D3, astaxanthine, rijstklei-olie-extract, lycopeen uit tomatenextract, vitamine K2, vitamine E uit blauwe bosbesextract, afrikaantjesbloesem­ extract, zeaxanthine en luteïne

BEYOND spermidine

Ageless effect

Ons lichaam bestaat uit cellen die perfect moeten functioneren, om ons jong en gezond te houden. Met BEYOND spermidine heeft RINGANA een product ontwikkeld, dat het natuurlijke zelfreinigingsproces ondersteunt en zo ouderdomsverschijnselen met een buitengewoon slimme strategie uit de natuur tegengaat.

Natuurtalenten: Spermi­ dine, Pyrroloquinoline quinone (PQQ), Ubiquinol, SOD uit de micro­alg Tetraselmis chuii, L-glutathion, fucoidan­ extract uit zeewier

€ 8440 60 CAPSULES € 1,41 Per 1 capsule

€ 22750 S ET VAN 3

€ 10280 60 CAPSULES € 1,71 Per 1 capsule

€ 27720 S ET VAN 3

Nieuwe formule! RINGANA heeft de meest waardevolle werkzame stoffen uit het Mediterrane dieet in de nieuwe CAPS pump verwerkt. Het synergetische complex van werkzame stoffen wordt aangevuld door geselecteerde vitaminen die op het gebied van hart- en vaatgezondheid een belangrijke rol spelen. Een ster in de nieuwe formule is gepatenteerd cacaozaad-extract, dat de elasticiteit van de bloedvaten aantoonbaar stimuleert. Ook nieuw is een extract van gerijpte zwarte knoflook met waardevol S-allylcysteine. 48


Green thinking wordt beloond! Producten

RINGANA biedt als eerste in de cosmeticabranche herbruikbare flacons aan.

10 LEGE FLACONS = 1 GRATIS PRODUCT

Door de gepatenteerde Airless-dispenser is het mogelijk om de glazen flessen meerdere keren te gebruiken. Dat is duurzaam en ook de moeite waard voor jou. Als je 10 lege glazen cosmetica­ flacons (met pomp en binnenste container) aan ons terugstuurt, krijg je een verse cosmetica-­ product van RINGANA cadeau. Voor meer informatie zie www.ringana.com/blog/reuse

Probeer het zelf! RINGANAchi__ x 3 laadt lege batterijen weer op. De mini's van SPORT push zijn bijvoorbeeld handig voor iedereen die na het werk direct gaat sporten. De kleine verpakking CAPS d-gest is ideaal om mee te nemen als er een etentje of een feestje op de planning staat. PACKS 1 day zijn ideaal op reis en als kennismaking. Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden.

49


Fresh cadeau geven Zoek je naar een last minute-cadeau? Wat dacht je van een Fresh-tegoedbon uit de RINGANA online shop? Dat is erg eenvoudig:

Waardebon

ZOEK JE EEN LAST MINUTECADEAU?

1. OP W W W.RINGANA.COM EEN MOTIEF VOOR DE TEGOEDBON UITZOEKEN. 2. TEGOEDBON INVULLEN, PERSONALISEREN EN BEDRAG INVOEREN. 3. AFDRUKKEN, FRESH VERSTUREN EN VERHEUGEN. VEEL PLEZIER!

Fresh naar huis Wij staan maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur voor je klaar. Hier kun je bestellingen doorgeven of je competent laten adviseren:

+43 (0)3332 / 615 50

Of stuur ons een e-mail met je wensen:

backoffice@ringana.com De vele RINGANA producten staan natuurlijk ook in onze webshop op:

www.ringana.com facebook.com/ringana instagram: @ringana

IMPRESSUM Verantwoordelijk voor de inhoud: RINGANA GmbH, A-8230 Hartberg, T: +43 (0)3332/61550, e-mail: office@ringana.com, locatie uitgeverij en productie: Hartberg. Opzet, ontwerp en fotografie: moodley brand identity gmbh. Image-gedeelte: foto's pagina 1, 8, 11, 12, 28, 29: Michael Königshofer; foto's pagina 3, 7, 18: Alexander Krischner; foto pagina 17: Marko Mestrovic; foto pagina 21: Marion Luttenberger; foto pagina 4: iStock/lambada; foto pagina 27: Shutterstock; rendering pagina 6: Vincent Schwenk & Vitaly Grossmann; rendering pagina 14: Adam Katyi; rendering pagina 22: Renderwerk; illustratie pagina 24: Lena Wurm; productgedeelte: renderings pagina 1, 4: Vincent Schwenk & Vitaly Grossmann; foto pagina 2: Michael Königshofer; foto pagina 4: Shutterstock; foto pagina 10: Getty Images; foto pagina 17: Alexander Krischner. Redactie: paperbirds. Gedrukt op milieuvriendelijk papier. Fundamentele richting: Informatie voor klanten en geïnteresseerden van RINGANA. Zet- en drukfouten voorbehouden. Prijs- en wisselkoerswijzigingen voorbehouden. (Stand september 2020) Onze algemene voorwaarden (AGB) staan op: www.ringana.com


We take a holistic approach to skin care. – FROM INSIDE AND OUT

51


RINGANA GmbH, A-8230 Hartberg Tel: +43 (0) 3332/615 50 office@ringana.com, www.ringana.com

NL

BRAND NEW

Verse cosmetica, supplementen & meals