Product Guide - NL

Page 1

NL P ROD UC T

G UI D EEen tandolie, die tandpasta vervangt, een natuurlijke shot, een booster met werkzame stoffen voor de huid – verse, hoog antioxidatieve producten voor de beste resultaten. Wij van RINGANA worden vaak gevraagd hoe het ons lukt om telkens weer nieuwe producten te ontwikkelen, omdat het lijkt of alles er al is. Het antwoord: Onze dagelijkse motivatie voor innovaties is onze nieuwsgierigheid in combinatie met een grote passie voor verse werkzame stoffen uit de natuur. Dat was al zo bij onze oprichting in 1996 en is nu nog steeds zo. Het kleine laboratorium van toen is een ultramoderne onderzoeks-, ontwikkelings- en productiefaciliteit geworden. Maar wat altijd hetzelfde is gebleven: Onze filosofie, onze visies en het oog voor detail.


I N

P RI N C I P E

VA N

O N S

I S

E L K

P ROD U C T

E XT RE E M !

Vele maanden droogte, hitte, temperaturen onder het vriespunt of hoge zoutconcentraties – al miljoenen jaren hebben organismen met een ongelooflijk aanpassingsvermogen gereageerd op zware omstandigheden. Extreme milieusituaties zorgen er tot vandaag de dag voor, dat planten in hun overlevingsstrijd stressbeschermende substanties ontwikkelen en zo tegen vele externe invloeden gewapend zijn. Van deze zogenaamde extremolyten profiteert ook de mens. Wij weten hoe wij de meest krachtige essences van de plantenwereld kunnen gebruiken – met ons RINGANA-Fresh-concept, dat het gebruik van deze zeer gevoelige secundaire plantaardige beschermingsstoffen mogelijk maakt. Elk zeer werkzaam product van ons is een combinatie van plantaardige werkzame stoffen, die allemaal op hun eigen wijze extreem zijn. Extreem omdat ze zo waardevol en intensief zijn. Daarom gebruiken wij ook gestandaardiseerde grondstoffen, waarvan het hoge gehalte aan werkzame stoffen getest is. Want wij zijn pas tevreden, als onze producten extreem zijn: Extreem werkzaam.01 AB S O LUT E

V E RSH E I D

RINGANA-producten hebben een uiterste houdbaarheidsdatum waarop wij trots zijn, want dat bewijst dat onze producten absoluut vers zijn. Juist daardoor is het gebruik van gevoelige zeer antioxidatieve natuurlijke stoffen überhaupt mogelijk. Van de inkoop en verwerking tot logistiek en de verpakkingen: al onze processen zijn geoptimaliseerd voor gegarandeerde en unieke versheid. De reden daarvoor is bijna ironisch: Wat ons het beste jong houdt, verliest zelf snel aan werking.

02 H O O GST E

N OR M E N

Bij plantaardige werkzame stoffen zijn er grote kwaliteitsverschillen. Het weer en de groei- en oogstomstandigheden kunnen allemaal de kwaliteit beïnvloeden. Zo kunnen bijv. kurkuma-extract of wierookextract afhankelijk van de fabrikant een verschillend gehalte aan werkzame stoffen hebben. RINGANA gebruikt gestandaardiseerde grondstoffen. Dat betekent dat de werkzame hoofdstof van een grondstof in gecontroleerd constante kwaliteit aanwezig moet zijn.


03 G EAVAN C E E R D E

H I G H T E C H

RINGANA-producten worden in ons laboratorium door het bedrijfsinterne onderzoeksteam ontwikkeld en op basis van wetenschappelijke onderzoeken conform de actuele stand van de techniek geproduceerd. Daardoor kunnen de kwalitatief hoogwaardige werkzame stoffen op natuurlijke wijze worden ontzien en kunnen positieve synergiën worden gecreëerd. Het resultaat: zeer complexe recepturen met plantaardige stoffen, die zich in hun werking onderling versterken.

04 PURE

I N GRE D I Ë N T E N

Bij RINGANA komen alleen ingrediënten in aanmerking die absoluut puur zijn. Kunstmatige conserveringsmiddelen, microplastic, minerale oliën en dergelijke zijn niet alleen bedenkelijk, ze zijn vooral irrelevant voor de werking. Het wegvallen hiervan geeft ruimte aan een extreem hoge concentratie werkzame stoffen, die onze producten zo uniek maakt. En omdat alleen het beste goed genoeg voor ons is, worden kosten noch moeite gespaard en worden gecertificeerde grondstoffen van de allerbeste kwaliteit gebruikt.Wij vergelijken de RINGANA-duurzaamheidsfilosofie graag met een mozaïek dat uit vele kleine steentjes bestaat. Voor ons ligt een schitterende afbeelding. Maar er is desondanks ruimte voor meer duurzaamheidsbouwstenen. Het is ons doel om dit mozaïek steeds verder te perfectioneren. Het is echter niet voldoende, om alleen lege plekken op te vullen. Bestaande steentjes kunnen vervagen of passen niet meer bij het totaalbeeld. Waarom? Er worden continu betere technologieën, materialen en productieprocessen ontwikkeld. Het status quo moet telkens weer opnieuw worden bekeken. Daarom heeft het RINGANA-duurzaamheidsprogramma een veelzeggende naam: RINGANA RE*THINK

SAV E

E N E RGY

&

SAV E

WAT E R

Voor de RINGANA-Fresh-fabriek werd een supermarkt die rijp was voor de sloop duurzaam aangepast. Een 950 m2 grote fotovoltaïsche installatie produceert milieuvriendelijke stroom. Regenwatertanks alsmede een proceskoelinstallatie op zonne-energie besparen jaarlijks miljoenen liter vers water. In plaats van een klassieke transportband is er een intelligent en energiebesparend rollensysteem.


So smart

E C O

PAC KAG I N G

RINGANA-heeft de eerste herbruikbare cosmeticaflesjes in de cosmeticabranche op de markt gebracht. Door de gepatenteerde Airless-dispenser is het mogelijk om de glazen flessen meerdere keren te gebruiken. Klanten kunnen daarom hun glazen cosmeticaflesjes aan ons terugsturen en wij belonen ze met een gratis cosmeticaproduct naar keuze Bij onze kunststof verpakkingen maken wij indien technisch mogelijk gebruik van biogebaseerd kunststof. In plaats van milieuvervuilende wegwerpverpakkingen gebruiken wij gastendoekjes van biologisch katoen als bescherming tegen breuken. Het vulmateriaal in onze pakketten bestaat uit maïszetmeel en kan zelfs als mest worden gebruikt.


S O C I AL

R E S P O N S I B I LT Y

RINGANA wint vele grondstoffen uit wilde gewassen van biologisch gecertificeerde dorpsgemeenschappen en levert zo een bijdrage aan de minimalisering van de ontvolking van het platteland. Er is ook een nauwe samenwerking met Caritas, counseling alsmede SOS Kinderdorf en Jugend am Werk. Bij de sociale verantwoordelijkheid worden ook de eigen medewerkers betrokken. De vegetarische kantine in de Fresh-fabriek biedt alle medewerkers dagelijks een gratis en gezonde lunch aan.

O RGAN I C

I N GR E D I E N TS

Voor de natuurlijke ingrediënten werden vele verse cosmeticaproducten van RINGANA met de beoordeling "Zeer goed" van het onafhankelijke beoordelingsplatform Kosmetikanalyse beoordeeld. Bovendien zijn ze natuurlijke cosmetica- en biologisch gecertificeerd. Voor de vele duurzame ideeën won RINGANA al vele prijzen, onder andere het Österreichisches Umweltzeichen, de prijs voor corporate social responsibility (TRIGOS), de Oostenrijkse klimaatbeschermingsprijs alsmede met de verpakkingsprijs LUXEPACK Monaco.


SAV E

RE SOU RC E S

Less is more. Wij stellen ons bij elk drukproduct de vraag, of dit nodig is en in welke vorm wij waardevolle bronnen zoals papier of karton kunnen besparen. Zo staan de ingrediënten bij veel producten van de verse cosmetica op papierbanderollen, extra verpakking is hier niet nodig. Er zijn desondanks verschillende redenen, waarom wij niet kunnen afzien van bepaalde drukproducten. Daartoe behoren de beschermende functie bij het transport of de wettelijk verplichte aanduiding.

RE CYC L E

R E SOU RC E S

Bij de keuze van verzendverpakkingen vinden wij het belangrijk, dat onze hoogwaardige producten enerzijds onbeschadigd blijven bij de verzending en dat anderzijds de belasting voor het milieu door de verpakking gering is. Onze verzenddozen bestaan voor 100 % uit recyclingmateriaal. Zo kan bij de productie C02-emissie met 74 % worden verlaagd en kan er 83 % aan energie worden bespaard.


C RAD LE

TO

C R A D L E

Steeds meer van onze drukproducten, zoals deze Product Guide, zijn met de wereldwijde hoogste ecodruknorm Cradle to CradleTM gecertificeerd. Cradle to CradleTM betekent letterlijk "van de wieg tot de wieg". Alle materialen die bij productie en recycling van een product worden gebruikt zijn recyclebaar voor andere producties en belasten daarbij mens, dier en milieu niet.

H I G H

STA N DA R D S

De minimale eis voor ecologische drukproducten zijn bij ons de beide papiercertificeringen FSC® (Forest Stewardship Council®) en PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Deze worden door organisaties zonder winstoogmerk verstrekt die zich inzetten voor een wereldwijde verbetering van het bosbeheer, verantwoordelijk gebruik en duurzaam behoud.G L AS H E L D E R E

OP LOSSI N G E N

Sinds 1996 wil RINGANA "alles beter maken". Het ambitieuze doel is om altijd op de nieuwste technisch mogelijke stand van duurzaamheid en klimaatbescherming te zijn. Om dit doel te bereiken, gaat RINGANA ook ontwikkelingscoöperaties met competente partners uit andere branches aan. Het beste voorbeeld zijn de innovatieve glazen flacons van RINGANA: In een ontwikkelingstijd van twee jaar werd een speciaal op de behoeften van RINGANA afgestemde verpakkingsoplossing ontwikkeld. Het geniale Airless-systeem beschermt de verse, hoogwaardige werkzame stoffen en maakt het mogelijk om het recyclingsysteem van RINGANA verder uit te breiden.

K LE I N

V E RS C H I L ,

G ROOT

E F F E C T

Het doorslaggevende element van de innovatieve glazen verpakkingen is de van het glas losgekoppelde binnenverpakking. Bij klassieke Airless-flacons is deze scheiding niet aanwezig. Een klein verschil met groot effect, want alleen zo is een extreem hoog recyclingpercentage zonder milieuvervuilende reiniging realiseerbaar.


WIJ PRESENTEREN:

Het unieke Reuse-concept van RINGANA – een baanbrekende innovatie in de cosmetica.

De huid

met RINGANA-producten

verwennen.

1.

2.

10 glazen cosmeticaflessen

verzamelen.

3.

Flessen terug naar RINGANA

sturen.

Tegoedboncode wordt

e-mail verstuurd.  via

4.


EEN

gratis PRODUCT

naar keuze

kan altijd

worden verzilverd!

V O O R M E E R I N F O R M AT I E O V E R H E T RINGANA-RECYCLINGCONCEPT ZIE W W W. R I N G A N A .C O M / R E U S E


Elk mens is uniek. Elk lichaam is anders, dat ook door levensstijl en omgevingsinvloeden steeds weer wordt veranderd. De nieuwe RINGANA for you online test analyseert uitgebreid en biedt op maat gemaakte oplossingen. De Essentials, de eerste bouwsteen, vormen de basis voor verzorging. Afhankelijk van de huidige levenssituatie en de daaruit ontstane behoeften kun je passende aanvullende producten, de Specialists, daarbij combineren. In bijzonder uitdagende situaties komt de derde bouwsteen, de SOS-producten, erbij. Je beslist daarbij zelf, hoe gedetailleerd je het verzorgingsassortiment wilt samenstellen.

DO E

D E

O N LI N E

T E ST

OP

www.ringana.com/ringanaforyou


BOU WST E E N

1

ESSENTIALS Geselecteerde verzorgende en vitale stoffen voor de dagelijkse volledige verzorging.

BOU WST E E N

2

SPECIALISTS Aanvullende performance-producten voor individuele behoefte.

BO U WST E E N

3

SOS Snelle hulp voor bijzondere uitdagingen.W I J

B E N A D E R E N

T I S C H ,

D US

VA N

V E R ZO RG I N G B I N N E N

E N

H O L I S BU I T E N .


F A C E .. . . .

0 24

BODY . . . . .

06 4

H AI R

08 6

.. . . .


FRE S H

Het RINGANA-Fresh-concept maakt het mogelijk om met zeer krachtige en snel bederfelijke werkzame stoffen te werken, die niet aanwezig zijn bij conventionele cosmetica. Het resultaat: verse high-performance-producten, waarvan de werking zicht- en merkbaar is op de huid.


024

F RE SH

cleanser Reinigingsmelk

De eerste stap naar een mooie huid is de juiste reiniging. Het nieuwe FRESH cleanser-recept verwijdert vuildeeltjes en make-up voorzichtig en grondig en is bovendien gecertificeerd conform de COSMOS bio- en natuurcosmetica-standaard. Al tijdens de reiniging wordt de huid verzorgd en van vocht voorzien. NATUURTALENTEN

· Sesamolie bevat vele natuurlijke antioxidanten en wordt traditioneel gebruikt in de huidverzorging, bijv. in Ayurveda. · Groene thee-extract reinigt grondig en is tegelijkertijd zacht voor de huid. · Een speciaal door RINGANA gebruikt plantencomplex met honingklaver, jojoba en ginkgo stabiliseert de natuurlijke zuurbeschermingsmantel. · Chiazaadolie ondersteunt de opslag van vocht in de huid, terwijl amandelpitolie en druivenpitolie de huid verwennen. TOEPASSING

FRESH cleanser 's ochtends en 's avonds op bevochtigd gezicht, hals en decolleté verdelen en inmasseren. Daarna met warm water afspoelen en met FRESH tonic pure of FRESH tonic calm toniseren.


FRE S H


026

F RE SH

tonic pure Verfrissend gezichtswater De hoogwaardige tonic reinigt de vette, snel verontreinigde huid en is vochtinbrengend. Het reguleert de talgproductie en vermindert zo ongewenst glanzende huid. Waardevolle plantextracten werken antioxidatief en toniserend. Een speciaal complex tegen huidonzuiverheden zorgt voor een gelijkmatig huidbeeld. N AT U U RTA L E N T E N

· Een bijzonder extract van de Chinese aardbeienboom reguleert de overproductie van de talgklieren, voorkomt mee-eters en werkt ontstekingsremmend. · Zink-PCA verlaagt huidonzuiverheden en werkt tegelijkertijd als uitstekende vochtinbrenger. · Zeeden-extract verzorgt de huid met krachtige antioxidanten en beschermt de cellen tegen vrije radicalen. · Hoogwaardige plantextracten uit tijm, cipres, sint-janskruid, heermoes en tovernoot versterken de natuurlijke huidbarrière en verfijnen de teint. · Citroenverbena-hydrolaat, verse aloë vera-extract en alcohol verfrissen en zuiveren de huid op zachte wijze.


FRE S H


028

F RE SH

tonic calm Kalmerend gezichtswater

De milde plantentonic werkt rustgevend en is in het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid, die snel rood wordt en geïrriteerd is. Het ondersteunt de natuurlijke pH-waarde van de huid en zorgt voor voldoende vocht. N AT U U RTA L E N T E N

· Werkzame stoffen uit melkzuurbacteriën verzorgen de huid met vocht, versterken de natuurlijke balans en verminderen huidirritaties. · Anijszaadmirte en Tasmaanse bergpeper werken kalmerend voor de huid en zorgen voor een huid die ontspannen aanvoelt. · Hibiscusbloesemextract verjongt en regenereert de huid. · Betaïne uit suikerbieten beschermt tegen uitdroging en werkt vochtinbrengend.


FRE S H


03 0

F RE SH

hydro serum Vochtigheidsserum

FRESH hydro serum zorgt voor maximale vochtinbrenging. Het kan watermoleculen uit de omgeving opnemen en zo aan de huid beschikbaar stellen. De huidbarrière wordt versterkt en de huid oogt weer stralend fris. N AT U U RTA L E N T E N

· Verfrissend sinaasappelsap- en kiwiwater zorgen voor extra vocht voor de huid. · Peptiden uit acacia verbeteren het watertransport in en door de huid. · Groene thee-extract dat sterk antioxidatief is stimuleert de doorbloeding van de huid. · IJslands mos-extract blijft langdurig op de huid en vormt een beschermende waterlaag. · Werkzame stoffen uit melkzuurbacteriën stimuleren de natuurlijke balans van het microbioom van de huid, verlagen rode vlekken en versterken de huidbarrière.


FRE S H


03 2

F RE SH

anti wrinkle serum Antirimpelserum

Hoge concentratie met langdurig effect: Het revitaliserende serum geeft de huid een boost en maakt rimpels langdurig glad doordat de celregeneratie en de celvernieuwing worden gestimuleerd. Daardoor ziet de huid er jonger en frisser uit. N AT U U RTA L E N T E N

· Olijfscheuten-stamcellen-extract zorgt ervoor dat minder rimpels ontstaan en voor een strakkere, stevigere huid. · Bulbine- en Chinese aardbeienboom-extracten stimuleren de collageen- en elastineproductie. · Natuurlijk hexapeptide-11 stimuleert de celactiviteit. · Kangoeroebloem-extract verstevigt de huid en draagt bij aan een strakkere gezichtscontour. · Een mix van laag-, middel- en hoogmoleculair hyaluronzuur fungeert als vochtopslag en verhoogt de elasticiteit en veerkracht van de huid.


FRE S H


03 4

F RE SH

cream light Basisgezichtscrème voor vettige huid

De lichte vochtinbrengende verzorging werd speciaal ontwikkeld voor een huid die snel glanst en verontreinigd wordt. De crème reinigt de huid en zorgt voor een gelijkmatig huidbeeld. De huid krijgt de natuurlijke balans weer terug. N AT U U RTA L E N T E N

· Geselecteerde oliën zoals krappa-olie, acai-olie, copbaiba-olie, druivenpitolie en tamanu-olie trekken bijzonder goed en snel in de huid in en werken ontstekingsremmend en anti-oxidatief. · Zink-PCA, zinksulfaat en koper-PCA reguleren de talgproductie en kunnen zo ongewenste glanzende huid tegengaan. · Bisabolol en een extract van magnoliaschors werken ontstekingsremmend en maken de huid rustiger.


FRE S H


03 6

F RE SH

cream medium Basisgezichtscrème voor normale huid en gemengde huid

De slimme formule versterkt de natuurlijke functies van de huid en beschermt zo tegen de dagelijks inwerkende omgevingsinvloeden. De huid wordt resistenter en blijft in een natuurlijke balans. Het resultaat: een gladde en roze teint met fijne poriën. N AT U U RTA L E N T E N

· Werkzame stoffen uit de jiaogulan-plant, ook wel het onsterfelijkheidskruid genoemd, werken anti-oxidatief en versterken de huidbarrière. · Een mengeling van hyaluronzuur met korte en lange keten werkt regenererend en vochtinbrengend. · Geselecteerde oliën zoals macadamianootolie, pinksterbloemolie en baobabolie zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt. · Cupuazú-, mango- en sheaboter werken verzorgend en zorgen ervoor dat de huid aangenaam aanvoelt.


FRE S H


03 8

F RE SH

cream rich Basisgezichtscrème voor droge huid

De rijke, kalmerende textuur voedt en versterkt droge huid en voorziet de huid intensief van plantaardige oliën. Een beschermende verzorgingslaag blijft de hele dag op de huid en vermindert het verdampen van het huideigen vocht. Spanningen en irritaties worden verminderd. Het resultaat is een lang aanhoudend, verzorgd huidgevoel. N AT U U RTA L E N T E N

· Macadamianootolie, kokosnootolie en nachtkaarsolie voeden en versterken de belaste huid, baobabolie houdt de huid soepel. · Een plantaardige mengeling van astaxanthine en vlierbessenextract werkt antioxidatief en regenereert vermoeide cellen. · Werkzame stoffen uit de cistus, ook wel de plant van de schoonheid genoemd, verhogen het vochtgehalte van de huid.


FRE S H


04 0

F RE SH

tinted moisturiser Getinte vochtinbrengende verzorging De innovatieve formule geeft de huid een stralend, fris uiterlijk en zorgt voor lichte tot gemiddelde dekking, die er desondanks natuurlijk uitziet Het eenvoudige alternatief voor make-up past zich dankzij minerale pigmenten optimaal aan de kleur van de huid aan en corrigeert kleine onzuiverheden, matheid, uitslag, blaasjes en pigmentvlekken op natuurlijke manier. Bio-gecertificeerde werkzame stoffen zorgen voor directe hydratatie, verfijnen het huidbeeld en beschermen tegen schadelijke milieuinvloeden. N AT U U RTA L E N T E N

· Een speciaal suikercomplex zorgt voor de vochtinbrengende werking, die het watergehalte van de huid verhoogt. · Een mengsel van cranberryzaadolie, granaatappelpitolie, incanootolie en tucumaboter werkt verzorgend en versterkt de huidbarrière. · Een extract uit de witte andoorn en een olijfbladextract werken antioxidatief en beschermen de huid tegen negatieve invloeden en schadelijke milieustoffen.


FRE S H


04 2

F RE SH

moisturiser for men Vochtinbrengende verzorging voor mannen FRESH moisturiser for men zorgt voor zichtbare energie en veerkracht. Het complex van werkzame stoffen is afgestemd op de vele behoeften van de mannelijke huid. Het werkt sterk antioxidatief, beschermt tegen omgevingsinvloeden en werkt compenserend. Onreinheden en irritaties worden verzacht. De huid ziet er direct gladder en frisser uit. De textuur is aangenaam licht en trekt snel in. N AT U U RTA L E N T E N

· Cafeïne en gember zorgen voor energie en regeneratie. · Cactusvijgolie die rijk is aan linoleen en linoleenzuur kalmeert de gevoelige huid, met name na het scheren. · Cannabisolie verzorgt en maakt huid en baard zijdezacht. · Tijgergras werkt wondhelend, antibacterieel en ondersteunt de celvernieuwing. · Malrove beschermt tegen omgevingsgif. · Zink-PCA, koper-PCA, witte trilzwam- en shiitake-extract reguleren de talgproductie en verminderen onzuivere huid.


FRE S H


04 4

F RE SH

scrub Peeling voor lichaam & gezicht FRESH scrub maakt afgestorven huidcellen zachtjes los en ondersteunt de regeneratie van de huid. Natuurlijke peelingdeeltjes stimuleren de doorbloeding en zorgen voor een stralend roze teint en een gladde huid – zonder microplastic. N AT U U RTA L E N T E N

· Peelingkorrels van sponskomkommer, bamboe en

granaatappelpitten verwijderen afgestorven huidschilfers zachtjes en grondig. · Rozemarijnextract werkt vitaliserend en ondersteunt de regeneratie van de huid.. · Hennepzaadolie en amandelpitolie zorgen voor een gladde, zijdezachte huid.

HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Breng de peeling afhankelijk van het huidtype 1-2 keer per week aan op het bevochtigde gezicht en masseer de peeling een minuut lang zachtjes in. Vervolgens 5-10 minuten laten inwerken en met lauwwarm water afspoelen. Als body peeling kan FRESH scrub onder de douche als een douchegel worden gebruikt.


FRE S H


04 6

F RE SH

eye serum Oogserum

De huid rondom de ogen is zeer dun en gevoelig. Zwellingen en kringen onder de ogen treden daarbij vaak op als teken van stress en vermoeidheid. FRESH eye serum werkt hier direct verfrissend, zwellingsverlagend en maakt de huid strakker. N AT U U RTA L E N T E N

· Een hoogwaardige plantencocktail van cipres, toverhazelaar, rode wijnblad en muisdoorn stimuleert de microcirculatie. · Werkzame stoffen uit de atlas-ceder en een hooggeconcentreerd, ingekapseld extract uit het vruchtvlees van de blauwe bosbes verminderen donkere kringen en wallen onder de ogen. · Champagneblad en natuurlijke peptiden zorgen voor een strakkere huid en werken droge rimpels tegen.


FRE S H


04 8

F RE SH

lip balm lipverzorging

Verzorgt gevoelige huid van lippen intensief en zorgt voor een aangenaam zacht en zijdeachtig, maar geen vettig gevoel. Droge plooitjes worden verlaagd en droge lippen worden weer soepel. N AT U U RTA L E N T E N

· Drakenbloedextract werkt antioxidatief en ontstekingsremmend. · Bessenwas behoudt het vochtgehalte. · Gember zorgt voor een prikkelend frisse smaak en zorgt samen met hyaluronzuur voor een natuurlijk vullend effect. · Het gepatenteerde werkzame stof-complex DPHP verzacht de eerste plooitjes en is vochtinbrengend met langdurige werking.


FRE S H


050

F RE SH

tooth balm Multitalent voor gezonde tanden De gloednieuwe FRESH tooth balm bevat effectieve werkzame stoffen voor een optimale mondhygiëne. Terwijl remineraliserende natriumfloride het tandglazuur versterkt en cariës voorkomt is het gebruik van goudroede-extract uniek in tandverzorging en zorgt voor een gezonde, uitgebalanceerde mondflora. Het all-in-one-wonder werd ontwikkeld voor zachte tandreiniging en is COSMOS-gecertificeerd. N AT U U RTA L E N T E N

· De prebiotische werkzame stoffen inuline en het voor het eerst in tandverzorging gebruikte goudroede-extract zorgen voor een gezonde en uitgebalanceerde mondflora. · Remineraliserend natriumfloride is bedoeld om cariës te voorkomen en versterkt het tandglazuur. · Kaliumcitraat beschermt gevoelige tanden en tandhalzen. · Hyaluronzuur voorkomt tandvleesproblemen, milde poetsdeeltjes zorgen voor zachte reiniging. · Gember- en pepermuntextract zorgen voor een verfrissende, antioxidatieve en verkoelende werking. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

FRESH tooth balm 2x daags op een bevochtigde tandenborstel aanbrengen en de tanden zachtjes reinigen. Daarna de mond met water uitspoelen. Tip voor de perfecte verzorgingssymbiose: Gebruik eerst de FRESH tooth oil voor oil pulling. Voor een professionele sealing poets je je tanden vervolgens met de FRESH tooth balm.


FRE S H


052

F RE SH

tooth oil Verzorging voor tanden & tandvlees Olie zit in elke mond en is voor velen al onderdeel van de verzorgingsroutine. Bij oil pulling wordt olie in de mond heen en weer bewogen om bacteriën te binden en vervolgens door uitspugen te verwijderen. Met FRESH tooth oil heeft RINGANA een tandolie die de gebruikelijke tandpasta vervangt en dankzij de nieuwe formule een nog effectievere werking en het COSMOS Bio-certificaat behaalt. N AT U U RTA L E N T E N

· Manuka-olie werkt in combinatie met bisabolol (geëxtraheerd uit de Candeia-boom) antibacterieel, ontstekingsremmend en regenerend. · Milde poetsdelen zorgen voor een zachte reiniging en een hoogwaar dig plantenextract van kurkuma beschermt tegen cariës en parodon tose. · Muntolie en eucalyptusolie zorgen voor een goede mondflora en een frisse adem. H ET

CO RRE CT E

GE B RU I K

De fles schudden, een theelepel FRESH tooth oil met de tong in de mondholte verdelen en door de ruimten tussen de tanden "trekken. Vervolgens overtollige olie uitspugen en tanden en tong met een bevochtigde tandenborstel zachtjes poetsen. Tip voor de perfecte verzorgingssymbiose: Gebruik eerst de FRESH tooth oil voor oil pulling. Voor een professionele sealing poets je je tanden vervolgens met de FRESH tooth balm.


FRE S H O O K V E RKR I J G BA A R ALS

P R A KT I SC H E

TE ST V E R PA KKI N G


054

FRESH ADDS is de eerste ADD-ON-verzorging met natuurlijke werkzame stoffen, die naar wens als aanvullende verzorgingsbooster wordt gebruikt. TOE PAS S I N G

Afhankelijk van de huidbehoefte wordt in verhouding 2:1 een RINGANA-serum met een FRESH ADDS in de handpalm gemengd en vervolgens aangebracht op de gereinigde, getoniseerde huid. Omdat deze "verzorgingsboosters" hooggeconcentreerd zijn, moeten ze met een mix-and-match-methode worden aangebracht. Voor een onzuiver huiddeel kan dus bijvoorbeeld ADDS repair worden gebruikt, voor het overige gezichtsdeel ADDS glow.


ADDS O P T I M AL E

EN

IND IVID UEL E

VERZORG ING .


056

A D D S

effect Direct lifting-effect

Vele situaties laten onze huid er vermoeid uitzien. De zeer geconcentreerde gezichtsverzorging met een direct lifting-technologie maakt rimpeltjes direct na het aanbrengen langdurig glad. Door gezamenlijk aanbrengen met een serum ziet de teint er frisser en steviger uit en kunnen ook droogheidsrimpels voorkomen worden. N AT U U RTA L E N T E N

· Valse christusdoorn-extract zorgt direct voor een gladdere huid · Anti-rimpel-hexapeptide-11 en koperpeptide stimuleren de collageenproductie en verminderen rimpels. · Champagneblad zorgt voor een direct strakker effect bij 'mimiekrimpels'. · Purpur-roodalg werkt direct en zorgt voor een aangenaam, verfrissend huidgevoel.


ADDS


058

AD D S

glow Beautybooster met anti-pollution-werking

Luchtverontreiniging, stress, weinig slaap: allemaal belastend voor de huid. ADDS glow is de slimme beautybooster voor iedereen met een moderne lifestyle. Een natuurlijk anti-pollution-complex beschermt tegen externe omgevingsinvloeden De huid ziet er weer jong en stralend uit. N AT U U RTA L E N T E N

· Zeer actieve vitamine B3 zorgt voor een gelijkmatige teint. · Ouderdoms- en pigmentvlekken worden tegengegaan. · Witte andoorn, een werkzame anti-pollution-stof, versterkt de huidbarrière en verfijnt de huidhoedanigheid. · Effectieve vitamine C werkt antioxidatief en zorgt voor een betere huidskleur.


ADDS


060

A D D S

repair Verzorgingsbooster voor zuivere huid

Tekort aan beweging, ongezonde voeding, hormoonschommelingen: als de huid uit balans raakt, zijn huidonzuiverheden en rode kleur het gevolg. ADDS repair bevat ontstekingsremmende en reinigende ingrediënten die balancerend werken en de huideigen talgproductie reguleren. N AT U U RTA L E N T E N

· · ·

Hoog-antioxidatieve bioflavonoïde vermindert ontstekingsprocessen in de huid. Wierook werkt compenserend en ontstekingsremmend. Zeer effectief vitamine C-derivaat werkt tegen onzuiverheden.


ADDS


062

F RE SH

overnight face treatment Ageless vitamin-booster De innovatieve vitamineverzorging voor 's nachts met speciaal ABC-complex maakt de huid van het gezicht, de hals en het decolleté 's nachts strakker. Vitamine A (retinal) met krachtige werking stimuleert de collageensynthese en verlaagt de diepte van rimpels. Goud-vitamine C vertraagt het verouderingsproces door bescherming tegen vrije radicalen. Vitamine B stimuleert de collageen- en elastineproductie. N AT U U RTA L E N T E N

· Vitamine A (retinal) met krachtige werking stimuleert de collageensynthese en verlaagt de diepte van rimpels. · Vitamine B stimuleert de collageen- en elastineproductie. · Goud-vitamine C vertraagt het verouderingsproces door bescherming tegen vrije radicalen · Spermidinerijk pompoenpitextract stimuleert de autofagie lichaamscellen breken beschadigde of ongebruikte celdelen af. · Schisandrabesextract verbetert de elasticiteit en vastheid van de huid. · Rode alg verlaagt de via signalen overgedragen veroudering. Daarbij worden jonge cellen door transmitters die van oudere cellen komen 'aangestoken' en verouderen zo sneller.


FRE S H


064

F RE SH

overnight body treatment Lichaamsverzorging die de huid strakker maakt Het intensieve verzorgingsproduct voor de 'probleemzones' van de huid stimuleert 's nachts de collageensynthese, celvernieuwing en vetverbranding in de huid. Het silhouet wordt gladder en strakker, cellulitis en striae worden verminderd. Verzorgende oliën houden de huid zacht en soepel. N AT U U RTA L E N T E N

· Ingekapseld retinaldehyde stimuleert de collageensynthese en regeneratieprocessen in de huid en verlaagt de diepte van rimpels. · Goud-vitamine C beschermt de collageenbasis tegen vrije radicalen. · Purpur-roodalg versterkt de vaatwanden. · Cafeïne stimuleert de microcirculatie in de huid. · Forskolin helpt om vervelende vetkussentjes te verlagen. · Niacinamide zorgt voor een gelijkmatige teint, vervaagt ouderdoms- en pigmentvlekken en bevordert ook de productie van collageen en elastine. · Duurzame verzorging dankzij mangoboter en plantaardige oliën.


FRE S H


066

F RE SH

foot balm Voetenbalsem

De rijke receptuur ondersteunt de regeneratie van de huid en maakt vermoeide voeten zacht en soepel. Droge, gebarsten, hoornachtige huid van de voet en belaste hakken worden door de intensieve vochtinbrengende verzorging weer merkbaar gladder en zachter. Door de innovatieve formule ontstaat er een aangenaam frisse geur. N AT U U RTA L E N T E N

· · ·

Manuka-olie heeft sterke huidreparerende en regenererende eigen schappen en werkt tegen schimmels en bacteriën. Cupuacuboter versterkt de huidbarrière, kalmeert de huid en maakt de huid soepeler. Salie en akkerpaardenstaart verminderen zweetvorming en zorgen voor een aangenaam lichaamsgevoel.


FRE S H


068

F RE SH

hand balm Handbalsem

FRESH hand balm trekt snel in, verzorgt intensief en beschermt handen en nagels. De balsem kalmeert en regenereert de huid en vermindert pigmentvlekken. Belaste handen worden langdurig van werkzame verzorgende stoffen voorzien en voelen weer zacht en soepel aan. N AT U U RTA L E N T E N

· Plantenextracten van frambozen, appel en kers verminderen pig- mentvlekken en minimaliseren nieuwe pigmentvlekken. · Drakenbloedextract werkt sterk antioxidatief en voorkomt voortijdige huidveroudering van de handen. · Tucumaboter maakt de droge huid weer zijdezacht.


FRE S H


07 0

F RE SH

cooling spray Verkoelende spray

Verfrissende verwennerij. De vitaliserende FRESH cooling spray werkt verzachtend voor vermoeide benen en voeten. Koelt en verfrist op warme dagen ook nek, polsen en knieholtes. N AT U U RTA L E N T E N

· Munt en gember zorgen voor een directe frisse kick. · Een extract van paardenkastanje werkt weldadig en activerend en heeft de werkzame stof escine, die de aderen versterkt. · Verdere verzorgende ingrediënten zijn purpur-roodalg, citroenmirteolie en rode wijn-polyfenol.


FRE S H


07 2

F RE SH

deodorant Deocrème Das FRESH deodorant is een zeer werkzame, crèmewitte water-in-olie-emulsie met wierook, verzorgende oliën en kiezelaarde. Beschermt zonder omstreden aluminiumzouten tegen ongewenste geurvorming en ondersteunt de natuurlijke zweetregulerende functie van de huid. Er werd gekozen voor de ongebruikelijke emulsievorm, om de huid niet alleen te voorzien van werkzame deo-ingrediënten, maar ook van plantenoliën en natuurlijke vochtinbrengers. N AT U U RTA L E N T E N

· Natuurlijke werkzame stoffen zoals citroenverbena, sinaasappelsapwater en natron werken deodoriserend en voorkomen zo de geurvorming. · De combinatie van zinkoxide, walnootextract en kiezelaarde zorgt voor langdurige frisheid. · Plantaardige oliën en natuurlijke vochtinbrengers voorzien de gevoelige okselhuid van verzorgende lipiden. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Een kleine hoeveelheid op de gereinigde, droge oksels aanbrengen. Indien nodig in de loop van de dag nogmaals gebruiken.


FRE S H O O K V E R K R I J G BA A R ALS

P R A KT I SC H E

T E ST V E R PA KKI N G


074

F RE SH

body milk Bodymilk

FRESH body milk is een rijke verzorging, die speciaal werd ontwikkeld voor de behoeften van de droge lichaamshuid. De bodymilk voedt en kalmeert droge huid met hoogwaardige plantoliën en zorgt voor een zeer zachte huid. N AT U U RTA L E N T E N

· Werkzame stoffen van melkzuurbacteriën werken vochtinbrengend, reguleren de pH-waarde van de huid en versterken zo de natuurlijke balans. · Betaïne uit suikerbieten kalmeert de geïrriteerde huid en beschermt de huid tegen droogheid. · Verse aloë vera-extract en bisabolol kalmeren irritaties en spanningen. · Magnoliaschors-extract werkt antioxidatief.


FRE S H


076

F RE SH

after sun Bruiningsverzorging FRESH after sun is een kalmerende vochtinbrengende verzorging na het zonnen, die bovendien de bruine kleur versterkt. De crème trekt snel in en zorgt voor een aangenaam aanvoelende huid. FRESH after sun kan ook het hele jaar door als zacht bruinende, lichte body milk worden gebruikt. N AT U U RTA L E N T E N

· Wierook- en magnoliaschors-extract verminderen irritaties en kalmeren de huid. · Pinksterbloem-, kukui-, sesam- en duindoornolie zorgen voor een zijdeachtig gladde huid. · Ectoïne, squalaan uit olijven en gehydreerde lecithine voorkomen dat de huid vocht verliest. · Purpur-roodalg-extract stimuleert de natuurlijke melanineproductie en kan daardoor de bruining intensiveren en verlengen. · Natuurlijke erythrulose zorgt voor lichte bruining. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Breng FRESH after sun na het zonnen gelijkmatig aan. De streepvrije en zachte bruining is na circa vier dagen gebruik zichtbaar, houdt enkele dagen aan en verbleekt door de natuurlijke huidvernieuwing, als er niet verder wordt ingesmeerd.


FRE S H


07 8

F RE SH

sunscreen Zonbeschermingsbalsem SPF 20 Beschermt en verzorgt de huid in de zon. De waterbestendige en nanodeeltjesvrije formule met SPF 20 maakt gebruik van natuurlijke minerale zonbeschermingsfilters. Dankzij de innovatieve formule kan de textuur bij het aanbrengen goed worden verdeeld. Het resultaat: een gelijkmatige bruine kleur en een intensieve volledige bescherming tegen door de zon veroorzaakte huidveroudering. Ideaal voor iedereen die geen synthetische UV-filters meer wil gebruiken. N AT U U RTA L E N T E N

· Zinkoxide en titaniumoxide werken als een natuurlijk huidschild tegen schadelijke UV-stralen. · Oliën uit nigelle, karanja en mariadistel ondersteunen de zonbescherming op natuurlijke wijze. · Kurkuma-extract regenereert de cellen en beschermt tegen vrije radicalen. · De niet vettige, Oost-Afrikaanse bolletjeskoolzaadolie bevat erucazuur en ondersteunt het eenvoudige aanbrengen. · Bisabolol en co-enzym Q10 beschermen de cellen. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Verdeel de FRESH sunscreen gelijkmatig en royaal over gezicht en lichaam.


FRE S H


080

F RE SH

sunscreen face Zonbescherming voor het gezicht SPF 15 Zodra de eerste zonnestralen op je neus komen, is zonbescherming het allerbelangrijkste voor een gezonde en mooie huid. Speciaal voor gevoelige gezichtsdelen biedt de nieuwe COSMOS-gecertificeerde FRESH suncreen face medium SPF 15 een intensieve bescherming en voorkomt door de zon veroorzaakte huidveroudering. Dankzij de perfect afgestemde formule met lichtbeschermingsfactor 15 trekt de zonnecrème snel in en zorgt voor een optisch mat, aangenaam licht aanvoelende huid. N AT U U RTA L E N T E N

· Zinkoxide en titaanoxide zorgen voor natuurlijke zonbescherming. · Katoenextract biedt betrouwbare bescherming tegen UV-licht, blauw licht en infraroodlicht, werkt otstekingsremmend en kalmeert de huid. · Werkzame stoffen uit de extracten van witte andoorn en zeeden gaan huidbeschadigende omgevingsinvloeden tegen en versterken de huidbeschermingsbarrière. · Sheaboter en tucumaboter zorgen voor een aangenaam aanvoelende huid. · Astaxanthine is zeer antioxidatief en kan de negatieve effecten van overmatige UV-straling tegengaan.


FRE S H


082

F RE SH

soap Zeep

Met de hand gemaakt, met de hand gesneden, met de hand gestempeld en met de hand in de handdoek verpakt – FRESH soap is puur handwerk! Bij gebruik ontstaat een bijzonder reinigende zeepschuim met heerlijk zachte geur. Dankzij de intelligente formule is de zeep ook ideaal voor frequent gebruik. De puur biologische receptuur zit vol met waardevolle oliën zoals amandelolie, nigelle-olie, verzeepte kokosolie en verzeepte olijfolie. N AT U U RTA L E N T E N

· Nigelle-olie werkt harmoniserend en verbetert de huidkwaliteit, doordat deze de structuur strakker maakt. · Verse aloë vera-extract werkt vochtinbrengend. · Amandelolie werkt terugvettend en voorziet de huid optimaal van vocht en vitaminen.


FRE S H


084

F RE SH

stay fresh Verzorgings- en reinigingsfoam

FRESH stay fresh is het milieuvriendelijke alternatief voor vochtig toiletpapier. De verzorgende foam bestaat uit natuurlijke ingrediënten en maakt van elk toiletpapier vochtig toiletpapier. N AT U U RTA L E N T E N

· Ectoïne werkt celbeschermend, bindt water en bouwt zo een vochtige beschermende laag op, die de gevoelige zone minder gevoelig maakt. · Prebiotische inuline is bedoeld als voeding voor de "gezonde huidbacteriën" en ondersteunt een gebalanceerde huidflora. · Werkzame stoffen uit melkzuurbacteriën zijn ideaal voor het zuurmilieu van de intieme zone en werken kalmerend voor de huid. · Extracten uit de kogelbloem en kersknopextract verzorgen en kalmeren de gevoelige en geïrriteerde huid. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

1 - 2 pompen en op droog toiletpapier aanbrengen en voor de reiniging en verzorging na de toiletgang gebruiken. RINGANA FRESH stay fresh is een leave-on-produkt, dat wil zeggen afwassen niet nodig is.


FRE S H


086

F RE SH

body wash Douchebad

FRESH body wash reinigt het lichaam grondig, is vochtinbrengend en verfrissend. De innovatieve foamdispenser maakt van het 2-fasen-douchebad bij het aanbrengen een crèmige foam. Deze ontstaan alleen met behulp van lucht en er wordt volledig afgezien van drijfgas. N AT U U RTA L E N T E N

· Suiker-tensiden reinigen de huid zachtjes en besparend · Biologische amandelolie verwent de huid op natuurlijke wijze. · Bisabolol, co-enzym Q10 en uit distelolie gewonnen essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6) beschermen en verzorgen de huid.


FRE S H


088

F RE SH

shampoo Haarverzorging

FRESH shampoo reinigt het haar mild en geeft het haar een natuurlijk mooie glans. Geselecteerde werkzame stoffen zorgen voor soepel en veerkrachtig haar. De innovatieve pompdispenser zet de milde formule om in een crèmig-zachte foam, zonder daarbij het milieu met drijfgassen te vervuilen. N AT U U RTA L E N T E N

· De shampoo bevat Disodium cocoyl glutamate, een bijzonder mild reinigende tenside op basis van plantaardige olie. · Een speciaal koolhydraatcomplex versterkt de huidbarrière en kalmeert de geïrriteerde hoofdhuid. · PCA glyceryl oleate omhult en beschermt het haar en werkt verzorgend en antistatisch. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Afhankelijk van de haarlengte in het natte haar masseren, uitspoelen en gebruik herhalen. Voor een perfect resultaat het haar ten slotte met de FRESH conditioner verzorgen.


FRE S H


09 0

F RE SH

conditioner Haarbalsem

De FRESH conditioner biedt aanvullende verzorging na het haren wassen.. De conditioner zorgt voor rijke verzorging en eenvoudig kammen van haar en haarpunten. De rijke verzorgingsformule werkt terugvettend en antistatisch op belast haar. Het haar kan eenvoudiger worden geknipt en in model worden gebracht en voelt verzorgd aan. N AT U U RTA L E N T E N

· Geselecteerde oliën zoals amandelpitolie en sheabutter alsmede een extract van mariadistelolie vormen een beschermende laag om het haar. · Natuurlijke haaractieve werkzame stoffen zoals het suikermolecuul inuline zijn een aanvullende verzorging. Betäine zorgt voor meer volume en hydrateert. HE T

C O RRE C T E

G E BRU I K

Breng de FRESH conditioner op de haarlengte en punten aan. Deze wordt niet aangebracht op de haargrens. Laat het product enkele minuten inwerken en spoel het daarna kort uit.


FRE S H


09 2

comp


RINGANA COMPLETE is de perfecte oplossing als men ondanks tijdgebrek een uitgebalanceerd dieet wil. Het gebruik van natuurlijke voedingsstoffen, die een hoog gehalte aan actieve stoffen hebben, en het afzien van kunstmatige aroma's, zoetstoffen of soortgelijke synthetische voedingsadditieven maken RINGANA COMPLETE uniek.

C OMPL E TE

plete


09 4

COM P L E TE

d-eat Maaltijdvervanger van slechts 200 kcal Geen zin in koken? Op zoek naar een effectief product om af te vallen? Het veganistische RINGANA COMPLETE d-eat biedt de perfecte oplossing voor al deze uitdagingen. Het is een volwaardige maaltijd, die snel en eenvoudig kan worden bereid, het lichaam volledig van alle essentiële voedingsstoffen voorziet en tegelijkertijd weinig calorieën heeft. N AT U U RTA L E N T E N

· Slimme combinatie van natuurlijke eiwitten uit volkorenrijst, lijnzaad, zonnebloempitten en erwten met ideaal aminozuurprofiel en optimale biobeschikbaarheid. · Omega-3-vetzuren uit micro-algen alsmede lijnzaadolie en omega-6vetzuren uit distelolie zorgen voor een perfect vetzuurprofiel. · Koolhydraten uit rijst en actieve ballaststoffen uit guarplantpit- en citrusvezels bieden ondersteuning om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. · Een breed spectrum aan vitamines en mineralen uit natuurlijke bronnen voorziet het lichaam van alle belangrijke microvoedingsstoffen. De verfijnde samenstelling alsmede het lage caloriegehalte van de maaltijdvervanger dragen bij aan afvallen en ondersteunen het langdurige behoud van het bereikte streefgewicht.* * Het vervangen van twee van de dagelijkse hoofdmaaltijden door een maaltijdvervanger draagt bij aan afvallen. Het vervangen van een van de dagelijkse hoofdmaaltijden door een maaltijdvervanger draagt eraan bij om het streefgewicht na afvallen te behouden. Een maaltijdvervanger werkt alleen in het kader van een caloriearm dieet, waartoe ook andere levensmiddelen behoren. Voldoende vloeistoftoevoer is belangrijk.


C OMPL E TE B E RE I D I N G

De inhoud van een zakje met minimaal 300 ml water verdunnen en drinken.


0 096 96

Niet alles wat onze supplementen kunnen,


staat in dit boek. * * Helaas kunnen wij vanwege de EU Health Claims-verordening niet (volledig) uitleggen op welke manier je van onze supplementen profiteert, ook als dit wetenschappelijk is aangetoond.


09 8

Je organisme verdient alleen het allerbeste. RINGANA-supplementen zijn perfect afgestemde bioactieve voedingstoffencombinaties in hooggeconcentreerde vorm. Minerale stoffen, secundaire plantenstoffen en vitaminen in geteste en gestandaardiseerde kwaliteit, worden zorgvuldig geproduceerd en perfect gecombineerd, om unieke synergieën te creëren. De kleine krachtpakketjes worden vers in praktische dagelijkse porties verpakt, voor een flexibele en onafhankelijke lifestyle. Gegarandeerd zonder kunstmatige additieven en aroma's, maar wel met de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft. VOE D I N G S SUP P L E M E N T O N G E Ë V E N AARD

M E T

V E R M OG E N .


0 1

PAC KS

0 2

CAPS

0 3

DRINKS


100


E F F E C T I E V E U I T

D E

I N G R E D I Ë N T E N N AT U U R.


102


PAC KS

Perfect voor elke dag, met een portie in elk zakje. TO E PASS I N G

De inhoud van de PACKS wordt met water, plantaardige dranken of verdund vruchtensap in de RINGANA Shaker gemengd.


104

PAC K

antiox Celbescherming De dagelijkse uitdagingen zoals stress, verkeerde voeding of slaapgebrek kunnen ertoe leiden dat ons natuurlijke afweersysteem uit balans raakt. PACK antiox met water- en vetoplosbare antioxidanten ondersteunt het lichaamseigen weerstandsvermogen* en beschermt de cellen tegen vrije radicalen. N AT U U RTA L E N T E N

· OPC, resveratrol und anthocyanen uit rode druivenpit- en druivenschilextract alsmede zink uit boekweit dragen bij aan de verbetering van de antioxidatieve toestand in cellen en weefsel. · Vitamine B6 en B12 uit boekweitkiempoeder alsmede vitamine C uit acerolavruchtpoeder dragen bij aan de werking van het immuunsysteem. · Kurkuma-fosfolipide-complex ondersteunt lever, longen, hart en immuunsysteem. · Antioxidanten in zwarte vlierbessensap beschermen cellen en weefsel tegen oxidatieve schade. Verdere geselecteerde ingrediënten: Ellagzuur uit granaatappelschilextract, polysaccharide uit gojibes-extract, chlorogeenzuur, quercetine en phlorizine uit appelvruchtextract, tocoferol en tocotriënol uit rijstklei-extract


PAC KS


106

PAC K

balancing Zuur-base-huishouding

Door een eenzijdig dieet kan het samenspel van zuren en basen uit balans raken. PACK balancing levert een waardevolle bijdrage aan een uitgebalanceerde zuurbase-huishouding en brengt deze weer in balans. N AT U U RTA L E N T E N

· Het zink in boekweitkiempoeder ondersteunt de natuurlijke zuurbase-huishouding. · B-vitamine 1, 2, 6 en 12 leveren met mangaan, koper en biotine een bijdrage aan de energiestofwisseling. · Zwarte peper ondersteunt de leverfunctie door het bevorderen van de doorbloeding. · Spirulina- en chlorella-algenpulver zijn rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. · Magnesium helpt om de elektrolytbalans te behouden. · Folaat is de natuurlijke vorm van foliezuur en speelt een rol bij de celdeling en bloedvorming. Verdere geselecteerde ingrediënten: Brandnetelbladpoeder, khorasantarwepoeder, peterseliebladpoeder, alfalfapoeder, wortelpoeder, tomatenvruchtpoeder, vitamine K2 uit bacillus subtilis natto


PAC KS


108

PAC K

cleansing Spijsvertering Te weinig beweging en een dieet met weinig ballaststoffen kunnen de spijsvertering belemmeren. Je voelt je uit balans en moe. PACK cleansing ondersteunt met ballaststoffen en calcium een gezonde darmactiviteit en reguleert de spijsvertering op natuurlijke wijze. N AT U U RTA L E N T E N

· Met een hoog gehalte aan ballaststoffen van guarpitvezel, acaciavezel, baobab-vruchtvleespoeder, appelvezel, citrusvezel, lijnzaadmeel en vlooienzaadschilpoeder. · Calcium uit calciumcitraat, acaciavezel, baobab en lijnzaadmeel draagt bij aan de natuurlijke werking van spijsverteringsenzymen. · Riboflavine, niacine en biotine uit boekweitkiempoeder spelen een centrale rol bij de verzorging van de slijmvliezen, zo ook die in de darm. · Vlooienzaadschilpoeder ondersteunt de spijsvertering. · Bevat bacillus coagulans (min. 1 miljard kolonievormende eenheden), dat zijn spijsverteringsregulerende microorganismen. Verdere geselecteerde ingrediënten: Venkelzaadextract, citroenmelisse-extract, rijstklei-extract, champignonpoeder


PAC KS


110

G E BU N D E L D E K R AC H T

I N

P L A N TA A R D I G E CA P SU L E VO R M .112

cap


CA P S

ps Gerichte oplossingen voor je individuele lifestyle in kleine plantaardige capsules. TO E PASS I N G

Voor optimale verdraagzaamheid het beste bij de maaltijden met een beetje water innemen.


114

CA P S

beauty & hair Schoonheid van binnen Onzuivere huid, dun haar, broze nagels en slap weefsel kunnen de gevolgen zijn van stress, belasting, ongezonde voeding of vele omgevingsfactoren. Een fris uitziende huid, steviger haar, strakker bindweefsel en sterke nagels - de natuurlijke vitale stoffen in CAPS beauty & hair zorgen voor schoonheid van binnenuit. N AT U U RTA L E N T E N

· Natriumzout van hyaluronzuur verlaagt de optische tekenen van huidveroudering. · Tarwe-lipide-extract helpt om de diepte van rimpels te verminderen en verbetert daarnaast de elasticiteit van de huid. · Extract uit celculturen van kruipend zenegroen zorgen voor vol, krachtig haar en voorkomen onzuivere huid. · De vervelende vorming van cellulitis op de billen en bovenbenen wordt tegengegaan door SOD uit meloenextract. · Zink uit boekweitkiempoeder ondersteunt een gezonde huid-, haaren nagelstructuur. · Mangaan uit boekweitkiempoeder dragen bij aan de vorming van bindweefsel. · Koper uit boekweitkiempoeder helpt om het bindweefsel te behouden. Verdere geselecteerde ingrediënten: Erwtenscheutextract, L-carnosine, zwarte vlierbes-extraxt, groene thee-extract, extract uit celculturen van kruipend zenegroen


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


116

CA P S

cerebro Geheugensteuntje Oplettendheid, goed geheugen, concentratie en een gezonde hersenfunctie zijn in bijna alle situaties absoluut noodzakelijk. Juist nu, waarin wij de hele dag onder druk staan om te presteren en om geconcentreerd te zijn, zorgen de actieve plantenstoffen in CAPS cerebro ervoor dat de cognitieve gezondheid ondersteund en behouden wordt. N AT U U RTA L E N T E N

· De meerdere keren klinisch onderzochte en gepatenteerde merkgrondstof met wijndruif- en bosbesextract ondersteunt door het hoge gehalte aan polyfenolen het korte- en langetermijngeheugen en bevordert het leervermogen. · Saliecomplex in microcapsules ondersteunt het behoud van het concentratievermogen en een goed geheugen en helpt om de cognitieve functies die bij de leeftijd horen te behouden. · Kurkuma-fosfolipide-complex ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. · Rozewortel-extract met rosavine helpt om de waarneming te stimuleren alsmede de geestelijke gesteldheid te verbeteren. · Citicoline fungeert als bron van choline en is een natuurlijke tussenfase voor de synthese van fosfolipiden in de grijze massa van de hersenen.


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


118

CA P S

d-gest Aangenaam buikgevoel Grote maaltijden en alcohol kunnen ons gehele spijsverterings- en ontgiftingssysteem belasten. Daarbij moeten vooral lever en gal topprestaties leveren. Met CAPS d-gest heeft RINGANA speciale plantextracten samengebracht, die onze "schoonmaaktoppers" ondersteunen, doordat ze de productie van de spijsverteringssappen stimuleren en zo gerechten licht verteerbaar maken. N AT U U RTA L E N T E N

· Een enzymcomplex uit fermentatie splitst vet, lactose, koolhydraten, proteïne en vezels. Bij personen die problemen met lactosevertering hebben, kan het enzym lactase deze verbeteren. · Gele gentiaanwortel-extract draagt bij aan een verbetering van het spijsverteringsstelsel. · Mariadistel-fosfolipide met silibine beschermt de lever en stimuleert het ontgiftingsproces ervan. · Hoog biobeschikbaar zink stimuleert een natuurlijke stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten. · Choline ondersteunt de reinigende werking van de lever en draagt bij aan een normale vetstofwisseling. Verdere geselecteerde ingrediënten: Papaïne uit papaja-extract, inuline uit paardenbloemblad- en paardenbloemwortel-extract


OOK

A LS

P R A KT I SC H E P ROBE E RV E R PA K K IN G

CA P S

V E R KR I J G BA A R

DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


120

CA P S

fem Women‘s Essentials Vrouwen zijn echte allerskunners, met talent voor multitasking, onuitputbare power en een groot hart. De dagelijkse uitdagingen kunnen de microvoedingsstoffenhuishouding soms in de war brengen. CAPS fem kunnen vrouwen in elke levensfase met de kracht van de natuur ondersteunen en eraan bijdragen om topprestaties te leveren. N AT U U RTA L E N T E N

· Folaat is de natuurlijke en bioactievere vorm van foliezuur en een levensbelangrijke vitamine, die essentiële taken in de celstofwisseling vervult. · IJzer draagt bij aan de verlaging van vermoeidheid. Bij vrouwen is de behoefte aan ijzer tijdens de menstruatie vaak hoger. Door de combinatie van vitamine C en acerolavruchtstappoeder wordt de biobeschikbaarheid van ijzer verbeterd. · Damiana is al sinds de Maya-cultuur bekend als natuurlijk afrodisiacum. Het extract geeft de vrouwelijke seksualiteit op zachte wijze een boost. · Shatavariwortel-extract is een echt multitalent in elke levensfase: Het helpt om de menstruatiecyclus te reguleren en zorgt voor meer welzijn tijdens de overgang. Verdere geselecteerde ingrediënten: Citroenmelisse-extract en magnesium uit magnesiumcitraat.


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


122

CA P S

hydro Blaasgezondheid

Velen weten het maar al te goed: De blaas is een orgaan dat bijzondere zorg nodig heeft. Externe invloeden kunnen het afweersysteem van de blaas verzwakken. Daardoor kunnen kiemen eenvoudiger binnendringen. Des te belangrijker is het om het blaasafweersysteem te ondersteunen en mochten er al verwekkers zijn binnengedrongen moeten deze snel worden verwijderd. N AT U U RTA L E N T E N

· De niacine in boekweitkiempoeder draagt bij aan de goede conditie van de slijmvliezen, dus ook die in de urinewegen. · Vitamine D2 uit champignonpoeder ondersteunt het lichaamseigen immuunsysteem. · Hibiscusbloesemextract heeft een positieve werking op de nierfunctie. · Cranberry-extract bevat de waardevolle secundaire plantenstoffen proanthocyanidine. Verdere geselecteerde ingrediënten: D-mannose, forskolin uit siernetelwortel-extract


CA P S DAGE LI J KS E 6

CA PSULE S

D O S I S:


124

CA P S

immu Immuunsysteem

Ons afweersysteem wordt in het moderne dagelijkse bestaan vaak belast. Ongebalanceerde voeding, werken privébelastingen kunnen het immuunsysteem als beschermer van onze gezondheid verzwakken. CAPS immu combineren verschillende vitale paddenstoelen met natuurlijke microvoedingsstoffen die het lichaamseigen immuunsysteem ondersteunen. N AT U U RTA L E N T E N

· De shiitake-paddenstoel wordt in de traditionele Chinese geneeskunde beschouwd als levenselixer. RINGANA gebruikt een shiitake-concentraat dat rijk is aan alfa-glucaan de effecten in talrijke klinische menselijke studies is aangetoond. · Havervezels en gist zorgen voor verschillende bèta-glucanen, die tot de oudste natuurtalenten van de mensheid behoren. · Maitake, ook bekend als de eikhaas, wordt in China gebruikt als medicinale paddenstoel en draagt bij aan het welzijn. · Reishi-padenstoel ondersteunt de lichaamseigen immuunactiviteit en het natuurlijke afweersysteem. · Vitamine C uit acerolavruchtsappoeder en vitamine D uit champignons ondersteunen de functies van het immuunsysteem.


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


126

CA P S

mascu Men’s Best

Complete MAN-POWER in drie capsules: Met CAPS mascu heeft RINGANA een voedingssupplement ontwikkelt, dat op natuurlijke wijze bijdraagt aan mannelijke topprestaties. Geselecteerde, op onderzoeken gebaseerde plantextracten gecombineerd met vitamine C uit acerola, zink en seleen ondersteunen het geestelijke, lichamelijke en seksuele welzijn van volwassen, gezonde mannen van elke leeftijd. N AT U U RTA L E N T E N

· Fenegriekzaadextract-lipidecomplex ondersteunt het geestelijke en mentale welzijn. · Weideroosextract draagt bij aan de natuurlijke werking van de prostaat. · Damianabladextract ondersteunt het seksuele welzijn en stond bij de Maya's al bekend als natuurlijk afrodisiacum. · Zink zorgt voor een gebalanceerde testosteronspiegel en draagt bij aan vruchtbaarheid. Samen met seleenverrijkt gist wordt de spermaproductie ondersteunt en de haargroei positief beïnvloed. Verdere geselecteerde ingrediënten: Extract uit celculturen van Ajuga reptans, acerolavruchtpoeder, ginsengwortelextract


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


128

CA P S

moodoo Kalmte

Zich over alles zorgen maken, collega's vanwege kleine dingen bekijven en zich constant moe voelen: emotionele onbalans heeft vele gezichten. Geheel naar het motto "Don't worry, be happy" biedt RINGANA met CAPS moodoo een natuurlijke mogelijkheid om voor meer kalmte en plezier te zorgen. N AT U U RTA L E N T E N

· Iraans saffraan-extract met maximale concentratie aan safranal en crocine zorgen voor meer innerlijke kalmte. · Sinaasappelschil-extract zorgt voor een positieve stemming. · Schisandrabessenextract- en ashwagandhawortel-extract behoren tot de adaptogenen, die bij belasting de fysieke weerstand behouden en voor innerlijke kracht zorgen. · Niacine en riboflavine werken uitputting en vermoeidheid tegen. · Magnesium uit zeewaterextract staat bekend als een "veerkrachtmineraal", dat bijdraagt aan een normale werking van de psyche en zo de emotionele balans herstelt. · Vitamine B1, B6 en B12 uit boekweitkiempoeder dragen ook bij hogere belasting bij aan de normale werking van het zenuwsysteem. Verdere geselecteerde ingrediënten: Cacaozaad-extract, L-theanine


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


13 0

CA P S

move Bewegingsvrijheid

De gewrichten in het menselijk lichaam werken als scharnieren die verzorgd en beschermd moeten worden, zodat de werking behouden blijft. Voldoende voorziening van voedingsstoffen voor het gehele bewegingsapparaat is daarom essentieel. De speciale formule in CAPS move ondersteunt het behoud van de mobiliteit zorgt voor soepelere bewegingen. N AT U U RTA L E N T E N

· Met sojalecithine ommanteld kurkuma-extract ondersteunt de gewrichts- en botgezondheid en werkt 29 keer effectiever dan normaal kurkuma-extract. · Calcium uit de alg Lithothamnium calcareum zorgt voor behoud van de botmassa en speelt een belangrijke rol bij de spierfunctie. · Wierook-fosfolipide-complex levert waardevolle triterpeenzuren, die tot de boswelliazuren behoren. Ze houden gewrichten soepel en ondersteunen de beweeglijkheid. Verdere geselecteerde ingrediënten: Akkerpaardenstaart-extract, papaïne uit papaja-extract, methylsulfonylmethaan (MSM), avocado- en soja-extract


CA P S DAGE LI J KS E 6

CA PSULE S

D O S I S:


13 2

CA P S

protect Innerlijk beschermingsschild CAPS protect zijn echte multitalenten als het gaat om de bescherming van binnen tegen externe omgevingsinvloeden zoals luchtverontreiniging, zonnestralen, sigarettenrook alsmede blauw licht van computer- of smartphoneschermen. Zorgvuldig geselecteerde, secundaire plantaardige stoffen helpen om de concentratie van zuurstofradicalen in de cellen te verlagen en fungeren zo als "innerlijk beschermingsschild". N AT U U RTA L E N T E N

· Koper met "Anti Blue Light Effect" ondersteunt de cellen bij de bescherming tegen oxidatieve stress en zorgt voor een optimale huid- en haarpigmentering. · L-tyrosine vormt met koper het uitgangspunt van melaninevorming en zorgt met behulp van flavonen, anthocyanen en hydroxykaneelzuren uit bloedsinaasappelextract voor een gelijkmatige teint. · Zink speelt een rol bij het behoud van het zichtvermogen. · Naast de ogen heeft het blauwe licht van beeldschermen ook een uitwerking op de huid. Astaxanthine uit bloedregenalg-extract alsmede luteïne en zeaxanthine uit afrikaantjebloesem-extract beschermen tegen "digital aging". Verdere geselecteerde ingrediënten: Polyfenolen, catechine, Chileense wijnbes-extract enepigallocatechinegallaat uit groene thee-extract, polypodium leucotomos-bladextract


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


13 4

CA P S

pump Hart- en vaatsysteem

Het hart is onze 'leefmotor': het pompt bloed door het lichaam om de organen van zuurstof en voedingsstoffen te voorzien. Om de lichamelijke vitaliteit en het welzijn te kunnen behouden, moet het hart van voedingsstoffen worden voorzien. CAPS pump ondersteunt onze 'leefmotor' met een intelligente antioxidatieve combinatie van vitaminen en mineralen. N AT U U RTA L E N T E N

· Cacaoflavonolen in cacaozaadextract stimuleren de elasticiteit van de bloedvaten en dragen daarmee bij aan een normale doorbloeding. · Boekweitkiempoeder en zwarte knoflook-extract hebben door hun antioxidatieve eigenschap een positieve werking op de gezondheid van de vaten en daarmee ook op het hart. · Folaat ondersteunt een normale homocysteïne-stofwisseling. · Riboflavine helpt om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Verdere geselecteerde ingrediënten: Vitamine K2 uit Bacillus subtilis natto-ferment, olijfvruchtextract, gefermenteerd sojaboonextract, druivenpit- en druivenschil-extract


CA P S DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


13 6

BE YO ND

omega Life Essentials Actuele voedingsrapporten laten zien, dat vanwege moderne eetgewoonten er bij alle leeftijdsgroepen een kritiek tekort is aan omega 3-vetzuren, vetoplosbare vitamine en secundaire plantenstoffen. De revolutionaire formule in BEYOND omega levert deze essentiële voedingsstoffen in topkwaliteit. De veganistische capsules zijn de ultieme dagelijkse ondersteuning voor een gezonde levensstijl en mogen daarom in geen enkel huishouden ontbreken. M U LT I TA L E N T E N

· EPA en DHA uit de microalg helpen bij het behouden van de normale hartwerking.* DHA draagt bij aan het behoud van de hersenfunctie en het kijkvermogen.** · Vetoplosbare vitamine D3 uit algenextract speelt bij ontelbaar veel processen in het menselijk lichaam een centrale rol en zorgt voor een jaarlijkse voorziening van de zonvitamine. · Blauwe bosbes-extract bevat anthocyaan en ondersteunt het kijkvermogen van binnen en zorgt voor beter kijken 's nachts en bij schemering. · De secundaire plantenstoffen lycopeen, astaxanthine, luteïne en zeaxanthine alsmede vitamine E werken antioxidatief en beschermen tegen vrije radicalen. Verdere geselecteerde ingrediënten: Gemberwortelextact, co-enzym Q10 *De positieve werking ontstaat bij een dagelijkse opname van 250 mg EPA en DHA (komt overeen met 1 dagelijkse dosis BEYOND omega). ** De positieve werking ontstaat bij een dagelijkse opname van 250 mg DHA (komt overeen met 1 dagelijkse dosis BEYOND omega).


BE YON D DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


13 8

BE YO ND

spermidine Ageless-effect Ons lichaam bestaat uit cellen die perfect moeten functioneren, om ons jong en gezond te houden. Met BEYOND spermidine heeft RINGANA een product ontwikkeld, dat het natuurlijke zelfreinigingsproces ondersteunt en zo ouderdomsverschijnselen met een buitengewoon slimme strategie uit de natuur tegengaat. M U LT I TA L E N T E N

· Spermidine activeert de natuurlijke autofagie, een intelligent recyclingconcept dat foutieve of overbodige celbestanddelen verwijdert en zo voor een jonge cellen-effect zorgt. · Pyrroloquinoline quinone (PQQ) is een onlangs ontdekte superantioxidant. Deze heeft een positieve invloed op de jeugdige celfunctie en bevordert de vorming van nieuwe mitochondriën. · Ubiquinol is de lichaamseigen en meest effectieve vorm van Q10, die met name bekend is vanwege de verjongende werking. · Micro-alg tetraselmis chuii is een bijzonder zee-ingrediënt, dat 30 keer meer SOD-activiteit heeft dan alle anderen op de huidige markt. Het unieke samenspel van verschillende voedingsstoffen kan het verouderingsproces op natuurlijke wijze vertragen. · Bioactief L-glutathion is een klinisch geteste tripeptide, die natuurlijk uit fermentatie wordt geproduceerd en voortijdige celveroudering kan tegengaan. Verdere geselecteerde ingrediënten: Fucoidanextract uit zeewier werkt antioxidatief. Magnesium uit zeewaterextract heeft een functie bij de celdeling. Vitamine E uit rijstklei-extract helpt om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.


BE YON D DAGE LI J KS E 3

CA PSULE S

D O S I S:


14 0


D RINKS

RINGANA DRINKS voorzien je per slok van het beste wat de natuur te bieden heeft: waardevolle vitaminen en belangrijke plantaardige beschermingsstoffen. Meer kracht, soepelheid en ontspanning door natuurlijke shots.


Used once,

Het 2e leven van oud papier.


reused to boost.

100 % gerecyclede verpakking.


14 4

D RI NKS

RINGANAchi Booster

Baan, gezin, vrije tijd - elke dag moeten we topprestaties leveren. Geen wonder dat we ons soms uitgeput voelen. De natuurlijke shot met fruitig-pittige smaak bevat bioactieve, stimulerende plantenstoffen. RINGANAchi is het perfecte alternatief voor koffie en kan als booster bij de middagdip worden gedronken. N AT U U RTA L E N T E N

· Vitamine C uit acerolavruchtpoeder wekt natuurlijke energieën op en draagt bij aan de verlaging van uitputting en vermoeidheid. · Macawortel-extract fungeert als energiebron en draagt bij aan het behoud van vitaliteit. · Gember bevat scherpe stoffen en zorgt voor verfrissing. · Isomaltulose zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt dan bij de inname van levensmiddelen met suiker. · Rozemarijnbladextract werkt antioxidatief en helpt je om je vitaal te voelen · L-theanine ondersteunt de werking van cafeïne op langere duur. Verdere geselecteerde ingrediënten: cafeïne van koffiebonen, D-ribose, dextrose, ananassappoeder


G E PAT E N T E E R D

OOK

V E R KR I J G BA A R

C OM PAC T E

B E RE I D I N G

RINGANAchi kan puur of verdund worden gedronken.

SE T

VA N

IN 3

D RINKS

P ROD U C T I E P RO C ES


14 6

DR I NKS

RINGANAdea Lichtgewicht

Er wordt gezegd dat je gewoon moet afwachten. Waarom niet ook gelijk afvallen? De innovatieve thee RINGANAdea combineert puur natuurlijke ingrediënten in een zeer geconcentreerde drank. De unieke samenstelling maakt de RINGANAdea ideaal voor een figuurbewuste lifestyle. N AT U U RTA L E N T E N

· Matébladextract ondersteunt het lichaam bij de controle van het gewicht. · Rozemarijnblad-extract stimuleert de vetverbranding. · Cactusvijgvruchtensappoeder met betalaïnen zorgt ervoor dat het glucoseniveau in balans blijft en helpt bij de controle over het hongergevoel. · Epigallocatechinegallaat uit groene thee-extract stimuleert de stofwisseling. · Vitamine C uit acerolavruchtpoeder ondersteunt de natuurlijke collageenvorming voor een mooie huid. Verdere geselecteerde ingrediënten: Tannines uit de bladeren van de heilige basilicum, polyfenolen en chlorogeenzuur uit groene koffiebonen-extract, fucoxanthine uit bruinalg-extract


D RINKS BE RE I D I N G

1 flesje RINGANAdea met water tot 0,75 l mengen en verspreid over de dag drinken.


14 8

DR I NKS

RINGANAisi Ontspanningsdrank Op de werkplek of thuis: Stress is er inmiddels overal. Snel van de ene meeting naar de andere, kinderen van school halen en dan ook nog het huishouden doen. Steeds meer mensen vinden het moeilijk om te ontspannen. Maar wie gestrest en moe is, lukt het op de lange termijn niet om aan z'n eigen eisen te voldoen. Een vicieuze cirkel. RINGANA heeft op dit probleem gereageerd. Met RINGANAisi – de slimme veganistische drank om te ontspannen. N AT U U RTA L E N T E N

· Ashwagandha-extract zorgt ervoor dat het lichaam beter kan omgaan met stress. · Citroenmelissebladextract stimuleert een goede, ontspannen slaap. · Winterlindebloesemextract draagt bij aan optimale ontspanning. · Hopbloesemextract zorgt voor rust en helpt om aan het einde van de dag te ontspannen. · Morelextract bevat natuurlijk melatonine, dat de slapen-wakker-cyclus reguleert. · L-tryptofaan kan via de voeding worden opgenomen. Deze essentiële aminozuur wordt in het lichaam in de "slaaphormonen" serotonine en melatonine omgezet. Verdere geselecteerde ingrediënten: Passiebloemextract, groene haverextract, arioniasapconcentraat, acerolavruchtpoeder, rooibosbladextract


D RINKS BE RE I D I N G

1 flesje RINGANAisi met min. 150 ml water mengen.


E R

Z I J N J E

G E E N

G R E N Z E N

TO P P R E STA I T E S.

A A N152


S P ORT

Natuurlijke kracht voor recreatieve sporters en topatleten. RINGANA SPORT bereidt het lichaam optimaal voor op sporten, activeert nieuwe reserves en vergemakkelijkt de regeneratie. Elke partij wordt door een laboratorium dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van doping in voedingssupplementen getest op anabolen en stimulantia. Voor je persoonlijke topprestaties. Steeds weer opnieuw.


154

SPO RT

go Thermo Active Gel

Optimaal na het sporten voor het herstellen van belaste spieren. Geselecteerde plantextracten zorgen voor een weldadig en aanhoudend verwarmingseffect en nieuwe kracht. In combinatie met een massage kan de COSMOS NATURAL-gecertificeerde RINGANA SPORT go met nieuwe formule de huid strakker maken en spanningen effectief losmaken. N AT U U RTA L E N T E N

· Wierook en arnicabloesemextract werken pijnverzachtend en ontstekingsremmend. · Terwijl munt-menthol direct koelt, zorgen chili en gember voor een langzaam optredend, weldadig warmte-effect. · Kruidnagelextract zorgt voor ontspanning, cafeïne uit koffiebonen bevordert de doorbloeding, bio-sinaasappelwater verzorgt de huid.


S P ORT


156

SPO RT

boost High Endurance Voor maximale sportief uithoudingsvermogen is de juiste aanvoer van voedingsstoffen essentieel. SPORT boost met fris-fruitige smaak zorgt voor de optimale vloeistofen energievoorziening en vult de glycoceenreserves voor langere duur bij met koolhydraten van verschillende kettinglengtes. Voor, tijdens of na het sporten: de isotone oplossing geeft het lichaam wat het nodig heeft voor topprestaties. N AT U U RTA L E N T E N

· De uitgekiende koolhydraat-elektrolyt-oplossing met speciale waxymaïszetmeel met hoogvertakte maltodextrine en dextrose houdt het uithoudingsvermogen bij langere trainingen op hoog niveau en verbetert de wateropname tijdens de lichamelijke inspanning. · Vitamine C uit acerolavruchtpoeder en ijzer uit Aspergillus oryzae verlagen de vermoeidheid. Bovendien wordt de opname van ijzer verbeterd, dat nodig is voor het zuurstoftransport. · Kalium uit kokosnootwaterpoeder speelt in het lichaam een rol voor de spierfunctie. · Magnesium helpt om elektrolyten in balans te houden en ondersteunt de energiestofwisseling. Verdere geselecteerde ingrediënten: Polyfenolen uit morel-extract, citroenverbena-extract alsmede appelschil- en druifextract, BCAA, L-carnitine, citroensappoeder, passievruchtsappoeder


Isotone koolhydraat-elektrolyt-oplossing: De inhoud van een zakje met 600 ml water mengen. Licht hypotone koolhydraat-elektrolyt-oplossing: De inhoud van een zakje met 700- 800 ml water mengen.

S P ORT

B E RE I D I N G


158

SPO RT

protein Ultimate Strength De veganistische eiwitshake met natuurlijke ingrediënten zorgt voor topprestaties zonder kunstmatige aroma's, zoetstoffen of synthetische additieven. RINGANA SPORT protein combineert verschillende plantaardige eiwitbronnen en behaalt daarmee een ideale biologische waarde voor langdurige eiwitvoorziening. Ideaal voor de ondersteuning van sportieve inspanning, voor figuurtraining, spieropbouw en regeneratie. N AT U U RTA L E N T E N

· Slimme eiwitmix met uitstekende biobeschikbaarheid van zonnebloempitten, volkoren rijst, pompoenpitten, lijnzaad en erwten. · Bevat alle aminozuren inclusief BCAA, die het behoud alsmede de toename van de spiermassa ondersteunen. · Vitamine D2 uit champignons draagt bij aan het behoud van de spierfunctie. · Riboflavine, biotine en vitamine B6 en B12 van quinoazaadpoeder spelen een belangrijke rol bij de stofwisseling. · Magnesium en magnesiumcitraat van zonnebloempitten ondersteunen een optimale spierfunctie en eiwitsynthese. · IJzer draagt bij aan de verlaging van uitputting en vermoeidheid. Verdere geselecteerde ingrediënten: Bacillus coagulans, kokosnootmelkpoeder, hesperidine uit sinaasappelextract


De inhoud van een zakje met 300 ml water verdunnen en drinken.

S P ORT

B E RE I D I N G


160

SPO RT

push Radical Performance Sneller, hoger, verder– de unieke formule in SPORT push brengt het beste in het lichaam naar boven. Perfect afgestemde werkzame stoffen activeren energiereserves voor maximaal prestatievermogen, terwijl het lichaam wordt beschermd tegen vrije radicalen. N AT U U RTA L E N T E N

· Cafeïne uit koffiebonen zorgt voor een merkbaar "push-effect". De speciale combinatie met galangawortelextract werkt synergetisch en helpt tegen vroege vermoeidheidsverschijnselen. · ATP is een energiedrager die het lichaam nodig heeft voor spiercontracties. · NADH is een belangrijke cofactor voor energieleverende reacties. · Zeedennenschors-extract is goed voor de doorbloeding. Bovendien heeft zeedennenschors-extract een verhoogd gehalte aan OPC, die tegen vrije radicalen beschermt, die bij lichamelijke inspanning in meerdere mate ontstaan. · Magnesium en calcium uit Lithothamnium calcareum-algenpoeder dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid en spelen een essentiële rol bij de energiestofwisseling. Verdere geselecteerde ingrediënten: Druifextract, SOD-activiteit uit de meloen


OOK V E R KR I J G BA A R A LS

P R A KT I SC HE

DAGE LI J KS E 6

CA PSULE S

D O S I S:

S P ORT

T E ST V E R PA KKIN G


162

F RE SH

FR E S H

samples

travel sets

Verse cosmetica van RINGANA in handige proefverpakkingen: Je kunt kiezen uit sets voor gezichtsen lichaamsverzorging. Ideaal als kennismaking en voor op reis.

Strandvakantie, stedentrip of zakenreis: In de RINGANA travel sets zitten onze essentiële producten voor gezichts- en lichaamsreiniging en -verzorging in klein formaat.

Voor iedereen die de eerste keer bestelt zijn de proefverpakkingen voor een actieprijs verkrijgbaar.

De voor handbagage geschikte RINGANA travel bag maakt de set compleet. De duurzame tas is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.


F RE SH

SUP P LE ME NTEN

skin care sets

samples

Je verzorgingsset met verse cosmetica bestaande uit reinigings- en verzorgingsproducten, passend bij je huidtype en -toestand. Het perfecte basisverzorgingsassortiment voor dagelijkse schoonheid en welzijn. RINGANA geeft je bij elke verzorgingsset een handdoek van biologisch katoen cadeau. Het perfecte cadeau voor jezelf en anderen.

Microvoedingsstoffen voor kennismaking: CAPS in kleine verpakkingen − de mini's van RINGANA SPORT push zijn bijvoorbeeld handig voor iedereen die na het werk direct gaat sporten. De kleine verpakking CAPS d-gest is ideaal om mee te nemen als er een etentje of een feestje op de planning staat.

Alle informatie op ringana.com


164

RI NGA NA

R I N GA N A

sets

Soulbottle

COMPLETE, PACKS, CAPS en DRINKS bieden in combinatie met een uitgebalanceerd dieet de optimale voorziening van voedingsstoffen. Zodat je je iedere dag goed voelt.

De RINGANA Soulbottle is niet alleen gemakkelijk en ecologisch, maar ook mooi! Klimaatneutraal geproduceerd, smaakneutraal en vaatwasserbestendig is deze een musthave voor onderweg en thuis.

Profiteer bij de aankoop van de voordelige setaanbiedingen.

Inhoud: 600 ml


RI NGA NA

SPORT

Shaker

BlenderBottle® Radian™

De praktische shaker met de RINGANA Shaker Ball voor je shakes. De innovatieve mixtechniek zorgt niet alleen voor een bijzonder crèmig resultaat zonder resten, ook de waardevolle ingrediënten komen daarmee optimaal vrij en worden optimaal gemengd. De RINGANA Glass Shaker en de kleine roestvrij stalen kogel zijn vaatwasserbestendig. Bij de kunststof shaker adviseren wij om deze met de hand schoon te maken. Inhoud: 500 ml / 300 ml

Shake it! Met onze RINGANA SPORT BlenderBottle® Radian™ is schudden nu supereenvoudig. De roestvrij stalen thermoshaker met BlenderBall mengt je RINGANA SPORT boost of SPORT protein optimaal en zonder klontervorming. Inhoud: 770  ml

Alle informatie op ringana.com


166

Stand 05/2021. Ondanks zorgvuldige bewerking zijn zet- en drukfouten alsmede vergissingen voorbehouden. Wijzigingen voorbehouden. Alle gegevens in dit productboek komen overeen met de stand bij het ter perse gaan en verliezen bij een nieuwe versie hun geldigheid. DS2021-RPG 4.4 © 1996-2021, RINGANA GmbH RINGANA Campus A 1, AT-8295 St. Johann i.d.H. Alle rechten voorbehouden. RINGANA, RINGANA FRESH, RINGANA FRISCHEKOSMETIK, RINGANA ADDS, RINGANA BEYOND en veel meer zijn gedeponeerde handelsmerken van RINGANA GmbH.

www.facebook.com/RINGANA @ringana

www.ringana.comRINGANA GmbH RINGANA Campus A 1 AT-8295 St. Johann i.d.H Tel: +43 (0)3332/61550 Fax: 1015 www.ringana.com office@ringana.com De landspecifieke telefoonnummers staan op www.ringana.com onder Corporate/Kontakt en Anfahrt.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.