Page 1

LINDHØYPOSTEN!

22. OKTOBER 2009

LindhøyPosten

Skoleavis

Dette er den første skoleavis som lages for visning på nettet.

Slanger og ormer Litt om slanger og ormer rundt omkring Thea En lovendring kan gjøre det tillatt å ha amfibier og reptiler som kjæledyr. En kvinne fant to levende boa-slanger på en badestrand i Sverige. Slangene ble funnet midt på en badestrand i Hässelby strand utenfor Stockholm. Ormer hører dårlig men den registrerer vibrasjonene i bakken. Derfor bør du trampe litt ekstra i bakken neste gang du går på bærtur. Hoggorm. Ofte biter de uten og sprute ut gift. Men de farligste er de små og yngste hoggormene.

Årets kulturverksteder er nå igang. En av gruppene er skoleavis/IKT. Elevene på denne gruppa bidrar med stoff til avisen. Avisen kan også brukes til å legge ut prosjekter.

Jeg håper så mange som mulig vil benytte dette. Dette nummeret Består av noen frie og noen styrte oppgaver.

Pinnsvin spiser hoggorm og er en stor fiende. Det var hoggorm år i fjor og i forfjor og dette året. Årsaken er kombinasjonen av fuktige og varme sommere, og mye mus.

LINDHØY SKOLE Lindhøy skole har 375 elever fordelt på 7 trinn. Vi har også skolefritidsordning med ca. 90 elever. Det største trinnet er 7. trinn med 80 elever. Lindhøy skole har vunnet tinestafetten flere ganger. Sist gang vant både 6. og 7. trinn. Kulturverkstedgruppene består av elever fra 5., 6. og 7. trinn. !

!

SIDE 1


LINDHØYPOSTEN!

22. OKTOBER 2009

Hanna Montana - Victoria-

-Åge-

GRAVEMASKINER

Gravemaskin er en maskin som brukes til utgraving ved bygge- og annleggsarbeid. Det finnes kun to typer, bakgraver og forgraver Gravemaskiner kan bli brukt til masse, blant annet:

Gravemaskiner i arbeid med en vei

Colin Mcrae DiRT

Jeg er veldig fan av miley cyrus og hannah montana!!!!!

-Adrian-

Mitt nye X-box 360 spi" Jeg har bestilt det på nett og fikk det for 2 dager siden. Det kostet 550kr. Dette er et bil rally spill. Det er mange forskjellige baner man skal kjøre. Det er om og gjøre å komme først i mål på hver bane. Du får poeng for komme først og ikke skade bilen. På noen baner skal man kræsje i gule isopor plater. Da får man 2 sekunder ekstra tid. Det er bra, for hvis man går tom for tid har man tapt. Jeg synes bilspill er morsomt, og jeg gleder meg til å fortsette på spillet mitt.

MICHEL JACKSON Adrian KONGEN AV POP! Her er et bilde av MICHAEL JACKSON LIVE 1996 BILLIE JEAN!!! Han døde i år og foreldrene hans kom 2 timer for seint i begravelsen hans!!!!!!

Miley Cirus eller Hanna Montana Har gitt ut 2 cd´r og selvbiografi allerede som 17 åring

Verdens største motorsykkel sett på Vrengen

KONSERTEN I HALLEN -VIKTORIAKonserten var veldig gøy. Dere har sikkert sett den dere også,jeg synnes det var gøy!! Konserten var det mange musikklister det så dere vell de som var der var tjøme junior korps og noenfra sør-amerika de var veldig mørke men de var veldig flink også da!

!

SIDE 2


LINDHØYPOSTEN! HOGGORM -ODINHoggorm på Tjøme. Her er noe du burde gjøre hvis du er bitt av hoggorm. Ikke få panikk, ikke løp......... Det er skrevet en hel side med tips til akkuratt deg om hva du burde gjøre hvis du blir bitt=) Min kunnskap din trygghet.

22. OKTOBER 2009 disse artene. Aften Aften skriver at hunder kan bli lett overrasket av hoggorm.

Et barn under 20 kilo bør tas med til legevakta. Men det viktig- – Hunden kan få alste er å ikke få panikk og holde vorlige seg i ro. skader som Jo flere mus, jo mer mat til hog- ikke viser seg før etter en tid selv om den gormen – som igjen bidrar til virker ganske upåvirket av bittet, flere hoggormer. sier Heidi Sjetne Lund på VeterDet dummeeste du kan gjøre er å inærhøgskolen til Aften Aften. begynne og løpe og få angst. Hoggormene lager giften sin på en tungvinn måte, og sparer derfor på giften.

PYTON I DO -HALLVARDPyton er funnet i norge i do!

– Det verste scenarioet må være at man får panikk og står på en fullvoksen hoggorm og holder den fast. Da kan du risikere at den biter flere ganger for å komme seg unna.

SLANGE -ÅGESlangene karakteriseres ved sin skjelldekkede hud, På apoteket kan man få tak i hog- uten kjertler og mangel på gormtabletter, men disse er relemmer, skulder belte og brystseptbelagt. bein. Rester av bekkenbeltet finnes hos noen få grupper, for Årsaken er at dersom man tror at eksempel kvelerslange,  og man er blitt bitt, og kanskje ikke regnes som ett primitivt tegn. er det – er det lite smart å ta De mangler ytre ører og melmotgift. For uten gift, virker motgiften som gift. lomøre, og har reduserte høreknokler. Slangene drefor Men er du allergisk mot vepsestotalt døve for luftbåren lyd 

Blir du dårlig av vepsestikk, gjør du også det av hoggormbitt. Giften er veldig lik hverandre hos

!

SKRIVEGRUPPE -THEAArnts gruppe i 7. klasse var på skrivegruppe idag 8.10.09

– Ofte biter de uten å sprute ut gift. Men de farligste er de små og yngste hoggormene kan gjøre er å begynne å løpe og få angst.

tikk, er det all grunn til å være på vakt overfor hoggormbitt.

større. Det finnes 3 500 forskjelige slanger.

Slanger i Norge! I Norge har vi kun en gift slange, og det er hoggormen. I andre land kan repertoaret være

Idag var gruppen tilo Arnt i 7.klasse på skrivegruppe. Vi skrev en histore og lærte forskjellige hjelpemidler og metoder hvis du skal skrive en historie. Det var veldig interessant og spennende. Vi endte opp med en roman med ca. 50 sider. Det hørtes ganske kjedelig ut når vi fikk vite det men det viste seg og være ganske morsomt.

SIDE 3


LINDHØYPOSTEN! LESERBREV Sheeba på tur Victoria H.T. Det var en gang en liten hund som het sheeba,hun var helt alene i skogen!Men så kom det en jente som het Mia!Mia ville ha med den hunden hjem til seg selv,men mammaen var alærgisk mot hunder men hvis hun ikke var alærgisk hadde hun fått lov! Etter vært gikk Mia til ett etter ett hus for og finne dem som eier hunden! Men så ringer mammaen til Mia! Hun sier at jeg må hjem igjen men jeg vill ikke hjem! Mamma roper jeg, jeg vil ikke hjem! Mamma sier at jeg må hjem og spise middag. Men så,så jeg på hunden og så sa jeg til hunden at jeg kunne kalle henne for Sheeba! Mamma ropte jeg igjen jeg kan kalle henne for Sheeba! Mamma sa at jeg kunne kalle henne det hvis ingen eier henne!!! Jeg sier at du heter Sheeba jeg!

Obscure Andreas Falkmo DU MÅ VÆRE 10 ÅR FOR Å LESE DETTE. Jeg liker masse med obscure det er verdens skumleste spill og det er veldig spenende. De som er med er Kenny,Josh,Shannon,Stan og Angela. Det starter med kenny han spiller basket på skolen og han er litt lenger end det han skulle.han skulle dusje når mobilen ringte.Mobilen var ved bagen hans han tok den og det var kjeresten Angela han skulle på date med hane når han snude seg var ikke bagen hans der han gikk ut på basketbal banen når han så at døra ut ble luket han gikk ut der han så døra til bakgåren av skolen han gikk in og

!

22. OKTOBER 2009 løp til der det var en gang ned til et sted der det var en trap ned.Der var det så mørt at han ikke gikk ned han så seg runt når han tok en teip en lomelykt også så han i en liten boks der han fant en pistol hen teipet lomelykten på pistolen så han fik en pistol med lomelykt.Han gikk ned å løp i en gamel gang med masse som stiker ut gjenom vegen han så noe som gikk i et lite hul han gikk inn en dør og en til der han så en gutt de skulle ut igjen.De gikk ut av romet igjen der han andre sa at det skulle vere en pistol her han så i et skap å han fant en pistol.De gikk ut den andre døren der det kom noe stort ut av vegen det var en ZOMBI dem drepte zombien å prøvde å låpe ut men det kom en til han var for sterk for dem.Kenny måtte dytte et bur når han gjore det måte dem gå inn en dår til zombien knuste døra og drepte han andre gutten når Kenny var på vei ut da lokket på toppen av stigen ble lukket igjen.

Obscure Kristoffer Toresen jeg liker Osbcure fordi det er spennende og skumelt. Det er verdens skumleste spill. Det handler om en skole og en rektor som har en bror som får et virus broren til rektoren blir mutert til en zombi. Det er fem ungdommer som heter Stan Josh Kenny shannon og Angela. de prøver å stoppe zombiene. De finner masse våpner foreksempel pompe hagle pistol osv Kenny blir fanget av rektoren Mr friedman de finner kenny men de besvimer å blir fanget sammen med Kenny Stan finner en pine å gir den til Kenny å de blir befrid fra cellene de går ut av kjelleren de finner helsesøsteren inne på kontore hennes hun har masse blod på seg de drar til bake til kjelleren de møter på masse zombier på veien de må drepe broren til rektoren for at Kenny ikke

skal bli mutert de møtr på Mr friedman de må drepe han men de har ikke tid broren til rektoren må drepe han ellers dør han viruse er veldig farlig de dreper broren til rektoren kenny er trygg. Skolen er ødelagt plutselig kommer det en helt ny og veldig stor zombi Stan holder på å bli drept.

vitser og gåter kim.k.j Andreas.b.r Alle barna kom opp av vannet uten om truls han hadde ikke puls. alle barna stekte pai utenom klovnen for han lå i ovnen. alle barna gikk på tur utenom line hun gikk på en mine. alle barna lå å sov utenom lompa hun lå å prompa. Kaninen som vi"e ha gulerot kake Odin. C Isaksen Det var en gang en kannin som gikk til en kiosk og ville kjøpe gulerotkake "kan jeg kjøpe gulerot-kake?" sa kanninen "nei" sa mannen i kiosken. Neste dag "kan jeg kjøpe gulerotkake?" sa kanninen "nei" sa mannen i kiosken "vis du spør en gang til skal jeg hammere deg fast med spiker og hammer" sa mannen i butikken. Neste dag kommer kanninen og spør "har du hammer?" "nei" sa mannen "har du spiker?" sa kanninen "nei" sa mannen i kiosken så spør kanninen "har du gulerot-kake?"

Lenger skole tid med mindre lekser. Maren og Hanne. Vi vil ha mere aplan tid og ikke noe lekser hjemme.Fordi vi vil ha lenger tid til og hvere sammrn med familijen og få litt tid til å leke å kose oss i Badelan, lekelan og møte resten av familien, leke med vennener. HVER SÅ SNILL :-D

SIDE 4


LINDHØYPOSTEN! Varm mat! Johannes, Åge og Adrian Varm mat. Vi vil ha varm mat på skolen, hvorfor har Sverige det? Hvorfor har ikke vi det? det er kult å ha varm mat på skolen det er ny mote!!

Sometimes Thea Somtimes i'm happy. Sometimes i'm sad. But with a little nappy, I'm joyful not mad.

Vits Ha"vard

22. OKTOBER 2009 tikken. "Kan du varme den opp for meg" sa mannen.

Twilight-serien av Stephenie Meyer Twilight er en bokserie skrevet av den amerikanske forfatteren Stephenie Meyer. Serien består av bøkene Twilight, New Moon, Eclipse og Breaking Dawn. Bok nr. 5, Breaking Dawn, blir utgitt på norsk i slutten av 2009, e"er starten av 2010, med tittelen Ved da'ry

TWILIGHT (EVIGHETENS KYSS) Svensken, dansken og nordmannen Boka handler om 17-årige Isabella hadde en konkurase om tisse så langt Swan, eller Bella som hun forede kunne. Først prøvde svensken, trekker å bli kalt. Bella flytter fra han klarte 1 meter. Så prøvde danmoren sin til faren som bor i Forks, i sken, han klarte 2 meter. Til slutt delstaten Washington, et av de steprøvde nordmannen og han klarte 3 dene i USA med mest regn. Hun kan ganger rundt jorda. ikke fordra stedet og misliker det med det samme hun kommer, men Mannen som likte kaffe hun forandrer kjapt mening da hun etter hvert blir betatt av en mystisk Odin. C Isaksen gutt på skolen hennes: Edward CulDet var en gang en mannen som gikk til en butikk "kan jeg kjøpe kald len har bronsefarget hår, hud blek kaffe," sa han. "nei" sa mannen i bu- som snø og uforklarelig vakre øyne. Bella synes han og de andre Cullentikken. barna er både vakre og grasiøse, og Neste dag kommer mannen igjen har vansker med å motså Edward da "kan jeg kjøpe kald kaffe" "nei" sa mannen i butikken. Manneni butik- han viser interesse for henne. Bella finner snart ut at Edward, og ken syntes litt synd på mannen som familien hans er vampyrer, og at han ville kjøpe kaffen kald. Neste dag må tre forsiktig frem for ikke å falle kom mannen igjen "kan jeg kjøpe for fristelsen av hennes blod. kald kaffe", sa han " ja nå kan du det" sa mannen i bu-

NEW MOON (UNDER EN NY MÅNE) Under en ny måne er andre boken i Stephenie Meyers bokserie Twilight. Her møter man igjen Bella og Edward. Bella sliter i denne boken med en dyp sorg etter at Edward forlater henne. I midlertidig får hun trøst i barndomsvennen Jacob. Skumle ting begynner å skje, fotturister forsvinner, det observeres store bjørner eller ulver som angriper menneskene i Forks. Dette er ikke det eneste Bella må møte i denne boken. hun må også møte vampyrenes kongefamilie, Volturiene. Boken blir filmatisert og har foreløpig 20. november 2009 som internasjonal premieredag.

ECLIPSE (FORMØRKELSEN) Formørkelsens originaltittel er Eclipse og er den tredje boken i Twilight-serien. Den kom ut på norsk 15. mai 2009. I denne boken har man igjen et nytt møte med Bella og Edward. En gruppe med nyfødte vampyrer er i Seattle, og alle vet at en konfrontasjon nærmer seg. Både Edward og Jacob forstår at de må kjempe sammen,men det blir ikke så lett som de tror når begge er forelsket i Bella. dermed blir det bådet kamp for kjærligheten og livet. Det viktigste er at de må glemme fortiden, hvis de skal bekjempe de nyfødte, selv om dette kan by på problemer. BREAKING DAWN (VED DAGGRY) Dette er den %erde og siste boken i Twilight-serien. Den er delt inn i tre bøker(Bella-JacobBella). Her møter man igjen Bella, Jacob, Edward og resten av Cullen-familien. Det er i denne

!

SIDE 5


LINDHØYPOSTEN! MIDNIGHT SUN Dette er en uferdig bok av Stephenie Meyer, den er skrevet fra Edwards perspektiv i Evighetens Kyss (Twilight). Den ble stoppet da en av hennes nærmeste la ut første utkastet på internett, og hun i sinne la fra seg prosjektet. Våren 2009 er prosjektet ler, der man skifter mellom Bellas igjen påstartet. og Jacobs synsvinkel. FILMATISERING Bella og Edward gifter seg og drar Den første boken i serien er nå på bryllupsreise. Etter noen uker filmatisert, og kom ut i USA bortreist, finner Bella ut at hun er 21.november 2008. I Norge gravid. For å overleve fødselen må kom den ut 9. januar 2009men Edward forvandle Bella om til en den hadde en førpremiere i vampyr. Bella får barnet, som viser noen utvalgte byer helgen 12-14. seg å være ganske unikt. Barnet, Renesmee, er nemlig halvt vampyr desember 2008. Hovedrollene spilles av Kristen og halvt menneske, samt at hun Stewart (Bella) og Robert Pattihar en evne til å skape bilder i hoson (Edward), og filmen er en det til personer hun tar på. Jacob Catherine Hardwicke produksfår en indre forbindelse med Renesmeé, slik noen varulver får. En jon. Catherine Hardwicke har dag mens Bella og Jacob er ute tidligere produsert kjente ungmed Renesmee, blir Renesmee sett domsfilmer som Thirteen og av Irina, en annen vampyr. Irina Lords of Dogtown. Skaperen av tror at Renesmee er en av de Twilight-serien, Stephenie udødelige barna (som Volturiene Meyer har også vært veldig envil drepe) og drar av sted til Italia gasjert i produksjonen av filfor å varsle Volturiene. Alt er fryd men. Nå er det også bestemt at og gammen helt til Alice, som har New Moon (Under en ny måne) en evne til å se framtiden, varsler skal filmatiseres, filmingen om at Volturiene skal komme til Forks. Men Alice og Jasper drar fra starter i Mars og Chris Weitz sfamilien og sier at de aldri kommer kal stå for regi av New Moon. tilbake, men etterlater seg mange New Moon har premiere i spor som Bella må holde skjult for Norge 20. november 2009. Edward. Bella er sikker på at de Eclipse skal også filmatiserest skal komme for å drepe Renesmee, og skal komme på kino 30. juni og Cullen-familien gjør alt for å 2010. Det er bekreftet av Sumforberede seg til Volturiene kommit Entertainment at David mer Slade skal regissere Eclipse. siste boken av Twilight at leseren får svar på mange viktige spørsmål. Boka er delt inn i 3 de-

!

22. OKTOBER 2009

Kalender 18.desember, 2009 Siste skoledag før jul 24. desember, 2009 Nissen kommer på besøk

31. desember, 2009 Årets siste dag 4. januar, 2010 Første skoledag etter juleferien

Bidragsytere REDAKTØR Lars Ring

ASS. REDAKTØR Thea og Odin REPORTERE Hanna, Adrian, Andreas, Kim, Hallvard, Johannes, Adrian, Victoria, Åge, Christoffer, Linda, Kristoffer, Maren

SIDE 6

Skoleavis1  
Skoleavis1  

avis for Lindhoy skoles elever

Advertisement