Page 1

pag01

2/9/18

2:34 PM

Page 1

Mazout VERHEYDEN

EDITIE ZENNEVALLEI • PAJOTTENLAND • GERAARDSBERGEN • NINOVE ED

Ninoofsesteenweg, 23 A 1570 VOLLEZELE

Uw RINFO gratis op internet! www.rinfo.be

DONDERDAG 14/2/2018

BESPAAR TOT 7% OP UW VERBRUIK MET TOTAL MAZOUT ULTRA

Tel: 054/58.81.58 Fax: 054/58.61.34 info@mazout-verheyden.be

BI-STYLE Brusselsesteenweg 219 - 9402 Meerbeke (Ninove) Tel.: 054/34.38.88

DAMESKLEDING van maat 44 tot 56

HKV Tienentander toont Halle hoe het moet.

VINDT U TERUG IN DEZE KRANT

EDITIE ZENNEVALLEI • PAJOTTENLAND • GERAARDSBERGEN • NINOVE ED

Krant

HA

LLE

2018 • 10 - 1 1 E N 1 2 M A A

RT

Anno 2010 een groep vrienden trokken samen naar het carnaval in Halle en kregen de smaak te pakken om het jaar daarop zelf een groep te stichten. Ondertussen telt de HKV Tienentander 25 actieve leden, die ook dit jaar met carnaval Halle te bewozal zijn met hun char in isomo onder het thema ‘Halle spiegelt jullie aan ons’. HKV Tienentander wenst ieder vereniging een veilige, plezante en mooie carnaval Halle toe.

BEKIJK ONZE SPECIALE PAGINA’S BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN ZIE P3 TOT P6 en P19 TOT 21

OUW EN B I T D BA AAR W R VOO

Geraard Motor bvba8 VERLENGDE SALONCONDITIES tot 18 februari 2018 zie pag 24


pag02

2/9/18

11:27 AM

Page 1

Dworpse Bikers vonden nieuwe thuis BEERSEL- De Dworpse Bikers zijn niet meer weg te denken in Beerselse deelgemeente Dworp. In 1992 hebben de Dworpse Bikers hun eerste voorzichtige stappen in de mountainbike wereld gezet. Sindsdien is het aantal bikers steeds gegroeid. In 2008 is de vzw Dworpse Bikers opgericht en zijn alle leden en familieleden ook aangesloten bij Cycling Vlaanderen. En het bleef in stijgende lijn gaan. Elke zondag werd verzameld voor de tocht en ook er na in hun lokaal “In de Welkom” op de Zottenberg(Molenveld) bij Liesa. En ze bleven er welkom, zowel proper als vuil en bemodderd. Liesa vond er steeds wel wat op. Maar onlangs kwam zij te overlijden en de mountainbikers vielen zonder lokaal en men kon op zoek naar een nieuwe thuis. Deze werd gelukkig vlug gevonden in de Drie Patrijzen in Dworp. Zondag 28 januari werd alvast een nieuwjaarsrit en – wandeling georganiseerd. Voor de eerste keer werd verzameld voor de groepsfoto aan café “De 3 patrijzen” in Dworp tegenover het oud gemeentehuis of het nieuwe lokaal van de Dworpse Bikers. Na de groepsfoto vertrokken meer dan 50 mountainbikers voor een gezamenlijke tocht. Om 10u begonnen een 20-tal wandelaars aan hun nieuwjaarswandeling en rond 11u30 kwamen beide groepen samen om het nieuwe jaar in te zetten met een jenever, limoncello of een frisdrank. Ook het pakje friet viel in de smaak.

Timboektoe nieuwste productie van jeugd Weredi Lot BEERSEL- Weredi Lot schrikt er niet voor terug om “zware” stukken op te voeren. Maar ook de jeugd blijft niet achter. En met de vertoning van Timboektoe van Stefan Van Craeynest wordt eens te meer een grote uitdaging aangegaan. Voor de regie tekent Sonia Bosmans en zij wordt geassisteerd door Karolien Emmerechts. En de (jonge) acteurs en actrices die mee spelen oogt indrukwekkend: Ascoop Mats, Castro Murillo Juan-Pedro, Clavel Hernandez Alicia, Clavel Hernandez Emily, Colson Margaux, Dabo Lina, De Backer Stan, De Beir Merel, De Geyseleer Matteo, de Hertog Sarah, De Smedt Noor, Debrabander Julia, Demunter Elias, Denayer Timon, Dries Thor, Dries Gust, Grenson Merel en Robbe, Gauillaume Margo en Marieke, Hessens Soetkin, Houmma Assiya, Kellaert Fiona, Kestermont Nona, Lesschaeve Febe en Jente, Lots Arthur, Ophals Charlotte, Panis Mika, Pillet Yarno, Plas Kirsten, Reynaert Ilena, Robinson Luces, Milly en Louise, Serlippens Jolien, Slaterry Lara, Tavano Wiebe, Thoré Malté, Van Roy Hendrik, Vander Eeckt Eva en Thibau, Vandervelde Kenzo, Vanhollebeke Marion, Vanvolsem Eva, Wastiau Joline en Weber Lisa. De opvoeringen vinden plaats in CC de Meent te Alsemberg: 23 en 24 februari om 20u, 25 februari om 15u. Kaarten te koop bij spelers en bestuur, of via…. www.toneelweredi.be of jan.zelck@telenet.be of telefonisch via 0476/44.56.94.

1937

1884

Wodon-Depessemier P r i n t i n g OFFSET • DIGITAAL • RELIËF zw/w & kleur copies: A4 - A3 - SRA3 - SRA3+ folders - brochures - mappen - naamkaartjes posters - eindwerken - briefhoofden - geboortekaarten uitnodiging uitnodigingen - misboekjes - ...

NIEUW

C800 2400 DPI CANON IMAGEPRESS RUK RAFD KLEU E AND GSTA HOO MET

WIJ VERZORGEN OOK AL UW GELEGENHEIDSDRUKWERK ZOALS: • HUWELIJKSKAARTEN, • GEBOORTEKAARTEN, • UITNODIGINGEN, ...

FABRIKANT VAN

STEMPELS OOK HOUTEN STEMPELS

Stationsstraat 118 • 1640 St-Genesius-Rode Tel. 02 381 02 02 • Fax 02 380 65 77 • mac@eurinfo.be Rinfo editie 14 februari 2018

www.eurinfo.be 2

OFFSET • DIGITAL • COPIES • STAMPS www.rinfo.be


pag03

2/9/18

11:29 AM

Page 1

BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN Je handelaars van eigen regio vertrouwen

Buurderijen….. goed voor een netwerk van 300 boeren. Cruciaal binnen de werking van een Buurderij is de verantwoordelijke. Tom D’Haemer verzamelde in eerste instantie 6 lokale producenten rond hem die elke week zorgen voor je dagelijkse producten. De bedrijven die al in de Buurderij van Pepingen meewerken zijn: fruit en fruitsap van fruitbedrijf D’Haemer uit Pepingen, brood en gebak van bakkerij Schoukens uit Gooik, groenten van Antoon wouters uit Lennik, hoevevlees van Cleyn Hof Ter Bautebrugge uit Pepingen, hoevezuivel van Hof te Mols uit Pepingen en wijn van wijndomeinen Woestijn uit Gooik en Dappersveld uit Elingen. Afhankelijk van de wensen van de klanten kan het aanbod in de toekomst uitgebreid worden.

“Buurderij” nieuw in Pepingen PEPINGEN – Vanaf 2 maart kan je elke vrijdag tussen 16u30 en 18u30 terecht op

de Buurderij bij fruitbedrijf D’Haemer Vroembos 13 in Pepingen en dit voor lekker verse Pajotse producten en een praatje met hun producenten. Bestellen via www.boerenburen.be , ophalen tussen 16u30 en 18u30.. Om te kunnen bestellen, moet je je eerst online als “buur” registreren. Ook betalen doe je online via het webplatform www.boerenburen.be . Over heel Vlaanderen zijn er intussen 50

Rinfo editie 14 februari 2018

3

www.rinfo.be


pag04

2/9/18

11:30 AM

Page 1

BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN Je handelaars van eigen regio vertrouwen Nieuw: gemengde plastic container op het recyclagepark van Pepingen/Lennik!

ADRIAENS

bvba Algemene dak dak, zink en timmerwerken • Plaatsen van pannen en leien • Plaatsen van metalen dakbedekkingen prive en industrie • Plaatsen van alle soorten gevelbekledingen • Bekleden van dakgoten • Vernieuwen van dakgoten • Vernieuwen van schoorstenen • Plaatsen van unox schoorsteen systemen • Platte daken in zink en koper • Roofingwerken in app en sbs • Algemene timmerwerken • Plaatsen van lichtkoepels en velux ramen • Isoleren van daken • Algemene verbouwingen + volledige afwerking van woningen • Volledig afwerken van woningen na brandschade • Plaatsen van containers voor alle soorten afval

Tot voor kort kon je in het recyclagepark van Pepingen/Lennik je harde plastic en folies binnenbrengen. Maar hiervoor diende je te betalen en dit gaf nog geen oplossing voor de vele plastic verpakkingen die in de restafvalzak zitten. Er wordt momenteel wel gesproken van een uitbereiding van de pmd-zak. Maar dat is nog niet zeker en al helemaal niet voor direct. Daar hebben de gemeenten Lennik en Pepingen niet op gewacht. Schepenen Suzanne De Cort (Pepingen) en Heidi Elpers (Lennik) namen dan ook het initiatief om deze inzameling al op het recyclagepark op te starten. Je kan vanaf nu die plastic verpakking die niet in de pmd-zak mag zoals botervlootjes, plastic schaaltjes, potjes en dozen naar het recyclagepark brengen samen met je harde plastic afval en folies. De containers harde plastic en folies zijn namelijk vervangen door één perscontainer gemengde plastic op het gratis gedeelte. Je kan dus niet alleen méér plastic afval naar het recyclagepark brengen maar vanaf nu ook gratis je harde plastic en folies.

Gratis prijsofferte NINOVE - Tel. 054 32 63 55 - Fax 054 32 00 41 e-mail bvba.adriaens@scarlet.be

het Woonzorgcentrum dankzij de Lionsclub Brussel “Graaf van Vlaanderen” gebruik maken van dit programma. Het programma opent een raam naar de buitenwereld doordat de gebruiker het gevoel van buiten fietsen kan herbeleven vanuit een veilige omgeving. Elke gebruiker krijgt een gepersonaliseerde ervaring die aangepast is aan zijn/haar noden, motivatie en capaciteiten. Het zorgt niet alleen voor fysieke stimulatie, maar ook voor reminiscentie. Op deze manier kunnen de bewoners nog eens fietsen aan zee, door hun geboortedorp rijden, … Dit zal ongetwijfeld zorgen voor leuke babbels en het ophalen van herinneringen. Kortom, voldoende materiaal voor vele leuke namiddagen.

Woonzorgcentrum maakt kennis met nieuw programma

Gezinsbond Dworp-Huizingen wandelt BEERSEL- Drankstoempers-wandeling op 20 februari, vertrek om 14uur stipt parking ‘t KRIEKSKE. Wie wil meerijden kan opgepikt worden op het Kerkplein van Dworp om 13U30 stipt. Gratis voor leden Gezinsbond; niet-leden betalen ? 9,00 lidgeld Gezinssport Dworp voor een gans jaar (verzekering inbegrepen). Info: WILLEM FELIS. TEL: 02.380.67.92 . NORDIC-WALKING OP 9 & 23 februari 2018 . Verzamelen om 14uur Hallerbos parking 4 Dries. Info: Piet Van Capellen. Tel: 02.380.35.48 .

PEPINGEN- Zopas kwamen de leden van de Lionsclub Brussel “Graaf van Vlaanderen” langs in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. Zij kwamen er het programma “Activ84Health” voorstellen. Gedurende een drietal maanden kan

Rinfo editie 14 februari 2018

4

www.rinfo.be


pag05

2/9/18

11:32 AM

Page 1

n.v. Borremans Vogelpers 4-6 - 1500 500 Halle - Tel 02 360 07 55 RÉNITÉ KINEMAGIC SÉ T ST GEPLAATS GELEVERD EN

3995 EURO EXCL. BTW

BEKEND D VAN VAN TV

STOOKOLIEBRANDER AAN VERVANGING TOE? GO SLX TXC 21,3 - 39 KW

PLAATSING + AFREGELING

SPECIALITEIT

690

Vervang uw

• Sierschouwen • trappen • keukentabletten • badkamerafwerking • vloeren natuursteen • Grafzerken

EURO

bad door een

BTW 6% INBEGREPEN

ruime douche

TM

“Binnen 1 dag een veilige en toegankelijke douche... zonder ingrijpende verbouwing”

Alle maatwerken - eigen plaatsingdienst. VOOR

GRATIS PRIJSOFFERTE

NA

TOONZAAL:

Het plezier van water

Geraardsbergsesteenweg 45 b 9320 Erembodegem Tel: 053/83.09.86 E-mail: sarah@stonedesign.be www.stonedesign.be

andergucht Pierre B.V.B.A.. CENTRALE VERWARMING - ONDERHOUD EN HERSTELLING SANITAIR - VENTILATIE - TOTAALRENOVATIE BADKAMER

TEL 02 360 07 55 GRATIS OFFERTE

N-VA Sint-Genesius-Rode wandelt verkiezingsjaar in

Street Art Paterskerk nog één maand te bezichtigen

SINT-GENESIUS-RODE- Vorig jaar organiseerde N-VA Sint-Genesius-Rode voor de

HALLE- Vanaf december 2017 zijn de binnenmuren van de Paterskerk beschildert

eerste maal een winterwandeling van aan de Boesdaalhoeve. Dit jaar organiseerde men een tweede editie en werd geopteerd voor de Krijmerie Kwadeplas als startplaats. Voor deze tweede winterwandeling kwamen toch een vijftigtal wandelaars opdagen voor een wandeling van een goede 7 km. Voor velen hoekjes die men nog niet kende en langs een erg heuvelachtig landschap. Gelukkig vielen de weersomstandigheden mee. Ook werd bekend gemaakt dat het de bedoeling is, in aanloop naar de verkiezingen toe, in Sint-Genesius-Rode werk te maken van een burgerbeweging en principieel met één Nederlandstalige lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. Zo wordt er op 21 februari om 19u30 in de Krijmerie Kwadeplas alvast een praatcafé georganiseerd. Bedoeling is dat de Rodenaren hier hun hart gaan kunnen luchten, bekend maken wat hen interesseert en wat ze in Rode anders zouden willen zien. Uiteraard mogen zij die een steentje willen bijdragen om van hun gemeente een “betere” gemeente te maken zich melden om mee op de lijst te staan en deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen

met een monumentaal kunstwerk van Steve Locatelli en Bart Smeets (SMATES). De bezoeker wordt overweldigd door een kunstwerk met veel kleur, licht en tegelijk ook rust. Namelijk, wanneer de bezoeker uit het drukke stadscentrum de kerk binnenkomt, wordt de sfeer langzaam opgebouwd via aanzetten in de zijbeuk. Een indrukwekkende totaalervaring in het middenschip volgt. Smates & Locatelli hebben aan dit kunstwerk een volle maand gewerkt, hebben 400 spuitbussen gebruikt om tot dit resultaat te komen. Een indrukwekkend pareltje in de stad Halle. De Paterskerk heeft nu al meer dan 900 unieke bezoekers kunnen laten genieten van dit werk. Dit kunstwerk is voorlopig nog elke zaterdag van februari te bezichtigen van 10u tot 16u.

Rioleringsproblemen ? ... 24u. 24 en 7d/7 Snelle bediening - Gratis bestek

02.380.96.51

Berendries 213 • 1502 Lembeek

E-mail : devos.cleaning@telenet.be Ledigen van aalputten in alle aard, van verliesputten en van regenwaterputten. Ontstoppen en reinigen met hoge druk. Industriële reinigingswerken CAMERA INSPECTIE

BUREEL: Schildeken 15 • 1640 ST-GENESIUS-RODE - www.devoscleaning.be

Rinfo editie 14 februari 2018

5

www.rinfo.be


2/9/18

11:34 AM

Page 1

BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN Je handelaars van eigen regio vertrouwen Op Qaly seniorencampus in Alsemberg vinden dit jaar vijf dementiecafés plaats BEERSEL- Er was al weet van twee

MERCKX ROLAND & Co bvba Verwarming - Sanitair - Chauffage Zonnepanelen - Zonneboilers Warmtepompen - Vloerverwarming Ventilatie Onderhoud - Herstellingen - Installatie Volledig afgewerkte badkamers

dementiecafés die dit jaar zouden plaatsvinden op Qaly seniorencampus Beukenstraat 9 te Alsemberg, maar nu werd het volledige jaarprogramma bekend gemaakt. Het verloop is voor ieder dementiecafé identiek: telkens een uur lezing door externe spreker, gevolgd SPECIALIST door een vraag en antwoord sessie. De eerste lezing vond al plaats op 18 Tel. 02 377 14 35 • GSM. 0494 18 86 62 januari om 20u. Dr. Ilse Verhaeverbeke, Steenweg op Ukkel 233 • 1650 BEERSEL geriater in St.Mariaziekenhuis Halle zal rolandmerckx@skynet.be het hebben over “Wat is dementie? “donderdag 15 maart 2018: om 19u30 , door Liliane Esselers vormingsmedewerker Memo: “Muziek in de zorg”, donderdag 24 mei 2018: om 19u30, door Prof. Dr. Christine Vanbroeckhoven, directeur centrum Moleculaire neurologie Universiteit Antwerpen: “Alzheimer en dementie : een Philippe - Danny wetenschappelijk benadering”, donderdag 27 september om 19u30, door Hilde Vanderlinden, psychologe: “Op bezoek bij mijn familielid met dementie – zin of onzin? “ en dinsdag 6 november 2018 om 19u30, door Dr.Erna Wij zijn 24/24 beschikbaar & Claes, doctor in de psychologie: “Ook vrijwilligers krijgen dorst, zelfzorg voor mantelzorgers”. Buiten eerder 7/7 tot uw dienst! genoemde dementiecafés is men ook welkom op andere activiteiten: 22 januari bracht Marc Desmedt soldatenverhalen WO1 van soldaten uit onze streek “Wereldoorlog 1 in onze contreien”. 22 februari om 19u30 gaat Dr. Marleen Finoulst, hoofdredacteur Bodytalk, het hebben over “Gezondheidsinformatie: hoe scheid je kaf van koren? “ Lieve Verplancke, directrice Qaly: “In veel bejaardenhomes zijn er gesloten afdelingen voor mensen met dementie omdat deze specifieke doelgroep beschermd moet worden tegen wegloopgedrag. Een dementiecafé is een bijeenkomst met voordracht of informatieronde voor geïnteresseerden in één of meerdere aspecten van dementie, bekeken vanuit het standpunt van de getroffene en/of de positie van allen die de dementerende omringen zoals naaste verwanten of hulpverleners”.

RUIM & ONTSTOPPINGSDIENST

DE VLEMINCK JAN

Schrijfster Leila Fisher kwam op de Meigemheide wonen BEERSEL- Het moet zijn dat de Meigemheide wat heeft met schrijvers en schrijfsters. Een tiental jaren terug

woonde Stefan Hertmans hier nog- hij verhuisde wel naar de Bruineputstraat in de buurt- en in het voorjaar van 2017 vonden Leila Fisher en haar gezin hier hun stek. In 2013 verscheen bij uitgeverij Manteau het boek van Leila Fisher, “Mijn naam is Jack”. Het is het waar gebeurde verhaal van een kind uit de township dat van een vrouw een moeder maakte. Het werd een levendig, eerlijk en inspirerend verhaal, boordevol energie en verrassingen dat je sterk aangrijpt en je niet snel zal loslaten. Het boek dat een voltreffer werd en waar nog vraag naar is, in binnen- en buitenland, is echter niet meer in de handel te verkrijgen, maar kan wel nog ontleend worden in heel wat bibliotheken. De mogelijkheid bestaat nog wel “Mijn naam is Jack” te lezen als e-reader en ook “enhanced book op Itunes” (verrijkt boek met extra en interactief materiaal zoals foto’s, videosamenvattingen, enz. ). Leila Fisher(1967) groeide op in Vlaanderen met een Nederlandse moeder en Britse vader. Op haar 32ste liet ze hier alles achter en verhuisde naar de andere kant van de wereld. Ze woonde in Kaapstad en leidde haar eigen productiemaatschappij. Bovendien zette ze zich in voor de bewustwording over hiv en aids. Haar film “Beautiful” die ze hierover maakte viel in de prijzen. In 2014 kwam zij met haar echtgenoot Sanjai Mistry ( Zuid Afrikaan van Indische oorsprong-maar leert Nederlands-), Jack(2002)-waar zij de voogdij over heeft en hun beider zoon Oscar(2010) naar Dilbeek. Ze leerde via een opdracht Beersel kennen en verloor haar hart aan de Meigemheide in Dworp. Vandaag runt Leila Fisher “The Golden Sturgeon” een firma die reclamefilmpjes maakt. Tot hun cliënteel, in binnen- en buitenland, behoren o.m. Engie, tweedehands.be , Proximus, Fiat, Carrefour, e.a. En of ze hier gelukkig is? “Uiteraard, de Meigemheide met het Begijnenbos, het prachtige landschap en al het groen, maken ons oeverloos gelukkig! “

Rinfo editie 14 februari 2018

6

BVBA

pag06

• Ledigen & reinigen van septische putten, regenwaterputten en waterputten • Ontstoppen van leidingen onder hoge druk of met veer • Camera-onderzoek, op vraag van de klant met opname op USB stick • Opsporen putten, leidingen en breuken met sonar • Ledigen en reinigen van vetputten, olie- & benzineafscheiders, carwashslib, alle met verwerkingsattest • Ledigen en reinigen van riolen, vijvers en fonteinen • Geurdetectie Brusselsesteenweg 280 • 9402 Meerbeke 054/32 18 75 • 0479/84 02 83 info@devleminckjan.be www.devleminckjan.be www.rinfo.be


2/9/18

11:37 AM

Page 1

BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN Je handelaars van eigen regio vertrouwen Saffoxy Band scoort internationaal

GEBROEDERS IDE

bvba

pag19

FABRICATIE EN PLAATSING VAN PVC RAMEN EN DEUREN

BURELEN + WERKHUIS Stokerijstraat 10 • 1600 St.-Pieters-Leeuw Tel. 02 331 23 70 • Fax 02 331 30 05 • GSM: 0486 52 79 64

Veiliger De raamprofielen zijn ontworpen voor de plaatsing van speciaal veiligheidsbeslag en andere inbraakwerende middelen Betere dichting De innovatieve dichtingssysteem houdt tocht, stof en regen buiten en zorgt zo voor een aangename leefomgeving

Wat verwacht u van een raam? Met hun nieuwe single ‘Mad About You’ scoort de Saffoxy Band uit het Pajottenland, Internationaal hoge scores. Sinds de komst van hun nieuwe zangeres Nathalie Demol lijkt de groep rond Luc Marcelis op het goede spoor te zitten, om zowel op Vlaams, Belgisch en Internationaal door te breken. Voor de nieuwe single ‘Mad About You’ werd noch tijd en moeite gespaard om van deze productie een knaller van formaat te maken, die moeiteloos onze Belgische grenzen succesvol zal overschrijden. Nathalie lerares van beroep heeft in het verleden al enkele bescheiden stappen gezet in de showbizz, maar met ‘Mad About You’ komt het talent van deze zangeres met deze single volledig tot ontplooïng. De Saffoxy Band van Luc Marcelis en Nathalie mogen gerust een buitenbeentje genoemd worden in de showbizz, gezien hun enorme veelzijdigheid waarbij ze evengoed ambiance als café-chantant, akoestische muziek, rock, recepties, diners, huisfeestjes, soupers, of een brunch optreden muzikaal kunnen verzorgen met de nodige ambiance. Een grote troef van de Saffoxy Band is het feit dat zij over hun eigen uitstekend componeertalent beschikken en op de professionele medewerking kunnen rekenen van Christophe Severs ( zoon van Paul Severs) eigenaar van de Hallround Studio, en Freddy Danau (Sanseveria) voor wat de opname en productie betreft. Naast al deze muzikale waarden blijft de Saffoxy Band zich verder muzikaal inzetten als ondersteuning voor de goede doelen zoals Kom op tegen kanker, zo gaat er van deze nieuwe single ‘Mad About You’ op you tube 0,10 euro / en per view 0.50 euro effectieve like naar ‘Kom op tegen kanker’. Mad about you is te bekijken ophttps://youtu.be/BmpRPkHVWvQ .

Rinfo editie 14 februari 2018

KÖMMERLING 76. Het raam met een meerwaarde. KÖMMERLING 76 staat voor topkwaliteit zonder compromissen. Het biedt alle voordelen van moderne ramen, van het ontwerp tot de verschillende functies, van de bouwfysische- en isolatiekenmerken tot de bescherming van het milieu en waardebehoud op lange termijn. Bovendien is het ontworpen om aan al uw toekomstige behoeften en wensen te voldoen. Meer designmogelijkheden Smalle profielen maken het transparant glasoppervlak nog groter. Onze profielen zijn ook beschikbaar met een uitgebreid gamma van gekleurde folies Meer warmte-isolatie De isolerende kamers en de variante met proEnergyTec technologie verzekeren een uitstekende warmte-isolatie Meer geluidsisolatie In combinatie met optimale geluidswerende beglazing biedt het KÖMMERLING 76 raamsysteem optimale geluidsisolatie tot 47db

Koorconcert JanNiklaasstichting HALLE- 'Het Jan-Niklaaskoor, Bhagensemble, kinder-

koren Harteklop en Samaveda van de jeugdmuziekschool, brengen dit jaar o.a. werken van J.S.

7

Gemakkelijker in onderhoud De profieloppervlakken van hoge kwaliteit zijn uiterst weerbestendig en gemakkelijk te reinigen Meer stabiliteit Optimaal gedimensioneerde staalversterkingen zorgen voor de perfecte stabiliteit van het raam Bij de uitvoering AluClip Pro kunnen de aluminium voorzetschalen de statische functie overnemen. Meer gebruikscomfort Alle nieuwste beslagtechnieken en alle moderne openingsmechanismen zijn mogelijk voor het hoogste gebruiksgemak Meer ventilatie Op het KÖMMERLING 76 kunnen alle ventilatie systemen toegepast worden waardoor uw leefruimte steeds zijn aangename atmosfeer behoudt Meer kwaliteitswaarde De milieuvriendelijke PVC van de hoogste kwaliteit, met greenline-label staat garant voor duurzaamheid en verhoogt de waarde van uw woning 76mm Het raamprofiel met zijn beperkte inbouwdiepte geeft niet alleen nieuwe woningen een mooiere uitstraling maar is ook geschikt voor de renovatiemarkt alsook voor projecten met complexe architecturale en energievoorschriften

Bach, Hugo Distler, William Byrd, Tommaso Ludovico da Vittoria, dit alles onder leiding van Quinten Vandevelde. Plaats van de afspraak: Parochiekerk Essenbeek - zaterdag 24 februari 2018 om 20u. Inkom 13euro, vvk 11euro. Kaarten te verkrijgen bij de koorleden of de Jan-Niklaasstichting (janniklaasstichting@gmail.com - tel 02/3810899 www.jan-niklaasstichting.be www.rinfo.be


2/9/18

11:47 AM

Page 1

ALSPUT Hotel - Café - Brasserie - Restaurant - Seminarie Feesten - Receptie - Traiteur

Alsput, het gezelligste plekje in de Zennevallei ! ! ! Mieke De Baerdemaeker & Hilde Anthoons Alsputweg - hollestraat 108 – 1500 – Halle Tel: 0032(0)2/356 76 47 - Fax: 0032(0)2/360 12 10 – GSM: 0475/865 647 www.alsput.com * mieke@alsput.com * hilde@alsput.com

KALENDER

Laat jullie verwennen met een Alsputs Valentijnmenu en de Alsputse Lunch van Valentijn alle dagen van zaterdag 10 februari 2018 tem zondag 18 februari 2018

Lunch van Valentijn

Valentijnmenu

€29.90 (menu zonder drank)

€49.90 (menu zonder drank)

menu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie €44.90

menu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie €69.90

BEERSEL:

- Dans,1 febr 20u15 CC de Meent, A love surpime Anne Therese De Keersmaeker en Salva Sanchis, 22 euro, info en res. www.demeent.be -Drankstoemperswandeling, 20/2 14u parking ’t Kriekske 13u30 Kerkplein Dworp, org. Gezinsbond Dworp Huizingen, info Willem Felis 02/380.67.92 -Nordic Walking, 23/2 14u Hallerbos parking 4 Dries, info Piet Van Capellen tel. 02/380.35.48 - Jeugdtoneel, 23/2 en 24/2 20u 25/2 15u CC de Meent, Jeugd Weredi Lot en Timboektoe, kaarten spelers bestuur jan.zelck@telenet.be 0476/44.56.94, - Drankstoemperswandeling, 20/2 14u parking ’t Kriekske ( 13u30 Kerkplein Dworp, info: Willem Felis 02/380.67.92 - Toneel, 23 en 24/2 20u 25/2 15u CC de Meent,Jeugd Weredi Lot met Timboektoe, tickets bij spelers bestuur tel. 0476/44.56.94 en www.toneelweredi.be

GOOIK:

-Eetfestijn “Skoetefret”, 17 en 18/2 Zaal Elckerlyck, org.Scouts Aurora Oetingen -Kaas- en Fijnkostbuffet, 23 en 24/2 Zaal Elckerlyck, org Dorpsschool en kleuterschool Oetingen -Aspifuif, 24/2 Zaal Jagershof Kester, or. Aspi’s Chiro Kester, -Eetfestijn, 24 en 25/2 Zaal Parecia, org.KVLV Leerbeek -Pannenkoekenbak, 25/2 Zaal Edele Brabant, org. KVLV Strijland, -

één menu en één gerechtenkeuze per tafel

Tournée Minerale Cocktailspag20

HALLE:

Pajottenlander Sappen

- Johan Verminnen, 23/214u ’t Vondel, Tussen een glimlach & een traan, tickets 15 euro, i.s.m. Seniorenraad Halle - Todatzeerdoet, 23/2 20u30 raadzaal stadhuis, Pascale Platel Roos Van Acker Nele Van den Broeck, tickets 16 euro, Koorconcert, - Parochiekerk Essenbeek 24/2 20u , Jan Niklaaskoor Bhagensemble kinderkoren Harteklop en Samaveda, info en kaarten 02/381.08.99 - Lezing, 20/2 20u JC De Kazerne, “Faalangst, weg ermee…. Zelfvertrouwen, kop op ermee! “, info en inschrijving: gezondheidspromotie.smb@cm.be - Koorfeest J.N.Stichting, 24/2 20u Parochiekerk Essenbeek, Jan-Niklaaskoor Bhagensemble, Harteklop en Samaveda, info en kaarten janniklaasstichting@gmail.com tel.02/381.08.99 - Optreden, 24/2 20u30 ’t Vondel, Isolde et les Biens, tickets 16 17 19 euro - Kleinkunstcabaret, 1/3 20u30 raadzaal stadhuis, Lankmoed en Leger, tickets 16 euro, -

Alcoholvrije Bieren Frisdranken Thee & Infusies Koffie Verwenkoffie

Vo Voor reservering bel

02 356 76 47 - 0475 86 56 47 www ww w.al w.al w. alsp sp put.c .com com - mi miek eke@ ek e@ @al alsp sp put.c .com com www.alsput.com mieke@alsput.com

HERNE:

-Valentijnsbrunch, 18/2 9-13u30 Bavocentrum Herfelingen, org. Jonge Ware Broeders Herfelingen, deelname 25 euro, res. Xenia 002@hotmail.com - Jaarlijks eetfestijn, 17/2 17u30-22u 18/2 11u30-15u Sint-Pieters-Kapelle, org. K.F.Sint Pieters Beleving en Crescendo, info: www.uwfanfare.be - Steakfestijn FC Herne, 17/2 18-21u 18/2 11u30-15u 19/2 18u30 Centrum 20 Herne - Bekerwedstrijd Hartenjagen, 23/2 19u15-23u Parochielokaal Lindestraat Herne, org. KWB kaartclub “Hartenjagers -Quiz 2/3 20-23u Centrum 17 Herne, org. Jong CD&V Herne

BrassBand GERAARDSBERGEN schittert naast Micheline Van Hautem tijdens een ode aan Brel

SINT-GENESIUS-RODE:

-Steven Goegebeur, 23/2 20u30 GC de Boesdaalhoeve, De man van morgen -Familievoorstelling, 25/2 14u30 Boesdaalhoeve, Triangeltrio met Voelmachine (6 tot 12 jaar), tickets 7 euro(basis), -Theater, 1/3 20u30 GC de Boesdaalhoeve, Dag & nacht koers met Michel Wuyts, tickets 14 euro(basis),

GERAARDSBRGEN Ooit gedacht over hoe de muziek van Brel zou klinken,

gespeeld door een brassband? Dender Brass Geraardsbergen begeleidt Micheline Van Hautem op zaterdag 17 februari in het Arjaantheater tijdens een prachtige ode aan Jacques Brel. Micheline mocht de voorbije jaren schijnen aan de zijde van Zjef Vanuytsel en ook van Jacques Brels neef, Bruno Brel. Niemand is beter geplaatst dan Micheline om de muziek van Brel tot leven te wekken. Dender Brass ondersteunt deze parel uit de muziekscene maar al te graag én brengt ook eigen werk op het podium. Tickets kosten 15 euro en kan je reserveren via CC De Abdij, Abdijstraat 10 in Geraardsbergen, op het nummer 054 43 72 61, via mail naar ccdeabdij@ geraardsbergen.be of via de website: http://www.de-abdij.be

SINT-PIETERS-LEEUW:

- Chinees etentje, 17/2 17-22u 18/2 11-20u Parochiecentrum Negenmanneke G.Deruyverstraat 21, org. Chiro Negenmanneke -Dorpscafé, 18/2 11u Dorp 48 Vlezenbeek, org. KWB Vlezenbeek, infokwbvlezenbeek@gmail.com -Showcase Art Vlaanderen, 17/2-4/3 Coloma kasteel, vernissage en mode-show 24/2 16u, org.InternationalArtistiek Forum, toegang gratis - Poëzie, 2/3 20u Coloma, Herman De Coninck verteld, org. Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw, toegang 10 euro, -Dag zonder Afwas, 4/3 11u Parochiecentrum René Balléstraat 6, org. Femma Sint-Pieters-Leeuw Centrum, deelname 14 euro, res.je.schets@gmail.com en 02/377.99.76

Reuzengilde ontmoet Carles Puigdemont GERAARDSBRGEN Een delegatie van de Geraardsbergse Reuzengilde had een

eerder toevallige ontmoeting met de voormalig Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. De in België in ballingschap verblijvende politicus bezocht de Verzekering tegen de Grote Dorst in Lennik, zopas nog uitgeroepen tot beste biercafé ter wereldwaar ook een delegatie van de Geraardsbergse Reuzengilde aanwezig was. De Geraardsbergse reuzengilde was vorig jaar immers te gast in de Catalaanse cultuurstad Reus voor een internationaal reuzencongres. Voor de Reuzengilde de kans bij uitstek om een babbeltje te slaan en zich laten te vereeuwigen met Puigdemont.

Rinfo editie 14 februari 2018

8

www.rinfo.be


pag21

2/9/18

11:52 AM

Page 1

BOUWEN, OPKNAPPEN OF VERBOUWEN Je handelaars van eigen regio vertrouwen Plan Boommarter reikt de prijzen uit HALLE- Plan Boommarter reikt tweejaarlijks mooie prijzen uit om positieve natuur- en landschapsacties in de brede omgeving tussen Halle en het Hallerbos in de kijker te zetten. Er zijn drie categorieën die bekroond worden met een prijs. Gouden prijs: grootste realisatie van voorbije twee jaar. Zilveren prijs: een bijzondere inspanning voor het gebied. Bronzen prijs: kleine maar fijne realisatie voor natuur. Plan Boommarter is een samenwerking voor meer natuur en natuurverbinding rond het Hallerbos, Lembeekbos en andere bossen ten zuiden van Halle. Heel wat partners en inwoners gaan samen aan de slag met boomplantacties, haagacties, ecotunnel... om het gebied mooier en groener te maken. En nu de winnaars: Winnaar Bronzen Prijs: Kloris Devillé en Margo Cammue. Op de weide achter hun huis aan de Kasteelbrakelsesteenweg werd een hoogstamboomgaard aangelegd. Ook werden een streekeigen haag aangeplant en een houtkant met Schaarbeekse kriek. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe een particulier kan bijdragen aan natuur, met ondersteuning van het Regionaal Landschap en de provincie. Winnaar Bronzen Prijs: Vleermuizenwerkgroep Myotis. In 2017 stippelde de Vleermuizenwerkgroep de fietsroute ‘Batbike’ genoemd langs allerlei bijzondere vleermuislocaties in Halle. Naast mensen samenbrengen wordt er ook veel aandacht besteed aan leefgebiedenherstel zoals kleine landschapselementen aanleggen, en verblijfplaatsen plaatsen (vleermuiskasten in Maasdalbos en Berendries). Een mooi initiatief en goed voorbeeld hoe een groep met lokale liefhebbers met kennis en plan van aanpak een verschil kan maken. Winnaar Zilveren Prijs: Erik Roeland en Regine Veulemans. Op eigen houtje zorgden Erik en Regine voor een

Different Di ifferen nt co colors olo ors o off De

kwaliteit

van

paradijsplekje aan de rand van het Lembeekbos: een schapenweide met fruitbomen in de achtertuin, een rij knotwilgen langs een wandelpad, gevelgroen, gemengde hagen, takkenril, stukje bosrand, heel wat nestkastjes,… Met steun van het Regionaal Landschap werd recent een poel aangelegd met kleimatten. Kandidaten deden heel wat zelf en zorgen goed voor dit plekje, dat is extra bijzonder. Winnaar Gouden Prijs: Lut Van Cutsem. Deze dame zorgde met haar familie helemaal op eigen houtje voor meer dan een halve hectare bijkomende natuur aan de noordrand van het Hallerbos. Een akker aan de Vroenenbos, pal op de grens met Dworp, werd in omgevormd tot een flinke hoogstamboomgaard met tientallen fruitbomen van verschillende oude rassen. Er werd een brede heg met eetbare struiken aangeplant: Schaarbeekse kriek, vlier en sleedoorn. Er zijn ook nestkastjes geplaatst. Alles werd op eigen houtje bedacht, uitgevoerd, betaald en onderhouden. Het kandidaats-dossier was zeer uitgebreid en met vele mooie foto’s.

P.V.C. - HOUT

maatwerk

aan

zeer

aantrekkelijke

prijzen.

Ramen • Deuren • Zonwering Vliegenramen • Verandas • Rolluiken Sectionaal poorten Showroom - fabricant - verzorgde plaatsing - 10 jaar garantie Dienst na verkoop - nagekomen timing Profiteer ervan! Fiscale korting Energiepremie Renovatiepremie - Dit alles is cumuleerbaar

GRATIS BESTEK

Herdersliedstraat 59 1070 Brussel info@cdevos.be www.cdevos.be Fax: 02 411 87 30 GSM 0475 26 86 57

Open ma.-vr. 9-18u - za. op afspraak

02 411 29 84 9

Rinfo editie 14 februari 2018

www.rinfo.be


pag22

2/9/18

2:43 PM

Page 1

OCMW GOOIK ORGANISEERT SELECTIEPROEVEN

Technisch beambte (poetsen ihkv dienstencheques) E1 - E3 Contract van onbepaalde duur (voltijds of deeltijds)

IMMO Kamer te huur gemeubeld te Halle Tel. 02 309 65 44 Te huur landelijk gelegen woning te SPL volledig ingericht voor tijdelijk verblijf tijdens werk verbouwen Info 0495627745

KLUSJES Elektriciteitswerk woning. Oplossen defekten en uitbreidingen Oplossen inbreuken vastgesteld door keuringsorganisme Uit de streek/gediplomeerd, referenties opvraagbaar T. 0479 44 69 12

ALLERLEI Tk brievenbus (metaal) judopakken (2 maten) grote vazen - chinees theeservies (11 stuks) prijs ovtk Tel. 0479 581 562

DIEREN Te koop kanarievogels vanaf 10 euro het stuk Tel. 02 309 32 78 Halle

MEUBELEN TK 3 eiken salonstoelen 1 driezitter en 2 enkel stoelen in zr goede staat 50 euro Tel. 0477 25 01 52

• Taak: poetsen bij klanten thuis • Geen diplomavereisten • Slagen in selectieproef • Wervingsreserve van 1 jaar

ALLERLEI TK allerlei benodigdheden voor aquarium filters, pompen verwarmingselementen enz 20 euro Tel. 0477 25 01 52

Wij vragen: • gemotiveerd Nederlandstalig personeel • in bezit van eigen vervoermiddel voor verplaatsing naar klant Wij bieden: • aantrekkelijke loonvoorwaarden - vaste maandwedde ! • maaltijdcheques (7 EUR/volledige werkdag) • gratis hospitalisatieverzekering • forfaitaire verplaatsingsvergoeding • vast uurrooster!

TK 1400 tal stripalbums te koop als nieuw alsook over de 800 langspeelplaten Tel. 0497 74 65 45 Verzamelaar zoekt postzegels en luciferetiketten Tel. 054 41 77 32 of 0496 40 13 24

De kandidaturen met cv en afschrift van diploma worden uiterlijk op 9/3/2018 : • verstuurd naar OCMW Gooik , Ninoofse Steenweg 182 te 1755 Gooik • gemaild naar info@ocmw.gooik.be • ter plaatse afgegeven tegen ontvangstbewijs

TK hondenren 10 meter tel. 0495 218 324, postnr 1570

Alle bijkomende inlichtingen (functiebeschrijvingen, arbeidsvoorwaarden, selectieprocedure) zijn te verkrijgen bij de personeelsdienst van het OCMW, mevrouw Krista Straetmans (02 454 04 39)

TK 7 nieuwe panelen voor afsluiting in kunsstof met alu kader rond van 1m80x1m80 35 euro/stuk Tel. 0477 25 01 52

GERAARDSBERGEN (CENTRUM) Stijlvol herenhuis met ommuurde tuin en 9 slaapkamers op 370 m2. EPC : 509 kWh/m2 Ð T. 0475/328276 tot 22 uur

GEZOCHT

TK houten bierbakken met flessen met beugelstoppen in porcelein stop 10 euro per bak afhalen 1500 Halle Tel 0479 59 41 26

Weduwnaar 54 jaar zoekt dame tss 50-60j regio rond Halle (pc1500) voor vriendschap + nieuw geluk Info 0472-560697

VERVOER

Man 59 jaar alleenstaande niet roker zacht karakter zoekt vriendin Tel. 0477 19 71 49

TK moto Neco 125cc prijs ovtk als nieuw, te bezichtigen St-Rochusstraat 94 1500 Halle T. 02 356 12 88

Ik ben 70 jaar en ben het alleen zijn beu, hou van tederheid T 0474 09 29 70 Ik zoek nog nieuwe Vita Mini’s van Delhaize wie helpt mij Tel 02 360 12 24 Adres: Basiliekstraat 119 bus 11 te Halle

www.immoweb.be/planner

uw koopjes gratis op internet

ZINNIK (SOIGNIES) Hoeve gerenoveerd tot 3 wooneenheden met aanpalende weiden op 5 ha. Landelijk en rustig gelegen. EPC : 474 kWh/m2 Ð T. 0475/328276 tot 22 uur

www.immoweb.be/planner

Te moderniseren villa met aangelegde tuin en aanpalende weide op 1 ha 45 a . Rustig gelegen met een mooi uitzicht. EPC 555 kWh/m2. Ð verlaagde prijs : 320.000 € T. 0475/328276 tot 22 uur

www.immoweb.be/planner Rinfo editie 14 februari 2018

* Deze bon geeft recht tot max. 4 GRATIS INLASSINGEN Vanaf de 5de inlassing betaald u 5€ per inlassing. Uw tekst + betaling (vanaf 5) (bankbiljet of ZDR KADER overschrijving 1 op het nr 293-0347962-78 2 opsturen naar :

Naam : ...................................................................................... Adres : ...................................................................................... Gemeente : .............................................................................. Postnummer : ................. Tel : ............................................... E-mail : ..................................................................................... Aantal inlassingen : ..............................................................

GRATIS*

BEVER (1547)

REGIONALE KOOPJES

3

RINFO Stationsstraat 118 1640 St-Gen.-Rode of bel Rinfo 02/3810202

4 5 6 * Door het plaatsen van KOOPJES in Rinfo, geeft de klant zijn akkoord voor het gratis plaatsen op internet.

www.rinfo.be

10

met kader (kruis aan)

2€

koopjes

www.rinfo.be


pag23

2/9/18

3:00 PM

Page 1

www.immobru.com

uw krant bij de hand BIJ DE HAND ONDERHOUD

Tel.02/381.02.02 SLOTENMAKER

Ukkel (Te Koop) 145.000€ WIJ ZOEKEN PANDEN Servicflat. Liv + keuken, Tel: 02 361 41 00 1 open slpk, badk met stortbad,wc, TE KOOP, TE HUUR!!! parlofoon, Lux. afwerking. restaurant, park

TRANSPORT

Plaatsen en verhuren van

5 à 20m3

CONTAINERS - Tel. 02 356.89.68

Ameys Vandenpeereboomstraat 16 • 1500 Halle Tel: 02 361 25 00 E-mail: slotenmakerij.colson@skynet.be Website: www.slotenmakerij-colson.be

& zonen Stwg op Ninove 567, 1500 Halle FIETSEN

OPENINGSUREN WINKEL: Maandag t.e.m. zaterdag van 09.00u tot 13.00u

BOUWSMEEDWERK Metalas – Van Meulder bvba Trappen - Poorten - Leuningen alle constructies - Staal of inox Bergensestwg. 33 1651 Lot (Beersel) Tel : 02/378.37.13

WWW.METALASVANMEULDER.BE

ruim- & ontstoppingsdienst • Ontstoppen van wc’s, leidingen, lavabo’s, badkamer en keuken • Ledigen en reinigen van alle putten • Cam era inspectie voor locatie van breuken en lekken in leidingen • Geur- en Sonardetectie ( in putten en buizen) • Herstellingswerken aan putten, leidingen

Tel 054 34 23 08 - 054 56 69 72 w w w .w imh.be - gina@w imh.be

AFSLUITING

Afsluitingen / Clôtures Scheibeekstraat 5 – 1540 Herne Chevalier Marc Vandenneucker Kristoff +32(0)478493316 (FR) +32(0)486533327 (NL) k.vandenneucker@telenet.be chevalier.marc@skynet.be

Kloosterstraat 3 . 1570 Vollezele Tel. 054.56.92.01 - Fax 054.56.96.52 - GSM 0475.71.78.16 E-mail: leunens.hubert@telenet.be

DAKWERKEN

ALLE DAKWERKEN Hellende en platte daken, isolatie, zinkwerken, goten, veluxramen, schouwen, PVC, alle binnenrenovaties GRATIS BESTEK - 10 JAAR WAARBORG 054/321.497 OF 0479/288.929 Goteringenstraat 32 KESTER Geregistreerd ondernemer

gemiddeld 70 beroepen/specialiteiten nodig zijn om één vliegtuig in de lucht te krijgen en daar te houden. Wat en wie zijn nodig? Welke (technische)profielen werken bij de luchtmacht? Zijn de leerlingen geknipte personen om hun ploeg te versterken? Hoe vliegt een

Editiepajot en Rinfo hand in hand

maandag19 februari de officiële opening plaats van de tentoonstelling “EXPO 70 Jaar Belgische Luchtmacht”. Dit is een initiatief van de Stad Halle, de Belgische Luchtmacht en Don Bosco Technisch Intituut Halle. De luchtmacht- enkel piloten? Het antwoord is duidelijk neen. Wat zou je zeggen als er Rinfo editie 14 februari 2018

TANDLABO

TANDLABO WECKX STEVE

Herstellingen & reinigen van tandprothese

Sea King of een F-16? Wat zouden grafische leerlingen met de luchtmacht te maken kunnen hebben? Niet alleen zullen de leerlingen de kans krijgen om de tentoonstelling onder begeleiding te bezoeken. Bezoekers van buiten de school, familieleden, buren, geïnteAmbachtelijk resseerden, enz.. krijgen Smeedwerk eveneens de kans om de vervaardigen en plaatsen tentoonstelling te bezoeken van smeedijzeren hekwerk, klassiek of modern, tijdens de nocturne van 23 buisconstructie of massief februari(18-22u) of op Aanleg en onderhoud van zondag 25 februari (13utuin en park 17u). N I E U W : versnipperen van snoeiwerk Ø 40 cm

Paul Harnie ZETELGARNIERDER

Luchtmacht neemt Don Bosco Halle over HALLE- In Don Bosco Halle(sportzaal) vindt

fietsen

Nering 16 • 1650 Beersel Tel.: 02 331 24 83 • Gsm: 0477 38 17 20

LEUNENS Hubert

BVBA DAKWERKEN KURT

Steenweg op Ninove 9 1540 Herne Tel. 02 396 20 62 ROOSENS Luc Gsm 0476 21 05 45 E-mail : roosens.luc.velos@telenet.be

BVBA

Aanleg van opritten, terrassen in klinkers grondwerken - tuinaanleg

WIM HEMERIJCKX

NIEUWS UIT HET PAJOTTENLAND EN DE ZENNEVALLEI

ELKE DAG OP UW PC SCHERM Beheer: Sam Herremans Reclame: Karel Severs 0477 30 63 48 Sam Herremans 0479 87 77 55 VOLG ONS OP FACEBOOK! www.facebook.be/editiepajot

11

- alle snoei- en rooiwerken - vellen van bomen - zagen van brandhout - beplantingswerken - leggen van opritten en terassen - plaatsen van afsluitingen

Stofferen en heropmaken van alle soorten STOELEN, KUSSENS, SALONS, RELAX, enz. BERIETEN EN CANNAGE

SPECIALITEIT :

GRATIS BESTEK

Maarten Dedoncker

Koning Boudewijnlaan 25 1500 Halle Tel: 02/356 00 27

Tel. 02 360 11 20 GSM 0472 71 19 31 maartendedoncker@gmail.com

Aanleg, verticuteren en onderhoud van kleine tot grote gazons Maaien en opruimen van gronden en bossen

Plutsingenstraat 15 1670 Bogaarden

www.rinfo.be


pag24

2/9/18

11:57 AM

Page 1

Verlengde s salonconditie ri a ru tot 18 feb 2018

Geraard Motor bvba

Astridlaan 173 - 9500 Geraardsbergen - Tel: 054 41 02 50 - E-mail: linde@autosdesmet.be - www.autosdesmet.be

EDITIE ZENNEVALLEI • PAJOTTENLAND • GERAARDSBERGEN • NINOVE E Uw RINFO 14 dagen gratis op internet! www.rinfo.be

Verschijningsdata 2018 Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

10 - 31 Solden - Autosalon 14 Batibouw 01 - 21 Carnaval 19 9 06 04 Solden 22 Onderwjs 05 - 19 03 - 17 07 05

Nederboelare Onkerzele

GERAARDSBERGEN

Goeferdinge

Overboelare Zarlardinge

Moerbeke

Viane

Wil jij ook de inlassingsvoorwaarden kennen contacteer ons voor meer informatie Sam Herremans: Gsm: 0479.87.77.55 • Mail: sam.herremans@telenet.be Karel Severs: Tel.& Fax. 02.380.04.78 • Gsm: 0477.30.63.48 • Mail: karelsevers@hotmail.com Rinfo editie 14 februari 2018

12

www.rinfo.be


pag07

2/9/18

10:34 AM

Page 1

EDITIE ZENNEVALLEI • PAJOTTENLAND • GERAARDSBERGEN • NINOVE ED

Krant

HA Paul Severs en Bart Anneessens Cops lanceren carnavalsingle

LLE

2018 • 10 - 1 1 E N 1 2

HALLE- Paul Severs en Bart Anneessens Cops zijn met hun nieuwe single “K’ zou willen vliegen” al goed in de stemming. Bart Anneessens Cops uit Sint Pieters Leeuw is in de streek een buitenbeentje, studeerde af aan de Leuvense universiteit met een diploma economie op zak. Ondertussen zet hij zijn academische opleiding verder in Oxford.

R A A M

T

Bart zijn ouders zijn vroeg gestorven, en groeide op bij zijn grootouders die zelf zeer geëngageerde mensen waren in het verenigingsleven, en zo rolde ook de jonge Bart in het showbis wereldje. Het afgelopen jaar maakte hij niet minder dan tien Vlaamse meezingers in duet met verschillende artiesten. Zijn laatste stunt is “K’Zou willen vliegen” met streekzanger nummer één, Paul Severs. “K’ Zou willen vliegen” is een productie en studio werk van Christophe Severs van Hallround studio’s.Het is een ambiance liedje dat op geen enkel feestje mag ontbreken, en vlot zal meegezongen worden tijdens de carnavalsdagen. Voor wie niet kan wachten tot met carnaval kan het nummer beluiteren op https://www.youtube.com/ watch?V=Rsva3brKkBO . Foto: Felix Merckx

SOTHYS PARIS

• gelaatsverzorgingen • pedicure & manicure • epilaties • gelnagels • make-up • Snit & brushing of watergolf • opsteekkapels

• zonnebank (= per beurt of abonnement van 5 of 10 beurten)

Schoonheidsinstituut Zintuiglijk programma met intelligente hydratatie Herremans Nathalie Bergensesteenweg 594 - 1502 Lembeek 02 380 07 00 • Zonnebankcentra


pag08

2/9/18

10:35 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART 1884

1937

Wodon-Depessemier Halle verkoos zijn prins en prinses carnaval

P r i n t i n g Your partners for all your communication needs

HALLE- In een volgelopen CC ‘t Vondel koos Hallatraction naar jaarlijkse gewoonte hun prinsenpaar voor carnaval Halle. Dit jaar stond de verkiezing in het thema ‘Zweden’, eerst werd gedacht aan Zaragoza, maar daar werd van af geweken omdat er een kandidaat bij was die de Spaanse taal machtig is. Daarom werd er verder gereisd naar het noorden, het land van ABBA en den IKEA. Meteen met de rode draad werd het voor de kandidaten al snel mogelijk dat het niet zou gaan om meubeltjes in elkaar te knutselen. Er moest op zoek gegaan worden naar 11 Zweeds vlaggen, 11 Dala paardjes, 22 Postkaarten uit Zweden, 22 singels van ABBA dancing Queen, 33 tijdschriften uit Zweden, 44 sets langlauflatten, 99 rendierhoedjes en 1100 Zweedse kronen. Geen makkelijke opdracht voor sommige maar de dikste punten moesten nog komen, toen de kandidaten zelf op de latten moesten en een hindernissen parcours moesten afleggen op de langlauf latten liep het bij het ene koppel al wat vlotter dan de andere. Hierna moesten ze nog binnen het kwartier een Zweedse puzzel invullen en het brengen van hun showtje. Bij de praatproef kregen ze de vraag wat ze zouden doen mocht de stoet niet meer voorbij WZC Sint Augustinus zou komen? Nadat alle kandidaten hun proeven hadden afgelegd was het één polonaise van Halse Carnavals optredens zodat er snel kon overgegaan worden met het tellen van de punten. Het werd uiteindelijk Jurgen (38 jaar) en Vanessa ( Sassa 37 jaar) die met Carnaval Halle 2018, de stad Halle door het dolle weekend van Carnaval zullen leiden.

CREATION • OFFSET • RELIËF • LETTERPRESS DIGITAL • COPIES • STAMPS

Staonsstraat 118 • 1640 Sint-Genesius-Rode Tel. 02 381 02 02 • Fax. 02 380 65 77 • mac@eurinfo.be

“Zot van carnaval” zou elke carnavalist moeten hebben HALLE- Meer dan tien jaar was de Halse journalist en radiomaker Sonny Vanderheyden aan de slag om zijn boek “Zot van carnaval” tot een goed einde te brengen. En het resultaat (mag) moet gelezen worden. Het boek is dan ook anders dan andere boeken die al over carnaval Halle werden gepubliceerd, net omdat het geen geschiedenisboek is. Sonny: “Ik peil waarom carnaval bij de Hallenaren in de genen zit en hoever ze hierin gaan. Ik kan dit doen, want bij mij zit het niet in de genen. Ik ben van thuis uit geen carnavalist, maar het feest heeft me altijd geïnteresseerd”. “Zot van carnaval” kost 20 euro en is te koop in het Streekproductencentrum en Las Fiëstas in Halle, www.gruutemet.be .

ARTE COLOR b.v.b.a. Verven, lakken, vernissen voor metaal,

Carnaval- en feestartikelen

hout en meubelindustrie el avalswink

Carn

s Las Fniekossttuuams,

te keuze aa e prijzen!!! De groots st aan de be z. en s, Halle, cessoire Carnaval et m pruiken, ac en Op as.be st ie sf .la w ebsite ww w ze on le bezoek 1500 Hal nweg 61, ergensestee B s, ta es Las Fi

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

Gebouwenverven voor binnen en buiten Edingensesteenweg 244 1500 Halle Tel. 02/361 66 06 Fax.02/361 66 16 Gsm: 0496/03 28 03 artecolor@skynet.be

2

Koolstraat 62 9300 Aalst

053/21.24.74 carnavalliebaut@skynet.be www.rinfo.be


pag09

2/9/18

10:37 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

BRANDSTOFFEN N.V.

DEBREMAEKER Bart

N.V.

BRUSSELSESTEENWEG 241 - 1500 HALLE (BELGIË) VOOR AL UW

: REIZEN EN VERPLAATSINGEN

Ninoofsesteenweg 620, 1500 Halle : FABRIEK- EN SCHOOLDIENSTEN

Tel. 02 356 19 79 GSM 0475 44 06 09

: BINNEN- EN BUITENLAND

Voordelige prijzen bij contante betaling

TELEFONEER ONS

Leveringen 7 dagen op 7, ook in het weekend

02.356.67.58 - Fax 02.360.19.21

BEHOUD ONS ADRES EN TELEFOON

Carnaval 2018 – openluchtcafés en –muziek HALLE- Elke café-uitbater die een openluchtuitbating overweegt ter gelegenheid van carnaval moet volgens het algemeen politiereglement beschikken over een voorafgaande vergunning afgeleverd door het college van burgemeester en schepenen. De café-uitbater moet tijdig zijn schriftelijke aanvraag indienen. Halattraction zal, naar jaarlijkse gewoonte, een milieuvergunning aanvragen voor de muziekinstallaties op de Grote Markt, Maan-dagmarkt en Beestenmarkt en voor de muziek voortgebracht door de foor op het J. Possozplein, de Leide en het stationsplein. Aan alle andere voortbrengers van elektronisch versterkte muziek wordt ambtshalve een milieuvergunning verleend. Voor de afwijkingen op het maken van openluchtmuziek wordt de stad in zones verdeeld: - Zone 1: Grote Markt, Beestenmarkt, Maandagmarkt Openluchtmuziek wordt tijdens de 3 carnaval-dagen toegelaten tot 6 uur. - Zone 2: J. Possozplein (uitgezonderd de foor), Handbooghof, K. Cardijnstraat, Klinkaert, Basiliekstraat, Bergensesteenweg tot de Poststraat, A. Demaeghtlaan, Zr. Bernardastraat, Parklaan, Oudstrijdersplein en Vandenpeereboomstraat . Openluchtmuziek wordt toegelaten tijdens: nacht van zaterdag op zondag tot 3 uur, nacht van zondag op maandag tot 3 uur, nacht van maandag op dinsdag tot 3 uur. Zone 3: Alle andere straten op het grondgebied van Groot-Halle evenals de locaties die door de foor worden ingenomen. Openluchtmuziek wordt tijdens de 3 carnavaldagen toegelaten tot 1 uur. Het schenken van dranken in openlucht kan na de vermelde tijdstippen blijven gebeuren. Info: Evenementen en lokale economie | lokale. economie@halle.be | T 02 365 97 91.

Dirk Hairstyling Dames en Heren

REDKEN Nijvelsesteenweg, 65 1500 Halle  02.356.86.18

Foto: Emile Devogeleer

vanaf maandag 12 februari t.e.m. maandag 12 maart open op maandag van 13u00 tot 18u00 dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 9u30 tot 18u00 zondag 25 februari en zondag 4 en 11 maart open van 13u00 tot 17u00 Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

3

www.rinfo.be


pag10

2/9/18

10:44 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

ROUWCENTRUM

Mertens Berni

Laatste rechte lijn naar Carnaval Halle ingezet HALLE- Carnavalsorganisator Halattraction zit in de laatste rechte lijn naar

het grote driedaags volksfeest op 10, 11 en 12 maart. Nadat Halle sinds korte tijd met prins Jurgen en prinses Sasa een nieuw prinsenpaar heeft, werd nu ook de nieuwe carnavalsaffiche gelanceerd. Er werd opnieuw gekozen voor een kleurrijk en sterk fotografisch beeld met een verklede carnavalist. Meteen kon Halattraction een aantal nieuwigheden verklappen. “De stoet zal dit jaar niet vertrekken van in de Jubellaan, maar wel vanuit de aanpalende Brouwerijstraat; de staart van de stoet zal in de Veldstraat en zelfs de Duezstraat staan. Vanuit de Brouwerijstraat kunnen we naadloos via de Biezeweide op de Sint-Rochusstraat geraken”, aldus Kim Timperman, verantwoordelijke voor de outdoor activiteiten met Carnaval. “We hebben deze aanpassing moeten doen omdat we rekening moeten houden met de nieuwe verkeersstromen in de Sint-Rochuswijk. In de Jubellaan zijn bomen geplant waardoor de wagens meer in het midden van de straat moeten rijden. Dat impliceert dan wel dat de doorgang voor eventuele hulpdiensten te smal wordt. In de Brouwerijstraat hebben we dat probleem niet en kunnen we de veiligheid beter garanderen. “Het grote publiek zal, eens de carnavalsstoet vertrokken is, weinig verschil merken. We hebben beslist om ook dit jaar hetzelfde parcours te volgen als vorig jaar”, aldus Kim Timperman. “We hebben toen omwille van werken de stoet langs het station en Nederhem gestuurd. De wijziging in het parcours kreeg van iedereen een zeer positieve evaluatie.” Inmiddels liet het woonzorgcentrum Sint-Augustinus niet blij te zijn dat de stoet hetzelfde traject als vorig jaar volgt. “Helaas komt de carnavalsstoet op die manier niet meer voorbij ons woonzorgcentrum. Onze bewoners genoten hier echt van”, aldus directeur Elke Decuyper. Halattraction zegt begrip te hebben voor de reactie maar denkt in de eerste plaats aan de veiligheid. Nog nieuw dit jaar is het verbod op karretjes die carnavalisten vaak overal meesleuren van feestlocatie naar feestlocatie. Ook die beslissing werd genomen omwille van de veiligheid. Verder verloopt het carnavalsweekend zoals gepland met op zaterdagnamiddag de Deuvelstoet en het brouwen van het prinsenpaar.

Winkel:

Claesplein 17 a

Funerarium: Stevens Dewaelplein 15 a 1502 Lembeek tel. 02/356 67 20 gsm 0475/64 39 42 Afscheid nemen doe je niet zomaar. Wij zorgenn voor een waardig en verzorgd afscheid. U kan ons bereiken dag en nacht, 7 dagen op 7 1937

1884

Wodon-Depessemier P r i n t i n g

Fabrikant van stempels W IJ V ER ZO R G EN OOK AL UW D R U K W ER K

Stationsstraat 118 • 1640 St-Genesius-Rode Tel. 02 381 02 02 • Fax 02 380 65 77 mac@eurinfo.be • www.eurinfo.be

NIEUW MUUR- EN

Op zondag wordt de kaars geofferd in de basiliek en in de Sint-Rochuskerk en is er de grote carnavalsstoet en de lichtstoet op zondagavond. Op krottenmaandag volgt ’s avonds na de krottenworp en de krottenmaandagstoet de prijs-uitreiking, vuurwerk en de sfeervolle verbranding van Carnaval Halle 2018.

PLAFONDVERF TAPISLAND AAN ZEER GUNSTIGE VOORWAARDEN GRATIS KLEURADVIES Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

4

www.rinfo.be


pag11

2/9/18

10:45 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

Steppé in Anderlecht. Hij is gekleed als echte burger compleet met chapeau buse en slipjas. ln zijn linkerhand houdt hij twee bedevaartvaantjes vast en rond zijn hals hangt een collier van mastellen(9 broodjes die de bedevaarders meenamen op terugtocht). Op zijn vest is er een krot gespeld, zijnde de lokale zoete lekkernij, die men kan vergelijken met een babbelut. Achteraan de ton is er een duivelshoofd gemonteerd. Uit de mond van de duivel stroomt het HalseDuivels Bier, gebrouwen door Brouwerij Boon en dat door Reus Vaantjesboer GRATIS uitgedeeld wordt tijdens zijn uitstappen. Sinds 2007 bekommert de Confrérie van de Vaantjesboer zich om Reus Vaantjesboer in opvolging van V.V.V-Halle. Reus Vaantjesboer heeft, zoals elke Halse reus, een meter en een peter, namelijk Christiane Kestemont en Pierre De Brouwer. Een grote reus kan natuurlijk geen klein verjaardagsfeestje krijgen, maar de voorbereidingen zijn volop aan de gang. Verschillende opties worden momenteel nog onderzocht : een reuzetaart, gratis vat, een reuze-feestje, noem maar op... Zijn verjaardagfeest zal uiteraard voornamelijk in Halle plaatsvinden maar een speciale uitstap naar de jaarlijkse bierfeesten in Brussel zijn zo goed als rond. Ook aan een uitstap naar Engeland wordt volop gewerkt.

Reus Vaantjesboer wordt gevierd HALLE- 2017 is het 10 de werkjaar van de Confrérie van de Vaantjesboer en is, ondanks als een feestjaar, eigenlijk stilletjes voorbij gegaan. Eigenlijk anders dan dat ze zelf gewild hadden. Maar éen ding hadden ze de vorige jaren wel geleerd : het kon niet blijven duren zoals ze bezig waren. Intussen is reus Vaantjesboer 60 jaar en dat gaan ze dit jaar vieren. Reus Vaantjesboer werd geboren in 1958. Hij werd gebouwd op initiatief van de lokale V.V.V. in de aanloop naar de Wereldtentoonstelling op de Heizel datzelfde jaar. Op 15 maart 1958 deed hij met halfvasten zijn intrede op de Grote Markt van Halle. Voor wie het nog niet zou weten, reus Vaantjesboer is verpersoonlijking van de bijnaam van de Hallenaren, namelijk "Vaantjesboer". Deze bijnaam heeft zijn herkomst in de eeuwenoude bedevaartscultus rond de zwarte Lievevrouw van Halle. De Hallenaren verkochten bedevaartvaantjes aan de bedevaarders die deze mee huiswaarts namen als bewijs van hun bezoek aan Halle. "Boer" heeft hier zijn betekenis van "verkoper". De reus zit op een ton van 300 l. in Hongaarse eik, afkomstig van de vroegere Geuzestekerij Levas-

Ma - Vrij: 8u - 12u / 12.30u - 16.30u Elke zaterdag open van 8u - 12u

RECYCLAGE VAN FERRO EN NON-FERRO METALEN. RECYCLEREN, HET IS ECOLOGISCH EN HET BRENGT JE GELD OP. Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

5

www.rinfo.be


pag12

2/9/18

10:46 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

PROGRAMMA 2018 VERBRANDING van de heerschappij van het prinsenpaar 2017 Zaterdag 24 februari, vanaf 21u33, op de Halse Grote Markt.

KINDERCARNAVAL Zaterdag 3 maart, vanaf 12u33 in cc ’t Vondel Verkiezing miniprinsenpaar 2017 en animatie voor de kleinsten.

14u33 15u11 20u33

OFFICIËLE OPENING FOOR Zondag 4 maart, vanaf 14u33 op de Halse Grote Markt Officiële opening van de carnavalsfoor door het nieuwe miniprinsenpaar.

21u22 23u55 00u33

Vertrek van de Carnavalstoet vanop St.-Rochus Doortocht van de carnavalstoet over de Grote Markt Vertrek van de grote lichtstoet, met doorlopende shows van de Halse carnavalgroepen Doorkomst van de lichtstoet op de Grote Markt Verrassingsact op de Grote Markt Halle duikt in zijn tweede dolle nacht

ZATERDAG 10 MAART 15u55 16u33 16u55 18u11 22u33

MAANDAG 12 MAART

Vertrek van de deuvelstoet vanop de Biezeweide Aankomst van de deuvelstoet op de Grote Markt Brouwen van de prins en verwekken van het vrouwelijk schoon Aankleden van de kleine vaantjesboer op de Beestenmarkt Halle duikt in zijn eerste dolle nacht

09u33 11u00 18u44 21u11

Bezoek aan het Zonnig Huis centrum Koekebeek Vertrek krottenmaandagstoet Krottenworp op de Grote Markt, met als hoofdprijs de “gouden krot” t.w.v. 500 euro 21u33 Prijsuitreiking aan de Halse carnavalverenigingen 22u22 Monstervuurwerk vanop de Graankaai 23u11 Verbranding van carnaval 2017 op Oudstrijdersplein door de Gilles & Pierrots van Groot Halle 23u33 Verrassingsact op de Grote Markt 00u11 Verbranding van carnaval 2017 in de Biezeweide door de Gilles & Paysannes van St.-Rochus 00u22 Halle duikt in zijn derde en laatste dolle nacht Carnaval Halle is een organisatie van Halattraction vzw i.s.m het stadsbestuur

ZONDAG 11 MAART 09u44 10u22 12u11 14u00

Kaarsofferande in de basiliek door de Gilles & Pierrots van Groot Halle Pronkzitting in het historische stadhuis Kaarsofferande in de St.-Rochuskerk door de Gilles & Paysannes van St.-Rochus Vertrek van de reuze reclamestoet vanop St.-Rochus

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

6

www.rinfo.be


pag13

2/9/18

11:14 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

Auto Beutels

BVBA

Herstellingen alle merken

HKV Vanuurezegge” gaat voor twee plateaus met carnava

aankoop - verkoop occasiewagens Specialist Mercedes

De Halse carnavalvereniging ‘Vanuurezegge’ begonnen in 2013 als vriendenkring is intussen uitgegroeid tot een volwaardige carnavalsgroep met 36 leden. HKV Vanuurezegge werkt dit jaar aan twee prachtige plateau’s onder het thema ‘Biestig gestrand faut plezant’. Hopelijk is dat gestrand niet te letterlijk genomen want de groep is ooit met den duivelsstoet op de grote Markt aangekomen met enkel de

Rodenemplein 70 - 1500 Halle

0495/11 31 27

dames, terwijl de mannen onderweg in de cafés bleven plakken. Hoe kan het anders met een echte toog ( uit het bekende café op de Sint Rochusstraat ‘Bij Toreke De Ridder’) in hunhangar. De HKV Vanuurezegge wil ook dit jaar met carnaval Halle in de eerste plaats plezier en ambiance maken de goederesultaten zijn altijd mooi meegenomen. Carnavalsgroepen die ook graag het bezoek krijgen om foto en artikeltje over de werken in hun hangar, geven een seintje aan onze fotograaf Emile op devogeleer.emile@editiepajot.com , die met u afspraak zal maken voor uur en datum.

SPECIALITAFEELITS

DE CORTE SINDS 1892

BRUSSELSE W SMOUTEBOLLEN PANNENKOEKEN

Schuin tegenover KC ‘T VONDEL OP ‘T POSSOZPLEIN www.patrick-decorte.beWAARDEBON 3

SMOUTEBOLLEN

GRATIS

Geldig tijdens de 3 weken van de Halse Carnavalsfoor BEHALVE OP ZONDAG 11 MAART 2018  Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

7

bij aankoop van een portie smoutebollen

www.rinfo.be


2/9/18

11:16 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

Preventie als bouwsteen naar succes

• Vloeren • Wandtegels • Terrassen Twaalfbundel 15 • 1502 Lembeek 0495/20 50 62 • serge.pe@hotmail.com

‘t Dagelijks Genot Tel. 02 310 71 30 dagelijksgenot@telenet.be Openingsuren: Gesloten op maandag en dinsdag woe. - do. en vr. van 11u tot 15u en van 17u30 tot 22u30 za. en zo. van 11u tot 22u30

0478 31 80 18 Sterrestraat 69 • 1502 Lembeek E-mail: ludo.severs@telenet.be - Fax: 02 361 08 53 www.ludosevers.be

GRATIS OFFERTE

De Vleminck & Zonen

Als organisator van een evenement in de grootorde van carnaval Halle, mag je niet enkel rekening houden met het goede verloop van het evenement. Je moet er wel naartoe werken maar zeker ook rekening houden met de verschillende factoren die het feest in het water kunnen doen vallen zeggen ze bij Halattraction. Drugsgebruík en alcoholmisbruik zijn een paar van die negatieve oorzaken waar ze zeker waakzaam moeten over zíjn en preventief de feestvíerders bewust moeten maken over de gevaren. De bierviltjes verspreiden oa verschillende jaren preventieboodschap en bereiken feestvierder, jong en oud, zowel in als buiten Halle. Na 15 jaar wedstrijd rond de preventiecampagne slagen ze een nieuwe route in. Reden hiertoe is dat de interesse om deelname aan de wedstríjd niet echt meer van noemenswaardig ís. Ze hebben getracht om de gekende ontwerpwedstrijd om te buigen naar een volledig preventieproject met praktische realisaties en voorstellingen maar daar was geen vraag naar. Neemt niet weg dat Halattraction als organisator zeker een signaal naar de bezoekers wil geven en printen een opvallend en niet mis te verstaan logo op de vilten. “We dragen veiligheid hoog in het vaandel en nemen daarom zeker geen stap terug. De biervilten staan nog altijd symbool voor onze campagne tegen drugs en alcoholmisbruik”, zegt Bart Mary van Halattraction. De biervilten worden verdeeld in de horeca zaken in Groot Holle. Het bierviltje anno 2018 is klaar... en duidelijk.

Steenkapper • Blauwe Hardsteen Marmer - Graniet Gaasbeeksesteenweg 40 • 1500 Halle Tel.: 02 356 67 61 • Fax: 02 361 48 40

kwaʼfuur hairfashion

openingsuren di. tot vrij. van 9 tot 18u. zat. van 9 tot 17u.

Volpestraat 13 - 1500 Halle

Tel 02 356 00 12

Bij één koffie Brésor alle dagen van 15u-18u

kwafuur@telenet.be

CARNAVAL NIEUWS !pag14

GRATIS

2 PANNENKOEKEN

BNPParibasFortis Halle-Sint-Rochus Theo Hanssens en Kurt Verhulst

ALSPUT

Sint-Rochusstraat 128 te 1500 Halle tel 02/362 53 40 of halle-sint-rochus@bnpparibasfortis.com

Alsputweg/Hollestraat 108 1500 Halle Tel. 02 356.76.47 - Fax. 02 360 12 10

www.alsput.com e Hersteller all d merken, erken de len hil door versc verzekerings en maatschappij

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

Alsput Hotel Mieke, Hilde, Nando & het voltallige Alsputteam, verwelkomen U graag iedere ochtend vanaf 7u tot middernacht in Alsput Hotel, het gezelligste plekje in de Zennevallei.

8

DE ALSPUTSE BREUGHEL BRUNCH VAN CARNAVAL OP CARNAVAL ZATERDAG

10 maart 2018 TUSSEN 11u33 EN 14u33.

IN ALSPUT HOTEL-TAVERNE-RESTAURANT ! ALLEN WELKOM !!!!

GRAAG JE AANWEZIGHEID BEVESTIGEN BIJ MIEKE 02/356 76 47

ALL-IN PRIJS 16 EURO www.rinfo.be


pag15

2/9/18

11:24 AM

Page 1

ALU • PVC

FRANCIS

Halattraction steunt terug ‘Centrum voor Menswelzijn’

BVBA

Fabrikant en plaatser van : • Alu en PVC ramen en deuren • Glazen deuren • Veranda’s en pergola’s • Rolluiken, sectionale poorten

Sinds het ontstaan van de vereniging in 1905, steunt Halattraction elk jaar een goed doel. Het wordt stilaan een traditie want sinds 2010 steunt Halattraction en de Halse carnavalsgemeenschap het ‘Centrum voor Menswelzijn’ uit Halle. De vrijwilligers van het centrum hebben als doel mensen in nood en minderbedeelden te helpen en de levenskwaliteit van deze groep te helpen verbeteren. Zij doen dit met het samenstellen van voedselpakketten, het aanbieden van kledij en kleine huisraad. De basisbehoeften om een menswaardig bestaan te leiden. In 2010 begon Halattraction haar steun met een cheque op krottenmaandag en een benefietconcert in de Halse Sint-Martinusbasiliek. Sinds 2012 schenken ze naast de cheque op krottenmaandag ook een Kerstcheque om de minderbedeelden van een waardig Kerstfeest te laten genieten. Veel financiële steun… en dat is zeker nodig, want… In 2015 noteren ze +/-300 voedselpakketten per maand die de vrijwilligers van het Centrum verdelen, in 2017 moeten ze al +/-400 voedselpakketten per maand klaarmaken. De voorzitter vertelt: “we maken maandelijks voedselpakketten klaar voor 140 gezinnen of dat is voor 400 personen. Een hele opdracht waar een ploeg vrijwilligers met man en macht zijn schouders onder zet. Maar zonder materiele en financiële steun kan dat natuurlijk niet. Hartelijk dank voor de steun!”. Naast voedselpakketten is er grote vraag naar luiers voor gezinnen met jonge kinderen. Er is eveneens een tekort aan wasmiddelen, zepen en algemene hygiënische producten. Voelt u zich aangesproken en wilt u ook uw steentje bijdragen? Dat kan! Hebt u klein keukengerei dat u wenst weg te gooien, kledij die u niet meer draagt? Krijgt u stalen van zeep of shampoo in de post, die u eigenlijk niet gaat gebruiken, schenk ze dan aan mensen die er nood aan hebben. Zij ontvangen graag uw steun op de Brusselsesteenweg 132 te 1500 Halle. Onze openingsuren zijn: Donderdag van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u00. Ze zijn tevens telefonisch te bereiken op 02/356.09.92.

Pallieterweidestraat 32 • 1501 Buizingen Tel 02 361 46 80 • Fax 02 361 50 33 • GSM 0475 69 90 88

Ons nieuwe Neckermann team in Halle verwelkomt jou met open armen! Net als jij viert ons Neckermann team graag carnaval! Trek naar de Basiliekstraat in Halle en ontdek onze gloednieuwe Neckermann vakantiewinkel! Ons enthousiast team staat alvast voor jou klaar! Het mooie design van onze vernieuwde vakantiewinkel doet jou zonder twijfel al wegdromen van jouw volgende vakantie. Bovendien geniet je momenteel van onze uitzonderlijke actie 1+1 gratis* op tal van vliegvakanties, cruises en autovakanties. Laat deze mooie kortingen niet liggen en spring zeker eens binnen bij Jürgen, Anthony, Roberto en Mélody! *Meer info en voorwaarden op neckermann.be/eenpluseengratis

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

9

www.rinfo.be


pag16

2/9/18

12:05 PM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

Gilles en Pierrots van Groot Halle schieten uit de startblokken

Haarstudio DG

Traditioneel zetten de Gilles zo’n zes weken voor Laetare (Halfvasten, in Halle dus ook Carnaval) de aankondiging van de lente in, dit noemen ze de soumonces. De Gilles stappen op klompen door de Halse straten en ze zijn getooid in hun blauwe kiel, met belletjes en een ramon uit wilgentwijgen. Zoals een kok weet dat een goede mise-en-place de helft van een geslaagde service is, zo zorgt ook de Gille dat zijn klompen in gereedheid worden gebracht. Dit jaarlijkse ritueel schrijft voor dat zondag’s voor de eerste soumonce de nieuwe klompen worden gedoopt met cognac. Deze geestrijke drank zorgt ervoor dat er geen ander vocht wordt opgenomen in de klompen en dat de Gille zijn voeten gevrijwaard blijven van allerlei pijntjes en ongemakken. Nieuwe klompen dopen is voor een Gilles als de geboorte van een nieuw carnavalseizoen. Als vanouds hoort hier een Peter of Meter bij. Dit jaar valt de eer van het peterschap te beurt aan Luc Pieters, uitbater van de beenhouwerij op de beestenmarkt, President van Tastendeuvel en de Confrerie van de Vaantjesboer. Luc zorgde ervoor dat zij in 2017 een uitnodiging mochten ontvangen om een 5 daagse uitstap naar Malaga (Fuengirola) te maken, naar de Feria International del los Pueblos (FIP). Deze uitstap kunnen ze met stip noteren bij één van de hoogte punten binnen de geschiedenis van de Gillesgroep, en daar zijn ze Luc erg dankbaar voor. Maar Luc gaf ook reeds in het verleden al enkele keren een warm onthaal tijdens de ramasages (rondhaal van de Gilles op Zondag ochtend). Ze zetten Luc dan ook zeer graag in de bloemetjes en dit niet alleen tijdens de klompendoop. Zo zal hij de gilles ook vergezellen naar hun buitenstedelijke uitstap op 11 Februari naar het Carnaval van Zwevezele, en dit verkleed als Gille! Een unicum dat enkel ZZ Prins Wouter hem al heeft voorgedaan.

Eikstraat 45 B 1673 - Beert 02-361.17.12

BANDENSPECIALIST Zinkstraat 6 Industrieterrein A 4 “Dassenveld” 1500 HALLE Tel. 02/360 34 34 Fax 02/381 39 90 banden.deproost@skynet.be OPENINGSUREN alle dagen 8u. - 12u. & 13u. - 17u. •zaterdag 8u.30 - 12u. dinsdag, donderdag en zaterdag enkel op afspraak

www.deproost-banden.be Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

10

www.rinfo.be


pag17

2/9/18

11:20 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

Fredy en Anie het senioren prinsenpaar ? Fredy Vanvolsem(69) en zijn echtgenote Annie Vermeulen (69) hebben zich voorgesteld om senioren prinsen te worden. Of zij het ook worden, zal afhangen van de proeven die ze moeten afleggen tijdens de show- avond die de Orde van de Senioren organiseren op zaterdag 10 februari in zaal het Lindegroen in Buizingen Zowel Fredy als Annie waren stichters in 1973 van de legendarische carnavalgroep Dei van Sinte Roukes. Zij wonnen niet minder dan 13 keer het Halse carnaval. Deze carnavalgroep bleef bestaan tot in 2001. Vanaf dan waren ze niet meer aangesloten bij een groep, maar vierden steeds carnaval als individueel. Fredy was elektrieker hoogspanning en Annie was bankbediende. Fredy ging mee met de groep in Bergen-op-Zoom leren chars maken in polyester en introduceren deze nieuwe techniek in 1976 ook in Halle. Steeds meer groepen volgden het voorbeeld van Dei van Sinte Roukes. Sinds enkele jaren zijn tal van groepen terug overgeschakeld op piepschuim voor het maken van hun chars. Dei van Sinte Roukes stapten met hun grote chars jaarlijks mee op in zo een 25 stoeten in binnen- en buitenland. Nu willen ze eens carnaval beleven langs de andere kant. Zij willen nu eens op het podium staan en niet beneden het podium.

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

Foto: E.

11

www.rinfo.be


pag18

2/9/18

11:21 AM

Page 1

HALLE 2018 • 10 - 11 EN 12 MAART

1937

1884

Wodon-Depessemier P r i n t i n g

NIEUW

LUXE LETTERPRESS VANAF HEDEN KAN U TERECHT BIJ DRUKKERIJ WODON-DEPESSEMIER VOOR AL UW DRUKWERK IN LUXE LETTERPRESS

VRAAG ONZE PRIJZ EN

Victoria (FM 105.2 of via de livestream op www.radiovictoria.be in heel de wereld). 22u 'Studio Carnavalitis' : Het feest gaat nog 2 à 3 uur door met non-stop ambiance-en feestmuziek 2 Speciale data : Maandag 19 februari vanaf 22u 'De Daverende 22' en Maandag 5 maart vanaf 23u 'De Carnavalitis Afterparty', beide met Frank. EXTRA (LIVE) ON TOUR. • Zaterdag 3 maart : Kindercarnaval / Halattraction. Nacht van de Carnaval top 100: De nacht van de Carnaval Top 100 is na het hartverwarmend succes van vorig jaar aan zijn tweede editie toe op zaterdag 17 februari. Wat zijn de grootste carnavalhits van het jaar? En wie heeft de populairste Halse meezinger aller tijden? Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete Halse en niet-Halse hits. Tal van Halse artiesten die goed scoren in de Carnaval Top 100 zullen die avond optreden in zaal Lindegroen in Buizingen. Op de radio zal de top 100 pas te horen zijn op zondag 4 maart ( dag na kindercarnaval). Stemmen kan vanaf maandag 15 januari op www.radiovictoria.be . Tickets zijn te koop aan 5euro en maak je kans, dankzij het ticketnummer, op een fles cava! Start : 20,30 uur. Gruute Met TV live. Tijdens het carnavalsweekend brengt Victoria 3 dagen en nachten verslag uit vanuit de tijdelijke studio boven café De Fazant op de Grote Markt. Met dit gevuld programma speelt Victoria in op een behoefte. Dankzij de digitalisering, krijgen ze stilaan zicht op hoeveel mensen ze een plezier doen met hun carnavalsuitzendingen.

Radio Victoria Carnavalitis 2018 De ploeg ( 15 man) rond radio Victoria startte vanuit de kerstkroeg hun 16 de editie van Carnavalitis. Victoria (FM 105.2) kiest voor “100 procent voor happy music” de hele dag door, maar steekt op maandagavond weer een tandje bij in het druk beluisterde programma “Carnavalitis”, Ga op maandagavond de hangars of stikateliers van de carnavalsgroepen binnen en gegarandeerd klinkt “Carnavalitis” door de boxen! Ook dit jaar wil het radioprogramma 'Carnavalitis' elke maandagavond de ideale soundtrack zijn voor al die Hallenaren die -al is het maar een heel klein beetje-gebeten zijn door het carnavalsvirus of er gewoon wat meer willen van weten. Gruute Met TV en Victoria slaan de handen in mekaar. Gruute Met TV zorgt tijdens het weekend van 10 tot 12 maart opnieuw voor live-videobeelden vanop de Grote Markt. Maar vanaf februari maken radioreporters Sonia D'Ours en Annelies Decooman samen met Geert Leunens van Gruute Met TV ook speciale videoreportages over het Halse carnaval. Carnavalitis on tour! Het team van “Carnavalitis” trakteert je elke week heel wat nieuwtjes over het Halse carnaval en een gezonde portie carnavals-en feestmuziek. Telkens ontvangen ze gasten en carnavalsprominenten in hun studio boven het streekproductencentrum. Maar trekken ze er ook op uit. Fans van het programma zijn welkom op volgende data om een uitzending van Carnavalitis live mee te maken én optredens van carnavalsartiesten mee te pik • Maandag 19 februari : Mustang Bar Lembeek. • Maandag 5 maart :Café Oud Kasteel Essenbeek. Met om 19u Het Ambi-Café : kom op carnavalstemperatuur met Herman. 20u Carnavaitis: Vanaf maandag 8 januari elke maandagavond op

Rinfo editie 14 februari 2018 • Carnavalkrant 2018

Stationsstraat 118 1640 St-Genesius-Rode Tel. 02 381 02 02 Fax 02 380 65 77 mac@eurinfo.be www.eurinfo.be

12

www.rinfo.be

Profile for rinfo rinfo

14 februari 2018  

Rinfo editie 14 februari 2018

14 februari 2018  

Rinfo editie 14 februari 2018

Profile for rinfo.be
Advertisement