Page 1

C h a r l o t t e n lu n D / HELLERU P

G ENTOF TE / s e p t. / okt. 2 0 14

Nr. 06 Shopping, fordybelse og motion – vi hilser efteråret velkommen! SUNDHED

/

MAD

/

VIN

/

MODE

/

BØRN

/

LIVsSTIL

/

k unst

/

BOLIG


W W W. K VÄ N U M K Ø K K E N . D K

K VÄ N U M KØKKEN KØBE N H AV N

ST R AN DV EJ EN 145, H E L L E R U P.

K VÄ N U M KØKKEN ÅRHU S

SK T PA U LS K IR K EPLA D S 7 , Å R H U S . TE L 8 6 1 7 4 2 8 8

TE L 3 3 3 2 2 2 8 8


NORD

KOLOFON Chefredaktør & Kreativ ansvarlig: Rina Mardahl rina@rmmedia.dk / Mobil 20 62 77 62 Skribenter: Lizette Ottensten / Camilla Lærke Mors / TINI OWILD / Gorm Alex Petersen / Rina Mardahl / mai manniche / Henriette Zobel / Preben Herholdt-Rasmussen Fotografer: BO EGESTRØm / Morten TOnsberg / Signe Mørkeberg Sjøstrøm / Christina Bennetzen HELLE GARBOE / Elona Sjøgren / Michael Falgren / Christina Bennetzen NORD påtager sig intet ansvar for materialer, tekster eller billeder, som er indsendt uopfordret eller af en annoncør, som ikke oplyser os om kreditering af fotografer og journalister. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl i de oplyste priser og fakta, ligesom vi heller ikke påtager os ansvar for eventuelle fejl i artikler, anvisninger eller andet. Materiale, der har været bragt af NORD, må ikke benyttes uden forudgående accept fra NORD.

ANNONCERING info NORD ANNONCERING kontakt venligst: is published by: +45 20 62 77 62 RM MEDIA info@rmmedia.dk Marediget 6 rosie øreringe, 2920 guld Charlottenlund 18 k | dkk 18.200 globe vedhæng, guld +45 18 k 20 med | 62ferskvandsperler 77 62 dkk 7.800 info@rmmedia.dk © RM MEDIA 2013

FORSIDE Foto: Bo Egestrøm // egestroem.com Styling: Mette Krogsgaard // WOWstyling.com Hår: Sabrina Szinay // scoopmodels.com Make up: Gitte Guldhammer // tomorrowmanagement.com Model: Christina Mantas // elitemodelmanagement.dk Rullekrave, Topshop, 129 kr. Top, Nike, 250 kr. hos Magasin Top (pink), Nike, 300 kr. hos Magasin. Jakke, Topshop, 999 kr. Vest, Adidas, 650 kr. Trusser, Calvin Klein hos Magasin, 149 kr. Sweatpants, Adidas, 500 kr. Armbånd, Louis Vuitton, 3.160 kr. Ørering, Ninna York, 7.000 kr. for to stk.

nyhed

de originale kharisma øreringe fås nu i en ny mellemstørrelse fra kr. 2.600. samme smukke kurve, samme fantastiske håndværk, helt ny størrelse. alle kharisma øreringe fås i guld, hvidguld og pink guld 18 k samt sølv og oxideret sølv.

lyngby storcenter 701 | 2800 kgs. lyngby t 3316 1240 | www.mariannedulong.dk


NORD

Efterår og NORDs 1 års fødselsdag! Efteråret nærmer sig, og det er ret utroligt at tænke på, at det nu er et år siden, NORD så dagens lys. Skabt fordi jeg i mit favoritområde, som jeg næsten ikke bevæger mig ud af, kunne se mange butikker kæmpe for at overleve pga. nethandel og Lyngby. Nogle måtte endda lukke. Der måtte gøres noget for, at vi bevarede vores delikatessebutikker og skønne spisesteder, de lækre tøjbutikker og gode frisører, behandlerne etc. Med NORD har vi bevist, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. For forbrugerne bruger magasinet til at shoppe efter. Dette er jeg dybt taknemmelig for, ligesom jeg er taknemmelig over for de butikker, der troede på den samme drøm som mig, og som var med fra starten. Rina Mardahl

Chefredaktør

Men vi skal stadig huske på, at vi skal bruge vores lokale butikker i et område, der har alt! De smukke omgivelser med vandet, skoven, parken, havnen, masser af motionister på vores veje og små, skønne oaser. Fx er portrættet til interviewet med vores borgmester Hans Toft taget et af hans yndlingssteder: Svenske Villa i Bernstorffsparken. Villaen har han fået renoveret og sørger for, at den bliver vedligeholdt. Du kan både læse om borgmesteren i dette nummer af NORD, og i kommende numre høre nyt fra ham og se mere om “hans steder.” Vi har selvfølgelig også fokus på kunst. Bl.a. er vi gået tæt på Per Hillo og en masse andre kunstnere i vores område. På modefronten er de nye efterårskollektioner ude i butikkerne. Dem viser vi, samt spændende boliger og som altid gode spisesteder, oste og vine. Lad dig også inspirere af Maria Jordanis, der som nybegynder gennemførte en halv Ironman, efter hun havde deltaget i et triatlontræningsprogram. For ligesom Maria tror vi på, at alt kan lade sig gøre, blot man gør noget ved det og holder fast og aldrig giver op. Præcis som vi her på NORD stadig gør vores til at få så mange butikker med som overhovedet muligt. Vi kæmper gerne, fordi vi elsker vores område. En stor tak for Jeres støtte af NORD. Vi er dybt taknemmelige.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

9


NORD

Indhold Artikler & portrætter - 14 Hans Toft

Svenske Villa – borgmesterens hjertebarn

- 106 Japan med 320 km/t

verdens førende højhastighedstog

Nyheder om skønhed

54.

70.

Masser af boligindretning

114. Maleren Per Hillo Lysets kunstner

- 110 Hotel Arts Barcelona

Trendy, charmerende, ultra lækkert…

- 108 Maleren Per Hillo Drøm med disse strande

- 119 Social gadekunst

Find masser af mode lokalt

Se og byd på kunsten

- 120 STINE HVID

50.

Bolig tema

26.

Morgendagens illustrator

MODe & STIL

- 20 ROSEMUNDE 10 år Vi fejrer deres 10 års dag

- 26 MODE I DIT LOKALOMRÅDE Masser af sko, bluser og smykker

25.

- 41 Efterårets Tendenser Med TIni Owild

MAD & VINE - 82Opskrifter

Fra de bedste i området

- 68 Sæsonens Vine Se dem alle her!

Rosa det nye sort

20.

Rosemunde 10 år

108.. Danske Mogens & Mount Everest

Vi har fokus på økologi

68.

BOLIG - 52 BOLIG REPOTAGE

Charmerende palævilla med sjæl

- 54 Boligindretning / LOKALT Efterårets boligindretning

68.

Sæsonens vine

10

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


2EYES 10 ÅR Tirsdag den 23. september Vi fejrer det med alle de gode tilbud vi har haft gennem årene – så gør en god handel Vi indvier WALL OF 2EYES SINCE 2004 frem til den 23 september har vi 1/2 pris på ALLE vores stel.

—MoonJam— kommer og giver koncert Den 23. september om aftenen

Vi fester hele dagen – kom og vær med! Læs hele programmet på www.2EYES.dk

2EYES Optik • Ordrupvej 58 • 2920 Charlottenlund • Telefon 39 64 28 28


NORD

Guld med genskin

Mirror Ball Gold er nyeste tilføjelse til den ikoniske serie i Tom Dixons kollektion af belysning, som dermed opdateres med en gylden udgave af den populære pendel. Ø 25 cm 3.250 kr. / Ø 40 cm 4.950 kr. / Ø 50 cm 5.950 kr.

Metallic og brændte toner

Sofa fra Jens Lyngsøe Interieur 31.600 kr. 3.950 kr.

Sidebord med sving

Dette bord, fra Jens Lyngsøe Interieur, kan bruges som både side- og sofabord. Jens Lyngsøe Interieur / www.jlint.dk 12

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

industrielt udtryk Tom Dixons lysestager under navnet Cog finder sin inspiration i traditionelt britisk ingeniørarbejde, med stærke referencer til værktøj og maskiner. priser mellem 600 – 2.650 kr.


NORD

Nyfortolket køkkengrej Med Arc præsenterer Tom Dixon en nyfortolkning af traditionelle køkkenredskaber bestående af en proptrækker, en oplukker og en bordskåner i to dele. priser mellem 550 – 700 kr.

Base Floor Light / / 9.950 kr.

Pif Paf Puf Brug varme i din indretning med naurmaterialer. Skindpuf i kamelskind fra Jens Lyngsøe Interieur. 4.950 kr.

Tæppe fra Massimon Model Bamboo 4.695 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

13


NORD

– portræt –

Egentlig er det et tilfælde, at borgmester Hans Toft kom til at bo i Gentofte for 37 år siden. Men han har til gengæld aldrig ønsket at flytte væk fra kommunen igen.

”Jeg fik den idé på privat basis at restaurere huset og omdanne det til en café, et udstillingssted og et lokalt samlingssted” 14

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Svenske villa borgmesterens hjertebarn

Den daglige tur med hunden gav ikke bare motion - for Hans Toft førte turene til idéen om en café, et udstillingssted, en forening og en total husrenovering Af journalist Lizette Ottensten / FOTO MORTEN TONSBERG

S

venske Villa er måske allerbedst kendt af hundeluftere i Bernstorffsparken. Det er stedet, hvor fritløbende hunde på tur i parken kan få sig en tår vand, og hvor deres mennesker i sommerhalvåret får sig en kop kaffe, et glas vin eller en øl. Men det karakteristiske gule træhus med fine udskæringer er så meget mere end det – og ikke mindst er det Gentoftes borgmester Hans Tofts hjertebarn. Sidst i 80’erne – før han blev valgt ind i Gentoftes kommunalbestyrelse – kiggede han dagligt på den faldefærdige villa, når han luftede Lakeland-terrieren Snap på sine gåture sammen med sin hustru Lisbeth efter arbejdsdagen i Norsk Hydro, hvor han arbejdede på det tidspunkt.

Dronning Louises gæstehus 100 år tidligere blev villaen opført af den svenske stat og udstillet i København på den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i 1888 som et eksempel på klassisk svensk træbygningskunst. Dronning Louise blev så begejstret for bygningen, at hun efter udstillingen fik den genopført som gæstehus i Bernstorffsparken, hvor hun og kong Christian IX boede om sommeren. Senere overtog deres søn

prins Valdemar villaen sammen med slottet. Efter prinsens død i 1939 blev villaen, som er ejet af staten, lejet ud til forskellige formål frem til 1985, og da Hans Toft gik sine daglige ture stod huset tomt og så faldefærdigt ud. Hans Toft kunne lide villaens stemning og tænkte, at den måtte kunne sættes i stand og udnyttes bedre. “Jeg fik den idé på privat basis at restaurere huset og omdanne det til en café, et udstillingssted og et lokalt samlingssted. Jeg fik en aftale med staten om at leje bygningen og gik så i gang med at indsamle private midler nok til at renovere huset, men også til at opbygge en kapital på 1,5 mio. kr., som skulle kunne trække renter til den fremtidige vedligeholdelse af huset. Jeg troede, at det kunne klares på tre måneder, men det kom til at tage fire-fem år, før beløbet var hjemme” fortæller borgmesteren.

Minikulturhus I 20 år har Svenske Villa nu været et minikulturhus i Gentofte, som ud over den lille café har skiftende maleriudstillinger og små optrædener med plads til cirka 60 gæster – blandt andet en traditionsrig julekoncert med pianist Henrik Krogsgaard og operasanger Lise-Lotte Nielsen. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

15


NORD

Cirka 40 frivillige driver villaen, som er åben hver dag i sommerhalvåret fra 12-18, og Hans Toft er stadig selv aktiv i bestyrelsen – med regnskaberne og med at engagere kunstnere. “Huset blev og ser i dag ud præcis, som jeg havde håbet, og vi har fantastisk opbakning og hjælp af de mange frivillige, større salg i caféen og flere støttemedlemmer, end jeg havde turdet håb” siger Hans Toft med en vis stolthed.

Heldige tilfælde Da Hans Toft blev optaget af Svenske Villa, havde han allerede boet i kommunen i godt ti år, og det var en smule længere siden, han var røget ud af Folketinget,

hvor han blev valgt ind som den gang yngste medlem. “Jeg blev ikke genvalgt i 1975, og det var nok mit store held, for så havde jeg ikke fået mine næsten 20 års erhvervserfaring” siger borgmesteren smilende. Han synes, det har været vigtigt, at han i mange år arbejdede som jurist i en privat virksomhed og også fik sin bestalling som advokat. Han havde bestemt ikke tænkt sig at gå ind i politik igen. Men i 1989 sagde han alligevel ja til at stille op til den lokale kommunalbestyrelse, bl.a. fordi han syntes, at der var for få politikere, som havde deres dagligdag på private arbejdspladser. Allerede efter godt tre år i kommunalbestyrelsen blev han opfordret til at blive borgmester og sagde ja.

Dronning Louise forelskede sig i Svenske Villa, da hun så den udstillet i 1888 i København til den Nordiske Industri-, Landbrugsog Kunstudstilling.

”Huset blev og ser i dag ud præcis, som jeg havde håbet, og vi har fantastisk opbakning og hjælp af de mange frivillige, større salg i caféen og flere støttemedlemmer, end jeg havde turdet håbe” 16

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

De mange hunde, som bliver luftet i Bernstorffsparken, kan få sig en tår vand foran Svenske Villa.


NORD

”Jeg blev ikke genvalgt i 1975, og det var nok mit store held”

Hans Toft Gentoftes konservative borgmester er 67 år og opvokset i Thy. Hans far H.C. Toft var i mange år medlem af Folketinget for Det konservative Folkeparti og også et par år indenrigsminister. Selv blev Hans Toft valgt ind i Folketinget for samme parti allerede som 24-årig i 1971 for Herning kredsen, mens han stadig læste jura på Aarhus Universitet. Efter to perioder røg han ud af Folketinget, gjorde sin embedseksamen og militærtjeneste færdig og blev ansat i Norsk Hydro i København. Han fik også sin bestalling som advokat hos advokatfirmaet Jonas Bruun. I 1989 blev Hans Toft valgt ind i Gentoftes kommunalbestyrelse, og siden 1993 har han været borgmester. Han er gift med Lisbeth Damm Toft.

Hans Toft er stadig aktiv i bestyrelsen for Bernstorffsparkens kendte trævilla.

“Kun fordi det var lokalpolitik – det er noget helt andet end landspolitik. Mere nært og med nær kontakt til borgere med vidt forskellig baggrund, livssyn og vilkår. Det er det, jeg godt kan lide; og det gør dagligdagen både spændende og fyldt med udfordringer og positive oplevelser” forklarer han. Og når man er sammen med ”bykongen”, er man ikke i tvivl om, at han kan lide at være borgmester og at tale med folk. Også når mange lige har et lille spørgsmål eller en bemærkning til ham, når de ser ham på denne sommerdag ved Svenske Villa.

Hans Toft vil ikke fortælle, hvor mange timer han arbejder om ugen, men det er almindelig kendt, at han tilbringer mange timer på rådhuset og også gerne tager arbejde med hjem. Han kan virkelig lide at være borgmester og er ikke god til bare at slappe af.

Faktisk var det tilfældigt, at Hans Toft kom til at bo i Gentofte Kommune i første omgang. Han kunne lige så godt have valgt en af nabokommunerne, men han ville gerne flytte i hus tæt ved København, et sted med god, frisk luft. Til gengæld er det med fuldt overlæg, at han ikke er flyttet herfra, for Gentofte har alt det, han sætter pris på og holder af. Ikke fordi han nu har været borgmester i kommunen i lige godt 21 år, men også som borger. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

17


TEMA

Mode


NORD

– MODE –

Rosemunde

D

10 år

en er stadig blød og lækker, følger kroppens kurver uden at snære, fås i et væld af farver og med de karakteristiske blonder om ærmerne og i halsen. “Det handlede om at finde helt ind til kernen igen – designets DNA – og det er netop toppene” lyder det fra en af de nye, stærke kræfter, der de senere år har stået i spidsen for Rosemunde. “Mange modevirksomheder led, da krisen for alvor bed sig fast. Rosemunde var en af dem, men jeg kan med stolthed sige, at vi fik vendt udviklingen” siger kommerciel – og kreativ direktør Torben Olsen.

Rosemunde fejrer 10 års jubilæum med 10 jubilæums styles. Den fine blondeskjorte er en af dem.

Hurtig succes Han kom til Rosemunde i 2012 fra en stilling som salgsdirektør, medejer og bestyrelsesmedlem hos ILSE JACOBSEN HORNBÆK. Midt i en brydningstid, hvor direktør Brian Kristoffersen siden 2011 havde stået i spidsen for lidt af en relancering af Rosemunde, som blev grundlagt i 2004. “Det begyndte med toppene, og de var jo fra starten en stor succes, da de smukt balancerer mellem gammeldags blonderomantik og storby coolness” siger Torben Olsen om de lækre silkebomuldstoppe, der skabte succesen, og som siden fik følgeskab af større kollektioner. Virksomheden ekspanderede voldsomt

Den klassiske silketop kommer i en fin jubilæumsudgave, hvor vintageblonden er pyntet med sten. Pakket i en fin jubilæumsæske. 399 kr.

En af de nyere toppe i blød silke og med fin blondekant i halsudskæring. 399 kr.

Begyndelsen Rosemunde blev grundlagt i 2004. Udgangspunktet var, og er, toppe i feminint og romantisk design. Forandringen I 2011 var Rosemunde lige ved at gå konkurs, men blev reddet, da virksomheden blev solgt. I dag er Rosemunde et etableret livsstilsbrand og en endnu større succes. Udkommer årligt med fire fulde kollektioner til kvinder og børn. Danmark Har to flagstores i Gentofte og Værløse, shop-in-shop i Magasin og Illums Bolighus og sælger til en lang række butikker. Udlandet Forhandles i mere end 1.300 udvalgte butikker og stormagasiner verden over.

20

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Det er i år 10 år siden, at Rosemunde introducerede en helt unik top, der siden har gået sin sejrsgang over hele verden. Fra butikken i Gentofte til resten af landet og helt til Kina og USA. Men det kunne have gået helt anderledes, hvis ikke nye kræfter havde trådt til. Kimono med guld shimmer Jubilæums style 1.299 kr.

Af Camilla Lærke Mors

Denne sorte silkekjole med blonderyg er en af de 10 jubilæums styles.

Blondeskjorte Jubilæums style 799 kr.

og løb med store armbevægelser lige ind i den krise, de fleste først er ved at ryste af sig nu.

Rød tråd “Hvis man skal overleve hårde tider, skal man have en klar strategi med, hvor man vil hen” siger Torben, der siden han trådte til, har været med til at skabe en rød tråd i Rosemundes kollektioner. “Man kan sige, at vi har ryddet op. Fra ansatte til design, men med stor respekt for det oprindelige udgangspunkt, hvor det romantiske og feminine spiller op mod det hverdagsluksuriøse og tidløse design” I 2011 overlod Rosemundes grundlægger fremtiden til bl.a. Brian Kristoffersen som sidenhen fik følgeskab af Torben Olsen. Det har vist sig at være rigtig godt for modevirksomheden, der har hovedsæde i Vedbæk, og tæt på i Gentofte, også har en af de to danske flagskibsbutikker, hvor vi stadig kan få fingre i jubilæumskollektion, der passende hedder ”Now & Then.”

Rosemunde butik i Gentofte Vindestræde 3 Telefon 36 93 76 65 www.rosemunde.com

Printed silke er et must have denne sæson. Match gerne forskellige former for prints og skab et fashion forward look.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

21


NORD

– MODE –

Luksus

til den kræsne

kvinde

Condotti bugner af luksuriøst italiensk design.

Blazer fra Brunello Cucinelli 18.159 kr.

H

vis du er til lækker luksus, eksklusive materialer og gennemført kvalitet, er du nødt til at slå et smut inden om Ordrupvej 94 på din næste shoppingtur. Her ligger Condotti, der primært forhandler italienske mærker som Brunello Cucinelli, Lamberto Losani, Fabiana Filippi og Oscalito. Men også andre luksuriøse internationale mærker som Majestic, Moncler, J Brand, Cambio, Stenström og

22

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

James Perse samt silkebløde tørklæder fra en række forskellige brands hænger side om side i butikken. Butikken skifter løbende deres sortiment ud, så der altid er et udvalg af nye varer, nye mærker og nyt design.

Også luksus til Københavnerne Det er ikke tilfældigt, at der er størst fokus på de italienske designere hos Condotti. Benedicte Berg, der har haft butikken i otte år, er vild med italiensk design.


NORD

Denim skjorte fra Brunello Cucinelli. 6.975 kr.

Condotti på hyggelige Ordrupvej bugner af italiensk eksklusivitet til kræsne kvinder, der går efter kvalitet, smukt design og mærker, som ikke fås andre steder i Danmark.

Organza top fra Brunello Cucinelli. 3.675 kr.

Condottis søsterbutik Bruno Cucinelli i indre by har mode til både mænd og kvinder.

Silke top fra Brunello Cucinelli. 7.350 kr.

– De laver tøj, hvor forarbejdningen er unik, og kvaliteten altid ligger på det højeste niveau, forklarer Benedicte Berg, der nøje udvælger hvilke mærker, der forhandles i butikken – og flere af hvilke, du ikke finder andre steder. Det skulle da lige være i Pilestræde 8A, hvor hun i december sidste år åbnede en 200 kvadratmeter stor søsterbutik udelukkende med Brunello Cucinelli til både mænd og kvinder.

Benedicte Berg åbnede den eksklusive modebutik for otte år siden.

CONDOTTI Ordrupvej 94 / 2920 Charlottenlund Telefon 39 30 78 88 Ordrupvej 94 / 2920 Charlottenlund / Telefon 39 30 78 88

CONDOTTI

BRUNELLO CUCINELLI BRUNELLO CUCINELLI Pilestræde 8A / 1112 København K Pilestræde 8A / 1112Telefon København K /89 Telefon 33 89 89 89 33 89 89 SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

23


YOUR HAIR COLOR SALON

FIRST IN DENMARK FULL FLOOR COLOR STUDIO PASSION FOR YOUR HAIR COLOR ONE TO ONE SERVICE FREE ADVICE HAIR COLOR SCHOOL INOA BEST QUALITY AIR-BRUSH FACE MAKE-UP

Vi søger:

Modeller til Soul of CHA CHA CHA Color Studio Læs mere på: chachacha.dk Soul of CHA CHA CHA, Waterfront Shopping, 2900 Hellerup Tel. 39 90 29 00 info@chachacha.dk chachacha.dk

Samarbejdspartner:

/ Model:


NORD

– SMYKKER –

Store øreringe i rosaforgyldt sølv, 1.099 kr.

Feminine øreringe i rosaforgyldt sølv med røgtopas og hvid topas ædelsten, 2.599 kr.

Unik ring i et miks af 18 karat rosa guld og hvidguld med brillianter, 102.499 kr.

Rosa guld

R osa det nye sort Trenden er klar – rosa guld hitter i smykkernes univers, men har også i den grad taget sit indtog i modeverden, hvor lynlåse, knapper etc. ses overalt i den rosa nuance på tøj, tasker og sko.

Den rosa nuance fås ved at blande kobber med almindelig guld – og forbliver derved et ædelmetal - til den ønskede rosa nuance opnås.

Af Mai Manniche

S

å ja, det rosa guld er en klar trend – men uden tvivl en trend, der er kommet for at blive. Hvorfor? Fordi den rosa nuance er super smuk og perfekt til skandinaviske kvinder og vores hudtone. Den rosa nuance giver vores lyse hudtone en særlig smuk glød – som hverken almindelig guld eller sølv kan – og understreger et elegant og sofistikeret look. Selv er jeg i mine designs meget fokuseret på, at det ypperste formål med et smykke er, at det skal fremhæve hver vores unikke skønhed. Derfor var jeg også det første danske smykkebrand til at designe rosaforgyldte smykker for flere år siden. I dag har alle brands med respekt for sig selv en linje i det rosa guld – enten massiv rosa guld eller rosaforgyldt sølv.

Prøv selv….

Mai Manniche, smykkedesignerog smykkeekspert, JEWLSCPH Mai viser her det rosa look – perfekt til efterårets mange rubinrøde nuancer.

Mange kvinder er umiddelbart bekymret for, at den rosa nuance gør dem mere blege – men til dette har jeg kun et svar: Prøv det på! Alle kvinder, der først har prøvet smykker i det rosa guld, vil give mig ret, man får en smuk og super elegant glød af det rosa guld. Et godt fif er også, at mikse smykker i den rosa nuance med sorte sølvsmykker for et råt look – eller almindelig guld/forgyldte smykker for et feminint look. På den måde får du nyt liv i din smykkegarderobe og integreret det rosa guld på smukkeste vis ift. din stil. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

25


NORD

– SMYKKER – Bolou Ringe Klassiske allianceringe i 18 kt. guld med diamanter.

Bolou, Jægersborg Allé 25 Pris fra 13.000 kr.

Mimosa Allianceringe 18 kt. guld med diamanter G/VVS1 Fås i alle 3 guld farver.

Bolou, Jægersborg Allé 25 Pris fra 17.000 kr.

Bolou Ringe Hvidguld i 18 kt. med hvide brillanter i alt 3,22 ct. F/VVS1. Pris 102.000 kr. Pinkguld med champagne farvede brillanter i alt 3,25 ct. Pris 64.000 kr.

Bolou, Jægersborg Allé 25 Fra 64.000 kr.

Georg Jensen Ring Moonlight Grapes Ring September måned -10%

Guldsmed Anni Backhausen Rådhusvej 3, Charlottenlund 3.200 kr.

Georg Jensen VEDHÆNG Moonlight Grapes Vedhæng. September måned -10%

Guldsmed Anni Backhausen Rådhusvej 3 Charlottenlund 2.850 kr.

“Stilkringe” I sølv, 18kt guld, beryl, akvamarin.

Oro Smykker, Strandvejen 114 Fra 3.800 kr. 26

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Georg JENSEN ARMBÅND Moonlight Grapes Læder Armbånd September måned -10%

Guldsmed Anni Backhausen Rådhusvej 3, Charlottenlund 995 kr.


APRIL - MAJ 2014 | NORD |

27


NORD

PUDDERFARVET NATKJOLE Med satinbånd og blonde kant forneden i viskose/elastan. Fra italienske Valery, fås fra str. S til L.

BeeLee, Strandvejen 143 1.329 kr.

– MODE –

BLONDETOP MSGM blondetop i fersken/sort Findes også i marine/sort

Gitte Green Strandvejen 191 2.399 kr.

BLONDEKJOLE I sart rosa fra By Malene Birger.

“L” Touched by Fashion Strandvejen 177 1.999 kr.

KJOLE Philosophy Blues. Original kjole.

Chopin Jægersborg Allé 17 1.499 kr. HEARTMADE SKJORTE Skøn blomstret skjorte Second hand.

Woman2woman Rådhusvej 3, Charlottenlund 700 kr.

28

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Smart sæt fra Gustav Med eftertragtet unikke print.

by DEHN Jægersborg Allé 29 Blazer 1.899,95 kr. Bukser 1.099,95 kr.

TEMPLE DUN JAKKE Med mink kant. Moncler.

Condotti, Ordrupvej 94 11.300 kr.

BUKS I SILKE Sweat shirt med broderi til 1.899 kr. Begge fra Munthe.

United By Jette Knudsen Jægersborg Allé 35 Fra 1.699 kr. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

29


NORD

– MODE –

T-Shirt Fra Vadum med multi print.

Strik Heartmade, Kahfa Chunky strik. Second hand.

Luxie, Hyldegårdsvej 27 Charlottenlund 699 kr.

Woman2woman Rådhusvej 3, Charlottenlund 1.700 kr.

NEDERDEL Nederdel til 1.100 kr. Pullover til 1.600 kr. Begge fra Filippa K

United By Jette Knudsen Jægersborg Allé 35 Fra 1.100 kr.

Skjorte Isabel Marant. Aken Delicat silke skjorte sort. Second hand.

Woman2woman Rådhusvej 3 Charlottenlund 1.350 kr.

30

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

STRIK KJOLE Strik fra Munthe i mohair/nylon.

United By Jette Knudsen Jægersborg Allé 35 1.500 kr.


NORD

STRIK MED DUN Skøn pasform. Moncler.

ULD STRIK Med ribkant og V i ryggen, kan vendes begge veje. Print i sort, grå og offwrite. Fra mærket Closed.

Condotti Ordrupvej 94 4.100 kr.

Stores, Ordrupvej 62 1.400 kr.

Gråt er hot Gå i grå fra top til tå til efteråret og skab kontraster med forskellige materialer som uld, læder og silke.

TOP I JERSEY Med jersey front og print på ryg fås i 3 farver.

Stand By Jægersborg Allé 26-28 199,95 kr.

ULD NEDERDEL Lækker uld nederdel fra Sand. Tweed i sort og hvid.

Stores, Ordrupvej 62 1.695 kr.


NORD

Udvalgte mærker

Moncler, Fabiana Filippi, Paule Ka, Sonia Rykiel / Sonia, MSGM, Kathleen Madden, Ralph Lauren og Pretty Ballerinas.

Tvillinger? Nej – men der er kun halvandet år mellem de to søstre, der aldrig skændes.

Paule Ka taske 5.299 kr.

Søstre med sans for fashion

Sonia velour top 2.149 kr.

Skønne jakker fra Moncler hænger klar til vinteren.

G

itte Green og Astrid Bille har arbejdet sammen i Gittes butik Gitte Green i næsten fyrre år. Til at starte med var Astrid egentlig mest med på sidelinjen. Hun er uddannet guldsmed, mens Gitte er uddannet designer, og Astrid stod én dag om ugen i sin søsters butik. Men i dag er de to søstre sammen i butikken hver eneste dag – bortset lige fra den ugentlige fridag, de hver især holder fra både butik og hinanden.

32

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

MSGM tweed top 2.349 kr.

– Selvom vi går op og ned ad hinanden, er vi aldrig uvenner. Vi har selvfølgelig hver vores særheder, men dem kender vi jo gennem mange år nu, fortæller Gitte Green. Der er da også en god grund til, at de to søstre har så godt et makkerskab – og så populær en butik. Astrid er mest til den rene stil, og Gitte supplerer med det sjove og dristige. Sammen er de en perfekt kombination.


NORD

Gitte og Astrid ligner næsten tvillinger og deler samme passion for eksklusivt tøj. Men smagsmæssigt ligner de to søstre slet ikke hinanden – og det er netop det, der gør dem til det perfekte makkerpar i modebutikken Gitte Green på Strandvejen.

Butikken er vokset til tredobbelt størrelse, siden søstrene åbnede den i 1976.

Sprælske farver Søstrenes forskellige smag er nemlig ikke noget problem, når de sammen udvælger det bedste fra mærker som Moncler, Paule Ka og Fabiana Filippi. Når de står foran sæsonens nye kollektioner, ender de nemlig altid med at pege på de samme stykker tøj til butikken, fortæller Gitte, der dog også altid trækker udvalget i en lidt mere sprælsk retning. – Der skal jo også være plads til de sjove valg, der ikke altid sælger, siger hun. Hun elsker at gamble med farver, sjove former og flotte snit, og derfor er butikken da også alt andet end kedelig. Facaden er grå, det samme er tæpperne indenfor – men vinduerne sprudler af sprælske farver, spændende snit og de allerbedste materialer. Og uanset om du er til det klassiske, sporty eller sjove, så får du med Gittes vovemod og Astrids sans for de klassiske kreationer altid et udvalg, der rammer plet.

GITTE GREEN Strandvejen 191 / 2900 Hellerup Telefon 39 62 36 05 / www.gittegreen.dk

Der er fuld knald på farverne hos Gitte Green.

Paule Ka kjole 4.799 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

33


NORD

– MODE –

SILKEBLUSE MSGM signatur silkebluse med læbeprint.

Gitte Green Strandvejen 191 3.199 kr.

KJOLE Kjole fra Coster Copenhagen.

United By Jette Knudsen Jægersborg Allé 35 599 kr. BLUSE Fra mærket IN FRONT, fås i flere farver/mønstre.

Charlotte Bonnén Jægersborg Allé 23 450 kr.

SORT BUKS Vadum buks med blå stribe i siden.

Luxie Hyldegårdsvej 27 Charlottenlund 999 kr.

SILKE TUNIKA Stylebutler. Flot 100% silke tunika med slange print. Ideel til både fest og daglig brug.

Stores Ordrupvej 62 1.399 kr. 34

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Skjorte Miss Miss top.

Chopin, Jægersborg Allé 17 899 kr.

Smart sæt fra Gustav Med deres eftertragtet unikke print.

by DEHN Jægersborg Allé 29 Blazer – 1.899,95 kr. Bukser – 1.099,95 kr.

BLAZER Check wool blazer. Lækker kvalitet i 50% uld & 50% bomuld.

Gant, Strandvejen 175 2.900 kr.

New BALANCE WR996 sneakers.

Chopin, Jægersborg Allé 17 899,95 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

35


NORD

– MODE –

DUN FRAKKE Lacanau dun frakke med mink kant. Moncler.

Condotti Ordrupvej 94 12.900 kr.

Armani jakke Sort Armani Jeans jakke.

Madison, Jægersborg Allé 27 B 2.398 kr.

Stilet Sort Mød efterårets køligere temperaturer med en klassisk sort garderobe, der både er varm og cool.

EFTERÅRSJAKKE Fra Whiite i quiltet bomuld og skindbesætning.

Luxie, Hyldegårdsvej 27 Charlottenlund 3.699 kr. 36

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Støvle Ruskindsstøve med guldlynlås.

Knoop Shoes, Jægersborg Allé 27 1.199 kr.


NORD

REGNFRAKKE Softshell regnfrakke.

Ilse Jacobsen Hornbæk Rådhusvej 1, Charlottenlund 1.400 kr.

GUMMISTØVLER Fås i sort, army, brun og indigo.

Ilse Jacobsen Hornbæk Rådhusvej 1, Charlottenlund 1.000 kr.

BLONDESKJORTE Smuk, eksklusiv blondeskjorte designet med rund hals og knapper ned foran. Fås i flere farver.

Rosemunde, Vindestræde 3, Gentofte 799 kr.

KJOLE I leopardprint.

Ilse Jacobsen Hornbæk Rådhusvej 1, Charlottenlund 800 kr.

moncler FRAKKE Noues style.

Condotti, Ordrupvej 94 9.300 kr. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

37


NORD

– MODE –

Hos buntmager Sten Bergström kan du ikke bare smykke din krop i økologiske unika pelse – nu kan du også give dit hjem en moderigtig og miljøvenlig makeover med pels.

Sten Bergström har mere end 30 års erfaring med unikapelse, så her er du i trygge hænder.

E

n væg klædt i pels, en læderindbunden disk og et synligt værksted, hvor du kan se din fremtidige pelsfrakke, -taske eller iPad-cover blive til, mens du lytter til symaskinernes snurren i den 100 kvadratmeter store pelsforretning på Jægersborg Allé. Det er, hvad der møder dig, når du træder ind i buntmager Sten Bergströms univers, hvor kvalitet vejer betydeligt tungere end kvantitet. Bergström syr både pelse på eget værksted i butikken og på værksted i Italien, og han benytter kun de bedste garverier i Europa, hvor kravene til produktionen er væsentlig strengere end Østens mange billigere løsninger. For den erfarne buntmager handler det om, at et luksuriøst naturprodukt som pels også forbliver helt naturlig. Produktionen er så økologisk som overhovedet mulig, og du kan være sikker på, at du ikke går fra forretningen med hverken kunstpels eller miljøskadelige kemikalier på samvittigheden.

Klæd dit hjem på i pels Som noget ganske nyt er det ikke kun dig selv, du kan smykke i de moderigtige, smukke pelse – du kan også kaste din kærlighed til pels på dit hjem. Sten Bergström lancerer til oktober en home-kollektion 38

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

af alt fra store pelstæpper til bløde puder og computer-covers. Som med 2/3 af de pelse, der bliver solgt i forretningen, kan du selv være med til at sætte dit helt eget præg på produkterne og få designet for eksempel de helt rigtige puder til din sofa. Og akkurat som med pelsene kan du være sikker på, at der er tale om unikadesign, hvad enten du selv er med inde over designprocessen, eller du lader Sten Bergströms professionalisme råde. Bergström har mere end 30 års erfaring med unika pelse, så når du træder ind over de chokoladefarvede egetræsgulve, er du i gode hænder hos både ham og hans tre ansatte, der med glæde guider dig gennem alt om det traditionsrige håndværk. Få syet din pels om, design din drømmepels, eller giv dit hjem en unik makeover med kun de bedste materialer – du ender med noget, som ingen andre har.


NORD

Økologisk pels - fra top til tå De smukke pelse er oneof-a-kind, økologiske og fri for giftige kemikalier.

Du kan selv være med til at designe din unika pels eller homewear – i samarbejde med eksperten, selvfølgelig.

Det åbne værksted i butikken giver dig mulighed for at se din unikapels blive til.

STEN BERGSTRÖM – BUNTMAGER Jægersborg Allé 29 / 2920 Charlottenlund Telefon 39 30 49 06 / www.stenbergstrom.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

39


NORD

– MODE – LEOPARD Støvle Pretty Ballerina leopard skindstøvle.

KJOLE Paule Ka kjole i leopard print.

Knoop Shoes Jægersborg Allé 27 1.999 kr.

Gitte Green Strandvejen 191 4.799 kr.

Listig Leopard Dyreprint fortsætter ind i efteråret, og det er hot at mixe de farlige print med læder og lækkert skind.

LOUIS VOUITTON Manhatten GM taske. Second hand.

Woman2woman Rådhusvej 3 Charlottenlund 7.500 kr. 40

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

LÆDERNEDERDEL Elegant nederdel i læder med flotte detajler.

Rosemunde, Vindestræde 3, Gentofte 1.299 kr.


NORD

Efterårets Tendenser

rbejde Vil du a de , m e d mo lt e ion Tini profess l? ti s g ker o r mennes r hvert å ddanne . y m e Owild u d a på sit ac ld på stylister o h r fo erne k Se dato lewise.d www.sty

1.

E

fterårskollektionerne hænger dugfriske på stativerne i disse dage. Og i denne sæson er der gang i farverne. Alt fra brændte nuancer til sarte rosa, nude og pudder toner over i det grå og blå univers. Trends som grafiske mønstre, glitter og glimmer hitter også dette efterår. Står det til designerne så skal garderoben være en eksplosion af farver gerne kombineret med flotte grafiske mønstre (og lidt grå), som vi skal mixe på kryds og tværs. Er du ikke lige “farve/mønster typen” men føler dig alligevel tiltrukket af alle herligheder er mit råd at starte i det små. Fx kan bare en af disse ting, live gevaldigt op i din basisgarderobe.

2. 4.

3. 5.

6.

7.

8.

tini owild Stylist. I 2008 grundlagde Tini Stylewise Academy, hvor hun – som den eneste i Danmark – blander coaching med styling i en unik uddannelse. Se mere på www.stylewise.dk

1. Halstørklæde / Erbs / 199 kr. 2. Læder handsker / Estra / 1.200 kr. 3. Frakke / GRAUMANN / 3.200 kr. 4. Sølvbluse / GRAUMANN / 1.100 kr. 5. Cardigan / www.life-is.dk / 1.095 kr. 6. Jeans / Dranella / 699 kr. 7. Silkebluse / GRAUMANN / 1.300 kr. 8. Lædersneaker / Crime / 1.100 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

41


TILBUD :

Softice og Slus h ice

7 kr.

Popcor n

5 kr.

VI HAR 1 års

FØDSELSDAG Den 5. – 7. September

Kom ind og få en gratis slikKEpind og en ballon! Den Søde Tand er en kvalitets slikbutik, vi forhandler over 300 forskellige varianter af luksus bland selv slik.

Pr. 100 g. SLIK kun 6,95 kr.

Baunegårdsvej 5 / 2820 Gentofte / Telefon 31 12 12 31 ÅBNINGSTIDER: Man-TOR. 11-21 / Fre. 11-22 / Lør. 12-22 / Søn. 12-20


NORD Den indbydende og lyse forretning fyldt med tøj til vores stilbevidste børn.

CÂLIN

Et kærligt knus af mode til stilbevidste børn

Câlin på Instagram

Câlin er butikken for de lidt større børn med en tjekket brandportefølje. Netop nu lanceres nye cool brands. Langærmet t-shirt fra Scotch R’belle 299 kr.

Cardigan med lommer fra Scotch R’belle 499 kr. Rå sweat til drengene fra Scotch Shrunk 549 kr.

Câlin Strandvejen 179 2900 Hellerup Telefon 34 10 04 00 www.calin.dk

Christel Peulicke er indehaver af Câlin.

Bliv inspireret til børnenes garderobe på Instagram med Câlin: ”calinkids”

C

âlin er fransk for et kærligt knus. Det helt rigtige navn for Christel Peulickes eksklusive børnetøjsbutik til de 2 - 16-årige. Kvaliteterne er lækre, farverne fint afstemt, og der er mange fantasifulde og fine grafiske tryk uden på bluserne til både piger og drenge. Christel fortæller, at hun så vidt muligt sørger for at have et lidt anderledes udvalg både til pigerne og drengene, og at Câlin kan tilbyde mærker i forskellige prisklasser, så alle kan være med.

Et anderledes udvalg Senest er Câlins store brandportefølje blevet udvidet med mærkerne Mauro Grifoni & Kenzo. “Mauro Grifoni er italiensk og helt nyt i Skandinavien på børnesiden, men et kendt mærke til de voksne. Det emmer af eksklusivitet med fine snit og lækre materialer. Designet minder meget om vores minimalistiske stil, og derfor passer brandet rigtig godt til det danske marked” fortæller Christel. Câlin fører også Scotch R’belle, Finger in the Nose, Zadig et Voltaire, Little Pieces, Soft Gallery, Canadiens, Scotch Shrunk, Petit Bateau, Adidas, Dr. Martens, Havaianas, Birkenstock, Aigle, Little Marc Jacobs, Chloé m.fl. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

43


NORD

– BØRN –

Leggings Slim Leggings i blød 100% bomuldskvalitet og med stjerneprint.

Wheat Børnetøj, Jægersborg Allé 20 99 kr.

SWEAT med kaniner Model Marika fra mærket Molo. Fås fra str. 5/14 år.

Kids Børnetøj, Strandvejen 62 E 360 kr.

PRINT OG PRIKKER Klæd de yngste på i feminine prikker, farverige print og rå tern, nu når solen går ned, og det atter er tid til store støvler, lange ærmer og varmere trends.

JAKKE HOSHI Mærket Molo, fås fra str. 8/14 år.

Kids Børnetøj, Strandvejen 62 E 700 kr. 44

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

SHIRT ALFRED Skøn skjorte med tern. 100% bomuld.

Wheat Børnetøj, Jægersborg Allé 20 Pris fra 229 kr.


NORD

Skjorte Scotch Shrunk skjorte.

Câlin, Strandvejen 179 549 kr.

Chinos i lækker blød kvalitet med justerbar elastik i taljen.

Wheat Børnetøj, Jægersborg Allé 20 Pris fra 279 kr.

SHORTS Scotch R’belle shorts.

Câlin, Strandvejen 179 599 kr.

FRESS FRIDA LS Langærmet 100% bomuldskjole med stjerneprint.

Wheat Børnetøj, Jægersborg Allé 20 Pris fra 179 kr.

BLAZER model Henriette Fra mærket Molo, fås fra str. 5/14 år.

Kids Børnetøj, Strandvejen 62 E 400 kr.

Dr. Martens støvle Nu i børnestørrelser.

Câlin, Strandvejen 179 1.299 kr. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

45


NORD

– HERRE –

PUNG I LÆDER Fås i sort og brun, mærket Gant.

Charlottenlund Herretøj Jægersborg Allé 14 500 kr.

THE HIKER JAcket En superlækker kvalitet i uld og børstet bomuld indvendigt.

Gant, Strandvejen 175 3.800 kr.

Hvid Oxford Skjorte I 100% bomuld fås i flere farver, mærket Gant.

Charlottenlund Herretøj Jægersborg Allé 14 800 kr.

T-SHIRT I 100% bomuld, mærket Gant.

Charlottenlund Herretøj Jægersborg Allé 14 400 kr.

46

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


OO

NORD

C L EFTERÅR Gå de køligere måneder i møde med sæsonens hotteste tendenser – lige fra casual tees til tætsiddende skjorter og korte klassiske jakker.

BLÅ OXFORD SKJORTE I 100% bomuld fås i flere farver, mærket Gant

Charlottenlund Herretøj Jægersborg Allé 14 800 kr.

C-neck Sweat SHirt Printed C-neck sweat i 100% bomuld.

Gant, Strandvejen 175 800 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

47


NORD

Exclusive blomster En af de mest exclusive blomsterbutikker i vores nærområde på Jærgersborg Allé. Med snart 30 års erfaring, hvor servicen er i højsædet, ligesom eksotiske planter og blomster er det til både ude og inde. Samt vores udvalg i krystal vaser og lysestager.

STEPHEN CLANTE Jægersborg Allé 20 / 2920 Charlottenlund / Telefon 39 64 26 27

Brunch 118 kr.

Overdådige retter til smuk udsigt En restaurant og cafe, der ligger smukt placeret ud til maritimt liv i Skovshoved Havn. Il Gabbiano er berømmet for sin store brunch, clubsandwichs og burgers. Et perfekt sted at spise sen morgenmad/ frokost kombineret med en tur på stranden eller gåtur i området.

Il Gabbiano Skovshoved Havn 1 B / 2920 Charlottenlund / Telefon 39 65 67 05 / www.ilgabbiano.dk 48

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Salon CONFITURE Salon Confiture har ligget på Strandvejen i Hellerup i snart 9 år. Den lille hyggelige frisørsalon er drevet af Henriette Rosendahl Terkelsen, der har været uddannet frisør i 23 år og værdsætter den faglige og personlige pleje meget højt. • Vask, klip og føn: 485 kr. • Farvning: 565 kr. (Tillæg ved langt hår) • Striber 695 kr. (Tillæg ved langt hår) Mandag Lukket Tirsdag 9:00 – 17:30 Onsdag 9:00 – 17:30 Torsdag 9:00 – 17:30 Fredag 9:00 – 17:30 Lørdag 8:00 – 14:00

Frisør Henriette Rosendahl Terkelsen

SALON CONFITURE Strandvejen 209 / 2900 Hellerup / Telefon 39 30 49 50 / www.confiture.dk

EL-CYKEL r. 12.699 k

ENKEL El-Cykel En el-cykel til en overkommelig pris, og kan bruges både til bykørsel, men naturligvis også til længere pendlerture. Med fem indstillingsmuligheder giver denne el-cykel altid den rigtige mængde hjælp. Med Power Assist kan du bare lige give lidt ekstra gas, så det for eksempel er betydeligt lettere at cykle op ad bakke. En Torino E-go® har et batteri på 317 Wh og en praktisk Walk Assist, så cyklen følger med af sig selv, når du går med den. Torino E-go® har det samme elektriske system samt motor som Genova E-go®, men er uden affjedring i sadelpind og gaffel. Rækker 70 km pr. opladning. Pris 12.699 kr.

Horton CykleR Gentoftegade 66 / 2820 Gentofte / Telefon 32 20 99 00 / www.hortoncykler.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

49


TEMA

BOLIG


NORD

– BOLIG –

Charmerende

PALÆVILLA med sjæl

Højt til loftet, klassiske paneler og charmerende smukke palævinduer.

Villaen er renoveret fra top til tå og kan tage pusten fra de fleste.

På en af de bedste adresser i Hellerup, nærmere betegnet Ryvangskvarteret ligger denne charmerende palævilla fra 1904. Villaen oser af sjæl og charme, både ude og inde. Smukt og lyst soveværelse.

Nybolig Charlottenlund - Jægersborg Allé Jægersborg Allé 6 / Charlottenlund Telefon 39 45 87 45

52

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Førstesalen har mere end rigelig plads til små størrelser.

om boligen Udefra: Villaen er renoveret fra top til tå og kan tage pusten fra de fleste. Stue: Højt til loftet, klassiske paneler og charmerende smukke palævinduer. Børneværelse: Førstesalen har mere end rigelig plads til små størrelser. Altan: Den indbydende balkon med smuk udsigt er husets hemmelige hyggekrog. Spisestue: Der er direkte udgang til haven fra spisestuen. Pris: 11.200.000 kr.

Den indbydende balkon med smuk udsigt er husets hemmelige hyggekrog.

U

dover at huset har en helt særlig stemning, er det også utroligt smukt og flot istandsat. For 4 år siden blev der lagt nyt undertag og nyt sortglaseret tegltag og facaden blev fuldstændig renoveret, ligesom de originale vinduer. Haven er dejlig ugeneret med en masse buske og træer, herunder flere ældre frugttræer.

Flere etager med luksus På 1. sal er tre meget store og reelle værelser, hvoraf det ene har udgang til en brugbar balkon med smuk udsigt. Stort badeværelse med terrazzogulv og badekar. 2. salen er 27 gode kvadratmeter og det perfekte kontor eller hobbyrum til børnene. God højloftet kælder med flere disp. rum. Kælderen har separat indgang. En indbydende palævilla med store og lyse rum.

Charmerende stuer en suite Når du træder ind i den smukke hall kan du allerede her mærke charmen med den flotte svungne trappe til 1. sal og med kig ind til køkkenet samt to af de tre stuer en suite. De tre lyse og højloftede stuer har alle tre hver især et særligt præg. Spisestuen med de høje klassiske paneler, den smukke ovn og udgang til haven. Den anden stue er stor og reel og den tredje stue har en yndig karnap. Fælles for alle tre stuer er de smukke renoverede palævinduer, højt til loftet, smukke stuklofter, flotte afhøvlede plankegulve og det smukke lysindfald. Køkkenet er reelt og praktisk indrettet i en flot og ren stil som kvalitetskøkkenet Boffi er kendt for.

Der er direkte udgang til haven fra spisestuen. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

53


NORD

– BOLIG –

Skandinavisk design med rene linjer og skarpe snit fortsætter ind i efterårets boligindretning. Sæt dit eget præg på det minimalistiske look med farverige lamper, antikke tæpper og rustikke materialer.

Design By Us Design By Us Ballroom Lampe i mundblæst glas. Findes i to størrelser og i farverne Rosa, Smoke, Grøn og Amber.

Casa Casino, Jægersborg Allé 7 19 cm 1.600 kr. / 33 cm 3.990 kr.

TINE K Home / QUILTET SENGEGAVL 180 x H 130 cm. Fås i flere farver og str.

I rosens navn, Rådhusvej 2, Charlottenlund 6.000 kr.

TÆPPE Silke Quhm, måler L120 x B76 cm.

Tæppemarked, Strandvejen 63 19.500 kr. 54

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

MASAi-HALSBÅND Fantastisk holdbart, til alle størrelser hunde og i mange farve-varianter. Pryder enhver hund og glæder sin ejer.

HOT HUND, Strandvejen 134 Priser fra 300 kr. til 500 kr.


NORD

I rosens navn, Rådhusvej 2, Charlottenlund 26.500 kr.

OX Denmarq marmorbord Stellet kan fås i sort, hvid og messing. Bordpladen fås i fire marmorfarver, samt i flere størrelser. Det viste bord er Ø80 cm x H40 cm.

Casa Casino, Jægersborg Allé 7 6.000 kr.

Masters stol Tulip stolen af Eero Saarinen og Eiffel stolen fra Charles Eames. Tilhørende superlækkert lammeskind, økologisk behandlet 385 kr. Fås i flere farver.

Kartell Hellerup, Strandvejen 189 1.430 kr.

bolig

Tine k Home / Sofa smoke Sofa smoke, 100 % linen. Længde 290 cm. 100% Linen. Fås i flere farver og kvaliteter.

Cindy Bordlampe
 Alle farver har et metallic look, det giver lampen et unikt udtryk.
Højde 42 cm
Vælg i mellem 7 farver.

Kartell Hellerup, Strandvejen 189 1.510 kr.

TÆPPE Gl. Quhm figural med silke, måler L202 x B140 cm.

Tæppemarked, Strandvejen 63 16.900 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

55


NORD

– BOLIG –

TÆPPER Jute tæpper, B80 x L400 cm, i farven kit og soil. Fås i flere str.

I rosens navn, Rådhusvej 2, Charlottenlund 1.750 kr.

Jelly vase Perfekt til blomster, pynt eller endda til en flaske champagne. Vasen tåler at stå udendørs og i direkte sollys. Ø23,5 cm, H25 cm. Fås i guld, kobber eller krom

Kartell Hellerup, Strandvejen 189 990 kr.

TÆPPE Gl. Sirdjan Afshar, måler L220 x B168 cm.

Tæppemarked, Strandvejen 63 11.600 kr. 56

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Smukke sortpatineret zinklanterner Findes i 4 størrelser. Mindste måler 14 x 8 x 18,5 cm.

Blomsterværkstedet Drivhuset Gentoftegade 80 Fra 159 kr.

FLODKRUKKER Gamle flodkrukker fra Vietnam. Fås i flere str.

I rosens navn, Rådhusvej 2, Charlottenlund Fra 200 kr.


NORD

Infinity Vinholder Fra Kartell, som passer ind stort set alle steder i hjemmet. Der medfølger 16 stykker, og et utal af samlemuligheder.

Kartell Hellerup, Strandvejen 189 450 kr.

MISS ÉTOILE Stort udvalg i søde og sjove bageforme og kagepynt.

Tea For Two, Rådhusvej 1 Charlottenlund Fra 39 kr.

Giv din bolig et personligt twist med sprælske tæpper, håndlavede krukker og unik brugskunst.

Kornfrit dåsefoder Uden tilsætning eller farvestoffer. 6 varianter Økologisk blødt læderhalsbånd Fås i brun eller sort.

Charlottenlund Dyrehandel, Jægersborg Allé 6 Fra 359 kr.

TÆPPE Loribaff, måler L290 x B203 cm.

Tæppemarked, Strandvejen 63 42.600 kr.

Charlottenlund Dyrehandel Jægersborg Allé 6 18 kr.

Yvonne Koné Yvonne Koné Bumbag. En praktisk taske i råt læder. Nem at bære over skulderen, eller tværs over kroppen, til når man cykler eller rejser.

Casa Casino, Jægersborg Allé 7 1.950 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

57


NORD

Din lokale apple support Vi har over 30 års erfaring med Apple computer. Som tidligere autoriseret Apple-forhandler og professionel supporter vil der være mange fordele ved at vælge os, når det gælder support på dine Apple computere- og operativsystemer. Vi har ekspertisen og erfaringen inden for Apples operativsystemer: Mac OS, Mac OS X, Mac OS X Server, App – og vi ved, hvordan systemerne arbejder optimalt sammen!

AC SCANMAC Telefon 28 14 70 80 / info@AppleSupport.dk / www.AppleSupport.dk

RÅDGIVNING VEDR. SAMVÆR MED BØRN, FORÆLDREMYNDIGHED OG BØRNEBIDRAG Har du problemer med dine børns samværsordninger, eller brug for at tale med en, der både kan vejlede dig juridisk, praktisk og mentalt? Familieassistenten er din sparringspartner og kan hjælpe dig – med et enkelt opkald eller via e-mail. VI SVARER HURTIGT OG KONKRET OG ER ALTID TIL RÅDIGHED

FAMILIEASSISTENTEN Telefon 31 41 00 33 / www.familieassistenten.dk 58

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Pejse-Centret i Hellerup er varm fornuft Direktør Jan Nielsen.

Pejse-Centret Rygårds Alle 106 2900 Hellerup Telefon 33 13 50 45 www.pejse-centret.dk

Få inspiration hos en af landets bedste og mest velassorterede specialister i brændeovne og hvad dertil hører.

Pejse-Centrets store showroom i Hellerup viser et bredt udvalg af markedsførende brændeovne, pejseindsatse, gaspejse og tilbehør. Pejse-Centret i Hellerup er landets første og dermed ældste pejsecenter, der daterer sig helt tilbage til 1855. I en menneskealder var adressen Dronningens Tværgade 9, men siden 2006 har domicilet været Rygårds Allé 106 i Hellerup. Her findes det flotte showroom, som er det perfekte udgangspunkt for investering i Pejse-Centrets nøgle-kompetencer: Hygge, Varme, Kvalitet, Komfort og Kundeservice. En specialforretning med stort S, som direktør Jan Nielsen udtrykker det, og fortæller videre, at Pejse-Centret er med “hele vejen.” Fra idé til færdig installation, hvad end det er brænde eller gas. Pejse-Centret hjælper med korrekt installation og vejleder i myndighedsgodkendelse

Centret oplever desværre alt for mange, der gør det forkert til gene for dem selv og naboerne. Derfor ”uddanner” de kunderne til fyrmestre. Man lærer om det rigtige brænde og at tænde op på den rigtige måde for optimal udnyttelse af sin nye varmekilde. Pejse-Centret er en specialforretning. Det forpligter, og det giver kunden tryghed at handle i et firma, der har eksisteret i mere end 150 år, og som ”ligger rundt om hjørnet.”

Eksperter “Vi vurderer altid behov og installationsmuligheder og rådgiver ud fra vores mangeårige erfaring i forretningen eller på kundens bopæl. Den forkerte ovn kan meget hurtigt ødelægge fornøjelsen” forklarer Jan. Fyring med brænde er ingen kunstart, men Pejse-

Det store showroom i Hellerup. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

59


NORD

– BOLIG –

Rustik luksus og smuk

keramik Indehaver og keramiker Ulla Groes-Petersen.

Små skåle i raku-keramik 185 kr. pr. stk.

Rustique er en helt ny butik på Jægersborg Allé fyldt med rå møbler i træ og metal, antikt kinesisk interiør, spejle, lamper, duftlys og skind samt, og ikke mindst, indehaverens egen produktion af unika-keramik.

Kurvestol fra Sika 2.395 kr. (fås i andre farver).

H

er dufter himmelsk af lækre franske duftlys og af træ. Hylderne til de mindre varer, bl.a. keramik efter den japanske Raku-tradition, er nemlig gamle gulvplanker, som er blevet smukt forarbejdet, så de igen kan skabe stemning og charme – og dufte på den helt rigtige måde, som kun træ kan. Rustique er det velvalgte navn til denne perle af en butik, hvor rustikt design går op i en højere enhed med eksklusivitet. Og den 5. august kunne dørene endelig slås op til butikken efter måneders forberedelse. “Ideen har været under opsejling et par år, og i det seneste halve år har jeg arbejdet intenst på at finde det helt rigtige sted i Charlottenlund” siger kvinden bag Rustique, Ulla Groes-Petersen.

60

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Unika bølget fad i raku-keramik 1.099 kr.

Kreativiteten blomstrer Ulla har tidligere haft brugskunstbutik i Humlebæk, men hun er også yogalærer og producerer keramik. “Det kreative er omdrejningspunktet i alt, hvad jeg laver” siger Ulla, der får hjælp af sin mand. De elsker begge at bruge deres hænder og tænke ud af boksen. Gamle gulvplanker forarbejdet til drivtømmer-look bruges bl.a. til butikkens eget design af møbler, fx borde, bænke og konsoller.


NORD

Unika vaser i porcelæn fås i mange varianter fra 299 kr.

Rustique er en ny skøn butik i vores område, som vi glæder os til at komme i .

Unika bølget skål i raku-keramik 1.199 kr.

Rustique

Puder inkl. dunfyld fra 249 kr.

Jægersborg Allé 35 2920 Charlottenlund Telefon 22 54 76 74 www.rustique.mono.net

Den smukke keramik Når du kommer ind i butikken, kan du opleve Ulla producere unika-keramik i baglokalet; Bl.a. forskellige fade, skåle, vaser og figurer i Raku. En gammel japansk metode, der giver krakeleringer i overfla-

den på grund af en særlig glasur og brændingsteknik, forklarer Ulla. Keramikken får et særligt organisk udseende. Det sort-hvide og det metalliske er gennemgående, selvom ikke to fade, vaser eller skåle er ens. Som kontrast til den rustikke Raku-keramik producerer Ulla også porcelænsvaser med et fint udtryk, hvor hun leger med glatte og blanke overflader.

Inspirerende interiør Udover parrets egne frembringelser af keramik og træborde har de også interiør fra Frankrig, Kina og Indien, fx spejle, lanterner, fine kinesiske kalligrafipensler og indiske puder samt dansk design som de flotte Sika-møbler i kurveflet. Hver mandag holder Ulla mandagslukket, da det er hendes “brændedag”, som foregår i hjemmet i Humlebæk. Men alle de øvrige dage kan man møde den arbejdende keramiker i butikken med det tilhørende værksted. Hendes datter hjælper også til, for Rustique er et rigtig familieforetagende. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

61


NORD

Jenny Eliassen

Den passionerede ejendomsmægler

N

år en af landets største ejendomsmæglerkæder får ny indehaver i en afdeling som “vores” i Charlottenlund, er man selvfølgelig nysgerrig efter at følge med i, hvordan det går. Særligt når det ikke er nogen hemmelighed, at den forretning ejendomsmægler Jenny Eliassen overtog ikke kørte så godt. Siden 1. august sidste år har det været Jenny Eliassens ansvar at udvikle den. Og det har hun gjort. Vi spurgte hende, hvad det er, hun gør anderledes.

62

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

“Helt grundlæggende tror jeg, at når man som jeg er så dedikeret til mit fag, gør man sig ekstra umage for at være dygtig. Men jeg er også meget åben for at benytte andre metoder end de gængse.”

Styling og psykologi Jenny, der har været ejendomsmægler i 18 år, og de fleste af årene for Nybolig på ledelsesniveau, har som ny indehaver af forretningen i Charlottenlund på Jægersborg Allé satset på en markant markeds-


– portræt –

NORD

Boligerne bliver stylet.

Af Camilla Lærke Mors

Jenny Eliassen sælger rigtig mange liebhaverboliger i område nord.

føring. Hun bruger bl.a. en stylist, når en ny bolig skal præsenteres. Og hun har indført det, hun kalder Liebhaverkonceptet. Superlækre kataloger med områdets liebhaverboliger til salg. Men hun er også en god menneskekender. Vi taler om at være god til at lytte. For som Jenny siger, er det at være en god ejendomsmægler lige så meget et spørgsmål om psykologi. Med tydelig erfaring siger Jenny, at der ofte er stor forskel på folks forestillinger om hvor de vil bo og deres drømme. Hun prøver derfor at finde et alternativ, der mere tager udgangspunkt i drømmene end de fornuftige forestillinger.

Jenny Eliassens store passion er at finde og sælge de rigtige boliger til de rigtige mennesker. Nord stiller skarpt på ejendomsmægler Jenny Eliassen og siger samtidig tillykke med det første år som indehaver af Nybolig Charlottenlund-Jægersborg Allé.

Kunderne om Jenny Eliassen “Jenny går stædigt, ambitiøst og målrettet efter det salg, hun tror på. Hun har et stort overblik, samler op på detaljerne, holder dagligt en orienteret og får handlen professionelt afsluttet.” – Nina og Poul “Hun holder, hvad hun lover, er tilgængelig og udstråler ægte begejstring. En entusiastisk ejendomsmægler, der hurtigt afkoder købernes ønsker og tænker i muligheder og løsninger – og hun følger op.” – Jesper og Katrine

To slags passioner Hendes mange år som ejendomsmægler – næsten halvdelen af hendes liv – skyldes en livslang “forelskelse”, der begyndte som helt ung på Færøerne. Et studiejob inden for boliginvestering vakte hendes interesse for alt med boliger, mennesker og indretning. Og som 19-årig fortalte hun sine forældre, at der ikke var nogen tvivl. Hun ville være ejendomsmægler og tog derfor til Danmark. Her har hun været siden, og har med tiden også fået en anden passion. Familien med de to døtre Emmelie og Caroline på Frederiksberg spiller den anden vigtige rolle i Jennys liv. Og måske rykker de en dag selv til område nord, som hun mener har alt.

Jenny Eliassen står i spidsen for Nybolig, Jægersborg Allé, Charlottenlund.

Nybolig Charlottenlund Jægersborg Allé Jægersborg Allé 6 Telefon 39 45 87 45

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

63


TEMA

skøn & sund


Brug dit lokale

magasin NORD til at finde det du lige står og mangler.

Vi elsker vores skønne område i NORD og derfor skal vi huske at støtte og bevare de lokale butikker.


NORD

Strandvejens Fodklinik har fået nye kræfter

370 KR.

Forkælelse og behandlinger, der gør en forskel, er rykket ind i fodklinikken med statsautoriseret fodterapeut Sandra Lara Henriksen, der er ny indehaver.

Strandvejens Fodklinik Strandvejen 138 B 2900 Hellerup Telefon 39 62 67 21 Overfor Blidahpark Åbent mandag-fredag kl. 8-16 lørdage efter aftale

Strandvejens Fodklinik sælger også fodaflastninger, støttestrømper og forskellige cremer. Har du et fodproblem, så ring eller kom forbi klinikken.

NYHED Fodbehandling incl. lækkert fodbad og fodmassage

Vi har fået en ny fodspecialist – Sandra Lara Henriksen.

D

er er duftende te i koppen og et tempereret fodbad. Med den nye indehaver Sandra Lara Henriksen fortsætter fodklinikken på Strandvejen i samme ånd, men går nye veje. Der vil være luksusbehandlinger til dem, der gerne vil have smukke fødder, og der er nye problemløsende fodbehandlinger bl.a. indlæg og hjemmebehandlinger for dem, der ikke selv kan komme til Sandra. Mht. hjemmebehandlinger, arbejder Sandra sammen med en lige så dygtig kollega. Der vil også være aftenåbent et par gange om måneden.

Problemløsende behandlinger Med Sandra får området en topprofessionel behandler, der både er uddannet hudterapeut og statsautoriseret fodterapeut. Hun har arbejdet flere steder i Nordsjælland og på Frederiksberg. I klinikken vil hun have fokus på forebyggelse og fjernelse af forskellige fodproblemer. Fx i forbindelse med sygdom (arvelighed), alder, arbejde, forkert fodtøj eller sport. Hun beskæftiger sig med alle områder af faget også i forhold til sukkersyge og bøjlebehandling. Man får altid en grundig og professionel vejledning om, hvordan man kan undgå gener ved at pleje sine fødder, korrekt fodtøj og fodøvelser. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

67


NORD

– SUNDHED – 3 kugler kun 27 kr.

Økologisk gelato på Strandvejen Med udgangspunkt i ægte italienske gelato-opskrifter serverer Manolo hjemmelavet is hver dag. Kun de bedste råvarer finder vej til menukortet, og frisk frugt, økologisk dansk mælk og meget mindre fløde gør den italienske gelato til et både sundere, lettere og mere lækkert valg. Forkæl dig selv med et utal af varianter til spiselige priser. MANOLO GELATO HELLERUP Strandvejen 169 / 2900 Hellerup Telefon 39 40 69 39 www.manolo.is

Økologi Køb 3 – betal kun for 2 (det billigste produkt er gratis) Priser fra 169 kr.

Ingredien® er en danskproduceret hårplejeserie, i den kvalitet du kender fra frisørens produktlinjer, men uden skadelige stoffer. Ingredien® er med andre ord det helt rigtige valg til dig, der ønsker at undgå tilsætningsstoffer og parabener, men som heller ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Hovedparten af vores produkter er Svanemærkede. Fås med eller uden parfume. Ingredien® forhandles hos Intercoiffure Salon Mette Stanley Jægersborg Allé 47 Telefon 39 64 24 95 68

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Åbningstilbud på økologisk rosé-duo: Normalpris hhv. 89 og 119 kr./fl. I september får du begge for 189 kr.

Sicilianske Valdibella “Perricone Rosato”, og Kretensiske Manousakis “Nostos Pink.”

Vinocultura byder på egenimporteret boutiquevin fra små vingårde beliggende i middelhavslandene, særligt Italien og Grækenland, hvor stedbunden vin skabes med dybe rødder i traditionerne og respekt for naturen. Vinocultura / Fredensvej 1A Charlottenlund / Telefon 27 16 00 69

Økologisk pels hos Sten Bergström For den erfarne buntmager handler det om, at et luksuriøst naturprodukt som pels også forbliver helt naturlig. Produktionen er så økologisk som mulig, og du kan være sikker på, at du ikke går fra forretningen med hverken kunstpels eller miljøskadelige kemikalier på samvittigheden. Sten Bergström – Buntmager Jægersborg Allé 29 Telefon 39 30 49 06

Taske i økologisk mink 9.900 kr.

Vi køber økologisk som aldrig før – både fordi vi går op i vores helbred, miljøet og kvalitet. Find din økologiske favorit her blandt gelato, sydlandsk vin, hårpleje og smukke pelse.

Priser mellem 159-199 kr. Så kom Soulglow til Gentofte. Produkterne er 100% danske, svanemærket og mærket af astma og allergi forbundet. Der er både shampoo, balsam og styling produkter. Frisørhuset / Gentoftegade 68 / Telefon 39 65 61 69 SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

69


NORD

– SUNDHED –

WONDERSPRING gør det enkelt at fjerne uønsket ansigtshår! Du bøjer den i en u-form, så fjederen åbner sig, lægger den på huden, der hvor du ønsker at fjerne hårene og samtidig ruller den op og ned mellem fingrene. Princippet er det samme som ved hårfjerning med tråd (threading), som hiver flere hår ud af gangen. Den er lille og kan tages med overalt. Slank & Sund Clinique Belnatur & Nail Office Onsgårds Tværvej 6 Hellerup Telefon 30 69 24 87

Kan købes fragtfrit for 199 kr. på www.belnaturshop.dk

Vi elsker smarte og hurtige løsninger, der effektivt fjerner overskydende centimeter, uønsket hårvækst og genstridige strækmærker. Forkæl dig selv og dit udseende med udvalgte behandlinger, der faktisk virker!

Prøve behandling 299 Kr.

Få deller og fedt væk på bare 20 minutter. Du kan reducere op til flere centimeter på mave, lår, lænd eller hvor du vil af med fedtdepoter. Resultatet kommer gennem Laser Lipolyse, som tømmer fedtcellerne på det behandlede område af kroppen. Du vil opleve en markant reduktion i omfanget ofte op til flere centimeter pr. behandling. Efter behandlingen skal du have 10 minutters rystetur på vores full body vibrationstræner. Bodylaser Hellerup Strandvej 138 C / Telefon 53 70 50 65

70

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

SUND & SKØN Beauty Angel Lys klinisk dokumenteret effekt

Beauty Angel Lyset er en ny effektiv og sikker behandling, som giver en forførende, glat og smuk hud. Beauty Angel Lyset reducerer bl.a. Rynker / Fine Linjer / Arvæv Strækmærker / Akne & Uren hud

Clinique Belnatur Onsgårds Tværvej 6 / Hellerup Telefon 39 40 00 99 / cliniquebelnatur.dk

1 behandling 200 kr.

I Allé Optik finder du de lækreste mærker kombineret med et udpræget fokus på synskvalitet. Gennem den bedste optik og teknik sikrer vi dig det optimale syn, isat skønne briller fra Cartier, Céline, Barton Perreira, Chrome Hearts m.fl. Allé Optik Jægersborg Allé 25 / Telefon 39 63 35 92

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

71


Den bedste løsning til netop dine øjne får du med vores nye Rodenstock DNEye® Scanner.

Med vores nye og revolutionerende Rodenstock DNEye® Scanner kan vi nu tilbyde markedets mest præcise målinger af dine øjne og vi overfører disse direkte til dine nye brilleglas. Hos os får du nu 100% udnyttelse af dit synspotentiale. BEDRE SYN PÅ NÆR AFSTAND BEDRE SYN PÅ LANG AFSTAND BEDRE SYN PÅ MELLEM AFSTAND BEDRE SYN I TUSMØRKE

Hos Allé Optik stræber vi efter at kunne levere den højeste ekspertise og kvalitet indenfor optik. Vi er helt fremme i feltet inden for kvalitets optik og derfor har vi netop gennemgået en yderligere special uddannelse i professionel rådgivning af den helt nye og revolutionerende Eye Lens Technology med DNEye® Scanner, der medfører, at vi kan tilbyde de bedste synsløsninger der findes på markedet. Vores skræddersyede Rodenstock glas, fås både som enkeltstyrke- og flerstyrkeglas og er fra glaskant til glaskant - altså i hele brilleglasset - nøje, individuelt og perfekt afstemt med dine øjne. Hermed opnås 100% udnyttelse af dit synspotentiale.

IC RTIF ER

ET

CE

Hvis du vil vide mere om optik eller hvis du gerne vil opnå 100% udnyttelse af dit synspotentiale, så kig ind til os på Jægerborg Allé 25 i Charlottenlund eller ring på tel. 39633592.

DNEye® Scanner

OP

T IKER


NORD

Aximpossin ne eliquam sunto ex eaquibea consequ iditest labo. Namus

Af Osteopat Gorm Alex Petersen AP Sundhedscenter

Bedre syn Øjnene er en del af hele kroppen og er derfor afhængig af kroppens sundhedstilstand.

Ø

jnene er ikke blot isolerede organer, de er påvirket af bevægelser, tanker og følelser og derfor er det, at vi også må se på kroppens sundhed, hvis vi skal betragte, hvor gode vore øjne er. Man regner med, at i 40 års alderen begynder det at gå nedad med kroppens fine bevægelsestilstand og nogle folk klager over, at de begynder at se dårligere og helst skal bruge briller. Derfor gælder det om i tide at begynde på de forskellige øjenøvelser og tænke på, hvorledes man bedst kan holde kroppen i form.

ØJENØVELSER Ved disse øvelser bliver øjenmusklerne blidt bearbejdet til at bevæge sig i forskellige retninger. Mellem hvert sæt af bevægelser bør du hvile øjnene og sindet ved at dække de lukkede øjne med let krummede håndflader og forestille dig, at synsfeltet bliver sortere og sortere. Man kan udføre mange øvelser, der kan hjælpe på at få et bedre syn. Man skal også træne sine nakkemuskler, som påvirker synsnerven. Det kan man gøre med nakkerulninger, fx 10 gange forlæns og 10 gange baglæns. Man kan gøre hovedrulninger og drejning af hovedet fra side til side. Stå oprejst og

stærkere krop & sind

falde forover med kroppen til håndfladerne rører gulvet og i denne stilling bevæge hovedet afslappet. Så opnår man, at der kommer mere blodcirkulation til hovedet og øjnene. Hvil øjnene efter disse øvelser og tænk hele tiden på, at dit syn er blevet bedre. Forsøg at nyde naturen og prøv hvor langt du kan se, og glæd dig over alle naturens interessante ting.

ØJENØVELSER Bevæg øjnene op og ned 5 gange uden at bevæge hovedet Hvil Bevæg øjnene fra side til side 5 gange Hvil Bevæg øjnene diagonalt i en retning 5 gange Hvil Bevæg øjnene diagonalt i den anden retning 5 gange Hvil Bevæg øjnene i en bue opad fra venstre til højre 5 gange Hvil Bevæg øjnene i en bue nedad fra venstre til højre 5 gange Hvil Bevæg øjnene i en cirkel 5 gange Hvil Bevæg øjnene den anden vej i en cirkel 5 gange

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

73


NORD

Alle kan blive ironman

med den rette triatlontræning Gør som Maria: Sæt dig et mål og nå det med Wellcome’s triatlontræning.

siger Maria, der til daglig er headhunter og partner i en konsulentvirksomhed. Valget blev Wellcomes triatlontræningshold med den erfarne triatlonlærer Tommy Ulse og gæstelærere som sundhedseksperten Martin Kreutzer og Danmarks bedste triatlet Rasmus Henning.

I mål med styrke på alle planer

Af Camilla Lærke Mors

H

ele efteråret og vinteren har Maria Jordanis cyklet, løbet og svømmet sammen med andre. For hun havde sat sig et mål. – Selvom jeg skulle starte helt fra bunden, ville jeg deltage i en halv Ironman, fordi jeg netop havde afsluttet en krævende periode i mit privatliv,

Resultaterne viste sig hurtigt. Maria deltog i et cykeltræningsløb i Mallorcas bjerge og i en triatlon i Abu Dhabi, inden hendes erklærede mål om den halve Ironman var i hus. Og hun er allerede i gang med at planlægge endnu en, ligesom hun er helt tryg ved at tage på ekstremsportsferie med white water kajak, klatring på kalkklipper og mountainbike i alperne. “Der er en stor tilfredsstillelse ved at sætte sig selv et mål og gennemføre en halv Ironman, men tilfredsstillelsen over mere fysisk styrke og overskud på alle planer, er lige så sto.”

Maria Jordanis blev Ironman med det eksklusive fitnesscenter Wellcomes skræddersyede triatlonprogram. En mental og fysisk rejse, der har givet hende styrke, overskud og glæde. Forinden Ironman’en deltog hun uden problemer i et hårdt cykelløb på Mallorca.

Wellcome Fitness & Spa Tuborg Havnevej 4-6, 1. Sal
 2900 Hellerup
 Telefon 39 30 30 93 www.well-come.dk

Triatlontræning og La Marmotte 2015 Infomøde om de nye triatlontræningshold 25. september kl. 17.30–19.00 i Wellcome. Samme dag fra kl. 19.00-20.30 infomøde om fælles rejse til cykelløbet La Marmotte. Målet er at gennemføre løbet, der betegnes som verdens hårdeste motionsløb.

74

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Maria Jordanis gennemførte en halv Ironman ved Deloitte Øresund Triathlon 22. juni.


TILMELD DIG NU!

Pris kun

5 og 10 km bĂĽde for mĂŚnd og kvinder

145 KR inkl. løb, Kari Traa halsedisse og varm suppe!

b ø l e   ʌ ü

LĂ˜B MED HJERTET ! g   n   øt Charlottenlund 25. OKTOBER

Odense

26. OKTOBER

Aarhus

26. OKTOBER

GRATIS gave fra til alle der deltager YES! Tilmeld dig og din hjerteven i dag!

→ iform.dk/hjerteløb


Brug dit lokale

magasin NORD til at finde det du lige står og mangler.

Vi elsker vores skønne område i NORD og derfor skal vi huske at støtte og bevare de lokale butikker.


NORD

Et smukt og sundt smil

hos Becktor Specialtandlæge Karin Binner Becktor har i sin klinik på Strandvejen hjulpet hundredvis af børn, unge og voksne til et nyt smil. ”Tænder kan flyttes hele livet”, siger specialtandlæge Karin Binner Becktor.

Karin Binner Becktor Uddannet specialtandlæge i ortodonti i 1998 og har derefter udelukkende beskæftiget sig med tandreguleringsbehandlinger. Tandregulering/ortodonti er et tandlægespeciale, som hyppigst udføres af specialtandlæger, som har gennemgået en treårig specialistuddannelse udover deres almindelige tandlægeuddannelse.

B

ecktor Specialtandlæger styres af parret Karin Binner Becktor og Jonas Becktor. Henholdsvis specialtandlæge i tandregulering og tand-, mund- og kæbekirurgi. Jonas Becktor foretager implantat behandling og andre kirurgiske behandlinger, mens Karin Becktor retter tænder. Derudover er der ansat dygtige tandplejere og assistenter, som deltager aktivt i behandlingerne. Karin Becktor møder mange voksne, der ikke fik rettet tænderne, da de var børn, og de er positivt overrasket over, at det kan lade sig gøre også som voksen. De vælger ofte løsningen med en usynlig bøjle.

Grundige undersøgelser

Klinikken ligger på hjørnet af Strandvejen og A. N. Hansens Alle.

Karin Becktor gør dog opmærksom på, at selvom målet er et nyt, flot smil, så handler tandregulering også om at skabe et langsigtet sundt og stabilt sammenbid. Derfor bruges der meget tid på en grundig forundersøgelse og diagnostik, så man som patient kan blive vejledt bedst muligt.

Børn og Unge

Specialtandlægerne Becktor & Becktor Strandvejen 116A / 2900 Hellerup Telefon 39 40 71 61 / www.becktor.dk

Klinikken behandler selvfølgelig også børn og unge, både med synlige og usynlige bøjler. Mange børn får pga. nedskæringer ikke tilbudt behandling gennem det offentlige system. Karin Becktor anbefaler, at man henvender sig for en konsultation, hvis man vil have en ekstra vurdering af sit barns tandstilling. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

77


TEMA

mad & vin


NORD

– portræt –

Hellerups spisehus, mødested, take away, live musik og byens bedste fritter. Kenn Meier, kendt for Tisvilde Bistro-restauranterne, fører sine visioner ud i livet med Le Café.

Kenn Meiers Le Café En af vores yndlingssteder drives af en af branchens yngre, men meget erfarne kokke og entreprenører – Kenn Meier. Af Camilla Lærke Mors

M

mmmm … Bedre fås de ikke. De nye pommes frites fra Le Café. Kenn Meier, uddannet kok og indehaver af Le Café i Waterfront Shopping Center, har i samarbejde med den danske pommes frites producent MW Foodcircle og en af restaurationsbranchens legendariske kokke – fransk-danske Michel Michaud – sat sig for at udvikle byens, måske endda landets bedste fritter. – MW Foodcircle spurgte, om vi ville være med, og det ville vi selvfølgelig gerne, for med vores egne producerede frites er vores kunder altid sikre på at få den samme lækre smag hver gang.

“Tisvilde Bistro drengene” Kenn Meier er kun 34, men har allerede sat sit aftryk på den danske restaurationskultur med sine Tisvilde Bistroer i Tisvilde, Hellerup, skaldyrsbistroen Bistro Bistro i Tisvilde og Charlottenlund Travbane sammen 80

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

med Anders Buhl. Nu har de solgt fra og splittet op. – Vi har kendt hinanden siden folkeskolen, og vi er stadig de bedste venner, men efter 20 år med et professionelt parløb, trængte vi til at fortsætte hver for sig. Visionerne fra Tisvilde Bistroerne lever dog videre i Le Café. God, enkel, lækker mad funderet på det franske køkken, altid med de bedste råvarer. Men Kenns visioner rækker endnu videre. – Le Café skal være et samlingspunkt for de lokale. For vi er både et mødested, café, spisehus, take away og de perfekte rammer for en aften i byen, siger Kenn Meier, der som kok også vil have maden til at være samlingspunkt. Vi skal derfor smage Le Cafés “snack fad” – den franske udgave af tapas.

Franske fristelser Et stort fad kommer på bordet fyldt med franske fristelser. Bl.a. grillet ribeye og skaldyr. Flere gør som os. Deler den franske tapas til kun


NORD

Le Café FREDAGSBAR Hver fredag kl.16.00-16.30 gratis bobler og snacks. Derefter fornuftige priser på drikkevarerne hvidvin, bobler, rosé, øl og sjusser. Oplagt at forene med middag fra Le Cafés bistroinspirerede køkken (køkkenet lukker kl. 21.00). Take Away Al maden fra Le Cafés menukort kan tages med hjem. Pommes frites De nye gourmet pommes frites er lavet i samarbejde mellem Kenn Meier, Michel Michaud og MW Foodcircle.

Den bedste burger får nu følgeskab af byens – måske landets! – bedste fritter.

Hyggelige Le Café er spisehus og gå-i-byen sted.

Grillet r e okseburg 75 kr. Fritter 20 kr.

Spis tapas i den hyggelige gårdhave.

245 kroner pr. person på Le Cafés hyggelige terrasse. Snakken går lystigt hen over retterne, imens der nippes til kølig hvidvin. – Når man deler maden, taler man mere med hinanden, siger Kenn. Hver fredag er der også en særlig fredagsbar, hvor bobler kan nydes og netværket dyrkes. Altid med dj eller livemusik. Ofte med Rasmus Riel, den fantastiske duo Sitrit/Gustafsson eller Erann ved mikrofonen, som er gode venner af huset. Sidstnævnte har også lige holdt sin søns bar mitzva på Le Café. For det kan man også. Leje stedet til sine private fester.

Kenn Meier har store visioner for Le Café.

Le Café Waterfront Tuborg Havnevej 4-8 2900 Hellerup Telefon 20 60 06 07 www.lecafe.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

81


– opskrift –

NORD

dådyrragout / amandus ost & delikatesser Dådyrragout med rodfrugter

l 450 g ti 119 kr. n o rs e p 1

4 personer 1,2 kg dådyr bov i grove tern 2 spsk. olie 1 løg 300 g blandede rodfrugter 2 knuste hvidløg 3 stilke timian, 2 stilke rosmarin, 3 stk. laurbær 2 spsk. hvedemel 2 dl rødvin 5 dl vildtfond salt & peber 2 stk. porre Lidt hakket persille Dådyrkødet steges godt brunt i en gryde, det skal være brunt på alle sider. Rodfrugter, løg og urter steges med i 5 min. Tilsæt hvedemel og herefter rødvin og lad simre et øjeblik. Tilsæt vildtfond og krydderier. Lad simre til kødet er godt mørt i ca. 2 timer. Lige før servering lægges små stykker af porrer i gryden, som simrer med i ca. 5 min. Drysses med frisk hakket persille ved servering. Kartofler, stegt i ovn med rosmarin og hvidløg, smager godt til!

Laila & Poul-Åge Kofoed, indehavere i 9 år.

amandus ost & delikatesser Vi har en særlig passion for gode oste, dertil skinker og pølser fra små producenter, både danske og udenlandske. Mangfoldigheden er en af Danmarks største. I vores eget køkken producerer vi dagligt herlige sæsonbetonede take-away retter på friske og gerne danske råvarer, som er lige til at tage med hjem og servere. Også desserter samt mange andre hjemmelavede delikatesser.

ost & delikatesser Jægersborg Allé 45 / Charlottenlund / Telefon 39 63 77 91 / www.amandusost.dk 82

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


– opskrift –

NORD

THAI beef salat / frøken olfert Thai Beef Salad 4 personer (hovedret) eller 8 personer (forret) 600 g okse ribeye eller fillet

tikken Pris i bu r 100 g e p r. k 20

Salat: 300-400 g sprød grøn salat 100 g sugarsnaps, snittede 2 gulerødder, tyndt snittede 1 rødløg i skiver 1 agurk, tyndt snittede 1 bundt forårsløg, hakket 1 bundt koriander (1/2 til salat og 1/2 til dressing) 1 bundt mynte (1/2 til salat og 1/2 til dressing) Ca. 2 røde chili, hakket og kernefri (1 til salat og 1 til dressing) Dressing: 1 dl sød chilisauce og 1 tsk. fiskesauce 1 dl soyasauce og 1 dl sesam olie Saften fra 1 lime og 1 citron 1 spsk sesamfrø (1/2 til dressing og 1/2 til salat) Koriander og mynthe, hakket Steg eller grill oksekødet og sæt til siden. Anret salat på fad eller tallerkener. Kød i skiver anrettes øverst på salaten. Rør dressingen rundt inden den drysses over salaten. Til sidst pyntes med mynte, koriander, chili og sesamfrø. Stephen Devaney har haft Frøken Olfert i 11 år.

frøken olfert Frøken Olfert er en lille eksklusiv madbutik med dejlig mad fremstillet af sæsonens bedste råvarer. Hver dag har vi til frokosten et stort udvalg af friske hjemmelavede salater og andre spændende specialiteter – du kan sammensætte din egen frokostbakke for 75 kr. pr. bakke. Dagens husmandskost består af aftensmad til 2 personer for 140 kr. Vi kan ligeledes hver dag tilbyde et varieret udvalg af lækre færdige middagsretter – lige til at varme i ovnen. Se vores hjemmeside for vores menuer til selskaber www.frokenolfert.dk

FRØKEN OLFERT Jægersborg Allé 37 / Charlottenlund / Telefon 39 63 60 08 / www.frokenolfert.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

83


– opskrift –

NORD

lammekoteletter / Slagter broe Parmesanstegte lammekoteletter med omelet 4 personer

tikken Pris i bu 200 g. r. p r. k 90

Lammekotletter: 12 enkelte lammekoteletter, salt og peber 50 g friskrevet parmesanost 100 g god rasp og 1 sammenpisket æg Omelet: 500 g frisk babyspinat 8 æg /2 dl olivenolie, salt og peber

1

125 g pecorino i tynde skiver 1 fint hakket hvidløg Lammekoteletter: Vend koteletterne i osten, dyp dem i ægget og vend dem i raspen. Ryst det overskydende rasp af. Steg dem i olie til de har fået en gylden og sprød overflade. Krydres godt med salt og peber. Lægges i et varmt serveringsfad. Omelet: Kog spinaten 5 min. og lad den dryppe af og pres det sidste vand ud. Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber. Hæl olien i en ildfast pande med metalhåndtag og sauter hvidløget. Vend spinaten i. Rør forsigtigt æggene i og læg osteskiverne ovenpå. Steg den i 5-10 min. til den er fat i bunden og lidt våd i toppen. Sættes i ovnen under grill 1-2 min. til den er hævet, gylden og osten er smeltet. Vores lokale slagter Peter Broe

Slagter broe Broe er ikke kun en slagterforretning i traditionel forstand, men en tidsvarende butik med salater, saucer og supper, næsten færdige måltider, der bare skal varmes i 20 min., udover selvfølgelig kvalitetskød fra medicinfri dyr fra gårde, som vi selv har kontrollen med. Her er et bredt sortiment af hjemmelavede pølser, patéer og postejer, alt slags pålæg, hjemmegravad laks, lune retter, madtærter, oste, tilbehør og friske æg. Derudover har vi specialiteter som marmelade, kiks og chokolade fra små danske producenter.

Slagter Broe Gentoftegade 56 / Gentofte / Telefon 39 65 16 17 / www.slagterbroe.com 84

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


– opskrift –

NORD

HAVTASKE / kildegårds fisk Grillet urte havtaske og nye kartofler

tikken Pris i bu 38 kler.t e fi Havtask 0 g 10 45 kr. pr.

4 personer 800 g afpudset havtaske hale (gerne i to pæne tykke stykker) Ca. 800 g små nye vaskede kartofler 1 bdt. skyllede forårsløg 1 helt hvidløg, delt i fed men med skal. Ca. 1 1/2 dl hakkede friske krydderurter Skallen fra 1 citron Lidt planteolie (ikke oliven) Salt og peber Læg nogle af de varme kul i kanten af grillen, så der er en fordybning i midten. Læg kartoflerne i en foliebakke med hvidløg og forårsløg. Tilsæt lidt olie, salt og peber. Bland det og placer bakken i fordybningen. Bland krydderurter (fx timian, rosmarin, salvie, citronmelisse) med citronskal, salt, peber og lidt olie og ”paner” fisken i dette. Læg fisken direkte på den VARME rist (over foliebakken) og rør den ikke, før den skal vendes, men hold øje med den. Vendes efter ca. 6-8 min., afhængig af tykkelsen. Steg ca. samme tid på begge sider. Tag den af og lad den trække lidt før servering. Kartoflerne skal have ca. 25 min. i alt. Server med frisk Romainesalat med små tomater eller halve grillede hjertesalat. Jesper Højfeldt Lund Indehaver af Kildegårds Fiskehus.

KILDEGÅRDS FISK Hos kildegårds fisk, ligger vi stor vægt på kvalitet, god personlig service og at råvarerne er i top. Størstedelen af vores friske fisk kommer fra dygtige opkøbere i Jylland. Kildegårds fisk tilbyder nu som noget nyt et stort udvalg af vine og har ansat Christian, der har stor ekspertise indenfor vin. Derudover tilbyder vi et stort udvalg af færdigretter, saucer, supper og forarbejdet fisk til sushi.

Kildegårds Fisk Kildegårdsvej 15 / Hellerup / Telefon 39 62 28 48 / www.kildegaardsfiskehus.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

85


NORD

– opskrift –

HVEDEbrød / emmerys Hvedebrød 2 brød 3 1/2 dl koldt vand 1 /2 dl surdej (kan købes i butikkerne)
 1

tikken Pris i bu 38 kr.

490 g hvedemel 50 g grahamsmel 15 g salt Lidt olie Rør vand og surdej sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom den i en oliesmurt skål med låg, og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse ved stuetemperatur – det tager 3-4 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord, hak eller skær den i 2 dele, og læg brødene på en bageplade med bagepapir. Bag straks brødene ved 250 grader i 25-30 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.

Team fra Strandvejen: Rikke, Marie, Mahboob og Sebastian.

Emmerys Emmerys står for kvalitet, passion og god service. Og vi, Rikke, Marie, Mahboob og Sebastian, som arbejder i vores hyggelige Emmerys på Strandvejen, arbejder altid for at give alle den bedste oplevelse i butikken. Vi går meget op i at huske, hvad vores gæster plejer at bestille og deres navne. Vi har en passion for kaffen, som vi serverer, og brødet vi anbefaler, og vi giver ofte smagsprøver på kagerne.

Emmerys Strandvejen 102a / Jægersborg Allé 7 / Gentoftegade 47 / Ryvangs Allé 89 / www.emmerys.dk 86

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


www.eattoday.dk

DAGENS R E T 65, -

Strandvejen 112

°

2900 Hellerup

°

Åben fra kl. 16.00 – 21.00

Tlf.: 3940 2800

°

Søndag lukket


v i n e

e

A

ek

sperte

rn

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

IN

V

88

INGER FAL E F B

R

AN

NORD


NORD

VINOteket En hyggelig middag med vennerne kræver den helt rigtige vin, som matcher menuen på fornemste vis. Vinoteket guider dig til den vin, du skal vælge til sushi eller store steaks.

Hyggelig forretning med flasker fra gulv til loft. Stort seriøst udvalg af fine vine, spiritousa, Peter Beier Chokolade og delikatesser. Vinotekets erfarne medarbejdere rådgiver dig, så du træffer det rigtige valg. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på vinoteket.dk

1.

2.

3.

Cline Viognier 2012 Fyldig med ananas og fersken toner. Prøv den til Gruyere eller Camembert oste eller sushi.

99 kr. /fl.

Cline Zinfandel 2012 Nuancer af mørke kirsebær, jordbær og krydderi. Lang eftersmag. God til grillet oksekød.

99 kr. /fl.

Cline Mourvèdre Ancient Vines 2011 Toner af blomme og chokolade. Fornem til Confit de Canard eller en rørt tatar.

170 kr. /fl.

Specialpris Køb et sæt (1 fl. af hver) 299 kr. spar 69 kr.

Leisner vinoteket Wine Dyssegårdsvej Gentoftegade 18
/ 542900 / Gentofte Hellerup Telefon 70 39 65 20 00 14 08 15 www.leisnerwine.dk www.vinoteket.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

89


NORD

Erik Sørensen Vin

Leisner Wine

Erik Sørensen Vin har siden 1956 importeret kvalitetsvine fra en lang række af verdens mest eftertragtede vinproducenter. Langvarigt samarbejde, stor ekspertise og direkte import er din garanti for høj kvalitet og gode priser.

Leisner Wine er et uafhængigt vinfirma som bl.a. har speciale i bedre niche vine fra små vingårde i hele verden og de bedste Cru Classé vine. Leisner Wine er Danmarks største sælger af Champagne og med det suverænt største udvalg.

1.

1.

2.

2.

3.

3.

Nora, Albariño Intens aroma, ren og skær, let og dog lang, fornem syre og lang smag.

149,95 kr. / Specialpris 119,95 kr. v/6 fl. Parada de Atauta Ekstremt mørk, overdådig duft af moden frugt (skovbær) og ny eg. Smagen er magtfuld, men også afrundet og meget lang.

229,95 kr. / Specialpris 179,95 kr. v/3 fl. RIJK’S Pinotage, Private Cellar Pinotage i særklasse, kraft, koncentration, men også sød frugt og fin eg. “Ægte sydafrikansk eventyr i hver mundfuld”

299,95 kr. / Specialpris 239,95 kr. v/3 fl.

90

Double Impact 2011 – Dopff & Irion, Alsace Et sjældent blend af to af de “ædle” druer, som bruges i Alsace. 60% Riesling og 40% Pinot Gris. Bør serveres og nydes ved 7-9 grader.

109 kr. / Specialpris 89 kr. v/6 fl.

Vasario 2011 Bianco fra Buonamico – IGT Toscana Husets bedste årgang til dato! Server vinen til skaldyr i sauce, til grillet fisk eller til lyst kød som kylling.

249 kr. / Specialpris 169 kr. v/6 fl.

Arrocal Selección 2009 – Ribera del Duero Vinen har en klar dyb rød nuance. Bouqueten er ren og druepræget. En vin, der besidder alt det bedste fra Ribera del Duero.

249 kr. / Specialpris 189 kr. v/6 fl.

Erik Sørensen Vin

Leisner Wine

Bernstorffsvej 121 / Hellerup Telefon 39 62 61 67 www.eriksorensenvin.dk

Dyssegårdsvej 18
/ Hellerup Telefon 70 20 14 08 www.leisnerwine.dk

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Lars Bjørn Vinimport Lars Bjørn Vinimport har siden 1979 importeret, og formidlet vinoplevelser til bevidste kunder. Tilmeld dig nyhedsbrevet på www.LBVIN.dk med aktuelle vine, tilbud og Medimport – Danmarks billigste vej til kvalitetsvin.

1. VINOteket er en over 30 år gammel vinforretning med Lars Byager.

2.

‘‘

Vi har vinen, til maden du laver! Der er stadig masser af anledninger til at tænde grillen. Hvis du savner en, så har vi tre: Vi har valgt 3 amerikanske vine fra Cline Cellars. Prøv dem én ad gangen, eller benyt chancen til at smage dem alle sammen med gode venner i weekenden. Uanset årstiden – vin og mad hører sammen. Og ligesom vinmageren, der skaber det perfekte ud af sine druer ved omhyggeligt at styre hele processen fra høst til flaske, er det når vi gør os umage med råvarerne, at måltidet bliver sublimt. Det ved vi rigtig meget om. Så har du ideer om maden, kan vi hjælpe dig med at vælge de helt rigtige vine, som får måltidet til at gå op i en højere enhed. På gensyn i den nye Gentoftegade.

3.

Tenuta del Terriccio – Tassinaia Toscana 2007 Supertuscan opbygget med Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese af Carlo Ferrini, Italiens internationale topvinmager. 94 p WA Toscansk Best Buy!

289 kr. / Specialpris 249 kr. v/6 fl.

Château Robin – Côtes de Castillon Bordeaux 2010 Indtagende og balanceret Bordeaux fra topårgang. Komprimeret varm bouquet med mindelser om bl.a. lakrids. Bordeaux med et strejf af Californien.

139 kr. / Specialpris 126 kr. v/12 fl.

Lenoble – Bl. de Blancs Champagne Grand Cru Brut Der indgår udelukkende Chardonnay fra Grand Cru vinmarker. En meget kompleks, fyldig champagne med livgivende og perfekt afstemte perler.

399 kr. / Specialpris 339 kr. pr. fl.

LARS BJØRN VINIMPORT Jægersborg Allé 19 / Charlottenlund Telefon 39 64 30 00 www.LBVIN.dk SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

91


NORD

– PORTRÆT –

Parret bag Jægersborg Allés førende delikatesseforretning Amandus Ost & Delikatesser:

Han er strategen, hun sorterer i hans ideer Af Camilla Lærke Mors

K 92

underne kommer i en lind strøm, og en af dem siger, at han har hørt, at hos Amandus kan man smage på ostene “som i gamle dage.” Helt rigtigt, lyder det samtykkende fra Laila og Poul-Åge Kofoed. I en rigtig osteforretning skal man kunne smage. I 9 år har de to været ansigtet bag den 60 år gamle osteforretning. I dag et overvældende sansebombardement med hele 450 forskellige oste og et hav af andre delikatesser, charcuteri og hjemmelavede retter. Lidt af en kontrast når man taler med parret, der synes at have en noget mere afdæmpet stil.

og veltilberedt mad og arbejde var noget, man passede til punkt og prikke. Laila ville egentlig have været politibetjent, men fik tidligt arbejde som tjener på Dragsholm Slot, som lå i nærheden af barndomsgården. I mellemtiden var bornholmerdrengen Poul-Åge flyttet til Albertslund med sin familie. Men solskinsøen blev ved at spille en stor rolle. – Hver sommer blev jeg sendt til Bornholm hos min tante og onkel, der var landmænd, så mine forældre kunne arbejde. Men jeg opfattede det ikke som en straf. Jeg nød at være en del af arbejdet på gården og bagefter se råvarerne blive tilberedt, siger han og viser et billede af sig selv som barn i traktoren til årets roeoptagning.

Samme opvækst

Kærlighed til julefrokosten

– Det er nok, fordi vi kommer fra det samme, siger PoulÅge. Med det mener han opvæksten. De er begge den yngste i en større søskendefolk, født og opvokset på landet med en mor, der satte en dyd i at lave ordentlig

Vi tager et spring og befinder os på Glostrup Parkhotel, hvor Laila, der i mellem var blevet uddannet som tjener, skal arbejde sammen med stedets souschef – en kok ved navn Poul-Åge.

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

Laila og Poul-Åge Kofoed har dannet par i en menneskealder. Næsten som forretningen de ejer: Amandus Ost & Delikatesser.

– Det var ikke kærlighed ved første blik! Men det skete nok lidt hen ad vejen og så til en julefrokost… Laila griner. Siden har de næsten ikke været fra hinanden. – Faktisk har det været sådan, at jo mere vi er fra hinanden, jo flere konflikter, siger hun. Derfor slog de hurtigt ind på en fælles selvstændig karriere. Bl.a. en stor restaurant i Vemmetofte. – Det var en rigtig sæsonrestaurant med tryk på. En fantastisk tid og utroligt hårdt. Efter tre år besluttede vi

Sammen i tykt og tyndt. Parret bag Jægersborg Allés kendte delikatesseforretning.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

93


NORD

Stamkunder har Amandus mange af, men nye kommer til hele tiden.

Amandus Ost & Delikatesser Har i 60 år ligget på Jægersborg Allé 45. I 2005 købte Laila og PoulÅge forretningen af sønnen af den første Amandus. Laila Kofoed 50 år er uddannet tjener fra Moltkes Palæ. Har arbejdet mange forskellige steder bl.a. Divan 2 i Tivoli og Restaurant Alsace, indtil hun sammen med sin mand købte Restaurant Skovfogedstedet Vemmetofte og sidenhen Amandus. Poul-Åge Kofoed 48 år er uddannet kok og har bl.a. arbejdet på Søllerød Kro, været souschef i en af Klaus Meyers restauranter og hos Camilla Plum. Bor i Søborg. Har ingen børn. Når de ikke laver og nyder mad, står der sport på programmet. Fremtiden? Amandus skal have “den store tur’. Dvs. en nænsom renovering. Se mere på www.amandusost.dk

os til, at vores arbejdsliv stadig skulle være spændende, men i et mere afbalanceret tempo, siger Poul-Åge.

Den rette kombination

Poul-Åge er uddannet kok, har vundet priser, og arbejdet sammen med flere af “de store.”Nu står han selv i spidsen for den legendariske osteforretning.

94

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Amandus viste sig at være drømmestedet. – Her kan vi tilføre præcis det indhold, vi begge elsker uden at skulle løbe om kap med tiden, selvom vi har masser at lave. For i årene med Amandus er der også blevet tid til at spinne, dyrke yoga og kræse om haven i Søborg. Ofte sammen. – Man kan undre sig over det, når vi arbejder sammen hver dag. Men jeg tror det skyldes, at vi i forretningen har meget klare ansvarsområder, og vi supplerer hinanden godt. Poul-Åge er strategen og … – Mener du det?, afbryder Poul-Åge Laila og siger: – Så må du jo mene, jeg er en snu ræv? – Nej, jeg mener, at du ofte har mange ideer, og jeg rydder op i dem. Og så bliver du .. – Sur, når jeg ikke får min vilje, griner Poul-Åge, og går i gang med at dække bordet i baglokalet. Det er tid til dagens frokost, de to sammen og med lækkerier på tallerknerne.


nu nu

p h 3 ½ -3 ee ll llp eee nr rd e l

PH 3½-3 PH 3½-3 K o B B K o B B ee r r PH 3½-3 K o B B e r

ae l ldlr ei gr aldrig

Den Denlimiterede limiteredePH PH3½-3 3½-3 Kobber Kobber udgave udgave Den limiterede PH 3½-3 Kobber udgave kan kun købes i perioden kankun kunkøbes købes i i perioden perioden fra fra kan fra 1.1.marts martstil til31. 31. maj maj 2014 2014 1. marts til 31. maj 2014

P 3 PH -3-3 b bb PH H3 ½ 3½ ½ -3KoKo Ko beb bree r r

Hs i3g½ -3 oKo b ebnenri n g s e N Y HP ED D eD se i sging: n P:: oP uol u Hll eH nen ni nngi snegns e D e n P u H P H 3 ½ -3 P E N D E L Design: Poul Henningsen

ww w w..l loouui is sppoouul sl se en n. c. oc m om w w ww w. l o u i s p o u l s e n . c o m Kan købes fra den 9. september

Mellemvangen 30•• Brønshøj Brønshøj 80 00 05 Mellemvangen Mellemvangen 30 30 • Brønshøj •• 38 38 80 80 00 00 05 05 Gladsaxevej 311 311 •• Søborg Søborg •• 39 39 69 90 90 Gladsaxevej 69 90 90 Gladsaxevej 311 • Søborg • 39 69 90 90 mandag-fredag 10-18 10-18 •• lørdag lørdag 10-15 mandag-fredag 10-15 mandag-fredag 10-18 • lørdag 10-15 www.brdr-friis.dk www.brdr-friis.dk www.brdr-friis.dk


NORD

Armando’s Trattoria et ægte strejf af Italien

Armando og “la familia”– holdet bag Armando’s Trattoria. Foto Helle Garboe

E

t “trattoria” er mindre prætentiøst end en “ristorante.” Men det er ikke til at se hos Armando’s på Brogårdsvej i Gentofte. Her står Barolo’en på køl, mens kokkene tilbereder trøfler og byder os velkommen med et smil og et “ciao.” Inden vi når til menukortet, er vi fanget ind af den lune italienske

96

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

stemming med de mange billeder på væggen af ejeren Agim og alle medarbejderne. Én stor italiensk familie – næsten. Agim er nemlig fra Makedonien, men har arbejdet mange år i Italien, og det var hans kærlighed for det italienske cuisine, der startede hans karriere med mad. Agim kom til Danmark i 1991 og har arbejdet på flere italienske spisesteder,


NORD

Armando’s Trattoria i Gentofte byder på ærkeitaliensk mad fra ravioli til carpaccio, der smager, som mama ville lave den. Vi har besøgt den sydlandske perle.

Der er ægte Barolo i glassene.

Der er plads til 60 spisende gæster i det hyggelige trattoria.

ARMANDO’S TRATTORIA Brogårdsvej 25 / 2820 Gentofte Telefon 39 63 50 50 / www.armandso-trattoria.dk

indtil han i 2010 åbnede Armando’s Pizzeria med den ægte italienske pizza i højsædet. Altså ikke nogle tykke Americano bunde her, men den ægte papirstynde vare, gerne drysset med fede trøfler. Sidste år fik han mulighed for at overtage nabolokalet – og drømmen om et italiensk Trattoria kunne gå i opfyldelse.

Mamma mia, et menukort Det er næsten ikke til at vælge, når man sidder med Armando’s menukort mellem hænderne. Er der plads til en indbydende antipasti, måske en gang Vitello Tonnato? Det er kalvekød i skiver med tunsauce og kapers. Skal det være pesce, carni eller primi piatti til hovedret? Oh la la, lad os ikke komme for godt i gang med dolci e gelati – der er både tiramisu og panna cotta på dessertkortet! Heldigvis står alle retter både på dansk og italiensk, men der er også kyndig vejledning at hente hos personalet, ligesom der er frit udsyn til køkkenet, så du er sikker på, at din middag er lavet af de friskeste råvarer. Og ja – trøflerne er en genganger

på Armando’s, hvor de sætter en ære i kun at servere det bedste af det bedste. Barolo vin, trøfler og muslinger lyder ikke billigt. Men Armando’s Trattoria er en familierestaurant med fornuftige priser, fortæller ejeren Agim, der er på fornavn med flere stamgæster og gerne tager sig tid til en antipasti og en snak. Der er plads til 60 spisende gæster, og du kan booke det hyggelige lille Trattoria til alt fra konfirmationer, studenterfester og den årlige familiekomsammen.

3 retter kun 299 kr. 4 retter kun 350 kr.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

97


17.485


NORD

Juicerne er kommet til Gentofte Barmanager Frederik Gyldenbrand i midten omgivet af to fra det faste team.

Stilen er stadig den samme, men har fået en up date a la New York.

Endelig fik Gentoftegade juicebaren over dem alle: Joe & The Juice. En kæmpestor juicebar med god stemning og et dedikeret personale. Det skaber masser af liv i gaden.

Joe & The Juice Stiftet af Kasper Basse, der åbnede sin første juicebar for 12 år siden. Ejerkredsen består i dag af Kasper Basse, Johan Wedell-Weddelsborg og cirka 15 ledende medarbejdere. Findes 57 steder. 33 i Danmark, 8 i Sverige, 7 i Norge, 2 i Island, 1 i Tyskland og 6 i England. Følg Joe & The Juice i Gentofte på Instagram: joejuicegentofte.

Y

Joe & The Juice Gentoftegade 64 2820 Gentofte www.joejuice.com

oung Blod – selleri, æble og økologisk citron – er Kasper Basses, stifteren af Danmarks kendteste juicekæde Joe & The Juice, yndlingsjuice. Og det forstår man godt, selvom det er svært ikke at have flere yndlings blandt de kendte, sunde juicer og shakes, og selvfølgelig den lækre gourmetkaffe med gennemført “latte-art” på toppen og de friske sandwichs, som man kan få her hos “drengene”: Barmanager Frederik Gyldenbrand og hans hold

bestående af Marcus, Simon, Kristoffer, Niels og Magnus. Et topdedikeret team, som skaber en fantastisk stemning og giver den helt rigtige J&J-service.

Rekordbar Joe and The Juice på Gentoftegade er stor og har fået det nyeste inventar. Stadig i den velkendte stil som de andre, men i en nyere og opdateret udgave. Siden åbningen i maj er stedet allerede udråbt til “rekordbar.” Den har bl.a. haft den bedste omsætning på åbningsdagen, og er den juicebar, der sælger flest loyalty cards – kort, der giver rabat. Frederik Gyldenbrand glæder sig til at gøre Joe & The Juice i Gentofte til områdets nye sted at samles. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

99


La Sommerlier 2010 Chateau de Flaugergues

SPAR

Anmeldt af Thomas Rydberg - Ekstra Bladet 14. juni 2013 - vintest ”Stjernekrigen”. Fik 4 stjerner med følgende kommentar: ”Grenache, Syrah og Mouvedre fra Lanquedoc. Masser af krydderier, brombær, peber, tobak og vanilje. Flot balance mellem frugt, syre og fad. Udmærket vin til krydret mad”. Generøs og velstruktureret vin med stærke tanniner og lang eftersmag. Strejf af lakrids og laurbærblade. God til alle slags sammenkogte retter og retter med sauce, specielt de krydrede. En fyldig vin med en stærk karakter, der når sin fulde modenhed efter 4-6 år, men som uden problemer kan nydes før og gerne nu.

Pr. fl. kr. 99 (6 fl. kr. 390)

204,. OB A F 6 FL V/K/

65,v/6 fl.

SPAR

1 14,-

. OB A F 6 FL V/K/

Gigondas Cuvèe de Beauchamp 2012

Nogle få kilometer nordøst for Chateauneuf finder vi Gigondas, der leverer vine med samme glød og kraft. Jordbunden er næsten lige så stenet og druesammensætningen er den samme som Chateauneuf ( og Vacqueyras ). Her er saft og kraft I fuld flor, med meget kraftig peberkrydret næse. Har en kraftig mørk rød farve. Bouquet er intens mørk rød frugt med strejf af peber. Smagen er meget kraftig, med megen moden frugt og et let krydret præg. Fin balance mellem frugt og tannin. Kan lagres 10 år eller frem til 2023, men smager fremragende allerede nu. Åbnes 2-3 timer før servering og dekanteres eventuelt. Passer perfekt til krydrede retter, vildt og kraftige oste.

130,v/6 fl.

Pr. fl. kr. 149 (6 fl. kr. 780)


Centenaire 2009 La Grand Ribe 91 - 93 point af Robert Parker har denne skønne økologiske vin fået, og den smager da også som en rigtig god Chateauneuf-du-Pape. Men det er også superårgangen 2009, som er på sit højeste nu og 4 – 5 år frem. Masser af mørk frugt, peber og lakrids. Passer perfekt til barbeque kraftige retter. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer

Pr. fl. kr. 129

(6 fl. kr. 600)

SPAR

174,-

. OB A F 6 FL V/K/

100,v/6 fl.

SPAR

144,-

. OB A F 6 FL V/K/

Domaine Villesséche 2012 Côtes-Du-Rhône Domaine Villesséche er beliggende i landsbyen Gard i Pougnadoresse, som ligger i Villesséche kommune. Placeringen af gården og vinmarkerne med en højde på 120 meter over havets overflade og midt i kølige dale, giver vinene deres typiske karakter af friskhed, frugt og delikatesse. Elegant næse af frisk frugt (hindbær, ribs) og en underskov af krydderier (peber, lakrids, menthol) som forstærker aromaen. Den er rund og blød. Enestående i munden. Passer perfekt sammen med fjerkræ, ænder, sammenkogte retter og rødt kød.

55,-

Pr. fl. kr. 79 (6 fl. kr. 330)

v/6 fl.

Smakkegårdsvej 137 2820 Gentofte Tlf. 39 63 05 22


TEMA

rejser


A LT I K O P I

& PRINT

T L F. 3 9 6 2 2 2 0 8 路 W W W . H E L L E R U P LY S K O P I . D K


NORD

Skønheden er overalt i Rom. Her pladsen ved Vittoriano Altare della Patria.

Sensommer i

Rom Forkælelse med mad og vin og fordybelse i historiens vingesus, klassisk kunst, sofistikeret design og shopping. Nyd Rom på en weekend.

Af Rina Mardahl

Tænk bare på muskler og mod i filmen Gladiator med Russell Crowe. Colosseum i Rom.

S

elvfølgelig skal man sidde på den spanske trappe, der forbinder Trinità dei Monti-kirken med Piazza di Spagna. En mønt skal også kastes i vandet ved Trevi-fontænen fra 1762. Fontænen som filminstruktøren Frederico Fellini gjorde berømt i filmen La dolce vita fra 1960, hvor skuespillerinden Anita Ekberg bader i den. Colosseum er et andet historisk must-see. Det størst bevarede amfiteater i den romerske verden, hvor slaver og krigsfanger kæmpede på liv og død, imens menneskeskarer op mod 50.000 kunne se med.

Shop design Men Rom er også shopping, design, mad og vin. I shoppingområdet Marsmarken kan du klare det hele. Forretningen Spazio Sette er især fantastisk med 70 års moderne designhistorie til salg blandt gamle freskomalerier. Fra møbler til småting. Og i Retrodesign kan du shoppe interiør fra perioden 1940-80. Spændende byfornyelse sker der også i Rom. Det 400 år gamle sindssygehospital Manicomio di Santa Maria della Pietá er i dag omdannet til en stor, smuk park med botanisk have og museum. Godt sted at være, når man skal have en pause fra storbymylder og Roms berømte historiske arv.

Shopping er der rig mulighed for i Rom. Tag fx til området ‘Marsmarken’. Her findes både de klassiske mærker og vintage italiensk interiør.

Hvor skal man bo? Rom har de senere år fået flere designhoteller, luksuspensionater og “town houses.” Prøv fx designhotellet Orange Hotel eller boutiquehotellet Hotel Metropolis i den velhavende bydel Prati nord for Vatikanet. Orangehotelrome.com Hotelmetropolisrome.com Danske blogs om rejser til Rom: Mysweetrome.com Annasromguide.dk

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

105


NORD

– NYHED –

Japan med 320 km/t

F

ujiyama tårner sig majestætisk op i synsfeltet. Vibrationerne fra skinnerne er nærmest umærkelige, og inde i toget forekommer det nærmest lydløst. Accelerationen op til den høje fart er blød, det samme med nedbremsningen. Og vil man være orienteret om, hvor man er på rejsen mellem Tokyo og Osaka, forklarer et display i hver ende af togvognen om stederne, man kører igennem, først på japansk, så engelsk. Shinkansen betyder “ny hovedlinje”, men omtales ofte på engelsk som “The Bullitt Train” – dvs. projektiltoget. De første togsæt blev taget i brug i 1964, og i dag kører Shinkansen på næsten 2.500 km skinner.

daglig tale bare ”JR” – også af japanere udtalt på engelsk. Topfarten varierer fra 240 til 320 km/t, men i testkørsel har traditionelle togsæt nået 443 km/t, og magnetisk bårne tog (maglev-tog) 581 km/t. De største togsæt er på 16 vogne med plads til godt 1.300 passagerer. Selvom togene, såvel som den teknologi, de er baseret på, eksporteres i stor stil til andre lande, er Shinkansen stadig verdens førende højhastighedstog. Det er også verdens mest punktlige. For noget af det mest imponerende ved Shinkansen er præcision. Bedste årsresultat er fra 2003, hvor 160.000 Shinkansen-ture i gennemsnit havde en afvigelse fra køreplanen på seks sekunder.

Fart og præcision

Studie i japansk kultur

Fire japanske jernbaneselskaber står bag udviklingen af togene under navnet Japan Railways Group, i

Som transportform er Shinkansen også en behagelig oplevelse. Stolene er komfortable, og der er god

106

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014


NORD

“Hele” 6 sekunders forsinkelse har Shinkansen-togene i gennemsnit!

Højhastighedstoget Shinkansen er så japansk, som noget kan blive. Det er ypperlig højteknologi, fart og service. Af Camilla Lærke Mors

Mange af togene har et futuristisk udseende med de karakteristiske brede “snuder.”

Shinkansen Shinkansen er japansk og verdens førende højhastighedstog. Består af flere forskellige typer med et futuristisk udseende, nogle hurtigere end andre. Topfarten varierer mellem 240 km/t – 320 km/t. Den højeste fart er målt i et af de nyeste toge – det magnetisk bårne Maglev-tog med 581 km/t.

Når Shinkansen stopper ved stationerne stiller man sig op i en pæn kø og går ind en for en.

På strækningen Tokyo-Osaka kører i begge retninger op til 13 tog i timen med op til 320 km/t med et interval mellem togene ned til tre minutter. En væsentlig del af forklaringen på sekund-præcisionen ligger i computerstyret og centraliseret trafikkontrol, som overflødiggør signaler langs banelinjen. Se mere her: www.japan-guide.com

plads, også til langbenede vesterlændinge. Ryggen kan lægges tilbage som i et fly, så man kan tage en lur, hvis man altså kan nænne det for den fascinerende fart og det unikke japanske landskab og spændende byer, der stryger forbi. Rent er her også. Man efterlader ikke affald i Japan, heller ikke i et Shinkansen-tog. Og samtale mellem passagerer foregår afdæmpet, ligesom telefonen er sat på lydløs, og skal man tale i den, foregår det i mellemgangen. Det bedste er måske, at konduktøren bukker, når han kommer ind i en ny kupe, og når han går igen. Med hele overkroppen i en 45 graders vinkel! Det samme gør togstewardessen. For Shinkansen er ikke kun imponerende fart, men også et fantastisk studie i japansk kultur.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

107


NORD

Mogens Kjæmpe Jensen på toppen den 22. maj 2007.

Sådan ser man ud efter man har besteget Mount Everest.

På ned fra toppen i 7.000 meters højde.

Danske Mogens & Mount Everest Drømmenes teater

Verdens højeste bjerg har altid fascineret mennesker. Også danske Mogens Kjæmpe Jensen, der har prøvet at bestige det flere gange. En gang er det lykkes ham at komme helt op på toppen.

Mogens Kjæmpe Jensen er den eneste danske astmatiker, der har besteget verdens højeste bjerg. Mogens Kjæmpe Jensen 41 år og fra Viborg. Eventyrer, professionel bjergbestiger, astmatiker og tidligere landsholdstriatlet. Har besteget Mount Everest i alt fire gange i årene 2005-2009, tredje gang nåede han toppen. Uddannet skolelærer men stoppede da han satte alt ind på bjergbestigning. Har fået flere sponsorater til sine Mount Everest bestigninger. Var med i Discovery Channels ”Everest: Kampen mod toppen” af to omgange. De kan ses på Netflix. Arbejder i dag som foredragsholder, mentor og organisationsudvikler for mennesker med ambitioner om at nå nye højder. Har senest haft et hold erhvervsledere med på Kilimanjaro. Se mere om Mogens Kjæmpe Jensen på www.mogenseverest.dk

108

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

D

en 22. maj 2007 klokken 6.30 står stadig mejslet ind i den 41-årige Mogens Kjæmpe Jensens hukommelse. Dagen da den tidligere skolelærer, i dag foredragsholder og mentor, efter to tidligere forsøg på at nå toppen af Mount Everest, endelig stod der. På verdens tag med en udsigt, der kan tage vejret fra de fleste, og også gør det, hvis man ikke passer på. Mogens Kjæmpe Jensen har astma og havde den vilde tanke, at han skulle bestige det kendte bjerg uden ilt.

Storhed og ydmyghed Det lykkedes ikke helt, men til gengæld blev han verdenskendt, da han samtidig blev indrulleret i en række Discovery tv-programmer, der følger et hold bjerg- bestigeres kamp for at nå toppen. Og tredje gang lykkes det – med ilt. – De høje bjerge har skabt mig. Det er dem, der har vist min styrke og mine begrænsninger. Efter 8000 meter handler det ikke om fysik men ren vilje. Vil du leve eller dø?, siger eventyreren, der kalder Mount Everest for drømmenes teater.


Meditation & Yoga Retreat i Thailand med Henriette Zobel Henriette Zobel, Meditationslærer · Henriette Zobel Aps – Moderne Livsstil i Balance · Meditation & Yoga Retreats i Thailand · Meditations workshops · Individuelle meditations sessions

K

unne du tænke dig at blive totalt ladet op gennem daglig meditation, yoga og massage i en hel uge med sol og varme? Så har du en fantastisk mulighed for at komme med på en enestående retreat i Thailand til november 2014 eller i januar 2015. Det er en meget intensiv retreat med fokus på ro og fordybelse. Vi vil fordybe os i meditationens verden og opleve et flow i løbet af ugen med enkle meditationer ved solopgang og solnedgang. Du vil lære effektive vejrtrækningsøvelser, lave yoga hver morgen og ikke mindst få massage hver dag.

Det er en tur for dig, der gerne vil trække dig helt tilbage, glemme arbejde og den kolde danske vinter. Du vil komme til at fordybe dig i sindets natur, komme dybere end i dig selv og få et nyt perspektiv på livet. Du vil blive motiveret til at fastholde nye vaner og du kan forvente at vende hjem med fornyet glæde, livsmod og gåpåmod. Vi skal bo på et vidunderligt 5-stjernet privat resort i Thailand, beliggende halvanden time fra Bangkok. Vejret er vidunderligt, omgivelserne er ubeskriveligt smukke, maden er vidunderlig og et hjertevarmt personale, der vil sørge for os hele ugen.

Morgen meditation sala

Der er 3 retreat muligheder: 12. – 20. november 2014 21. – 29. november 2014 14. – 22. januar 2015 Massage sala

Se mere på www.henriettezobel.dk APRIL - MAJ 2014 | NORD |

109


NORD

– REJSER –

Hotel Arts Barcelona Pool, udsigt til Middelhavet og Frank O. Gehrys berømte fiskeskulptur. Hotel Arts er spektukulært. Vi besøgte stedet.

Trendy, charmerende, ultra lækkert…

D

j’en sender sine lydbølger i samme blide stil ud igennem højttalerne, som Middelhavet slår sine bølger ind mod den brede strandbred lige neden for. Frank O. Gehrys monumentale gyldne fiskeskulptur glimter i aftenmørket. Et læskende smagsbombardement af friskt, sødt og surt er i vores drinks. Vi er på luksushotellet Hotel Arts. Stedet man skal bo og spise på, når man er i Barcelona eller i det mindste unde sig selv en drink. En spydspids på strandpromenaden i bydelen Barceloneta. Oprindeligt bygget til De Olympiske Lege i 1992. I dag er den 44 etagers høje bygning et state-of-the-art hotel med luksussuiter og spektakulær udsigt til Middelhavet

110

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

og den amerikanske arkitekts Gehrys bronzestrålende hvalstatue.

Kunst, spa og suiter Hotel Arts er kunst og verdensberømt arkitektur. Hotellet selv er designet af den afdøde arkitekt Bruce Graham. Glas og stål er de dominerende materialer. Inden for hænger eksklusiv kunst. Hotellet har en stor, prominent samling af spanske og catalanske kunstnere fra det 20. århundrede. Værelserne er ren nydelse, og alle 455 har udsigt ud over Middelhavet, der kun ligger 300 meter væk. Som hoteller i den liga er der selvfølgelig også luksussuiter. Bl.a. The Arts Suite på 30. sal. En etværelses lejlighed, der fylder en hel facade.


NORD View over Barcelona fra byens spydspids: Det 44. etager høje hotel.

Af Rina Mardahl

Hotel Arts Barcelona Luksushotel i Barcelona i bydelen Barceloneta lige ved vandet. 44 etager. 455 værelser inkl. forskellige suiter og lejligheder. Club Lounge. Kæmpe stor spa og i alt seks restauranter. Hotel Arts Barcelona Marina 19–21
 08005 Barcelona Spanien Arola Spansk trendy restaurant på luksushotellet Hotel The Arts Barcelona i den hippe bydel Barceloneta. Tapas og cocktails står på menuen. Live musik hver torsdag om sommeren. Dj’s spiller hver dag. Åbent onsdag til søndag. For bordbestilling: +34 93 483 80 90/ artsrestaurants@ritzcarlton.com

Restaurant Arola. Inde som ude.

Mere information: www.hotelartsbarcelona.com

Næste gang du tager til Barcelona, skal du indlogere dig på superhotellet Hotel Arts. Luksus til fingerspidserne, gennemført design og mad og cocktails, så englene synger på hotellets restauranter. Nords redaktør tog i forvejen. Suiten er en del af Club Loungen, der giver en række eksklusive fordele for dem, der vælger det. Helt øverst, på 42. og 43. etage, findes den 3000 kvadratmeter store spa ”43 The Spa.” En stor, smukt indrettet spa med forskellige typer kurbad, pools m.m., samt otte behandlingsrum, hvor man kan få behandlinger med det prestigefyldte produktlinje Natura Bissé.

Arola serverer tapas i de klassiske såvel som i moderne fortolkninger.

Service, gourmettapas og cocktails Hvor end man færdes, møder man det mest smilende og imødekommende personale. Også på Arola. En af hotellets seks gourmet restauranter. Arola er oplagt til de lune sommeraftener, hvor man kan sidde på terrassen og lade sig invitere inden for i den spanske tapas tradition af køkkenchef Sergio Arola. En af disciplene fra Michelin restauranten El Bulli. På Arola har han i 10 år sat sit eget præg med et væld af fortolkninger af den kendte spanske tapas. En superoplevelse med distinkt smagende mad tilberedt af de friskeste råvarer og de lækreste cocktails.

Luksussuite på Hotel Arts Barcelona.

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

111


TEMA

kunst


NORD

”Jeg var helt nede og drikke grundvand” I mere end 12 år har Per Hillo levet af sine malerier, der kommer fra lyset og det romantiske. Men først kom mørket. En stor nedtur slap kunsten i ham fri.

Per Hillo udstiller ofte og har eget galleri i Waterfront Shoppingcenter.

114

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Maleren Per Hillo – lysets kunstner

Per Hillo er en anerkendt og produktiv kunstmaler.


– portræt –

Af Camilla Lærke Mors

H

jerter i guld og bløde penselstrøg i varme farver. Der er langt fra Per Hillos nuværende univers og hans liv for 12 år siden. Forud havde der været knapt 20 år med fuld tryk på i virksomheden ”Hillo” sammen med sin daværende kone. En importvirksomhed af boligudstyr, der senere voksede til eget design og 20 ansatte. Per Hillo jonglerede med kasketterne. Skulle både være direktør og udøvende designer. – Jeg er alt for følsom til at lede andre. Alt man kan forestille sig gik galt. Per Hillo synes helt afklaret med den gang virksomheden røg, konen gik, huset og bilen blev solgt. Nok fordi det blev begyndelsen på det eventyr, han befinder sig i nu, og som han stortrives med. Men først så det sort ud.

NORD

Fra barn til ung mand, far og succesfuld kunstmaler.

Blev indlagt – Jeg havde en depression, som udviklede sig til at blive rigtig slem, da jeg prøvede at helbrede mig selv. Jeg vil gerne i den forbindelse stærkt fraråde selvhypnose!, siger Per Hillo galgenhumoristisk og fortæller om, da han med selvhypnose kom ned i dybere bevidsthedslag med det resultat, at han fik stærke hallucinationer. – Det var ligesom at være med i gyserfilm. Han blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Først i Slagelse senere på Riget. – Jeg begyndte at male, fordi det var så rædselsfuldt at være omgivet af så mange syge mennesker, og i Slagelse kunne de slet ikke finde ud af, hvad jeg fejlede.

Nyt liv Det var først, da han kom til København og en professor gav ham lykkepiller, at det vendte. Pillerne tager han stadig – og det er han meget tilfreds med – og kunsten er en permanent faktor i hans liv. Hvilket den har været fra den første udstilling i en lokal tøjbutik til en 70 kvadratmeter vægudsmykning for smykkefirmaet Pandora. – Jeg besluttede mig hurtigt til at gøre alvor af det, og jeg besluttede mig også til, at jeg ikke ville fokusere på alt det skrammel. For selvom jeg havde været helt nede og drikke grundvand, skulle mine billeder være smukke og positive. Jeg er alt for følsom til at være omgivet af destruktive billeder, og jeg gider ikke længere spilde tid på noget, der ikke føles godt.

Per Hillo 56 år. Billedkunstner. Kendt for sine store, positive malerier. Laver også skulpturer og store vægudsmykninger, dekorerer biler og butiksfacader. Har flere malerier hængende i banker, virksomheder og udstiller på gallerier i bl.a. New York og Hong Kong. Har sit eget galleri i Waterfront Shoppingcenter i Hellerup. Bor i en stor grosserervilla i Antvorskov ved Slagelse sammen med sin kæreste igennem 12 år Tina Iben Hansen. Parret er involveret i velgørenhedsarbejde for gadehunde i Polen. Som kunstner er Per Hillo også kendt for ofte at donere penge til velgørenhed. Senest 75.000 kr. til kræftramte børn. Se mere: www.perhillo.com

SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

115


NORD

Galleri Work of Heart, Strandvejen 142 12.000 kr.

“Urolig himmel” Formatet på billedet er 60x60 cm. www.piascholten.dk

Pia von Scholten, Hellerupvej 65 3.500 kr. 116

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

Kunst

“TO SJÆLE – EN TANKE” Acryl maleri som har kobber og guld effect. Måler 120 x 120 cm. www.tinaweaver.dk

– KUNST –

“Sun, sea & freedom” Acryl maleri med sølveffekt. Mål 120 x 120 cm. www.tinaweaver.dk

Galleri Work of Heart, Strandvejen 142 15.000 kr.


NORD

Området omkring Strandvejen byder på en række spændende gallerier, hvor lokale kunstnere udstiller og sælger deres værker. Gå på jagt blandt unikamalerier i friske farver, abstrakte akryler og smukke billeder, der gør dig glad.

ART THAT MAKES YOU SMILE Miks og match små farverige unikamalerier. Køb et fabeldyr, der gør dig glad – til dit hjem eller til en du holder af. www.kunstarten.dk

Sara Legind-Hansen, Søgårdsvej 1, Gentofte 250 kr.

“gå vejen og kys” Tina Hees seneste værker handler om “Livets rejse” og “Gå vejen og Kys” www.tinahee.com

Atelier TIna Hee, Brogårdsvej 26, 1. Gentofte 11.000 kr.

“Hvilken fortælling” Måler 140 x 175 cm. www.petereichen.dk

Peter Eichen, L.E. Bruunsvej 38, 1. Charlottenlund 18.500 kr.

“The beginning” The relationship of a man and a woman. Akryl med kobber effekt. Mål 120 x 200 cm. www.tinaweaver.dk

Galleri Work of Heart, Strandvejen 142 18.000 kr. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

117


Brug dit lokale

magasin NORD til at finde det du lige står og mangler.

Vi elsker vores skønne område i NORD og derfor skal vi huske at støtte og bevare de lokale butikker.


NORD

Social gadekunst

Social gadekunst i Gentofte Kommune er den gode historie om mennesker, der frivilligt engagerer sig i deres lokalsamfund og gør en forskel gennem en social forening. Af Preben Herholdt-Rasmussen

Se kunstværkerne på Jægersborg Allé 19.-26 september

“På vej” af Hanne Mejlgaard i samarbejde med Diabetesforeningen.

Auktion over værkerne afholdes 27. september hos Gallerie Knud Grothe “Cello med gigt” et samarbejde med Gigtforeningen og Lise Tang.

kunstnere, 13 foreninger og 13 forretninger på Jægersborg Allé er gået sammen om at fortælle historien om mennesker, der frivilligt engagerer sig i deres lokalsamfund og gør en forskel gennem en social forening. Med andre ord ... frivillig der hvor du lever og kan vise den energi og livsglæde frivilligt arbejde giver med lokalsamfundet som omdrejningspunkt. Projektet ønsker at synliggøre de lokale foreninger og skabe kontakt til potentielle medlemmer, brugere og frivillige. Foreningerne matches med lokale kunstnere og forretninger. Denne matchning udmønter sig i, at den enkelte kunstner skaber et kunstværk, som illustrerer kunstnerens opfattelse af foreningen og dens virke. Kunstværket skabes efter gentagne møder og samtaler mellem kunstner og foreningsrepræsentanter.

frivilligheden fejres I ugen, hvor frivilligheden fejres ... sidste uge af september fra fredag den 19. september til fredag den 26. september, kan udstillingen Social gadekunst ses

på Jægersborg Allé. En kopi af de enkelte kunstværker vises i de lokale forretninger, medens de originale værker udstilles samlet i et til formålet indrettet Pop up galleri. I hele perioden vil det være muligt at møde kunstnere og foreningsrepræsentanter. Lørdag den 27. september afslutter udstillingen med en auktion over de 13 kunstværker. Auktionen finder sted hos Gallerie Knud Grothe... på Alléen og åbnes af borgmester Hans Toft. De indkomne beløb går til foreningslivet. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

119


NORD

Af Camilla Lærke Mors

E

n ung, blond kvinde maler en væg, hvor bl.a. en hjort og et slot indgår som motiver. En prins kommer forbi og kunstneren bliver så befippet, at hun glemmer de royale etiketter, giver ham hånden med alle malerpletterne og siger ”Hej Henrik.” – Super pinligt, men han tog det i stiv arm, og udviste stor interesse for maleriet. Det var sidste år under et arrangement afholdt af Visit Denmark i Stockholm, at Stine Hvid blev præsenteret for Prins Henrik, da han skulle møde en af landets bedste street art kunstnere. For sådan en er Stine. Men også illustrator for mode-

120

| NORD | SEPTEMBER - OKTOBER 2014

virksomheder som Companys og Asger Juel Larsen. Laver flotte illustrationer til bøger, magasiner og aviser, og har egen webshop, hvor hun sælger bluser og T-shirts med sine print. Senest har man bl.a. kunne se tv-vært Lisbeth Østergaard med en pingvin i Stine Hvids særlige streg.

Tegnet siden barndommen – Jeg har altid været meget fascineret af illustration. Både animation og på tryk. Som barn fik jeg og min søster læssevis af børnebøger, og der var intet bedre end at fordybe sig i historierne og illustrationerne. Senere har jeg altid holdt meget øje med illustrationer og malerier i gadebilledet, på museer og bøger. Så det


NORD

Morgendagens illustrator

Stine Hvid Hun er kun 30 og udlever drømmen som for mange skabende kan synes umulig. At leve af sin kunst. Mød den unge, dygtige illustrator, der har begejstret modeverdenen, gadekunsten og en vis prins. Fra en af de virksomheder Stine Hvid har malet for. Den sorthvide streg er hendes kendetegn.

En af Stines bestsellers: En Blue footed Booby. Når hun tegner på papir, bruger hun blæk og pen.

Foto Christina Bennetzen

Stine Hvid 30 år. Uddannet fra Danmarks Designskole i visuel kommunikation og fra Edinburgh College of Art i Skotland. Fik sit gennembrud i 2011, da hun udsmykkede en stor væg for musikfestivalen Trailer Park Festival. Hendes skarpe, humoristiske og lidt mystiske streg er siden blevet benyttet i bl.a. udsmykning af Redbulls kontor i Danmark, Prince koncert, Det Kongelige Teaters Ofelia Beach, Københavnske natklubber og de store musikfestivaler. Tegner ligeledes til magasiner og aviser, modekampagner og sælger egne prints til ophængning og på tøj via webshop. Se mere: www.stinehvid.dk

Den amerikanske hip hop duo Outkast har på deres officielle facebookside delt Stine Hvids og vennen Nadims Artlawis kunstvæg fra årets Roskilde Festival.

er illustration i min hverdag, der har inspireret mig. Men hvis jeg skal nævne en person, der virkelig har påvirket mig i forhold til, hvor jeg er i dag, er det min mor. Fra jeg var 11 år tog hun mig med til maleraftener, som hun gik til med andre voksne. Jeg var det eneste barn. Men jeg syntes, det var fantastisk. Og så har vi snakket meget om kunst, kunstnere, deres historier og udtryksformer, fortæller Stine om hvorfra hendes talent først spirede frem. At man er dygtig og hurtigt kommer ind på de an-

erkendte skoler er et, men at slå igennem er noget andet. Og man kan også sige, at Stine blev opdaget ved et afslag. – Jeg søgte et studiejob hos ArtRebels, men fik det ikke. Til gengæld syntes de, at jeg skulle være med til at udsmykke årets Trailer Park Festival. Det er tre år siden Stine lavede et stort vægmaleri for musikfestivalen. Startskuddet til en mere end lovende karriere som illustrator, street artist og vægmalerikunstner. SEPTEMBER - OKTOBER 2014 | NORD |

121


VI TROR IKKE PÅ MASSEPRODUKTION. DU HAR jO KUN BRUG FOR ET KØKKEN AD GANGEN. GØR DET UNIKT

Hanstholm Køkken Hellerup Kildegårdsvej 8C · 2900 Hellerup Tlf: 3962 8118 E-mail: hellerup@hanstholm.com Hanstholm Køkken Hørsholm Usserød Kongevej 29 A · 2970 Hørsholm Tlf: 4579 8899 E-mail: hoersholm@hanstholm.com

hanstholm.com


CUBE OUTDOOR Design: Ronni Gol

LIGHT-POINT AS Gothersgade 14

1123 Copenhagen K Denmark

T +45 7025 5525 F +45 7025 6625

www.light-point.dk info@light-point.dk

NORD Nr. 06  

Local magazine in Charlottenlund, Gentofte, Ordrup and Hellerup in Denmark.