__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Vyernas verklighet Stensjövillan etapp 3. Mölndals mest natursköna och extraordinära läge. I Stensjön har du fria vyer, nära till naturen och en trygg plats för barnen att växa upp på.


Chans till husdröm vid Stensjön

Välkommen till vyernas verklighet i Stensjön! Säljstart för hus 45–50 i Stensjövillans tredje etapp Hej, kul att du har intresserat dig för en bostad hos oss på Riksbyggen. Med den här säljbroschyren vill vi ge dig en upplevelse av hur det blir att bo i någon av våra friköpta och friliggande villor i Stensjön.   För oss är det väldigt inspirerande att få vara med och utveckla Mölndal till en större, starkare och mer hållbar stad. Vi hoppas du är med oss hela vägen och att vi får möjlighet att ses snart. Har du frågor kontakta Ulrika Larsson, ulrika.larsson@svenskfast.se eller på 031-87 07 74 alt. 0736-00 12 99. Reg. Fastighetsmäklare, Svenk Fastighetsförmedling. Varmt välkommen till Stensjövillan 3.

Innehåll

Välkommen till vyernas verklighet ............................... 4

Suterränghus i vild natur ............................................ 26

Naturen vid tomtgränsen .............................................. 8

Suterränghus husegenskaper ..................................... 28

Välplanerat för verkligheten ....................................... 10

Suterränghus byggnadsbeskrivning hus 45–50........ 29

Naturlig vardagslyx ......................................................12

Suterränghus altan/balkong hus 45–50.....................30

Klassisk, elegant eller modern

Suterränghus rumsbeskrivning hus 45–50................ 35

– vilken stil drömmer du om?.......................................19

Välkommen till ett hem för hela livet .......................... 38

Situationsplan ............................................................. 24

Nyfiken på Riksbyggen? .............................................. 39

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

3


Välkommen till vyernas verklighet Tänk dig en stilla sommarkväll när solen går ner över kullarna. Ni har grillat och ätit middag på altanen. Det är nästan för bra. Precis så magiskt kan det vara i de nybyggda husen i Stensjövillan 3. Vi kan inte lova sol varje kväll, men när solen är framme, då kan vi lova vackra solnedgångar över de fria vyerna som breder ut sig nedanför ditt hus på höjden vid Stensjön. Tid att njuta av livet Att bo i ett helt nybyggt hus innebär minimalt med underhåll. Idag kanske du bor i ­lägenhet och vill ha egen tomt. Eller så bor du i ett äldre hus med stor tomt, och vill ha något som är ­enklare att ta hand om. Då kom­mer du att uppskatta naturtomten som s­ köter sig själv. Du får mycket tid till annat, k­ anske ta en löptur i naturen eller att åka och fiska i någon av de närbelägna sjöarna. Eller så sitter du bara på altanen och njuter. Trygg verklighet Stensjön representerar på många sätt den ­k lassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen från området på vägen. Här är alla nyinflyttade och bär på samma längtan efter ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna.

4

|

STENSJÖVILLAN 3

Det finns en speciell frihetskänsla i att bo i ett eget hus på en höjd och se ut över vyerna. I Stensjön i Mölndal har du fria vyer och nära till naturen. Ett skönt och tryggt boende, såväl för barnfamiljen som för dig utan barn eller där barnen flyttat hemifrån.

Förskola och skola Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan (F-6 skola) ligger tryggt, ostört och naturskönt i anslutning till bostadsområdet. Här har du också Stensjöns nybyggda förskola som ingår i Lackarebäcks förskolor. De yngre barnen går på avdelningarna Hattstugan och Blåbärsskogen, och de lite äldre barnen går på Solägget och Tomte­ bobarnen. ­Några hundra meter bort ligger även Svejser­dalens Förskola som ett bra alternativ.


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

5


I Stensjön bor du nära knutpunkten Mölndals Bro och Mölndals innerstad med fördubblat handelsutbud.

6

|

STENSJÖVILLAN 3


Bilden visar Mölndal kommuns vision 2030!

Nära handel och folkliv Naturen har du alldeles inpå husknuten. När du sedan vill ha service, stadsliv eller vill ut och se världen, då har du nära till Mölndals innerstad, Göteborg Centrum och Landvetter flygplats. Med buss, bil eller cykel kommer du snabbt in till Mölndals centrum som just nu genomgår en stor förvandling där kommunen fördubblar dagens handels­utbud i och omkring gallerian samtidigt som torg och gator byggs om, för ett helt nytt folkliv. Direktbuss till Göteborg city Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det inne­bär att din resa med direktbuss in till city k­ ostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Du kliver på vid Tallkottegatan och är framme på ­Korsvägen på ca 13 minuter.

Visionsbilden är fram­ tagen av Tomorrow AB i samarbete med Mölndala Fastighets AB, NCC, Citycon och Mölndals stad.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

7


Naturen vid tomtgränsen

Dras du till naturen och friheten samtidigt som du inte vill tappa närheten till centrum? När du bor i Stensjön och Stensjövillan 3 har du nära till både dig själv, naturen, service och en hel värld med nöjen. Frisk luft och grönska På sommaren gör ni badutflykter till badsjöarna i närområdet. Gå, cykla eller ta bilen. Här finns ­naturen alldeles inpå knuten och från köksfönstret kan du se ekorrarna hoppa mellan grenarna i träden.

8

|

STENSJÖVILLAN 3


Här har du tillgång till obegränsat med grönska, frisk luft och avkopplande friluftsliv. Här regerar friheten, stillheten, den vilda naturen och alla sköna fördelar med eget hus. Njut av harmonin från solstolen eller ta en promenad, jogga, cykla, paddla, simma och golfa. För fysiska utmaningar finns Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång-, jogging- och cykelavstånd. Utflyktsmål för alla åldrar Vill du ha något för hela familjen väljer ni äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus,

eller så tar du en skön paddeltur i någon av ­roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och ­trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater. Här kan du både luncha och fika ekologiskt på Gunnebo Kaffehus och Krog med r­ åvaror från Gunnebos två KRAV-certifierade köksträdgårdar. I Stensjön får du det bästa av två världar – naturen, friheten och närheten till dig själv samtidigt som du har nära till både Göteborg och Mölndals innerstad.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Fakta Stensjövillan etapp 3 Tvåplanshus: 10 Suterränghus: 10 Storlekar: 5–6 rok (ca 145 m2) Boendeform: Friköpt/äganderätt Parkering: Carport

STENSJÖVILLAN 3

|

9


Välplanerat för verkligheten

Stensjövillan 3 är som gjord för dig som gillar naturupplevelser, energieffektiva och hållbara hem. Den är ett boende med lika stora värden för barnfamiljen som för dig som inte har barn eller har vuxna barn.

Det finns två olika typer av hus att välja på, ­2-planshus samt suterränghus. Beroende på hur familje­konstella­­­­­­­­ tionen ser ut kan du välja en 5:a eller 6:a på 145 kvm. I båda fallen är det välplanerade villor anpassade för barnfamiljen eller kanske paret som har bott i ett större hus och vill ha något helt nytt med mindre underhåll nu när barnen flyttat ut. Det skiljer lite i utförande mellan de två hus­ typerna och tomterna ser ut på lite olika sätt ­beroende på landskapet. Gemensamt är att alla hus har lättskötta naturtomter med sluttningar och slänter som följer den naturliga topografin. Var tidigt ute så kan du välja det som passar dig bäst.

Smarta planlösningar Planlösningarna är lika genomtänkta som tilltalande med öppna ytor för naturliga möten. Givetvis har du uttag för telefoni, data och TV i vardagsrum, kök, allrum och alla sovrum. Allt för att förstärka den lyxiga känslan av frihet.

10

|

STENSJÖVILLAN 3

Sunt och hållbart boende Vi har lagt mycket tid på att skapa innemiljöer som är energieffektiva, sunda, funktionella och ­estetiska. Husen har låg driftkostnad med en beräknad energi­användning som understiger Boverkets rådande krav. Villornas FTX-aggregat återvinner värmen från värmeväxlaren och skickar ut uppvärmd luft i huset via tilluftskanalerna.

Väl tilltagna balkonger och altaner bjuder på härligt utrymme för långa middagar i goda vänners lag.


STENSJÖVILLAN 3

|

11


Naturlig vardagslyx

12

|

STENSJÖVILLAN 3

I Stensjövillan 3 faller det mesta sig helt naturligt. Var du än håller hus på dagarna är de fyllda med grönska och skön avkoppling. På kommande sidor visualiserar vi husens planlösningar och exempel på inredningsval i form av fotolika 3D-bilder.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


STENSJÖVILLAN 3

|

13


Plats för gemenskap

I Stensjövillan kan livet tillsammans ta plats i ett sunt och hållbart boende. Planlösningarna är lika genomtänkta som tilltalande med öppna ytor för naturliga möten.

14

|

STENSJÖVILLAN 3


INREDNINGSBILDERNA ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIGT UTFÖRANDE. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

15


Hur ska ditt kök se ut?

När du köper en ny bostad har du många möjligheter att välja hur du vill att ditt kök ska vara. Här visar vi stilen Sober med lucka Åskblå som du kan välja som tillval.

16

|

STENSJÖVILLAN 3


INREDNINGSBILDERNA ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIGT UTFÖRANDE. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

17


Kök ”Harmoni” är grundutförandet i Stensjövillan 3

En grå eller vit lucka utgör basen för dina personliga val.Väljer du ett Harmonikök vet du att det håller väl över tid.

18

|

STENSJÖVILLAN 3

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Välj din stil

Klassisk, elegant eller modern – vilken stil drömmer du om? Vi önskar dig en inredning att trivas i – dygnet runt, året om. Därför har vi tagit fram flera stilpaket som du mot en tillvalskostnad kan välja. Inom varje stilpaket finns möjlighet att välja mellan ett antal produkter, såsom kakel, bänk­skivor och handtag – på så sätt skapar du din personliga stil. Låt dig inspireras här... Läs mer om våra stilpaket i ­inredningsbroschyren för Stensjövillan 3.

Kök ”Tradition” ett skandinaviskt ekkök.

Kök ”Arv” har en klassisk ramlucka i vitt eller grått.

Kök ”Natur” är rofyllt, modernt och hämtar inspiration från naturens skiftningar.

Med stil ”Sober” skapar du ett ombonat kök med inspiration från fine dining.

STENSJÖVILLAN 3

|

19


Badrum ”Harmoni ” är grundutförandet i Stenjövillan 3

Med detta badrum vill vi göra det enkelt för dig att inreda med personliga detaljer. De neutrala ­f ärgerna gör att badrummet håller under en lång tid.

20

|

STENSJÖVILLAN 3

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Välj din stil

Duscha… Tvåla... Tvätta... Skrubba... Putsa… Sminka… Borsta… Styla... Vi tillbringar mycket tid i våra badrum. Så se till att du har ett där du ­gillar att vara. På sidan ser du våra stilpaket som du mot en tillvalskostnad kan välja för badrum. Hitta din stil genom att bläddra i ­inredningsbroschyren.

Badrum ”Elegant” är stramt och formsäkert.

Med stilen ”Sinne” skapar du en lugn och stillsam miljö.

Badrum ”Form” ger med sina grafiska former badrummet ett modernt uttryck.

Badrum ”Tidlös” är stilen som ger en klassisk och ombonad känsla.

STENSJÖVILLAN 3

|

21


22

|

STENSJÖVILLAN 3


Rum för rekreation

Badrummet är husets oas och en naturlig fristad. En plats för såväl egentid och rekreation som för funktionell förvaring. Bilden visar badrum inredd i tillvalsstil Elegant

INREDNINGSBILDERNA ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIGT UTFÖRANDE. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

23


Situationsplan

På kommande sidor har vi samlat fakta om de två husmodellerna för Stensjövillan 3. Du kan läsa om byggnadsbeskrivning och ­rumsbeskrivning samt se exempel på villornas planlösningar och ­hus­egenskaper.

OR

UNN

SOPT

47 48 49

N

46

45

ALTAN

ALTAN

ALTA

44 N BAL

KON G

AN ALT

50

43

ALTA

N ALTA

AN ALT

TOMTYTOR

24

|

STENSJÖVILLAN 3

Hus

Modell Tomtstorlek

Hus

Modell Tomtstorlek

31

2-pl

584

36

2-pl

496

32

2-pl

513

37

2-pl

473

33

2-pl

476

38

2-pl

524

24

2-pl

352

39

2-pl

561

35

2-pl

315

40

2-pl

723

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Presentation av varje hus planlösning, fasad, marknivå samt tomtritning finns på hemsidan.

Situationsplan/översikt område

Preliminär situationsplan över ­husens placeringar och tomtytor. Tomterna är oregelbundna och har såväl plana som sluttande delar med stora nivåskillnader.

BA

LK ON

G

31

BA

BA

LKO

LKO

NG

NG

ALT AN

33

32

34

ALT AN

35

42

40

39

38

37

ALTAN

ALTAN

ALTAN

ALTAN

36 BALKONG

41

BALKONG

BALKONG

N

Hus

Modell Tomtstorlek

Hus

Modell Tomtstorlek

41

Suterräng

494

46

Suterräng

362

42

Suterräng

369

47

Suterräng

363

43

Suterräng

356

48

Suterräng

344

44

Suterräng

346

49

Suterräng

353

45

Suterräng

375

50

Suterräng

348

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

25


Suterränghus i vild natur

26

|

STENSJÖVILLAN 3

Suterränghusens tomter består av vildvuxen terräng och grönska. Husens stora fönster gör att rummen fylls av ljus och en närhet till angränsande naturen. Slänten lockar blickarna ut över kullarna, grönskan och de stora fria vyerna.


Planlösning Entrén på det övre planet skapar en känsla av att kök- och vardagsrum skjuter ut över slänten. Övre planet har ett stort möblerbart duschrum och ett föräldrasovrum. Trappan ner leder till en hall där du når en stor tvättstuga och ett wc med dusch samt två sovrum. Mot naturen ligger ett allrum i anslutning till ytterligare ett sovrum. På detta plan ligger även en klädkammare. Suterränghusen har två altaner, en på det övre planet och en på det undre.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

27


Suterränghus husegenskaper

Hus 45–50

Gediget huskoncept Suterränghusen är gedigna och har en inredningsnivå som är genomgående hög. Något som husens kraftiga innerväggar, snickerier, vitvaror och övrig inredning också speglar. Samtliga innerväggar och ytterväggar som inte består av stenmaterial har till exempel ett lager spånskivor bakom den traditionella gipsen. Detta gör att tavlor, tv-apparater och liknande enkelt skruvas upp på väggar utan att du behöver hitta reglarna för att få fäste. Innerdörrarna har så kallad massiv konstruktion med tätningslister på karm och är av en snygg rammodell.

Elinstallationer Varje hus har ett eget separat elabonnemang som tecknas av ägaren. Abonnemang för data och telefoni och digitalt TV-utbud tecknas också av respektive husägare med operatörer anslutna till Telia. En gruppcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare är placerad i elskåp tillsammans med en mediacentral för telefoni, data och TV. Uttag för telefoni, data och TV finns i vardagsrum, kök, allrum och s­ ovrum. Under överskåpen i kök finns infällda spotlights. Vid entrén och på balkongen finns fasad­armaturer. I carporten finns tak­armatur och vägguttag. Självklart finns även här allt förberett för att ni enkelt skall kunna installera laddbox till er elbil. Brandvarnare finns på båda våningsplanen.

Presentation av varje hus planlösning, fasad, marknivå samt tomtritning finns på hemsidan. Naturtomt Tomterna består mestadels av kuperad naturmark. En stor del av marken runt husen återställs som den såg ut innan byggnationen. Du får en skön känsla av att leva i naturen och du får en tomt som nästan inte kräver något underhåll. Marken växer fritt och blir en del av naturen. Alla tomter har stora nivåskillnader med höjder, sluttningar och slänter. Precis som den vilda natur som finns i området. Värme, ventilation och energieffektivitet System för värme och ventilation är utformade för låg energianvändning. Den beräknade energianvändningen understiger Boverkets nuvarande krav. Husen har fjärrvärme och en egen fjärrvärmecentral ansluten till Mölndals energis fjärrvärmenät. Uppvärmningen sker med golvvärme i bottenplan och radiatorer på övre plan, styrt via utetemperaturen. Känner systemet inget behov av värme läggs ingen energi på att alstra värme. Den låga energianvändningen nås vidare genom ett ventilationsaggregat med värmeåtervinning som har hög verkningsgrad. Aggregatet återvinner värmen från frånluften och använder denna till att värma upp tilluften innan den blåser in i huset. Viss ljudnivå är att räkna med från både ventilationsaggregatet och fjärrvärmecentralen.

28

|

STENSJÖVILLAN 3

Gemensamma anläggningar I stora samfällighetsföreningen finns gemensamma anläggningar i området som alla boende har andel i. Där finns till exempel lekplatser och gemensamhetshus som går att hyra vid större kalas. Samfällighetsföreningen Hus 41–44 ingår även i en mindre samfällighets­ förening utöver den stora samfällighetsföreningen för hela området. I denna mindre samfällighets­ förening ingår sophus för hushållens sopkärl, gatan, gatubelysning, grönytor med mera. Husen 32–40 längs stickgatan är skyldiga att delta i lilla samfällighetsföreningens gemensamma kostnader, likväl som för den stora samfällighetsföreningen.

BA

LK ON

G

31

OR

UNN

SOPT

40 47 48 49

N

ALTA

AN ALT

50

N ALTA

46

45

ALTAN

ALTAN

ALTAN

44 43

ALTA

N BAL

KON G

42 BALKONG

41 BALKONG

AN ALT

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Suterränghus byggnads­beskrivning

Hus 45–50

Hus

Vindsbjälklag

Golv

Uppvärmning

13 mm gipsplank i våtutrymmen samt 12 mm folierad spånskiva i ­övriga tak, 28370 mm glespanel, 0,20 mm armerad folie. Fullisolerad.

Parkett. Tvätt, WC/dusch och entré klinker.

Kalksten grå, ej i WC/dusch och tvätt.

Uppvärmning sker med vattenburen fjärrvärme. Golvvärme i bottenplan samt radiatorer under fönster på övre plan. Elektrisk komfortvärme finns i golv i WC/dusch på överplan.

Skåpsnickerier

Ventilation

Skåpssnickerier på stödben med ­löstagbar sockel. Luckor i kök, vit lucka, väggskåpshöjd 850 mm totalhöjd 2 250 mm. Vita garderober fastsatta i bakomvarande vägg med fast sockel. Höjd 2100 mm. Bänkskivor laminat. Handtag rostfritt. Frisidor och socklar fabriksmålade.

Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Grund – platta på mark Kantisolerad betongplatta på mark med 300 mm underliggande markisolering. Grundmurar till fast mark på vissa av husen.

Fönsterbänkar

Takstolar Ytterväggar träpanel Liggande 21 mm målad träpanel, 28370 mm glesreglar, (luftspalt), vindtät papp, 195+70 mm regelverk med mellanliggande isolering och med mellanliggande 0,15 mm åldersbeständig folie, 12 mm spånskiva, 13 mm gipsskiva. Fuktbeständigt skivmaterial i våtzon i våtrum.

Takstolar av trä.

Yttertak 21 mm råspont, papptäckning.

Skärmtak entré Plexiglasruta med ram av galvaniserad stål.

Balkong i bottenplan Ytterväggar sluttningsvåning Motfyllda/stabiliserande väggar; prefabricerade, isolerade betongelement. Ej motfyllda väggar; lika ytterväg träpanel.

Pelare av galvat stål och bärlinor av tryckimpregnerat trä. Golv och överliggare till räcke i tryckimpregnerat trä. Räcke enligt A-ritning.

Icke bärande innerväggar ­bestående av 12 mm spånskiva och 13 mm gipsskiva på båda sidor om 70 mm regelverk. Bärande innerväggar bestående av 12 mm spånskiva samt 13 mm gipsskiva på båda sidor om 45395 alt 120 mm regelverk. Fuktbeständigt skivmaterial i våtzon i våtrum. 70 mm isolering i väggar runt WC/dusch, tvätt och bad.

Mellanbjälklag Kassettbjälklag bestående av 22 mm spånskiva, bjälkar 453220 mm cc 600 mm, 70 mm mellanliggande stegljudsisolering, 28370 mm glesreglar, 13 mm gipsplank i våtrummen samt 12 mm folierad spånskiva i övriga tak.

Allt synligt plåtarbete utföres i plastbelagd plåt, färg enligt färgsättning.

För hus nummer 32 till och med 44 sker sophantering i gemensamt sophus. Här slängs hushållssopor och vissa andra fraktioner. För hus 45-50 sker upphämtning av sopor vid uppställningsyta på andra sidan av vägen där sopkärl vid tömningstillfällen får ställas av varje fastighetsägare.

Elinstallation Balkong

Innerväggar

Plåt

Sophämtning

Övrigt

Entré och förråd täckmålad, kulör enligt färgsättning.

Takarmatur ingår i WC/dusch, tvätt och klädkammare. I kök ingår spotlights under överskåp vid arbetsbänk och diskbänk. I övrigt enbart uttag för belysning. Ringledning med transformator vid huvudentré. Ytterbelysning vid entré, groventré, altan och balkong. Jordat vägguttag vid altan och balkong. ­Armatur och vägguttag i ­carport/förråd. Jordfelsbrytare placeras i elcentral.

Fönster, aluminiumklädd utsida

Vitvaror

Betongplatta på mark i förråd. Grundmurar till fast mark. Stolpar av galvaniserat stål på plintar i carport.

Vändbara, trippel isolerglas, vita. Ej öppningsbara, trippel isolerglas, vita. Fönsterdörr, trippel isolerglas, vit. Fönstersmyg, färg vit. Smyg i WC/dusch och i fönster ovanför diskbänk i kök är av kakel. Övriga smygar är vit fabriksmålad MDF.

Samtliga elapparater vit färg. Överskåp till kyl och frys.

Yttervägg förråd träpanel

Pelare i galvat stål och bärlinor av tryckimpregnerat trä. Golv i tryck­ impregnerat trä. Balkongräcke enl. A-ritning. Överliggare i tryckimpregnerat trä. Plåt på undersida i gångzon bredd 1,80.

Ytterdörrar

Tele-/TV-/Bredbandsanläggning Bredbandcentral och stjärnnät med uttag enligt el-ritning.

Dubbelcylinderlås till entrédörrar, cylinderlåsning till fönsterdörrar samt förrådsdörrar. Trycke till entréoch förrådsdörrar i rostfritt. Trycke till innerdörrar i rostfritt.

Carport/förråd (oisolerat) Bottenbjälklag

21 mm målad träpanel, 28370 mm glesreglar, vindtät papp, 45395 mm reglar, invändig skiva. Skärmväggar vid carport av glesmonterade reglar i tryckimpregnerat trä.

Sanitet Innerdörrar Ramdörrar i massiv konstruktion av spån, färg vit. Dörrkarmar med tätningslist, täckmålade, färg vit. Tröskel i ek.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Sanitetsporslin, färg vit. Termostat­ blandare vid dusch. Engrepps­ sparblandare till diskbänk, tvättställ och tvättbänk. Väggvattenutkastare.

Takstolar Takstolar av trä.

Yttertak 21 mm råspont, papptäckning.

STENSJÖVILLAN 3

|

29


Suterränghus altan/balkong

Exempel på mark- och fasadritning Hus 45–50.

1

1

ENTRÉ

ENTRÉ

–1

–1

–2

–2

–3

–3

–4 –5 METER

–4

FASAD MOT VÄSTER

–5 METER

1

1

ENTRÉ

ENTRÉ

–1

–1 FASAD MOT ÖSTER

–2 METER

–2 –3 METER

ENTRÉNIVÅ BLIVANDE MARKNIVÅ

30

|

STENSJÖVILLAN 3

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Marknivåer och lutningar varierar för varje hus. Bilderna nedan visar exempel på ett av husen.

1

1

ENTRÉ

ENTRÉ

–1

–1

–2

–2 METER

–3 –4 FASAD MOT SÖDER

–5 –6 –7 –8 METER

1

1

ENTRÉ

ENTRÉ –1

–1

–2

–2

–3

–3

–4 METER

FASAD MOT NORR

–4 –5 METER

ENTRÉNIVÅ BLIVANDE MARKNIVÅ

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

GRUNDELEMENT ENLIGT GRUND- OCH MARKHANDLINGAR

STENSJÖVILLAN 3

|

31


Suterränghus altan/balkong

Exempel på planritning Hus 45–50. Husen 45, 47 och 49 har spegelvända planritningar. FÖRKLARINGAR SKJUTDÖRRAR

GVF

GOLVVÄRMEFÖRDELARE

FM

FASADMÄTARSKÅP

FRD

FÖRRÅD UNDER TRAPPA MED BEGRÄNSAD TAKHÖJD

KLK

KLÄDKAMMARE

G

GARDEROB

ST PLATS FÖR STÄDUTRUSTNING TM TVÄTTMASKIN TT TORKTUMLARE DUSCHVÄGGAR HANDDUKSTORK

VVX

VÄRMEVÄXLARE

FTX

VENTILATIONSAGGREGAT

TVF

VATTENCENTRAL

VU

VATTENUTKASTARE

DM DISKMASKIN

K

KYL

F

FRYS SPIS

U MVU

VARMLUFTSUGN MED MIKRO SÄNKT INNERTAK

FB

FÖNSTERBRÄDA KLÄDHYLLA

EMC EL/MEDIACENTRAL PARKETT KLINKER BÄRANDE INNERVÄG TILLVAL BADKAR STUPRÖR

32

|

STENSJÖVILLAN 3

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


ca 5.5 m2

ca 6.0 m2

ca 14.5 m2 ca 2.0 m2

ca 13.0 m2

ca 5.0 m2 ca 24.5 m2

ÖVERVÅNING

ca 5.0 m2

ca 3.0 m2

ca 4.0 m2 FRD ca 1.0 m2

ca 9.0 m2

ca 2.5 m2

ca 20.0 m2

ca 9.0 m2

ca 11.0 m2 UNDERVÅNING

METER 0

1

2

3

4

5

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

STENSJÖVILLAN 3

|

33


Suterränghus rums­beskrivning

Hus 45–50

Entré

Sovrum 105

Tvätt 003

Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Garderog.

Golv: Klinker. Sockel: Klinker. Vägg: Vitmålad väv. Tak: Vitmålad gipsplank. Övrigt: Tvättmaskin, torktumlare, tvättho infälld i bänkskiva.

Hall 101 Golv: Klinker. Sockel: Klinker. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Hatthylla och el- och ­multimediacentral.

Hall 102 Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Trappa med vita ­vanglar och eksteg. Runda eklaserade räckeshållare med ståndare i rostfritt.

Kök 103 Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Stänkskydd av kakel. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Skåpsinredning med vit lucka, underlimmad diskho i bänkskiva. Elapparater: 1 st induktionshäll. 1 st inbyggnadsugn med varmluft. 1 st frysskåp. 1 st kylskåp. 1 st köksfläkt med trumsats. 1 st diskmaskin. 1 st inbyggnadsmikro. Spotlights över disk- och arbetsbänk.

Vardagsrum 104 Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Folierad spånskiva.

WC/dusch 106 Golv: Klinker. Vägg: Kakel. Tak: Vitmålad gipsplank. Övrigt: WC-stol. Duscharmatur. Duschväggar. Handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork.

Utvändigt kallförråd Golv: Betong. Vägg: Invändig skiva. Tak: Synlig undersida yttertakspanel och takbjälkar.

Nedreplan Allrum 001

Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Öppen trappa med vita vanglar och eksteg. Runda eklaserade räckeshållare med ståndare i rostfritt.

Teknik 004 Golv: Klinker. Sockel: Klinker. Vägg: Vitmålad väv. Tak: Vitmålad gipsplank. Övrigt: Vattenmätare. Fjärrvärme­ växlare, ventilationsaggregat. Golvvärmefördelare. Tappvattenfördelare.

Klädkammare 005 Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gipsskiva. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Hylla med klädstång.

Sovrum 006, 007 och 008 Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Folierad spånskiva. Övrigt: Garderob.

Förråd under trappa 009 WC/dusch 002 Golv: Klinker. Vägg: Kakel. Tak: Vitmålad gipsplank. Övrigt: WC-stol. Duscharmatur. Duschväggar. Handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Golv: Ekparkett. Sockel: Trälist i ek. Vägg: Vitmålad gips. Tak: Trappundersida.

STENSJÖVILLAN 3

|

35


36

|

STENSJÖVILLAN 3


STENSJÖVILLAN 3

|

37


Välkommen till ett hem för hela livet Här tar vi upp vanliga frågeställningar och guidar dig på vägen. Vi vill dessutom uppmärksamma dig på nyttan och värdet av att leva och bo i en bostad från Riksbyggen. Vi på Riksbyggen bryr oss alltid lite extra. Om dig, din bostad och om miljön runt omkring. Att ta långsiktigt ansvar är någonting vi har gjort i 80 år. Och det är någonting som vi kommer att fortsätta med långt in i framtiden – en framtid vi gärna delar med dig. Inredning Du som är med i ett tidigt skede av försäljningen har möjlighet att sätta din personliga prägel på ditt framtida hem genom tillval utifrån vårt inrednings­ program. Vilka möjligheter att välja inredning du har varierar. Inredningsprogrammet för vilka tillval som är möjliga finns med i kontraktshandlingarna vid köpet. Det är inte möjligt att göra andra val än de som finns presenterade i inredningsprogrammet. Avtalet gällande dina tillval är ett separat avtal mellan dig och Riksbyggen och betalas vid inflyttning. Så här går köpet till När du har bestämt dig för att köpa en bostad ­tecknar du ett villkorat Egnahemskontrakt. ­Utifrån projektets inredningsprogram kan du sedan göra dina tillval. • 100 000kr betalas vid tecknandet av det villkorade Egnahemskontraktet • När villkoren i Egnahemskontraktet är uppfyllda kommer ni bli tilldelade an bekräftelse på detta och ni erlägger då 10 % av köpeskillingen av tomten (fastigheten) minus 100.000 kr. • Resterande belopp betalas på tillträdesdagen och köpebrev tecknas • Kostnaden för dina eventuella tillval betalas på tillträdesdagen • Pantbrev tillkommer till en kostnad på 2 % av summan av uttagna pantbrev (lånebeloppet) • Lagfartskostnad tillkommer med f.n 1,5 % av fastighetens/tomtens köpeskilling vid kontraktstillfället

38

|

STENSJÖVILLAN 3

Tack för att du har intresserat dig för en bostad från Riksbyggen. På resan fram till inflyttning vill vi att du ska få bra vägledning och vara så välinformerad som möjligt.

Tillträde och inflyttning På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för ­bostaden inklusive dina tillval vara gjorda. När betal­ ningen är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. Vid tillträdet överlämnas en Bopärm som innehåller drifts- och skötselanvisningar. För att förbereda dig på inflyttningen skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationsträffar. Besiktning och garanti I samband med att alla byggnadsarbeten är slutförda sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktnings­ man. Därefter gäller en garantitid på två år. Efter två år genomförs en besiktning av byggnader och mark där det kontrolleras om det har uppstått några fel som ingår i den garanti som råder enligt avtal. Riksbyggen åtgärdar de eventuella fel som noterats som entreprenörsanmärkningar, utan kostnad för dig. ­Information om hur besiktningen går till skickas ut till dig innan besiktningstillfället. Vår kundservice håller öppet dygnet runt Riksbyggen erbjuder en unik kundservice med vårt kommunikationscentrum som håller öppet dygnet runt sju dagar i veckan. Du ringer 0771-860 860 oav­ sett ärende och var du befinner dig i landet. Vi hanterar alla typer av frågor oavsett tid på dygnet.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Nyfiken på Riksbyggen? Vi har erfarenheten Riksbyggen har funnits i 80 år och vi har utvecklat bostäder i hela Sverige under hela den tiden. Vi har lärt oss massor under de här åren om hur man ska bygga och sköta om. Men också att lyssna på hur människor vill ha det – för sådant ändras över tiden. Vi lyssnar hela tiden med alla våra medlemmar om hur de vill bo – idag och i framtiden. Lyhördheten gör vår erfarenhet ännu mer värdefull. Vi är medlemsägda Riksbyggen är medlemsägt. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för medlemmarnas bästa. Uppstår överskott som inte behövs för utveckling i verksamheten går det åter som utdelning till medlemmarna. Vi har en tydlig värdegrund Som det kooperativa företag vi är, tror vi på samverkan och att lyssna på varandra. Vi tror på trygghet, vi vet att boendet är centralt för alla människor och att det ska kännas säkert. Vi tror också på långsiktighet, vi lever i våra bostäder i många år och för den dag då du kanske funderar på att flytta vill vi att värdet på din bostad ska vara beständigt.

Att köpa en bostad av Riksbyggen är som att starta en relation. Det är spännande, utmanande, lite läskigt men också väldigt givande. Och som med alla nya relationer är det viktigt att titta närmare på den som man ska vara tillsammans med. Låt oss berätta vad som gör oss på Riksbyggen speciella.

Vi är hållbara När vi tar fram nya bostäder utgår vi från vad du behöver och vill ha. Men vi ser också till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Idag är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ofta ligger vi långt före vad normerna föreskriver, men vi nöjer oss inte med det – Riksbyggens ambition är att leda utvecklingen. Vi tar vårt samhällsansvar Under alla år har Riksbyggen sett på bostäder utifrån ett brett perspektiv. Vi sätter dig i centrum, men inte bara din bostad, vi vill att hela sammanhanget som du flyttar till ska fungera. Det betyder att vi engagerar oss i allt från hur gator och gångvägar planeras till hur kommunal service fungerar. Vi har mer än bara bostäder Förutom utveckling och förvaltning av bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och egna hem är Riksbyggen en ledande aktör på marknaden för offentli­g och kommersiell fastighetsförvaltning. Riksbyggen Förtur Riksbyggen Förtur är en möjlighet att se och välja bostad i vår nyproduktion i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. Man samlar poäng över tid, ju fler poäng, desto större chans har man att välja just den bostad som man vill ha i ett projekt. När man har anmält intresse för ett projekt får man löpande information om det eller de projekten och kommande säljstarter innan de annonseras ut brett.

FÖR MER INFORMATION OM STENSJÖVILLAN 3 KONTAKTA: Ulrika Larsson 031-87 07 74 alt. 0736-00 12 99 ulrika.larsson@svenskfast.se Reg. Fastighetsmäklare, Svenk Fastighetsförmedling www.riksbyggen.se/stensjovillan3

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


FÖR MER INFORMATION OM STENSJÖVILLAN 3: Ring 0771-860 860 201216 www.riksbyggen.se/stensjovillan3

Profile for Riksbyggen

Stensjövillan 3 Säljbroschyr  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded