__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

DIN STIL DITT HEM Brf Stjärnfyren

Inredningsval för ditt nya hem


Välkommen till Brf Stjärnfyrens inredningsbroschyr – ett verktyg som guidar dig till att skapa ett hem som passar just dig och dina drömmar. Vi hoppas att du i lugn och ro ska bläddra, bli inspirerad och känna dig som hemma i något av alla våra fina kök och badrum. Varmt välkommen till ditt nya hem hos Riksbyggen.

Innehåll Kök.......................................................... s. 6 Badrum................................................ s. 30 Växterna som får dig att trivas............. s. 54 Övriga val............................................. s. 56 Skapa ditt hem steg för steg................. s. 59


Vad är det som gör just ditt hem till ditt? Är det hur solen faller in på den långa lördagsfrukosten i köket, eller är det den mjuka badrumsmattan som värmer fötterna en tidig morgon? 4

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

När du köper en ny bostad har du många möjligheter att välja hur du vill att ditt hem ska vara. Men ibland kan det vara svårt att välja. Så för att göra det lite lättare har vi utformat olika inredningsstilar; Harmoni, Arv, Kontrast, Ikon och Natur. Till din hjälp finns våra engagerade inredare som guidar dig genom stilarna för att hitta den rätta känslan till ditt nya hem.


Börja med att välja ut vilken stil du vill ha i ditt kök och i ditt badrum. Därefter väljer du detaljerna inom stilen för att hitta din kombination. Slutligen gör du övriga val i bostaden som sätter pricken över i:et. Och kom ihåg, till sist är det dina möbler och inredningsdetaljer som förvandlar din nya bostad till ditt personliga hem. Lycka till! INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


I vilket kök känner du dig hemma?

Harmoni (standard)

Arv (tillval)

Vi önskar dig ett kök att trivas i – dygnet runt, året om. Från nyårssupén till barnkalaset. Från påsksillen till kräftskivan. Från tacomyset till lussebaket. Och alla köttbullsmiddagar däremellan. Vem du är bakom kastrullerna och vad du än gillar att lägga på tallriken så har vi köksinredningen som passar dig.

s. 8–11

s. 12–15


Kontrast (tillval)

s. 16–19

Ikon (tillval)

s. 20–23

Natur (tillval)

s. 24–27


Harmoni


Det här ser du

Lucka: Arkitekt Plus Ljusgrå Handtag: Point knopp krom Bänkskiva: Ferro Grafit Stänkskydd: 2550 vit blank stående

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

9


Det h채r ser du

Lucka: Arkitekt Plus Kritvit Handtag: Solo handtag krom B채nkskiva: Furu Vit St채nkskydd: 2550 vit blank st책ende


Harmoni –från Marbodal

Detta vackra och tåliga kök är lätt att leva med och som gjort för att umgås i. Den gråa eller vita basen och blandningen av nytt och gammalt ger köket en hemtrevlig känsla. Det är viktigt att verkligen trivas i köket där du spenderar så mycket av din tid. Väljer du ett Harmonikök vet du att det håller väl över tid. Så skapar du stilen Grunden är redan klar i och med att du väljer denna stil. Ett mindre urval av detaljer gör valet lite enklare, men inspirerar ändå till att skapa ett personligt kök som en del av ditt nya hem. Stilen är tillåtande med vackra material som mässing, krom och trä. En grönskande växt eller en stor gren i en vas passar till. Gamla skyltar eller köksredskap kan vara finns som blickfång på en hylla eller vägg. Inom linjen Harmoni kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans.

Handtag/knoppar

Bänkskivor i laminat

Stänkskydd

Lucka

Vitgrå matt stående Vit blank stående sättning 2550 sättning 2550

Arkitekt Plus Ljusgrå

Tråd rostfri Grå Betong Solo mässing

Solo krom

Ferro Grafit

Arkitekt Plus Kritvit

Vit blank, liggande rak sättning 1030 Point knopp mässing

Point knopp krom

Furu Vit Svart blank, liggande rak sättning 1030

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

11


Arv

12

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du:

Lucka: Form Ljusgrå Handtag: Retro Mässing Bänkskiva: Ljus Betong Stänkskydd: 1515 vit blank halvförband


Det h채r ser du

Lucka: Form Kritvit Handtag: Brohult B채nkskiva: Ferro Grafit St채nkskydd: 7,515 vit blank handgjord k채nsla


Arv

– från Marbodal Detta klassiska kök blickar bakåt men siktar samtidigt framåt och är den perfekta grunden för vackra blommor, mat och växter. En vit eller grå ramlucka är alltid rätt och enkel att skapa ett hemtrevligt kök med. I denna stil kommer du att trivas oavsett om du strävar efter ett modernt, klassiskt eller romantiskt uttryck. Så skapar du stilen Arv köket har en klassisk stil och det är fint att plocka upp referenser från förr för att förstärka det intrycket. Vackert glas och vitt porslin, en antik kanna och blommor i vas hör till stilen. Om du väljer en bänkskiva med marmorlook och handtag eller knoppar i krom får du en mer modern stil på köket. Här kommer du njuta av många härliga måltider framöver. Inom linjen Arv kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans.

Bänkskivor i laminat

Handtag/knoppar

Retro Krom

Marmorknopp med rostfri fot

Brohult, Krom/svart

Retro Mässing

Lucka

Knopp oval borstad

Grå Betong

Ljus Betong

Ferro Grafit

Stänkskydd

Vit blank, handgjord känsla, sättning i halvförband 7,515

Marmormönstrad matt, stående 5060

Form Ljusgrå

Form Kritvit

Vit blank, sättning i halvförband 1515

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

15


Kontrast

16

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Lucka: Malevik Mörk Handtag: Grepplist edge straight antik brons 40 mm och 200 mm Bänkskiva: Svart matt Stänkskydd: 1515 vit blank i halvförband


Kontrast – från Marbodal

Det mörka träköket inbjuder till både klassisk och nyskapande kokkonst, ett inspirerande kök för den som både älskar att laga och äta mat. Ett kök i ett mörkt träslag harmonierar väl med den nordiska traditionen där olika träslag historiskt sett har varit ett vanligt inslag i inredningen. Så skapar du stilen Kontrastköket är rustikt och inbjudande. För att skapa kontrast i köket kan du gärna kombinera luckorna med ett vitt stänkskydd eller en vit bänkskiva. Vill du ha ett mer exklustivt intryck matchar du istället med de mörkare materialen. Övriga inredningsdetaljer väljs med fördel i material som trä och keramik. Nu är det bara att börja skapa och utforska nya härliga smaker. Inom linjen Kontrast kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans.

Handtag/knopp

Stänkskydd

Tradition Mattsvart

Bänkskivor i laminat

Lucka

Hexagon vit matt mörkgrå fog ca 1010 Bourgougne

T-grepp läder/brun Terazzo stående sättning 3050 Grepplist Edge straight antik Bronze 40 mm, väggskåp och 200 mm, bänkskåp

Vit blank, sättning i halvförband, mörkgrå fog 1515

Svart matt Malevik Mörk

Knopp oval mattsvart

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

19


Ikon


Det här ser du

Bänkskåp: Arkitekt Plus Grå Högskåp: Arkitekt Plus Grå Väggskåp: Arkitekt Plus Kritvit Handtag: Marmorknopp med rostfri fot Bänkskiva/Stänkskydd: Marmor laminat

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

21


Det här ser du

Bänkskåp: Arkitekt Plus grå Väggskåp: Arkitekt Plus kritvit Handtag: Porslinsknopp Bänkskiva: Grå Betong Stänkskydd: 1010 Hexagon vit matt mörkgrå fog


Ikon

– från Marbodal Ikon är ett kök med en grafisk lätthet och lekfullhet som följer den nordiska designtraditionen in i framtiden. När du väljer ett Ikon kök följer du ett formstarkt design­ spår. Köksluckorna i olika färger är en perfekt grund för andra ikoniska och grafiska former. Så skapar du stilen I detta kök får de olika formerna tala. Det är lätt att leka med både färg och mönster. Du kan till exempel välja ett hexagonkakel som stänkskydd och vackra runda knoppar på skåpsluckorna och sen matcha med formstarka detaljer i den övriga inredningen. Du kan också låta bänkskivan följa med upp på väggen som stänkskydd. Våga leka med olika former och material när du skapar ditt nya hem. Inom linjen Ikon kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans.

Väggskåp

Bänkskåp

Bänkskivor/Stänkskydd i laminat

Stänkskydd

Hexagon vit matt mörkgrå fog ca 1010 Furu Vit

Marmor

Arkitekt Plus Kritvit

Arkitekt Plus Grå

Knoppar Grå Betong Porslinsknopp

Marmorknopp med rostfri fot

Point knopp krom

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

23


Natur

24

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

25


Det h채r ser du

Lucka: Malevik ljus Handtag: T-grepp l채der B채nkskiva/ St채nkskydd: Champagne


Natur – från Marbodal

Naturköket är ett rofyllt modernt kök som hämtar inspiration och färgskala från naturens skiftningar. Naturköket bygger på ljusa material och släta ytor, allt för att skapa en bra balans och en lugn bakgrund till mat och köksredskap. Hur skapar du stilen För att förstärka den naturliga stilen i detta kök tillsätter man enkelt naturliga material såsom keramik, kork, rotting. Gröna växter mjukar upp och ger en ombonad känsla. Vill man ha lite mer kontrast i köket väljer du den vackra terazzoplattan som stänkskydd. För ett enhetligt intryck väljer du att låta bänkskivan följa med upp även som stänkskydd. Vackert! Inom linjen Natur kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans.

Handtag/knopp

Bänkskivor/Stänkskydd i laminat

Stänkskydd

Lucka

T-grepp läder, brun

Knopp Point krom

Champagne

Terazzo stående sättning 3050 Push to open, på väggskåp

Vit matt stående sättning 2550

Grå Betong Malevik ljus (möjlighet att välja push-to-open på väggskåp)

Ljus Betong

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

27


Övriga detaljer i ditt kök Bänkskivor – Massivt trä, hårdvaxade

Ek, hårdvaxad Tillval

Ek, vitbetsad hårdvaxad Tillval

Bänkskivor – Natursten

Nero Assoluto Tillval

Bohus grå, blank Tillval

Bänkskivor – Kompositsten

Beach Grey Tillval

28

|

Bianco Tillval

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

Bra att veta En bänkskiva av trä eller sten är ett naturmaterial som behöver skötsel och underhåll för att behålla sin skönhet Samtliga bänkskivor är 30 mm tjocka och har rak framkant Samtliga massiva träbänkskivor är hårdvaxade som ger ett slitstarkt och bra skydd


Diskbänkar

Horizon HZ815

Horizon HZ615

2 hoar utan avrinningsyta, underlimmad (skåpsbredd minst 800 mm)

1,5 hoar utan avrinningsyta, underlimmad, (skåpsbredd minst 600 mm).

Standard

Frame FR520

1 ho utan avrinningsyta (skåpsbredd minst 600 mm). Tillval

Frame FR78D

2 hoar utan avrinningsyta (skåpsbredd minst 800 mm). Tillval

Standard

Köksblandare

MMIX K7

MMIX K5 Tillval

MMIX K6

Tillval

Standard

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

29


I vilket badrum känner du dig hemma?

Harmoni (standard)

Tidlös (tillval)

Duscha… Tvåla... Tvätta... Skrubba... Putsa… Sminka… Borsta… Styla... Vi tillbringar mycket tid och energi i våra badrum. Så se till att du har ett där du gillar att vara.

s. 32–35

s. 36–39


Elegant (tillval)

s. 40–43

Sinne (tillval)

s. 44–47

Form (tillval)

s. 48–51


Harmoni

32

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Kommod: Forma Vit med handfat Square Handtag: Nr 11 krom Spegel: Signum vit spegelskåp med två luckor, inkl. LED belysning Luckor väggskåp: Vit Bänkskiva: Chromix Silver Kakel: 2550 vit blank Klinker: 1515 ljusgrå

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

33


34

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Harmoni – från Svedbergs

Handtag/knoppar

Nr 11 mässing

Ett vitt och ljust badrum är bilden av en vacker och tidlös inredning.

Nr 11 krom

Med detta badrum vill vi göra det enkelt för dig att inreda med personliga detaljer. De neutrala färgerna gör att badrummet håller under en lång tid.

Knopp rund krom

Så skapar du Harmoni stilen Med en vit bas är det enkelt att sätta sin egen prägel på badrummet. Med material som korg och rotting mjukas badrummet upp. Tillsätt lite mjuka frottéer till detta så har du snabbt skapat ett bad som tilltalar många.

Spegel

Signum spegel inkl. LED belysning

Signum vit spegelskåp med två luckor, inkl. LED belysning

Knopp rund mässing

Bänkskivor i laminat

Inom linjen Harmoni kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. I wc/dusch och gäst­wc är valen begränsade.

Leinen Anthrazit

Chromix Silver

Pelago Marmor Weiss

Luckor överskåp

Kakel

Vitgrå matt, stenfärgad liggande rak sättning 2550

Vit blank liggande rak sättning 2550

Vit

Klinker

Kommod

Ljusgrå 1515

Antracitgrå 1515

Forma Vit, med handfat square Bra att veta I wc/dusch och gäst-wc är valen begränsade. EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

35


Tidlรถs

36

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Kommod: Stil Vit med handfat Stil Handtag: Nr 12 krom Spegel: Signum vit spegelskåp med två luckor, inkl. LED belysning Luckor väggskåp: Vit Ramlucka Bänkskiva: Marmara Marmor Kakel: Vit blank halvförband 2020 Klinker: Schackrutigt svart och vit 1515

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

37


Tidlös – från Svedbergs

I detta klassiska badrum en stil som passar många. Du skapar enkelt en ombonad och behaglig känsla. Modernt eller lantligt, det är du som bestämmer. Vi hjälper till med grunden så får du själv sätta dig detaljerna för vilket intryck du vill att ditt badrum ska ge. Så skapar du Tidlös stilen I detta badrum får du verkligen ett rum där du vill tillbringa mycket tid. Schackrutigt golv, ramlucka och färger i vitt och svart. Med den grunden kan du börja tillsätta detaljer såsom fluffig frotté eller varför inte ett vackert stilleben med en vacker parfymflaska och ett doftljus på en marmorbricka.

Spegel

Handtag/knoppar

Nr 12 mässing

Nr 12 krom Signum spegel inkl. LED belysning Knopp oval mässing

Knopp oval krom

Signum vit spegelskåp med två luckor, inkl. LED belysning

Kommod

Luckor väggskåp

Inom linjen Tidlös kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. I wc/dusch och gäst­wc är valen begränsade.

Stil vit med handfat Stil Bra att veta I wc/dusch och gästwc är valen begränsade. Vit Ramlucka

Bänkskivor i laminat

Leinen Anthrazit

Torano Marble

Marmara Marmor

Klinker

Kakel

Antracitgrå 1515 Schackrutigt svart och vit 1515

Vit blank rak sättning eller i halvförband 2020 EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

39


Elegant

40

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Kommod: DK Skiffergrå med handfat Falster Knopp: Knopp rund mässing Spegel: Selfie Rund spegel med LED belysning 800 Luckor väggskåp: Skiffergrå Bänkskiva: Pelago Marmor Weiss Kakel: 3060 Marmormönstrad blank Klinker: Ljusgrå 1515

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

41


Elegant – från Svedbergs

Detta eleganta badrum är stramt och formsäkert ton i ton färgskala mellan mörka kommoder, ljus marmor och grått golv. Den mörka färgskalan på luckor och kommod kommer att ge en varm och ombonad känsla i badrummet. Elegant och stilsäkert intryck. Så skapar du stilen Badrummet med vackra marmorväggar och en mörk kommod passar fint att kombinera med detaljer i mässing och krom. Här mjukar du upp det lite stramare intrycket med mörka handdukar och en fluffig badrumsmatta. Häng en vacker badsvamp i duschen och häll handtvålen i en elegant tvålpump. Om du tänder en ljuslykta i mässing och spelar lite musik från en högtalare kommer badrummet att bli middagsbjudningens samtalsämne när du har gäster. Passa på att imponera! Inom linjen Elegant kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. I wc/dusch och gäst­wc är valen begränsade. Handtag/knoppar

Spegelskåp

Spegel

Kommod

Nr 11 mässing

Nr 11 krom DK Skiffergrå med handfat Falster

Knopp rund krom

Knopp rund mässing

Luckor väggskåp

Sober spegelskåp Skiffergrå 60 cm inkl. LED belysning

Selfie Rund spegel med LED belysning 800

Kakel

Klinker

Bra att veta I wc/dusch och gästwc är valen begränsade.

Bänkskivor i laminat

Ljusgrå 1515 Marmormönstrad blank, liggande rak sättning 3060 Antracitgrå 1515 Pelago Marmor Weiss Skiffergrå

Vit matt, liggande rak sättning 2550

Leinen Anthrazite Chromix Silver EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

43


Sinne

44

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Kommod: DK Blond ek med två lådor med handfat Falster Handtag: DK krom Spegel: DK Spegel 60 Blond Ek Luckor väggskåp: Blond Ek Bänkskiva: Pelago Marmor Weiss Kakel: 3060 Greige matt Klinker: 1515 Greige matt

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

45


Sinne

– från Svedbergs Det ljusa greige golvet och väggarna ton i ton ger badrummet en lugn och stillsam känsla mot den ljusa kommoden. Inspirerad av både japansk och skandinavisk stil ger badrummet Sinne en lugn och avkopplande spa­känsla. Så skapar du stilen För att förstärka spakänslan i detta badrum tillsätter du varm och mjuk frotté i vitt, grått eller sandbeige. Varför inte komplettera med lite vackra flaskor till tvål och en skön handkräm. Placera ett litet stilleben med några väldoftande doftpinnar på bänkskivan så infinner sig lugnet direkt när du stiger över tröskeln till ditt eget hemmaspa. Inom linjen Sinne kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. I wc/dusch och gäst­wc är valen begränsade. Handtag/knoppar

Spegel

Kakel

Klinker

DK vit Greige matt 1515

DK krom

Ljusgrå 1515

Greige matt liggande rak sättning 3060 Push to open, på väggskåp

Bänkskivor i laminat DK Spegel 60 Blond Ek Vit matt, liggande rak sättning 2550

Lucka väggskåp

Kommod

Grey Karnak Granite

Pelago Marmor Weiss DK Blond ek med två lådor med handfat Falster Sober Blond Ek Spegelskåp inkl. LED belysning Chromix Silver

Blond ek

Bra att veta I wc/dusch och gäst-wc är valen begränsade.

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

47


Form

48

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Det här ser du

Kommod: Forma Grå med handfat Square Handtag: Nr 11 krom Spegel: Sober grå spegelskåp inkl. LED belysning Luckor väggskåp: Grå Bänkskiva: Leinen Anthrazite Kakel: 2550 Vit matt Klinker: ca 1414 Mörkgrå hexagon med mörkgrå fog

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

49


50

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Form

– från Svedbergs De grafiska och tydliga formerna ger badrummet karaktär och ett modernt och spännande uttryck.

Handtag/knoppar

Nr 11 mässing

Knopp rund mässing

Nr 11 krom

Knopp rund krom

Spegel

Väljer du ett Form badrum så får du ett badrum utöver det vanliga. I stilen låter vi olika former mötas för spännande rörelser: hexagon, runda former och kantiga detaljer. Så skapar du stilen Här finns många möjligheter att skapa ett badrum som just du kommer att trivas i. Knopp eller handtag, mörk eller ljus bänkskiva, det är bara du som kan säga vad som tilltalar dig mest. Plocka upp de former som tilltalar mest och matcha med mönstrad frotté i dova pasteller som grönt eller puderrosa. Detta blir ett rum som ger dig mycket energi. Inom linjen Form kan du tryggt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Här går det inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. I wc/dusch och gäst­wc är valen begränsade.

Sober grå spegelskåp inkl. LED belysning

Selfie rund spegel 800 med LED belysning

Bänkskivor i laminat

Leinen Anthrazite

Marmara Marmor

Pelgo Marmor Weiss

Luckor väggskåp

Kakel

Vitgrå matt, stenfärgad, liggande rak sättning 2550

Vit matt liggande rak sättning 2550

Klinker

Grå

Kommod Bra att veta I wc/dusch och gästwc är valen begränsade.

Mörkgrå hexagon ca 1414 cm

Forma Grå med handfat Square Ljusgrå hexagon ca 1414 cm

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

51


Övriga detaljer i ditt badrum Duschset

MMIX T5+S5

MMIX T5+S5

Duschblandare.

Standard

Duschblandare med takdusch, 160 mm i diameter. Tillval

Tvättställsblandare

MMIX B5

Med pushdown-ventil.

MMIX B5 Care

Med pushdown-ventil. Tillval

Standard

52

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

Mora One Shower Kit Duschblandare med takdusch, 400 mm i diameter. Tillval


Duschväggar

Arredo Emma

Rak, klarglas/frostat glas.

Arredo Maja

Rundad, klarglas/frostat glas. Tillval

Standard

Badkar

IFÖ Caribia

Rak med halvfront, 1600. Vit, svart. Tillval

IFÖ BKFF

Utan front, med vita tassar, 1600. Vit/vit och svart/vit. Tillval

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

53


Växter är personligheter som vi pysslar om och trivs tillsammans med.


Växterna får både dig och ditt hem att trivas Det är helt naturligt att se på växter som levande varelser som vi skapar relationer till. Växter ger en välbekant och hemtrevlig känsla till ditt nya hem.

Precis som att vi intuitivt vet vilken stil vi tycker om, så finns det växter vi föredrar framför andra. Pelargoner kanske får oss att tänka på den trevliga verandan hos mormor, eller så är en prunkande palm drömmen vi haft sen länge. Det stora intresset för växter ökar för varje år, och det avkopplande pysslet med våra gröna vänner blir en allt mer viktig och kreativ del i hur vi inreder hemma. Inreda med växter Växter och sättet vi visar dem på kan verkligen förstärka stilen, och det har aldrig funnits ett större urval av möbler formgivna just för att inreda med grönska. Piedestaler och vägghängda hyllor ger oss större spelrum vad gäller placeringen, och vi får upp växterna i en dekorativ höjd som också ger dem mer ljus. Små blombord och rullvagnar är också populära sätt att samla växterna på, gärna till­ sammans med böcker, tidningar och andra favoritsaker.

Det enkla är oftast det vackra, en spirande gren direkt från naturen ger genast liv åt ett stilleben.

Från att det enda självklara valet var terrakottakrukan har utbudet av fina krukor och kannor växt i takt med vårt intresse. Glaserade krukor i grå och gröna toner ger ett lugnt och harmoniskt intryck, och till en större växt eller träd kan en skulptural kruka i i rostrött stål ge ett möblerat och landat helhetsuttryck. Välja växt efter stil Precis som med övrig inredning finns det trender när det gäller växter. Suckulenten, kaktusens nära släkting, är en lättskött växt som stadigt stiger i popularitet, den har förmågan att lagra fukt i sina tjocka blad och är grafiskt dekorativ i grupp eller i ett stilleben. En annan växande trend är att vi gärna vill ha större och trädliknande växter som ger rummet karaktär och ett spännande uttryck. Två favoriter, oberoende trender, är monsteran med sina tydliga djupgröna blad och fikonträdets friska gröna löv, båda är omtyckta klassiker som passar till de flesta stilar.

Ett litet blombord skapar genast en trevlig stämning i köket.

Vilken växt passar dig? Alla växter behöver ljus, men en del är extra känsliga för starkt solljus. Så beroende på vilket väderstreck din bostad eller dina rum vätter mot, ska du välja växter som trivs i ljuset de får. När det gäller vattningen så vill vissa växter ha lite men ofta, och passar kanske mindre bra om du vet att du till exempel reser ofta, medan andra växter är tåliga och kan överleva i två veckor utan vatten. Men med växter är det också som med människor, man får gå på personkemin och ett första intryck, och känna sig för om man trivs tillsammans!

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

55


Övriga detaljer i din bostad Parkettgolv – mattlackad

Kährs Karelia Ek, mattlackad, 3-stav. Standard

Kährs Karelia Ek Vanilj, vitlaserad, 3-stav. Tillval

Kärhrs Karelia Ek Dacite, grålaserad, 3-stav. Tillval

Bra att veta Trägolv är en naturprodukt och det förekommer därför naturliga färgskiftningar i träet

Innerdörrar

Slät vit Standard

Målade väggar Bra att veta När du väljer färg till väggen – välj en nyans ljusare än färgprovet eftersom färgen kommer att upplevas starkare på väggen

Som original målas din bostad i den ljusa kulören NCS 0500-N. Det finns även möjlighet som tillval att välja andra NCS-kulörer.

56

|

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN


Förvaring I planlösningen för respektive lägenhet framgår om lägenheten har fristående garderober eller skjutdörrsgarderober.

Garderober

Inredning med hylla och klädstång.

Linneskåp

Inredning med hyllor och trådbackar.

Städskåp

Städinredning med medicinskåp och hylla.

Skjutdörrsgarderober

Vit fyllning med silverfärgad aluminiumprofil. Inredning med skensystem. Dörrar med spegelglas finns som tillval. Valfritt antal spegeldörrar.

Handtag till garderober

Knopp Point, krom.

Handtag Knopp Point, mässing. Solo, krom. Fritt val Fritt val

Handtag Solo mässing. Fritt val

Handtag Tråd rostfri. Fritt val

Handtag Retro, krom. Tillval

Handtag Retro, mässing. Tillval

Standard

Knopp Marmorknopp/ rostfri fot. Tillval

Knopp Porslinsknopp/ rostfri fot. Tillval

Knopp Oval, borstad. Tillval

Knopp Oval, mattsvart. Tillval

Handtag Brohult, krom/svart. Tillval

Handtag Tradition, mattsvart. Tillval

Handtag T-grepp läder, brun. Tillval

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

57


Skapa ditt hem steg för steg Steg 1: Inspiration och guidning Inredningskatalogen. I den här katalogen har du kunnat se och läsa om de inredningsval vi erbjuder till din nya bostad. Vi hoppas att du blivit inspirerad och funnit din favoritstil, som du kan välja för att börja skapa ditt nya hem. Inom stilen ska du sedan välja ut de detaljer som passar dig bäst, både för kök och badrum. Slutligen finns det ett antal val att göra i din bostad, som gäller oavsett vilka stilar du valt för kök och badrum. Du finner all information här och i broschyren om dina vitvaror. Inredningsportalen. Till din hjälp har du också tillgång

till vår webbaserade Inredningsportal. När du har köpt din bostad får du inloggningsuppgifter till Inrednings­ portalen där du tydligt ser vilka val som går att göra i just din bostad, vad de kostar och vilka stopp­tider som gäller.

Utställning. I vår utställning kan du alltid se och känna

på de olika materialen som projektet erbjuder. Denna utställning är tillgänglig under valperioden för dina Inredningsval. Riksbyggen meddelar inför denna period var utställningen finns och vilka tider det finns möjlighet att besöka den.

Kontaktperson. Under hela resan finns vi tillgängliga

för dig och kan svara på frågor och guida dig genom processe­n.

Steg 2: Beställning Dina beställningar gör du enkelt i Inredningsportalen. Du klickar i den stil du valt för kök, väljer detaljerna för stilen och gör därefter likadant för badrum. Avslutningsvis gör du Övriga val i bostaden och när du är klar får du en tydlig överblick över de val du gjort och hur din nya

bostad kommer att se ut. När du granskat denna skickar du in beställningen i portalen och signerar den med din e-legitimation. Därefter har det skapats ett bindande Inredningsavtal. Saknar du e-legitimation så hjälper din inredningskontakt dig att godkänna på annat vis.   Observera att dina val måste vara gjorda innan den aviserade stopptiden gått ut. Har du inte gjort några val senast detta datum, förbehåller sig Riksbyggen rätten att beställa och utforma bostaden helt enligt grundutförand­e. Steg 3: Villkor och Fakturering Ditt Inredningsavtal är ett avtal mellan dig som köpar­e och Riksbyggen Ek förening. Med andra ord ligger denna beställning utanför ditt avtal med bostadsrätts­ föreningen. Efter att vi har registrerat din beställning kommer vi fakturera en handpenning på dina inrednings­ val om 20% av kostnaden. Resterande kostnader för Inredningsval betalas i samband med erläggande av slutlikvid för bostaden i samband med tillträdet på din nya bostad. Nyckel till bostaden utdelas efter att kvitt­o uppvisats på att både slutlikvid för bostadsköp och inred­ ningsval är betalda. Om du av någon anledning inte full­ följer köpet av din nya bostad utan juridiskt giltigt skäl, är du fort­farande betalningsansvarig för samtliga kostnader för dina inredningsva­­l. Reservation för tryckfel Riksbyggen reserverar sig för tryckfel och förbehåller sig rätten till ändringar i inredningsprogrammet på grund av leverantörsförändringar, nya modellbeteckningar eller ändrat utbud. Inredningsbilderna i denna katalog är 3Dvisualiseringar och kan avvika från färdig produkt.

EN KATALOG OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN

|

59


Riksbyggen utvecklar, fÜrvaltar och fÜrbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Profile for Riksbyggen

Inredningbroschyr Brf Stjärnfyren  

Riksbyggen Inredning Skåne Malmö

Inredningbroschyr Brf Stjärnfyren  

Riksbyggen Inredning Skåne Malmö

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded