__MAIN_TEXT__

Page 1

Lite närmare där det händer

Brf Navet i Hyllie. Vi bygger 86 moderna bostadsrätter en trappa upp från nya äventyr.


Brf Navet, här lever du urbant och jordnära på samma gång i en stadsdel som byggs på hållbarhet och framtidstro. Här går det lika fort att ta tåget till Köpenhamn som att cykla till Ribersborg.

2

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Öppna dörren till livets äventyr Hemmet är platsen allting kretsar kring. Som cykelhjulets ekrar leder alla vägar hem till navet i ditt liv. Därför kallar vi vårt nya bostadskvarter i centrala Hyllie för Brf Navet. Här bor du mitt i ­händelsernas centrum, med bekvämt nära till allt som det nya Hyllie erbjuder och på cykelavstånd till hela Malmös utbud. I Brf Navet bor du en trappa upp från livets äventyr. Du bestämmer själv vad nästa blir. Innehåll......................................................................sid Lite närmare där det händer i Hyllie.......................................... 4 Ny bostad med dig i centrum......................................................7 Flexibel ­inredningsvägg...........................................................11 Välplanerade och ­moderna bostäder.......................................12 Ett Hyllie för alla smaker...........................................................21 Ett förladdat Jojo-kort som inflyttningspresent......................22 Planritningar Torghuset........................................................... 23 Townhouse............................................................................... 54 Planritningar Townhouse........................................................60 Rumsbeskrivning.....................................................................68 Byggnadsbeskrivning..............................................................69 Det här är Trygghetsfilosofin................................................... 70 Välkommen till ett hem för hela livet.......................................71 Bostadsrättsföreningen............................................................72 Lugn du köper en Riksbyggenbostad...................................... 73 Planeten skall med....................................................................74 Brf Navets ekosystemtjänster................................................. 76 När andra säger hej då, säger vi hej hej.................................. 79 Nyfiken på Riksbyggen?..........................................................80

VISUALISERINGAR ÄR GJORDA AV VISUALISERA ARKITEKTUR AB. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

3


Att bosätta sig i Brf Navet är att bosätta sig på en av Malmös mest spännande adresser just nu. Du bor mitt där allt finns. Samtidigt har du hela världen inom bekvämt räckhåll.

Lite närmare där det händer i Hyllie 4

|

BRF NAVET

I Brf Navet får du tillgång till en gemensamhetslokal med stor takterrass, och det finns också härliga takterrasser till varje trapphus. Smarta lägenheter och townhouse Brf Navet kommer att ta plats centralt i Hyllie, där ­Hyllie allé möter Atles gata. I huset erbjuder vi både, smart planerade ettor och tvåor för det mindre hushållet och större treor och fyror med plats för fler i ­familjen. I söder, där kvarteret vetter mot Sivs gränd, skapar

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Malmö Arena Emporia

ö lm a M

Pildam msväg en

Lo re ns bo rg sg ata n

ägen orpsv t e n n A

n mi 8 C

Hyllie station in 3m 1 p tru Kas

Brf Navet

Hyllie allé

Hyllievångsskolan

vi unika townhouse med 10 lägenheter i två etage. Totalt blir det 86 moderna bostadsrätter på attraktivt läge i Hyllie. I stort sett alla lägenheter får balkong, terrass eller uteplats. I Brf Navet får du tillgång till en gemensamhetslokal med stor takterrass, och det finns också härliga takterrasser till varje trapphus. Vi har också sett till att göra det enkelt att både serva och förvara favorithojen. Även om du bor bara en station från stan är det många som föredrar pedalkraft. I husets entrélobby placerar vi en cykelverkstad som blir en samlingspunkt för alla i huset.

E6 ca 5 min

Hyllie stationsväg

Ny bostad – nya äventyr En av de bästa sakerna med att flytta in i en alldeles nybyggd lägenhet i Brf Navet är att allt är nytt och fräscht. Och inte minst modernt och enhetligt när det gäller val av material och inredningsdetaljer. Ett vackert parkettgolv är lagt, köket är inrett, bad­ rummet är kaklat och klart och du blir först att bo och leva i ditt nya hem. Ditt nya äventyr blir den lustfyllda uppgiften att inreda lägenheten med hemkänsla och din personliga stil. Ge dig ut på skattjakt, ta fram din inre designer och skapa ditt eget drömhem.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

5


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Ny bostad med dig i centrum

I utformningen av Brf Navet har vi tänk på din trivsel, både ute och inne. Vi vill att du ska bo bra och få bästa förutsättningarna att må bra.

Hur många dagar finns det på ett år? 365 skulle nog de flesta svara. Bosätter du dig i Brf Navet skulle du kunna tillägga att det finns 365 olika äventyr varje år. Nästan i alla fall. Utanför din nya bostad finns kreativitet och lust, restauranger, vackra cykel- och promenadstigar, shopping, eve­ nemang, bad, mat från alla världens hörn, gröna parker och tillgång till träning – både inne och ute. Du bor mitt där allt finns. Samtidigt har du hela världen inom bekvämt räckhåll med City­ tunneln utanför och bara 13 minuter till Kastrup. Att bosätta sig i Brf Navet är att bosätta sig på en av Malmös mest spännande adresser just nu.

markeras med formgjuten betong. Townhousen mot Sivs gränd får vackert slaget tegel och puts i ljusare toner. Brf Navets huvudgavel mot norr kommer att synas på långt håll och bli ett signum för ­k varteret. Denna har fått en ­karakteristisk ­utformning med sitt branta, assymetriska sadel­­­ tak. Fasadgestaltningen är väl genomarbetad med fönsterpartier som är omsorgsfullt place­ rade för att få en tilltalande fasadkomposition. ­Stora fönster­partier välkomnar ljuset och skåde­ spelet från staden utanför. I utformningen av Brf Navet har vi tänk på din trivsel, både ute och inne. Vi vill att du ska bo bra och få bästa förutsättningarna att må bra. Oavsett vilken storlek din nya bostad har är den ­välplanerad och funktionell. Lägenheternas bal­ konger vänder sig huvudsakligen in mot gården, där även uteplatser för bostäderna i markplan finns. En del av lägenheterna har ingång via en entrébalkong som delas med grannen. Mot Atles gata får bostäderna mindre franska balkonger för vädring och en nypa luft.

Fint, charmigt kvarter med stadsmässig karaktär Brf Navet utgör ena halvan av ett bostadskvarter på Hyllie allés södra sida, mitt emot Hyllie allétorg. Byggnaderna kommer att bestå av tre ­huskroppar om fyra till sex våningar och utformningen knyter an till den karaktärsstarka arkitektur som präglar det nya Hyllie. Exteriört får husen ­gatufasader i ett livfullt rött tegel med entrépartier som

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

7


Takterrasser och gemensamhetslokal på hög nivå I alla tre trapphus kommer det att finnas gemen­­­samma takterrasser med fin utsikt över ­omgiv­ningarna. Här kan du flytta upp m ­ iddagen, ta en eftertänksam timeout för dig själv eller njuta av frukostögonblicket innan du cyklar iväg till jobbet. I anslutning till ­ yllie allé får du ­tak­terrassen i ­trapphuset utmed H tillgång till husets ­gemen­samhets­lokal med utsikt över Hyllies takåsar. En social samlings­plats på bästa läge

högst upp i huset. Lokalen är utrustad med både kök och wc och kan användas till både p ­ rivata fester och gemensamma a­ ktiviteter för de boende i bostadsrättsföreningen. Brf Navets gård blir en prukande, grön oas In mot gården får byggnaderna ljus, putsad fasad. Från gårdsperspektivet kommer huset att ge ett lite lättare, svalare intryck och stå i fin kontrast till

Gemensamhetlokal med utsikt över Hyllies takåsar.

8

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


växtligheten. Gården blir en prunkande grön oas med sittplatser och mysiga pergolor där du kan samla vänner och grannar för en trevlig grillkväll. Vi tänker lite extra på dig som har cykel Hyllie ligger strategiskt bra till för att ta sig fram med pedalkraft till arbetsplatser och nöjen i cykel­staden Malmö. Därför har vi också sett till att göra det ­enkelt att hålla favorithojen i bra skick. När du flyttar

in i Brf Navet får du tillgång till en c­ ykelverkstad som ligger i anslutning till entrélobbyn mot H ­ yllie Allé. Detta kan bli husets träffpunkt med sin sitt­ grupp som inbjuder till socialt mingel. Här kan du stämma träff med vännen, mecka med din hoj och få tips från husets andra c­ ykel­ägare. Under huset ­kommer det att fi ­ nnas källare med lägenhets­förråd och cykelrum. Har du bil kan du hyra p-plats i något av om­rådets p-hus.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

9


Brf Navets entrélobby mot Hyllie allé. I alla trapphusentréerna finns leveransboxar som underlättar för dig när du beställt något på nätet som skickas hem till dig.

10

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


ca 55 m Spaljé med planteringslåda

Entrébalkong Ej privat

Flexibel ­inredningsvägg

BH 700

Planlösning över lägenhet 2 rok med flexibel ­inredningsvägg.

Hall ca 12,5 m² G

Sovrum ca 10,5 m²

G G G G

Bad/Tvätt ca 5 m²

K/F

Kyl/Frys

DM

Diskmaskin

Inbyggnadshäll

TM TT

ST G L

TM

Tvättmaskin

G

TT

Torktumlare

K/F

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Kök/Vardagsrum ca 25 m²

Ugn Micro i överskåp

Överskåp

Handdukstork

Nedan några varianter på flexibel inredningsvägg.

Ru ca ms 2. höj 3m d

I vissa lägenheter finns en flexibel inredningsvägg i vilken det finns möjlighet att skapa extra för­ varing. Det finns olika varianter att välja mellan beroende på vilken lägenhet du flyttar in i. Kanske vill du ha skrivbordet i lilla hallen ­eller i sovrum­ met. Eller kanske passar det bättre att ha en hel vägg med garderober för ­livets alla saker. Det är upp till dig att bestämma vad som passar dig bäst.

DM

Balkongpla Lgh 0135, 0

BH

BH 0

Bröstningshöjd

BH 700

Kapphylla

Balkongplacering Lgh 0125, 0145

Balkon ca 1m

Balkong ca 1m²

LÄGENHETSNUMRERING

01

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

11


Välplanerade och ­moderna bostäder

12

|

BRF NAVET

Vi har redan gjort tänket med hur en bostad fungerar bäst. Från idé till färdig bostad. När du flyttar in överlämnar vi det roligaste till dig – att inreda ditt nya hem. Vardagsrum och kök ligger i öppen kontakt och bjuder in till socialt samspel. Parkettgolvet är lagt, väggarna nymålade och ett alldeles nytt, modernt, funktionellt kök finns på plats. Som en extra k­ valitet har flera av bostäderna också en ”inrednings­vägg” utmed lägenhetens ena långsida.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Visualisering av kök i lägenhet 0326.

Det ger dig extra valfrihet att till exempel skapa en arbetshörna eller helt enkelt ha extra förvarings­ plats i garderober. Vi har redan gjort tänket med hur en b ­ ostad fungerar bäst. Från idé till färdig bostad. Tillsam­ mans med arkitekten har vi snidat ut det bästa. Det lönar sig att köpa bostad av någon som verk­ ligen kan det här. Det gör vi. Vi har gjort allt grovjobb när du flyttar in och överlämnar bara det roligaste till dig – att sätta din egen inredningsstil och din egen smak på ditt nya hem. Det är klart – flyttar du in i Brf Navet får du ju alltid räkna med en inneboende – livslusten. Men den kräver varken extra säng eller tar så stor plats.

Vi har tänkt lite extra på entrévåningen I Brf Navet har vi lagt lite extra omsorg vid ­bo­städerna på entrévåningen mot Atles gata. Dessa har generös rumshöjd på uppåt 3,8 meter och i flera fall ­möjlighet till loft. Här finns bland annat ett antal genom­ gående tvåor med egen entré från gatan och privat uteplats mot gården. Individualistiska stadsbostäder för dig som gillar annorlunda. Karaktärsfulla vindslägenheter Även överst i huset finns bostäder utöver det ­vanliga. Här bjuder Brf Navet på karaktärsfulla vindslägen­ heter med takterrass. Bo bland takåsarna i charmiga bostäder med snedtak och takfönster.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

13


Visualisering av vardagsrum och kök med öppen planlösning i lägenhet 0152.

14

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

15


Visualisering av kök och vardagsrum med öppen planlösning i lägenhet 0152.

16

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

17


18

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Visualisering av badrum i lägenhet 0152.

Visualisering av sovrum i lägenhet 0152.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

19


Här hittar du ett av Sveriges största shoppingcenter.

20

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Ett Hyllie för alla smaker

Ett attraktivt framtidsval för dig som vill bo nära allt, det moderna och urbana men också det jordnära och lokala.

Navet i Hyllie – en bra mittpunkt att utgå ifrån Det är mångsidigheten och närheten till både det lugna och alla äventyr som är det unika med ­Hyllie. Den kontinentala, kosmopolistiska staden, kant i kant med det vackra, jordnära land­ skapet. Att bo i Brf Navet är att bo nära världen. Från ditt vardagsrum strålar möjligheterna ut som ekrar på ett hjul. Vissa sträcker sig bara en trappa ner, andra når långt ut i världen. Ta cykeln med favoritpicknicken ut på Tygelsjöstigen, shoppa och fika på Emporia eller ta tåget en bit bort till Köpenhamn. Ingången till alla äventyr ligger öppen. Hyllie rymmer bostäder, kontor, restauranger och spännande arkitektur. Här finns liv och rörelse men samtidigt skapas här också gröna ytor, små och stora andningsfickor för all typ av rekreation. Här bor du för att du vill ha allt inom räckhåll. För att du är rik på livslust, vill ha nära till kontinenten, centrum och ändå bo nära vacker miljö. Lika nära till frukostfrullen som till avgångshallen på Kastrup.

nära allt. Det är lika bra att ställa in en extra säng. För du kan räkna med besök av vänner, släkt och bekanta. De flesta blir nog stammisar. Här finns Malmös modernaste grundskola i grannkvarteret. Här hittar du Emporia, ett av Sveriges största shoppingcenter och ett ­sprillans nytt badhus. Hit kommer världsartister, shower och idrottare från hela världen för att spela i Malmö Arena. Här finns det moderna och urbana men också det jordnära och lokala. Jordbruksland­ skapet sträcker sig nästan inpå knuten, parker och lekplatser växer upp i takt med de småskaliga bostadskvarteren. För aktiva barn och vuxna är möjligheterna många med ridhus, fotbolls­ planer, ishall, kvällsöppna gym, skatepark och mycket mer i närområdet. Landskapet runt Hyllie ­inbjuder till löpturer, cykling och långa ­promenader i natursköna omgivningar.

Rikt liv förutsätter rik omgivning Hyllie har under de senaste åren blivit ett av ­Malmös hetaste boendeval. I och omkring ditt nya hem finns många attraktiva aktiviteter. Närheten till landsbygden, de goda kommunikationerna med utmärkta pendlingsmöjligheter med buss, tåg, bil eller cykel till arbetsplatser i hela ­regionen gör det till ett attraktivt framtidsval för dig som vill bo

Världen utanför din dörr Söker du upplevelser och äventyr lite längre bort finns flera stadsbusslinjer och tåg. In mot staden leder också flera bra cykelvägar som på bara några minuter tar dig till jobbet, skolan eller stranden. Köpenhamns flygplats ligger bara 13 minuter bort med tåg via Öresundsbron och Malmö city når du på fem minuter med tåget från Hyllie. Att bo i Brf Navet innebär verkligen att du har nära till allt. En trappa ner till livets äventyr. I alla fall början. Vart det leder bestämmer du.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

21


Ett förladdat Jojo-kort som inflyttningspresent Mobilitet I Brf Navet ska det vara möjligt att klara sig utan bilen. Vi på Riksbyggen älskar cyklar och har därför sett till att det finns gott om cykelplatser, ett fint cykelrum med verkstad samt en ­cykelpool med eldrivna lådcyklar! Om avståndet är längre än cykelavstånd så finns det utmärkta kollektiv­ trafikförbindelser i Hyllie. Riksbyggen bjuder därför på ett förladdat Jojo-kort med 1 000 kronor som inflyttningspresent. Behöver du någon gång ta bilen så kommer föreningen vara ansluten till bilpool som finns i området. Som boende i Brf Navet ingår medlem­ skapet i bilpoolen i 5 år. I samband med inflyttning samarbetar R ­ iksbyggen med en mobilitets­ konsult som k­ ommer informera ytterligare om dessa tjänster samt erbjuda varje lägenhet ett gratis rådgivnings­samtal för att hjälpa er att hitta ­smartare sätt att klara vardagen.

22

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Planritningar Torghuset

Mätning av Boarea (BOA)

Mätning av lägenhetens sammanlagda boarea utförs enligt standard SS 21054:2009. I boarean inräknas exempelvis innerväggar. På lägenhetsplanerna anges vissa ­golv­areor, dessa är inte inmätta med samma precision och regelverk som den totala lägenhetsarean, varpå viss avvikelse kan förekomma.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

23


G

0109

L

Bad/Tvätt ca 4 m²

Ru

m sh

öj d

ca

Garderob

KM

ST

2. 3m

1 Rok 2 ca 32,5 m

0108

Klk ca 5,5 m² Ö

Inbyggnadshäll DM

Ugn

Diskmaskin Överskåp Handdukstork

KM

Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

H

Högskåp

L

Linneskåp

BH

Bröstningshöjd

Ö

Överljus

Kök/Vardagsrum ca 22 m²

Spaljevägg

DM

Kyl/Frys

K/F

Micro i överskåp

H K/F

BH 900

Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

01

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.3m om inget annat anges.

3

0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän

0108 0109

1:100 d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 24 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


1 Rok ca 32,5 m2

0111

ST K/F DM

Inbyggnadshäll DM

c Lo öjd sh Klk m Ru ca 6,5 m²

Bad/Tvätt ca 4 m²

Stege till lo

Kök/Vardagsrum ca 21m²

Ugn

Kyl/Frys

K/F

Garderober

L

.1m a2

Micro i överskåp

G

KM

G

G

Spaljevägg

Diskmaskin, 40cm Överskåp BH 90 0

Handdukstork Kombimaskin

KM G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Marks ten

Trappsteg

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Sivs grän d

BRF NAVET

|

25


0332 0351 3407

KM

ca

2. 3m

1 Rok 2 ca 32,5 m

0322 3407 0351

sh öj d

Bad/Tvätt ca 4 m²

G

Kyl/Frys

K/F

Ru

m

G G

Hall ca 5,5 m²

Inbyggnadshäll

ST

Handdukstork

K/F

Kombimaskin

DM

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Balkongplacering Lgh 0332, 0351

Ugn

G

Kök/Vardagsrum ca 22 m²

Ugn

KM

L

Överskåp

Micro i överskåp

Diskmaskin

Micro i överskåp

DM

BH 0

Bröstningshöjd

Balkong ca 1m²

Kapphylla

BH 0 BH 700

BH 700

Balkong ca 1m²

Balkongplacering Lgh 0322, 3407

LÄGENHETSNUMRERING Lägenhet 0322, 0332, 0351

01

1

Trapphus

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3407

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 26 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


1 Rok 2 ca 34 m

Mur

Mur

0211

Marksten

Uteplats ca 11 m²

+24,020

Kök/ Vardagsrum ca 21 m²

Stege till lo

Kyl/Frys

K/F

Micro i överskåp

Ugn

BH 700

AK

DM K/F 0200 ENTRÉHall 2

Inbyggnadshäll DM

Rum

Diskmaskin

shö

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Överskåp

a2 .3m

KM

Handdukstork

Hall ca 6,5 m²

jd c

Lo

ST

G

G

L

Kombimaskin

KM G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

01

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

1

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.7m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

27


1 Rok 2 ca 34 m

0222 0242

0232 0252

EI60

Balkong ca 7 m²

Micro i överskåp

Ugn

BH 700

Kök/ Vardagsrum ca 21 m²

G

Kyl/Frys

K/F

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Inbyggnadshäll DM

Diskmaskin

KM

Överskåp

Rumshöjd ca 2.3m

Handdukstork

Ru

m

DM K/F

L

sh

öj

d

ca

2. 3m

Hall ca 6,5 m²

ST G G

Hall ca 3 m²

Kombimaskin

KM G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 28 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


1 Rok 2 ca 34 m

0223 0243

0233 0253

EI60

Balkong ca 7 m²

DM

Micro i överskåp

Ugn

BH 700

Kök/ Vardagsrum ca 21 m²

K/F

L

Kyl/Frys

K/F

ST

Inbyggnadshäll DM

G

Diskmaskin

G

R

d

öj

sh

um

ca

3m 2.

G

Hall ca 6,5 m²

Överskåp

Bad/Tvätt ca 5,5 m² KM R

Hall umshöjd ca 2 ca 3,5 m² .3m

Handdukstork Kombimaskin

KM G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

29


1 Rok 2 ca 34 m

0324 3409 0353

Ru

m

sh

Inbyggnadshäll

2. 3m

Bad/Tvätt ca 4 m²

ST

DM

Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

Ugn Micro i överskåp

K/F

Handdukstork

Kök/ Vardagsrum ca 23,5 m²

Balkongplacering Lgh 0334, 0353 Ugn Micro i överskåp

Överskåp

BH

ca

KM

L

Diskmaskin

KM

d

Hall G ca 6,5 m²

Kyl/Frys

DM

G

öj

G

K/F

0334 0353 3409

BH 0

BH 0 BH 700

Bröstningshöjd

Balkongplacering Lgh 0324, 3409

Kapphylla

Balkong ca 1m²

BH 700

Balkong ca 1m²

LÄGENHETSNUMRERING Lägenhet 0324, 0334, 0353

01

1

Trapphus

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3409

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 30 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


1 Rok 2 ca 35 m

0123 0143

0133 0153

Ru ca ms 2. höj 3m d

KM Bad/Tvätt ca 5,5 m²

G

G Hall ca 5 m² L G ST

Kyl/Frys

K/F

Inbyggnadshäll DM

Diskmaskin Överskåp BH 700

Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

DM Balkongplacering Lgh 0133, 0153

BH 0

Handdukstork KM

K/F Ugn Micro i överskåp

Kök/ Vardagsrum ca 23 m²

Balkongplacering Lgh 0123, 0143

Balkong ca 1m²

STPR

Balkong ca 1m²

BH 700

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

31


2 Rok 2 ca 39 m

0110

L

G

Bad/Tvätt ca 4 m²

STPR Väggskåp ovan sängplats

Sovrum ca 8 m²

BH 900

KM

G G

DM

Ugn

Diskmaskin Överskåp Handdukstork

BH 900 90 0

Inbyggnadshäll

Kök/Vardagsrum ca 26,5 m²

BH

DM

Kyl/Frys

K/F

Spaljevägg

K/F

Micro i överskåp

ST

Kombimaskin

KM G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

01

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.3m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 32 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


2 Rok 2 ca 49 m

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Mur

Mur

0114

Marksten

Uteplats ca 8.5 m² BH 700

G G Sovrum ca 13,5 m²

G L G

G

Ru ms Lo höj d

ca

2. 3m

Kyl/Frys Inbyggnadshäll Diskmaskin Överskåp

DM

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare Handdukstork

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

shö

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

jd c

a2 .3m

Lo

KM

TM TT

Kök/Vardagsrum ca 23 m² Spaljevägg

BH 90 0

Bröstningshöjd Kapphylla

Rum

Stege till lo

Ugn

DM

ST Inre hall ca 6 m² K/F Micro i överskåp

K/F

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Marks ten

Trappsteg Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

01

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.6m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

33


Mur

0116

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Marksten Uteplats lgh 0115 ca 10 m² lgh 0116 ca 9 m²

Mur

2 Rok 2 ca 52 m

0115

BH 700

G G Bänkskiva Alt. Garderob

Sovrum ca 18 m²

G G R

G L umshöj dc o a2 .3m L

K/F

Överskåp

DM

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare Handdukstork

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

TM TT

Stege till lo

Ugn

Diskmaskin

Micro i överskåp

Inre hall ca 5 m²

Inbyggnadshäll DM

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

ST

Kyl/Frys

K/F

Kök/Vardagsrum ca 22,5 m² Spaljevägg

BH 90 0

Bröstningshöjd Kapphylla

Marks ten

Trappsteg Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

0116 0115

01

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.8m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 34 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


0113

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Mur

Marksten

Uteplats ca 9m² lgh 0112 ca 9,5m² lgh 0113

Mur

2 Rok 2 ca 52,5 m

0112

BH 700

0300A

G G G G Sovrum ca 17,5 m²

L G R

G L umshö jd o

Kyl/Frys

Inre hall ST ca 5,5 m²

Diskmaskin

K/F

Överskåp

DM

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare Handdukstork

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Micro i överskåp

DM

2.3 m

Inbyggnadshäll

Ugn

K/F

ca

Bad/Tvätt ca 5 m² TT TM

K/F

Stege till lo

DM

Kök/Vardagsrum ca 22,5 m² Spaljevägg

BH 90 0

Bröstningshöjd Kapphylla

ST

Marks ten

Trappsteg Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 0113 0112

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Atles gata

1

BRF NAVET

|

35


2 Rok 2 ca 54 m

0221 0241

0231 0251

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Balkong ca 7 m²

BH 700

Balkong ca 7 m²

BH 700

G G

Sovrum ca 13,5 m²

G

Kök/ Vardagsrum ca 21 m²

L G G

ms

Ru

TT TM

G

jd

ST

Överskåp

Kök/Vardagsrum ca 24,5 m²

Ugn Micro i överskåp

Handdukstork Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

BH 0

Bröstningshöjd

BH 700

Balkongplacering Lgh 0221, 0241

Kapphylla

K/F

Ru

m

sh

öj

d

ca

2. 3m

ca 6,5 m²

KM Rumshöjd ca 2.3m

Diskmaskin

KM

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Inre hall ca 6 m²

Inbyggnadshäll DM

m 2.3

Kyl/Frys

K/F

ca

Bad/Tvätt ca 5 m²

Hall ca 3 m² G VS/Balkongplacering VENT. Våning 6

DM

Lgh 0231, 0251

CENTRALSCHAKT TILL-/FRÅNLUFT

STPR

Balkong ca 1m²

BH 0 BH 700

Balkong ca 1m²

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 36 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


2 Rok 2 ca 54 m

0224 0244

0234 0254

ong Entrébalk t a v ri p j E

Balkong ca 7 m²

Balkong ca 5,5 m² BH 700

BH 700

Sovrum ² ca 10,5 m

Kök/ Vardagsrum ca 21 m²

2.3 m

Sovrum ca 12,5 m²

R

ca 6,5 m² Inbyggnadshäll

Diskmaskin

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

G

Städskåp

L

Linneskåp

BH

jd hö ms

Inre hall G ca 5,5 m²

TM TT

K/F DM

Handdukstork

ST

G KM

R

TM

Garderob

Bad/Tvätt ca 5 m²

Hall umshöjd ca 2 ca 3,5 m² .3m

Överskåp

G

Bad/Tvätt ca 5 m²

Balkongplacering Lgh 0234, 0254 Ugn Micro i överskåp

DM

G

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Ru

c

L

Ugn Micro i överskåp

Kyl/Frys

K/F

um

d

öj

sh

G

ca

ST m .3 a2

BH 700

Kök/Vardagsrum ca 26 m²

BH 0

Bröstningshöjd

STPR

BH 700

Balkongplacering Lgh 0224, 0244

Kapphylla

BH 0

Balkong ca 1m²

Balkong ca 1m² Hyllie allé

1 LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

2

Lägenhet

Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

3

Brf Navet 1

2

3

4

Sivs grän

d

5

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

37


0331

BH 700

BH 700

ST Klk ca 4,5 m²

Sovrum ca 11,5 m²

Torktumlare

K/F DM

Handdukstork G

Garderob

ST

Städskåp

H

Högskåp

L

Linneskåp

Kök/Vardagsrum ca 25,5 m²

G G

ca 5,5 m²

Ugn

G

BH 0 BH 0

Balkong ca 11 m²

Bröstningshöjd Kapphylla

L ST K/F DM

Micro i överskåp

BH

2. 3m

TT

H

ca

Tvättmaskin

d

TM

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

öj

Överskåp

G

AK

m

G

R ca ums 2. hö 3m jd

Diskmaskin

Micro i överskåp

DM

Hall ca 5,5 m²

TT TM

Inbyggnadshäll

G

sh

Kyl/Frys

K/F

L

Ru

2 Rok 2 ca 54,5 m

0321 3406

LÄGENHETSNUMRERING Lägenhet 0321, 0331

01

1

Trapphus

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3406

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2,5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 38 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


2 Rok 2 ca 55 m

0124 0144

0134 0154

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Entrébalkong Ej privat

Spaljé BH 700

Hall ca 12,5 m² G

Sovrum ca 10,5 m²

G G G

Bad/Tvätt ca 5 m²

Kyl/Frys

K/F

Inbyggnadshäll DM

TM TT

Ru ca ms 2. höj 3m d

G

ST

Diskmaskin

G L

TM

Tvättmaskin

G

TT

Torktumlare

K/F

Handdukstork G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Kök/Vardagsrum ca 25 m²

Ugn Micro i överskåp

Överskåp

DM

Balkongplacering Lgh 0134, 0154

BH 0

BH 0

Bröstningshöjd

BH 700

Kapphylla

Balkongplacering Lgh 0124, 0144

Balkong ca 1m²

Balkong ca 1m²

BH 700

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

39


2 Rok 2 ca 55 m

0125 0145

0135 0155

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Spaljé med planteringslåda

Entrébalkong Ej privat BH 700

Hall ca 12,5 m² G

Sovrum ca 10,5 m²

G G G

Bad/Tvätt ca 5 m²

Kyl/Frys

K/F

Inbyggnadshäll DM

TM TT

Ru ca ms 2. höj 3m d

G

ST

Diskmaskin

G L

TM

Tvättmaskin

G

TT

Torktumlare

K/F

Handdukstork G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Kök/Vardagsrum ca 25 m²

Ugn Micro i överskåp

Överskåp

DM

Balkongplacering Lgh 0135, 0155

BH 0

BH 0

Bröstningshöjd

BH 700

Kapphylla

Balkongplacering Lgh 0125, 0145

Balkong ca 1m²

Balkong ca 1m²

BH 700

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 40 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


2 Rok 2 ca 55 m

0325 3410 0354

0335 0354 3410

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Entrébalkong Ej privat

Spaljé

BH 700

Hall ca 12,5 m²

Sovrum ca 10,5 m²

G G

Inbyggnadshäll

G

Diskmaskin

G

Överskåp

G

KM

Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

ST

d öj sh m m .3 Ru ca 2

Handdukstork

Bad/Tvätt ca 5 m²

TT TM

G L G

Bröstningshöjd

K/F

Kapphylla

DM

Balkongplacering Lgh 0335, 0354 Ugn Micro i överskåp

DM

Kyl/Frys

Ugn Micro i överskåp

K/F

Kök/Vardagsrum ca 25 m²

BH 0 BH 700

LÄGENHETSNUMRERING

Balkongplacering Lgh 0325, 3410

Lägenhet 0325, 0335, 0354

01

1

Trapphus

ca 25 m²

BH 0

Balkong ca 1m²

BH 700

Balkong ca 1m²

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3410

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

41


2 Rok 2 ca 55 m

0326 3411 0355

0336 0355 3411

Spaljé med planteringslåda

I denna lägenhet finns möjlighet till ”inredningsvägg”. Se sidan 11.

Entrébalkong Ej privat BH 700

Hall ca 12,5 m²

Sovrum ca 10,5 m²

G G

Inbyggnadshäll

G

Diskmaskin

G

Överskåp

G

KM

Kombimaskin

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

ST

d öj sh m m .3 Ru ca 2

Handdukstork

Bad/Tvätt ca 5 m²

TT TM

G L G

Bröstningshöjd

K/F

Kapphylla

DM

Kök/Vardagsrum ca 25 m²

Balkongplacering Lgh 0336, 0355 Ugn Micro i överskåp

DM

Kyl/Frys

Ugn Micro i överskåp

K/F

BH 0 BH 700

LÄGENHETSNUMRERING

Balkongplacering Lgh 0326, 3411

Lägenhet 0326, 0336, 0355

01

1

Trapphus

Balkong ca 1m²

ca 25 m²

BH 0 BH 700

Balkong ca 1m²

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3411

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 42 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


3 Rok 2 ca 72,5 m

Mur

Mur

0212

Marksten

Uteplats ca 10 m² lgh 0115 ca 9 m² lgh 0116

Uteplats ca 13,5 m² +24,020

BH 700

BH 700

G G

a Bänkskiv erob Alt. Gard

Vardagsrum ca 15 m²

F

Frys

G Ru

ms

G

Inbyggnadshäll

jd

ca

L Hall ca 7 m² 2.3 m

G

Diskmaskin

DM

G

ST G

Överskåp Tvättmaskin

TT

Torktumlare Handdukstork Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

Sovrum 2 ca 7,5 m²

K/F

TM TT

F Kök ca 17 m²

K DM

DM

shöj

d ca

2.3m

Inre hall

Ugn

G

0200A 2

TRAPPHUS 30 ST+ 5 ST PAKETBOXAR

Frånvalsvägg

ST

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Garderober

G POSTBOXAR:

Inre hall ca 3 m²

Rum

G Lo L

verskåp Micro i ö

TM

BH

Rumshöjd ca 2.3m Lo

Frånvalsvägg

Kylskåp

G Stege till lo

verskåp Micro i ö

0200 ENTRÉHall 2

K

G

Sovrum 1 ca 13,5 m²

BH 900

Bröstningshöjd

STPR

BH 900

Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

01

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

1

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 3.6m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

43


DM

Diskmaskin

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Kök ca 14,5 m²

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Balkong ca 5,5 m²

BH 700

BH 700

0323 3 rok

Bröstningshöjd

BH 700

Balkong ca 1m²

Sovrum 2 ca 11 m²

BH 0

Garderob

G Frånval

Vardagsrum ca 18,5 m²

Handdukstork G

DM

K/F

ST

L

G

Ugn

Överskåp

ca 2.3m

Frånval Sovrum 2 ca 11 m²

Balkong ca 1m²

ST

Rumshöjd

K

Sovrum 1 ca 14,5 m²

BH 700

DM

L F

Inbyggnadshäll

Sovrum 1 ca 14,5 m²

G

BH 0

Frys

G

BH 700

F

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Frånvalsvägg

Kylskåp

Micro i överskåp

K

G

Balkongplacering Lgh 0333, 0352

BH 700

G

TT TM

Balkongplacering Lgh 0323, 3408

BH 0

Rum ca 2 shöjd .3m

Hall ca 6 m²

G ca 6,5 m²

G

Ru

m

sh öj

d

ca

2. 3m

0333 0352 3408

Ugn Micro i överskåp

3 Rok 2 ca 72,5 m

0323 3408 0352

BH 700

BH 700

Fönsterplacering Lgh 0323, 3408

Fönsterplacering Lgh 0333, 0352

Kapphylla

LÄGENHETSNUMRERING Lägenhet 0323, 0333, 0352

01

1

Trapphus

Hyllie allé

1 Våning

Lägenhet

1

Lägenhet 3408

1 Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 44 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


3 Rok 2 ca 74,5 m

Rumshöjd ca 1,3m

Terrass ca 8,5 m²

BH 0

Spaljé

Spaljé

0163

Sovrum 2 ca 8,5 m²

BH 0

L

Rumshöjd ca 2,6m

G

G

G Snedtak ca 2,6m

0100 TRAPPHUS 1

Bad/Tvätt TM ca 5,5 m² TT

Snedtak ca 3,2m

K

Kylskåp

F

Frys

F

Inbyggnadshäll DM

K Kök/Matplats ca 13,5 m²

Diskmaskin

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

G G

Sovrum 1 ca 14 m²

Sovrum 2 ca 16,5 m²

Snedtak ca 3,2m

G G

G

G

BH 800 Överskåp anpassat till taklutningen

BH 800

BH 800

Garderob anpassad till taklutning

Garderob anpassad till taklutning

A-40.2-0

BH

Hall ca 11,5 m²

Rumshöjd ca 1,2m

Handdukstork G

G

G

DM

Ugn

Överskåp

Micro i överskåp

Vardagsrum ca 20 m²

ST

02

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

01

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

1

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

45


Rumshöjd ca 1,3m

Terrass ca 8,5 m²

BH 0

Spaljé

3 Rok 2 ca 75,5 m

0261

AK

Sovrum 2 ca 8,5 m²

BH 0

L

Rumshöjd ca 2,6m

G

G

G Snedtak ca 2,6m

Vardagsrum ca 20 m² Bad/Tvätt TT ca 5,5 m² TM

Snedtak ca 3,2m

LYFT-

AK

PLATTA

K

Kylskåp

F

Frys

F

Kök/Matplats ca 13,5 m²

Inbyggnadshäll DM

K

Överskåp TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

TRAPPHUS 2

G G

ST

G

Sovrum 1 ca 13,5 m²

VS/ VENT. Våning 6 Snedtak ca 3,2m TILL-/FRÅNLUFT CENTRALSCHAKT

G

Rumshöjd ca 1,2m

Handdukstork G

Hall ca 6 m²

DM

Ugn

Diskmaskin

Micro i överskåp

Överskåp uk 2.3m

BH 800 Överskåp anpassat till taklutningen

BH 800 Garderob anpassad till taklutning

EI60

EI60

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1 LÄGENHETSNUMRERING

01

1

1 Våning

2

Lägenhet

Atles gata

Trapphus

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 46 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


3 Rok 2 ca 76 m

0362

BH 0

Spaljé

Rumshöjd ca 1,3m

Sovrum 2 ca 8,5 m²

0300

G

TRAPPHUS 3

G

G

Terrass ca 8,5 m² BH 0

L

Rumshöjd ca 2,6m

Snedtak ca 2,6m

Vardagsrum ca 20,5 m² G

G

ST

Bad/Tvätt TT ca 5,5 m² TM

Snedtak ca 3,2m

Kylskåp

F

Frys

DM

Inbyggnadshäll DM

Snedtak ca 3,2m

Diskmaskin

Sovrum 1 ca 17 m²

Överskåp TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

G G

F

Kök/Matplats ca 14 m² Snedtak ca 3,2m

G

Rumshöjd ca 1,2m

Rumshöjd ca 1,2m BH 800

Handdukstork G

Sovrum 1 ca 13,5 m²

K

Ugn

K

Micro i överskåp

Hall ca 11,5 m²

3 rok0362 76,0 m²

BH 800

EI60

BH 800

Garderob anpassad Överskåp anpassat till taklutning till taklutningen

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1 LÄGENHETSNUMRERING

01

1 Våning

2

Lägenhet

Atles gata

Trapphus

1

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

47


3 Rok 2 ca 77,5 m

Sovrum 2 ca 8 m²

Terrass GEMENSAM

G

G

G

BH 0

Rumshöjd ca 1,3m

Spaljé

Spaljé

0262

Balkong ² ca 8,5 m

Terrass ca 8,5 m²

BH 0 BH 0

Rumshöjd ca 2,6m

L

Snedtak ca 2,6m Snedtak

Klk ca 1,5 m²

Kylskåp

F

Frys

Vardagsrum ca 22 m²

Överskåp uk 2.3m

Hall ca 9 m²

K DM

Inbyggnadshäll

G

ST

Diskmaskin

DM

G

Snedtak ca 3,2m

Överskåp TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Sovrum 1 ca 14 m²

G

kåp ro i övers Ugn Mic

K

TM Bad/Tvätt ca 5,5 m² TT

ca 3,2m

lats Kök/Matp ² ca 14 m

G

F

F

Snedtak

ca 3,2m

Rumshöjd ca 1,2m

Rumshöjd ca 1,2m

Handdukstork

BH 800

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH 800

STPR Garderob anpassad till taklutning

Klädkammare

BH

Bröstningshöjd

EI60

Klk

Överskåp anpassat till taklutningen

Kapphylla

Hyllie allé

1 LÄGENHETSNUMRERING

01

1

1 Våning

2

Lägenhet

Atles gata

Trapphus

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 48 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


3 Rok 2 ca 78 m

0121 0141

0131 0151

STPR

K DM Micro i överskåp

Kök/Matplats ca 12,5 m²

G

BH 700

G

Ugn

Balkong ca 1m²

Vardagsrum ca 20,5 m²

BH 0

Balkong ca 10 m²

F

Ru ca msh 2.3 öjd m

G ST

Balkongplacering Lgh 0121, 0141

Kylskåp

F

Frys

G

TT

Bad/Tvätt ca 5 m²

Vägg

Sovrum 2 ca 9,5 m²

Hall ca 8,5 m² G

G

G

L

G

G

AK

K

Sovrum 1 ca 12,5 m²

TM

BH 700

BH 700

G

jd hö ms 3m Ru a 2. c

G

Entrébalkong

Ej privat Inbyggnadshäll

Balkongplacering Lgh 0131, 0151

Överskåp TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

STPR

DM

Micro i överskåp

Ugn

Kök/Matplats ca 12,5 m²

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

Balkong ca 1m²

Handdukstork

BH 700

Diskmaskin

DM

Dörr

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

49


3 Rok 2 ca 78 m

0162

TT G

ST

G

Snedtak ca 3,2m

TM

Hall ca 11,5 m²

DM

H

Rumshöjd ca 1,8m

ST

Kök/Matplats ca 13,5 m²

Hall ca 4,5 m²

Vardagsrum ca 26 m²

Balkong 6,2 m²

BH 0

Bad/Tvätt ca 7 m²

Snedtak ca 2,6m 0100 TRAPPHUS 1

K

Micro i överskåp

Ugn

F

BH 0

Rumshöjd ca 1,8m

A-40.2-001 Kylskåp

F

Frys

DM

Sovrum 2 ca 16,5 m² G

L

Inbyggnadshäll

G

G

Diskmaskin

G

G

Snedtak ca 3,2m BH 0

K

Sovrum 1 ca 7,5 m²

Rumshöjd ca 1,2m

Överskåp TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

BH 800

Garderob anpassad till taklutning

Handdukstork G

BH 800

BH 800

Bröstningshöjd Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

01

1

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 50 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


3 Rok 2 ca 86 m 0100 TRAPPHUS 1

BH 700

0122

Sovrum 1 ca 14,5 m²

TT Bad/Tvätt ca 5,5 m² TM G

jd shö Rum2.3m ca

ST

G

G

G

Ru ca 2mshöj .3m d

L

ca 5 m² L

Diskmaskin

G

Överskåp

ST

TM

Tvättmaskin

K/F

TT

Torktumlare Handdukstork

G

Garderob

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

BH 0

Köksö

F

K G Vardagsrum ca 18,5 m²

Garderob Ugn Micro i överskåp

DM

Kök ca 28,5 m²

BH 0

Inbyggnadshäll

G

BH 0

Frys

G

DM Sovrum 2 ca 10,5 m²

Frånvalsvägg

F

Micro i överskåp

Kylskåp

Balkong ca 3,5 m²

Ugn

K

Ru ca ms 2. höj 3m d

DM

BH 0

STPR

Bröstningshöjd

BH 700

BH 700

Balkong ca 1m²

Kapphylla

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

01

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

1

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

51


0142

Sovrum 1 ca 14,5 m²

TT Bad/Tvätt ca 5,5 m² TM

0100 TRAPPHUS 1

BH 700

3 Rok 2 ca 86 m

0132 0152

G

jd shö Rum2.3m ca

ST

G

G

G

Inbyggnadshäll

L

Diskmaskin

G

0133

Överskåp

F

K/F

TT

Torktumlare

DM Sovrum 2 ca 10,5 m²

Handdukstork

ST

Städskåp

L

Linneskåp

BH

BH 0

Vardagsrum ca 18,5 m²

Garderob

Tvättmaskin

Garderob

K G

ST

TM

G

Kök 35 m²

Balkongplacering Lgh 0142

ca 18,5 m² BH 0

DM

G

BH 0

Frys

G

ca 6 m²

BH 0

F

Hall

Frånvalsvägg

Kylskåp

Ugn

K

Balkong

Köksö

DM

Micro i överskåp

Ru ca 2mshöj .3m d

L

BH 0

STPR BH 700

Bröstningshöjd

Balkongplacering Lgh 0132, 0152

Kapphylla

Balkong ca 1m²

BH 0 BH 700

Balkong ca 1m²

BH 700

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

Trapphus

1 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

01

Fönstersättning varierar något mellan våningsplanen. RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 52 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


4 Rok 2 ca 97 m

0361

Överskåp anpassat till taklutningen

BH 980

EI60 BH 980

Rumshöjd ca 1,3m

Kök/Matplats ca 18 m²

Snedtak ca 3,2m

m

BH 700

Snedtak ca 3,7m s

m

Ru

d

j hö

Kylskåp

F

Frys

K

Bad/Tvätt ca 5 m²

F

TM TT

G

G

L ST

Frånvalsvägg

Handdukstork G

Garderob

TM

Tvättmaskin

ST

Städskåp

TT

Torktumlare

L

Linneskåp

1

Snedtak ca 3,2m

G

Passage ca 4,5 m²

ST

G

Hall ca 11,5 m²

Hall ca 10 m²

Sovrum 2 ca 9 m²

G G G

G G G

Sovrum 1 ca 17 m²

BH 800 Garderob anpassad till taklutning

4 rok 0361 97,1 m²

BH 800

3 rok0362 76,0 m²

EI60

Hyllie allé

1

Bröstningshöjd

BH

Kapphylla

1

2

Lägenhet

Atles gata

Våning

G

Frånvalsgarderober

Frånvalsvägg BH 800

Överskåp

Trapphus

G

Rumshöjd ca 1,2m

LÄGENHETSNUMRERING

TRAPPHUS 3

Frånvalsvägg

Diskmaskin

01

G

GWC ca 2 m²

Inbyggnadshäll DM

0300

c

Vardagsrum ca 18 m²

Snedtak ca 3,2m

K

.7 a3

BH 700

Snedtak ca 3,7m

Sovrum 3 ca 7,5 m²

DM

Ugn

BH 0

Balkong ca 5,5 m²

Micro i överskåp

Rumshöjd ca 1,3m

RUMSHÖJD Ca 2.3m i Bad och WC i övrigt ca 3.2m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

53


5 townhouse som bjuder på 10 i­ nnovativa ­bostäder med stark karaktär. Stadsmässiga gathus med egen ingång från gatan och penthouse med privat takterrass.

Townhouse

Brf Navets townhouse är ett unikt boende för dig som uppskattar bostadsrättens bekvämlighet men också vill ha villaboendets privatliv och frihet. 10 townhouse med extra karaktär Vem drömmer inte om ett eget townhouse i stan? I Brf Navet ingår 5 townhouse som ­vardera

54

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


r­ ym­mer två etagelägenheter. Dessa urbana familje­bostäder om 4 rum och kök ligger mot Sivs gränd i söder. De två nedre våningarna rymmer ­bostäder i två plan med egen ingång från gatan och uteplatser mot både gatan och gården. De två övre ­våningarna rymmer ­bostäder som vänder upp och ner på boende­ begreppet med sin okonventionella utformning. Det är lägenheter i två etage med en stor terrass

på taket som uteplats. Här ligger ­entréplan med kök och sällskapsytor en trappa upp på plan 4, medan sovavdelning och allrum ligger en trappa ner på plan 3. Från plan 4 når du både bostadens balkong i bästa söderläge och den stora tak­ terrassen ytterligare en trappa upp. Brf Navets townhouse är ett unikt boende för dig som upp­ skattar bostads­rättens bekvämlighet men också vill ha villaboendets privatliv och frihet.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

55


Visualisering av vardagsrummet i townhouse 3401. 56

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

57


Visualisering av badrum i townhouse 3401.

Visualisering av sovrum i townhouse 3401.

58

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Visualisering av kök i townhouse 3401.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

59


Planritningar Townhouse

60

|

BRF NAVET

Mätning av Boarea (BOA)

Mätning av lägenhetens sammanlagda boarea utförs enligt standard SS 21054:2009. I boarean inräknas exempelvis innerväggar. På lägenhetsplanerna anges vissa ­golv­areor, dessa är inte inmätta med samma precision och regelverk som den totala lägenhetsarean, varpå viss avvikelse kan förekomma.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


4 Rok 2 ca 109 m

Mur

Mur

0101

Uteplats ca 7 m²

Våning 2

G

Frys

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Inbyggnadshäll U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

U/M K

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

Spaljevägg

Kök ca 13,5 m²

ST

Städskåp

H

Högskåp

L

Linneskåp

BH

Rumsh öjd ca 2.3m Frånvalsvägg

Sovrum 1 ca 11 m²

G Entréhall ca 4,5 m²

Mur

Garderob

Klk ca 7 m²

BH 0

STPR

Balkong ca 11 m²

Post

Hyllie allé

1

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

G

BH 0

LÄGENHETSNUMRERING

1

G

Marksten

Kapphylla

1

G L

BH 700

Entréplats ca 15 m²

Bröstningshöjd

G

Hall ca 11,5 m²

ST

Handdukstork G

H

EI60

F

DM

Överskåp

jd shö Rum2.3m ca

G

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

Inre hall ca 6,5 m²

TT TM

BH 700

Sovrum 3 ca 8 m²

Frånvalsvägg

F

BH 0

Kylskåp

Skåp uk: 2.3m

Frånvalsvägg

K

Sovrum 2 ca 11 m²

BH 700

BH 700

Vardagsrum ca 19 m²

BH 700

Garderober

Marksten

BH 0

Garderober tillval

Våning 1

RUMSHÖJD Ca 3,0 m Våning 1 Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

61


Mur

0104

Mur

4 Rok 2 ca 109 m

0102

Uteplats ca 11m² lgh 0102 ca 11,5m² lgh 0104

Våning 1

Marksten

Garderober tillval

BH 0

Våning 2

Inbyggnadshäll U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

Inre hall ca 6,5 m²

Tvättmaskin

ST

TT

Torktumlare

G

Städskåp

H

Högskåp

L

Linneskåp

BH

Klk ca 7 m²

G L G G

BH 0

Mur

ST

BH 700 BH 0

STPR

STPR

Balkong ca 7,5m² lgh 00102 ca 8m² lgh 00104

Entréplats ca 13 m²

Bröstningshöjd

H

Sovrum 1 ca 11 m²

DM

Entréhall ca 4m²

Handdukstork Garderob

2.3m öjd ca Frånvalsvägg

Kök ca 13,5 m²

Marksten

Kapphylla

Post

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

Trapphus

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

1

0102

RUMSHÖJD Ca 3,0 m Våning 1 Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

0104

1

G

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

Rumsh

K U/M

Spaljevägg

TM

G

TT TM F

Överskåp

Hall ca 11,5 m²

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

G

Frånvalsvägg

Frys

jd shö Rum2.3m ca

G

Garderober

F

Sovrum 2 ca 11 m²

Vardagsrum ca 19 m² Skåp uk: 2.3m

Kylskåp

BH 700

Sovrum 3 ca 8 m²

Frånvalsvägg

K

BH 700

3

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 62 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


4 Rok 2 ca 109 m

0105

Mur

Mur

0103

Uteplats ca 11 m²

Våning 2

BH 0

Vardagsrum ca 19 m²

G

Frys

Bad/Tvätt ca 5,5 m²

Inbyggnadshäll U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

U/M K

TM

Tvättmaskin

TT

Torktumlare

H

F

DM

Överskåp

Kök ca 13,5 m²

ST

Städskåp

H

Högskåp

L

Linneskåp

BH

Hall ca 11,5 m² Rumsh öjd ca 2.3m Frånvalsvägg

ST

ST

G Entréhall ca 4m² Mur

Garderob

Klk ca 7 m²

BH 0

STPR

G L

BH 700 BH 0

STPR

Post

Hyllie allé

1

LÄGENHETSNUMRERING

Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

01

0103

RUMSHÖJD Ca 3,0 m Våning 1 Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

0105

1

G

Marksten

Kapphylla

1

G

Balkong ca 7,5 m²

Entréplats ca 14m² lgh 0103 ca 12,5m² lgh 0105

Bröstningshöjd

G

Sovrum 1 ca 11 m²

Spaljevägg

Handdukstork G

Ru ca 2mshöjd .3m

G

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

Inre hall ca 6,5 m²

TT TM

Sovrum 3 ca 8 m²

Frånvalsvägg

F

Skåp uk: 2.3m

Kylskåp

BH 700

Sovrum 2 ca 11 m²

Frånvalsvägg

K

BH 700

Garderober

Marksten

Garderober tillval

Våning 1

3

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

63


4 Rok 2 ca 112 m

3401

Entrébalkong Ej privat BH 700

STPR

jd shö Rum2.3m ca

G

U/M K

Bad/Tvätt ca 5 m²

Rumsh öjd ca 2.3m Frånvalsvägg

TT TM L

Sovrum 1 ca 11 m²

G

Klk ca 8 m²

G Vardagsrum ca 18,5 m²

Garderober

G

BH 0

Frånvalsvägg

F

BH 0

H

Terrass ca 50 m²

G Inre hall ca 6,5 m²

Hall ca 10,5 m²

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

BH 700

ST

Kök/Matplats ca 14,5 m²

DM

G

G

Skåp UK: 2.2m

G

Sovrum 3 ca 8 m²

BH 1100

BH 700

Sovrum 2 ca 11 m²

Pergola

Entréhall ca 4,5 m² Spaljévägg

STPR

G

Vattenutkastare

G

BH 700

Mur/ staket höjd ca 1,1m STPR

Våning 3

BH 700

Våning 4

BH 0

STPR

Balkong ca 5 m²

Våning 5

EI60

K

Kylskåp

F

Frys

TM

Tvättmaskin

Inbyggnadshäll

TT

Torktumlare

H

Högskåp

Handdukstork

L

Linneskåp

U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

G

Garderob

Överskåp

ST

Städskåp

BH

Bröstningshöjd Hyllie allé

Kapphylla

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1

01 Våning

Lägenhet

2 Atles gata

Trapphus

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

3

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 64 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


4 Rok 2 ca 112 m BH 700

3402

3404

Entrébalkong Ej privat

BH 700

BH 700

Mur/ staket höjd ca 1,1m

Entréhall ca 4,5 m² Sovrum 2 ca 11 m² Ru ca 2mshöjd .3m

G

Spaljévägg

G Sovrum 3 ca 8 m²

ST

G

Pergola Kök/Matplats ca 14,5 m²

G

F Hall ca 10,5 m²

L

K U/M

Terrass ca 49 m² lgh 3402 ca 51 m² lgh 3404

Inre hall G ca 6,5 m² Skåp UK: 2.2m

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

Rumsh öjd ca 2.3m Frånvalsvägg

DM

H

Bad/Tvätt ca 5 m² TM TT

Sovrum 1 ca 11 m² Klk ca 8 m²

G Garderober

G G G

Frånvalsvägg

G

Vattenutkastare

Pergola

BH 700

STPR

Vardagsrum ca 18,5 m²

BH 700

BH 0

STPR STPR

Våning 3

BH 700

Balkong ca 5 m²

Våning 5

STPR

Våning 4 EI60

K

Kylskåp

F

Frys

TM

Tvättmaskin

Inbyggnadshäll

TT

Torktumlare

H

Högskåp

Handdukstork

L

Linneskåp

U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

G

Garderob

Överskåp

ST

Städskåp

BH

Bröstningshöjd Hyllie allé

Kapphylla

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1

01 Våning

Lägenhet

2

3402

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

3404

Atles gata

Trapphus

3

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

65


4 Rok 2 ca 112 m BH 700

3403

3405

Entrébalkong Ej privat BH 700

BH 700

Mur/ staket höjd ca 1,1m

G

Sovrum 3 ca 8 m²

jd shö Rum2.3m ca

G

DM

G

Bad/Tvätt ca 5 m²

öjd ca 2.3m Frånvalsvägg

TT TM

Terrass ca 48 m² lgh 3403 ca 47,5 m² lgh 3405

L G

Klk ca 8 m²

G Vardagsrum ca 18,5 m²

G Garderober

Frånvalsvägg

Sovrum 1 ca 11 m²

BH 700

STPR

F G Inre hall ca 6,5 m²

Hall ca 10,5 m² Rumsh

H

BH 700

ST

Kök/Matplats ca 14,5 m² U/M K

GWC/ Dusch ca 4,5 m²

Pergola G

Skåp UK: 2.2m

Sovrum 2 ca 11 m²

Spaljévägg

Entréhall ca 4,5 m²

G G

BH 700

Våning 3

Vattenutkastare

Pergola STPR STPR

BH 700

Våning 4

BH 0

STPRVåning

Balkong ca 5 m²

5

EI60

K

Kylskåp

F

Frys

TM

Tvättmaskin

Inbyggnadshäll

TT

Torktumlare

H

Högskåp

Handdukstork

L

Linneskåp

U/M

Ugn/Mikro

DM

Diskmaskin

G

Garderob

Överskåp

ST

Städskåp

BH

Bröstningshöjd Hyllie allé

Kapphylla

1

LÄGENHETSNUMRERING

1

1

01 Våning

Lägenhet

2

3403

RUMSHÖJD Ca 2.3 m i Bad och WC i övrigt ca 2.5m om inget annat anges.

1:100 0

1

2

3

4

5

Brf Navet

3405

Atles gata

Trapphus

3

Sivs grän d

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. 66 | BRF NAVET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

67


Rumsbeskrivning Hall

Kök

Sovrum

Bad/Tvätt

Golv: Ekparkett. Mattlackerad 3-Stav. Sockel: Trä. Vit. Fabriksmålad. Väggar: Målas. Vit. Tak: Slätmålade. Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

Golv: Ekparkett. Mattlackerad 3-Stav. Sockel: Trä. Vit. Fabriksmålad. Väggar: Målas. Vit. Tak: Slätmålade. Stänkskydd: Kakel. Vit matt (3003100 mm). Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

Golv: Ekparkett. Mattlackerad 3-Stav. Sockel: Trä. Vit. Fabriksmålad. Väggar: Målas. Vit. Tak: Slätmålade. Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

Golv: Keramiska plattor. Svart matt 1003100 mm. Väggar: Keramiska plattor. Vit matt 2003200 mm. Tak: Slätmålade. Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

Tillkommer i Entréhall Townhouse Keramiska plattor. Svart matt 3003300 mm. Trappa av massiv furu, målas vit likt vägg. Spalje på trapp likaså.

Vardagsrum Golv: Ekparkett. Mattlackerad 3-Stav. Sockel: Trä. Vit. Fabriksmålad. Väggar: Målas. Vit. Tak: Slätmålade.

Klädkammare Golv: Ekparkett. Mattlackerad 3-Stav. Sockel: Trä. Vit. Fabriksmålad. Väggar: Målas. Vit. Tak: Slätmålade. Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

GWC/GWC med Dusch Golv: Keramiska plattor. Svart matt 1003100 mm. Väggar: Keramiska plattor. Vit matt 2003200 mm. Tak: Slätmålade. Inredning: Enligt planlösning och byggnadsbeskrivning.

Visualisering av sovrum i townhouse 3401.

68

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Byggnadsbeskrivning Grundläggning

Hissar

Bottenplatta på mark av betong samt källare med väggar av betong.

Målade hissfronter. Hissgolv av klinker.

Bärande stomme

Lägenhetsytterdörr

Bjälklag, ytterväggar, bärande ­lägenhetsskiljande väggar*, skiljeväggar mellan lägenheter och trapphus av betong.

Dörrar av säkerhetstyp försedda med tittöga. Tidningshållare med namnskylt vid varje dörr.

Rumshöjd *På översta plan utgörs väggar i huvudsak av träkonstruktion.

Ca 2,5 m, högre/lägre höjder anges på planritning.

Fasader

Utrustning/inredning

Tegelfasad, putsad fasad samt matrisgjuten betong, på yttervägg av betong.

Garderober enligt plantritning. Vita garderobsdörrar. Kapphylla vid entré.

Yttertak

Kök: Induktionshäll med touchkontroller, rostfria vitvaror (inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl- och frysskåp) samt inbyggd diskmaskin. I mindre lägenheter kombinerad rostfri kyl/frys. Spiskåpa med belysning. Skåpsinredning med vita heldämpade luckor och lådor. Handtag i metall. Laminerad bänkskiva med kantlist och underlimmat rostfritt diskbänksbeslag. Skåp i kök med takanslutning*.

Papp- och plåttak. Delar av tak utgörs av grönt sedumtak.

Balkonger Balkonger av betong. Räcke av stål eller aluminium.

Uteplatser Belagda med marksten. Mur av ­betong samt i vissa fall spaljé av trä. I vissa fall utgörs avgränsare av planteringar och grönska.

lägenheter kan kombimaskin förekomma. Spegelskåp över kommod med belysning. Elektrisk handdukstork. Handdukskrokar, klädkrok och toalettpappershållare. Vikbara raka duschväggar i glas. GWC med dusch: Golvstående toalettstol. Handfat av vitt porslin. Spegel över handfat. Handdukskrokar och toalettpappershållare Elektrisk handdukstork. Vikbara raka duschväggar i glas.

Cykelparkering Cykelställ kommer att finnas i cykelrum i källare och på entréplan.

Parkering Parkeringsplatser hyrs i något av P-Malmös parkeringshus inom ­Hyllieområdet.

Övrigt Sophantering med källsortering sker i separat miljörum.

Förvaring Garderober, e.v. klädkammare. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källare.

Innerdörrar Släta vita dörrblad, foder och karmar likaså.

Värme och Ventilation Vattenburen värme med radiatorer. Husen värms upp med fjärrvärme. Ventilation med centralt FTX-system. Värmeåtervinning med värmeväxlare i till- och frånluftsaggregat.

Elinstallationer

Takterrass

*Avvikelseer kan förekomma vid takhöjd högre än 2,5m i kök.

Betonggolv på gemensamma tak­terrasser. Trätrall på privata takterrasser samt Townhouse. Räcke av stål eller aluminium i kombination med mur av putsad betong alt. tegel.

Bad/Tvätt: Golvstående toalettstol. Kommod med vitt handfat. Laminerad bänkskiva med överskåp över tvättmaskin och torktumlare. I små

El-central förses med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Mediacentral i varje lägenhet.

TV, Tele, Data Uttag för TV, Tele och Data i vardagsrum och vid fast arbetsplats.

Fönster och fönsterdörrar Aluminiumbeklädda träfönster. Fönsterdörrar är aluminium-­ beklädda trädörrar lika fönster.

Trapphus och hisshall

Leveransboxar i varje trapphus

Entrégolv på plan 1 med ­beläggning av slipad betong. Trappor och stannplan av slipad betong. Väggar slätmålade i ljusa kulörer. Betongväggar laserade. Invändiga dörrpartier glasade. Ljudabsorbenter i tak. Postoch paketboxar vid respektive entré.

I alla trapphusentréerna finns ­leveransboxar som underlättar för dig när du beställt något på nätet som skickas hem till dig.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

69


Det här är Trygghetsfilosofin Vi vill göra ditt bostadsköp och ­boende så tryggt som möjligt. Förutom det du ­vanli­gen finner i trygghetspaket hos andra bo­­stadsutvecklare får du hos ­Riksbyggen hela Trygghetsfilosofin. Vi stannar kvar och finns tills hands både dag och natt. Och vi lämnar aldrig dig och din förening i sticket. Vi har även flera trygga nyheter. Du har nu möjlighet att skjuta upp tillträdesdagen och du får även skydd mot dubbelboendekostnad samt avbokningsskydd. Skydd mot dubbel boendekostnad Om du vid inflyttning fortfarande behöver betala för din tidigare bostad kan du få ersättning för dubbel boendekostnad. Under 12 månader kan du få upp till 10 000 kr per månad, och summan avser månadsavgiften i den nya bostaden. Det är dock förutsatt att inflyttning inte är framflyttad på din begäran. Då reduceras antal månader med motsvarande tid. Framflyttning av tillträdesdag Vill du flytta in lite senare i din nya lägenhet? Det går självklart bra! Du kan få din tillträdesdag framflyttad med upp till tre månader, så att du i lugn och ro kan avsluta din pågående försäljning och planera din inflyttning.

70

|

BRF NAVET

Avbokningsskydd För extra trygghet har vi även ett avbokningsskydd. Om olyckan är framme och något allvarligt händer i livet så finns det möjlighet att avboka lägenheten. Vid dödsfall eller svår kritisk sjukdom kan du, fram till inflyttningsdagen, häva köpet utan med­ följande kostnad. Detta förutsätter att du inte gjort tillval som överstiger 25 000 kr. Om du beställt tillval över detta belopp kommer överskjutande del att reduceras i förskott eller handpenning. Vi lämnar fem års garanti vid nyproduktion och ombyggnation. ■ Vi stannar kvar och förvaltar i minst fem år. ■ Vi kan huset utan och innan, vilket gör att vi har god

kunskap om skötsel, underhåll och utveckling. ■ Föreningarna har god ekonomisk stabilitet och

­tydliga underhållsplaner. ■ Dygnet-runt-service som vi kallar Dag&Natt. ■ Styrelsen i bostadsrättsföreningen har ett nära

s­ amarbete med Riksbyggen där vi bistår med en styrelseledamot för att stötta och delge kunskap i ­styrelsearbetet. ■ Riksbyggen är kooperativt och ägs av våra medlemmar. ■ Om inte alla lägenheter är sålda när en ny förening

startar, så köper Riksbyggen dessa lägenheter och garanterar föreningens intäkter. Välkommen till Riksbyggen. Byggt på Trygghetsfilosofin.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Välkommen till ett hem för hela livet Här tar vi upp vanliga frågeställningar och guidar dig på vägen. Vi vill dessutom uppmärksamma dig på nyttan och värdet av att leva och bo i en bostad från Riksbyggen samt berätta lite om vad det innebär att vara medlem i en bostadsrättsförening. Vi på Riksbyggen bryr oss alltid lite extra. Om dig, din bostad och om miljön runt omkring. Att ta långsiktigt ansvar är någonting vi har gjort i över 75 år. Och det är någonting som vi kommer att fortsätta med långt in i framtiden – en framtid vi gärna delar med dig. Så här går köpet till När du har bestämt dig för att köpa en bostad är första steget att teckna ett förhandsavtal och andra steget är ett upplåtelseavtal. Under den här tiden får du välja inredning och tillval och därmed vara med och utforma ditt framtida boende. Tiden mellan beslut om köp och inflyttning är olika lång, beroende på i vilket skede av utvecklingen av de nya bostädern­a du kommer in som köpare. Du får information löpande om utvecklingen av ditt nya hem under tiden mellan avtal och inflyttning. Förhandsavtal Förhandsavtal tecknas mellan dig och bostadsrätts­ föreningen. Det garanterar dig som köpare rätten att förvärva en viss lägenhet. Avtalet grundas på föreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. Innan du tecknar förhandsavtal görs en kreditupplysning och avstämning av lånelöfte, sedan får du per post en faktura på förskottsbeloppet, som är en del av handpenningen. Upplåtelseavtal När föreningens slutliga ekonomiska plan är registrerad av Bolagsverket, skickar vi upplåtelse­ avtalet till dig. Avtalet undertecknas och returneras därefter till oss. Sedan skickar vi fakturan på handpenningen för din nya bostad. Det vanliga är att du betalar 10 procent av insatsen med avdrag för förskottet som betalades i samband med tecknandet av förhandsavtalet. Tillvalsavtal Du som är med tidigt i utvecklingen av de nya bostäderna har stor möjlighet att sätta personlig prägel på ditt framtida hem genom att göra

Tack för att du har intresserat dig för en bostad från Riksbyggen. På resan fram till inflyttning vill vi att du ska få bra vägledning och vara så välinformerad som möjligt.

inredningsval. Vilka möjlighete­r att välja inredning du har, varierar beroende på vilket projekt du är intresserad av och i vilket skede du kommer in. Din inredningskoordinator kan berätta vad som gäller för just ditt nya boende. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och Riksbyggen. Det vanligaste är att du betalar 20 procent av tillvalskostnaden i samband med beställningen och resterande summa i samband med inflyttning. Tillträde och inflyttning På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för lägenheten inklusive dina tillval och betalning av månadsavgifte­n vara gjorda. När betalningen är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. Vid tillträdet överlämnas en Bopärm som innehålle­r instruktioner och skötsel­anvisningar. För att förbereda dig på inflyttninge­n skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationsträffar. Besiktning och garanti I samband med att alla byggnadsarbeten är slutförd­a sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktnings­man. Därefter gäller en garantitid på fem år. Efter två år genomförs en besiktning av alla byggnader och mark. Vid garantitidens slut görs en avstämnin­g av de fel som anmälts under garantitiden (vid detta tillfälle genomförs inte en besiktning). Riksbyggen åtgärdar de eventuella fel som noterats av besiktningsmanne­n. Betalning av årsavgift Årsavgiften betalas månadsvis i förskott, från och med tillträdesdagen. Första avin skickas hem till dig och ska vara betald senast på tillträdesdagen. Riksbyggen Förtur Riksbyggen Förtur är en möjlighet att se och välja lägenhet i vår nyproduktion i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. Man samlar poäng över tid, ju fler poäng, desto större chans har man att välja just den bostad som man vill ha i ett projekt. När man har anmält intresse för ett projekt får man löpande information om det eller de projekten och kommande säljstarter innan de annonseras ut brett.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

71


Bostadsrättsföreningen Att vara med i en bostadsrättsförening Att äga en bostadsrätt innebär att du förfogar över och har tillgång till din lägenhet, men också att du är medlem i bostadsrättsföreningen. Enkelt uttryckt är det en ekonomisk förening där de boende tillsammans genom föreningen äger eller förfogar över mark och byggnader. I föreningen fattas alla beslut som handlar om förvaltning och utveckling av de gemensamma delarna – trapphus, gårdar, förråds­utrymmen och liknande. Bostadsrättsföreningen Då bostadsrättsföreningen bildas har den en styrelse som består av tjänstemän och förtroende­ valda inom Riksbyggen. När byggnationen av föreningens hus är slutförd väljs styrelse­ledamöter av de boende vid en stämma. Styrelsen består därefter av boende i föreningen samt en erfaren och kunnig representant från Riksbyggen. Inför stämman kan du anmäla intresse att sitta i styrelsen och på så sätt delta och engagera dig djupare. Riksbyggen erbjuder utbildningar i styrelsearbete och vi har flera kurser som du kan gå för att lära dig mer om vad det innebär att vara styrelseledamot i din förening.

72

|

BRF NAVET

Fast pris och inköpsgaranti Genom att teckna ett s k Riksbyggenavtal med Riksbyggen får bostadsrättsföreningen ett fast pris på sitt nybyggnadsprojekt. Det innebär att föreningens slutliga anskaffningskostnad är känd när den ekonomiska planen upprättas och bostadsrätterna upplåts. Riksbyggen svarar för alla kostnader och intäkter fram till den sista dagen i den månad som infaller fem månader efter godkänd slutbesiktning. Om någon lägenhet inte är såld åtar sig Riksbyggen att köpa den. Ett kooperativt företag Riksbyggen är en ekonomisk förening med ungefär 1 500 bostadsrättsföreningar som medlemmar och delägare – du blir med andra ord inte bara medlem i en bostadsrätts­ förening, indirekt blir du också delägare av hela Riksbyggen. Återbäring En klassisk princip för kooperativ är att ge medlemmarna återbäring. Inom Riksbyggen bygger återbäringen på de förvaltningstjänster som bostadsrättsföreningarna köper, ju bättre det går för vår förvaltning, desto mer pengar blir det över till bostadsrättsföreningarna.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Lugn du köper en Riksbyggenbostad Bostäder för unika platser och människor Husen kan se väldigt olika ut beroende på plats och vem som ska bo där. Det handlar om att ­säkerställa estetik, tillgänglighet, trygghet i husen och områdena, trädgårdsmiljön, energi­effektivitet m m. Gemensamt för en Riksbyggen­bostad är att de ska uppfylla vissa grundläggande egenskaper. Exempel: Gemensamhetslokal – Ska finnas i alla

projekt med fler än 25 lägenheter. Den kan användas till t ex styrelsemöten, barnkalas eller övernattningsrum.

Trygghet – Trygghetsplanering utförs i varje projekt. Det handlar om t ex utemiljö, belysning och låssystem.

För att säkerställa att vi möter alla moderna kvalitetskrav på bostäder har vi utvecklat något vi kallar för Riksbyggenbostaden – vår modell för en god bostad. I Riksbyggen­bostaden har vi tagit hänsyn till både boendes önskemål och samhällets krav på bland annat energieffektivitet, funktionalitet och trygghet. Miljöbyggnad Att välja en bostad från Riksbyggen är att välja ett miljömässigt bra boende. Sedan 2012 är alla våra nyproducerade flerbostadshus med tre våningar eller fler, certifierade enligt Miljö­ byggnad. Det är Sweden Green Building Councils klassnings­­system som certifierar områdena energi, inomhusmiljö och material. Det handlar om allt från att se till så husen använder lite energi till att reducera buller och skapa rätt ljusförhållanden i lägenheterna. Miljöbyggnad kan ses som ett kvitto på att byggnaden uppfyller dessa viktiga kvaliteter. En byggnad kan uppnå betyget brons, silver eller guld. Riksbyggens nyproduktion projekteras för att uppnå minst nivå silver.

Gröntrivselfaktor – Ett arbete för att skapa trivsel, grönska och mångfald på gårdarna Långsiktig förvaltning – Riksbyggenbostde­n

är ­planerad för att vara lättskött ur ett förvaltnings­perspekti­v. Det är bra både för dem som har fastighete­n som arbetsplats och din bostadsrättsförenin­g.

Tillgänglighet – Planlösningarna ska

vara genomtänkta och uppfylla vissa mått. Att t ex entréer, trapphus och balkonger/uteplatser uppfyller gällande tillgänglighetskrav är självklart i en Riksbyggenbostad.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

73


Planeten ska med!

Vi har ett brett program som stödjer hållbar utveckling, både när vi utvecklar nya bostäder och när vi förvaltar fastigheter – Planeten ska med!

Miljöskolan Vi jobbar med att inspirera och engagera alla våra medlemmar. En del i det arbetet är att vi erbjuder alla boende att gå i Riksbyggens Miljöskola som är en interaktiv webbplats med råd och tips om hur du kan leva mer hållbart och minska din energi­ användning och miljöpåverka­n. Besök gärna Miljöskolan via www.riksbyggen.se Miljö- och energitjänster Vi erbjuder din förening flera tjänster inom energioptimering som stöttar er i miljöarbetet och hjälper er nå det resultat ni önskar. Vi har tagit fram vad vi kallar ”Riksbyggens enkla miljöidéer” med förslag på åtgärder för att hjälpa er att minska miljö­belastningen från byggnader och boende. Årets hållbarhetsförening Årets Hållbarhetsförening är en tävling som är öppen för alla föreningar som är medlemmar i Riksbyggen. Den vinnande föreningen blir en inspirationskälla för andra bostadsrättsföreningar och vinner ett bidrag att användas till förbättrande åtgärder och köp av tjänster. Social hållbarhet Riksbyggen har med hjälp av forskare tagit fram en modell som fokuserar på social hållbarhet. Med hjälp av den kan vi arbeta för ett mer socialt hållbart boende. Det handlar i korthet om:

Hållbarare resor På Riksbyggen tycker vi att det ska vara enkelt och bekvämt att leva hållbarare. Därför satsar vi aktivt på att föra in hållbarhetstanken i det vardagliga livet även när det gäller transporter. Om vi exempelvis väljer bort bilen till förmån för bilpool så minskas ofta antalet resor och därmed CO2-utsläppen. Och med färre bilar behövs färre parkeringsplatser, vilket i sin tur gör att vi kan frigöra ytor till fler kvadratsmarta boenden, lekparker eller gröna ytor. Alternativa transportmedel kan vara f­ ordonspooler, lätta elfordon, elcyklar, extra cykelparkeringar och cykelrum.

Medlemmarnas och boendes möjlighet att påverka. Våra medlemmar ska veta hur de kan påverka sitt boende. Våra föreningar ska ledas på ett aktivt, tydligt och demokratiskt sätt. Att tillsammans skapa en gemensam nytta. Vi har fungerade mötesplatser där de ­boende kan träffas och umgås. Vi stöttar också ­föreningarna så att de kan dela både saker och tjänste­r med varandr­a. Samverka med omgivningen. Miljön runt föreningarna ska vara inbjudande och trygg. Att vara med och utveckla samhället. Vi planerar nya bostäder utifrån att de ska bidra till att skapa en mer social hållbar stad. 74

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


Vi tar ansvar för ekosystemen Ekosystemtjänster är de positiva effekter som ekosystemen bidrar med till oss människor. Innan vi bygger framtidens bostäder, undersöker vi alltid platsen som ska bebyggas väldigt noga. Vi kallar det ekosystemtjänstanalys och innebär att vi analyserar vilka tjänster som naturen bidrar med (exempelvis renar vatten, binder koldioxid eller minskar erosion). Sedan säkrar vi att m ­ arken bidrar lika mycket eller mer när projektet väl är färdigt. Så med oss lyssnar du på marken och tar ansvar för framtiden.

8. Upprätthålande av luftkvalitet Ekosystemets förmåga att förbättra luftkvaliteten t ex trädens förmåga att binda utsläpp och partiklar från biltrafik.

15 ekosystemtjänster som analyseras

11. Rekreation och estetiska värden Ekosystemets förmåga att skapa upplevelser och bidra till rekreation.

1. Odlingsbar mark Mark som varit uppodlad någon gång de senaste 100 åren. 2. Naturtillgångar Timmer, virke, vilda växter, bär eller svamp samt ­viltdjur. 3. Färskvatten Grundvatten, regnvatten, sjöar och vattendrag. 4. Vattenreglering Vattenflödet regleras vilket gör att vi skyddas mot t ex översvämningar. 5. Vattenrening Filtrering och nedbrytning av t ex organiskt avfall och föroreningar i vattnet.

9. Pollinering och fröspridning Överföring av pollen mellan växter så att frukter, bär och grödor kan bildas. Frön sprids genom vind, ­vatten, djur och insekter till andra platser där de gror. 10. Biologisk kontroll Ekosystemets förmåga att kontrollera sjukdomar och skadedjur hos grödor och boskap.

12. Turism Naturliga platser och miljöer i ekosystemet som kan locka turister. 13. Kulturmiljövärden Ekosystemets förmåga att bidra till estetiska, andliga eller religiösa värden som får människor att må bra. 14. Förebyggande av jorderosion Förmågan att binda mark, reglera vatten och ­därigenom förebygga erosion. 15. Habitat för arter Ett område med naturliga egenskaper som gör att arter kan leva där.

6. Mikroklimat Ekosystemets förmåga att påverka lokalt klimat som t ex solstrålning och vind. 7. Bindning av koldioxid Förmågan att ta upp koldioxid från atmosfären och minska den globala uppvärmningen.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

BRF NAVET

|

75


Brf Navets ekosystemtjänster Lyssna på marken Ekosystemtjänster är de positiva effekter som ekosystemen bidrar med till oss människor. Innan vi bygger framtidens bostäder, undersöker vi alltid platsen som ska bebyggas väldigt noga. Vi kallar det ekosystemtjänstanalys och innebär att vi analyserar vilka tjänster som marken, vattnet och naturen bidrar med (exempelvis renar vatten, binder koldioxid eller minskar erosion). Sedan säkrar vi att marken bidrar lika mycket, eller mer när projektet väl är färdigt. Så med oss lyssnar du på marken och tar ansvar för framtiden.

3

Vilka åtgärder planerar Brf Navet att genomföra? 1

Skapar grönytor och växtlighet Öppen dagvattenhantering 3 Sociala mötesplatser, pergola, grillplats 2

Ekosystemtjänster som Brf Navets planerade åtgärder bidrar till

Rekreation och estetiska värden Ekosystemets förmåga att skapa upplevelser och bidra till rekreation.

76

|

BRF NAVET

Vattenreglering Vattenflödet regleras vilket gör att vi skyddas mot t ex översvämningar.

Mikroklimat Grundvatten, regnvatten, sjöar och vattendrag.

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


2

1

Summering av studien 250

Kulturmiljövärden Turism Rekreation och estetiska värden

200

Habitat för arter Förebyggande av jorderosion Biologisk kontroll

150

Pollinering Upprätthållande av luftkvalitet Bindning av koldioxid

100

Pollinering och fröspridning Överföring av pollen mellan växter så att frukter, bär och grödor kan bildas. Frön sprids genom vind, vatten, djur och insekter till andra platser där de gror.

Vattenrening Vattenreglering

50

Färskvatten Naturtillgångar

0 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Mikroklimat

Odlingsbar mark Värden innan exploatering

Värden när projektet är klart

BRF NAVET

|

77


78

|

BRF NAVET

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.


När andra säger hej då, säger vi hej hej Många av våra uppdrag får vi från alla de bostadsrättsföreningar som vi har utvecklat och byggt och alltid tar hand om minst fem år efter att de står färdiga för inflyttning – men oftast mycket längre. Det här förhållandet – att vi jobbar vidare med huset och föreningen under många år – gör att vi tänker långsiktigt och uthålligt. Vi bygger rejält och stabilt redan från början, vilket både du och vi tjänar på. Vi är med er de första fem åren. Minst. Under de första fem åren som du bor i din nya bostad, anlitas Riksbyggen för såväl ekonomisk och teknisk förvaltning som den dagliga fastighetsservicen. Efter de fem första åren är förhoppningen att ni ska fortsätta att anlita oss som förvaltare även i framtiden. Värdefulla tjänster Vi vet att det krävs ett helhetstänkande för att en bostadsrättsförening ska fungera väl. Det är lika viktigt med välskötta trapphus och gårdar som att ekonomin hanteras på ett bra sätt – allt för att bevara fastighetens värde. Vi har specialister inom varje område och vår erfarenhet och vårt stöd ökar både trivseln och husets värde. Här kan du läsa om våra tjänster mer i detalj.

Teknisk förvaltning Driftövervakning Installationsservice Underhållsplanering Underhållsadministration Energibesiktning Energioptimering Försäkringsadministration Myndighetsbesiktningar Statuskontroll lägenheter Systematiskt brandskyddsarbete Obligatorisk ventilationskontroll, OVK Lekplatsbesiktning Boendekontakter Individuell mätning

Riksbyggen utvecklar inte bara nya bostäder, vi är också en av landets ledande förvaltare av fastigheter och bostadsrättsföreningar. Faktum är att förvaltningsdelen av Riksbyggen omfattar långt fler människor än vad byggandet av nya bostäder gör.

Teknisk förvaltning Med en genomtänkt teknisk förvaltning ser du till att fastighetens värde säkras på lång sikt. Vi hjälper dig med underhållsplanering och tar hand om den löpande driften. Dessutom kan vi se till att er förening är energioptimerad. Fastighetsservice Nyckeln till långsiktigt bra skötsel handlar om att vara omsorgsfull och närvarande. Vi ger din fastighet tillsyn, sköter om byggnader, och alla typer av tekniska installationer. Ekonomisk förvaltning Det finns en hel del ekonomiska frågor som ska hanteras i en bostadsrättsförening. Vi hjälper er med redovisnings- och finansieringstjänster som säkerställer korrekt och effektiv hantering av föreningens ekonomi. Riksbyggen håller öppet Dag&Natt Riksbyggen erbjuder en unik kundservice med vårt kommunikationscentrum som håller öppet dygnet runt sju dagar i veckan. Du ringer 0771-860 860 oavsett ärende och var du befinner dig i landet.

Ekonomisk förvaltning Bokföring och bokslut Uppföljning och planering Lånehantering Överlåtelsehantering och uthyrning Föreningsservice Kundwebb Bostadsrättsjuridisk rådgivning

Fastighetsservice Fastighetsservice Huset Fastighetsservice Trädgård Fastighetsservice Tekniska installationer Jour Trädgårdsutveckling Mindre byggarbeten Lokalvård

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Riksb y Dag& ggen 0771 Natt -860 www 860 .riksb yg gen.s e

Ombyggnad Exempel på genomförda projekt: Tak- och fasadrenovering Stambyte Byte av fönster och dörrar Renovering av p-däck Inglasning av balkonger Tillbyggnader Anpassning av lokaler Upprustning av gårdar och lekplatser Installation av hissar Energisparande åtgärder Renovering av trapphus Tillgänglighetsanpassning Påbyggnad och förtätning

BRF NAVET

|

79


Nyfiken på Riksbyggen?

Att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen är som att starta en relation. Det är spännande, utmanande, lite läskigt men också väldigt givande. Och som med alla nya relationer är det viktigt att titta närmare på den som man ska vara tillsammans med. Låt oss berätta vad som gör oss på Riksbyggen speciella.

Vi har långsiktigheten och helheten I det läget då våra konkurrenter säljer och lämnar över sina lägenheter, börjar vårt viktigaste engageman­g – den dagliga skötseln och lång­ siktiga utvecklingen av fastigheten. Vi är med på resan under många år, vilket gör att vi tar ett helt annat ansvar redan från början. Eftersom vi tar hand om bostäderna under många år, planerar vi på ett mer långsiktigt sätt redan från början.

Vi har en tydlig värdegrund Som det kooperativa företag vi är, tror vi på samverkan och att lyssna på varandra. Vi tror på trygghet, vi vet att boendet är centralt för alla människor och att det ska kännas säkert. Vi tror också på långsiktighet, vi lever i våra bostäder i många år och för den dag då du kanske funderar på att flytta vill vi att värdet på din bostad ska vara beständigt.

Vi har erfarenheten Riksbyggen har funnits i över 75 år och vi har utvecklat bostäder i hela Sverige under hela den tiden. Vi har lärt oss massor under de här åren om hur man ska bygga och sköta om. Men också att lyssna på hur människor vill ha det – för sådant ändras över tiden. Vi lyssnar hela tiden med alla våra medlemmar om hur de vill bo – idag och i framtiden. Lyhördheten gör vår erfarenhet ännu mer värdefull.

Vi är hållbara När vi tar fram nya bostäder utgår vi från vad du behöver och vill ha. Men vi ser också till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Idag är vi miljö­certifierade enligt ISO 14001 och ofta ligger vi långt före vad normerna föreskriver, men vi nöjer oss inte med det – Riksbyggens ambition är att leda utvecklingen.

Vi är medlemsägda Riksbyggen är medlemsägt. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för medlemmarnas bästa. Uppstår överskott som inte behövs för utveckling i verksamheten går det åter som utdelning till medlemmarna.

Vi tar vårt samhällsansvar Under alla år har Riksbyggen sett på bostäder utifrån ett brett perspektiv. Vi sätter dig i centrum, men inte bara din bostad, vi vill att hela sammanhanget som du flyttar till ska fungera. Det betyder att vi engagerar oss i allt från hur gator och gångvägar planeras till hur kommunal service fungerar. Vi har mer än bara bostäder Förutom utveckling och förvaltning av bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och egna hem är Riksbyggen en ledande aktör på marknaden för offentli­g och kommersiell fastighetsförvaltning.

FÖR MER INFORMATION OM BRF NAVET KONTAKTA: Dag&Natt 0771-860 860 www.riksbyggen.se/navet

RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Profile for Riksbyggen

Brf Navet  

Riksbyggen Navet Hyllie Skåne Brf Broschyr

Brf Navet  

Riksbyggen Navet Hyllie Skåne Brf Broschyr