Page 1

Digitaal werkboek van : riko westbroek


Inleiding


Inhoud

Inspire me

- 3 portfolios - Personal DNA - Antwoorden op vragen - Mindmap

Develope me

Develop me

- Ruud Boer - Personal Brands - Merk Analyse - Digitaal Moodboard -Analoog Moodboard - Transmedia

Share me

Print me

Design me - Typografie in het wild - 5 letterfonts - Monogram - Statement

- Grid - Excursie

Look around me

Love me


Graziano Pelle Biografie

Graziano Pelle is een italiaanse voetballer die onder contract staat bij voetbalclub Feyenoord. Hij is geboren in Lecce, Italie op 15 juli 1985.

Media kanalen

Facebook: Graziano Pelle gebruikt zijn Facebook pagina om zijn volgers en fans op de hoogte te houden van zijn dagelijkse bezigheden. Hierop plaats hij foto’s van wedstrijden.

Waarom Pelle als mijn held?

1. Zijn Stijl, zijn manier van voetballen spreek mij heel erg aan. Met zijn 1.94 m ben ik net zolang als hem. 2. Zijn Merk-ik, zodra Pelle het stadion binnen komt hoor je iedereen zijn naam roepen. Hij heeft altijd zijn haar in het zelfde kapsel, hierdoor wil iedereen eruit zien zoals hij.

Youtube: Via dit kanaal laat Pelle zijn werk als voetballer zien. Hierbij gaat het vooral om filmpjes die tijdens de wedstrijden worden opgenomen. Via Youtube is hij voor vele mensen een inspiratie bron.


Gunz for Hire

Biografie

Gunz for Hire bestaat uit 2 DJ’s: Ran-D en Adaro. Samen maken ze hardstyle muziek. Deze muziek draaien ze tijdens festivals. De live-act die hun samen maken is bijzonder, ze dragen allebei het zelfde outfit.

Media kanalen

Waarom hun?

Facebook: Op facebook maken ze een melding wanneer ze weer moeten draaien op een locatie.

1. Onvoorspelbaarheid: Gunz for Hire komen altijd met live-acts die onvoorspelbaar zijn, dit komt met name door de manier hoe ze het publiek entertainen.

Soundcloud: De nummers die Gunz for hire maken en de Livesets die worden op genomen tijdens een optreden kan men terug luisteren op Soundcloud.

2. Muziek: De verschillende nummers die ze gemaakt hebben geeft je zoveel energie dat je er goed door gaat voelen. 3. Inspiratie: Gunz for Hire inspireert mij terwijl ik al in een insprirende omgeving ben tijdens een festival/feest. Dit doen ze door de live-act.


Thijs Westbroek Biografie

Thijs Westbroek is mijn broer. Hij is 24 jaar en geboren op 6 oktober 1988. Hij is een sporter en beoefent de sport windsurfer. Hij doet dit op het hoogste niveau. Naar windsurfen is hij student Fysiotherapie. Media kanalen

Blog: Via het Blog houdt Thijs zijn windsurf avonturen bij. Wekelijks probeert hij een stuk op zijn eigen blog te plaatsen. Dit is seizoens gebonden. Tijdens de zomer zullen er meer avonturen geplaatst worden op blog wegens het weer. Hij probeert via het blog mensen op de hoogte te houden van zijn avonturen en mensen hier ook tip te geven over zijn bevinden van surfplekken.

Vimeo: op Vimeo laat hij iedereen de verschillende tricks zien die hij kan. Daarnaast geeft hij ook op de verschillende video’s uitleg hoe je tricks moet uitvoeren. Waarom is hij mijn held?

Overgave : zijn passie en toewijding voor de sport is super groot hierdoor inspireert hij mij in als je echt iets wil moet je er 1000% voor gaan.


Personal DNA Ben ik wel echt een Animated Architect?

Persoonlijk vind ik het leuk om dingen te ontwerpen en uit te werken. De programma’s die ik hiervoor moet gebruiken zijn lastig te gebruiken aangezien ik niet weer hoe ze werken. De ideeen stapelen zich op hierdoor. Uitwerken van ideeen gaan moeilijk maar de gedachte gang is er gelukkig wel. Oftewel: ik ben een Animated Architect!


Antwoorden op vragen! Is het daadwerkelijk noodzakelijk om creatief te moeten zijn voor deze opleiding?

JA! Persoonlijk antwoord:

Algemeen antwoord:

- Binnen de opleiding CMD is het belangrijk om creatief te zijn oftewel vernieuwend.

Ja! - Persoonlijk is het leuker om zelf nieuw producten te ontwerpen zodat je op deze manier vernieuwend ben.

- Centraal staat het vernieuwen van een product zodat je hierdoor uniek bent in de markt.

- Zonder creativiteit zullen er geen nieuwe dingen ontstaat en of ontworpen worden.

-

-

Wil jij het hele filmpje bekijken? Druk op de onderstaande link. http://www.youtube.com/watch?v=Jc6Ofz_uFGU&feature=youtu.be


Mindmap Couse Multimedia Design


Ruud Boer Brand Design Wanneer kan je jezelf nou een goed merk noemen? Een merk moet een goed Merk innerlijk en uiterlijk hebben. De klant wil niks liever dan een product of een dienst dat er goed uit ziet en waar je ook nog waar voor je geld krijgt. Waarom worden producten van €2,- beter verkocht dan producten van €1.95? 5 cent maakt wel degelijk een verschil uit. Doordat Hema als voorbeeld werkt met hele prijzen komt het op de klant over dat het product qua kwaliteit beter is dan een product van €1.95. Wie zijn merk wil kenmerken moet hier goed over nadenken. Je kan je merk binnen 1 reclame van de top naar de bodem brengen. Dit kan doordat je het merk uiterlijk verkeerd naar voren laat komen, dit komt dus verkeerd over op klanten. Wil je meer van Ruud Boer lezen, dan is zijn boek verkrijgbaar via internet.


Personal Brands De volgende artikelen heb ik in mijn tas zitten. Hieronder een overzicht van de merken van elk artikel. Merken van links naar rechts. 1. Soho ( analoog schetsboek ) 2. Apple macbook, Apple muis 3. E. ( macbook hoes ) 4. Beats by Dre koptelefoon 5. Strepsils 6. GSRD ( G-Starr portomonee) 7. Marlboro Light 8. Apple IPhone 3 9. AC 5 meter internetkabel 10. BIC blauwe pen 11. Boek Creaviteit Hoe? Zo! (Laanoo) 12. Boek Graphic Design School ( Thames & Hudson ) 13. Hema Agenda 2013 Kader: Bruynzeel, kleurpotloden


Merk Analyse

Volgt nog! Weet niet hoe ik het plaatje moet importeren.


Digitaal Moodboard


Analoog Moodboard


Transmedia kanaal Apple About Apple

Apple is een Amerikaans elektronicabedrijf dat is op gericht in 1976 door Steve Jobs, Steve Woxniak en Ronald Wayne. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektronica producten zoals de Iphone, Imac, Macbook, Ipad, Ipod en AppleTv.

Media kanalen

Participeren

Apple maakt gebruik van verschillende media kanalen zoals : Facebook,Twitter, LinkedIn, Youtube. Via deze media kanalen promoten ze hun product en laten ze de mensen hun nieuwste creaties zien. Sindskort hebben ze ook AppleTV geintroduceerd. Hiermee willen ze hun eigen TV station introduceren.

Hoe kan je participeren tot deze media kanalen? Dat kan je doen door ze te volgen/liken. Via Facebook kan je ze ‘Liken’ en krijg je telkens berichten wanneer ze een post doen op hun pagina. Via Twitter kan je ze volgen, ook hierbij krijg je een bericht zodra ze iets op hun pagina hebben neergezet. Zelf kan je ook reageren op berichten die ze op hun pagina posten. Mensen uit de hele wereld die hun dan ook volgen zullen dan reageren op jouw bericht.


Transmedia kanaal Heineken About Heineken

Heineken is een nederlands biermerk dat sinds 1873 bestaat. Het heineken bier wordt voornamelijk in de heineken fabriek in Zoeterwoude gebrouwen. Het bier van heineken bevalt 5% alcohol. Veel mensen kennen Heineken uit de supermarkt. Heineken doet veel aan het promoten van haar product. Ze maken zoal veel posters en tv reclames. Omdat ze marktleider zijn besteden ze hier veel geld aan.

Mediakanalen

Participeren

Heineken promoot haar product via : Tv, poster, Facebook, Twitter, G+ en Pinterest. Ze maken de meeste reclame door hun televisie reclame. Soms maken ze ook promotie in films zoals ze de it hebben gedaan in de nieuwste James Bond film.

Heineken kan je natuurlijk via via hun media kanalen die online staan. Naast dat Heineken heeft actief is op het internet hebben ze ook een Heineken Music Hall. Hier organiseren ze feesten, optreden en andere activiteiten. Hierdoor zijn mensen helemaal omgeven in een heineken omgeving. Tijdens verschillende events organiseert Heineken ook dingen zoals het Heineken huis tijdens de Olympische Spelen en de Oranje camping tijdens het EK of WK.


Typografie in het wild


Letter fonts


Letter fonts


Monogram

RPG RPG RPG


Statement


Grid


Excursie Pixar


Mmd boek issuu  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you