Page 33

Z ZNANJEM DO ZAPOSLITVE

NADALJNJA IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA V IZOBRAŽEVANJU ODRASLIH (GRUNDTVIG IST)

RIC Novo mesto od januarja 2011 s Hrvaškim zavodom za zaposlovanje, Območno enoto Karlovac sodeluje v enoletnem projektu »Z znanjem do zaposlitve«. Projekt je financiran iz programa Evropske unije za Hrvaško IPA in se je zaključil 31. 1. 2011.

Na RIC-u Novo mesto veliko pozornost namenjamo stalnemu strokovnemu izpopolnjevanju naših zaposlenih. Še posebej dragocena so usposabljanja v tujini, kjer poleg novega znanja zaposleni pridobijo neprecenljivo izkušnjo mobilnosti, priložnost dela v večnacionalni skupini in izmenjavo izkušenj s strokovnjaki iz tujine.

Splošni cilj projekta je povezan s promocijo vseživljenjskega izobraževanja, in sicer z namenom izboljšanja zaposljivosti v Karlovški županiji. V mreži članov projekta smo skupaj z zunanjimi partnerji izvedli različne predstavitve dobrih praks, primere uspešnih črpanj sredstev iz evropskih razpisov ter delavnice, s katerimi smo motivirali javne in zasebne izobraževalne institucije županije Karlovec za aktivnejšo vlogo na področju izobraževanja odraslih.

Zaposleni v našem zavodu se redno prijavljamo na strokovna usposabljanja v okviru programa Vseživljenjsko učenje Grundtvig (Nadaljnja izobraževanja in usposabljanja - IST). Na razpisu v letu 2011 sta bili s svojima prijavama uspešni dve sodelavki, ki sta se oz. se bosta udeležili enotedenskega izobraževanja, in sicer na temo »Uspešno načrtovanje in vodenje evropskih izobraževalnih projektov« (Ciper) ter »Akcijske metode, ki zvišujejo motivacijo v učnih okoljih« (Portugalska).  

Naš zavod se je v Karlovcu uspešno predstavil tudi na sejmu vseživljenjskega učenja, kjer smo obiskovalce obveščali in jih osveščali o vse večjem pomenu vseživljenjskega izobraževanja ter možnostih čezmejnega sodelovanja.

Akcija Grundtvig IST je namenjena formalnim oblikam izobraževanja in usposabljanja posameznikov s področja izobraževanja odraslih. Nadaljnja izobraževanja in usposabljanja se odvijajo v tujini, trajajo pa od 5 dni do 6 tednov. Razpisani roki za prijavo ter katalog izobraževanj so objavljeni na: www.cmepius.si/vzu/grundtvig/mobilnost.aspx Informacije in pomoč pri prijavi na izobraževanja dobite tudi pri nas.

kontakt:

kontakt: Andreja Rezelj 07 393 45 55, 031 337 758 andreja.rezelj@ric-nm.si

................................................ Tea Sulič

Podrobnejše informacije na: www.ric-nm.si 32

Tina Strnad

05 907 57 15, 031 746 005 tea.sulic@ric-nm.si

Podrobnejše informacije na:

07 393 45 52, 031 701 191 tina.strnad@ric-nm.si

www.ric-nm.si 33

Profile for Razvojno izobraževalni center Novo mesto

RIC Novo mesto - izobraževalna ponudba 2012  

Izobraževalna ponudba za leto 2012 Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto

RIC Novo mesto - izobraževalna ponudba 2012  

Izobraževalna ponudba za leto 2012 Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto

Profile for ricnm
Advertisement