Page 1

RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

FOTOGRAFIE: MICHEL PORRO | ONTWERP: RICK ENGELKES PRODUCTIES, PETER LEEP

PROGRAMMA


VOORWOORD Beste theaterliefhebber, Vanavond zult u de gloednieuwe komedie Kantje Boord van Jon van Eerd zien. Een voorstelling met alle hilarische elementen die we van Jon van Eerd kennen en die zich wederom op een bijzondere locatie afspeelt, een luxe jacht! Met deze voorstelling, vol intriges en verwikkelingen, staat hij garant voor een doldwaze vaartocht waarbij de bulderlach over het water schalt. Rick Engelkes Producties brengt ook dit theaterseizoen weer vier grote producties uit, waaronder een jongerenproductie, een relatiedrama, een familiemusical en een komedie. Deze laatste maken wij in samenwerking met Jon van Eerd. Jon is één van de grootste komedie talenten van Nederland, het is dus zeer terecht dat hij dit jaar overspoeld is met prijzen. Naast De Gouden Notenkraker (belangrijke theaterprijs toegekend door zijn collega’s), ontving hij ook John Kraaijkamp Musical Awards voor beste vertaling/bewerking én beste mannelijke hoofdrol in La Cage aux Folles. Bovendien mocht hij onlangs de Johan Kaart Prijs in ontvangst nemen. Om met een multitalent als Jon te mogen samenwerken is voor mij een grote eer. De voorstelling wordt gespeeld door zes fantastische acteurs en actrices onder de dynamische regie van Caroline Frerichs. Mijn speciale dank gaat uit naar Anouk van Nes, onze ‘reddingsboei’ in nood. Zij heeft de rol van Carolien van den Berg overgenomen en het voor elkaar gekregen zich in een week tijd de rol van Stella Vermeegen eigen te maken en deze met veel allure te vertolken. Carolien van den Berg heeft helaas wegens gezondheidsredenen de rol moeten teruggeven. Hierbij wil ik ook Carolien danken voor haar enorme inzet en enthousiasme tijdens de repetities en eerste try-outs. Als producent kan ik niet anders dan veel bewondering uitspreken voor alle medewerkers van Kantje Boord. Zij hebben ervoor gezorgd dat er een mooie en unieke komedie is gemaakt die garant staat voor een avond ongebreideld, onbezorgd en onbesuisd lachen! Ik wens iedereen een onvergetelijke avond toe. Rick Engelkes


SCRIPT

JON VAN EERD REGIE

CAROLINE FRERICHS

DECORONTWERP

MARJOLEIN ETTEMA

LICHTONTWERP

URI RAPAPORT KOSTUUM

ANNEMARIE PAOL

UITVOEREND PRODUCENT

ESMEE NIEUWENHUIS

PRODUCENT

RICK ENGELKES

PREMIÈRE

7 NOVEMBER 2011


KANTJE BOORD Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) werkt zich weer eens in de nesten in de gloednieuwe komedie Kantje Boord. Als goudeerlijke accountant van een groot bedrijf ontdekt hij onregelmatigheden in de boekhouding. Hij besluit onmiddellijk zijn baas in te lichten die zich op dat moment op zijn jacht bevindt. Hij had nooit kunnen bedenken dat hij met de eerste stappen op de loopplank, meegesleurd zou worden in een kolderieke achtbaan van intriges en verwikkelingen. Ongewild wordt hij gedwongen zich in allerlei bochten te wringen om het jacht en de gasten drijvende te houden. Harrie moet schipperen tussen een ijdele matroos, een flirtende schoonzus en een snibbige gastvrouw met moordplannen. Als zijn baas hem dan ook nog met allerlei louche zaakjes probeert op te zadelen en overboord wil dumpen, is de boot aan.


CAST Harrie Vermeulen Iris Vermeegen Onno Vermeegen Stella Vermeegen Tjebbe Dijkstra Roy

Jon van Eerd Vera Mann Filip Bolluyt Anouk van Nes Arie CupĂŠ Mike Weerts


JON VAN EERD

HARRIE VERMEULEN/AUTEUR KANTJE BOORD

Jon’s debuut in Equus zorgde er meteen voor dat hij ook in de VS en Engeland gevraagd werd voor producties. Sindsdien speelt hij afwisselend in Nederland, de VS en Engeland in o.a. The Zoo Story, A Midsummer Night’s Dream en Death of a Salesman. Hij speelde bij Toneelgroep De Appel en Mickery/Het Gebeuren in stukken als Marat/Sade en Jij de Stad en bij Cabaretgroep Purper. Jon was te zien in vele musicals zoals Ollie B. Bommel, Titanic, Mamma Mia! en afgelopen seizoen in La Cage aux Folles. Hij vertaalde/bewerkte en speelde in tal van komedies als Boeing Boeing en Tel Uit Je Winst. En hij speelde in eigen werk zoals De Tante van Charlie, Een Rits te Ver en Oranje Boven. Op het scherm was Jon te zien in o.a. Flodder In Amerika, Baantjer, André’s Comedy Club en Wie is de Mol? Zijn stem is veelvuldig te horen in nasynchronisaties o.a. Lion King, Despicable Me, Harry Potter en Puss in Boots. Tijdens zijn studie Theaterwetenschap werd hij door Disney gevraagd alle films te herschrijven voor CD’s en CD-Roms. Vele vertalingen en bewerkingen volgden; waaronder Mary Poppins, De Flintstones en Aladdin. Voor de KRO maakte hij de serie Bijbelse Verhalen. Hiervoor werd hij genomineerd voor de Gouden Stuiver. Met De Fabeltjeskrant (Musical Award) tekende hij, samen met Ruud Bos, voor zijn eerste grote musical als auteur. Zowel als schrijver als acteur is Jon veelvuldig gelauwerd. Zo werd hij meerdere malen genomineerd voor de Toneelpublieksprijs. In 2010 ontving hij de Gouden Notenkraker. Dit jaar won hij twee Musical Awards (beste acteur en beste vertaling/bewerking La Cage aux Folles) en de Johan Kaartprijs 2011. Kantje Boord is de vijfde originele komedie van zijn hand.


IRIS VERMEEGEN

VERA MANN

Vera Mann studeerde aan het Hoger Instituut Dramatische Kunst Herman Teirlinck (Antwerpen). Met de Pall Mall Export Prijs maakte zij een studiereis naar de Actors Studio in New York. Vanaf 1986 speelde zij in vele musicals: Me And My Girl, Evita, West Side Story, De Koopman van Amsterdam, Dear Fox, Les Misérables, Roze Krokodillen, My Fair Lady, Sacco & Vanzetti, Joe, Diana een One Woman Musical, Peter Pan, Passion, Mamma Mia!, Cats, Hera, Into the Woods, Dromen…zijn bedrog en dit seizoen in The Wild Party. Daarnaast speelde Vera in toneelvoorstellingen als Little Voice, Twee op de Wip, Momenten van Geluk en Duet for One en werkte mee aan theatrale concerten: Sinatra’s Songbook, A Musical Century en Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder en In de Schaduw Van Brel. In tv-series vertolkte Vera gastrollen in o.a. Hartslag, Wet & Waan, Baantjer en de Vlaamse jeugdserie Spring. Ook leende Vera haar stem aan Vlaamse/Nederlandse versies van o.a. The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas II, Peter Pan, Anastasia en Shrek (Fiona). Vera bracht de solo CD Nooit Geproefd uit en had een nr1-hit Nog één Kans (titelsong Vrouwenvleugel) en was jurylid in de Vlaamse Idols 2007. Vera kreeg John Kraaijkamp Musical Awards voor haar rollen in Diana, In de Schaduw van Brel en Passion, daarnaast was ze genomineerd voor Peter Pan en Dromen Zijn...Bedrog en ze kreeg de Vlaamse Musicalprijs voor Passion en Mamma Mia!

ONNO VERMEEGEN

FILIP BOLLUYT

Na de Arnhemse Toneelschool (1973-1977) was hij als acteur verbonden aan diverse toneelgezelschappen, het Publiekstheater en de Haagse Comedie. Hij speelde o.a. in de Griekse tragedie Oidipous, Shakespeares Midzomernachtsdroom, Albee’s Who is Afraid of Virginia Woolf en komedies van Ayckbourn, Molière en Coward. Vanaf 1986 is hij freelance acteur, wat betekent dat hij naast toneelrollen veel rollen in diverse televisieseries is gaan spelen, ondermeer Goudkust, Lotte, De Sylvia Millecamshow, Pleidooi en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde hij in films als De Aanslag, In de schaduw van de Overwinning en onlangs nog in New Kids on the Block. Ook speelde hij in musicals als Les Miserables, Mamma Mia!, Into the Woods en vorig seizoen nog in 1953 de Musical. Bovendien verleent hij zijn stem aan diverse filmproducties als Ice Age (sabeltandtijger Diego) en Harry Potter (Snape). Kantje Boord is na Het Zakkendiner, Tel Uit je Winst en Mamma Mia! de vierde productie waarin hij samen met Jon van Eerd te zien is.


ANOUK VAN NES

STELLA VERMEEGEN

Anouk studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Rotterdamse Dansacademie en Laine Theatre Arts in London. Vorig theaterseizoen speelde ze de rol van Jacqueline in La Cage aux Folles. Daarvoor schitterde ze in Mamma Mia! waarvoor zij werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Speelde rollen in musicals Dirty Dancing, The Wild Party, Cats (wederom een Musical Award nominatie), Les Liaisons Dangereuses, Crazy For You, 42nd Street, A Chorus Line, Heerlijk Duurt Het Langst, Annie De Musical, West Side Story en La Cage Aux Folles (‘95/’96). Op televisie was Anouk te zien als winnares uit de survival documentaire Bobo’s In The Bush, Roxy Belinfante in Goede Tijden Slechte Tijden en als presentatrice van het programma Yorin Goes Out. Bovendien is zij vaste presentatrice en muze van modeontwerpster Sheila de Vries. Ze speelde in verschillende korte films en had gastrollen in o.a. Spoorloos Verdwenen, Lotte en Zeg ‘ns Aa. Anouk is ook docent, o.a. aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Anouk heeft de rol overgenomen van Carolien van den Berg.

ARIE CUPÉ

TJEBBE DIJKSTRA

Na acteer-, zang- en danslessen te hebben genoten, debuteerde Arie in 1982 naast Lex Goudsmit in het theater met het liedjesprogramma Van Oklahoma tot Anatevka. Een jaar later was hij voor het eerst te zien in een musical De zoon van Louis Davids. Daarna volgden vele musicals waaronder Madame Arthur, Max Havelaar, Mata Hari, Revue Revue, Dietrich, Zzinderella, Oh Johnny, Irma La Douce, Alleen op de wereld, Op hoop van zegen en afgelopen seizoen La Cage aux Folles. In een hommage aan het Nieuwe de la Mar Theater bracht hij Fien de la Mar weer even tot leven. Daarnaast speelde Arie in toneelstukken als Sassafras, Bloedbruiloft, de komedie Oranje Boven en in zijn eigen two men show samen met Dick Cohen Alle dagen feest. Naast zijn werkzaamheden op het toneel is Arie ook actief geweest als tekstdichter, als nasynchronisator van tekenfilms en als regisseur. Aan het begin van dit seizoen deed hij, zoals elk jaar, de regie van het beroemde Jordaan-Festival in Amsterdam en regisseerde in 2010 Willeke Alberti in haar nieuwe theatershow. Voor de musical Wat zien ik werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. En voor zijn rol in De Fabeltjeskrant won hij daadwerkelijk een John Kraaijkamp Musical Award.


ROY

MIKE WEERTS

Mike studeerde aan de Drama Academie in Eindhoven. Mike was in verschillende theatervoorstellingen te zien, waaronder Route Soleil van Yvonne van Beukering uit 2005 en Fiets bij het theatercollectief Drie Ons. Zijn eerste zelf geschreven monoloog Posityfus in regie van Barry Atsma leverde hij in 2008 af voor het TAM TAM festival, later ontwikkelde hij deze voorstelling verder en veranderde de naam in SEF! Afgelopen seizoen was Mike te zien in de musical Petticoat, waar hij de rol van Willem vertolkte. Mike speelde diverse gastrollen en had een vaste rol in de dramaserie Wolfseinde. Hij vertolkte de rol van Danny Doornbos in de tv-serie Voetbalvrouwen waar hij in seizoen 1, 2 en 3 te zien was. In de tweedelige tv-serie Retour Uruzgan geregisseerd door Erik van ’t Wout was Mike te zien als Soldaat. Onlangs vertolkte hij de rol van Gerrit van der Heijden in de speelfilm De Bende van Oss geregisseerd door AndrÊ van Duuren, die verscheen als openingsfilm op het Nederlandse Film Festival in september 2011.


CAROLINE FRERICHS

REGIE

Caroline Frerichs deed toneelervaring op in Richard III en in De Jodenverraadster. Als het duo van Damen en de Wit deed zij trainingswerk bij bedrijven. Voorts regisseerde zij Speel Medea en Sterke Drank in Oud Zuid. Op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen regisseerde zij in 1998 De Nacht van de Film en de slotavond. Ook was zij verantwoordelijk voor de regie van Little Shop of Horrors. Bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen speelde ze in Sacco en Vanzetti en The Sound of Music, was zij regie- en productieassistente bij Brel Blues en regisseur van de Sondheimmusicals Company, Follies in Concert en A Little Night Music. Voor haar regie van Company ontving Caroline in 2000 de prestigieuze Wim Bary Perspectiefprijs. In 2001 was ze regisseur van de veelom geprezen productie Je bent Goud Waard, Charlie Brown. In 2004 regisseerde zij de musical Alleen op de Wereld. Een Rits te Ver ging in 2005 in première. Een televisieregistratie werd op 1 januari 2007 uitgezonden door Omroep MAX. In 2007 waren de klucht Dubbel Op! en de komedies Boeing Boeing en Niet Voor De Poes! in het theater te zien. In 2009 volgde Educating Rita. In 2010 De musical Kruimeltje, momenteel op landelijke theatertour. En na Oranje Boven afgelopen seizoen, nu Kantje Boord!

Fotografie: ROY BEUSKER

MARJOLEIN ETTEMA

DECORONTWERP

Marjolein Ettema werkt sinds 1991 in het theater. Zij ontwerpt decors voor verschillende disciplines waaronder toneel, musical en dans. Na een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten werkte zij met verschillende ontwerpers waarvan acht jaar met Paul Gallis bij Toneelgroep Amsterdam. Vanaf 1999 ontwerpt Marjolein voor verschillende grote theaterproducenten en gezelschappen en heeft inmiddels een zestigtal producties op haar naam staan. Regisseurs met wie zij werkt zijn: John Yost, Ruut Weissman, Gerardjan Rijnders, Peter de Baan, Caroline Frerichs, Bruun Kuijt e.a. Voor Rick Engelkes Producties (REP) ontwierp zij ondermeer Blind Vertrouwen, Oranje Boven, Bedrog, Volmaakt Geluk en Succes. Dit en komend seizoen ontwerpt zij naast het decor van Kantje Boord ook dat van Eten met Vrienden voor REP. Ook is zij verantwoordelijk voor de decors van: Hoe Overleef ik (zonder) liefde, Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, Bessen, Calander Girls, De Baai van Nice en Narcis. Naast het theater houdt Marjolein zich bezig met interieur ontwerpen.


LICHTONTWERP

URI RAPAPORT

Uri Rapaport is inmiddels 33 jaar professioneel werkzaam in het theater en sinds 1996 als lichtontwerper. Hij ontwierp het licht voor vele gezelschappen en festivals o.a. Het Nationaal Toneel, NT Gent, ZT Hollandia, Het Vervolg, NUT, Veenfabriek, De Nederlandse Opera, De Nationale Reisopera, Grand Ballet Opera Geneve, Het Paleis Antwerpen, De Bonte Hond, Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam en vele vrije producenten. Uri was samen met regisseurs Dirk Tanghe en Paula Bangels het creatieve team van De Paardenkathedraal, waarvoor hij tussen 19962008 alle producties en evenementen van een ontwerp voorzag. Voor Joop van den Ende Theaterproducties ontwierp hij de belichting van o.a. En Nu Wij!, Het Zakkendiner, Momenten van Geluk, The Price, De Huisbewaarder, Boeing Boeing en de musicals Sound of Music, Passion, Jesus Christ Superstar, High School Musical, Ciske de Rat, Sunset Boulevard, Spring Awakening en Petticoat. Voor Rick Engelkes Producties ontwierp hij het licht van de komedie Oranje Boven en De musical Kruimeltje (i.s.m Claus den Hartog). Daarnaast werkte hij ook mee aan vele cabaretprogramma’s waarvan recent Veldhuis & Kemper, Herman Finkers en Hans Liberg. Tevens maakte Uri lichtontwerpen voor grote evenementen zoals de opening van de Amsterdam ArenA, de KLM, 100 jaar Rabobank en recent de opening van het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

KOSTUUM

ANNEMARIE PAOL

Annemarie Paol werkt als freelance kostuumontwerpster. Haar eerste theaterproductie voor Rick Engelkes Producties deed ze in 1997, Gek van Liefde, geregisseerd door Christiaan Nortier. Daarna volgden voor hetzelfde productiehuis Twee op de Wip onder regie van Dick Hauser, Eten met Vrienden en Succes, beiden geregisseerd door Peter de Baan. In 2004 was zij verantwoordelijk voor de kostuums van The Goat of wie is Sylvia van Gijs de Lange en begin 2008 voor Mette Bouhuijs’ voorstelling De Pianist. Afgelopen seizoenen werkte zij onder andere mee aan Oranje Boven en Blind Vertrouwen. Met regisseur Marcus Azzini maakte zij de voorstelling Tape en de rockmusical Hair en zo ook de REP/MTV producties Sexual Perversity, Romeo over Julia en Extreem. Daarnaast is Annemarie werkzaam als freelance styliste voor commercials, tijdschriften en televisie.


CREW

Vlnr: Kees van Mameren, Natasja Terlingen, Puck de Jong en Arjan Duijvelshoff


CREDITS Harrie Vermeulen Iris Vermeegen Onno Vermeegen Stella Vermeegen Tjebbe Dijkstra Roy

Jon van Eerd Vera Mann Filip Bolluyt Anouk van Nes Arie Cupé Mike Weerts

Regie Auteur Decorontwerp Lichtontwerp Kostuum

Caroline Frerichs Jon van Eerd Marjolein Ettema Uri Rapaport Annemarie Paol

Regieassistent 1e inspiciënt/geluid/ technische coördinatie Licht Chauffeur Jon van Eerd Chauffeur acteurs/kleedster

Puck de Jong Arjan Duijvelshoff

Fotografie affiche Ontwerp affiche/programma Scènefotografie

Michel Porro Peter Leep Bob Bronshoff

Tourneeplanning Administratie REP Administratie AXP Productieleiding Productieassistent Publiciteit REP Huur licht en geluid Decoratelier Vervoer decor Repetitieruimte Drukwerk

REP ism Senf Theaterpartners Christina Coehoorn Mario de Laat Hennie Meerveld Sanne Tonkens Michiel Klerken en Marjam Azghiri Ampco Flashlight Rental BV Firma Smits Theatertechniek & Decorbouw Pieter Smit Theaterproducties, Jimmy Termaat DUTCH Studio’s & Catering, Reinier Smit Drukwerkfabriek

Uitvoerend producent Salesmanager & marketing Producent Productiemaatschappij

Esmee Nieuwenhuis Sandor Janssen Rick Engelkes Rick Engelkes Producties (REP)

Speciale dank aan:

Carolien van den Berg

Kees van Mameren Bert Aalberts Natasja Terlingen

Met dank aan: Hans van der Laan de Vries; Jachthaven Kortenhoef BV | HISWA te water 2012 | Eerdmans Jachtverzekeringen | G&S Vastgoed | Ampco Flashlight Rental BV | Monique Ickenroth | Firma Smits Theatertechniek & Decoropbouw, Quirijn Smits | Maartje Reuven | Irene Kuiper | Simone Kleinsma | Tony Neef | Rolf Koster | Stanley Burleson | Karel Simons | Ton en Harold Kleding met dank aan o.a.: Uzurii Luxury Footwear | Mamamaria Swimwear | Gaastra | Saton Optiek


Met een jachtverzekering van Eerdmans belandt u nooit tussen de wal en het schip! Telefoon 0514 56 36 55, Lemmer

www.eerdmans.nl


SPEELLIJST OKTOBER 2011

za di wo do vr za zo

22 25 26 27 28 29 30

HEERHUGOWAARD IJSSELSTEIN IJSSELSTEIN OSS OSS ZEIST NOORDWIJK AAN ZEE

NOVEMBER 2011

wo do za zo ma wo do vr za di do vr za wo do vr za di wo

2 3 5 6 7 9 10 11 12 15 17 18 19 23 24 25 26 29 30

BAARN VEENENDAAL VEENENDAAL AMSTELVEEN AMSTELVEEN ZEVENAAR ALPHEN A/D RIJN ALPHEN A/D RIJN DEVENTER HOOGEVEEN BARNEVELD DRACHTEN FRANEKER MEPPEL NIJMEGEN EMMELOORD DRONTEN WINTERSWIJK DRUNEN

DECEMBER 2011

do vr za wo do vr za di wo do vr za ma di wo vr ma di wo do vr

1 2 3 7 8 9 10 13 14 15 16 17 19 20 21 23 26 27 28 29 30

ARNHEM MAASTRICHT ETTEN LEUR KAMPEN LAREN TIEL AMSTERDAM BERGEN OP ZOOM WEERT EINDHOVEN RIJSWIJK ENSCHEDE DEN HAAG DEN HAAG UDEN ZWOLLE CAPELLE A/D IJSSEL CAPELLE A/D IJSSEL STADSKANAAL ALKMAAR AALSMEER

JANUARI 2012

wo do vr za zo di wo do vr za di wo do vr za di wo do vr za zo

4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 17 18 19 20 21 24 25 26 27 28 29

DELFT DELFT PAPENDRECHT BREDA BREDA HAARLEM SITTARD CUIJK ALMERE DELFZIJL ROOSENDAAL UTRECHT VENLO VEGHEL LELYSTAD AMSTERDAM AMSTERDAM AMSTERDAM AMSTERDAM AMSTERDAM AMSTERDAM

FEBRUARI 2012

di wo vr za

7 8 10 11

GRONINGEN HARDENBERG LEEUWARDEN EMMEN

Cool Kunst en Cultuur try Fulcotheater try Fulcotheater try Theater De Lievekamp try Theater De Lievekamp try Figi Theater try De Muze try

20.15 20.30 20.30 20.15 20.15 20.15 20.15

072-5347662 030-6878833 030-6878833 0412-648922 0412-648922 030-6927400 071-3646226

Theater de Speeldoos try Theater De Lampegiet try Theater De Lampegiet try Schouwburg Amstelveen voorpremière Schouwburg Amstelveen PREMIÈRE Het Musiater theater Castellum theater Castellum Deventer Schouwburg Theater de Tamboer Schaffelaartheater De Lawei Theater de Koornbeurs Schouwburg Ogterop Stadsschouwburg Theater 't Voorhuys Theater de Meerpaal Theater De Storm De Voorste Venne

20.15 20.00 20.00 20.00 20.00 20.15 20.00 20.00 20.00 20.15 20.15 20.00 20.15 20.15 20.00 20.15 20.15 20.15 20.15

035-5418050 0318-540141 0318-540141 020-5475175 020-5475175 0316-524477 0172-429292 0172-429292 0570-683500 0528-280180 0342-842848 0512-335050 0517-396363 0522-254242 024-3221100 0527-699907 0321-388770 0543-514365 0416-374478

Schouwburg Arnhem Theater aan het Vrijthof Nieuwe Nobelaer Stadsgehoorzaal Kampen Singer Theater Schouwburg Agnietenhof De Meervaart theater De Maagd Munttheater Parktheater Eindhoven de Rijswijkse Schouwburg Stadsschouwburg Enschede Koninklijke Schouwburg Koninklijke Schouwburg Theater Markant De Spiegel Isala theater (M) Isala theater Theater Geert Teis Theater De Vest Crown Theater

20.15 20.00 20.15 20.15 20.15 20.00 20.15 20.00 20.15 20.00 20.15 20.00 20.15 20.15 20.15 20.15 15.00 20.15 20.00 20.15 20.00

026-4437343 043-3505555 076-5045200 038-3317373 035-5393933 0344-673500 020-4107777 0164-280555 0495-513575 040-2111122 070-3360336 053-4858500 0900-3456789 (10 cpm) 0900-3456789 (10 cpm) 0413-256110 038-4288288 010-4586400 010-4586400 0599-631731 072-5489999 0900-1353 (45 cpm)

Theater de Veste Theater de Veste Theater De Willem Chassé Theater Chassé Theater (M) Stadsschouwburg Haarlem Stadsschouwburg Sittard-Geleen Schouwburg Cuijk Schouwburg Almere Theater & congrescentrum de Molenberg Schouwburg De Kring Stadsschouwburg Utrecht Theater de Maaspoort Theater de Blauwe Kei Agora theater en congrescentrum DeLaMar Theater DeLaMar Theater DeLaMar Theater DeLaMar Theater DeLaMar Theater DeLaMar Theater (M)

20.15 20.15 20.15 20.30 15.00 20.15 20.00 20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 14.00

015-2121312 015-2121312 078-6158226 076-5303132 076-5303132 023-5121212 046-4524400 0485-315107 036-8455555 0596-614000 0165-555555 030-2302023 077-3207222 0413-342555 0320-239239 0900-3352627 (35 cpm) 0900-3352627 (35 cpm) 0900-3352627 (35 cpm) 0900-3352627 (35 cpm) 0900-3352627 (35 cpm) 0900-3352627 (35 cpm)

de Stadsschouwburg Groningen Theater De Voorveghter Stadsschouwburg De Harmonie Theater De Muzeval

20.15 20.15 20.15 20.15

050-3680368 0523-280350 058-2330233 0591-617000

di do vr za do vr za di wo

14 16 17 18 23 24 25 28 29

HELMOND NAALDWIJK DORDRECHT WAGENINGEN DOETINCHEM ZUTPHEN ZAANDAM GORINCHEM VENRAY

MAART 2012

do vr za ma di wo do vr za wo do vr za zo wo do vr za zo wo do vr za

1 2 3 5 6 7 8 9 10 14 15 16 17 18 21 22 23 24 25 28 29 30 31

VELDHOVEN HOORN BUSSUM GOUDA GOUDA GOUDA IJMUIDEN ZOETERMEER ZOETERMEER VALKENSWAARD DEN BOSCH APELDOORN VLAARDINGEN AMERSFOORT SPIJKENISSE DEN HELDER WAALWIJK ROERMOND ROERMOND HOOFDDORP HOOFDDORP MIDDELBURG BEVERWIJK

APRIL 2012

wo do vr za zo di wo do vr za ma di wo do vr za di wo do vr za

4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 16 17 18 19 20 21 24 25 26 27 28

ROTTERDAM ROTTERDAM ROTTERDAM ROTTERDAM ROTTERDAM NIEUWEGEIN HARDERWIJK LEIDEN LEIDEN TERNEUZEN PURMEREND PURMEREND STEENWIJK ASSEN SCHIEDAM OOSTERHOUT TILBURG HEERLEN BARENDRECHT ALMELO RIJSWIJK

t Speelhuis WestlandTheater De Naald Schouwburg Kunstmin Junushoff Schouwburg Amphion De Hanzehof Zaantheater De Nieuwe Doelen Schouwburg Venray

20.15 20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.15 20.15 20.00

0492-587000 0174-636900 078-6397979 0317-465500 0314-376000 0575-512013 0900-3344553 (30 cpm) 0183-692222 0478-530999

Theater De Schalm Schouwburg & Congrescentrum het Park Spant! De Goudse Schouwburg De Goudse Schouwburg De Goudse Schouwburg Stadsschouwburg Velsen Stadstheater Stadstheater De Hofnar, cultuurcentrum Theater aan de Parade Schouwburg Orpheus Stadsgehoorzaal Vlaardingen De Flint Theater ! Congressen Theater de Stoep Schouwburg de Kampanje Theater De Leest TheaterHotel De Oranjerie TheaterHotel De Oranjerie Schouwburg De Meerse Schouwburg De Meerse Stadsschouwburg Middelburg Kennemer Theater

20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.00 20.15 20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.00 20.00 20.15 20.15 20.00 20.15

040-2533578 0229-291000 035-6913949 0182-513750 0182-513750 0182-513750 0255-515789 079-3427565 079-3427565 040-2074020 0900-3372723 (lok. tar.) 0900-1230123 (15 cpm) 010-4340500 033-4229229 0181-652200 0223-674664 0416-331751 0475-391491 0475-391491 023-5563707 023-5563707 0900-3300033 (45 cpg) 0251-221453

oude Luxor Theater oude Luxor Theater oude Luxor Theater oude Luxor Theater oude Luxor Theater (M) De Kom Theater Harderwijk Leidse Schouwburg Leidse Schouwburg Scheldetheater Theater De Purmaryn Theater De Purmaryn Theater de Meenthe Theater De Nieuwe Kolk Theater aan de Schie Theater de Bussel Theaters Tilburg (schouwburg) Theater Heerlen Theater het Kruispunt Theaterhotel Almelo de Rijswijkse Schouwburg

20.00 20.00 20.00 20.00 14.00 20.15 20.15 20.15 20.15 20.00 20.15 20.15 20.00 20.15 20.15 20.15 20.15 20.00 20.15 20.00 20.15

010-4843333 010-4843333 010-4843333 010-4843333 010-4843333 030-6045554 0341-428899 0900-9001705 (25 cpm) 0900-9001705 (25 cpm) 0115-695555 0299-432205 0299-432205 0521-513888 0592-313330 010-2467467 0162-428600 013-5432220 045-5716607 0180-615958 0546-803010 070-3360336

wijzigingen voorbehouden

WWW.KANTJEBOORD.NU


Creative advisors for Entertainment & Sports AXP Accountants & Belastingadviseurs adviseert vanuit haar kantoren in Amsterdam, Rotterdam en New York, creatieve ondernemers met ambities. Onze klanten zijn acteurs, musici, dj’s, fotomodellen en beroepssporters, die wij administratief en fiscaal begeleiden in hun internationale carrière. Niet alleen op weg naar de top, maar ook daarna adviseren wij kritisch, creatief en duidelijk! Kijk op www.axp.nl/contact voor een adviseur die uw taal spreekt.

Amsterdam . Rotterdam . New York


RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

SEIZOEN 2011 - 2012

DE MUSICAL KRUIMELTJE De hartverwarmende familiemusical

RICK ENGELKES PRODUCTIES EN EFTELING THEATERPRODUCTIES PRESENTEREN

Kruimeltje is een straatjochie van 10 jaar zonder vader en moeder. Ooit is hij als baby door zijn moeder achtergelaten bij vrouw Koster, die slecht voor hem zorgt. Kruimeltje haalt met zijn vriend Keesie de hele dag kattenkwaad uit. Hij is dan ook geen onbekende van de politie.

‘Boefje verovert harten’ - Telegraaf -

E LANDELIJK TH EAT ER TOUR

‘Klappen, lachen en met een brok in de keel vertrekken’ - Metro ‘ouder-kind-sentiment van het goede soort’ - Volkskrant -

Vaak fantaseert Kruimeltje over hoe het zal zijn om een vader en moeder te hebben. Hij droomt over zijn vader, die tien jaar geleden naar Amerika vertrok als goudzoeker. Er is echter niets meer van hem vernomen. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Moor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wie schetst zijn verbazing als blijkt dat zijn vader en Wilkes oude jeugdvrienden zijn geweest. Zal Kruimeltje zijn vader dan toch ooit nog zien en een ander leven kunnen leiden dan dat van een straatjochie?

SCRIPT DICK VAN DEN HEUVEL LIEDTEKSTEN SJOERD KUYPER MUZIEK JEROEN SLEYFER REGIE CAROLINE FRERICHS

Nu te zien in het theater t/m maart 2012 Meer informatie: www.kruimeltje.nl

VANAF 2 OKTOBER 2011 KOMT KRUIMELTJE NAAR JE TOE!

RESERVEER NU! WWW.KRUIMELTJE.NL OF 0900-1353(45 CPM)

SPUITEN EN SLIKKEN IN HET THEATER Een trip van een voorstelling waarin geen zintuig onberoerd blijft “Gaat het hem worden vanavond? Yes! Huppakee pil in mijn mik, stuff in mijn neus, rook in mijn longen. Ik voel het tintelen in mijn benen, mijn vingers moeten bewegen. Shit... beetje misselijk, wat een kut gevoel! Waarom doe ik dit? Ik enter een nieuw bewustzijn, weg misselijkheid! Daar komt het, het onweerstaanbare gevoel van buiten de realiteit staan. Ik leef nu, IK LEEF!” Spuiten en Slikken is een montage-voorstelling gespeeld door 6 jonge energieke acteurs, geschreven door 6 jonge talentvolle schrijvers. Een uitzinnig hilarisch, ranzige voorstelling van bedwelmende rauwe schoonheid. Je wordt uit je theaterstoel getrild, je hebt zin om te dansen, om te feesten, om te spuiten en te slikken!! Vanaf 3 december 2011 in het theater! Meer informatie: www.spuitenenslikkeninhettheater.nl

LONE

VAN ROOSENDAAL

ETEN Met

RICK

MIRYANNA

ENGELKES

VAN REEDEN

ETEN MET VRIENDEN Toneelhit na 10 jaar terug in het theater! Herkenbaar, humoristisch en uit het leven gegrepen

KEES

BOOT

Karin en Johan zijn al twaalfeneenhalf jaar getrouwd, hebben twee kids en allebei een goede baan. Kortom, een prettig bestaan, niks te klagen. Vanavond komen hun beste vrienden, Debby en Tom, eten. Gezellig met zijn vieren tafelen. Althans, dat is de bedoeling... maar Debby gooit al snel roet in het eten met de mededeling dat zij en Tom zich in een enorme crisis bevinden. Karin en Johan weten niet hoe ze moeten reageren. Er blijken griezelig veel overeenkomsten te zijn tussen beide koppels. Al gauw is de spanning om te snijden. Want als je eenmaal begint met vragen te stellen over je huwelijk, weet je nooit waar je eindigt?

VRIENDEN EEN RICK ENGELKES PRODUCTIE

VAN

DONALD MARGULIES |

REGIE

JOB GOSSCHALK

FOTOGRAFIE: BOB BRONSHOFF | ONTWERP: RICK ENGELKES PRODUCTIES, PETER LEEP

Wat begint als een gezellig etentje tussen twee bevriende echtparen, draait snel uit op een pittige confrontatie. Het publiek zeilt mee tussen de klippen van beide huwelijken. De situaties zijn direct uit het leven gegrepen waar vooral veel om gelachen kan worden. Kortom: smakelijk eten! Vanaf 21 januari 2012 in het theater! Meer informatie: www.etenmetvrienden.nu


HISWA te WAter

2012

ontdek, ervaar en geniet

Nieuwe locatie!

Vanaf 20 1 NDSM-w 2 erf Amsterd am

4 T/M 9 SepTeMber • www.hiSwA.Nl


RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

SEIZOEN 2012 - 2013

DIK TROM De nieuwe familiemusical Met o.a. Lone van Roosendaal als mevr. Schimmelpenninck Dik is anders. Dik is dik. Dik is ondeugend, maar vooral een jongetje met een hart van goud. Als Dik de kleine Nelly leert kennen, is hij op slag verliefd. Maar Nelly is blind. Dik hoort van een professor die blinde mensen weer kan laten zien. Nelly moet naar deze professor. Maar hoe? Daarvoor is geld nodig. Veel geld. En hoe krijgt een jonge jongen als Dik nou zo snel mogelijk zo veel geld bij elkaar? Een circus. Het Circus Dik Trom!

KRAMER VS. KRAMER Voor het eerst in Nederland in het theater te zien! Met o.a. Rick Engelkes en Pia Douwes Gebaseerd op de met 5 Oscars bekroonde film Kramer vs. Kramer, één van de mooiste films over scheiden. Levensecht, met een lach en een traan. Een gescheiden man wordt gedwongen voor zijn zoon en het huishouden te zorgen, Niemand trouwt om te gaan scheiden. Je wilde ouders zijn van je kinderen, maar het gebeurt je… Niet omdat je het wilde! Het overkomt je als een donderbui in de zomer.

DE HUISVROUWMONOLOGEN In deze voorstelling met liedjes vol humor, herkenbaarheid en zelfspot wordt de huisvrouw gezet op de plek waar ze hoort: op een voetstuk. Want als de mannen dat niet doen, wie doet het dan? Een humoristische voorstelling over 30 jaar emancipatiestrijd, alles goed willen doen, en de nooit verdwenen huisvrouw. Gebaseerd op 150 interviews over gezin, carrière en alles goed willen doen. Verteld door 3 vrouwen, 3 generaties, 3 huisvrouwen.

DE BONBONFABRIEK Nieuwe komedie van en met Jon van Eerd Onze held: Harrie Vermeulen bestiert een bonbonfabriek Harrie gaat de concurrentiestrijd aan… met de Russen! Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot; kilo’s poedersuiker, (vast)lopende banden en veel chocoladesaus!

JON VAN EERD JUBILEUMPROGRAMMA! 25 jaar in het vak Jon van Eerd gaat, naar aanleiding van zijn 25-jarige jubileum, samen met Lone van Roosendaal en een live band de theaters in. Zij brengen een avondvullend programma met mooie liedjes, pittige humor en korte sketches.

Meer informatie: www.rep.nu

wijzigingen voorbehouden


BOUW T AAN CULTUUR

ydek EN AAN HET NIEUWE KANTOOR VAN RICK ENGELKES PRODUCTIES - OPLEVERING JANUARI 2012 -

Kantje Boord programma  

Programmaboek van de theatervoorstelling Kantje Boord (2011/2012) van Jon van Eerd. Met o.a. Jon van Eerd, Vera Mann, Filip Bolluyt, Anouk v...

Kantje Boord programma  

Programmaboek van de theatervoorstelling Kantje Boord (2011/2012) van Jon van Eerd. Met o.a. Jon van Eerd, Vera Mann, Filip Bolluyt, Anouk v...