Page 1

PROGRAMMA

Blind vertrouwen RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

Van Charles den Tex

Ontwerp: BLIJ * Monique Backelandt Fotografie: MICHEL PORRO

Angela Schijf Rick Engelkes Loek Peters

REGIE: Peter DE BAAN


VOORWOORD Toen Volmaakt Geluk, ons vorige stuk, in Duitsland in première ging, waren wij verbaasd over en ook enigszins verlegen met de bijna filosofische interpretaties, die het stuk in de Duitse pers kreeg. We waren ons er niet echt van bewust, dat we een stuk hadden gemaakt waar zoveel in te vinden was. Als dat wel het geval geweest zou zijn, was het waarschijnlijk niet zo onbevangen uit onze vingers gekomen. Wij maken een verhaal en laten de interpretatie graag aan anderen over. Ook bij Blind Vertrouwen gaat het in de eerste plaats om het spannende verhaal. En natuurlijk zitten er verschillende lagen onder dat verhaal. Maar of U daar naar op zoek wilt tijdens of na de hopelijk spannende voorstelling is geheel Uw beslissing. We kunnen alleen maar hopen, dat die zoektocht niet vergeefs zal zijn, Peter de Baan Charles den Tex


Sacha Harry Theo

Regie Auteur Decorontwerp Lichtontwerp Kostuum Producent

Angela Schijf Rick Engelkes Loek Peters Peter de Baan Charles den Tex Marjolein Ettema Coen van der Hoeven Annemarie Paol Rick Engelkes


BLIND VERTROUWEN Harry en Sacha zijn bijna zeven jaar samen. Ruim twee jaar geleden zijn zij hun dochtertje, Amber, verloren bij een verkeersongeluk. Amber was vier jaar. Degene die haar heeft aangereden is nooit gevonden. Het verlies heeft hun leven overschaduwd. Na het ongeluk heeft Harry zich volledig geconcentreerd op zijn werk: vastgoed en projectontwikkeling. De zaken gaan goed, Harry en Sacha hebben alles wat ze willen, maar hun leven is niet geworden wat ze hadden gehoopt. Harry was veel op pad voor zijn zaken, Sacha was veel alleen.


Met een groot feest voor haar dertigste verjaardag proberen Harry en Sacha de moeilijke periode af te sluiten en een nieuw begin te maken. Het feest was een groot succes, maar als eindelijk de laatste gast vertrekt, doen ze een afschuwelijke ontdekking. Waardoor hun relatie onder een nog hogere spanning komt te staan. De vragen rond het ongeluk van twee jaar geleden kunnen niet onbeantwoord blijven. Hun relatie is heel anders dan zij dachten. The party is over. Letterlijk.


ANGELA SCHIJF SACHA

Angela Schijf speelde hoofdrollen in speelfilms als Ik Ook Van Jou, De Ordening, De Griezelbus en De Eetclub. Voor haar rol in Pieter Kuijpers’ Van God Los ontving zij op het filmfestival van Lecce, Italië, de prijs voor beste Europese actrice. In het theater was ze te zien in Alan Ayckbourn’s Momenten van Geluk en bracht zij naast Anne-Wil Blankers, Victor Löw en Marcel Hensema Glazen Speelgoed van Tennessee Williams. Ook speelde zij, in een regie van Shireen Strooker, de voorstelling Petits Crimes. Voor haar hoofdrol in de musical 42nd Street won ze de musical award voor beste vrouwelijke nieuwkomer. Daarnaast verzorgde zij in samenwerking met het symfonieorkest Holland Symfonia, vertelconcerten van Tsjaikovski’s De Notenkraker en Het Zwanenmeer. Angela was één van de drie zussen in de door het publiek bekroonde televisieserie Meiden van De Wit. Mark de Cloe regisseerde haar op tv voor Lieve Lust. Verder sprak ze stemmen in voor tal van animatiefilms waaronder Fiona in alle Shrek-films, Tinkelbel in Tinkerbell en Olijfje in Popeye’s Voyage. Voor zowel Plan Nederland als KidsRights heeft zij op grote hoogten acrobatische acts uitgevoerd in hun wervingsprogramma’s. Sinds 2007 speelt zij rechercheur Eva van Dongen in de succesvolle politieserie Flikken Maastricht.


HARRY RICK

ENGELKES

Rick Engelkes maakt in 1990 zijn acteerdebuut in GTST met de rol van de charmante Dr. Simon Dekker. In 1994 stopt hij en maakt zijn theaterdebuut bij het Haarlems Toneel. Ondertussen is hij op televisie te zien in de politieserie Blauw Blauw en diverse gastrollen. Ook presenteerde hij diverse televisieprogramma’s. In 1999 speelt Rick de vader van Kruimeltje. Even later speelt hij in de speelfilms Lef en When the Light Comes. En daarna in Pietje Bell en Pietje Bell 2. Dit voorjaar komt Penny’s Shadow uit. In 2000 start hij Rick Engelkes Producties en focust zich vanaf 2008 volledig op drama in theater, bioscoop en op televisie. In samenwerking met MTV maakt REP: Sexual Perversity, Romeo over Julia en Showbizz Baby. In een langdurige samenwerking met Jon van Eerd komt ieder seizoen een komedie uit zoals Oranje Boven. Daarnaast produceert Rick de familiemusical Kruimeltje (in Theater de Efteling) en de televisieserie De avonturen van Kruimeltje (AVRO). Elk jaar speelt Rick in een eigen toneelproductie: De Minnaar, Twee op de Wip, Succes, Volmaakt Geluk en Bedrog. Volgend seizoen zien we de nieuwe komedie Kantje Boord, de theatertournee van Kruimeltje, ism met BNN Spuiten en Slikken Live on Stage en na 10 jaar een nieuwe Eten met Vrienden met o.a. Lone van Roosendaal en Rick.


LOEK PETERS THEO

Loek Peters is in 2000 afgestudeerd aan de toneelschool Amsterdam. De afgelopen vijf jaar maakte hij onderdeel uit van het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Bij dit gezelschap was hij onder andere te zien in Othello, De Getemde Feeks, Arturo Ui en Zonnekinderen. Hij speelde (gast)rollen in televisieseries als Spangen, Spoorloos Verdwenen, IC, Sprint, Flikken Maastricht, Draadstaal en Toren C. En was hij te zien in films als Kees de Jongen, Staatsgevaarlijk en De Zwarte Meteoor. Speelde in Het Echte Leven van Robertjan Westdijk (openingsfilm Film Festival Utrecht 2008) waarvoor hij een Gouden Kalf nominatie kreeg, rondde afgelopen zomer de opnames af van De sterkste man van Nederland (de nieuwe film van Marc de Cloe) en speelde een gastrol in de NPS Kort Het Zwemparadijs van Lodewijk Crijns. Afgelopen theaterseizoen was hij te zien zijn in de MTV theaterproductie Extreem. Loek speelde dit tv-seizoen de hoofdrol in de Nederlandse telefilm Sekjoeritie van Nicole van Kilsdonk en was te zien in de tv-serie Penoza. Binnenkort is Loek te bewonderen in de nieuwe serie Amsterdam en Vele Anderen. De film Pizza Maffia van Tim Oliehoek, Tony Tien (Mischa Kamp) en Lijn 32 van Maarten Treurniet. Bovendien zijn de opnames van de serie De geheimen van Barslet net afgerond.


CHARLES DEN TEX AUTEUR Charles den Tex studeerde fotografie en film in Londen, werkte als leraar Engels aan een taleninstituut in Parijs en vestigde zich in 1980 in Nederland als reclametekstschrijver en later als communicatieen managementadviseur. Hij publiceerde zijn eerste boek in 1995. Sindsdien schreef hij tien thrillers, waarvan er zeven werden genomineerd voor de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. In 2002 won hij de prijs met Schijn van Kans. Eén van zijn boeken, Claim (1996), werd in 2001 verfilmd door Martin Lagestee, met in de hoofdrollen Billy Zane en Louise Lombard. De macht van meneer Miller, verscheen in oktober 2005, won de Gouden Strop in 2006 en werd in 2010 verfilmd als vierdelige serie voor de VPRO: Bellicher, de macht van meneer Miller. In 2008 won hij een derde maal met zijn boek CEL. In 2010 schreef hij Onmacht, het geschenk voor de Maand van het Spannende Boek. Charles den Tex vertaalde eerder de toneelstukken Onze Jeugd (2003), Tape (2005), Democraten (2005) en Sexual Perversity (2006) en maakte de vertaling en bewerking van het toneelstuk Succes (2006). Volmaakt Geluk (2008) is zijn eerste eigen stuk, geschreven in samenwerking met Peter de Baan. In 2009 werd het stuk opgevoerd in twee theaters in Duitsland en één in Zwitserland.

PETER DE BAAN REGIE Peter de Baan maakte als regisseur naam in de theater-, film- en televisiewereld. Hij was jarenlang artistiek leider bij Sater en het RO Theater. De afgelopen tien jaar regisseerde hij als freelance regisseur talloze theatervoorstellingen, van politiek toneel tot muziektheater, waaronder Democraten (over het leven van Willy Brandt), Una Giornata Particulare, Eten met Vrienden, Art, de musicals Turks Fruit en Billie Holiday en de muzikale familievoorstellingen Koning van Katoren en De scheepsjongens van Bontekoe. Het leverde hem verschillende nominaties op voor de Toneel Publieksprijs en een lange lijst aan Musical Awardnominaties. Zijn regie van de televisiefilms De kroon en De prins en het meisje bezorgde hem tweemaal het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Peter de Baan is een acteursregisseur bij wie de intensiteit van het spel voorop staat. Hij is de drijvende kracht achter De vloer op, het succesvolle televisieprogramma waarin ervaren acteurs worden uitgedaagd te improviseren voor publiek. Daarnaast is hij de vaste regisseur van de veelgeprezen Ashton Brothers. Het seizoen ervoor het door hem en Charles den Tex geschreven en door REP geproduceerde Volmaakt Geluk, dat in november 2009 zijn Duitse première beleefde. Op televisie was dit seizoen de succesvolle dramaserie Bellicher, de macht van meneer Miller (VPRO) te zien en in de bioscoop de film Majesteit.


DECORONTWERP

MARJOLEIN ETTEMA

Vanaf 2001 ontwierp zij meer dan zestig dans-, theater- en musicalvoorstellingen bij o.a. V&V Entertainment (The Sound of Music, Piaf, Annie), Jacques Senf (Hoe overleef ik mijn eerste zoen, Diana de musical) Joop van den Ende (Hemelen, Vogels), Ruud de Graaf Theaterproducties (The Dinner Party, Wat Zien ik, Zeg ‘ns AAA), Theater Bellevue (De ondergang van, Berm, Gina & Omar). Voor Rick Engelkes producties ontwierp zij: Oranje Boven, Bedrog, Volmaakt Geluk, Succes, Eten met Vrienden en Onze Jeugd. Naast Blind Vertrouwen ontwierp zij ook: Toon de musical, Dr. Dolittle, Duet for One, Denk aan mij en Spangas. Komend seizoen zal zij o.a. verantwoordelijk zijn voor Hoe overleef ik mijn eerste vriendje, Kantje Boord, Bess, Eten met Vrienden, Help, Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Buiten het theater houdt Marjolein zich ook bezig met interieur ontwerpen.

LICHTONTWERP

COEN VAN DER HOEVEN

Coen van der Hoeven was verantwoordelijk voor het licht- en decorontwerp voor onder andere Urinetown, Hoop, Gezeik & Liefde van Hassans Angels, Five Guys Named Moe, De Flat van Jet, In The Mood, Heilig Vuur en De Huurder. Ook was hij verantwoordelijk voor het lichtontwerp van meer dan 75 producties waaronder vele musicals als: Amandla! Mandela, Cabaret, Op Hoop Van Zegen, Anatevka, A Chorus Line, Chess, De Fabeltjeskrant, Bubbling Brown Sugar, Rex, Peter Pan, Pietje Bell, Alladin, Piaf, Billie Holiday (met Niek Kortekaas), Ain’t Misbehavin’, Copacabana, Into The Woods en toneelproducties voor o.a. Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en de Nationale ReisOpera waaronder: Snowwhite, Yerma, Medea, Nacht Moeder, Vaders!, Gouwe Handjes, The Odd Couple & Little Voice. Hij ontwierp veel van de familie-opera’s van Frank Groothof en verschillende voorstellingen van het Groot Chinees Staatscircus. Coen is docent theaterbelichting aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten en is lid van de raad voor creatief advies van het M-Lab. Tweemaal bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Lichtontwerp voor Op Hoop van Zegen en Amandla! Mandela.

Fotografie: ROY BEUSKER

Na haar studie aan de Academie van Beeldende Kunsten kreeg Marjolein Ettema een jaarbeurs om een maestro opleiding te doen aan de kunstacademie in Mexico City. Vanaf 1994 tot 2001 werkte ze bij Toneelgroep Amsterdam en ontwierp in opdracht van Paul Gallis een veertigtal producties bij dit gezelschap. Daarnaast assisteerde ze Paul Gallis en andere ontwerpers bij Het Toneel Speelt, Joop van den Ende en Het Nationaal Toneel.


ARJAN DUIJVELSHOFF 1

e

INSPICIテ起T/GELUID

LICHT

KEES VAN MAMEREN


CREDITS Sacha Harry Theo

Angela Schijf Rick Engelkes Loek Peters

Regie Auteur

Peter de Baan Charles den Tex

Marjolein Ettema Coen van der Hoeven Annemarie Paol Suzanne Groenland Kemna Casting, Marc van Bree en Shira Halevi Arjan Duijvelshoff Kees van Mameren Bert Aalberts Arjan Duijvelshoff

Decorontwerp Lichtontwerp Kostuum Regieassistent Casting 1e inspiciënt/geluid Licht Chauffeur cast Technische coördinatie

Fotografie affiche Ontwerp affiche Ontwerp programma/webdesign Scènefotografie

Michel Porro BLIJ* Monique Backelandt Peter Leep Michel Porro

Tourneeplanning Auteursrechtenbureau Administratie REP Administratie AXP Productieleiding Productieassistent Publiciteit REP Publiciteit Senf Theaterpartners Huur licht Huur geluid Decoratelier Vervoer decor Repetitieruimte Drukwerk

Senf Theaterpartners | T: 010-592 31 55 Tele-Design International/TDI Agency Holland, Ernst M. van den Berg Christina Coehoorn Mario de Laat Hennie Meerveld Jane Trapman en Rubin van Gent Michiel Klerken en Marjam Azghiri Anne-Marie Dros en Marlies Lamers Flashlight Rental BV Peak Audio BV Firma Smits Theatertechniek & Decorbouw Pieter Smit Theaterproducties, Jimmy Termaat DUTCH Studio’s & Catering, Reinier Smit Drukwerkfabriek

Salesmanager & marketing Producent Productiemaatschappij

Sandor Janssen Rick Engelkes Rick Engelkes Producties (REP)

Met dank aan:

Maartje Reuven | Lancaster | Ria Bloemberg | Tas Angela via www.alexschrijvers.com | Theatex Holland | Hylke van Sprundel


Blind vertrouwen RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

Van Charles den Tex

regie: peter de baan decorONTWERP: Marjolein Ettema lichtontwerp: Coen van der Hoeven

Harry en Sacha zijn bijna zeven jaar samen. Ruim twee jaar geleden zijn zij hun dochtertje, Amber, verloren bij een verkeersongeluk. Amber was vier jaar. Degene die haar heeft aangereden is nooit gevonden. Het verlies heeft hun leven overschaduwd. Na het ongeluk heeft Harry zich volledig geconcentreerd op zijn werk: vastgoed en projectontwikkeling. De zaken gaan goed, Harry en Sacha hebben alles wat ze willen, maar hun leven is niet geworden wat ze hadden gehoopt. Harry was veel op pad voor zijn zaken, Sacha was veel alleen. Met een groot feest voor haar dertigste verjaardag proberen Harry en Sacha de moeilijke periode af te sluiten en een nieuw begin te maken. Het feest was een groot succes, maar als eindelijk de laatste gast vertrekt, doen ze een afschuwelijke ontdekking. Waardoor hun relatie onder een nog hogere spanning komt te staan. De vragen rond het ongeluk van twee jaar geleden kunnen niet onbeantwoord blijven. Hun relatie is heel anders dan zij dachten. The party is over. Letterlijk.

JANUARI 2011 Singer Theater try • 20:15 za 22 LAREN Schaffelaartheater try • 20:15 di 25 BARNEVELD Munttheater try • 20:15 wo 26 WEERT Cult. Centrum Martien van Doorne try • 20:15 do 27 DEURNE vr 28 NOORDWIJK AAN ZEE De Muze try • 20:15 Soc. Cult. Centrum De Enck try • 20:15 za 29 OIRSCHOT

035-5393933 0342-842848 0495-540322 0900-72956442 071-3646226 0499-572691

Schouwburg Cuijk try • 20:15 0485-315107 ZINiN Theater try • 20:15 0548-624489 Fulcotheater try • 20:30 030-6878833 Theater De Willem voorpremière • 20:15 078-6158226 (35 cpm) DeLaMar voorpremière • 20:15 0900-3352627 (35 cpm) DeLaMar première • 20:15 0900-3352627 (35 cpm) DeLaMar • 20:15 0900-3352627 (35 cpm) DeLaMar • 20:15 0900-3352627 (35 cpm) DeLaMar • 20:15 0900-3352627 (35 cpm) DeLaMar matinée • 14:00 0900-3352627 Stadsschouwburg Velsen • 20:15 0255-515789 Theater de Molenberg • 20:15 0596-614000 Theater De Schalm • 20:15 040-2533578 Schouwburg de Kampanje • 20:15 0223-674664 Jan van Besouw • 20:30 013-5343400 Stadstheater • 20:15 079-3427565

MAART 2011 di 1 STEENWIJK wo 2 HARDERWIJK do 3 ZEVENAAR vr 4 NIJMEGEN za 5 LEEUWARDEN di 8 EMMEN wo 9 HOOFDDORP do 10 VLAARDINGEN vr 11 ROOSENDAAL za 12 KERKRADE di 15 VENLO wo 16 NAALDWIJK do 17 SPIJKENISSE vr 18 ZUTPHEN za 19 UDEN

22 23 25 26 30 31

WAALWIJK HOOGEVEEN LEIDEN RIJSWIJK SCHIEDAM TILBURG

Theater De Leest • 20:15 0416-331751 Theater de Tamboer • 20:15 0528-280180 (25 cpm) Leidse Schouwburg • 20:15 0900-9001705 de Rijswijkse Schouwburg • 20:15 070-3360336 Theater aan de Schie • 20:15 010-2467467 Theaters Tilburg (schouwburg) • 20:15 013-5432220

APRIL 2011

FEBRUARI 2011 wo 2 CUIJK do 3 NIJVERDAL vr 4 IJSSELSTEIN za 5 PAPENDRECHT di 8 AMSTERDAM wo 9 AMSTERDAM do 10 AMSTERDAM vr 11 AMSTERDAM za 12 AMSTERDAM zo 13 AMSTERDAM wo 16 IJMUIDEN za 19 DELFZIJL di 22 VELDHOVEN do 24 DEN HELDER vr 25 GOIRLE za 26 ZOETERMEER

di wo vr za wo do

Theater de Meenthe • 20:00 Theater Harderwijk • 20:15 Het Musiater • 20:15 Stadsschouwburg • 20:00 Stadsschouwburg De Harmonie • 20:30 Theater De Muzeval • 20:15 Schouwburg De Meerse • 20:15 Stadsgehoorzaal Vlaardingen • 20:15 Schouwburg De Kring • 20:00 Theater Kerkrade • 20:00 Theater de Maaspoort • 20:15 WestlandTheater De Naald • 20:15 Theater de Stoep • 20:15 De Hanzehof • 20:00 Theater Markant • 20:15

0521-513888 0341-428899 0316-524477 024-3221100 058-2330233 0591-617000 023-5563707 010-4340500 0165-555555 045-5716607 077-3207207 0174-636900 0181-652200 0575-512013 0413-256110

vr za di wo vr za di wo vr za di wo do vr za di wo do vr

1 2 5 6 8 9 12 13 15 16 19 20 21 22 23 26 27 28 29

Theater De Purmaryn • 20:15 0299-432205 PURMEREND Theater de Bussel • 20:15 0162-428600 OOSTERHOUT Theater de Speeldoos • 20:15 035-5418050 BAARN Parktheater Eindhoven • 20:30 040-2111122 EINDHOVEN Theater De Voorveghter • 20:15 0523-280350 HARDENBERG Schouwburg Venray • 20:00 0478-530999 VENRAY De Goudse Schouwburg • 20:00 0182-513750 GOUDA Theater ‘t Voorhuys • 20:15 0527-699907 EMMELOORD Theater De Storm • 20:15 0543-514365 WINTERSWIJK Theater de Blauwe Kei • 20:15 0413-342555 VEGHEL 010-4586400 CAPELLE A/D IJSSEL Isala theater • 20:15 De Kom • 20:15 030-6045554 NIEUWEGEIN Schouwburg Amstelveen • 20:00 020-5475175 AMSTELVEEN Stichting Hof Theater • 20:15 vvv 0572-352406 RAALTE Theater Het Kruispunt • 20:15 0180-615958 BARENDRECHT Schouwburg het Park • 20:15 0229-291000 HOORN Schouwburg Almere • 20:15 036-8455555 ALMERE 0164-280555 BERGEN OP ZOOM Stadsschouwburg De Maagd • 20:00 Chassé Theater • 20:30 076-5303132 BREDA

MEI 2011 di wo do vr za zo wo do vr za zo

3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15

STADSKANAAL DEN HAAG DEN HAAG BUSSUM HAARLEM AMERSFOORT ROTTERDAM ROTTERDAM ROTTERDAM ETTEN LEUR AMSTERDAM

Theater Geert Teis • 20:00 0599-631731 Koninklijke Schouwburg • 20:15 (10 cpm) 0900-3456789 (10 cpm) Koninklijke Schouwburg • 20:15 0900-3456789 Spant! • 20:15 035-6913949 Stadsschouwburg Haarlem • 20:15 023-5121212 De Flint Theater ! Congressen • 20:15 033-4229229 oude Luxor Theater • 20:00 010-4843333 oude Luxor Theater • 20:00 010-4843333 oude Luxor Theater • 20:00 010-4843333 Nieuwe Nobelaer • 20:15 076-5045200 De Meervaart • 20:15 020-4107777 wijzigingen voorbehouden

www.blindvertrouwen.nu


‘ eigenlijk is er maar één echte theaterdrukker’ drukwerkfabriek,

08.03.2010

www.drukwerkfabriek.nl www.drukwerkfabriek.nl


RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT

SEIZOEN 2010 - 2011

De musical Kruimeltje Kruimeltje is een straatjochie van 10 jaar zonder vader en moeder. Ooit is hij als baby door zijn moeder achtergelaten bij vrouw Koster, die slecht voor hem zorgt. Kruimeltje haalt met zijn vriend Keesie de hele dag kattenkwaad uit. Hij is dan ook geen onbekende van de politie. Vaak fantaseert Kruimeltje over hoe het zal zijn om een vader en moeder te hebben. Hij droomt over zijn vader, die tien jaar geleden naar Amerika vertrok als goudzoeker. Er is echter niets meer van hem vernomen. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Moor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wie schetst zijn verbazing als blijkt dat zijn vader en Wilkes oude jeugdvrienden zijn geweest. Zal Kruimeltje zijn vader dan toch ooit nog zien en een ander leven kunnen leiden dan dat van een straatjochie? Speelperiode: november 2010 t/m maart 2011, Theater de Efteling Meer info en reserveren: www.kruimeltje.nl PRESEnTEERT

Jennifer Hoffman Egbert-Jan Weeber Hylke van Sprundel Judith van den Berg ShowbizzBaby.nl

Een Rick Engelkes Productie The Little Dog Laughed by Douglas Carter Beane

Speelperiode: november 2010 t/m maart 2011 Meer info en reserveren: www.showbizzbaby.nl

Regie Sarah Moeremans Vertaling Hannah van Wieringen Decor Julian Maiwald Lichtontwerp Stijn van Bruggen

Ontwerp: BLIJ * Monique Backelandt Fotografie: Edith Paol

Showbizz Baby De zwarte komedie Showbizz Baby speelt zich af in de wereld van de entertainment waarin iedereen beroemd kan worden. Reikhalzend kijkt de ambitieuze agent Diane uit naar de dag waarop haar televisieacteur Michiel de overstap zal maken naar het witte doek. Diane heeft een duidelijk carrièrepad uitgestippeld voor ‘haar’ Michiel. Om carrièretechnische redenen hebben zij een relatie, in werkelijkheid is Michiel met één been uit de kast en is Diane lesbisch. Het komt haar dan ook helemaal niet goed uit als Michiel verliefd wordt op de jongere Alex. Als de ultieme kans zich aandient voor hem om de overstap van televisie naar film te maken, is Diane vastbesloten deze belangrijke carrière move, tegen elke prijs, te vervolmaken. Maar hoe ver ga je om je ware aard te verbergen? Is roem dat waard? Showbizz Baby is een scherpe, zwarte en op sommige momenten hilarische komedie. Het houdt ons een confronterende spiegel voor over onze obsessie voor het sterrendom.


DESIGN OP VOORRAAD

WWW.LOODS5.NL voor nieuws, impressies en actueel aanbod van artikelen


RICK ENGELKES PRODUCTIES PRESENTEERT PRESENTEERT

SEIZOEN 2011/2012

PRESENTEERT

SEIZOEN 2011/2012

ETEN MET VRIENDEN ETEN MET VRIENDEN ETEN MET VRIENDEN PRESENTEERT

SEIZOEN 2011/2012

Met: Rick Engelkes, Lone van Roosendaal, Miryanna van Reeden en Romijn Conen Speelperiode: januari 2012 t/m mei 2012 | Première: 6 februari 2012

KANTJE BOORD KANTJE BOORD DE NIEUWE HITKOMEDIE VAN

JON VAN EERD

Speelperiode: november 2011 t/m april 2012 | Première: 19 december 2011

SEIZOEN 2011 - 2012

Eten Met Vrienden Onze grootste toneelhit na 10 jaar terug in het theater! Karin en Johan zijn al twaalfenhalf jaar getrouwd, hebben twee kids en allebei een goede baan. Kortom, een prettig bestaan, niks te klagen. Vanavond komen hun beste vrienden, Debby en Tom, eten. Gezellig met zijn vieren tafelen. Althans, dat is de bedoeling... maar Debby gooit al snel roet in het eten met de mededeling dat zij en Tom zich in een enorme crisis bevinden. Karin en Johan weten niet hoe ze moeten reageren. Er blijken griezelig veel overeenkomsten te zijn tussen beide koppels. Al gauw is de spanning om te snijden. Want als je eenmaal begint met vragen te stellen over je huwelijk, weet je nooit waar je eindigt. Meer informatie: www.rep.nu

Spuiten en Slikken Waar het populaire televisie-programma Spuiten & Slikken ophoudt, gaat de theatervoorstelling verder: dezelfde thema’s, dezelfde verhalen, nu op het podium. Dit stuk gaat over vier mensen die te vroeg in hun leven hebben gepiekt. Dat ene ‘hitje van toen’ was helemaal geen hoogtepunt. Het leek er niet eens op. Het betekende niet meer dan een paar dagen plezier. Met echt léven had dat niks te maken. Leven is wat de vier nu doen. Alleen moeten ze nog leren inzien dat dit minstens zo enerverend is als dat bestaan op de planken destijds. Op deze dag ervaren ze wat rouwen is, wat liefhebben is, wat houden van werkelijk betekent... En eindelijk neemt één van hen die ene belangrijke beslissing die haar leven zal veranderen! Meer informatie: www.rep.nu

JON VAN EERD

Kantje Boord Jon van Eerd werkt zichzelf weer in de nesten in de gloednieuwe komedie Kantje Boord. Als goudeerlijke accountant van een groot bedrijf wordt Harrie Vermeulen uitgenodigd om een weekeindje mee te varen op het jacht van zijn baas. Maar wat hem te wachten staat DE NIEUWE HITKOMEDIE VAN JON VAN EERD na de eerste stappen op de loopplank, had hij nooit kunnen bedenken. Harrie wordt meegesleurd in een kolderieke achtbaan van intriges en verwikkelingen. De veelvuldig bekroonde rasartiest Jon van Eerd staat met deze dolkomische voorstelling garant voor een avond vol gierend genot. Kantje Boord: een vaartocht waarbij de VAN ER DE OPVOLG schaterlach over het water schalt. DE NIEUWE HITKOMEDIE VAN

KANTJE BOORD

Met o.a.: Jon van Eerd en Carolien van den Berg Speelperiode: oktober 2011 t/m mei 2012 | Première: 7 november 2011

Meer informatie: www.rep.nu

De musical Kruimeltje - Theatertournee De hartverwarmende familiemusical - 2e seizoen Speelperiode: oktober 2011 t/m maart 2012

Meer informatie: www.kruimeltje.nl wijzigingen voorbehouden


Creative advisors for Entertainment & Sports

AXP is in Nederland ĂŠĂŠn van de meest vooruitstrevende dienstverleners voor de entertainmentindustrie en topsportsector. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam en Rotterdam begeleiden de accountants en adviseurs van AXP cliĂŤnten op weg naar succes. Van administratie tot taxplanning, uw winst is onze creatieve kwaliteit!

Amsterdam

Rotterdam

Profile for Rick Engelkes Producties

Blind Vertrouwen programma  

Het programmaboek van Blind Vertrouwen. Het nieuwe theaterstuk van Charles den Tex en Peter de Baan, met in de hoofdrollen Angela Schijf, Ri...

Blind Vertrouwen programma  

Het programmaboek van Blind Vertrouwen. Het nieuwe theaterstuk van Charles den Tex en Peter de Baan, met in de hoofdrollen Angela Schijf, Ri...