Page 1

Bestel

1

2533

Idee: dennenappels in insectenhuisje RT: • •

Pindakaas/vogelzaad vogelvoedsel Dennenappelketting

Decoratie in tuin in bloembak tussen plantjes

http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=2533


Insectenhuis model vogelkast Eenheidsprijs

€ 23,95 per stuk

Er zijn 7 stuks op voorraad - direct leverbaar. Ik wens stuk(s) te bestellen

Hang dit prachtige insectenhotel op een beschutte plek tot 2 meter hoog tegen een muur, schuur, schutting, paal of iets dergelijks. De beste resultaten bekom je als je het ophangt zodat het ochtendzon of middagzon kan opvangen.

De bovenste kamer lokt de zachtaardige solitaire bijen. Ze beschikken inkruipopeningen in het hout en in de vele bamboebuisjes.

Het grotere gat in het midden is geschikt voor insecten zoals lieveheersbeestjes, oorwormen en gaasvliegen.

De onderste kamer is gevuld met dennenappels en de hoekjes en gaatjes trekken nuttige insecten aan zoals gaasvliegen die dagelijks vele schadelijke bladluizen vangen in de buurt van het insectenhotel.

Afmetingen van deze zeer mooie en originele insectenkast: Hoogte: 250 mm Breedte: 180 mm Diepte: 130 mm Gewicht: 1.00 kg

Wijs een vriend op dit product Insectenhuis model vogelkast


http://www.welke.nl/inspiratie/Bouw-zelf-een-insectenhotel-voor-in-de-tuin >

Heb jij al een insectenhotel in de tuin? Met een insectenhotel lok je nuttige insecten voor je tuin. Deze insecten zorgen voor de bevruchting van bloemen en eten daarnaast ook nog eens die lastige bladluizen op. Ben je nog niet in het bezit van zo'n handig onderkomen voor insecten? Kijk dan snel hoe je er een zelf maakt!

WELKE Wat heb je nodig voor het maken van een insectenhotel? - Bewaar alle twijgjes, zaaddozen, dennenappels en stukjes hout die je in de tuin of het bos vindt. - Koop een aantal bamboestokjes bij het tuincentrum. - Vijf plankjes om een kistje mee te timmeren. je kunt ook een oud kratje of een wijnkistje gebruiken als je dat makkelijker vindt. - Maak je het kistje wel zelf? Gebruik dan schroeven van roestvrij staal zodat ze niet gaan roesten als het gaat regenen. - Een oogje of iets anders om aan je insectenhotel te bevestigen zodat je het op kunt hangen. Zet allereerst het kistje in elkaar. Wanneer je een kant en klaar kistje of kratje gebruikt, kun je deze stap natuurlijk overslaan. Zaag de bamboe-stokjes en takjes op de juiste maat zodat ze in het kistje passen. De bamboestokjes moeten straks met de open kant naar voren in het kistje gestoken worden zodat de insecten hierin kunnen kruipen. Vul het kistje vervolgens met de rest van de materialen. Zorg dat je alles goed aandrukt zodat het er niet meteen uit valt wanneer je het kistje rechtop houdt. Bevestig een haakje aan het insectenhotel en hang het op!


Denneappels voor vogels met pindakaas en vogelzaad ma 29 oktober 2012 Zelf maken door Clarissa Filius reacties (0)

Straks in de winter kunnen vogels wel wat hulp gebruiken. Door ze te voorzien van voedsel komen ze makkelijker de winter door. Maak daarom eens deze dennenappels met vogelzaad, leuk om met de kinderen te doen! Deze dennenappels zijn zo gemaakt en het is een leuk project om met kinderen te doen. Zoek een droge dennenappel die “open� staat en vul de dennenappel met pindakaas met behulp van een lepel. Het hoeft niet veel te zijn, maar genoeg dat het zaad eraan blijft plakken. Doe het vogelzaad in een bak en rol de dennenappel erdoorheen. Hang de dennenappels in een boom en de vogels kunnen smullen!


http://groenegroninger.blogspot.nl/2012/09/lekker-zelf-doen-een-insectenhotelmaken.html#!/2012/09/lekker-zelf-doen-een-insectenhotel-maken.html Lekker zelf doen: een insectenhotel maken

Een insectenhotel is een nestgelegenheid voor insecten, waar ze overwinteren of zich voortplanten. Insecten zijn onmisbaar in de natuur en spelen een grote rol in het biologisch evenwicht. Ze bestrijden andere schadelijke insecten, zijn onmisbaar voer voor vogels en bestuiven bloemen. In ons huidige “opgeruimde” landschap zijn weinig plekjes overgebleven voor insecten. Vooral voor solitair levende bijen en wespen is het moeilijk een plek te vinden om eitjes te leggen en jongen groot te brengen. In Nederland worden zelfs enkele bijensoorten met uitsterven bedreigd. We kunnen een handje helpen door het bouwen van een insectenhotel.

Heel makkelijk zelf te maken Een insectenhotel is heel eenvoudig te maken. Bovendien is het leuk en creatief en hoeft het niks te kosten. Ook is het gezellig en leerzaam om samen met kinderen een hotelletje te knutselen. Een insectenhotel heeft niet een bepaalde grootte, vorm of kleur. Er is van alles mogelijk en je kunt het zo simpel en makkelijk of zo kunstzinnig en uitgebreid maken als je wilt. Insectenhotels kun je maken van een stuk hout, een paar stenen of een bundel holle stengels zoals riet, bamboe en oude elektriciteitspijpen. Ook gestapeld dood hout of een pluk stro in een potje is een geschikte plek voor veel insecten. Het mooist is om het één en ander te combineren, zodat de diverse onderdelen verschillende soorten insecten kunnen herbergen. Belangrijk is dat er gaten zijn waar de insecten in kunnen kruipen. Deze moeten 4 tot 12 mm. dik zijn en 5 tot 20 cm. diep. Insecten houden van gladde gangen, anders beschadigen ze hun vleugels. Ook willen ze graag een achterwand in hun holletje, dus doorboor het materiaal niet of stop de achterkant dicht met klei. Stenen gedeelte: Boor de gaatjes in bakstenen of koop kant en klare ventilatie-bakstenen en vergroot hier een paar gaten in. Houten gedeelte: Boor de gaatjes in blokken hout. Gedeelte van holle stengels: Maak de stengels zo'n 20 cm. lang. Sluit de uiteinden van de holle stengels af met klei en maak er een bundel van. Of steek een conservenblik helemaal vol met de


afgedichte stengels. - Stop verder gaatjes en hoekjes vol met takjes, stro, dennenappels, klei waar je gaatjes in boort, of ander materiaal wat fijne holletjes creĂŤert, eventueel met een stukje gaas ervoor. - Vlinders overwinteren en schuilen graag in een kastje, als een klein vogelhuisje, met daarin gezaagde openingen van 1 bij 9 cm., zo'n 5,5 cm. uit elkaar.

De beste plek Insecten houden van goed verwarmde droge ruimtes en kiezen een ingang die in de zon ligt. Hang of leg het insectenhotel dus op een plek in de tuin waar het rustig en zonnig is en het niet kan inregenen. Plaats het hotel zo'n 0,5 tot 3 meter boven de grond. Insecten komen je hotel het snelst bezoeken als er ook een restaurant is: een bloementuin vol kleuren, geuren en nectar zorgt voor veel dankbare bezoekers!

Geen zin? Heb je geen zin om zelf aan de knutsel te gaan, dan kun je tegenwoordig ook heel leuke insectenhotels kopen op internet of bij tuincentra. ~ AvE 9th September 2012 geplaatst door De Groene Groninger


http://www.cbs-mensoalting.nl/paterswolde/nieuws/3-153-insectenhotel Insectenhotel

06-11-2009 Begin oktober hebben we in groep 3 en 4a een insectenhotel gebouwd.Met elkaar hebben we heel veel materiaal verzameld om een goed onderkomen voor de insecten te creĂŤren. Met pallets, stammetjes, dakpannen, kastanjes, eikels, stenen, dennenappels, flessen, bloempotten stro, hooi, scherven, takjes etc. is dit het mooie resultaat geworden van het insectenhotel.De kinderen uit groep 3 en 4a hebben met elkaar gezorgd voor een droog plekje voor diverse insecten. De pissebedden en spinnetjes hoefden niet eens te lopen naar het hotel; de kinderen zochten alle beestjes uit de buurt om ze daarna voorzichtig in hun nieuwe verblijf neer te zetten!


Idee dennenappels in insectenhuisje  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you