Page 1

DRONTEN en omgeving

donderdag 20 Juni 2013 - Jaargang 1 - Verschijn in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen.

PRIJZENGIDS 2013

Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht No 37. Het is mijn gewoonte niet, romans te schrijven, of zulke dingen, en het heeft dan ook lang geduurd, voor ik er toe overging een paar riem papier extra te bestellen, en het werk aan tLast & Co., makelaars in koffie -- niemand kan iets Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht No 37. Het is mijn gewoonte niet, romans te schrijven, of zulke dingen, en het heeft dan ook lang geduurd, voor ik er toe overging een paar

een roman geleek, maar ik Niemand kan zeggen dat houd er zelfs niet van, iets niet goed leef met mijn dergelijks te lezen, omdat ik vrouw -- zij is een dochter van Last & Co., makelaars een man van zaken ben. koffie -- niemand kan iets En dan komen later weer andere leugens. Een meisje ons huwelijk aanmerken. I ben lid van Artis, zij heeft is een engel. Wie dit het bestellen, en het werk aan te eerst ontdekte, heeft nooit een sjaallong van vangen, dat gij, lieve lezer, zusters gehad Liefde is een twee창nnegentig gulden, e zo창ven in de hand hebt van zulk een malle liefde d zaligheid. Men vlucht met genomen, en dat ge lezen het een of ander voorwerp volstrekt aan het einde de moet als ge makelaar in naar het einde der aarde. De aarde wil wonen, is toch koffie zijt, of als ge wat aarde heeft geen einde, en tussen ons nooit sprake anders zijt. Niet alleen dat ik geweest. Toen we getrouw die liefde is ook gekheid.


2013 Een nieuwe krant, een nieuw begin Het ontwikkelen van een nieuwe lokale krant is een uitdaging die ons team graag aannam. Het schept de medewerkers van Mijnplaats Dronten veel genoegen dat vanaf heden de lezers van Mijnplaats Dronten wekelijks uit te kunnen laten kijken naar een nieuwe editie. In deze nieuwe krant vinden zij het lokale nieuws, nieuws van dichtbij, nieuws dat hen raakt en waarlijk interesseert. De nieuwsgierigheid naar dit lokale nieuws maakt dat het bereik van onze krant op een hoog niveau ligt. Dit hoge niveau willen wij delen met u. Als u uw klant in de regio Dronten wilt bereiken, dan doet u als adverteerder er verstandig aan om onze krant, site of app in te schakelen. Onze media-adviseur wilt u graag verder informeren over de mogelijkheden. Elke week maken onze media-adviseurs en redacteuren op deze wijze gepassioneerd deze krant. Elkaar versterkend en elkaar aanvullend waar dit nodig is. De krant wordt door de vormgever van Kleine Baas Media, een partnerbedrijf van Mijnplaats Dronten, vormgegeven. Vanaf heden gaan wij de uitdaging aan om samen met u mooie kranten te maken, de app up-to-date te houden en ons beste beentje voort te zetten.

geving

N E T ON en om

DR erda d o nd

2

g 20

J uni

2013

- Ja

g1 argan

in chijn - Vers

Dron

te

ifte n, S w

rbant,

in Bidd

ghuiz

e n.


Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord Missie en Visie Advertentie mogelijkheden Online adverteren Voorbeeldpagina’s Aanleverspecificaties Algemene Voorwaarden

2 4 6 11 12 14 15

Contact gegevens Telefoonnummer: 0321 - 31 68 18 Fax: 0321 - 31 41 69 E-mail: info@mijnplaatsdronten.nl De Aar 79, 8253 PN Dronten Postbus 307, 8250 AH Dronten

3


Missie en visie Missie Mijnplaats Dronten wil marktleider zijn. De mensen die bij deze organisatie werkzaam zijn, werken met passie, zorg, kwaliteit en creativiteit. Mijnplaats Dronten wil een betrouwbare partner zijn voor de lezers en adverteerders, en een kwalitatief hoogstaande krant leveren met een groot bereik. Tevens willen wij de partner bij uitstek zijn als het gaat om alle vormen van communicatie, van advertenties tot websites, van nieuwe huisstijl tot brochures.

Visie Mijnplaats Dronten wil dé krant zijn, specialist in kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening met een sterke lokale binding. Hét lokale platform met het grootste bereik voor ondernemers en lezers. Wij willen innovatief bezig zijn en het bewaken van de lokale identiteit zijn belangrijke waarden binnen de visie van Mijnplaats Dronten. Het partnerschap met Kleine Baas Media en het daaruit voortvloeiende synergetische effect maakt de organisatie tot totaalleverancier in de gemeente Dronten en omgeving.

Over Online nieuws Dagelijks nieuws is te vinden op www.mijnplaatsdronten.nl en op onze nieuwe app. Onze drukbezochte site en app zijn dé regionale nieuwsbronnen met nieuws, foto’s, filmpjes en volop ruimte voor discussie. Tevens is onze krant ook terug te vinden op de website. Onder de knop ‘Krant online’ kunt u ze doorbladeren.

Kranten edities Met de huis-aan-huis verspreiding van onze krant bereiken we ruim 19.000 brievenbussen. Deze adressen bevinden zich in de gemeente Dronten en omgeving. Zie ook de plattegrond voor het buitengebied.

Verspreiding Voor verspreiding van een folder tegelijk met onze krant, kunt u contact opnemen met ons verspreidingsbureau: Mijnplaats Dronten verspreiding, telefoon 0321- 31 86 21.

Kleine Baas Media Mijnplaats Dronten heeft naast de krant ook een partnerschap met een reclamebureau onder de naam Kleine baas Media dat zelfstandig functioneert. De enthousiaste creatieveling Mark Schokker helpt bedrijven graag om zich op effectieve wijze te profileren. Hij denkt mee over een geschikt concept en weet dit te vertalen naar een strategie voor alle vormen van communicatie; van advertenties tot nieuwsbrieven, van websites tot een sprankelend nieuwe huisstijl. Kleine Baas Media helpt en begeleidt uw project van concept tot drukkerij en doet dat op een ontspannen en vriendelijke wijze.

4


Missie en visie Verantwoord ondernemen De krant van Mijnplaats Dronten wordt gedrukt op papier met een FSC-norm. Dit is een keurmerk dat verantwoord bosbeheer garandeert, waardoor de papierproductie op de lange termijn niet ten koste gaat van het bos. Daarnaast past het werken met papier met een FSC-norm binnen de wens van Mijnplaats Dronten om zich te onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verder voelt Mijnplaats Dronten zich zeer betrokken bij het verenigingsleven en ondersteunt het diverse plaatselijke initiatieven door het bieden van een podium voor hun meida-uitingen, kosteloos of tegen speciale verenigingstarieven.

Sponsoring Mijnplaats Dronten voelt zich zeer betrokken bij het verenigingsleven en ondersteunt diverse plaatselijke initiatieven doormiddel van sponsoring. Daarnaast biedt Mijnplaats Dronten alle ideĂŤle initiatieven een gratis podium aan op zowel de reguliere kanten als de verschillende websites door het plaatsen van redactionele bijdragen.

Geld verdienen voor uw clubkas? Als je vereniging je eigen pagina in een uitgave van Mijnplaats Dronten? Dat kan! En naast het feit dat u de hele regio op de hoogte houdt van uw clubnieuws, valt er nog geld mee te verdienen ook. De vereniging koopt voor een speciaal gereduceerd verenigingstarief een hele pagina en verkoopt vervolgens zelf daar advertenties op van bijvoorbeeld haar sponsoren. De opbrengsten van deze advertenties zijn voor 100% voor de club, dus weer extra geld in de clubkas. Zo vangt u twee vliegen in ĂŠĂŠn klap. Informeer bij uw media-adviseur naar de mogelijkheden.

5


Advertentiemogelijkheden Blokformaten op reguliere advertentie-pagina’s Ook zowel de kleine als de grote adverteerder goed te kunnen bedienen biedt Mijnplaats Dronten u de onderstaande formaten. Het is ook mogelijk om afwijkende formaten te plaatsen door blokken te schakelen, bijvoorbeeld een 1/4 pagina en een 1/8 pagina naast elkaar of boven elkaar. U telt dan de tarieven eenvoudig bij elkaar op. Mijnplaats Dronten werkt dus alleen met vaste blokformaten, waarbij de basis wordt gebruikt van advertentie-pagina’s.

Blokformaten

afmetingen

Ook mogelijk

1/1 pagina

267 x 395 mm

1/2 pagina liggend

267 x 193 mm

1/2 pagina staand

131 x 395 mm

1/4 pagina blok

131 x 195 mm

1/4 pagina liggend

267 x 94 mm

1/4 pagina staand

63 x 395 mm

1/8 pagina blok

131 x 94 mm

1/8 pagina liggend

267 x 47 mm

1/8 pagina staand

63 x 195 mm

1/16 pagina blok

63 x 94 mm

1/16 pagina liggend

131 x 47 mm

op themapagina

1/32 pagina

63 x 47 mm

op themapagina

op themapagina

Blokformaten op voor -en achterpagina Tekstpagina’s zijn verdeeld in 5 kolommen x 389 mm hoogte, totaal dus 1945 mm. Doordat we werken met een maximum aantal advertentie-millimeters op al onze tekstpagina’s weet u zeker dat u opvalt.

6

Blokformaten

afmetingen

groot

99 x 75 mm

middel staand

47 x 75 mm

middel liggend

99 x 36 mm

basis

47 x 36 mm

Ook mogelijk


Advertentiemogelijkheden Blokformaten

267 x 395 mm 1/1 pagina

267 x 193 mm 1/2 pagina liggend

131 x 395 mm 1/2 pagina staand

131 x 195 mm 1/4 pagina blok

267 x 94 mm 1/4 pagina liggend

63 x 395 mm 1/4 pagina staand

131 x 94 mm 1/8 pagina blok

267 x 47 mm 1/8 pagina liggend

63 x 195 mm 1/8 pagina staand

63 x 94 mm 1/16 pagina blok

131 x 47 mm 1/16 pagina liggend

63 x 47 mm 1/32 pagina liggend

Blokformaten op voor-en achterpagina

104 x 77 mm groot

49 x 77 mm middel staand

104 x 36 mm middel liggend

49 x 36 mm basis

7


Advertentiemogelijkheden Advertentie in Redactionele Omgeving Advertentie in Redactionele Omgeving. Uw advertentie wordt geplaatst onderaan één van onze themapagina’s. Enkele van onze themapagina’s zijn; Digitaal, Uitgaan, Werk, Jeugd, In bedrijf, Auto en Vrouw/Welness. Hiervoor geldt dat u 150% van de reguliere prijs betaald.

Advertorial / Bedrijfsprofiel Mocht u niet regulier willen adverteren, dan is het bedrijfsprofiel het perfecte redactionele podium. Voor een bedrijfsprofiel gelden de staffelprijzen voor de reguliere advertentie-pagina’s. Afhankelijk van het formaat wordt een toeslag gerekend voor fotografie en tekstschrijven. 1/1 pagina 750-1000 woorden + 3 tot 5 foto’s Toeslag €300,1/2 pagina 300-500 woorden + 2 foto’s Toeslag € 175,1/4 pagina 250-300 woorden + 1 foto Toeslag € 100,-

Overig Vacaturepagina’s Hiervoor gelden de tarieven van reguliere blokformaten. U kunt uw vacature doorplaatsen naar het internet voor slechts € 50,-. Zonder uw logo betaald u € 35,-.

Voorkeurspositie Mijnplaats Dronten houdt zoveel mogelijk rekening met de aangegeven voorkeursposities. Toeslag voor gegarandeerde plaatsing op een gewenste positie (altijd in overleg met de media-adviseur) bedraagt 25% van de advertentieprijs. Wanneer u deze toeslag niet betaald, dan is een voorkeurspositie niet gegarandeerd.

Themapagina’s In onze krant hebben wij tal van speciale themapagina’s voor ondernemers die heel gericht willen adverteren. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld de thema’s wonen, auto, vrouw en digitaal. Op deze pagina’s kunt u tegen scherpe tarieven heel gericht adverteren. Uw media adviseur verteld u graag meer over de vele mogelijkheden.

8

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.


Advertentiemogelijkheden 1

6

13

26

52

Formaat 1/1

995

880

790

745

715

Formaat 1/2

595

526

472

446

428

Formaat 1/4

360

319

286

270

259

Formaat 1/8

215

190

171

161

155

Formaat 1/16

130

115

103

97

93

Formaat 1/32

95

84

75

71

68

Adv. pagina’s

aantal plaatsingen

De formaten aangeduid met een

zijn tegen een meerprijs (150%) beschikbaar op themapagina’s

In bedrijf pagina Formaat 1/2

655

579

520

490

470

Formaat 1/4

396

350

315

297

285

Formaat 1/8

237

209

188

177

170

Formaat 1/16

143

126

114

107

103

Formaat 1/32

104

92

83

78

75

In bedrijf rubriek pagina’s (minimaal 4x aaneengesloten periode). Exclusief in uw branche prijs x 150% Voorpagina Groot 104x77 mm

495

438

393

371

356

Middel 49x77 of 104x36 mm

291

258

231

218

209

Basis 49x36 mm

171

151

136

128

123

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

9


Advertentiemogelijkheden Familieberichten Familieberichten (huwelijksaankondigingen, rouwadvertenties, dankbetuigingen en dergelijke worden, na overleg, ook na sluitingstijd opgenomen, zolang dit mogelijk is. U kunt uw tekst sturen naar familieberichten@mijnplaatsdronten.nl. Vermeld waar de advertentie geplaatst moet worden, het factuuradres en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent voor overleg. Familieberichten worden opgebouwd met blokken van 85,5 mm breed x 25 mm hoog. Tijdens het opmaken van de advertentie wordt in alle redelijkheid bepaald hoeveel blokken er nodig zijn om de advertentie goed weer te geven. Per blok kennen wij een tarief. Het aantal geschakelde blokken bepaalt heel eenvoudig het totaal tarief.

Formaten Familieberichten

MPD

6

1

85,5 x 25 mm

25

2

85,5 x 50 mm

50

1

3

85,5 x 75 mm

75

2

4

85,5 x 100 mm

100

3

5

85,5 x 125 mm

125

6

85,5 x 150 mm

150

7

85,5 x 175 mm

175

8

85,5 x 200 mm

200

9

85,5 x 225 mm

225

10

85,5 x 250 mm

250

7

8

9

10

4

5

Jippie Wilt u iemand feliciteren? Plaats dan een Jippie in onze krant. U kunt de tekst met een foto als bijlage mailen naar jippie@mijnplaatsdronten.nl. In de dtp-studio wordt er dan een feestelijke advertentie van gemaakt. De kosten ( full colour â‚Ź 15,- ) dienen echter voor sluitingstijd contant bij ons aan de balie te worden voldaan. U kunt niet bij ons pinnen.

10

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.


Wij zijn binnenkort ook online! Online adverteren Mijnplaats Dronten is de multimedale uitgever voor de gemeente Dronten. Naast de papieren editie van onze krant bedienen we onze lezers iedere dag met het meest actuele nieuws, aangevuld met foto’s en video’s van de gebeurtenissen die onze lezers interesseren, overzichtelijk per thema op aparte pagina’s. Op onze website kunt u naast het actuele nieuws ook de uitgegeven kranten online lezen. Deze vindt u onder de knop ‘krant online’. Online adverteren wordt steeds belangrijker in onze multmediale 24-uurs economie en om naast de lezers van de papieren edities ook de bezoekers van onze website te bereiken, biedt Mijnplaats Dronten binnenkort ook aantrekkelijke advertentievoorwaarden op onze website.

Kijk voor meer informatie op:

www.mijnplaatsdronten.nl


Voorbeeldpagina’s :: : ® ® actie luxaflex ® actie luxaflex luxaflex actie luxaflex® actie

rondje van rondje van rondje rondje van van

DRONTEN en omgeving

Uitgave Mijnplaats Dronten B.V. • info@mijnplaatsdronten.nl

iie t a t ie r e a e t r a o i r o c t e o c d a e m r c e d o c m md a aa r de a r m a a ra ra

n/ zieë ën // loe ezie ën / en ja jalo ezie ut ën ieë ten zie ho jalo n/ u e n o n o e e l e n hout n jaloez ën / e ja ezieën / icale e ut en h ert al o zie ou ten jalo ho le e e, vertic n jal e al en e en tica ta le n houte le,, v nt ert al o v ic iz t h n rizo tale ver ica en ou or , vert ale en h / ho ontale es , de icale s/h tic orizont had ale er ns s / horiz an on ale,, v sha ert ade / h oma orizont le v n shades nr en en roijm s / horizo nta nae ée e h n s m s d d is iz h o a s / or rdijmnan ® , plissé n or n sha g es / h e l e l e n d ® , p™ o n o é t o a r s ij rolg et e t d n sh de n oijmnaen en p™lis rs ord ® duett ®is ée n sha w e®is, t oélg te® , du oijm p™lis rs or aen n ro ettt en g mn n e®is,, t cetten®e,, n en du p™lis tw oél or rd ne e ett rs ® , facet ije ijn e®ist en dij en is u a red tw oélg du n tt rs te® , fg p™l ,n or ett ijen®®e o c d et n ttw lg e®is,, t de t ue p™lis ol ord ®o,lfaor n tt tte ne, n ou tt ro w en ed g ij e g e r h e c l e u il -, t t a o r t e t o s l r® , fgo du e ettwist™ r t n®®e, n credt ee ijen nu silah l-, er®o,lfao d is e o t n , n t e t h ij w e e nue pilano g ced n en t sp l-, ter®o,lfg ao ttenen et ee cr nu dij no silh l-, rd ter®o,lfao et h ee ijne nu spila l-, terolg no ee et pila nu gor no sp ah el-, rol ne silah nn eel-, pan p

®

® ® ® x ® e l x ® e x ® f l f a e l x x a e u f x a f l l x u l u a l lux

3 3 3 3

e e e e e e e

elke elke elke gratis* elke gratis* gratis* gratis*

Gratis

*geldt *geldt *geldt *geldt *geldt op *geldt op *geldt het op het opop het goedkoopste het op goedkoopste op het goedkoopste het goedkoopste het goedkoopste goedkoopste goedkoopste artikel artikel artikel artikel artikel artikel artikel

*Geldig t/m zaterdag 12 oktober 2013. Zolang de voorraad strekt.

appel-abrikozentaartje bij €15 aan boodschappen.*

Maak kennis met uw nieuwe Albert Heijn. makelaars &taxateurs Gratis

Uw vermogen kwijt door het nieuwe AWBZbeleid?

Biddinghuizen heeft er een gloednieuwe Albert Heijn bij. En uiteraard maken we van de opening iets bijzonders. Dus kom langs en beleef onze nieuwe Albert Heijn. Úw nieuwe Albert Heijn.

appel-abrikozenProfiteer ook direct van onze Bonusaanbiedingen. taartje bij €15 aan boodschappen.*

De Bolder 2 8251 KC Dronten T 0321 318 318 ALLE Lipton

Baarloseweg 6-I 8316 SE Marknesse T 0527 20 33 55

Combineren mogelijk Bijv. ice tea sparkling 2 flessen á 1.5 liter Actieprijs per liter 0.80

Middenmeer T 06 53 62 82 82

Internet: www.vsomakelaars.nl E-mail: info@vsomakelaars.nl

Kampen T 038 344 64 04

e

HALVE PRIJS

3.20

2.40

2

2e

e

HALVE PRIJS

Mona gezinspudding en verwenyoghurt Alle varianten Per beker

GRATIS

1.26 - 1.55

1.00

Alle deodorant

6.90

Combineren mogelijk Bijv. Dove invisible dry 2 spuitbussen à 150 ml

3.45

Actieprijs per liter 11.50

2

2e

GRATIS

Verkade koek

Alle varianten, combineren mogelijk Bijv. Café noir 2 pakken à 200 gram

e

HALVE PRIJS

2.14

1.60

Actieprijs per kilo 4.00

2

Lees verder op blz. 17

e

HALVE PRIJS

Albert Heijn Jan Schuurhuis, Dreef 1-A, Biddinghuizen Vanaf woensdag 9 oktober 11.00 uur.

Gewoon bij Albert Heijn.

@VSOmakelaars

*Geldig t/m zaterdag 12 oktober 2013. Zolang de voorraad strekt.

Twitter:

2

Voor 2e halve prijs geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs. Voor 2e gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. Deze aanbiedingen gelden in week 41 van 7 t/m 13 oktober 2013.

Agrarisch Onroerend goed l Vrijstaand wonen l Bedrijfsmatig Onroerend goed

DRONTEN en omgeving

DRONTEN

DRONTEN

en omgeving

Biddinghuizen heeft er een gloednieuwe Albert Heijn bij. En uiteraard maken we van de opening iets bijzonders. Dus kom langs en beleef onze nieuwe Albert Heijn. Úw nieuwe Albert Heijn.

Profiteer ook direct van onze Bonusaanbiedingen.

Tel.: 0321 - 31 68 18 Fax: 0321 - 31 41 69 E-mail: info@mijnplaatsdronten.nl Internet: www.mijnplaatsdronten.nl

Openingstijden Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur

Klachten bezorging bezorging@mijnplaatsdronten.nl

Verspreiding Mijnplaats Dronten verschijnt in Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant, Ketelhaven, alle buitenwegen en de Flevoboulevard. Totale oplage ruim 20.000 exemplaren.

ALLE Lipton

Combineren mogelijk Bijv. ice tea sparkling 2 flessen á 1.5 liter Actieprijs per liter 0.80

2

e

HALVE PRIJS

3.20

2.40

2

e

HALVE PRIJS

Mona gezinspudding en verwenyoghurt Alle varianten Per beker

2e

GRATIS

1.26 - 1.55

1.00

Alle deodorant

Combineren mogelijk Bijv. Dove invisible dry 2 spuitbussen à 150 ml Actieprijs per liter 11.50

6.90

3.45

2e

GRATIS

Verkade koek

Alle varianten, combineren mogelijk Bijv. Café noir 2 pakken à 200 gram

2

Actieprijs per kilo 4.00

Albert Heijn Jan Schuurhuis, Dreef 1-A, Biddinghuizen Vanaf woensdag 9 oktober 11.00 uur.

Familieberichten familieberichten@mijnplaatsdronten.nl

Rubriekadvertenties rubriek@mijnplaatsdronten.nl

Aanleveren Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van Mijnplaats Dronten B.V., welke te vinden zijn op www.mijnplaatsdronten. nl onder het kopje contact. Alles dient voor woensdag 12:00 uur binnen te zijn.

Advertentieverkoop Voor informatie over de advertentiemogelijkheden neemt u contact op met: Dennis van Maanen E-mail: dennis@mijnplaatsdronten.nl Telefoon: 06 - 10 27 64 12

Overig Niets uit deze krant mag- zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Druk Hoekstra Krantendruk Emmeloord

FSC Keurmerk

www.mijnplaatsdronten.nl

12

Gewoon bij Albert Heijn.

e

HALVE PRIJS

2.14

1.60

Voor 2e halve prijs geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs. Voor 2e gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. Deze aanbiedingen gelden in week 41 van 7 t/m 13 oktober 2013.

Adres Weekblad Mijnplaats Dronten is een editie van Mijnplaats Dronten B.V., De Aar 79, 8253 PN Dronten.

Maak kennis met uw nieuwe Albert Heijn.

2

e

HALVE PRIJS

en omgeving


Voorbeeldpagina’s DRONTEN en omgeving

VAKANTIE KOM IN DE HERFST LLAND! HO BI LI WA NAAR een dagje naar Walibi? Met jouw familie of vrienden tvakantiekorting! Profiteer dan nu van deze herfs

WWW.WALIBI.N

DRONTEN en omgeving

L

DRONTEN en omgeving

13


Aanleverspecificaties Aanlevervoorwaarden Mijnplaats Dronten 1. Aanleveradressen Advertenties of deelmateriaal kunnen op diverse manieren worden aangeleverd. Mijnplaats Dronten ontvangt materiaal bij voorkeur digitaal via het speciale mail adres. Wanneer een overeenkomst is getroffen ontvangt de adverteerder een bevestigingsmail en een link naar het mail adres waar het materiaal naartoe kan worden gestuurd. 2. Technische specificaties Advertenties dienen te voldoen aan onderstaande eisen. Voor (de resultaten van) niet correct aangeleverd materiaal draagt Mijnplaats Dronten géén verantwoordelijkheid. 2.1 PDF Mijnplaats Dronten maakt voor de krant gebruik van de richtlijnen ‘NewspaperAds_1v3’. Alle instellingen om PDF bestanden volgens deze norm te maken kunt u downloaden via de Ghent PDF Workgroup, www.gwg.org. Mijnplaats Dronten maakt voor hoge resolutie drukwerk gebruik van de richtlijnen ‘SheetCMYK_1v3’. Alle instellingen om PDF bestanden volgens deze norm te maken kunt u downloaden via de Ghent PDF Workgroup. www.gwg.org 2.2 Kleurgebruik Mijnplaats Dronten maakt voor haar klanten gebruik van kleurprofielen die aansluiten op de ISO 12647-3 norm, gebruikt voor krantendruk in Nederland. Voor full colour is dat ISOnewspaper_26v4.icc, voor zwart/wit ISOnewpaper26v4_gr.icc. Deze profielen kunt u opvragen bij uw media-adviseur. Alle kleuren -dus ook steunkleurendienen opgebouwd te zijn. De gebruikte kleuren in uw document mogen een maximale inktdekking van 240% hebben, dit conform de landelijke Cebuco-norm. Mijnplaats Dronten maakt voor hoge resolutie drukwerk gebruik van kleurprofielen die aansluiten op de ISO norm_ofset_2007. Deze profielen kunt u opvragen bij de media-adviseur. 3 Deelmateriaal Deelmateriaal dient te voldoen aan onderstaande eisen. Voor (de resultaten van) niet correct aangeleverd materiaal draagt Mijnplaats Dronten géén verantwoordelijkheid. 3.1 Beeldmateriaal-foto’s Foto’s kunnen als JPG worden aangeleverd. Als foto’s niet voldoende pixelinformatie bevatten kan het gedrukte resultaat teleurstellend zijn. Mijnplaats Dronten plaatst foto’s voor krantendruk en voor magazines op 300DPI (!!!), 100% plaatsing. Foto’s worden omgezet naar CMYK waarden (volgens de juiste kleurprofielen, zie punt 2.2). 3.2 Beeldmateriaal logo’s Logo’s dienen bij als Illustrator EPS/AI bestand te worden aangeleverd in de CMYK kleurmodus. Zet gebruikte tekst daarbij om naar lettercontouren. Logo’s die niet als vectorbestand worden aangeleverd krijgen dezelfde behandeling als foto’s, zie punt 3.1. Microsoft Word leent zich niet voor de opmaak van advertenties. Word mag alleen gebruikt worden voor het aanleveren van platte tekst. Foto’s e.d. dienen apart te worden aangeleverd volgens punt 3.1. Tevens mogen Microsoft Publisher en Powerpoint niet worden gebruikt voor het aanleveren van deelmateriaal. Overige informatie Bij vragen of opmerkingen m.b.t. het aanleveren van materiaal kunt u contact opnemen met de afdeling DTP van Mijnplaats Dronten, bereikbaar via dtp@ mijnplaatsdronten.nl.

NB: Uw advertentie dient vooraf gereserveerd te worden bij uw media-adviseur. Zonder deze reservering is plaatsing niet gegarandeerd.

14


Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (advertentie-) opdrachten c.q. (advertentie-)contracten c.q. facturen op naam van Mijnplaats Dronten, alsmede op alle opdrachten, orders en facturen op naam van Kleine Baas Media. Alle advertentieopdrachten c.q. advertentiecontracten worden afgesloten en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffe van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van Koophandel in Nederland. Bij verschil tussen de Regelen en de hierna volgende voorwaarden gelden voor zover niet anders is overeengekomen ten aanzien van het betreffende punt de hierna volgende voorwaarden. De contractstermijn wordt geacht te zijn ingegaan op de 1e dag van de kalendermaand, waarin de eerste op het contract af te nemen advertentie is geplaatst, indien de plaatsing voor de 15e van de maand heeft plaatsgevonden. Het contract zal ingaan op de 15e van die maand indien de plaatsing op of na de 15e dag heeft plaatsgevonden. Indien die eerste advertentie niet binnen drie maanden na het sluiten van het contract is geplaatst, zal het contract geacht worden te zijn ingegaan op de 1e dag van die kalendermaand, volgende op die termijn van drie maanden. Indien een advertentiecontract ingevolge het in artikel B lid 1 van de Regelen voor het Advertentiewezen bepaalde wordt uitgebreid, wordt het dienovereenkomstig lage tarief op de alsdan nog te plaatsen advertenties toegepast vanaf de 16e dag van de kalendermaand, waarin de uitbreidingsovereenkomst tot stand kwam, indien deze in de periode van 1e tot en met de 15e dag van die maand is gesloten en op de 1e dag van de volgende maand in de overige gevallen. Een (de) tijdens de looptijd van een advertentiecontract doorgevoerde tariefsverhoging(en) geld-(t)(en) tot een totaal van 15% per contractsduur eveneens voor de nog op dat contract af te nemen advertentieruimte, met dien verstande dat de adverteerder op diens verzoek wordt toegestaan de nog af te nemen advertentieruimte te verminderen met het percentage waarmee de tarieven worden verhoogd. De adverteerder kan in mindering van het advertentiecontract uitsluitend advertenties of ingezonden mededelingen plaatsen betrekking hebbende op zijn eigen onderneming. De uitgever is gerechtigd bepaalde ter plaatsing opgegeven advertenties te weigeren wegens inhoud, aard, strekking of vorm, technische bezwaren, weigering van vooruitbetaling, strijd met eigen belangen van de uitgever of een andere reden van principiële aard, zonder verplicht te zijn de adverteerder de reden op te geven. De uitgever is - ongeacht de overeengekomen betalingscondities - gerechtigd vooruitbetaling van de voor plaatsing opgegeven advertentie te vorderen. Indien de nota niet contant of uiterlijk na beëindiging van de krediettermijn is voldaan, worden over het bedrag der advertentiekosten rente en incassokosten in rekening gebracht, in voege als hierna bepaald. De uitgever is gerechtigd de verdere plaatsing van de advertentie op te schorten, totdat betaling van de reeds geplaatste advertenties is verkregen. Dit zal overigens nimmer tot gevolg hebben dat de opdrachtgever ontheven is van zijn contractuele verplichting. De maximale krediettermijn vervalt op uiterlijk de 14e dag na de factuurdatum. Bij overschrijding van de krediettermijn raakt de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en is hij, zonder dat een nadere sommatie of ingebrekestelling is vereist, over het gefactureerde bedrag vanaf dat moment de wettelijke rente verschuldigd tot aan de dag van algehele voldoening. Alle kosten, zowel de gerechtelijke als de buitengerechtelijke, gemaakt met betrekking tot de invordering van het door de opdrachtgever of adverteerder verschuldigde en niet tijdig betaalde bedrag zijn voor rekening van de opdrachtgever/adverteerder. Deze kosten bedragen 15% van de hoofdsom vermeerderd met rente, met een minimum van € 50,- . De berekening van de prijs per advertentie geschiedt, wat de meting betreft, door de hoogte van het drukvlak, vermeerderd met in totaal 2 mm witruimte wanneer het om ingezonden mededelingen gaat en met in totaal 3 mm witruimte wanneer het andere advertenties betreft (tenzij de adverteerder de wens te kennen geeft meer wit te willen gebruiken) vermenigvuldigd met het aantal kolommen. Een advertentie ter pagina grootte wordt berekend tegen het maximale aantal millimeters van één pagina. Wanneer de opdrachtgever uiterlijk 8 dagen na ontvangst van de factuur schriftelijk geen aanmerking heeft gemaakt op de berekende prijs wordt hij geacht die te hebben goedgekeurd. De uitgever aanvaardt geen aansprakelijkheid ter zake van eventuele schadelijke gevolgen voor de adverteerder van niet, niet tijdig of niet goed plaatsen van advertenties, noch voor het in ongerede raken van afbeeldingen, werktekeningen, lay-outs of andere bij de opdracht behorende materialen, noch voor het niet of niet tijdig doorzenden van brieven of advertenties onder nummer. Eveneens aanvaardt de uitgever geen aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van stakingen en andere calamiteiten. Voor fouten in de uitvoering van niet schriftelijk opgegeven advertenties, behoeft geen reductie of gratis herplaatsing gegeven te worden. Mondelinge afspraken van advertentieopdrachten/overeenkomsten binden de uitgever slechts voor zover zij van uitgeverszijde schriftelijk zijn bevestigd. Overname van advertenties zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, is verboden als zijnde in strijd met artikel 1401 van het Burgerlijk Wetboek en de Auteurswet 1912. Opdrachten waarbij een speciale plaats als voorwaarde wordt gesteld, buiten die waarvoor een speciale plaatsingstoeslag wordt betaald, worden in principe niet geaccepteerd. Met verzoeken om een bepaalde plaats wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Voor advertenties, die overeenkomstig de opdracht gezet moeten worden in een dusdanige vorm, dat er sprake kan zijn van gelijkenis met redactionele berichtgeving, behoudt de uitgever zich het recht voor de opmaak c.q. typografie te wijzigen. Reclames over de uitvoering van advertentieopdrachten dienen uiterlijk binnen 14 dagen na plaatsing schriftelijk te worden ingediend. De uitgever heeft het recht om, indien dit naar zijn oordeel redelijkerwijs niet van hem kan worden verlangd, brieven op advertenties niet aan de adverteerder af te geven of door te zenden, noch deze brieven aan de inzender terug te geven. Niet afgehaalde brieven onder nummer worden na één maand vernietigd. De uitgever is niet verplicht bijgeleverd illustratiemateriaal, originelen of foto’s bestemd voor de opmaak van advertenties langer dan 14 dagen te bewaren. Door het opgeven van een advertentieopdracht erkent de adverteerder de algemene en technische voorwaarden van de uitgever te kennen en er genoegen mee te nemen. Wanneer in een advertentieopdracht of contractaanvraag van adverteerder en/of namens adverteerder door het reclamebureau/reclamekantoor bepaalde voorwaarden worden gesteld, welke in strijd zijn met onze leveringsvoorwaarden, dan worden deze verlangde voorwaarden niet erkend, tenzij de uitgever deze schriftelijk accepteert op de bevestiging van de uitgever. De adverteerder of het reclamebureau/reclamekantoor kan zich niet beroepen op het zogenaamde gewoonterecht. De reclamebureaus en/of reclamekantoren zijn tegenover de uitgever aansprakelijk voor de nakoming van alle verplichtingen, voortvloeiende uit deze advertentieovereenkomst.

15


Neem voor meer informatie contact op met:

info@mijnplaatsdronten.nl

14 10 2013 mijnplaats dronten prijzengids impositie  

Prijzengids Mijnplaats Dronten 2013