Riihimäki – kotikaupunki

Page 1

Riihimäki - kotikaupunki

Värillinen tunnus; vaaka- ja keskitetyt mallit; ensisijainen käyttö

Värillinen tunnus; pienen mittakaavan tunnukset (iskulause ei luettavissa)

www.riihimaki.fi


RIIHIMÄKI

Kotikaupunki lähellä kaikkea Riihimäellä arki sujuu. Noin 30 000 ihmisen kotikaupunki tarjoaa viihtyisää asumista ja laadukkaita palveluita. Tiiviin kaupunkirakentamisen ansiosta välimatkat kaupungin sisällä ovat lyhyet ja hyvät palvelut ovat käytössä ruuhkattomasti. Päärata ja moottoritie kiidättävät Riihimäelle alle tunnissa Tampereelta ja Helsingistä. Tiesitkö, että Riihimäen kautta kulkee 180 junaa päivässä? Helsingin suuntaan jopa kuusi junaa tunnissa.

2


Reilun kaupan kaupunki! Riihimäen kaupunki on ollut Reilun kaupan kaupunki jo vuodesta 2012. Edistämme hankinnoillamme kestävää kehitystä ja reilua kauppaa. Esimerkiksi omissa tilaisuuksissamme tarjoamme reilusti tuotettua kahvia ja teetä ja vieraille annamme mukaan Reilu Riihimäki -kassin.

Monipuoliset palvelut Riihimäellä on useita kaupallisia keskittymiä. Kaupungin ydinkeskustassa torin ympäristössä on isoja ja pieniä kauppoja. Asemanseudun kauppakeskus Atomi ja moottoritien varrelta Merkos tarjoavat kaiken tarvittavan.

3


LUONTO

Luontoon liikkumaan Luontoon kaipaava löytää Riihimäeltä lukuisia virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia. Hoidetut ulkoilu- ja latureitit, urheilupuistot, uimala ja monet liikuntapaikat tarjoavat hyvät olosuhteet liikkumiseen. Vuonna 2014 valmistuivat uusi harjoitusjäähalli ja tekonurmi joukkueurheilijoiden iloksi.

4


KOULUTUS

Koulutusta kaikille Päiväkodeissamme ja kouluissamme käy päivittäin noin 4 000 lasta, ja olemme ylpeitä siitä, että Riihimäellä oppimistulokset ovat valtakunnallisesti keskimääräistä paremmat. Lisäksi koulutustakuu toteutuu meillä sataprosenttisesti peruskoulun jälkeen. Riihimäellä opiskelee ammatillisissa opinnoissa noin 2 000 opiskelijaa liki 30 eri maasta. Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria Koulutuksen Riihimäellä sijaitsevat yksiköt muodostavat kampusalueen Sakonkadun varteen. Lisäksi täällä pääsee opiskelemaan myös kansalais- ja musiikkiopistossa sekä kuvataidekoulussa.

5


KULTTUURI

Suomen suurin nuorisoteatteri Riihimäellä toimii Suomen suurin nuorisoteatteri, josta on ensi oppinsa saanut moni kuuluisa näyttelijä. Syksyllä 2014 Riihimäen Nuorisoteatterissa harrasti noin 500 aktiivista jäsentä.

6


Kulttuuria ja tapahtumia ympäri vuoden Kulttuuria janoavalle on tarjolla konsertteja, museoita, teatteria ja tapahtumia. Viisi korkeatasoista museota tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä. Koko perheelle on tarjolla Riihimäen Pääsiäinen keväällä ja Asematapahtuma syksyllä. Kesän tapahtumiin ovat kuuluneet jo vuosia arvostettu konserttisarja Riihimäen Kesäkonsertit ja Riihimäki Rock. Joka toinen vuosi järjestettävä Kansainväliset Erämessut on alansa ykköstapahtuma Suomessa.

7


KULTTUURI

8

Suomen lasimuseo

Riihimäen taidemuseo

Lasimuseossa voi perehtyä lasin yli 4 000 vuotta pitkään historiaan ja suomalaisen lasinvalmistuksen 300-vuotiseen perinteeseen. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä käyttö- ja taidelasia sekä lasitaiteen ja muotoilun huippuja.

Riihimäen taidemuseo täyttää vuonna 2015 jo 20 vuotta. Riihimäen taidemuseossa on esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä merkittäviltä taiteilijoilta ja taiteilijaryhmiltä sekä museon omista kokoelmista, joita ovat muun muassa Helene Schjerfbeckin, Tyko Sallisen ja Jalmari Ruokokosken teokset.


Suomen Metsästysmuseo

Muut museot

Suomen Metsästysmuseo kertoo suomalaisen metsästyksen tarinan kivikaudelta nykyaikaan. Esi-isien elinkeinosta on vuosien saatossa tullut elämyksiä ja puhdasta luontolihaa tuottava ulkoilmaharrastus. Näyttelytoiminnan lisäksi museo tallentaa, tutkii ja esittelee suomalaista eräkulttuuria, riistanhoitoa sekä suomalaisen asevalmistuksen historiaa.

Riihimäellä on myös oma, paikallista historiaa ja kulttuuriperintöä esittelevä kaupunginmuseo, joka sijaitsee yhdessä Riihimäen vanhimmista rakennuksista niin sanotussa ratainsinöörin talossa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Rautatiepuistossa. Valtakunnallinen Työväentalomuseo esittelee maamme työväenliikkeen aatteelliseen ja järjestölliseen toimintaa liittyvää aineistoa.

9


ASUMINEN

Monipuolista asumista Riihimäeltä löytyy jokaiselle sopiva asumismuoto. Puutarhamaisessa kaupungin keskustassa sijaitsee idyllisiä puutaloja ja moderneja kerrostaloja. Keskustaa ympäröivät pientalovaltaiset asuinalueet. Yksi kehittyvimmistä alueista on asemanseutu, jossa kaikki keskeiset palvelut ovat alle kilometrin säteellä. Rautatieasema, kauppakeskus, päiväkoti, koulu, urheilupuisto ja ulkoilureitit ovat helposti saavutettavissa kävellen tai pyörällä. Kaupungin kaavoittamat uudet omakotialueet sijaitsevat enintään kolmen kilometrin päässä keskustasta, asemanseudusta ja palveluista. Tällä hetkellä Riihimäki tarjoaa rakentajille noin 50 tonttia. Tonttien keskihinnat ovat noin 40 € neliöltä.

10


Vehreään Metsäkorpeen pääsee rakentamaan heti Metsäkorven asuinalue sijaitsee luonnonkauniin harjun ja lukuisten lampien kupeessa. Vehreälle alueelle rakennetaan 85 omakotitaloa ja 6 rivitaloa. Alueelle pääsee rakentamaan heti ja varattavissa on tontteja, joissa kunnallistekniikka on valmis. Rakennusoikeutta tonttia kohden on keskimäärin 260 kerrosneliömetriä, suurimmilla tonteilla jopa 350.

11


YRITTÄJYYS

Keskellä Suomen kasvukäytävää Riihimäen sijainti on ihanteellinen työnteon kannalta. Suomen suurimmat kaupungit sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä. Markkinat ovat lähellä, koulutettua työvoimaa on saatavilla runsaasti ja yrityksillä on myös mahdollisuus tuntuviin kehittämisavustuksiin. Valio, Ekokem, Sako, Ullan Pakari ja Joutsen Finland investoivat Riihimäelle lähivuosina. Valtion infrahankkeet, moottoritieliittymä ja kolmioraide, ovat myös käynnistymässä.

12


Riihimäen suurimpien yritysten joukosta löytyy tunnetuja nimiä kuten Valio, Sako, Würth, Ekokem, VR ja RTV. Yritysystävällinen Riihimäki Kehittyvänä ja vetovoimaisena kaupunkina Riihimäki tarjoaa yrityksille erinomaiset toimintaedellytykset keskeisen sijaintinsa ja yrittäjyyttä suosivan ilmapiirinsä ansiosta. Yritysystävällisyys näkyy kaupungin kyvyssä tehdä nopeita päätöksiä sekä tonttien ja toimitilojen saatavuutena. Riihimäen elinkeinorakenne on monipuolinen. Kaupungissa on muun muassa korkean teknologian, tietotekniikan ja ympäristöalan yrityksiä; metalli-, elintarvike- ja sahateollisuutta sekä runsaasti erilaisia palveluyrityksiä.

13


YRITTÄJYYS

Kehittyvät yritysalueet Riihimäen Portti Riihimäen Portin alue valtateiden 3 ja 54 risteyksessä tarjoaa erinomaisen sijainnin logistiikan alan yrityksille. Kaupungilla on tarjolla erikokoisia tontteja yrityksille, joille saavutettavuus ja nopeat liikenneyhteydet ovat tärkeitä. Etelä-Mattila Kaupungilla on myynnissä tilaa vievään kauppaan soveltuvia tontteja Etelä-Mattilassa. Alue sijaitsee hyvällä paikalla Riihimäen eteläisen moottoritieliittymän varrella, Mattilan yritysalueen tuntumassa. Myös Merkoksen vilkas ja kasvava kauppakeskus on alueen läheisyydessä. Lasin alueen uusi kukoistus Riihimäen Lasi oli aikanaan alueen merkittävin työnantaja. Nykyään lasitehtaan alueelle on virinnyt uudelleen lasinjalostusta, ja sinne on kehittymässä monipuolinen luovien alojen ja vapaa-ajanpalveluiden keskittymä.

Jos haluat lisätietoa yrittämisestä Riihimäellä, autamme mielellämme! Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, puh. 019 758 5032, www.rtoy.fi

14


RIIHIMÄKI TAMPERE 1H

LAHTI 41 MIN

LENTOKENTTÄ 50 MIN

HELSINKI 43 MIN

Perustietoa Riihimäestä • • • • • •

Riihimäen asukasluku on noin 30 000. Riihimäen kokonaispinta-ala on 126 km². Riihimäen asukastiheus 240 as/km². 95 % riihimäkeläisistä asuu 3 km:n sisällä Riihimäen keskustasta. 15 km säteellä Riihimäestä asuu 85 000 ihmistä. Riihimäki sai kaupunkioikeudet yli 50 vuotta sitten.

15


Kalevankatu 1, PL 125, 11101 Riihimäki • vaihde 019 758 4000 • www.riihimaki.fi


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.