Page 1

RHEA ADAIMI


TABLE OF CONTENTS I-Interiors Wig Shop` Photo Gallery` Glass Workshop` Protagonist Proximity Modulator` II-Architecture World Expo 2025 Up-Stairs Sliding Box III-Objects Little Dumpling Detail IV-Light Light Interventions Nautilux Light Illusion Metamorphosis

Photography project


I-Interiors


Wig shop In this project I created a wig shop after analysing the surrounding area of Denmark St. where the project is located. The shop is accessed through a courtyard entry. Customers can then visit the wigmaking atelier in the lower floor before moving to the upper one for selection and adjustment.

Cutting area


Exploded axonometric


A wig is something you use to dresse up. This is the reason why I created 3 different slices (S,M,L) that dress up the building, moulding its shape. Each one of these slices holds a different function: the atelier, the stairs, the kitchen, the reception, the cutting and finally the trying on.

Oak timber

Stainless steel

Perforated metal


A

A'

Lower floor

A

A'

Upper floor


Wig fitting room Double high space with dramatic podium that stands facing an imposing mirror. It is the core place.


Photo Gallery The Photo Gallery, is a gallery for rock culture photography located near Denmark St. In this project I wanted to keep the existing site untouched with its bricks and industrial windows, keeping this rough feeling that was appropriate for rock music. I then created 3 modules, inspired by scaffolds and rigs used for concerts. They could be placed in different combinations for each exhibit. Depending on the combinations, the space could become dense or sparse, creating for the visitor, a new exprerience every time.


Rhea Adaimi Royal College of Art

3 2.1 2

1.1

3.1 1

Entry +Exit

COURTYARD FLITCROFT ST

Exploded axonometric CONSTRUCTION KIT

12/2017 MATERIALS

MOMENT


The upper mezzanine entrance gives the visitor the opportunity to discover the modules from above, passing through the archive before accessing the exhibition space. There a curator manages the stored pictures and presents them carefully under a glass table if asked.


Glass Workshop (Bachelor Thesis) The ÂŤGlass WorkshopÂť is an atelier in Lebanon where people can come and discover the ancient art of glassblowing. The visitor is successively lead through a live atelier, a small shop and finally a cafe to enjoy the coolness of its old vaults.


06/ 2017


Atelier +00

21.21 3.810m

3.00

1.25

10

14.40

1.25

1.10

2.00

1.90

1.90

2.00

2.13

1.70

1.60

80

2.24

6.34

F

53

9

4.00

1.77

20

5.94

1.40

1.94

A

+20

+10

3.10

15 25

E

E' +00 L: 7.18 B:5.96

+00

15

6.55

+20 +00

B 20

34

2.80

+40

15

20

70

+00 L: 4.47 B:3.56

14.90

B'

2.00

5.50

6.10

+00 L: 2.95 B:2.33

50

20.10

1.32

+20

3.40

20 30

59

90

10.60

5.50

7.20

3.51

F'

6.59 3.30

Upper floor

3.60 1.40

4.10

2.90 4.40

3.60 3.00

2.60

2.20 5.30


2.30

3.20

90

52

2.79

90

35

6.95

16.69

78 6.07 4.59

3.20

2.80

2.30

1.78

1.40 1.69


In the upper part of the building, the organic shaped walls, reminder of the blown glass, create semiseparations between working and visiting area. The slight slope and the change of material on the floor adds to that division, creating a slow meandering journey through the atelier.

2.30

3.20

90

2.47


In the lower floor the visitor goes through a small shop before enjoying the last stop: the cafĂŠ. Materials stay monochrome to highlight the colored blown glass that is displayed in the shop and cafĂŠ. Seatings are low, inspired by oriental style. Some take a curved shape creating communal arrangments while others extend along the whole length of the spaces; all of them face the arched window facade to the garden.

Section AA


Shop

3.81

2.07

3.00

1.54

1.50

14.40

1.50

70

2.40

70

2.40

70

35 70

70

2.93

50

58

1.24

58

70

59

1.23

58

70

1.30 58

1.54

60

70

1.50

64

85

2.02

20

42 42

+34

+51

1.73

69

2.84

B +102

B' A'

+17

+00

84

+34

14.95

82m2

1.26

Sitting area

A

20

2.00

17

20

5.50

1.50

71

+68

1.08

2.00

1.31

3.158m

C

15

4.00

1.70

D

2.72

11.75

1.04 2.77

1.60 2.48 1.37

2.00

1.40

5.80

Shop

Cafe

2.50

8.75

30

1.90

1.73

2.20

45m2

50

30 30 30

10.63

37m2

3.00

2.07 50 30 60

60

50

1.50

C'

80

3.38

8.50

3.00

1.20

+51

D' 30 20 1.40

72 1.20

20 30 30 30 48 2.80

66

31

30

70

2.40

70

2.70

7.70

2.93

1.65

2.35

80

85

60

5.30 13.00

Cafe


21.11

10.32

17 34

50

2.80

1.70

10

4.38

Schnitt

12.90

2.03

3.94

68

32

2.80

1.80

2.60

Schnitt

19.40

90

2.80

1.90

1.50

Schnitt

1.31

14

2.60

2.03

2.05

1.20


2.80

1.78

1.73

67

1.42

35

2.45 21 2.80

1.59

1.56

1.78

49

1.55

1.02

17 34

68

17 17 2.80

1.45

33

2.80 3.61

1.21

2.97


Griff Deckplatte Dunnspan Holzelleneinlage (Wabeneinlage) Rahmen Holz Sumpfkalkputz

Service LM 0.90

1

Mauerwerk

1 4

4

5 1

Trennstreifen CD Profil Gummistreifen

1

16

Horizontalschnitt TĂźr M 1:5

Flur

1.02

2.21 2.46

25

UKRD +2.46

OKFF 0.00

OKRF -0.09

5 4 12 17

1.08

1

39

6

96 3.57

3.85

1

2

4 5

Schnitt AA' M 1:25

Cinema 4D rendering

96

2

15

5

3

Dämmung GK 2 x 12.5mm


PROTAGONIST

9 25

25

9

This project refurbishes an existing cantina in an old theater in Germany, the ÂŤLandestheater DetmoldÂť. The design challenge was to work with the separation of smokers and non-smokers, the lack of natural light coming in due to low ceilings and a space facing north. For the design, two lines run through the space, creating a dynamic and evident division.

UKRD +2.46

1.16 5 52

78

4

25

9

25

1

2.46

1 1.41

+2.20

OKFF 0.00

80 80 80 80

2

19

23

42

4

6

21

8

25

4 42

4

1 1.29

3 1.06

2 1.39

79

9

5 26

2 3.90

4

1 59 59

8 8

25

27

7

1.00

25

1.55

25

1.55

3

27

OKRD -0.09

3

4 4

5 5.70

Schnitt FF' M 1:25

06/ 2016


26

26 3

2.46

1.16 2.20 7

1

1.03

1.05

° .2 67

OKFF 0.00

1 1.34

2 1.06 8 3.74

1.34

5

80

5 2.45

85

1.14

7

95

5 3.30

80

30

3

2.40

10.25

Ansicht A

10

5

3 1.00

1.63 8 2.73

75

9 1.34

75

1.50

75

75

9 1.34

75

1.50

75

10.51

1 1.20

84

9

62

5 2.67

5

30 22 30

2

5

75

1.45

3 1.10

70 6 3.40

30 8 14.21

Ansicht D

79 75

1 1.05

2.20

1.45

2.99

4 1.88

79

5 5

M 1:50

27

5

OKFF 0.00

85

3

84

9

4 1.20

74

7

1 1.51 5 9.08

Ansicht B M 1:50

73

9

9 1.34

75

3 1.08

75 3 1.00

23 60

1

4

4 2.45

1.42 OKFF 0.00

78

1.03

6

1 1.41

4

26

M 1:50


Plan Scale 1/50 Non-Smokers Smokers


1/25 Model


PROXIMITY Based on the Tinder application, this hotel room analyzes the steps it takes to get to know someone. As the guests proceed through the room, semi-transparent panels create a subtle division between a meeting area and the rest of the place. Throughout the space, the floor height varies as the guests ascend or descend to the different areas and emotion levels.

Photographic research on proximity

08/ 2016


social distance

personal distance intimate distance

Conceptual research


Circulation diagrams

Space analysis


C

Sections and elevations


Copic perspective drawing

MODULATOR Modulator is based in Berlin in an existing warehouse. It provides a gallery space for up coming designers to present their work. Glass boxes are available for rental. There are four affordable options, depending on the size. This will help get their work out to the public easier through cheaper rental cost and commun advertisment.

04/ 2015


Photoshop sketch

1/33 model

Material reasearch


B 7.70

4.60

1.50

A'

4.80

9.80

A

1.56

1.10

1.44

20

1.21

50

2.10

2.10

70

6 2.35

2.35

6

2.35

B'

Grundriss M 1:33

6


II- Architecture


Concept model

N

Ech 1: 2000

Sarah Kazuoki Clothilde

470.97 m2

Georgia

Rhea

Majiu

Hunter

World expo site and flow analysis


World Expo 2025 In this project we were asked to imagine a pavilion for the World Expo 2025 answering the question of how space could bring people back together in a world that is slowly being converted into a virtual one. Going from the idea that stirring people’s curiosity by veiling them from one another in a first part and then revealing them in a second, they will be lead to rediscover each other. Throughout the pavilion people walk in a maze of white sheets on which a play of shadows appears through a gridded ceiling. These shadows intensify as the maze leads to a bigger space in which they reflect on a mirrored surface.

World expo plan 1/500

470.97 m2


Concept hand drawing

Interior Collage

Material study

Mirrored surface

Maze of sheets

Interior sketch, vectorworks+ hand drawing


Isometry Construction

01/ 2017


Interior Collage


+ 3.800

+ 3.375

Detmolder Schule fur Architektur und Innenarchitektur

+0.00 Masstab 1:50 Plan Grosse A2 Datum: 6/23/2015

Schnitt BB'

+ 3.800 Auftragnehmer Rhea Adaimi Erika Wagenleitner Isabel Obst Anna Groot

+ 3.375

Ubung 5 Schnitte

+0.00 Schnitt AA' Plan NR 2

Sections

1/50 model


UP-STAIRS Up-Stairs, is an information pavillion for the Modern Art Museum in Paderborn, Germany. It is built on stairs, hence the name. Everything evolves around the element of the original staircase: the windows, tables and panels of the facade all have the same width and the inner staircase is an extension of the original one.

Photoshop renderings 06/ 2015


SLIDING BOX Deconstruction of a container: the walls are replaced by glass and the original container walls become sliding panels that can be moved on a rail depending on the need of light or shadow.


Photoshop rendering

11/ 2014


III- Objects


Construction detail 1/5


LITTLE DUMPLING Tasked with the project of designing an object based on a personal secret, I thought about when I was younger and how I hid things from my siblings. The concept comes from a traditional dumpling box which hides the food before being eaten. The stool created uses a dowel system, mimicking chop sticks, for height adjustment. More importantly, it acts as a form of storage to hide whatever secrets the user may need to stow.

05/ 2016


64

10

347

110

15 15 25

55

55

93

141

141 76

354

76

554

214

554

Sections and elevations 1/20 347

108

79

79

55 15 15 25

133

57

57

57

57

300

10

10

10

10

10 15

57

57

57

57

10

10

10

10

93

217

217 76

47

369

27

630

125

631

347

347 140

A

478

69

84

64

10

29

292

478

64

357

10

10

195

15 1517 8

57

57

57

57

188 375

188

A'

349

1510

454


Top view plans and sections

Cinema 4D rendering


1/1 Wood model

Copic drawing


DETAIL This is a material study using wood and leather. The project focuses on the ways materials interact without an adhesive. The detail is an adjustable leather loop that could be used in various wood furniture: drawer or doorknob...

11/ 2015


IV-Light


1/20 model


LIGHT INTERVENTION A scenographic approach of light and its reflections in a space throughout different materials. How light can alter the appearance of a space without physically changing it and how it directs our view, influences our perception and draws our attention to specific details. In this long corridor the complementary blue and yellow colors, light distribution and illuminance have a decisive influence on how architecture is perceived. They create a continuity between the interior and exterior while emphasizing individual zones.

Outer box Perspective

Reflective material Light

01/ 2016


3D printed form


NAUTILUX Nautilux is a 3D printed lamp inspired by a Nautilus shell. This table lamp lights up through a LED chain that is hidden inside, creating a soft dimmable light.

Sketches and inspiration 06/ 2016


1/20 Model

Color and material study


LIGHT ILLUSION A shadowy corridor is brought back to life using a light installation. The 30m long hall is ribbed by red and blue light stripes. These are arranged so as to create an optical illusion. The edges of the space start to blur and the visitor is led into a maze-like path of intersecting lines. The line work is entirely made up of a continuous sequence of horizontal and vertical segments. Reality shifts and perception of time is lost when entering into this lighting installation. The viewer is plunged into doubt, which is created by the conict which between what he sees and what he knows. The art piece demands his whole focus and participation as he is fully immersed into this new reality.

07/ 2016


METAMORPHOSIS This is a light and fabric installation built in a corner on the full height of a wall (3m). The light bulb has been made captive by the fabric like an insect in a spider web. The light goes on when the insect falls into the trap and tries to free itself. Just like in a theater play, everything is over when the lights go off. The spider web awaits silently in the dark for the next victim.

Light and fabric installation

01/ 2016


Lines are like people, some are curvy, some are straight, some are long, some are short, some are thin, some thick.... They are everywhere. Starting to percieve and aknowledge them may change one’s life as it did mine.

Meet my lines  

Portfolio 2015-2018 Royal College of Art & Hochschule Ostwestfalen Lippe

Meet my lines  

Portfolio 2015-2018 Royal College of Art & Hochschule Ostwestfalen Lippe

Advertisement