Page 1

Prezentat de:

Partener principal:

SusĹŁinut de:

Powered by:

www.comedycluj.ro

PROGR

AMUL

FILMEL OR


2

www.comedycluj.ro


Art your life

Informatii bilete COMEDY CLUJ 2013 Cinema Florin Piersic

P-ţa. Mihai Viteazul, nr. 11

Cinema Victoria

B-dul Eroilor, nr. 51

Klausenburg Cafe

Str. Universității, nr.1

Casa TIFF

Str. Universității, nr. 6

Casa de Cultura a Studentilor

P-ța Lucian Blaga nr. 1-3

Biletele pentru proiecțiile din cadrul celei de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film“Comedy Cluj” vor fi puse în vânzare la cinematografele Florin Piersic, Victoria și Casa Tiff începând cu 7 octombrie 2013. De asemenea, biletele se pot cumpăra online accesând www.comedycluj.ro și www.biletmaster.ro începând cu 1 octombrie 2013.

Se pun în vânzare:

bilete vândute în regim obişnuit bilete cu preţ redus pentru elevi, studenţi, pensionari abonamente cu 5 bilete - conţin bilete la preţ redus pentru oricare 5 proiecții* din festival abonamente cu 10 bilete - conţin bilete la preţ redus pentru oricare 10 proiecții* din festival bilete la Gala de Închidere, tarif unic pentru toate categoriile de spectatori blilete la spectacolul de teatru “D’ale carnavalului” - se achiziționează de la Agenția Teatrală (începând cu 22 septembrie), caseriile festivalului (începând cu 9 octombrie) si online de pe www.comedycluj.ro și biletmaster.ro (începând cu 23 septembrie)

9 lei 7 lei 35 lei 60 lei 10 lei 35 - 40 lei

Toate biletele se pot achizitiona si, online de pe www.comedycluj.ro si, www.biletmaster.ro , * Posesorii de abonamente își vor putea procura biletele la proiectiile dorite de la oricare caserie a festivalului, cu conditia sa mai existe locuri libere pentru acea proiectie. Abonamentele nu asigură accesul la piesa de teatru “D’ale carnavalului” și la gala de închidere. În cadrul locaţiei Klausenburg Cafe, precum și a altor proiecții marcate in program, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. La Klausenburg Cafe filmele sunt vorbite sau subtitrate în limba engleză. Posesorii de bilete care ajung dupa ora de începere a proiecției respective nu vor avea garantate locuri libere în sală.

www.comedycluj.ro

3


Vineri, 11 octombrie Florin Piersic

Victoria

19.00 GALA DE DESCHIDERE Am spus destul/Enough Said SUA, 2013, R: Nicole Holofcener, 93 min. (Competiţie)

18.30 Ceainicul de alamă/The Brass Teapot SUA, 2012, R: Ramaa Mosley, 101 min. (Comedy Panorama)

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 20.00 Superstar Franţa/Belgia, 2012, R: Xavier Giannoli, 112 min. (ComedyDrama around the world)

19.00 Capre/Goats SUA, 2012, R: Christopher Neil, 94 min. (Comedy Panorama)

Ellis în vârstă de 14 ani este pregătit să plece la Gates Academy, o şcoală de pe coasta de est, lăsând în urmă casa luxoasă din Tucson. Asta înseamnă însă să îi părăsească pe mama sa (Vera Farmiga) şi pe singurul tată adevărat pe care l-a cunoscut vreodată – Omul Capră (David Duchovny).

21.00 Mar del Plata Argentina, 2012, R: Ionathan Klajman, Sebástian Dietsch, 83 min. (Comedy-Drama around the world)

Ultima producţie pentru care a filmat regretatul James Gandolfini, îl pune pe acesta (Albert) alături de Julia Louis-Dreyfus (Eva) într-o relaţie pe cât de sinceră şi liniştită, pe atât de plină de îndoieli indusă de fosta soţie a bărbatului. Un film despre relaţii, încredere, prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.

Filmul este o comedie neagră centrată pe un cuplu tânăr, care se află într-o căsnicie fericită şi care locuieşte în mijlocul Americii, confruntându-se cu probleme financiare – până când apare un artefact magic și misterios – ceainicul de alamă. Ceainicul magic are puterea de a genera bani, dar numai în schimbul durerii fizice. Oare cum se vor descurca?

21.00 Ruby Sparks SUA, 2012, R: Jonathan Dayton, Valerie Faris, 105 min. (ComedyDrama around the world)

Un bărbat mediocru care lucrează într-o fabrică de reciclat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă că a devenit, inexplicabil, faimos. Este peste tot pe internet, la televizor, lumea îi cere autografe şi vrea să se fotografieze alături de el. Dar nimeni nu îi explică ce s-a întâmplat.

22.30 Reality Show SUA, 2013, R: Adam Rifkin, 95 min. (Comedy Panorama)

Joaquin şi David, prieteni de-o viaţă aflaţi în criză, fug pe plaja de la Mar del Plata pentru a-şi putea analiza detaşat viaţa. Atunci când personalităţile lor recalcitrante nu se pot relaxa nici în vacanţă, ei pun la cale un plan prin care să îl readucă pe Joaquin lângă o veche iubită, rezultând o comedie despre iubirea pierdută.

Klausenburg Café 19.30 M.O.G. Redux SUA, 2012, R: Darryl Abbinante, 114 min. (Comedy-Drama around the world)

Calvin e un tânăr romancier prizonier în blocajul paginii albe. În timp ce încearcă să-şi găsească inspiraţia pentru a scrie, află dragostea într-un fel cât se poate de neobişnuit: o creează pe Ruby, un personaj feminin despre care e convins că se va îndrăgosti de el, iar când aceasta prinde în mod neaşteptat viaţă, universul lui Calvin este zguduit din temelii. Un film plin de căldură şi fantezie ce aduce în discuție puterea cuvintelor.

4

Filmul este o satiră neagră despre viaţa amorală a televiziunii de tip reality. Fiind săturat de felul în care Reality Show-urile sunt construite, producătorul Mickey Wagner propune o idee revoluţionară, prin care chiar introduce realitate în Reality Show. Alegând o familie oarecare americană, acesta îi pune sub urmărirea camerelor de luat vederi...fără ca aceştia să ştie.

www.comedycluj.ro

Această comedie dramatică plină de șarm inspirată de o poveste reală, surprinde cum patru prieteni din nord-estul Los Angeles-ului al începutului anilor 90, descoperă semnificaţia prieteniei în timp ce îşi experimentează comicele, dar şi turbulentele răsturnări de situaţie ale vieţilor împovărate pe care le duc.


www.comedycluj.ro

5


SAMBATA, 12 octombrie Florin Piersic 12.30 Timer SUA, 2009, R: Jac Schaeffer, 99 min. (Comedy-Drama around the world)

Implantat în încheietura de la mâna unei persoane, un ceas numără zilele rămase până când cel care îl poartă îşi va întâlni adevărata dragoste. Dar Oona se confruntă cu problema rară a unui ceas gol. Sufletul ei perecheoricine şi oriunde ar fi - nu are încă un ceas implantat. Sătulă să-şi aştepte ursitul, Oona încalcă regulile şi se îndrăgosteşte de Mikey, un tânăr căruia i-au rămas doar patru luni până la fericitul eveniment.

15.00 Dragoste cu greutate/ Rakkauden rasvaprosentti Finlanda, 2012, R: Mikko Kuparinen, 98 min. (Comedy Panorama)

Stigu şi Ella au o relaţie bazată pe sex. Stigu, care este în secret îndragostit de Ella este pus în situaţia să se mulţumească numai cu atât, pentru că Ella nu vrea nimic mai mult. Toate bune şi frumoase până când aceştia ajung să lucreze la acelaşi proiect publicitar...

18.00 Aventurile lui Huck Finn/ Die Abenteuer des Huck Finn Germania, 2012, R: Hermine Huntgeburth, 99 min. (Comedy Panorama)

Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile. Ce îi mai așteaptă pe el și pe Tom Sawyer de data aceasta?

Intrare liberă pentru elevi 20.30 Roxanne România/Ungaria, 2013, R: Valentin Hotea, 98 min. (Comedy-Drama around the world)

La 20 de ani după Revoluția din România, Tavi Ionescu – un bărbat drăguț, dar destul de imatur, trecut de 30 de ani – află din dosarul său de la Securitate că ar putea avea un fiu despre care nu a știut nimic. O dramă cu accente comice despre prietenie, trădare și curaj.

23.00 Brasserie Romantiek Belgia, 2012, R: Joël Vanhoebrouck, 101 min. (ComedyDrama around the world) Sfântul Valentin este o zi foarte grea pentru Pascalina – proprietara unui restauraurant, iar când apare fostul ei logodnic, aceasta se panichează. Nici pentru clienții ei nu este cea mai reușită seara: Rose îi zice soțului că are amant, Mia încearcă să se sinucidă din dragoste și Walter intră în panică la întâlnirea cu femeia viselor sale.

6

Victoria 11.30 Trebuie să plec/Hello I Must Be Going SUA, 2012, R: Todd Louiso, 95 min. (Comedy-Drama around the world) Divorţată şi demoralizată, perspectivele lui Amy Minsky par ridicol de nepromiţătoare atunci când trebuie să se mute înapoi în casa părinţilor ei la vârsta de 35 de ani. Pe măsură ce răbdarea pe care o are faţă de situaţia ei scade vertiginos, un tânăr îndrăzneţ de 19 ani aprinde ultima scânteie de pasiune a lui Amy – iluminând accidental o cale posibilă către sinele ei adevărat.

14.00 Și acum un cuvânt din partea sponsorului nostru/And Now a Word from Our Sponsor Canada, 2013, R: Zack Bernbaum, 87 min. (Comedy Panorama)

O fabulă contemporană comică, filmul urmăreşte povestea nefericită a unui director de la o companie publicitară faimoasă, care se trezeşte peste noapte că vorbeşte numai în sloganuri publicitare, sfârșind prin a avea un efect radical asupra vieţii celor din jur.

17.00 Regii verii/The Kings of Summer SUA, 2013, R: Jordan VogtRoberts, 93 min. (ComedyDrama around the world)

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 17.30 Ziua florilor/Day of the Flowers Marea Britanie, 2012, R: John Roberts, 100 min. (ComedyDrama around the world)

Două surori scoţiene încăpăţânate, una o activistă de stânga, cealaltă o înrăită în ale modei născută parcă numai pentru a face shopping, duc cenuşa tatălui lor în Cuba, locul multor legende de familie fascinante. Cum ajung în Havana, cele două femei pierd urna şi trec printr-o serie de ghinioane – atât romantice, cât şi periculoase – în încercarea de a o recupera, făcând descoperiri surprinzătoare în ceea ce priveşte legăturile de familie care le unesc.

19.30 English Vinglish India, 2012, R: Gauri Shinde, 133 min. (Competiţie)

Într-o perioadă extremă de rebeliune, trei prieteni adolescenţi decid să-şi petreacă vara construind o casă în mijlocul pădurii şi să trăiască de pe urma roadelor pământului. Dar viaţa departe de civilizaţie este mai dificilă decât părea.

19.00 Bine ați venit în Argentina!/Mariage à Mendoza Franţa/Argentina/Belgia, 2012, R: Edouard Deluc, 94 min. (Comedy Panorama)

Marcus și fratele său Antoine merg în Argentina la nunta unui verișor. În încercarea de a-l înviora pe Antonie care tocmai a fost părăsit de soție, Marcus este dispus să facă orice. Aventura lor începe după ce părăsesc capitala și descoperă Argentina cu podgoriile ei și cu personaje ciudate – un recepţionist drogat, o femeie frumoasă și un tip bolnav de sindromul Stendhal.

21.30 Quartet Marea Britanie, 2012, R: Dustin Hoffman, 98 min. (Competiţie)

O soţie casnică, tăcută şi cuminte îndură zi de zi glumele soţului ei bine educat şi ale fiicei sale pentru că nu ştie să vorbească şi să înţeleagă limba engleză. O călătorie în America îi va schimba viaţa, dar şi modul în care priveşte lumea din jur.

22.00 Pe tine cine te-a învățat să conduci?/And Who Taught You to Drive? Germania/Franţa, 2012, R: Andrea Thiele, 84 min. (DocuComedy)

Într-o casă dedicată muzicienilor pensionaţi, serenitatea este perturbată de venirea lui Jean, o legendă a operei și fosta nevastă a unuia dintre rezidenți. O comedie caldă, în cel mai pur stil englezesc, care marchează debutul regizoral al lui Dustin Hoffman.

17.00 Scurtmetraje - Animație 119 min 19.00 Fustangii/Les infidèles Franţa, 2012, R: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtès, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Jan Kounen, Eric Lartigau, Gilles Lellouche, 109 min. (Comedy Panorama)

O serie de scurtmetraje având ca temă infidelitatea. Având pe lista regizorilor care au contribuit la această serie şi oamenii care au făcut din „The Artist” cel mai bun film la Oscarurile anului trecut- Michel Hazanavicius şi Jean Dujardin, Fustangii promite poveşti bine construite care să ilustreze infidelitatea din mai multe unghiuri posibile.

21.00 Haute Cuisine Franţa, 2012, R: Christian Vincent, 95 min. (Comedy Panorama)

Hortense este un bucătar premiat și, spre marea ei surpriză, preşedintele republicii o numeşte bucătarul lui personal. Deşi acceptă cu greu, Hortense munceşte din greu pentru a produce preparate stilate, dar autentice. Pentru o perioadă ea reuşeşte să se impună, dar lucrurile nu merg mereu în cea mai bună direcţie...

Klausenburg Café 19.30 Scurtmetraje Panorama, 99 min

Un american în Tokyo, un coreean în Bavaria şi un german în Mumbai: pregăteşte-te pentru o adevărată ciocnire culturală, în care trebuie să iei din nou permisul într-o altă ţară. Un documentar de comedie inspirat din viaţa reală.

www.comedycluj.ro


DUMINICA, 13 octombrie Florin Piersic 12.30 Nea Mărin miliardar România, 1979, R: Sergiu Nicolaescu, 88 min. (Comedy Panorama)

Nea Mărin (Amza Pellea), ajuns la mare, se trezeşte peste noapte în rolul unui miliardar american care trebuie să aibă de-a face cu mafioţi, presa, viaţa de lux şi câte şi mai câte. Acest lucru însă nu-l sperie. El rezolvă lucrurile cu calm, la fel ca la el în sat, unde Veta (Draga Olteanu-Matei) era consilierul lui de bază şi - nu în ultimul rând - soţia lui.

15.00 Spre nord/Tie pohjoiseen Finlanda, 2012, R: Mika Kaurismäki, 110 min. (Competiţie) Un emoţionant film de călătorie, presărat cu umor negru, despre un tată risipitor care se reîntoarce să-şi vadă fiul de 35 de ani pe care îl abandonase cu zeci de ani in urmă. Antagonişti comici, cei doi se îndreaptă spre nord într-o maşină furată, staţionând în locuri stranii şi având parte de revelaţii şocante până când Timo în cele din urmă începe să îl înţeleagă şi să empatizeze cu tatăl lui.

18.00 Russendisko Germania, 2012, R: Oliver Ziegenbalg, 96 min. (Competiţie)

Un zvon se răspândeşte imediat după căderea Zidului: Honecker acceptă acum cetăţeni evrei din Republica Sovietică în Republica Federală Germană. Aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune, trei tineri ruși profită de ocazie la Berlin, dând naștere unui basm modern, o poveste hilară despre prietenie, iubire și căutarea fericirii.

20.00 Sunetul zgomotului/ Sound of Noise Franţa/Suedia/Danemarca, 2010, R: Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson,102 min. (Comedy Panorama)

Detectivul Amadeus Warnebring a fost născut într-o familie de muzicieni iluştri, ceea ce e destul de ironic, întrucât acesta urăşte muzica din tot sufletul. Viaţa sa devine haos când o formație de muzicieni nebuni decide să interpreteze o apocalipsă muzicală, folosind oraşul pe post de orchestră. O comedie plină de ritm premiată la Cannes, Palm Springs și Varșovia.

22.00 Regele a murit!/The King Is Dead! Australia, 2012, R: Rolf de Heer, 102 min. (Comedy-Drama around the world)

Un cuplu care nesuspicios cumpără o casă în ceea ce pare a fi un cartier liniştit. Și totuși, lucrurile nu stau deloc așa... Filmul este o comedie întunecată despre vecini, amfetamină şi giganţi cu bâte de baseball.

Victoria 11.30 Scurtmetraje - Competiție 106 min.

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 17.30 Scurtmetraje studenţeşti România, 90 min.

14.00 Cântec pentru Marion/ Song for Marion Marea Britanie/Germania, 2012, R: Paul Andrew Williams, 93 min. (Competiţie) O poveste caldă despre cum muzica poate să schimbe destine. Arthur (interpretat de Terence Stamp, nominalizat la Oscar) este un pensionar morocănos nemulțumit că soția sa Marion (interpretată de deținătoarea Oscarului – Vanessa Redgrave) se face de rușine cântând în corul local. Dar pe parcurs Arthur realizează că niciodată nu e prea târziu să se schimbe și la vârsta de 70 de ani reușește să își deschidă sufletul.

Sita este o zeiţă separată de mult-iubitul ei Lord şi soţ, Rama. Nina este o scenaristă de desene animate al cărei soţ se mută în India, după care o părăseşte prin email. Trei păpuşi hilare narează atât tragedia antică, cât şi comedia modernă în această interpretare frumos animată a epopeei indiene Ramayana.

19.30 Seara cea mare/Le grand soir Franţa/Belgia, 2012, R: Benoît Delépine, Gustave Kervern, 90 min. (Comedy-Drama around the world)

17.00 Aventurile lui Power/ Adventures of Power SUA, 2008, R: Ari Gold, 89 min. (Comedy Panorama)

Atunci când Margot, în vârstă de 28 de ani, îl întâlneşte pe Daniel, atracţia dintre ei este intensă şi imediată. Ea şi Daniel fură momente de-a lungul verii toride din Toronto, erotismul lor fiind accentuat de constrângere. Teribil de fierbinte, această comedie dramatică ne conduce râzând spre întrebarea referitoare la efectul pe care îl au relaţiile de lungă durată asupra dragostei, sexului şi imaginii de sine.

Filmul spune povestea a doi fraţi, un punker şi un vânzător. Când vânzătorul îşi pierde slujba, devine pe zi ce trece un punker, asemeni fratelui său. Câştigător al premiului special al juriului Un Certain Regard la festivalul de film de la Cannes în 2012.

21.30 Populaire Franţa, 2012, R: Régis Roinsard, 111 min. (Competiţie)

Documentarul urmărește povestea incredibilă a unui om extraordinar și excentric, un boschetar a cărui pasiune incredibilă pentru filme l-a adus de la dormitul în stradă până la a ajunge o legendă a platourilor de filmare din New York.

Este anul 1984 și, pe coasta de est a Noii Zeelande, Boy, un băiat de 11 ani care îl idolatrizează pe Michael Jackson, are ocazia să își cunoască tatăl întors pentru a găsi o pungă cu bani îngropată cu ani în urmă. O poveste exotică și hilară despre eroi și magie, premiată la Festivalurile de Film de la Berlin și Sydney.

Klausenburg Café 19.30 Superstar Franţa/Belgia, 2012, R: Xavier Giannoli, 112 min. (ComedyDrama around the world)

21.30 Siguranța nu e garantată/ Safety Not Guaranteed SUA, 2012, R: Colin Trevorrow, 86 min. (Comedy-Drama around the world)

Trei angajaţi ai unei reviste pornesc spre malul oceanului pentru a găsi persoana din spatele unui anunţ bizar şi hilar, în care aceasta îşi caută partener pentru călătorii în timp. În această aventură fiecare are o misune diferită – dar puterea de a crede în ceva mai bun rămâne universală. Un film surprinzător, premiat pentru scenariu la Sundance.

19.00 Radioman Marea Britanie, 2012, R: Mary Kerr, 70 min. (Docu-Comedy)

21.00 Boy Noua Zeelandă, 2010, R: Taika Waititi, 87 min. (Comedy-Drama around the world)

Power e un miner a cărui iubire pentru tobe – şi lipsa cunoştinţelor muzicale – l-au transformat întrun “toboşar în aer” ridiculizat în micul său oraş. Călătoria sa de-a lungul Americii îl aduce însă faţă în faţă cu cel mai mare inamic al oraşului şi îi permite să descopere ritmul propriei sale inimi.

19.00 Iubirea e complicată/ Take This Waltz Canada/Spania/Japonia, 2011, R: Sarah Polley, 116 min. (Comedy- Drama around the world)

17.00 Sita cântă blues/Sita Sings the Blues SUA, 2008, R: Nina Paley, 82 min. (Animation)

Când Rose este angajată ca secretară de directorul unei firme de asigurări, ea descoperă că are un talent special – poate să scrie la maşină cu o viteză extraordinară. Fără să vrea, tânăra trezeşte spiritul competitiv al şefului ei şi ajunge să concureze în competiţia mondială de scris-viteză. Un film despre dragostea de sport şi aventurile unei competiţii altfel.

www.comedycluj.ro

Un bărbat mediocru care lucrează într-o fabrică de reciclat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă că a devenit, inexplicabil, faimos. Este peste tot pe internet, la televizor, lumea îi cere autografe şi vrea să se fotografieze alături de el. Dar nimeni nu îi explică ce s-a întâmplat.

7


LUNI, 14 octombrie Florin Piersic

Victoria

12.30 Scurtmetraje competiţie 106 min. 15.00 Scurtmetraje studențești România 90 min. 18.00 Casa mobilă/Mobile Home Franţa/Belgia/Luxemburg, 2012, R: François Pirot, 95 min. (Comedy Panorama)

11.30 De ce e bine să îți legi singur șireturile/Hur många lingon finns det i världen? Suedia, 2011, R: Lena Koppel, 101 min. (Comedy-Drama around the world)

17.30 Aventurile lui Power/ Adventures of Power SUA, 2008, R: Ari Gold, 89 min. (Comedy Panorama)

14.00 Capre/Goats SUA, 2012, R: Christopher Neil, 94 min. (Comedy Panorama)

19.30 Mar del Plata Argentina, 2012, R: Ionathan Klajman, Sebástian Dietsch, 83 min. (Comedy-Drama around the world)

Simon şi-a părăsit locul de muncă şi prietena pentru a se întoarce la casa natală. Acolo, îşi reîntâlneşte prietenul cel mai bun din copilărie. Tinerii, trecuţi de 30 de ani, se decid să-şi îndeplinească dorinţa cea mai mare din copilărie - să plece într-o aventură cu motocicleta. Dar circumstanţele neprevăzute şi toată călătoria îi face să-şi recalculeze valorile şi adevăratul sens al vieţii.

20.00 Realitate/Reality Italia, 2012, R: Matteo Garrone, 116 min. (Competiţie)

Luciano, un negustor de pește carismatic, cade pradă unei obsesii stranii și neașteptate legată de participarea într-un Reality Show, confruntându-se cu percepții denaturate și o condiție paranoică. O comedie dramatică câștigătoare a Marelui Premiu al Juriului la Cannes.

22.30 Paulette Franţa, 2012, R: Jérôme Enrico, 87 min. (Competiţie)

Paulette, o pensionară dificilă, trăiește singură în suburbiile Parisului dintr-o pensie foarte mică. Lucrurile se schimbă însă când se hotărăște să înceapă să vândă cannabis. Talentul de bucătar o ajută, dar se pare că nu te faci dealer bun chiar peste noapte!

8

Alex este un pierde-vară înrăit care nu-şi asumă nicio responsabilitate. Atunci când prietena lui Lisa se satură în cele din urmă şi îl părăseşte în mijlocul străzii, Alex este forţat să caute o slujbă pentru a supravieţui.

Ellis în vârstă de 14 ani este pregătit să plece la Gates Academy, o şcoală de pe coasta de est, lăsând în urmă casa luxoasă din Tucson. Asta înseamnă însă să îi părăsească pe mama sa (Vera Farmiga) şi pe singurul tată adevărat pe care l-a cunoscut vreodată – Omul Capră (David Duchovny).

17.00 Pe biciletă cu Molière/ Alceste à bicyclette Franţa, 2012, R: Philippe Le Guay, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

În culmea carierei sale de actor, Serge întoarce definitiv spatele lumii showbizului şi se retrage pentru a duce o viaţă de ascet într-o casă surpată pe insula Re de pe coasta atlantică a Franţei. Trei ani mai târziu, Gauthier, un actor TV renumit îşi face apariţia pe insulă pentru a-l convinge pe Serge să accepte un rol în clasicul lui Molière, Mizantropul.

19.00 Am spus destul/Enough Said SUA, 2013, R: Nicole Holofcener, 93 min. (Competiţie)

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne”

Power e un miner a cărui iubire pentru tobe – şi lipsa cunoştinţelor muzicale – l-au transformat într-un ,,toboşar în aer” ridiculizat în micul său oraş. Călătoria sa de-a lungul Americii îl aduce însă faţă în faţă cu cel mai mare inamic al oraşului şi îi permite să descopere ritmul propriei sale inimi.

17.00 Mustață maghiară/ Hungarian Moustache Ungaria, 2012, R: Nóra Lakos 92 min. (Docu-Comedy)

În ultimii ani, un german câştigă mereu la categoria stilului maghiar în Campionatul European al Mustăţii. Maghiarii cu mustaţă au decis să oprească campionul legendar al ultimelor ediții şi să aducă acasă trofeul propriei lor categorii.

Ziua cea mare/Veliki Dan Croaţia 2012, R: Djuro Gavran, (Docu-Comedy)

Nunta este o ocazie specială în viaţă. Acest documentar prezintă ceea ce tinerii sunt gata să accepte, cât de mult au de plătit şi faptul că nu există posibilitate de compromis când e vorba despre propria nuntă.

19.00 Reality Show SUA, 2013, R: Adam Rifkin, 95 min. (Comedy Panorama)

Joaquin şi David, prieteni de-o viaţă aflaţi în criză, fug pe plaja de la Mar del Plata pentru a-şi putea analiza detaşat viaţa. Atunci când personalităţile lor recalcitrante nu se pot relaxa nici în vacanţă, ei pun la cale un plan prin care să îl readucă pe Joaquin lângă o veche iubită, rezultând o comedie despre iubirea pierdută.

21.30 Orașul insulă/City Island SUA, 2009, R: Raymond De Felitta, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

Filmul este o satiră neagră despre viaţa amorală a televiziunii de tip reality. Fiind săturat de felul în care Reality Show-urile sunt construite , producătorul Mickey Wagner propune o idee revoluţionară, prin care chiar introduce realitate în Reality Show. Alegând o familie oarecare americană, acesta îi pune sub urmărirea camerelor de luat vederi...fără ca aceştia să ştie.

21.00 Radiostars Franţa, 2012, R: Romain Lévy, 100 min. (Comedy Panorama)

Atunci când nu reuşeşte să se remarce ca un comediant de stand-up în New York, Ben se întoarce la Paris la timp pentru a se angaja ca scriitor pentru echipa unui talkshow a unui post de radio. Când ratingurile încep însă să alunece, şeful radioului îşi trimite echipa într-un turneu în provinciile Franţei pentru a-şi întâlni fanii şi a readuce gloria imperiului media.

Klausenburg Café Ultima producţie pentru care a filmat regretatul James Gandolfini, îl pune pe acesta (Albert) alături de Julia LouisDreyfus (Eva) într-o relaţie pe cât de sinceră şi liniştită, pe atât de plină de îndoieli indusă de fosta soţie a bărbatului. Un film despre relaţii, încredere, prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.

21.30 The Rocky Horror Picture Show SUA, 1975, R: Jim Sharman, 100 min. (Comedy Panorama)

Un musical cult, Rocky Horror Picture Show povestește aventura unui cuplu proaspăt logodit care face o pană la mașină într-o localitate izolată și este nevoit să petreacă o perioadă de timp la rezidența bizară a lui Dr. Frank-N-Furter.

19.30 Timer SUA, 2009, R: Jac Schaeffer, 99 min. (Comedy-Drama around the world) Vince Rizzo (Andy Garcia) a locuit toată viaţa într-o enclavă tradiţionalistă din Bronx numită City Island. De profesie ofiţer de corecţie, Vince doreşte să devină actor. Fiindu-i ruşine să recunoască faţă de familia sa aspiraţiile pe care le are, preferă ca soţia să creadă că partidele lui săptămânale de poker sunt de fapt un pretext pentru o relaţie extraconjugală, decât să ştie că în acest timp el ia lecţii de actorie. Dezvăluirea acestui secret cauzează un tumult de evenimente neprevăzute în viaţa lui din suburbie.

www.comedycluj.ro

Implantat în încheietura de la mâna unei persoane, un ceas numără zilele rămase până când cel care îl poartă îşi va întâlni adevărata dragoste. Dar Oona se confruntă cu problema rară a unui ceas gol. Sufletul ei perecheoricine şi oriunde ar fi - nu are încă un ceas implantat. Sătulă să-şi aştepte ursitul, Oona încalcă regulile şi se îndrăgosteşte de Mikey, un tânăr căruia i-au rămas doar patru luni până la fericitul eveniment.


MARTI, 15 octombrie Florin Piersic 12.30 City Island/Oraşul Insulă SUA, 2009, R: Raymond De Felitta, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

Vince Rizzo (Andy Garcia) a locuit toată viaţa într-o enclavă tradiţionalistă din Bronx numită City Island. De profesie ofiţer de corecţie, Vince doreşte să devină actor. Fiindu-i ruşine să recunoască faţă de familia sa aspiraţiile pe care le are, preferă ca soţia să creadă că partidele lui săptămânale de poker sunt de fapt un pretext pentru o relaţie extraconjugală, decât să ştie că în acest timp el ia lecţii de actorie. Dezvăluirea acestui secret cauzează un tumult de evenimente neprevăzute în viaţa lui din suburbie.

15.00 Și acum un cuvânt din partea sponsorului nostru/And Now a Word from Our Sponsor Canada, 2013, R: Zack Bernbaum, 87 min. (Comedy Panorama)

O fabulă contemporană comică, filmul urmăreşte povestea nefericită a unui director de la o companie publicitară faimoasă, care se trezeşte peste noapte că vorbeşte numai în sloganuri publicitare, sfârșind prin a avea un efect radical asupra vieţii celor din jur.

18.00 Quartet Marea Britanie, 2012, R: Dustin Hoffman, 98 min. (Competiţie) Într-o casă dedicată muzicienilor pensionaţi, serenitatea este perturbată de venirea lui Jean, o legendă a operei și fosta nevastă a unuia dintre rezidenți. O comedie caldă, în cel mai pur stil englezesc, care marchează debutul regizoral al lui Dustin Hoffman.

20.00 Măsurând lumea 3D/ Die Vermessung der Welt 3D Germania, 2012, R: Detlev Buck, 123 min. (Comedy-Drama around the world)

În secolul al XIX-lea, savanții Alexander von Humboldt şi Carl Friedrich Gauss își propun să măsoare lumea. Metodele lor nici că puteau fi mai diferite: naturalistul Humbolt călătoreşte pentru a măsura lumea, pe când matematicianul Gauss stă acasă şi o calculează, rezultând o comedie dramatică plină de opulență și sarcasm.

22.30 Brasserie Romantiek Belgia, 2012, R: Joël Vanhoebrouck, 100 min. (Comedy-Drama around the world)

Sfântul Valentin este o zi foarte grea pentru Pascalina – proprietara unui restauraurant, iar când apare fostul ei logodnic, aceasta se panichează. Nici pentru clienții ei nu este cea mai reușită seara: Rose îi zice soțului că are amant, Mia încearcă să se sinucidă din dragoste și Walter intră în panică la întâlnirea cu femeia viselor sale.

Victoria 11.30 De ce e bine să îți legi singur șireturile/Hur många lingon finns det i världen? Suedia, 2011, R: Lena Koppel, 101 min. (Comedy-Drama around the world)

Alex este un pierde-vară înrăit care nu-şi asumă nicio responsabilitate. Atunci când prietena lui Lisa se satură în cele din urmă şi îl părăseşte în mijlocul străzii, Alex este forţat să caute o slujbă pentru a supravieţui.

14.00 Aventurile lui Huck Finn/ Die Abenteuer des Huck Finn Germania, 2012, R: Hermine Huntgeburth, 99 min. (Comedy Panorama)

Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască întrun butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile. Ce îi mai așteaptă pe el și pe Tom Sayer de dată aceasta?

17.00 English Vinglish India, 2012, R: Gauri Shinde, 133 min. (Competiţie)

O soţie casnică, tăcută şi cuminte îndură zi de zi glumele soţului ei bine educat şi ale fiicei sale pentru că nu ştie să vorbească şi să înţeleagă limba engleză. O călătorie în America îi va schimba viaţa, dar şi modul în care priveşte lumea din jur.

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 18.00 Scurtmetraje - școli de film studențești, 115 min.

20.30 Seara de Mockumentar Mockumentarul este un gen de film aflat la graniţa dintre ficţiune şi documentar. Acet gen este deseori folosit pentru a analiza sau comenta probleme ale societăţii fie utilizând scene ficţionale fie prin parodie. Mockurama prezintă timp de două ore patru mockumentare de natură comică: un lungmetraj şi patru scurtmetraje, pentru a prezenta publicului acest gen de film. Cupa pierdută/ The Lost World Cup Italia/Argentina, 2011, R: Lorenzo Garzella, Filippo Macelloni, 95 min (Mockurama) urmat de scurtmetrajele: Odorama (11 min), The Centrifuge Brain Project (6 min), The State of Greenock (10 min), The old negro space program (10 min)

19.30 Iubirea e complicată/ Take This Waltz Canada/Spania/Japonia, 2011, R: Sarah Polley, 116 min. (Comedy- Drama around the world)

Implantat în încheietura de la mâna unei persoane, un ceas numără zilele rămase până când cel care îl poartă îşi va întâlni adevărata dragoste. Dar Oona se confruntă cu problema rară a unui ceas gol. Sufletul ei perecheoricine şi oriunde ar fi - nu are încă un ceas implantat. Sătulă să-şi aştepte ursitul, Oona încalcă regulile şi se îndrăgosteşte de Mikey, un tânăr căruia i-au rămas doar patru luni până la fericitul eveniment.

19.00 Mustață maghiară/ Hungarian Moustache Ungaria, 2012, R: Nóra Lakos 92 min. (Docu-Comedy)

În ultimii ani, un german câştigă mereu la categoria stilului maghiar în Campionatul European al Mustăţii. Maghiarii cu mustaţă au decis să oprească campionul legendar al ultimelor ediții şi să aducă acasă trofeul propriei lor categorii.

Ziua cea mare/Veliki Dan Croaţia 2012, R: Djuro Gavran, (Docu-Comedy)

Nunta este o ocazie specială în viaţă. Acest documentar prezintă ceea ce tinerii sunt gata să accepte, cât de mult au de plătit şi faptul că nu există posibilitate de compromis când e vorba despre propria nuntă.

21.00 Haute Cuisine Franţa, 2012, R: Christian Vincent, 95 min. (Comedy Panorama)

Hortense este un bucătar premiat și, spre marea ei surpriză, preşedintele republicii o numeşte bucătarul lui personal. Deşi acceptă cu greu, Hortense munceşte din greu pentru a produce preparate stilate, dar autentice. Pentru o perioadă ea reuşeşte să se impună, dar lucrurile nu merg mereu în cea mai bună direcţie...

Atunci când Margot, în vârstă de 28 de ani, îl întâlneşte pe Daniel, atracţia dintre ei este intensă şi imediată. Ea şi Daniel fură momente de-a lungul verii toride din Toronto, erotismul lor fiind accentuat de constrângere. Teribil de fierbinte, această comedie dramatică ne conduce râzând spre întrebarea referitoare la efectul pe care îl au relaţiile de lungă durată asupra dragostei, sexului şi imaginii de sine.

Klausenburg Café 19.30 Trebuie să plec/Hello I Must Be Going SUA, 2012, R: Todd Louiso, 95 min. (Comedy-Drama around the world)

21.30 Russendisko Germania, 2012, R: Oliver Ziegenbalg, 96 min. (Competiţie) Un zvon se răspândeşte imediat după căderea Zidului: Honecker acceptă acum cetăţeni evrei din Republica Sovietică în Republica Federală Germană. Aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune, trei tineri ruși profită de ocazie la Berlin, dând naștere unui basm modern, o poveste hilară despre prietenie, iubire și căutarea fericirii.

17.00 Timer SUA, 2009, R: Jac Schaeffer, 99 min. (Comedy-Drama around the world)

Filmul reconstruieşte misterioasa poveste a Campionatului Mondial de Fotbal din Patagonia, 1942, care nu a fost niciodată recunoscut de către organizaţiile oficiale de sport şi care a rămas în legendă zeci de ani fără a se cunoaşte măcar câştigătorul. Un mockumentar istoric despre fotbal şi secrete îngropate.

www.comedycluj.ro

Divorţată şi demoralizată, perspectivele lui Amy Minsky par ridicol de nepromiţătoare atunci când trebuie să se mute înapoi în casa părinţilor ei la vârsta de 35 de ani. Pe măsură ce răbdarea pe care o are faţă de situaţia ei scade vertiginos, un tânăr îndrăzneţ de 19 ani aprinde ultima scânteie de pasiune a lui Amy – iluminând accidental o cale posibilă către sinele ei adevărat.

9


MIERCURI, 16 octombrie Florin Piersic 12.30 Aventurile lui Huck Finn/ Die Abenteuer des Huck Finn Germania, 2012, R: Hermine Huntgeburth, 99 min. (Comedy Panorama)

Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile. Ce îi mai așteaptă pe el și pe Tom Sayer de dată aceasta?

15.00 Casa mobilă/Mobile Home Franţa/Belgia/Luxemburg, 2012, R: François Pirot, 95 min. (Comedy Panorama)

Simon şi-a părăsit locul de muncă şi prietena pentru a se întoarce la casa natală. Acolo, îşi reîntâlneşte prietenul cel mai bun din copilărie. Tinerii, trecuţi de 30 de ani, se decid să-şi îndeplinească dorinţa cea mai mare din copilărie - să plece într-o aventură cu motocicleta. Dar circumstanţele neprevăzute şi toată călătoria îi face să-şi recalculeze valorile şi adevăratul sens al vieţii.

18.00 Regele a murit!/The King Is Dead! Australia, 2012, R: Rolf de Heer, 102 min. (Comedy-Drama around the world)

Victoria 11.30 Scurtmetraje - Animație 119 min. 14.00 Haide, Eddy!/ Allez, Eddy! Belgia, 2012, R: Gert Embrechts, 100 min. (Comedy Panorama)

Haide, Eddy! este o comedie de suflet despre Freddy, un fan al ciclismului în vârstă de 11 ani, fiul unui măcelar dintr-un sat idilic şi izolat. Viaţa solitară a lui Freddy este complet răscolită atunci când primul supermarket îşi deschide porţile în sat în 1975. Drept eveniment de deschidere, supermarketul organizează o cursă de ciclism.

17.00 Matterhorn Olanda, 2012, R: Diederik Ebbinge, 86 min. (Competiţie) Fred este un văduv de 54 de ani cu o viaţă foarte organizată şi monotonă. Când în viața lui intră Theo, un bărbat cu deficiențe mentale și intelectul unui copil de 5 ani, întreaga existență a lui Fred este întoarsă pe dos, aducând la iveală secretele și regretele întunecate ale amândurora. O comedie dramatică distinsă cu Premiul publicului la festivalurile de film de la Rotterdam și Moscova.

19.00 Cântec pentru Marion/ Song for Marion Marea Britanie/Germania, 2012, R: Paul Andrew Williams, 93 min. (Competiţie) Un cuplu care nesuspicios cumpără o casă în ceea ce pare a fi un cartier liniştit. Și totuși, lucrurile nu stau deloc așa... Filmul este o comedie întunecată despre vecini, amfetamină şi giganţi cu bâte de baseball.

20.00 Realitate/Reality Italia, 2012, R: Matteo Garrone, 116 min. (Competiţie) Luciano, un negustor de pește carismatic, cade pradă unei obsesii stranii și neașteptate legată de participarea într-un Reality Show, confruntându-se cu percepții denaturate și o condiție paranoică. O comedie dramatică câștigătoare a Marelui Premiu al Juriului la Cannes.

22.30 Bine ați venit în Argentina!/Mariage à Mendoza Franţa/Argentina/Belgia, 2012, R: Edouard Deluc, 94 min. (Comedy Panorama)

Marcus și fratele său Antoine merg în Argentina la nunta unui verișor. În încercarea de a-l înviora pe Antonie care tocmai a fost părăsit de soție, Marcus este dispus să facă orice. Aventura lor începe după ce părăsesc capitala și descoperă Argentina cu podgoriile ei și cu personaje ciudate – un recepţionist drogat, o femeie frumoasă și un tip bolnav de sindromul Stendhal.

10

O poveste caldă despre cum muzica poate să schimbe destine. Arthur (interpretat de Terence Stamp, nominalizat la Oscar) este un pensionar morocănos nemulțumit că soția sa Marion (interpretată de deținătoarea Oscarului – Vanessa Redgrave) se face de rușine cântând în corul local. Dar pe parcurs Arthur realizează că niciodată nu e prea târziu să se schimbe și la vârsta de 70 de ani reușește să își deschidă sufletul.

21.30 Populaire Franţa, 2012, R: Régis Roinsard, 111 min. (Competiţie)

Când Rose este angajată ca secretară de directorul unei firme de asigurări, ea descoperă că are un talent special – poate să scrie la maşină cu o viteză extraordinară. Fără să vrea, tânăra trezeşte spiritul competitiv al şefului ei şi ajunge să concureze în competiţia mondială de scris-viteză. Un film despre dragostea de sport şi aventurile unei competiţii altfel.

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 17.30 Radioman Marea Britanie, 2012, R: Mary Kerr, 70 min. (Docu-Comedy)

Documentarul urmărește povestea incredibilă a unui om extraordinar și excentric, un boschetar a cărui pasiune incredibilă pentru filme l-a adus de la dormitul în stradă până la a ajunge o legendă a platourilor de filmare din New York.

19.30 Seara cea mare/Le grand soir Franţa/Belgia, 2012, R: Benoît Delépine, Gustave Kervern, 90 min. (Comedy-Drama around the world)

Filmul spune povestea a doi fraţi, un punker şi un vânzător. Când vânzătorul îşi pierde slujba, devine pe zi ce trece un punker, asemeni fratelui său. Câştigător al premiului special al juriului Un Certain Regard la festivalul de film de la Cannes în 2012.

21.30 Ziua florilor/Day of the Flowers Marea Britanie, 2012, R: John Roberts, 100 min. (ComedyDrama around the world)

Două surori scoţiene încăpăţânate, una o activistă de stânga, cealaltă o înrăită în ale modei născută parcă numai pentru a face shopping, duc cenuşa tatălui lor în Cuba, locul multor legende de familie fascinante. Cum ajung în Havana, cele două femei pierd urna şi trec printr-o serie de ghinioane – atât romantice, cât şi periculoase – în încercarea de a o recupera, făcând descoperiri surprinzătoare în ceea ce priveşte legăturile de familie care le unesc.

17.00 Scurtmetraje - Competiție 106 min. 19.00 Scurtmetraje studenţeşti România, 90 min. 21.00 Aventurile lui Power/ Adventures of Power SUA, 2008, R: Ari Gold, 89 min. (Comedy Panorama) Power e un miner a cărui iubire pentru tobe – şi lipsa cunoştinţelor muzicale – l-au transformat întrun ,,toboşar în aer” ridiculizat în micul său oraş. Călătoria sa de-a lungul Americii îl aduce însă faţă în faţă cu cel mai mare inamic al oraşului şi îi permite să descopere ritmul propriei sale inimi.

Klausenburg Café 19.30 Capre/Goats SUA, 2012, R: Christopher Neil, 94 min. (Comedy Panorama)

Ellis în vârstă de 14 ani este pregătit să plece la Gates Academy, o şcoală de pe coasta de est, lăsând în urmă casa luxoasă din Tucson. Asta înseamnă însă să îi părăsească pe mama sa (Vera Farmiga) şi pe singurul tată adevărat pe care l-a cunoscut vreodată – Omul Capră (David Duchovny).

Casa de Cultura a Studentilor 19.00 D`ale Carnavalului de I. L. Caragiale Regia: Silviu Purcărete O producție Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Spectacolul regizat de Silviu Purcărete este o montare a textului scris de Ion Luca Caragiale, aducând pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele

www.comedycluj.ro

lui Caragiale, înscenând nişte situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care le interpreteaza, cât şi spectatorii care le urmăresc. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală și online de pe www.comedycluj.ro şi www.biletmaster.ro, iar prețul este cuprins între 35 şi 40 de lei.


JOI, 17 octombrie Florin Piersic 12.30 Cântec pentru Marion/ Song for Marion Marea Britanie/Germania, 2012, R: Paul Andrew Williams, 93 min. (Competiţie) O poveste caldă despre cum muzica poate să schimbe destine. Arthur (interpretat de Terence Stamp, nominalizat la Oscar) este un pensionar morocănos nemulțumit că soția sa Marion (interpretată de deținătoarea Oscarului – Vanessa Redgrave) se face de rușine cântând în corul local. Dar pe parcurs Arthur realizează că niciodată nu e prea târziu să se schimbe și la vârsta de 70 de ani reușește să își deschidă sufletul.

15.00 Dragoste cu greutate/ Rakkauden rasvaprosentti Finlanda, 2012, R: Mikko Kuparinen, 98 min. (Comedy Panorama)

Stigu şi Ella au o relaţie bazată pe sex. Stigu, care este în secret îndragostit de Ella este pus în situaţia să se mulţumească numai cu atât, pentru că Ella nu vrea nimic mai mult. Toate bune şi frumoase până când aceştia ajung să lucreze la acelaşi proiect publicitar...

18.00 Sunetul zgomotului/ Sound of Noise Franţa/Suedia/Danemarca, 2010, R: Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson,102 min. (Comedy Panorama)

Detectivul Amadeus Warnebring a fost născut într-o familie de muzicieni iluştri, ceea ce e destul de ironic, întrucât acesta urăşte muzica din tot sufletul. Viaţa sa devine haos când o formație de muzicieni nebuni decide să interpreteze o apocalipsă muzicală, folosind oraşul pe post de orchestră. O comedie plină de ritm premiată la Cannes, Palm Springs și Varșovia.

20.30 Am spus destul/Enough Said SUA, 2013, R: Nicole Holofcener, 93 min. (Competiţie)

Ultima producţie pentru care a filmat regretatul James Gandolfini, îl pune pe acesta (Albert) alături de Julia Louis-Dreyfus (Eva) într-o relaţie pe cât de sinceră şi liniştită, pe atât de plină de îndoieli indusă de fosta soţie a bărbatului. Un film despre relaţii, încredere, prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.

22.30 Matterhorn Olanda, 2012, R: Diederik Ebbinge, 86 min. (Competiţie) Fred este un văduv de 54 de ani cu o viaţă foarte organizată şi monotonă. Când în viața lui intră Theo, un bărbat cu deficiențe mentale și intelectul unui copil de 5 ani, întreaga existență a lui Fred este întoarsă pe dos, aducând la iveală secretele și regretele întunecate ale amândurora. O comedie dramatică distinsă cu Premiul publicului la festivalurile de film de la Rotterdam și Moscova.

Victoria 11.30 Sita cântă blues/Sita Sings the Blues SUA, 2008, R: Nina Paley, 82 min. (Animation)

Sita este o zeiţă separată de mult-iubitul ei Lord şi soţ, Rama. Nina este o scenaristă de desene animate al cărei soţ se mută în India, după care o părăseşte prin email. Trei păpuşi hilare narează atât tragedia antică, cât şi comedia modernă în această interpretare frumos animată a epopeei indiene Ramayana.

14.00 Scurtmetraje Panorama, 99 min. 17.00 Paulette Franţa, 2012, R: Jérôme Enrico, 87 min. (Competiţie)

Paulette, o pensionară dificilă, trăiește singură în suburbiile Parisului dintr-o pensie foarte mică. Lucrurile se schimbă însă când se hotărăște să înceapă să vândă cannabis. Talentul de bucătar o ajută, dar se pare că nu te faci dealer bun chiar peste noapte!

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 17.30 Orașul insulă/City Island SUA, 2009, R: Raymond De Felitta, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

Vince Rizzo (Andy Garcia) a locuit toată viaţa într-o enclavă tradiţionalistă din Bronx numită City Island. De profesie ofiţer de corecţie, Vince doreşte să devină actor. Fiindu-i ruşine să recunoască faţă de familia sa aspiraţiile pe care le are, preferă ca soţia să creadă că partidele lui săptămânale de poker sunt de fapt un pretext pentru o relaţie extraconjugală, decât să ştie că în acest timp el ia lecţii de actorie. Dezvăluirea acestui secret cauzează un tumult de evenimente neprevăzute în viaţa lui din suburbie.

19.30 Jeff, cel care locuiește acasă /Jeff, Who Lives at Home SUA, 2011, R: Jay Duplass, Mark Duplass, 83 min. (ComedyDrama around the world)

O fabulă contemporană comică, filmul urmăreşte povestea nefericită a unui director de la o companie publicitară faimoasă, care se trezeşte peste noapte că vorbeşte numai în sloganuri publicitare, sfârșind prin a avea un efect radical asupra vieţii celor din jur.

19.00 Mar del Plata Argentina, 2012, R: Ionathan Klajman, Sebástian Dietsch, 83 min. (Comedy-Drama around the world)

19.00 Russendisko Germania, 2012, R: Oliver Ziegenbalg, 96 min. (Competiţie)

Un zvon se răspândeşte imediat după căderea Zidului: Honecker acceptă acum cetăţeni evrei din Republica Sovietică în Republica Federală Germană. Aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune, trei tineri ruși profită de ocazie la Berlin, dând naștere unui basm modern, o poveste hilară despre prietenie, iubire și căutarea fericirii.

17.00 Și acum un cuvânt din partea sponsorului nostru/And Now a Word from Our Sponsor Canada, 2013, R: Zack Bernbaum, 87 min. (Comedy Panorama)

Când într-o zi obişnuită pleacă de acasă pentru a rezolva treburile zilnice ale mamei lui, Jeff descoperă că universul pare să îi trimită nişte semnale legate de natura destinului său. Este pregătit Jeff să-şi înfrunte soarta?

21.30 Ruby Sparks SUA, 2012, R: Jonathan Dayton, Valerie Faris, 105 min. (Comedy Panorama)

Joaquin şi David, prieteni de-o viaţă aflaţi în criză, fug pe plaja de la Mar del Plata pentru a-şi putea analiza detaşat viaţa. Atunci când personalităţile lor recalcitrante nu se pot relaxa nici în vacanţă, ei pun la cale un plan prin care să îl readucă pe Joaquin lângă o veche iubită, rezultând o comedie despre iubirea pierdută.

21.00 M.O.G. Redux SUA, 2012, R: Darryl Abbinante, 114 min. (Comedy-Drama around the world)

21.30 Spre nord/Tie pohjoiseen Finlanda, 2012, R: Mika Kaurismäki, 110 min. (Competiţie)

Un emoţionant film de călătorie, presărat cu umor negru, despre un tată risipitor care se reîntoarce să-şi vadă fiul de 35 de ani pe care îl abandonase cu zeci de ani in urmă. Antagonişti comici, cei doi se îndreaptă spre nord într-o maşină furată, staţionând în locuri stranii şi având parte de revelaţii şocante până când Timo în cele din urmă începe să îl înţeleagă şi să empatizeze cu tatăl lui.

Calvin e un tânăr romancier prizonier în blocajul paginii albe. În timp ce încearcă să-şi găsească inspiraţia pentru a scrie, află dragostea într-un fel cât se poate de neobişnuit: o creează pe Ruby, un personaj feminin despre care e convins că se va îndrăgosti de el, iar când aceasta prinde în mod neaşteptat viaţă, universul lui Calvin este zguduit din temelii. Un film plin de căldură şi fantezie ce aduce în discuție puterea cuvintelor.

www.comedycluj.ro

Această comedie dramatică plină de șarm inspirată de o poveste reală, surprinde cum patru prieteni din nord-estul Los Angeles-ului al începutului anilor 90, descoperă semnificaţia prieteniei în timp ce îşi experimentează comicele, dar şi turbulentele răsturnări de situaţie ale vieţilor împovărate pe care le duc.

Klausenburg Café 19.30 Scurtmetraje studenţeşti 115 min. (Competiție)

11


VINERI, 18 octombrie Florin Piersic 12.30 Scurtmetraje studenţeşti 115 min. (Competiție) 15.00 Brasserie Romantiek Belgia, 2012, R: Joël Vanhoebrouck, 101 min. (ComedyDrama around the world)

Sfântul Valentin este o zi foarte grea pentru Pascalina – proprietara unui restauraurant, iar când apare fostul ei logodnic, aceasta se panichează. Nici pentru clienții ei nu este cea mai reușită seara: Rose îi zice soțului că are amant, Mia încearcă să se sinucidă din dragoste și Walter intră în panică la întâlnirea cu femeia viselor sale.

Victoria 11.30 Scurtmetraje Panorama, 99 min. 14.00 Scurtmetraje - Animație 119 min. 17.00 Seara cea mare/Le grand soir Franţa/Belgia, 2012, R: Benoît Delépine, Gustave Kervern, 90 min. (Comedy-Drama around the world)

Filmul spune povestea a doi fraţi, un punker şi un vânzător. Când vânzătorul îşi pierde slujba, devine pe zi ce trece un punker, asemeni fratelui său. Câştigător al premiului special al juriului Un Certain Regard la festivalul de film de la Cannes în 2012.

19.00 Am o slujbă nașpa rău/ I really hate my job Marea Britanie, 2007, R: Oliver Parker, 90 min. (Eveniment Special)

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 17.30 English Vinglish India, 2012, R: Gauri Shinde, 133 min. (Competiţie)

O soţie casnică, tăcută şi cuminte îndură zi de zi glumele soţului ei bine educat şi ale fiicei sale pentru că nu ştie să vorbească şi să înţeleagă limba engleză. O călătorie în America îi va schimba viaţa, dar şi modul în care priveşte lumea din jur.

20.00 Populaire Franţa, 2012, R: Régis Roinsard, 111 min. (Competiţie)

18.00 Regii verii/The Kings of Summer SUA, 2013, R: Jordan VogtRoberts, 93 min. (ComedyDrama around the world)

Într-o perioadă extremă de rebeliune, trei prieteni adolescenţi decid să-şi petreacă vara construind o casă în mijlocul pădurii şi să trăiască de pe urma roadelor pământului. Dar viaţa departe de civilizaţie este mai dificilă decât părea.

20.00 Măsurând lumea 3D/ Die Vermessung der Welt 3D Germania, 2012, R: Detlev Buck, 123 min. (Comedy-Drama around the world)

În secolul al XIX-lea, savanții Alexander von Humboldt şi Carl Friedrich Gauss își propun să măsoare lumea. Metodele lor nici că puteau fi mai diferite: naturalistul Humbolt călătoreşte pentru a măsura lumea, pe când matematicianul Gauss stă acasă şi o calculează, rezultând o comedie dramatică plină de opulență și sarcasm.

22.30 Paulette Franţa, 2012, R: Jérôme Enrico, 87 min. (Competiţie)

Paulette, o pensionară dificilă, trăiește singură în suburbiile Parisului dintr-o pensie foarte mică. Lucrurile se schimbă însă când se hotărăște să înceapă să vândă cannabis. Talentul de bucătar o ajută, dar se pare că nu te faci dealer bun chiar peste noapte!

12

17.00 Sita cântă blues/Sita Sings the Blues SUA, 2008, R: Nina Paley, 82 min. (Animation)

Sita este o zeiţă separată de mult-iubitul ei Lord şi soţ, Rama. Nina este o scenaristă de desene animate al cărei soţ se mută în India, după care o părăseşte prin email. Trei păpuşi hilare narează atât tragedia antică, cât şi comedia modernă în această interpretare frumos animată a epopeei indiene Ramayana.

19.00 Superstar Franţa/Belgia, 2012, R: Xavier Giannoli, 112 min. (ComedyDrama around the world) Un bărbat mediocru care lucrează într-o fabrică de reciclat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă că a devenit, inexplicabil, faimos. Este peste tot pe internet, la televizor, lumea îi cere autografe şi vrea să se fotografieze alături de el. Dar nimeni nu îi explică ce s-a întâmplat.

21.00 Radiostars Franţa, 2012, R: Romain Lévy, 100 min. (Comedy Panorama)

Într-un restaurant din Soho lucrează cinci femei care n-au nimic în comun în afară de slujba lor. Clienţii vin şi pleacă, fără să aibă habar de ce le preocupă pe cele cinci: şobolanii care se înmulţesc în restaurant, o mică revoluţie comunistă petrecută în bucătărie... şi insuportabila aşteptare a unei faimoase vedete de la Hollywood ce va lua masa sub ochii lor. Proiecţie de gală în prezenţa actriţei Oana Pellea.

Când Rose este angajată ca secretară de directorul unei firme de asigurări, ea descoperă că are un talent special – poate să scrie la maşină cu o viteză extraordinară. Fără să vrea, tânăra trezeşte spiritul competitiv al şefului ei şi ajunge să concureze în competiţia mondială de scris-viteză. Un film despre dragostea de sport şi aventurile unei competiţii altfel.

21.30 Siguranța nu e garantată/ Safety Not Guaranteed SUA, 2012, R: Colin Trevorrow, 86 min. (Comedy-Drama around the world)

22.00 Fustangii/Les infidèles Franţa, 2012, R: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtès, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Jan Kounen, Eric Lartigau, Gilles Lellouche, 109 min. (Comedy Panorama)

Trei angajaţi ai unei reviste pornesc spre malul oceanului pentru a găsi persoana din spatele unui anunţ bizar şi hilar, în care aceasta îşi caută partener pentru călătorii în timp. În această aventură fiecare are o misune diferită – dar puterea de a crede în ceva mai bun rămâne universală. Un film surprinzător, premiat pentru scenariu la Sundance.

O serie de scurtmetraje având ca temă infidelitatea. Având pe lista regizorilor care au contribuit la această serie şi oamenii care au făcut din „The Artist” cel mai bun film la Oscarurile anului trecut - Michel Hazanavicius şi Jean Dujardin, Fustangii promite poveşti bine construite care să ilustreze infidelitatea din mai multe unghiuri posibile.

www.comedycluj.ro

Atunci când nu reuşeşte să se remarce ca un comediant de stand-up în New York, Ben se întoarce la Paris la timp pentru a se angaja ca scriitor pentru echipa unui talkshow a unui post de radio. Când ratingurile încep însă să alunece, şeful radioului îşi trimite echipa într-un turneu în provinciile Franţei pentru a-şi întâlni fanii şi a readuce gloria imperiului media.

Klausenburg Café 19.30 Haute Cuisine Franţa, 2012, R: Christian Vincent, 95 min. (Comedy Panorama)

Hortense este un bucătar premiat și, spre marea ei surpriză, preşedintele republicii o numeşte bucătarul lui personal. Deşi acceptă cu greu, Hortense munceşte din greu pentru a produce preparate stilate, dar autentice. Pentru o perioadă ea reuşeşte să se impună, dar lucrurile nu merg mereu în cea mai bună direcţie...


SAMBATA, 19 octombrie Florin Piersic 19.00 GALA DE ÎNCHIDERE Decernarea premiilor urmată de spectacolul eveniment The Chaplin Project

Dupa succesul de anul trecut, seria “Retour de flamme” revine la Comedy Cluj cu un cine-concert de excepție care ne poartă de această dată prin filmografia lui Charlie Chaplin, acompaniată de muzică live și prezentată în maniera inconfundabilă a marelui cineast, restaurator și muzician Serge Bromberg. Spectacolul conține filme restaurate cu ocazia centenarului nașterii personajului Chaplin, acestea fiind prezentate la Comedy Cluj în avanpremieră, înainte de prezentarea oficială.

Victoria 11.30 Trebuie să plec/Hello I Must Be Going SUA, 2012, R: Todd Louiso, 95 min. (Comedy-Drama around the world) Divorţată şi demoralizată, perspectivele lui Amy Minsky par ridicol de nepromiţătoare atunci când trebuie să se mute înapoi în casa părinţilor ei la vârsta de 35 de ani. Pe măsură ce răbdarea pe care o are faţă de situaţia ei scade vertiginos, un tânăr îndrăzneţ de 19 ani aprinde ultima scânteie de pasiune a lui Amy – iluminând accidental o cale posibilă către sinele ei adevărat.

14.00 Spre nord/Tie pohjoiseen Finlanda, 2012, R: Mika Kaurismäki, 110 min. (Competiţie) Un emoţionant film de călătorie, presărat cu umor negru, despre un tată risipitor care se reîntoarce să-şi vadă fiul de 35 de ani pe care îl abandonase cu zeci de ani in urmă. Antagonişti comici, cei doi se îndreaptă spre nord într-o maşină furată, staţionând în locuri stranii şi având parte de revelaţii şocante până când Timo în cele din urmă începe să îl înţeleagă şi să empatizeze cu tatăl lui.

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne” 18.00 Mar del Plata Argentina, 2012, R: Ionathan Klajman, Sebástian Dietsch, 83 min. (Comedy-Drama around the world)

17.00 Cupa pierdută/ The Lost World Cup Italia/Argentina, 2011, R: Lorenzo Garzella, Filippo Macelloni, 95 min (Mockurama)

Joaquin şi David, prieteni de-o viaţă aflaţi în criză, fug pe plaja de la Mar del Plata pentru a-şi putea analiza detaşat viaţa. Atunci când personalităţile lor recalcitrante nu se pot relaxa nici în vacanţă, ei pun la cale un plan prin care să îl readucă pe Joaquin lângă o veche iubită, rezultând o comedie despre iubirea pierdută.

19.00 Pe tine cine te-a învățat să conduci?/And Who Taught You to Drive? Germania/Franţa, 2012, R: Andrea Thiele, 84 min. (DocuComedy)

20.00 Radioman Marea Britanie, 2012, R: Mary Kerr, 70 min. (Docu-Comedy)

17.00 Regii verii/The Kings of Summer SUA, 2013, R: Jordan VogtRoberts, 93 min. (ComedyDrama around the world)

Într-o perioadă extremă de rebeliune, trei prieteni adolescenţi decid să-şi petreacă vara construind o casă în mijlocul pădurii şi să trăiască de pe urma roadelor pământului. Dar viaţa departe de civilizaţie este mai dificilă decât părea.

19.00 Quartet Marea Britanie, 2012, R: Dustin Hoffman, 98 min. (Competiţie)

Documentarul urmărește povestea incredibilă a unui om extraordinar și excentric, un boschetar a cărui pasiune incredibilă pentru filme l-a adus de la dormitul în stradă până la a ajunge o legendă a platourilor de filmare din New York.

22.00 Orașul insulă/City Island SUA, 2009, R: Raymond De Felitta, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

Într-o casă dedicată muzicienilor pensionaţi, serenitatea este perturbată de venirea lui Jean, o legendă a operei și fosta nevastă a unuia dintre rezidenți. O comedie caldă, în cel mai pur stil englezesc, care marchează debutul regizoral al lui Dustin Hoffman.

21.30 Sunetul zgomotului/ Sound of Noise Suedia, 2010, R: Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson, 102 min. (Comedy Panorama)

Detectivul Amadeus Warnebring a fost născut într-o familie de muzicieni iluştri, ceea ce e destul de ironic, întrucât acesta urăşte muzica din tot sufletul. Viaţa sa devine haos când o formație de muzicieni nebuni decide să interpreteze o apocalipsă muzicală, folosind oraşul pe post de orchestră. O comedie plină de ritm premiată la Cannes, Palm Springs și Varșovia.

Filmul reconstruieşte misterioasa poveste a Campionatului Mondial de Fotbal din Patagonia, 1942, care nu a fost niciodată recunoscut de către organizaţiile oficiale de sport şi care a rămas în legendă zeci de ani fără a se cunoaşte măcar câştigătorul. Un mockumentar istoric despre fotbal şi secrete îngropate.

Un american în Tokyo, un coreean în Bavaria şi un german în Mumbai: pregăteşte-te pentru o adevărată ciocnire culturală, în care trebuie să iei din nou permisul într-o altă ţară. Un documentar de comedie inspirat din viaţa reală.

21.00 M.O.G. Redux SUA, 2012, R: Darryl Abbinante, 114 min. (Comedy-Drama around the world)

Această comedie dramatică plină de șarm inspirată de o poveste reală, surprinde cum patru prieteni din nord-estul Los Angeles-ului al începutului anilor 90, descoperă semnificaţia prieteniei în timp ce îşi experimentează comicele, dar şi turbulentele răsturnări de situaţie ale vieţilor împovărate pe care le duc.

Klausenburg Café

19.30 Boy Noua Zeelandă, 2010, R: Taika Waititi, 87 min. (Comedy-Drama around the world) Vince Rizzo (Andy Garcia) a locuit toată viaţa într-o enclavă tradiţionalistă din Bronx numită City Island. De profesie ofiţer de corecţie, Vince doreşte să devină actor. Fiindu-i ruşine să recunoască faţă de familia sa aspiraţiile pe care le are, preferă ca soţia să creadă că partidele lui săptămânale de poker sunt de fapt un pretext pentru o relaţie extraconjugală, decât să ştie că în acest timp el ia lecţii de actorie. Dezvăluirea acestui secret cauzează un tumult de evenimente neprevăzute în viaţa lui din suburbie.

www.comedycluj.ro

Este anul 1984 și, pe coasta de est a Noii Zeelande, Boy, un băiat de 11 ani care îl idolatrizează pe Michael Jackson, are ocazia să își cunoască tatăl întors pentru a găsi o pungă cu bani îngropată cu ani în urmă. O poveste exotică și hilară despre eroi și magie, premiată la Festivalurile de Film de la Berlin și Sydney.

13


DUMINICA, 20 octombrie Florin Piersic 12.30 Aventurile lui Huck Finn/ Die Abenteuer des Huck Finn Germania, 2012, R: Hermine Huntgeburth, 99 min. (Comedy Panorama)

Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile. Ce îi mai așteaptă pe el și pe Tom Sayer de dată aceasta?

15.00 Pe biciletă cu Molière/ Alceste à bicyclette Franţa, 2012, R: Philippe Le Guay, 104 min. (Comedy-Drama around the world)

Victoria 11.30 Haide, Eddy!/ Allez, Eddy! Belgia, 2012, R: Gert Embrechts, 100 min. (Comedy Panorama)

Haide, Eddy! este o comedie de suflet despre Freddy, un fan al ciclismului în vârstă de 11 ani, fiul unui măcelar dintr-un sat idilic şi izolat. Viaţa solitară a lui Freddy este complet răscolită atunci când primul supermarket îşi deschide porţile în sat în 1975. Drept eveniment de deschidere, supermarketul organizează o cursă de ciclism.

18.00 Siguranța nu e garantată/ Safety Not Guaranteed SUA, 2012, R: Colin Trevorrow, 86 min. (Comedy-Drama around the world)

Trei angajaţi ai unei reviste pornesc spre malul oceanului pentru a găsi persoana din spatele unui anunţ bizar şi hilar, în care aceasta îşi caută partener pentru călătorii în timp. În această aventură fiecare are o misune diferită – dar puterea de a crede în ceva mai bun rămâne universală. Un film surprinzător, premiat pentru scenariu la Sundance.

20.00 Câștigătorul premiului pentru CEL MAI BUN FILM 22.30 Film premiat

14

17.30 Scurtmetraje - Competiție 115 min

Marcus și fratele său Antoine merg în Argentina la nunta unui verișor. În încercarea de a-l înviora pe Antonie care tocmai a fost părăsit de soție, Marcus este dispus să facă orice. Aventura lor începe după ce părăsesc capitala și descoperă Argentina cu podgoriile ei și cu personaje ciudate – un recepţionist drogat, o femeie frumoasă și un tip bolnav de sindromul Stendhal.

Filmul este o comedie neagră centrată pe un cuplu tânăr, care se află într-o căsnicie fericită şi care locuieşte în mijlocul Americii, confruntându-se cu probleme financiare – până când apare un artefact magic și misterios – ceainicul de alamă. Ceainicul magic are puterea de a genera bani, dar numai în schimbul durerii fizice. Oare cum se vor descurca?

19.30 Fustangii/Les infidèles Franţa, 2012, R: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtès, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Jan Kounen, Eric Lartigau, Gilles Lellouche, 109 min. (Comedy Panorama)

19.00 Seara cea mare/Le grand soir Franţa/Belgia, 2012, R: Benoît Delépine, Gustave Kervern, 90 min. (Comedy-Drama around the world)

Filmul spune povestea a doi fraţi, un punker şi un vânzător. Când vânzătorul îşi pierde slujba, devine pe zi ce trece un punker, asemeni fratelui său. Câştigător al premiului special al juriului Un Certain Regard la festivalul de film de la Cannes în 2012.

21.00 Haute Cuisine Franţa, 2012, R: Christian Vincent, 95 min. (Comedy Panorama)

O serie de scurtmetraje având ca temă infidelitatea. Având pe lista regizorilor care au contribuit la această serie şi oamenii care au făcut din „The Artist” cel mai bun film la Oscarurile anului trecut- Michel Hazanavicius şi Jean Dujardin, Fustangii promite poveşti bine construite care să ilustreze infidelitatea din mai multe unghiuri posibile.

21.30 Superstar Franţa/Belgia, 2012, R: Xavier Giannoli, 112 min. (ComedyDrama around the world)

19.00 Câștigătorul PREMIULUI PUBLICULUI 21.30 Ruby Sparks SUA, 2012, R: Jonathan Dayton, Valerie Faris, 105 min. (ComedyDrama around the world)

Calvin e un tânăr romancier prizonier în blocajul paginii albe. În timp ce încearcă să-şi găsească inspiraţia pentru a scrie, află dragostea într-un fel cât se poate de neobişnuit: o creează pe Ruby, un personaj feminin despre care e convins că se va îndrăgosti de el, iar când aceasta prinde în mod neaşteptat viaţă, universul lui Calvin este zguduit din temelii. Un film plin de căldură şi fantezie ce aduce în discuție puterea cuvintelor.

17.00 Reality Show SUA, 2013, R: Adam Rifkin, 95 min. (Comedy Panorama) Filmul este o satiră neagră despre viaţa amorală a televiziunii de tip reality. Fiind săturat de felul în care Reality Show-urile sunt construite, producătorul Mickey Wagner propune o idee revoluţionară, prin care chiar introduce realitate în Reality Show. Alegând o familie oarecare americană, acesta îi pune sub urmărirea camerelor de luat vederi...fără ca aceştia să ştie.

14.00 Bine ați venit în Argentina!/Mariage à Mendoza Franţa/Argentina/Belgia, 2012, R: Edouard Deluc, 94 min. (Comedy Panorama)

17.00 Ceainicul de alamă/The Brass Teapot SUA, 2012, R: Ramaa Mosley, 101 min. (Comedy Panorama) În culmea carierei sale de actor, Serge întoarce definitiv spatele lumii showbizului şi se retrage pentru a duce o viaţă de ascet într-o casă surpată pe insula Re de pe coasta atlantică a Franţei. Trei ani mai târziu, Gauthier, un actor TV renumit îşi face apariţia pe insulă pentru a-l convinge pe Serge să accepte un rol în clasicul lui Molière, Mizantropul..

Casa TIFF „Sala Mare” Casa TIFF „Sala La Perne”

Hortense este un bucătar premiat și, spre marea ei surpriză, preşedintele republicii o numeşte bucătarul lui personal. Deşi acceptă cu greu, Hortense munceşte din greu pentru a produce preparate stilate, dar autentice. Pentru o perioadă ea reuşeşte să se impună, dar lucrurile nu merg mereu în cea mai bună direcţie...

Klausenburg Café 19.30 Radiostars Franţa, 2012, R: Romain Lévy, 100 min. (Comedy Panorama)

Un bărbat mediocru care lucrează într-o fabrică de reciclat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă că a devenit, inexplicabil, faimos. Este peste tot pe internet, la televizor, lumea îi cere autografe şi vrea să se fotografieze alături de el. Dar nimeni nu îi explică ce s-a întâmplat.

www.comedycluj.ro

Atunci când nu reuşeşte să se remarce ca un comediant de stand-up în New York, Ben se întoarce la Paris la timp pentru a se angaja ca scriitor pentru echipa unui talkshow a unui post de radio. Când ratingurile încep însă să alunece, şeful radioului îşi trimite echipa într-un turneu în provinciile Franţei pentru a-şi întâlni fanii şi a readuce gloria imperiului media.


www.comedycluj.ro

15


www.comedycluj.ro

Comedy Cluj 2013 - Program filme  
Comedy Cluj 2013 - Program filme  

Festivalul International de Film Comedy Cluj, editia a 5-a, 2013

Advertisement