Page 5

BOLIG & INTERIØR AVIS

Fra hvitt og lyst til mørkt og lunt For fem år siden kjøpte familien sitt nye hjem - et hus fra 60-tallet med mye skråtak og dårlig utnyttelse av plass. I dag er det lite som minner om det opprinnelige huset. Alt av skråtak er borte og arealet er blitt betraktelig mye større. AV: CAMILLA SØRENSEN WIK

har sjekket priser overalt. På den måten har vi spart mye og fått mye for pengene, forteller Vågen.

går ikke lenger, de løper, sier hun lattermildt og viser til den store gulvflaten mellom kjøkken og stuen.

Hun og forloveden Morten fant ut de måtte gripe sjansen da muligheten for å kjøpe huset bød seg.

En del lengre ventetider kom som følge av dette, men foruten om det har byggeprosessen gått på skinner.

MED HINT AV GULL OG GLITTER

- Vi bodde først på Åkra, der var det ganske lite, både huset og uteområdet. Så var det søskenbarnet til Morten som skulle selge dette. Her er det jo sjøutsikt og en stor tomt, så vi tenkte vi bare måtte slå til.

- Vi valgte for eksempel å vente lengre på trappene. Hvis vi skulle valgt en annen trapp hadde det blitt mye dyrere, så det er slike ting som har tatt tid, ­fortsetter hun.

Tidligere i år kunne familien på fem endelig flytte ­tilbake i huset igjen etter en ett-års lang bygge­ prosess. Resultatet ble et luftig, stort og moderne hus på hele 415 kvadrat.

Skråtakene og alle de små rommene som preget huset fra 60-tallet er nå borte. Istedenfor har ­ ­familien fått store åpne romløsninger.

- Jeg fikk bare helt nok av alt det lyse, jeg var aldri i tvil om at jeg ville ha det mørkt nå. Når en velger mørke farger så føler jeg alt det andre kommer så godt frem, slik som pynt og planter. Det blir så lunt og himsligt, sier Vågen.

- Alt er åpent, det er det som er så deilig. Du merker det godt på ungene når alt er så åpent og stort. De

SAKEN FORTSETTER PÅ NESTE SIDE ➔

- Alt ble egentlig revet. Det var nesten bare ­stenderne og grunnmuren som sto igjen, så man kjenner ikke igjen huset, forteller Karina Vågen.

- Når vi skulle bygge så var det ett byggefirma som var her på befaring, han bare ristet på hodet og sa det kom til å bli altfor dyrt og for stort, de ville ikke gjøre det, fortsetter Vågen. Hun er glad for at de ­likevel gjennomførte planene, og stortrives i det nye huset.

Fra et hjem hvor alt var hvitt har Karina nå tatt en helomvending. Fargepaletten går nå i mørke duse farger.

- DU MERKER DET GODT PÅ UNGENE NÅR ALT ER SÅ ÅPENT OG STORT. DE GÅR IKKE LENGER, DE LØPER. VAR SIN EGEN BYGGHERRE For Karina og Morten var planløsningen og det at de fikk kvalitet for pengene det som har vært viktigst i byggeprosessen. Paret ble derfor sine egne bygg­herrer i jakten etter de rette løsningene og firmaene. - Vi har funnet forskjellige firma og valgt ut alt selv. Vi valgte ikke alltid de billigste alternativene, men vi

FOKUS PÅ HELHET: De mørke fargene og innslagene av gull går igjen både på utsiden og innsiden av huset.

5

Profile for RGB-Design

Bolig & Interiør 29082019  

Advertisement