Bolig & Interiør 29082019

Page 1

BOLIG & INTERIØR BOLIG & INTERIØRAVIS UTGITT AV KARMØYNYTT - 29. AUGUST 2019

FRA HVITT OG LYST TIL

mørkt og lunt

BOLIGREPORTASJER: REALISERTE HYTTEDRØMMEN - DET MÅ VÆRE LITT LØST OG LEDIG Håndlagd og lokalt:

- EN MÅ JO STARTE I DET SMÅ


2

BOLIG & INTERIØR AVIS

Da var det sesongskifte igjen, og vi må lage plass til høstnyhetene!

s. 28-29

s. 20-22

Vi setter ned prisen på våre bomull- og linkvaliteter med ÷25% !!

s. 12-14

• Sandnes Garn: Mandarin Petit, Medi og Naturell, Line og Tynn Line • Rauma: Petunia, Pandora og Sumatra

s. 4-6

Innhold FRA HVITT OG LYST TIL MØRKT OG LUNT................................... s. 4-6 For fem år siden kjøpte familien sitt nye hjem - et hus fra 60-tallet med mye skråtak og dårlig utnyttelse av plass. I dag er det lite som minner om det opprinnelige huset. Alt av skråtak er borte og arealet er blitt betraktelig mye større.

- DET MÅ VÆRE LITT LØST OG LEDIG........................................ s. 12-14 Da Marit Elise og Erik skulle pusse opp huset brettet de likeså greit opp ermene og gjorde det meste selv.

REALISERTE HYTTEDRØMMEN.................................................. s. 20-22 Side om side med den gamle tradisjonelle familiehytten, omringet av trær og sjø har familien Mikkelsen bygget sin moderne hyttedrøm.

- EN MÅ JO STARTE I DET SMÅ.................................................... s. 28-29 Som en moderne Emil i Lønneberget lager Anders Midtbø (20) håndlagd, kortreist interiør - produsert i snekkerboden i hagen.

Tilbudet gjelder fra uke 35. Tilbudsvarer byttes ikke. Gjelder kun lagerførte varer.

ANSVARLIG UTGIVER:

ADRESSE:

MEDIESELSKAPET KARMØYNYTT AS

Klæhaugvegen 14 4270 Åkrehamn

ANSVARLIG REDAKTØR: Kent Olsen

ANNONSESALG:

REDAKSJONEN:

Vidar Stueland tlf. 922 92 959 vidar@knmedia.no

Telefon: 52 82 36 00 Epost: redaksjon@hnytt.no

TRYKK: Bladet Sunnhordland

ÅKREHAMN - Tlf. 40 47 78 43 Åpent: Mandag – fredag 10–17, Torsdag 10–18, Lørdag 10–15

OPPLAG: 35.000

Karmøynytt arbeider etter “Vær varsom!”plakatens regler for god presseskikk. Lesere som mener seg berørt av urettmessig avisomtale, bes ta kontakt med redaksjonen. PFU: Postboks 46, Sentrum, 0101 Oslo. Telefon 2240 5040 - Faks 2240 5055


BOLIG & INTERIØR AVIS

ANNONSØRINNHOLD:

Skal vi orke å bygge enda et hus? - Leif Inge og Reidun var i tenkeboksen

Leif Inge og Reidun koker godt i lag Leif Inge og Reidun Haukås kommer fra Sveio og Vormedal, og har bodd i Sveio siden 1986. Det startet med at de kjøpte et brukt hus på Øvre Fjellstad, og bygde nytt hus på Nedre Fjellstad i 1990. Du skal vel bygge 3 ganger før du blir fornøyd, smiler Reidun. Det nye huset de nå har bygd nær Sveio sentrum, har de bodd i siden høsten 2017. I 15 år kjørte Leif Inge byggevarer til ulike byggmestre for Optimera. Nå arbeider han på YiT med å legge asfalt. Reidun er kokk hos Kristian Helgesen AS i Haugesund, og er en av de som står bak de gode komlene. Reidun innrømmer lett at hun smugspiser av komlegrytene både titt og ofte. Leif Inge maste i 2 år før Reidun ga seg

Hus var også flinke til å forstå våre behov og komme med forslag til løsninger som passet. Fikk også mange gode tips om hva som kunne passe sammen osv. Reidun var skeptisk til alt arbeidet, flytteprosessen og alt som fulgte med. I ettertid er det flere ting som er positivt med å bygge nytt hus og «flytte» i godt voksen alder. En av fordelene er at vi fikk ryddet godt opp, sier Reidun.

De visste hva de ville ha tidlig

Vi ble ikke avskremt og det tok bare 3 mnd fra snekkerne kom til vi flyttet inn At alt gikk som smurt er hovedgrunnen til at vi ikke ble avskremt. Når folk kan det de holder på med kan det gå slik. Skal vi bygge nytt hus blir det gjennom Hellvik Hus Karmøy, sier Leif Inge. Underleverandørene gjorde også en kjempejobb. Ja. Vi anbefaler gjerne andre å bygge hus.

Grunnen til at de ønsket seg nytt hus var først og fremst fordi de hadde et stort hus som langt på vei stod ubrukt, og store uteområder som skulle stelles. Nå har de ikke en millimeter plen og bare noen få m2 kledning som må oljes. Nå er det fritiden og bobilen som gjelder, sier Leif Inge. Leif Inge brukte en del tid på nettet for å se på ulike hustyper. Hans kjennskap til ulike byggefirma gjorde at han gikk til Hellvik Hus Karmøy. Måten vi ble mottatt på hos Hellvik Hus har imponert oss begge, sier Reidun og Leif Inge. Mer lokale husleverandører ble også prøvd, men vi fikk ikke de løsningene vi ønsket. Hadde også hørt mye godt om Hellvik Hus Karmøy fra andre, påpeker de. Det endte opp med et kataloghus fra Hellvik Hus med noen små endringer.

Hele prosessen har vært helt perfekt Snekkrene var svært nøyne, kommenterer Leif Inge. Men så passet vi på at det alltid var sjokolade tilgjengelig. Kaker, boller, pizza, smørbrød og div. andre godsaker ble også servert. Smøring lønner seg,

Mange gode løsninger både når det gjelder materialvalg og tekniske løsninger er stor stas. Snart går turen til Sauda for å hente 30 tonn kulestein til bruk på mur, med lamper oppi. 175 m2 terrasse må jo deles inn og bli den nye «hagen». Hage i terrasseform.

smiler Reidun. En hel kasse med Lotepus-sider ble også levert til alle involverte. Vi ble svært godt kjent og det ble en kjempekoselig byggeprosess.

Går du med husplaner? Vi i Hellvik Hus Karmøy takker og bukker. Vi gjør alltid vårt beste for å skape «solskinnshistorier», og er glade for den gode hjelpen vi fikk.

Vi har sol hele døgnet Vi planla og tenkte mye i forkant. Det er viktig, sier begge. Hellvik

Kontakt oss i dag for en prat, så skal vi gjøre vårt beste for at du skal oppleve vårt kundeløfte: - Bygg med glede.

Leif Inge og Reidun trives både i det nye huset og i hverandres selskap.

Å føle seg hjemme er viktig i alle hus.

Garasje til både verktøy, bobil og andre hobbier.

Bilder på veggene som er tatt av Reidun gir gode minner i nytt hus.

ØNSKER DU ET NYTT HUS OG/ELLER BOLIG?

vinnarskalle.no

Torgeir Grindhaug // 98285955 // torgeir@hellvikhus.no Per Håkon Berge // 98285959// perhaakon@hellvikhus.no Torbjørn Ytreland // 98285961 // torbjorn@hellvikhus.no Torgeir

Per Håkon

Torbjørn

3


4

BOLIG & INTERIØR AVIS

MØRKE DYPE FARGER: Fargepaletten i boligen er mørk og dyp. Noe som gir en lun atmosfære.


BOLIG & INTERIØR AVIS

Fra hvitt og lyst til mørkt og lunt For fem år siden kjøpte familien sitt nye hjem - et hus fra 60-tallet med mye skråtak og dårlig utnyttelse av plass. I dag er det lite som minner om det opprinnelige huset. Alt av skråtak er borte og arealet er blitt betraktelig mye større. AV: CAMILLA SØRENSEN WIK

har sjekket priser overalt. På den måten har vi spart mye og fått mye for pengene, forteller Vågen.

går ikke lenger, de løper, sier hun lattermildt og viser til den store gulvflaten mellom kjøkken og stuen.

Hun og forloveden Morten fant ut de måtte gripe sjansen da muligheten for å kjøpe huset bød seg.

En del lengre ventetider kom som følge av dette, men foruten om det har byggeprosessen gått på skinner.

MED HINT AV GULL OG GLITTER

- Vi bodde først på Åkra, der var det ganske lite, både huset og uteområdet. Så var det søskenbarnet til Morten som skulle selge dette. Her er det jo sjøutsikt og en stor tomt, så vi tenkte vi bare måtte slå til.

- Vi valgte for eksempel å vente lengre på trappene. Hvis vi skulle valgt en annen trapp hadde det blitt mye dyrere, så det er slike ting som har tatt tid, ­fortsetter hun.

Tidligere i år kunne familien på fem endelig flytte ­tilbake i huset igjen etter en ett-års lang bygge­ prosess. Resultatet ble et luftig, stort og moderne hus på hele 415 kvadrat.

Skråtakene og alle de små rommene som preget huset fra 60-tallet er nå borte. Istedenfor har ­ ­familien fått store åpne romløsninger.

- Jeg fikk bare helt nok av alt det lyse, jeg var aldri i tvil om at jeg ville ha det mørkt nå. Når en velger mørke farger så føler jeg alt det andre kommer så godt frem, slik som pynt og planter. Det blir så lunt og himsligt, sier Vågen.

- Alt er åpent, det er det som er så deilig. Du merker det godt på ungene når alt er så åpent og stort. De

SAKEN FORTSETTER PÅ NESTE SIDE ➔

- Alt ble egentlig revet. Det var nesten bare ­stenderne og grunnmuren som sto igjen, så man kjenner ikke igjen huset, forteller Karina Vågen.

- Når vi skulle bygge så var det ett byggefirma som var her på befaring, han bare ristet på hodet og sa det kom til å bli altfor dyrt og for stort, de ville ikke gjøre det, fortsetter Vågen. Hun er glad for at de ­likevel gjennomførte planene, og stortrives i det nye huset.

Fra et hjem hvor alt var hvitt har Karina nå tatt en helomvending. Fargepaletten går nå i mørke duse farger.

- DU MERKER DET GODT PÅ UNGENE NÅR ALT ER SÅ ÅPENT OG STORT. DE GÅR IKKE LENGER, DE LØPER. VAR SIN EGEN BYGGHERRE For Karina og Morten var planløsningen og det at de fikk kvalitet for pengene det som har vært viktigst i byggeprosessen. Paret ble derfor sine egne bygg­herrer i jakten etter de rette løsningene og firmaene. - Vi har funnet forskjellige firma og valgt ut alt selv. Vi valgte ikke alltid de billigste alternativene, men vi

FOKUS PÅ HELHET: De mørke fargene og innslagene av gull går igjen både på utsiden og innsiden av huset.

5


6

BOLIG & INTERIØR AVIS

De mørke fargene går som en rød tråd gjennom hele huset, både utvendig og innvendig. For å brekke av har Karina valgt å gå for innslag av gull og glitter. - Jeg har vært opphengt i at jeg skulle ha noe som skiller seg litt ut. Slik som med tapetene. Jeg følte at når alt var svart så måtte jeg ha noe som viser litt igjen, og tapetene kunne ikke vært mer perfekt. Jeg er veldig glad i glitter og gull. Ytterdøren har også et glamorøst preg over seg. ­Paret tittet nemlig på flere forskjellige farger før de endte på gull der også. - Siden vi har svart hus så vi på alle mulige farger til døren. Så kom vi over denne fargen og da tenkte vi at herlighet skal vi bare gjøre det. Vi angrer ikke på det, for det ble ganske bra, smiler Karina.

ET SOSIALT ROM Google og Instagram er blitt flittig brukt for å finne inspirasjon når alle valg skulle bli tatt. Noe Karina ikke angrer på er at de har valgt bort å ha TV i stuen. - Jeg er veldig glad i denne stuen her. Både med ­fargevalg, og at vi ikke har TV. Da blir det jo mer som et oppholds- og spillerom, sier hun og fortsetter: - Det er deilig å ha et rom hvor det ikke er noe støy fra TVer, det får vi ha en en annen plass. Selv om hun er veldig glad i stuen presiserer hun at hun ikke har noe favorittrom, men at helheten er det hun er mest fornøyd med. - Det må jo være fargevalgene og helheten. Vi har jo selvfølgelig litt flere planer, men de får vi ta litt etter litt. Nå er vi bare glade for at vi endelig har kommet oss i hus.

SPENSTIGE LØSNINGER: På baderommene har paret gått for blant annet svarte glitrende steinvegger på det ene og tregulv som fortsetter oppover veggen på det andre.


80%

EVENNLIG mråde

ELFERIDIGE kjøp nå, nn neste år

BRA

75-115m

NØKKELFERIDIGE HUSBANK- kjøp nå, flytt inn neste år FINANSIERING

RIMELIGE rekkehus

Visning 2/9 kl. 17-18

BOLIG & INTERIØR AVIS

NÆR barneskole

2

3 Nytt byggetrinn soverom

SENTRUMSNÆRT

+ garasje

Leilighet 140/115m2 med 3 soverom/2 bad. Pris fra 3.290.000,-

3 NYE KJEDE OGFRA REKKEHUS FASTPRISER 2.390.000,-

NÆR barneskole

SENTRUMSNÆRT

Bo her fra 2800,pr. måned.*

soverom

PÅ MELSTOKKE

JEDE OG REKKEHUS

Melstokke igfelt ligger ned mot msundet 3 km sør for rvik sentrum i Karmøy mmune. Barneskole ger i gangavstand fra boligområdet.

PÅ MELSTOKKE

ASJE igen

net.

RDIGE arealer, rdig isådd

Stongtunet, Åkrehamn ... husbygging en tillitssak

80%

BRA 80% Fantastisk utsikt på Gard. 75-115 m 2

BRA

HUSBANKHerfra kan du se +innseilingen garasje FINANSIERING

75-115m

2

HUSBANKFINANSIERING

til Haugesund og Røvær i horisonten når solen går ned i vest.

+ garasje

FASTPRISER FRA 2.390.000,FASTPRISER FRA 2.390.000,-

INNHOLDSRIKE ulike planløsninger

Visning 2/9 kl. 17-18

LYST og lekkert

Nygårdstunet, Haugesund

Pris fra 4.990.000,-*

... husbygging en tillitssak

GARASJE til boligen

FINE TERRASSE mråder gsfrihet og gjelder kun husbanklånet. hage og balkong

INNHOLDSRIKE FERDIGE ulike planløsninger

utearealer, plen ferdig isådd

LYST og lekkert

GARASJE til boligen

INNHOLDSRIKE ulike planløsninger

LYST og lekkert

* Husbanklån 80%, flytende rente 1,61 % pr. august 2019, avdragsfrihet 8 år, netto husleie etter skattefradrag av rente-

nd er medregnet skattefradrag av renteutgifter/8 års avdragsfrihetutgifter. og gjelder kun Pris pr. mndhusbanklånet. gjelder husbanklånet uten avdrag. Det forutsettes 20% egenkapital / privatlån eller en kombinasjon av disse.

KKE

Stongveien 115, 4296 ÅKREHAMN Telefon : 52 84 50 50 Stongveien 115, 4296 ÅKREHAMN Telefon :E-mail 52 84 50 50 : post@trygve-sjoen.no E-mail : post@trygve-sjoen.no

Stongveien 115, 4296 ÅKREHAMN

FOR MER INFORMASJON OM PROSJEKTET, SE WWW.TRYGVE-SJOEN.NO Telefon : 52 84 50 50

E-mail : post@trygve-sjoen.no

7


8

BOLIG & INTERIØR AVIS

De rette detaljene som gjør interiøret unikt! Velkommen til DESIGNA Haugesund!

SILK SILK

NYHET NYHET 2019 2019

SILK

SKJÆREFJØL fra 290,- VEGGHYLLE fra 1190,- flere farger KJØKKENØY 8450,-

NYHET 2019

TAKLAMPE 1200,- BARSTOL 2450,- flere farger KJØKKENSTOL 1650,- flere farger

SILKE – SVART SILKE – SVART

778,KR.KR. 9999 778,-

Prisen er for skap, sokkel, reoler og benkeplater Prisen er for skap, sokkel, reoler og benkeplater

SILKE – SVART

KR. 99 778,Prisen er for skap, sokkel, reoler og benkeplater

BARSTOL 2190,- flere farger

GLASS fra 59,-

SILK by DESIGNA er en ny serie av skapdører med en silkemyk og enkle ogmed vakre matt overflate, til det SILK by DESIGNA er en ny serie av skapdører med en silkemyk og SILK by DESIGNA er enennyhyllest serie av skapdører ennordiske silkemykdesignet. og matt overflate, en hyllest til det enkle og vakre nordiske designet.

vakre nordiske matt overflate, en hyllest tilsvart det enkle Et SILK-kjøkken i matt er en og fryd for øyet. Merkdesignet. de elegante

Et SILK-kjøkken i matt svart er en fryd for øyet. Merk de elegante kubereolene og de smarte skyvedørene i overskapene. Et SILK-kjøkken i matt svart er en fryd for øyet. Merk de elegante kubereolene og de smarte skyvedørene i overskapene.

i overskapene. kubereolene og de Opplev SILK bysmarte DESIGNAskyvedørene og andre spennende nyheter hos din lokale

Opplev SILK by DESIGNA og andre spennende nyheter hos din lokale DESIGNA forhandler! DESIGNA forhandler! Opplev SILK by DESIGNA og andre spennende nyheter hos din lokale

2490,- flere farger

kemyk og DESIGNA GARANTIER e designet. 5år 10år 25år de elegante e. BENKEPLATER

SKAP OG DØRER

SKUFFER OG HENGSLER

LES MER OM VÅRE GARANTIER PÅ DESIGNA.NO

os din lokale

1690,- flere farger

2290,- flere farger

DESIGNA forhandler!

designakitchen

DESIGNA Norge

DESIGNA GARANTIER 7 25 . 5536 5LONGHAMMARVEGEN år 10TLF.år48 32 årHAUGESUND 33 40

5år

BENKEPLATER

10år DESIGNA.NO 25år SKAP OG DØRER

SKAP OG

2390,- flere farger designakitchen designahaugesund designakitchen

DESIGNA GARANTIER COMBISENTERET BENKEPLATER

7900,- flere farger

SKUFFER OG HENGSLER

SKUFFER OG

LES MER OM VÅRE GARANTIERHENGSLER PÅ DESIGNA.NO DØRER

LES MER OM VÅRE GARANTIER PÅ DESIGNA.NO

DESIGNA Norge designahaugesund DESIGNA Norge

COMBISENTERET LONGHAMMARVEGEN 7 . 5536 HAUGESUND COMBISENTERET TLF. 48 32 33 40

LONGHAMMARVEGEN 7 . 5536 HAUGESUND TLF.DESIGNA.NO 48 32 33 40 DESIGNA.NO


BOLIG & INTERIØR AVIS

Tegning

Søking

Bygging

Ferdigstilling 110 års erfaring - kontakt oss for en uforpliktende samtale Karmøy · Tysvær · Haugesund Karmøys eldste byggefirma · Ringveien 6, 4270 Åkrehamn tlf. 982 69 760/52 81 12 40 · www.hjr.no · post@hjr.no

9


10

BOLIG & INTERIØR AVIS

ÅKREHAMN Nye eksklusive leiligheter på kaikanten

Salget går unna, og 16 leiligheter er allerede solgt! Bo fra kr 2900,- pr mnd på Karmøys beste vestkant! Nå bør du sikre deg en av de ledige leilighetene - byggingen er i gang og nå kan du være med på å bestemme hvordan din nye bolig skal se ut. Vi har 14 ledige leiligheter som er godkjent for finansiering via Husbanken. Husbanken tilbyr markedets beste finansiering, og ved lån i Husbanken får en avdragsfrihet i 8 år og markedets laveste rente. Ved kjøp av leilighet til kr 3 650 000 kan en bo for under kr 2900 i en avdragsfri periode på 8 år, forutsatt 20% egenkapital, og skattelette på 23%. Ta kontakt for mer informasjon om finansiering via Husbanken. Sjekk ut boligvelgeren til prosjektet på www.fryserietåkra.no

BRA: 81/75 m² P-rom: 150/138 m² Antall soverom: 2-4 Etasje: 1-4

Kontakt våre eiendomsmeglere for visning og mer informasjon:

Byggeår: 2019-2020 Eierform: Eier Pris: fra kr 3 590 000 Omkostninger: kr 9931,- pr enhet

Håkon Brandtzæg Telefon: 938 16 627

Stein Gunnar Døsen Telefon: 404 73 807

Totalpris: fra 3 599 931,Oppdragsnr:.70180430 Adresse: Stongvegen 180, Åkrehamn


BOLIG & INTERIØR AVIS

Dine kvalifikasjoner er regnskapsfører, revisor eller tilsvarende erfaring fra arbeidsområder som rådgivning, årsoppgjør, automatiserte løsninger, internkontroll samt ordinært regnskapsarbeid. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, fleksibel arbeidstid og god pensjonsordning. Lønn etter avtale. Nærmere opplysninger om stillingen: kjartan@bohn-regnskap.no, telefon 901 09 088. Søknadsfrist 15.09.2019

TRAPPESTUDIO i Haugesund Bli inspirert i vårt trappestudio - vi har en rekke modeller utstilt ADRESSE: Raglamyrveien 15 Trapperingen leverer trappeløsninger av beste design- og handverksmessige kvalitet. Vi mener at trappen er boligens viktigste møbel, som skal kle huset og gi interiøret særpreg.

-din lokale trappeleverandør post@innvar.no • Tlf: 53 42 85 40 • www.trapperingen.no

11


12

BOLIG & INTERIØR AVIS

GRØNN JUNGEL: Hvor enn en hviler blikket i boligen ser en innslag av grønne planter. - De gir en indre ro, forteller Marit.

- DET ER SÅ MYE BRUK OG KAST I DAG, OG ALT SKAL VÆRE SÅ DYRT.

- Det må være litt løst og ledig Da Marit Elise og Erik skulle pusse opp huset brettet de likeså greit opp ermene og gjorde det meste selv. AV: CAMILLA SØRENSEN WIK

- Vi begynte å pusse opp - sånn skikkelig, for ikke mer enn et halvt år siden, forteller Marit Elise ­Lønnegraff.

fra før av er interessert i gjenbruk var det viktig å prøve å få til oppussingen så billig som mulig, uten å måtte kjøpe inn så altfor mye nytt.

bad. Så har vi rørlegger og elektriker i familien, der var vi heldige, fortsetter hun.

Før det hadde det helst gått i maling for å friske opp i hjemmet. Nå sto derimot de større prosjektene som kjøkken og bad på to-do listen. For paret som

- Vi har pusset opp på budsjett. Det er så mye bruk å kast i dag, og alt skal være så dyrt. Vi sjekket veldig mye priser rundt om når vi skulle kjøpe kjøkken og

HELL I UHELL Som en del av den store oppussingen var planen å ta bort den svarte spiraltrappen i stuen, som til tross


BOLIG & INTERIØR AVIS

OPPTATT AV GJENBRUK: Sofagruppen er kjøpt på Facebook, og tubaen i hjørnet er funnet på søppelfyllingen. Marit Elise mener det er for mye bruk og kast i dagens samfunn.

for sitt spenstige utsende er litt vanskelig å gå i. ­Trappen som på sin tid ble spesialbestilt fra Italia fikk derimot stå, noe Marit er veldig takknemlig for den dag i dag. - Det er jeg glad for at vi ikke gjorde, for den gjør jo så mye for rommet.Vi fikk en snekker inn for å se på det, og han sa at det var så og si umulig og kom til å koste flere hundre tusen, forteller hun og tilføyer: - Da pusset vi heller opp kjøkken, bad og litt av uteområdet istedenfor. Slik fikk vi tre ting istedenfor en. Veggen mellom stue og kjøkken ble også revet og paret gikk for en åpen løsning for å slippe mer lys inn. - Plutselig hadde vi to ekstra vinduer i stuen og mye mer lys. Det å rive ned en halv vegg, det var ikke så dyrt som vi trodde. Man blir bare litt utslitt selv, ­smiler Lønnegraff.

- DET ER BARE Å PRØVE FORSKJELLIG Det meste i boligen til det unge paret er handlet brukt. For å få en enda mer personlig vri på møblene får de gjerne en liten oppfriskning før de blir tatt i bruk. - Når man går på søppelfyllingen så ser man at folk kaster alt mulig. Jeg har jo bare lyst til å ta med meg alt hjem igjen og bare fikse det opp, sier hun. Samme innstilling har hun mot møbler hun har hatt en stund og som hun kanskje begynner å gå litt lei av. - Slik som dette bordet, det var helt hvitt før. Legg litt kontaktplast på så får man et nytt bord, istedenfor å kaste det for så å kjøpe et nytt til flere tusen. Det er bare å prøve seg frem, fortsetter hun. Av favorittmøblene trekkes en gammel tuba fra ­søppelfyllingen og en gyngestol kjøpt på Facebook frem. - Gyngestolen, den er helt meg. Den kjøpte jeg på Facebook. Jeg vet ikke hvor gammel den er, men den er ganske gammel og har blitt malt flere ganger opp gjennom. Det er så mye sjel i den, forteller Marit før hun retter blikket mot tubaen i hjørnet: - Og tubaen er det pappa som har laget. Den så ikke ut når han fant den, men han dro den med hjem og banket ut alle bulkene og laget den om til en lampe. Det er ting som betyr litt.

FRA FARGEBONANZA TIL GRØNN JUNGEL At Marit er glad i farger er det ingen tvil om. ­Kroppen prydes av fargerike tatoveringer og hennes gamle

SAKEN FORTSETTER PÅ NESTE SIDE ➔

PÅ BUDSJETT: Marit Elise og Erik har pusset opp på budsjett, og når både kjøkken og bad skulle tas ble priser sjekket nøye.

13


14

BOLIG & INTERIØR AVIS

- FOLK MÅ KUNNE GÅ INN I HUSET DITT UTEN AT DE SKAL VÆRE LIVREDDE FOR Å TA PÅ TING ELLER SØLE. bolig ble ofte omtalt som «Pippihuset». Nå har hun derimot duset ned fargene, og heller sluppet enda mer planter inn. - Det som er med meg, er at jeg kan sikkert male en vegg tre ganger på ett år. Jeg klarer ikke å bestemme meg, men jeg kjøper aldri ny maling for vi har flere spann fra gamle rom så jeg bruker nesten bare ­rester, sier hun og fortsetter: - Men jeg er litt forbi den fasen hvor jeg skulle ha masse forskjellige farger på veggene. Jeg kan heller bruke småting slik som ­pampas eller den gule lampen med knæsje farger, istedenfor en hel vegg som er rosa eller grønn. Den fargen som går mest igjen i huset er soleklart grønn, rundt om har planter i alle fasonger og ­størrelser fått sin plass. - Det er jo en jungel her inne. Jeg elsker det. Det gjør noe med utrykket - og med luften, når en får masse grønne planter inn. Du får en indre ro, forklarer hun.

TRENGER IKKE VÆRE PERFEKT Lønnegraff er opptatt av at interiøret skal være løst og ledig, og det å finne sin egen stil har vært viktig. - Jeg følger aldri interiørblader, selv om jeg elsker å følge med på Instagram og slikt. Det viktigste er å finne sin egen stil. Ofte ser jeg at når du kommer inn

FAVORITTROM: Marits soleklare favorittrom i boligen er badet. Den gode lune atmosfæren, og spafølelsen den åpne dusjen gir gjør rommet perfekt.

i ett hus så er det som det er tatt ut fra et magasin du har lest før. Hun trekker frem presset mange møter i sosiale ­medier som en uting, og presiserer at alt ikke alltid trenger å være perfekt. - Alt skal se så bra ut, men det er jo ikke slik virkeligheten er. Jeg får helt avsmak. Det har jeg jobbet med i alle år, at folk ikke må ta alt så seriøst. Man må være litt mer avslappet. Folk må få kunne gå inn i huset ditt uten at de skal være livredde for å ta på ting eller søle. Alt trenger ikke være 100% perfekt, avslutter hun.


BOLIG & INTERIØR AVIS

BYGGINGEN AV

STORTU

TORVASTAD

! g n a g i er n å

ENEBOLIGER I REKKE: 5 ledige Pris fra 3.290.000,-

Pr. mnd fra: 2.719*

118 kvm.

Ingen gjennomgangstrafikk. Bare gjennomtenkte løsninger for nøkkelferdige hjem med solrik, skjermet og landlig beliggenhet i familievennlige omgivelser på Torvastad.

TOMANNSBOLIGER: Kun 1 ledig

FRITTLIGGENDE ENEBOLIGER: 2 ledige

TERRASSELEILIGHETER: 5 ledige

DESIGN DIN EGEN BOLIG: Kun 1 ledig

Pris 2.990.000,-

Pris fra 3.990.000,-

Pris fra 2.990.000,-

Pris fra 4.590.000,-

Pr. mnd fra: 2.471*

Pr. mnd fra: 3.297*

Pr. mnd fra: 2.471*

176 kvm.

102 kvm.

148 kvm.

Fra 76 - 89 kvm.

Tomt ca. 550 kvm.

Sjekk ledige boliger på oddhansen.no *Beløpet er beregnet ut ifra 20% egenkapital, 1,61% lånerente i Husbanken, avdragsfrihet og etter 22% skattelette.

Lisa Linn Green PROSJEKTSELGER 942 88 316 lisa@oddhansen.no

15


16

BOLIG & INTERIØR AVIS

GARASJEPORTER Et fantastisk produkt til riktig pris. Garantert mest for pengene. Isolerte garasjeporter direkte fra fabrikk - Nøyaktig tilpasset din garasje - Velg mellom 8 paneltyper - 13 standardfarger - 200 tilleggsfarger - Alle størrelser 5 års garanti (10 år på panel) - Sidedører i samme utførelse - Høy kvalitet - Lav pris

Når bare det beste er godt nok

HØSTKAMPANJE Priseksempel: Liten port 250x210 Portåpner m/2 fjernkontroller Valgfri paneltype 10990,Montering kommer i tillegg Stor port 500x225 Portåpner m/2 fjernkontroller Valgfri paneltype 21990,Montering kommer i tillegg Portene blir produsert nøyaktig etter dine mål i en av europas største og nyeste fabrikker. Portene blir sendt direkte til oss uten fordyrende mellomledd. Bedre enn de beste, rimeligere enn de fleste.

Perleporten Vest AS Skeisvannsvegen 23 5519 Haugesund

post@perleporten.no www.perleporten.no

tlf 52 72 73 74


BOLIG & INTERIØR AVIS

MADEIN INGERMANY! GERMANY! - --MADE MADE IN GERMANY!

BRUNNER BRUNNER BRUNNER - MADE IN GERMANY! OVER: OVER: OVER: BRUNNER TUNNEL 45/101 BRUNNER BRUNNER TUNNEL TUNNEL 45/101 45/101 med innsyn flammene fra med med innsyn innsyn tiltiltil flammene flammene frafra tototo sider, flott som romdeler! sider, sider, flott flott som som romdeler! romdeler!

TIL HØYRE: TIL TIL HØYRE: HØYRE: BRUNNER HJØRNE 38/86/36 BRUNNER BRUNNER HJØRNE HJØRNE 38/86/36 38/86/36 med innsyn flammene fra med med innsyn innsyn tiltiltil flammene flammene frafra tototo OVER:sider, sider, også fin som kjøkkenpeis! sider, også også finfin som som kjøkkenpeis! kjøkkenpeis! BRUNNER TUNNEL 45/101 med innsyn til flammene fra topeiser BRUNNER har en rekke peiser BRUNNER BRUNNER har har enen rekke rekke peiser sider, flott som romdeler! med store glassflater som gir med med store store glassflater glassflater som som girgir etetet flott innsyn tilflammebildet, flammebildet, likevflott flott innsyn innsyn tiltil flammebildet, likevlikevTIL HØYRE: elavgir avgir de MYE varme! Hos oss elelavgir dede MYE MYE varme! varme! Hos Hos oss oss BRUNNER 38/86/36 kan du fåhjelp hjelp åutforme utforme din kan kan duHJØRNE du fåfåhjelp tiltilåtilåutforme din din med innsyn til flammene fra totilpashelt unike BRUNNER peis tilpashelt helt unike unike BRUNNER BRUNNER peis peis tilpassider, også fin som kjøkkenpeis! set dine behov. Ta turen innom en setset dine dine behov. behov. TaTa turen turen innom innom enen avvåre våre butikker for enovnsprat ovnsprat og avav våre butikker butikker forfor enen ovnsprat ogog BRUNNER har enbrosjyre rekke peiser med deg brosjyre med mange fåfåfå med med deg deg brosjyre med med mange mange med store glassflater som gir et spennende løsninger! spennende spennende løsninger! løsninger! flott innsyn til flammebildet, likevel avgir de MYE varme! Hos oss BRUNNER Peisinnsatser leveres BRUNNER BRUNNER Peisinnsatser Peisinnsatser leveres leveres kan duogså fåogså hjelp tilvannmantling! å utforme din med vannmantling! også med med vannmantling! helt unike BRUNNER peis tilpasset dine behov. Ta turen innom en av våre butikker for en ovnsprat og få med deg brosjyre med mange spennende løsninger!

LIK OSS PÅ LIK LIK OSS OSS PÅ PÅ FACEBOOK ELLER FACEBOOK FACEBOOK ELLER ELLER BESØK NETTSIDEN BESØK BESØK NETTSIDEN NETTSIDEN VÅR FOR ÅSE SE FLERE VÅR VÅR FOR FOR ÅÅSE FLERE FLERE FLOTTE MODELLER! FLOTTE FLOTTE MODELLER! MODELLER! LIK OSS PÅ FACEBOOK ELLER BESØK NETTSIDEN VÅR FOR Å SE FLERE FLOTTE MODELLER!

KARMØY TELEFON 5285 8518 1800 00 KARMØY KARMØY • TELEFON • •TELEFON 5252 85 18 00 POSTBOKS 183 4291 KOPERVIK POSTBOKS POSTBOKS 183 183 - 4291 - -4291 KOPERVIK KOPERVIK POST@BYGNESBYGG.NO POST@BYGNESBYGG.NO POST@BYGNESBYGG.NO ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 08-16.30 ÅPNINGSTIDER: ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE MAN-FRE 08-16.30 08-16.30 TORSD. 08-18 LØR 09-14 TORSD. TORSD. 08-18 08-18 • LØR • •LØR 09-14 09-14

BRUNNER Peisinnsatser leveres også med vannmantling!

www.bygnesbygg.no www.bygnesbygg.no www.bygnesbygg.no

www.bygnesbygg.no

RAGLAMYR TELEFON 5271 7131 3140 40 RAGLAMYR RAGLAMYR • TELEFON • •TELEFON 5252 71 31 40 KARMØY • TELEFON2252 18 00 Raglamyr) LONGHAMMARV. 2285 (v/Fargerike Raglamyr) LONGHAMMARV. LONGHAMMARV. 22 (v/Fargerike (v/Fargerike Raglamyr) POSTBOKS 183 - 4291 KOPERVIK HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO POST@BYGNESBYGG.NO ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 10-19 ÅPNINGSTIDER: ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE MAN-FRE 10-19 10-19 ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 08-16.30 LØR 10-15 LØR LØR 10-15 10-15 Vi Bygger Nytt | 37 TORSD. 08-18 • LØR 09-14

RAGLAMYR • TELEFON 52 71 31 40 LONGHAMMARV. 22 (v/Fargerike Raglamyr) HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 10-19 LØR 10-15

17


18

BOLIG & INTERIØR AVIS

FALL FOR DET VAKRE, SLIK DERE FALT FOR HVERANDRE Den nordiske ånden strømmer gjennom den skandinaviske designen, og gir uttrykket av en stolt håndverktradisjon. Her ser du HTH nyheten NORDIC SPIRIT i NATUR EIK. Dette er dansk design på sitt aller beste. Du får NORDIC SPIRIT med fire forskjellige fronter. Alle er produsert med lameller i heltre, der naturmaterialets nyanser kommer god frem. Den hvite benkeplaten i CoreStone skaper en elegant ramme om kjøkkenøyen. Et element som forbinder kjøkkenøyen med rekken av elegante, hvite høyskap. Et sted der livet utfolder seg på sitt vakreste.

DESIGN NYHET

¬ NORDIC SPIRIT NATUR EIK/FOCUS HVIT Opplev Nordic Spirit i din lokale HTH-butikk, hvor du alltid kan skape din kjøkkendrøm sammen med våre kjøkkeneksperter. Du kan også lese mer på hth.no

HTH • Norevegen 4 • 5542 Haugesund • Tlf. 5281 4747

HTH_Nordic_Spirit_Magasinann_208x278_mm_Haugesund.indd 1

11/06/2019 17.07


BOLIG & INTERIØR AVIS

Byggingen er godt i gang! Husbankfinansierte

leiligheter med flott utsikt og nærhet til sjø!

Øygarden Boligpark Kopervik

8 prosjekterte leiligheter KOPERVIK 70 m2 BRA, 2 soverom. Gode solforhold, flott utsikt, nærhet til sjø.

Pris fra 2 090 000,- til 2 390 000,3 SOLGT

10 prosjekterte rekkeboliger, KOPERVIK - 140 m2 BRA, 3 soverom. Flott utsikt og gode solforhold.

Pris fra kr 3 990 000,-

1 SOLGT

www.hantera.no

/hantera post@hantera.no

Niels Chr. Hald • 92 80 64 10 • niels@meglera.no

19


20

BOLIG & INTERIØR AVIS

Realiserte

hyttedrømmen Side om side med den gamle tradisjonelle familiehytten, omringet av trær og sjø har familien Mikkelsen bygget sin moderne hyttedrøm.

AV: CAMILLA SØRENSEN WIK

hytte klar som strake motsetning mot den tradisjonelle familiehytten.

På 60-tallet kjøpte foreldrene til Ole tomt og bygde hytte i Tysvær. Siden da har familien hatt flere av sine beste sommerminner på hytta. Da foreldrene gikk bort valgte Ole og Kjersti Mikkelsen å overta hytten. Nå, fem år senere, står en ny og moderne

- Fra vi overtok til vi kom i gang og bestemte oss for å bygge nytt så brukte vi den gamle hytten hele ­veien, forteller Ole og tilføyer: - Men så klart, det var litt kummerlige forhold. To veldig små soverom og dårlig isolert.

- Men vi hadde et lite anneks, så på en sommerdag kunne noen sove der. Dette har vært en skikkelig sommerplass, men nå har vi en helårshytte. Det ­synes jeg er litt viktig, at man skal kunne bruke ­hytten hele året. Man trenger ikke være på fjellet selv om det er vinter, skyter Kjersti smilende inn. De hadde lenge gått med planer om å kjøpe seg


BOLIG & INTERIØR AVIS

- DET ER NOE SPESIELT MED PLASSEN NÅR DET ER ­FAMILIENS, DET ER IKKE BARE EN TOMT ­hytte, og angrer ikke på at de valgte å overta familiehytten. - Det er noe spesielt med plassen når det er ­familiens, det er ikke bare en tomt, forteller Kjersti. - Vi har veldig gode minner herfra. Så det er kjempekjekt at vi fortsatt er her. Bare at det nå er litt ­enklere når alt er nytt og vi har innedo, skyter den ene ­datteren lattermildt inn.

BRUKTE GOD TID MED ARKITEKTEN I påsken i fjor startet oppmålingen. Etter det har det gått slag i slag til den ferdige hytten sto klar i vår. I forkant ble det brukt god tid i prosessen med ­arkitekten, etter planen skulle paret egentlig bygge en helt annen hytte.

SAKEN FORTSETTER PÅ NESTE SIDE ➔

SIDE OM SIDE: Familiens nye hytte ligger i terrenget bak den gamle hytten. Nå har arbeidet med å rive den gamle hytten startet, men enn så lenge står de som to rake motsetninger - side om side.

21


22

BOLIG & INTERIØR AVIS

SKIFERHELLER FRA MEIERIET I KOPERVIK: I inngangs­ partiet og på vaskerommet har gamle skiferheller fra ­Meieriet i Kopervik fått ny plass.

BAD MED SJØUTSIKT: Ole og Kjersti valgte å vie mye av arealet på badet til badekar. Kombinert med store vindusflater kan man nyte et godt og varmt bad mens man speider ut over vannet.

- Vi hadde tegnet en helt annen hytte, med flatt tak og som var lengre og smalere. Men så hadde ­kommunen endret arealstørrelsen slik at forut­ setningene for en slik hytte ikke var tilstede lengre. Da måtte vi begynne litt på ny igjen, forteller Ole.

GLIMT AV HISTORIE

Han legger derimot ikke skjul på at de er godt ­fornøyd med resultatet av den ferdige hytten. Her har de fått utnyttet arealet godt og fått en luftig og lys hytte - med rom for alle. - I den andre hytten hadde vi liten plass. Vi har jo tre barn, som er voksne med familie. Så det at vi kan være mange her, at alle har et rom, det var viktig, fortsetter Kjersti.

Mange historier og minner henger igjen i veggene i den gamle hytten. Under arbeidet med å rive den har flere gjenstander blitt tatt vare på og fått nytt liv oppe i den nye hytta. - Det var masse som sto igjen på hytta, og det er jo ting som en gjerne har lyst til og ta med. Så noe av det har vi jo tatt med oss, for man må jo kunne se hvem som bor her, det er viktig, forteller Kjersti.

s­ kiferheller fra meieriet og la på terrassen her på hytta. De skiferhellene har ligget der siden tidlig 70-tallet, forteller Ole engasjert og fortsetter: - De tok vi opp nå og har brukt de i inngangspartiet og på vaskerommet.

TILRETTELAGT FOR LITE VEDLIKEHOLD

Noen gamle skiferheller er blant det som har fått en ny plass, og de med en ganske så spesiell historie.

Minimalt med vedlikehold var av det som sto øverst på lista når material og løsninger skulle velges. Paret har derfor gått for flere løsninger som skal kreve lite vedlikehold.

- Bestefaren min var gulvlegger og bodde i Kopervik. Da de rev meieriet i Kopervik så tok han opp

- Vi har prøvd å tenke minst mulig vedlikehold, så alt er egentlig så nærme vedlikeholdsfritt en får det.

- MAN MÅ JO KUNNE SE HVEM SOM BOR HER, DET ER VIKTIG.

Med aluminiumskledde vinduer og en kledning man ikke trenger å beise så ofte. I forhold til den gamle hytta så er dette som natt og dag. Nærmere fem mål med tomt følger med hytta, og over årene har den brakt med seg mye arbeid og vedlikehold. I prosessen med å bygge nytt har derfor også uteområdet fått seg en overhaling, noe­ familien håper vil frigjøre mer tid til å nyte timene på hytta.

HJEMMELAGET STUBBEBORD: Det lille bordet i stuen har Ole selv laget av en gammel tømmerstokk som paret fant liggende i sjøkanten.

- Når jeg kom inn her før brukte jeg jo to timer på å slå plenen, da gikk jeg i ett, ler Ole før han fortsetter: - Klart vi kjente jo på det at vi skulle vært på hytta og slått plenen. Nå har vi fikset den gamle plenen, slik at alle hindringer er fjernet. Så når uteområdet her oppe blir ferdig så skal alt sys sammen. Da skal vi ha en robotklipper som går av seg selv.


BOLIG & INTERIØR AVIS

moderne boliger i landlige omgivelser Trekk pusten i ditt rolige nabolag like ved bredden av Tjøsvollvatnet på Åkra. 11 spennende boliger med gode kvaliteter byr på solrik beliggenhet og flott utsikt. Du kan selv utforske området fra vårt utsiktspunkt når det passer deg. Sjekk ledige boliger på oddhansen.no

Flott utsikt

Kvaliteter

• Det er søkt om husbankfinansiering

• Blindvei

• Royal huskledning

• Populært og sentralt område

• Garasje eller carport

• Integrerte hvitevarer

• Tilrettelagt for lading av Elbil

• Ferdig opparbeidet og beplantet uteområde

• Opptil 4 soverom

• Mulighet for tilpasninger

• Svært barnevennlig

Asbjørn Hovland PROSJEKTSELGER 913 07 790 asbjorn@oddhansen.no

23


24

BOLIG & INTERIØR AVIS

Alltid best pris på www.purohotels.no


BOLIG & INTERIØR AVIS

SNART KOMMER DEN LAVE HØSTS

25

LEN

Bestill markise i dag!

Vi har nå

÷30%

avslag på solskjerming og alle porter

SOLSKJERMING

VURDERER DU • Markiser • Persienner Å BYTTE GARASJEPORT? • Screen TA KONTAKT FOR GRATIS BEFARING • Lamellgardiner • Plisségardiner • Insektsnetting

NYHET: Nå også Gapo Garasjeporter

VARMEPUMPER Nå gode tilbud

Ta kontakt for gratis befaring Rune Vadstø, tlf. 901 07 496 Hovedgaten 6, 4250 Kopervik e-post: runev@scandic.no Åpningstider i Hovedgaten 6: Mandag og torsdag fra kl 12:00 til 15:00

Rune, tlf. 901 07 496 e-post: runev@scandic.no

Einar, tlf. 982 96 737 e-post: einar@scandic.no

Hovedgaten 6, 4250 Kopervik • Åpent: Man/Tor 10:00 til 16:30

www.scandic.no

www.scandicmarkiser.no


26

BOLIG & INTERIØR AVIS

Føresvik Brygge • 15 naust / sjøboder i rekke på molo ved gjestehavn i Føresvik • Felles sanitæranlegg • Størrelse fra 14-20 kvm + loft • Båtplass med utligger ferdig montert • Selges ferdig utvendig. • Byggestart våren 2019.

Priser fra

690.000,-

• «Førstemann til mølla», ta kontakt.

Kontakt: Jørgen Sletten, tlf 911 83 222 eller mail: jorgensletten1@gmail.com

Sandve ytre havn Sandve ligger sør på vestsiden av øya Karmøy. Bygda ligger mellom Åkra og Skudeneshavn, og har to strender: Sandvesanden og Mjølhussand. Her er en rik flora og området har mange turmuligheter. Sandve as selger inntil 3 seksjoner i sjøhus i Storaurvegen på Sandve. Området er under regulering til fritidsbolig/naustbebyggelse, og det vil bli tilgang til offentlig vann og kloakk. Båtplass etter nærmere avtale.

Kontakt: Bjørn Oddvar Madsen, tlf 970 40 012 – Emil Sørheim, tlf 977 97 160 – Ole Johnny Hauge, tlf 915 79 901


BOLIG & INTERIØR AVIS

Idylliske Lygrepollen Lygrepollen hyttefelt ligger idyllisk plassert i Fusa kommune på et av de mest ettertraktede fjordområdene på Vestlandet. Vi kan tilby deg nøkkelferdige hytter på opparbeidede og byggeklare hyttetomter. Hyttefeltet er godt opparbeidet og hver tomt har tilgang til avløp, vann og fiber. Det er og mulighet for båtplass ved felles flytebrygge samt tilgang til sjøbod i felles naust.

PRISER FRA 2.600.000,-

Ta kontakt for visning: Ole Johnny Hauge, mob 91 57 99 01

LEVERT AV:

TOTAL ENTERPRISER - GRUNNARBEID - FRITIDSBOLIGER - STÅLHALLER

27


28

BOLIG & INTERIØR AVIS

- En må jo starte i det små Som en moderne Emil i Lønneberget lager Anders Midtbø (20) håndlagd, kortreist interiør - produsert i snekkerboden i hagen.

AV: CAMILLA SØRENSEN WIK

Interessen for håndverk har alltid vært der. Det ­startet med tegning når Anders var yngre og etterhvert som årene gikk ble han mer interessert i å lage forskjellig. - Jeg har vel egentlig alltid likt å tegne og lage ting, helt siden jeg var liten. Så har bestefaren min og ­onkelen min holdt på med slikt som dette, forteller den unge åkrabuen. Interessen for dreiing ble enda større da han startet på TIP på videregående. - På skolen dreide vi mye metall. Det var da jeg ­begynte å tenke litt på tredreiing og fikk lyst til å ­kjøpe meg en dreiebenk, fortsetter han.

SNEKKERBOD I HAGEN Til å begynne med tok Midtbø mye av plassen i ­garasjen når han holdt på med hobbyen. Når han ­etterhvert investerte i mer utstyr ble det bygget en egen snekkerbod i hagen for å få bedre plass. - Den hjalp pappa meg å bygge i fjor. Før det hadde jeg har for det meste holdt på i garasjen, men så kjøpte jeg jo litt mer utstyr, forklarer Anders og ­tilføyer med et lite smil: - Men jeg har tatt plassen i garasjen uansett, for det er ikke nok plass i boden. Så da får det stå litt der også.

- Jeg prøver meg litt frem på former og slikt, for å se hva som passer best. Det tok noen forsøk for å finne ut hva som så bra ut når jeg skulle lage bjørnene, sier han og viser til en trebjørn som står på stuebordet.

HÅNDLAGD OG KORTREIST Det var nemlig disse bjørnene som tente ideen om å starte egen butikk. - Det var bjørnene som slo skikkelig an. Det var noen som plutselig ville kjøpe de, og det var da det startet. Etter det så er det noen som har spurt om jeg kan lage forskjellig på bestilling, så det gjør jeg også, sier Anders. Inspirasjon til nye produkter finner han på sosiale medier. Etter det bærer veien til snekkerboden hvor emner av ask, eik, bøk og kirsebær blir forvandlet til figurer, skåler og bordbrikker, for å nevne noe. - Det tar litt tid å lage. Man kan jo ikke dreie for fort for da blir det ødelagt, sier Anders og forteller at ­favorittmaterialet er eik: - Eik er jo ganske hardt, så det sliter jo ganske mye på utstyret. Da må man jo slipe verktøyet innimellom, men det er ganske fint å jobbe med. Midtbø håper at hobbybutikken med tiden kan ­vokse seg enda større, og er ikke negativ til tanken av å kunne leve av hobbyen en gang i fremtiden.

I snekkerboden står sag, dreiebenk og pussemaskin på rekke og rad. Midtbø forteller at han nesten ­daglig er ute i snekkerboden, og ofte blir det flere prototyper før han er fornøyd med resultatet av et nytt produkt.

- Det hadde vært kjekt å kunne jobbe fast med dette, men en må jo starte i det små. Så nå har det blitt en hobbybutikk, så får vi se om det utvikler seg til noe annet.

PÅ BESTILLING: Eggeglassene ble Anders ferdig med for kun noen dager siden. De er laget på bestilling.

MYE FORSKJELLIG: Det er stor variasjon i det som blir ­produsert - alt fra skåler til figurer.

FIKK BEN Å GÅ PÅ: Bjørnene var det som fikk i gang ­hobbybutikken. - Det var noen som plutselig ville kjøpe de, og det var da det startet, forteller Anders.


BOLIG & INTERIØR AVIS

STARTET HOBBYBUTIKK: Etter at bjørnene tok av startet Anders egen hobbybutikk. Nesten daglig er han ute i snekkerboden og dreier.

PRØVER SEG FREM: Anders prøver seg frem med flere ­ulike former før han sier seg fornøyd når nye produkter skal lages.

STARTER MED EN KLOSSE: Slik ser utgangspunktet til bjørnene ut. Etter det dreiest, pusses, limes og det for å få det ferdige resultatet.

29


30

BOLIG & INTERIØR AVIS

Høst

MARKED 14

Lørdag 14. sept.

kl. 11.00-15.00

PRØV KARMØYNYTT I EN MÅNED FOR KUN 5,-

Torget på Åkra

Lørdag 14. september ønsker vi å invitere deg til høstmarked. Det blir bruktmarked med alt fra klær til interiør og barneleker og høstens beste råvarer blir solgt. Det vil også være cafe med salg av kaker og kaffe.

Karmøynytt skal være den viktigste informasjonskanalen i Karmøy. Med entasiasme, kunnskap og tilstedeværelse skal vi bidra til utvikling av lokalsamfunnet. Vi skal ansvarliggjøre, avdekke kritikkverdige forhold, skape debatt og løfte frem enkeltmennesker. Karmøynytt skal også være det beste utstillingsvinduet for bedrifter og organisasjoner i Karmøy. «Vi bryr oss om din hverdag»

Barnetivoliet kommer også fra torsdag - lørdag.

karmoynytt.no/pluss

Ingen bindingstid. Abonnementet fornyes automatisk (etter første måned koster abonnementet 99 kroner per måned)

MORING - SJØFESTE • Utformet for god heft til sjøbunn • Innstøpt trekkerør • To størrelser, ca 450 kg og 800 kg • Lagervare • Kan leveres med kranbil og heises på plass

Åkraveien 125B, Åkrehamn • Tlf. 52 81 10 60 • post@aakrasement.no • www.aakrasement.no


BOLIG & INTERIØR AVIS

TAPETER Nyhetene er kommet Hyllene flommer over

Vi har et av Norges største utvalg i lagerførte tapeter

Veavågen, Karmøy Storsenter Tlf. 52 82 47 50 Åkrehamn - Tlf. 52 82 37 50 Åpent 09.00-19.00 Lørdag 09.00-15.00 Tapet: Borge Bazar

www.veldes.no

31


Bolig- og hytteprosjekter for salg! Eneboliger, Grinde – fra 3 590 000,-

Finnkode: 150551193 Eneboliger m/carport, Haugane – KUN 1 IGJEN – 3 540 000,-

Inn­flytningsklar!

Finnkode: 74620697 4 leiligheter “Bo Godt”, Veavågen – fra 2 850 000,-

Finnkode: 149331322 Enebolig m/garasje, Skuteberg – 3 990 000,-

Hytte, Slettedalen Sauda – 2 850 000,-

Innfl ­ ytningsklar!

Finnkode: 90622788

www.hellvikhus.no | www.hellvikhytte.no

Finnkode: 138694510 HELLVIK HUS KARMØY Bleikmyrvegen 46, 4276 Veavågen Telefon 52 84 60 50