Issuu on Google+

Samen de toekomst bouwen Jaargang 8 / nummer 1 / februari 2014

SPEEL HET REXEL FOCUS 3D INNOVATIESPEL Zoek en scan de innovaties in deze Focus

Hoe we werkt het?

Ruimte voor QR-code

1. Downloa Download de app via www.rexel.nl/3d, de App Store, Google Play of scan de QR code. e. Zoek op op: Rexel Focus 3D 2. Zoek en scan de 5 innovaties in deze Focus die ie aangege aangegeven zijn met een ‘scan mij’ icoon 3. Ervaar e een 3D animatie en bekijk meer informatie over dit product 4. Voeg het he product toe aan het Gebouw van de Toekomst en maak

50X

kans op mooie prijzen! Maak deze editie kans op één van de d 50 bioscoopbonnen t.w.v. 30 euro! Met uw deelname maakt u tevens kans op de d hoofdprijs: een Philips LED 3D televisie met Home Cinema Set.

COLUMN “Door te luisteren naar de klant, kunnen we e-services bouwen die klanten daadwerkelijk helpen bij hun werk.”

It’s more than light: It’s your project Energie-efficiënte oplossingen van OSRAM

De missie van Rexel is ‘Samen de toekomst bouwen’. Hierin benadrukken wij het belang van luisteren naar uw wensen om op deze manier samen de digitale toekomst te bouwen. Afgelopen jaar heeft Rexel uitgebreid klanten geïnterviewd om te luisteren hoe wij onze digitale dienstverlening kunnen verbeteren. Als gevolg hiervan voeren we het komende jaar een aantal verbeteringen door. Zo is vanaf heden de mobiele webshop beschikbaar, zodat u op elk moment toegang heeft tot productinformatie, orderstatus en direct bestellen.

Data Roadshow 18 maart Rexel Kerkrade 19 maart Rexel Groningen 20 maart Rexel Bleiswijk tijdens Techdag 26 maart Rexel Haarlem 27 maart Rexel Nieuwegein

Daarnaast lanceert Rexel een vernieuwde webshop. Deze is gebruiksvriendelijker, sneller, heeft een betere zoekfunctionaliteit en maakt ordermanagement gemakkelijker. Ook stellen we halverwege 2014 een verbeterde ICM module ter beschikking en gaat Rexel de ‘S@les in de bouw –standaard’ ondersteunen. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de komende klantenpanels om aan te geven hoe wij samen verder aan de digitale toekomst kunnen bouwen. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager of mail naar webshop@rexel.nl. Rexel Nederland B.V.

Niek de Jong Directeur e-Commerce

Licht is een gezamenlijk project! Rexel en OSRAM werken al vele jaren samen waarbij het ons gemeenschappelijk doel is om de meest efficiënte oplossingen voor maximale eisen te vinden. Voor onze klanten betekent dit een optimalisatie van zowel innovatieve verlichtingstechnologieën als advies, logistiek en services waar u te allen tijde op kunt vertrouwen.

OSRAM Light Truck In het kader van deze campagne nodigen OSRAM en Rexel u uit om tijdens de roadshow te ontdekken hoe u uw lichtprojecten succesvoller kunt maken. In de OSRAM Light Truck worden de beste lichtoplossingen voor professionele toepassingen voor industrie, kantoren en hospitality gepresenteerd.

Als onderdeel van de nieuwe wereldwijde campagne “It’s more than light: It’s your project” tonen Rexel, OSRAM en Plugwise energie-efficiënte oplossingen voor toepassingen in industrie, kantoren en hospitality. In nauwe samenwerking met installateurs en eindgebruikers zijn OSRAM, Rexel en Plugwise samen altijd op zoek naar de beste oplossingen voor uw projecten.

Laat u informeren over ons uitgebreide assortiment en hoe u de ideale oplossing vindt voor elke verlichtingstaak. Test de LED lampen, armaturen en lichtmanagementsystemen en help uw klanten hun energiekosten te verminderen met advies van onze lichtexperts. www.itsmorethanlight.nl

Promoties zijn geldig van 1 februari 2014 t/m 31 maart 2014, tenzij anders vermeld (OP=OP). Prijzen zijn in euro en netto, tenzij anders vermeld, exclusief 21% btw en verwijderingsbijdrage. Druk- en zetfouten voorbehouden.


Installatie Nieuwe dubbele wandcontactdoos: vlak en kinderveilig

USB-wandcontactdoos

De nieuwe serie dubbele wandcontactdozen in vlakke uitvoering wordt uitgevoerd met een geheel nieuwe sokkel. Deze wandcontactdozen ‘EUJT’ voor de anderhalve inbouwdoos zijn uitgevoerd met een verhoogde aanraakbeveiliging. Deze beveiliging is in de sokkel geïntegreerd. Dit betekent dat de veiligheid is gewaarborgd, ook als de afdekplaat is verwijderd. Diverse uitvoeringen Gezien de gegroeide vraag naar een meer hoekige vormgeving van schakelmateriaal heeft Busch-Jaeger besloten deze nieuwe serie wandcontactdozen ook uit te voeren binnen het schakelaarprogramma future® linear. Als future® linear is de nieuwe serie verkrijgbaar in drie kleuren: wit, antraciet en aluzilver. Speciaal voor de Nederlandse

markt zijn ook de vertrouwde programma’s SI en Reflex SI leverbaar. In alle gevallen perfect passend bij deze bestaande Busch-Jaeger schakelaarprogramma’s. Eenvoudig en snel installeren Met 4-voudige schroefloze aansluitklemmen aan de achterzijde biedt de smalle sokkel maximaal aansluitcomfort, mede door extra bedradingsruimte in de anderhalve inbouwdoos. Eenvoudig doorlussen is hierbij gegarandeerd. De extra lange sleutelgaten in de draagring bieden een ruime correctiemogelijkheid bij scheef geplaatste inbouwdozen. Door het gemakkelijk positioneren van de afdekplaat op de gemonteerde sokkel kan deze veilige wandcontactdoos snel, recht én vakkundig worden geïnstalleerd. shop.rexel.nl

De EcoCalculator, een stap verder in duurzame ontwikkeling

De perfecte plaats om op te laden. Eindelijk kunnen smartphones, tablets, fotoapparatuur of mp3-spelers overal in huis op een vaste plek worden opgeladen. Dankzij de USB-wandcontactdozen met randaarde van Busch-Jaeger. De steekplaats van de contactdoos blijft hiermee behouden, opladen wordt nog comfortabeler. USB-kabel van het apparaat in de USB-wandcontactdoos: klaar! Geniaal en eenvoudig tegelijk. De USB-wandcontactdoos is verkrijgbaar in vrijwel alle Busch-Jaeger schakelaarprogramma’s en kleuren. De geïntegreerde verhoogde aanraakbeveiliging zorgt voor extra veiligheid. Ervaar het nieuwe comfort.

NU BIJ REXEL

Rexelnr. 162.922 162.923

29,50

kleur créme wit

prijs 29,50 29,50

shop.rexel.nl

DX3 en DPX3: nieuwe installatie- en vermogensautomaten van Legrand Legrand Nederland breidt het assortiment modulaire installatie- en vermogenautomaten uit. Het ruime assortiment bestaat uit twee series, namelijk DX³ en DPX³. DX3 Met stroomsterktes tot 125 A en onderbrekingsvermogens van 16 en 25 kA is het nieuwe pakket DX3 uitstekend geschikt voor de utiliteitsbouw, grote industriële installaties en toepassingen in aftakkasten van railkokersystemen.

Een van de meest recente bijdrage aan de behoeften op het gebied van duurzame ontwikkeling is de introductie van Nexans’ EcoCalculator. Deze vrij toegankelijke en revolutionaire online tool biedt de mogelijkheid om de beste laagspanningskabel te kiezen op basis van economische, ecologische en sociale criteria.

De DX³-HP automaten met stroomsterktes van 80 tot 125 A hebben afzonderlijke steekklemmen voor bekabeling van hulpcircuits. De kooiklemmen worden aangeschroefd met een zeskantsleutel voor het instellen van een nauwkeurig moment. Toebehoren voor signalisatie en afstandsbediening zijn verkrijgbaar.

Met de EcoCalculator kan gedetailleerd worden berekend welk voordeel kan worden gehaald uit een door Nexans voorgestelde oplossing met een grotere kabeldoorsnede. Zo wordt aangegeven hoeveel KWh energie en euro per jaar kan worden bespaard, maar ook hoe lang het duurt tot deze alternatieve kabelkeuze zichzelf terugbetaalt én wat de uiteindelijke winst is, rekening houdend met de levensduur van de installatie. Bovendien geeft de tool weer hoeveel minder CO2 wordt uitgestoten dankzij de voorgestelde kabeloplossing, in kg equivalent CO2. Deze informatie is een must voor iedereen die zijn carbon footprint wil reduceren. Omdat Nexans ook steeds aandacht schenkt aan het menselijke aspect van haar producten, is er nog een derde criterium verbonden aan de EcoCalculator: waar mogelijk stelt deze namelijk een halogeenvrije versie voor. Bij brand generen deze kabels geen giftige uitstoot en zorgen ook voor een lagere rookdichtheid.

Tenslotte biedt Legrand binnen deze reeks nog modulaire aardlekblokken aan voor de beveiliging van personen. Deze zijn beschikbaar in type A, type HPI (selectief) en in een regelbare versie, waarbij de gevoeligheid instelbaar is van 300 tot 1000 mA. Een sterk vereenvoudigd kliksysteem zorgt voor een goede verbinding tussen blok en automaat en dus voor bedrijfszekerheid. DPX3 Binnen het assortiment gesloten vermogenautomaten zijn de zogenaamde ‘hardlopers’ vernieuwd. DPX³ wordt aangeboden in slechts twee afmetingen (DPX³ 160 en 250), met kortsluitvermogens van 16 tot 70 kA. Legrand biedt nu als eerste een geïntegreerde aardlekbeveiliging aan, op zowel de 160 als 250 ampère versie. De combinatie levert dus een aardlekautomaat op van 16 tot 70kA met een ampèrage van 16 tot en met 250A, zonder dat er ruimte verloren gaat aan een aardlekblok.

Legrand biedt zowel thermomagnetische, elektronische versies en uitvoeringen aan met ingebouwde meetunit. Deze meetunit geeft de mogelijkheid om stroomverbruik, aanwezige spanning en kwaliteit van de energie te meten en daarnaast zowel lokaal als op afstand uit te lezen. Het gebruik van de Legrand iCommunicant meetsoftware creëert de mogelijkheid om gegevens centraal uit te lezen via PC of tablet. Een gemotoriseerde bediening en een omkeerschakelaar (net/noodomschakeling) behoren eveneens tot het assortiment. shop.rexel.nl


Installatie

xComfort

xComfort trainingen

huisautomatiseringssysteem

Het xComfort-huisautomatiseringssysteem blijft zich ontwikkelen Een modern huisautomatiseringsssysteem zoals het xComfort-systeem wordt continu geüpdatet en past zich aan de technologische ontwikkelingen. Na de introductie van de Smart Home Controller, waarmee het systeem via een app op smartphone en tablet overal ter wereld te bedienen is, worden in het eerste kwartaal van 2014 de nieuwe smalle actoren geïntroduceerd. De schakelactor CSAU-01/01 wordt vervangen door een nieuwe versie, die kleiner is dan zijn voorganger en een dikte heeft van nog maar 18 mm. Hierdoor is deze nu ook eenvoudiger in te bouwen achter een wandcontactdoos of inbouwschakelaar. De nieuwe schakelactor zal verkrijgbaar zijn in 3 verschillende uitvoeringen (in 10A en 16A-uitvoering): • Schakelactor 1-polig • Schakelactor 1-polig met geïntegreerde binaire ingang • Schakelactor 1-polig met geïntegreerde binaire ingang en energiemeetsensor Door de geïntegreerde binaire ingang is het nu mogelijk om direct op de schakelactor een wandschakelaar aan te sluiten waardoor een extra binaire ingang komt te vervallen. Dit bespaart niet alleen kosten voor een binaire ingang maar ook inbouwruimte waardoor het (extra) aanbrengen van wand-inbouwdozen kan worden voorkomen.

Trainingsmogelijkheden xComfort Eaton helpt u graag de installatie van xComfort zo goed en efficiënt mogelijk te installeren. Daarom geeft Eaton u de mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen. Als u aan één van de xComfort trainingen wilt deelnemen, dan kunt u zich opgeven voor de xComfort basis training, de xComfort Gevorderden training of de training xComfort Smart Home Controller. Deze trainingen worden gegeven bij Eaton te Zaltbommel of Hengelo en duren een volledige dag. De deelname aan deze beide trainingen is gratis. Voor het deelnemen aan de xComfort-training Gevorderden is de deelname aan de xComfort Basis training vooraf vereist. Voor het deelnemen aan de training xComfort Smart Home Controller zijn de trainingen Basis en Gevorderden vereist. Meer informatie over xComfort en de trainingen kunt u vinden op www.eaton.nl/xComfort en www.eaton.nl/trainingen.

PROMO

De ZV16 voor het eenvoudig en veilig aansluiten van zonnepanelen

Digitale klokken Rexelnr. 147.088 147.146 147.071 147.072 147.148 147.056

omschrijving SELEKTA 170 top2 Dig. astronomische schakelklok dag/wk, 1 kan. (2 TE) TR 608 top2 DIN-Rail Schakelklok 1 kanaal, 7 dagen, Tekststuring,1 TE TR 610 top2 Digitale schakelklok, weekprogr., 1 kanaal (2 TE) TR 611 top2 (D/F/I/NL/GB) Dig. schakelklok, week, 1 kanaal, ext.ingang, impuls (2 TE) TR 635 top2 72x72 Digitale schakelklok 1 kanaal, 7 T, Vakantie, Imp., Cyclus OBELISK top2 PC programmeerset OBELISK top2 voor Windows 2000/XP

prijs 82,50 65,00 61,00

De ZV16 ABB introduceert de ZV16. De eerste verdeler voor een veilige en energie-efficiënte aansluiting van zonnepanelen in bestaande woningen. De ZV16 is geschikt voor gebruik op bestaande, niet afgetakte, leidingen. Zorgt voor een veilige distributie van de opgewekte energie en maakt de panelen afschakelbaar in noodsituaties. De ZV16 kunt u plaatsen zonder een extra leiding aan te leggen. Dit geeft meer gemak en een kostenbesparing, ook voor de eindklant.

75,00 76,00 50,00

De ZV16 is: • Geschikt voor gebruik op bestaande elektriciteitsleidingen • Een uitbreiding op de bestaande installatiekast • Afschakelbaar in geval van calamiteiten (onweer, etc.) • Snel en gemakkelijk te installeren

NU BIJ REXEL VANAF

50,-

shop.rexel.nl

Rexelnr. 177.918 177.919 177.920 177.921

Type ZV16-3131+H42+2WCD ZV16-3131+H42+2WCD+C11 ZV16-0131+H42+2WCD ZV16-0131+H42+2WCD+C11

Beveiliging omvormer aardlekautomaat aardlekautomaat installatieautomaat installatieautomaat

kWh meter nee ja nee ja


Installatie

Alsof onze Solarkabels niet al genoeg in het zonnetje worden gezet...

PRIMEUR!

Met gepaste trots introduceert Rexel UV-stabiele buis van Pipelife.

Draka LYNISUN PV1-F: nu óók TüV 2 en VDE gecertificeerd!

Polivolt UV Stabiel Verhoogd Slagvast is UV bestendig en bovendien goed bestand tegen lage temperaturen. Bij het ontwikkelen van deze buis heeft Pipelife ook gekeken naar de technische eigenschappen. Zo heeft Pipelife ervoor gezorgd dat de Polivolt UV Stabiel de hoogste mechanische sterkte en de hoogste slagvastheid heeft gekregen welke op de markt is te verkrijgen. Hierdoor is de buis zeer robuust.

Dertig jaar optimaal rendement van dubbel gecertificeerde Draka LYNISUN PV1-F. De prestaties van PV-panelen hangen niet alleen af van het rendement van de zonnepanelen en het vermogen van de omvormers. Minstens even belangrijk zijn de toegepaste kabels en connectoren. Draka’s LYNISUN PV1-F solarkabels bieden samen met connectoren van TECPLUG een optimale elektrische combinatie, die zélfs onder zware klimatologische omstandigheden een levensverwachting van ruim 30 jaar heeft. Niet voor niets is Draka’s LYNISUN PV1-F met TECPLUG connectoren TüV 2 en VDE gecertificeerd!

MOGELIJKE TOEPASSING De Polivolt UV stabiel kan worden toegepast in verschillende installaties. De buizen zijn bijvoorbeeld ideaal te gebruiken in een PV installatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aarding van de zonnepanelen. Aarding van PV panelen: 2,5mmvd + Polivolt UV-s 16mm of VD 6mm. DEZE PRIMEUR IN UV-STABIELE BUIS IS ZEER BINNENKORT BIJ REXEL VERKRIJGBAAR.

Rexelnr. 692.088 393.931 692.115 393.932

TÜV Rheinland Group

omschrijving DRA LYNISUN PV1-F 1X4mm ZW, 100 mtr DRA LYNISUN PV1-F 1X4mm ZW 1315024S, 1 mtr DRA LYNISUN PV1-F 1X6mm ZW, 100 mtr DRA LYNISUN PV1-F 1X6mm ZW 1315034S, 1 mtr.

Aardlekschakelaars klasse B van Hager

Draka LYNISUN PV1-F • Halogeenvrij 6 REG.-Nr 7985 • Ozonbestendig 6 • UV-bestendig • Gebruikstemperatuur van -40 °C tot +120 °C • Goed bestand tegen weersinvloeden • Geschikt voor explosiegevaarlijke omgeving • Levensverwachting minimaal 30 jaar • Leverbaar in de mantelkleur: zwart, rood en blauw • TüV 2 en VDE gecertificeerd TECPLUG connectoren • Nominale spanning 1000 V DC • Stroomsterkte tot 40 A per contact • Levensverwachting minimaal 30 jaar • TüV 2 en VDE gecertificeerd Draka LYNISUN PV1-F met TECPLUG connector in uw project? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het dubbel gecertificeerde Draka LYNISUN PV1-F voor uw volgende PV-project? Neem dan contact op met Rexel.

Verbeterd systeem voor JUNG draaischakelaar, toerenregelaar en draaidimmer

Recent heeft JUNG zijn (jaloezie)draaischakelaars, toerenregelaars en draaidimmers qua bediening, montage en design geoptimaliseerd. Bedrijfszekere en veilige zonne-energie netgeschakelde elektronica, zoals omvormers en regelaars voor zonne-energie en toerenregelingen, worden steeds meer toegepast in energienetten die beveiligd moeten worden met een aardlekschakelaar. De normale klasse A aardlekschakelaar is te gevoelig voor de foutstromen die deze apparatuur veroorzaakt. Hager biedt hiervoor nu een aardlekschakelaar klasse B. Een klasse B aardlekschakelaar herkent de foutstromen en voorkomt daarmee het onterecht uitvallen van de installatie. De klasse B aardlekschakelaars zijn verkrijgbaar in 4-polige uitvoering met een nominale stroom van 40 of 63 A en een uitschakelwaarde van 30 of 300 mA.

Rexelnr. 648.841 648.842 648.843 648.844 485.231

type CDB440D CDB463D CFB440D CFB463D CZ009

Voor de afdekkingen van draaidimmers en toerenregelaars is de installatie vereenvoudigd: met de klemveren aan de afdekking verloopt de montage snel en gemakkelijk. Nieuw aan de (jaloezie)draaischakelaars en timers is de nieuwe uitstraling. Middels transparante afdekking zijn alle cijfers op de schaal zichtbaar en door de vergrotende lens is de ingestelde waarde beter zichtbaar. De bediening is vergemakkelijkt door de verticale handgreep. Voor alle producten, behalve basiselementen voor draaidimmers en toerenregelaars, zijn nieuwe producten geïntroduceerd. Een overzicht van de oude en nieuwe artikelen vindt u in de brochure JUNG Systeemoptimalisatie welke u kunt downloaden via www. hateha.nl/fabriek/jung/documentatie.

omschrijving Aardlekschakelaar 4p 40A 30mA klasse B Aardlekschakelaar 4p 63A 30mA klasse B Aardlekschakelaar 4p 40A 300mA klasse B Aardlekschakelaar 4p 63A 300mA klasse B Hulpcontact t.b.v. ALS 125A 4 mod

De verschillende uitvoeringen blijven verkrijgbaar in de series AS 500, A 500, CD 500, LS 990 en SL 500. shop.rexel.nl

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met uw Rexel vestiging.


Datacom & Beveiliging

GIGAMEDIA datakast met GRATIS kabelmanagement

Ajax blusdekens & rookmelders

GRATIS rangeerkoker bij Patchkast GGM AL4288N!

Onmisbaar voor het optimaal op orde houden van bekabeling in een datacom patchkast, is het goed kunnen rangeren van de patchsnoeren. De verticale koker, voorzien van een scharnierend deksel, is een uitermate geschikt product dat deze applicatie ondersteunt. Bij iedere patchkast ontvangt u gratis een set verticale rangeerkoker t.w.v. 221,00 bruto

Veilige blusdekens Blust frituurbranden. Voldoen aan de norm NEN-EN 1869.

Rookmelders Als beste getest door de consumentenbond. Als eerste in alarm bij Tros Radar rookmelder test.

Rexelnr. 136.731 136.813

omschrijving Blusdeken Optische rookmelder 29D

Technische gegevens patchkast • Kleur zwart RAL 9005 • Kasthoogte 42 HE • Maatvoering 800x800x2020mm • Capaciteit t/m 1400Kg • Zij- en achterpanelen uitneembaar • Inclusief glazen deur met slot

Technische gegevens rangeerkoker • Kleur zwart RAL 9005 • Set per 2 stuks • T.b.v. 42 HE kasten van Gigamedia • Materiaal metaal • Voorzien van zij- en achterinvoer van de bekabeling • Mechanisch afsluitbaar aan de voorzijde

Rexelnr. 193.940

Rexelnr. 194.006

omschrijving AL4288N, patchkast zwart

omschrijving ALVCM42UN, rangeerkoker zwart (2st)

Gereedschappen Newlec breidt uit met verspanend gereedschap

NU ook in het assortiment: • Hamerboren SDS+ ook in 400 mm lengte • Steenboren • Metaalboren • Houtboren • Speedboren • Stappenboren • Gatzagen • Schroefbits

Newlec tafelcontactdoos design

Nu de meest gebruikte hamerboren in de aanbieding!

• H05VV-F 3G1,50 • 1,75 m aansluitsnoer • Kleur: grijs/zwart • IEC60844, VDE0620-1 • IP20 Rexelnr. 830.683 830.684

omschrijving 6x Wcd kinderveilig 1x schakelaar verlicht 9x Wcd kinderveilig 1x schakelaar verlicht

Binnenkort ook SDS+ 4snijders

prijs 10,95 13,95

NU BIJ REXEL VANAF

10,95

Hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs en uit voorraad leverbaar.

Staat wat u gebruikt er nog niet bij of heeft u vragen: meld het op pbm-gereedschap@ rexel.nl Rexelnr. 198.738 198.740

omschrijving Hamerboor 5 x 110 mm Hamerboor 6 x 110 mm

prijs 1,50 1,50

PROMO Het nieuwe merk van Rexel: Maktec, elektrisch gereedschap made by Makita voor een scherpe netto prijs. Ook in accu-uitvoering. Standaard op voorraad in meest voorkomende types en uitvoeringen. Vraag uw vestiging ernaar.

• Geluidsdrukniveau (LpA): 80dB(A) • Opgenomen vermogen: 570Watt • Vibratie ah: 5,0m/s² • Toerental onbelast: 11000min-1 • Gewicht: 2 Kg Rechts- en linksdraaiend. aiend. Plus koffer en diepteaanslag eaanslag • Max. diameter boren ren in steen: 16 mm metaal: 13 mm hout: 30 mm • Onbelast toerental: l: 0-3200 rpm • Aantal slagen: 0-48000 8000 p/m. • Capaciteit boorkop: 1,5-13 mm • Gewicht: 2 Kg

55,-

69,-

NU BIJ REXEL

shop.rexel.nl

1,50

Rexelnr. 143.620 143.612 shop.rexel.nl

omschrijving brutoprijs Haakse slijper 125 mm MT963K 55,00 Slagboormachine MT815K 69,00 shop.rexel.nl


Licht

more than light: It’s your project PROMO It’s Energie-efficiënte oplossingen van OSRAM

PARATHOM® CLASSIC A 40/60 advanced • LED lamp met hoge lichtopbrengst, rondom stralend licht • Levensduur 20.000 uur • Dimbaar op gloeilampdimmers • Garantie 4 jaar

PARATHOM® PRO LEDspot 111 50 • Professionele, dimbare LED lamp • Werkt optimaal i.c.m. HTM70 en HTM105 • Levensduur 45.000 uur, energiebesparing 80% • Garantie van 5 jaar Rexelnr. 182.124 308.727

omschrijving PR1115092724 PR1115093024

prijs 31,95 31,95

SubstiTUBE® Basic G3 • Het slimme LED alternatief voor T8 fluorescentielampen in armaturen met C-VSA • Hoge efficiëntie van 100 lumen per watt • Lichtkleuren 830, 840 en 865 • Levensduur 40.000 uur

PUNCTOLED® IP65 • Dimbare LED downlight met warmwit licht en brede stralingshoek • Beschermingsklasse IP44 • Energiebesparende vervanging voor halogeen- en CFL inbouwarmaturen • Beschikbaar in de vermogens 2x5,5W (35 mm hoog) en 10W (43 mm hoog)

PARATHOM® CLASSIC A / PAR16 LEDOTRON • Compatibiliteit tussen LED lamp en stuurapparaat gegarandeerd • Uitgerust met flexibele scènesturing • Uitstekend dimbaar: digitaal dimmen dankzij LEDOTRON technologie • Levensduur 30.000 uur

Rexelnr. 469.621 469.622

omschrijving PPCLA60LED PPPAR165036

Rexelnr. 469.687 469.688 469.704 469.705

Brutoprijs 45,00 49,00

Rexelnr. 469.709 469.710 469.712 469.713

Rexelnr. 469.682 469.683

omschrijving ST8HB4830G3 ST8HB4840G3 ST8HB5830G3 ST8HB5840G3

omschrijving 41193 41194

omschrijving PACLA40ADFR827 PACLA60ADFR827 PACLA40ADCL827 PACLA60ADCL827

prijs 10,50 12,95 10,50 12,95

prijs 25,00 25,00 31,00 31,00

PARATHOM® PAR16 20/35/50 adv GU10 & PARATHOM® MR16 20/35 adv GU5.3 • Betrouwbare, dimbare LED lampen voor veeleisende toepassingen • Lange levensduur van 25.000 uur • Compact formaat zoals van een halogeenlamp • Goede kleurweergave Ra 80

Rexelnr. 190.163 190.164 190.167 190.172 190.175

omschrijving prijs PP1620AD827 8,50 PP1635AD827G2 9,50 PP1650AD827G2 11,50 PMR1620AD82736 10,50 PMR1635AD82736 12,75

prijs 78,25 78,25

LED RONDEL • Energiezuinig armatuur in ronde vorm voor plafond- of wandmontage • Beschermingsklasse IP44 tegen stof en vocht • Ook geschikt voor badkamers • Verkrijgbaar met of zonder bewegingssensor

Rexelnr. 469.672 469.677

omschrijving 41097 41098

prijs 62,95 78,75

Rexelnr. 469.673 469.675

omschrijving 72140 72142

prijs 55,00 75,00

LUMILUX® COMBI MBI LED ezuinig lijnarmatuur • Plat en energiezuinig ED technologie voorzien van LED • Hoge lichtopbrengst ngst en een laag energieverbruik • Levensduur 50.000 uur • Wordt geleverd inclusief plug & play verbindingskabel


Licht

verlichting voor de professional PROMO Decoratieve De perfecte sfeer voor binnen en buiten

Philips Decoratieve verlichting voor de professional is een nieuw portfolio van 200 eigentijdse decoratieve armaturen voor toepassingen in en om het huis. Deze decoratieve verlichting is de opvolger van het Podium for the Home portfolio. Of het nu gaat om toepassingen in een woonkamer, badkamer, werkkamer of buitenshuis, elke (LED-)verlichtingsoplossing schept de sfeer die u of uw klant wenst. De prestigieuze IF- en Red Dot Design awards bewijzen dat dit portfolio stijlvolle producten bevat. Het is ontworpen voor, en gebouwd uit hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, aluminium en glas. Daarnaast zijn alle producten uit het Philips Decoratieve verlichting portfolio energiebesparend. Het merendeel is uitgerust met lange levensduur Power LED’s. De overige armaturen zijn voorzien van traditionele lamphouders. Hierdoor kan dus ook heel eenvoudig de overstap worden gemaakt naar LED-retrofitlampen.

2014 bij Renxel rt a a m 1 3 m t/ r ee en van dit jaa ductiekorting

Intro

and de eerste madit portfolio. in u t d ie b l e op Rex mooie korting , NIET

e

li ie, alleen via ba it d n o c a tr x e 10%

VIA WEB!

Kijk voor meer informatie over deze producten op www.lighting.philips.nl, shop.rexel.nl of neem contact op met uw Rexel contactpersoon.

Rexelnr. 343.999 174.833 343.889 343.803

type Metric Zaia Cool Dunetop

omschrijving 690873116 579873116 320633116 162549316

shop.rexel.nl

Goede contacten tijdens Elektro Vakbeurs Hardenberg

Newlec TL Buizen LED module (50mm) met bewegingssensor Deze unieke LED module heeft een ingebouwde sensor. • Variabele K-waarde: 2700-4000 • Toepasbaar voor 50mm spots • IP20/IP44 • Levensduur 70.000 bij 25˚C • Inbouwdiepte: 42 mm • Stralingshoek: 60˚ Rexelnr. 176.477

omschrijving 7W 600lm

prijs 61,00

Newlec heeft zijn lampenpakket aanzienlijk uitgebreid met o.a. T5, en T5 HO (High Efficiency) buizen. Grijp nu uw kans en bestel deze TL buizen van hoogwaardige kwaliteit tegen speciale netto introductieprijzen! T8 (levensduur 20.000 uur) Rexelnr. 396.786 396.788 396.791 396.792 396.793 396.794

omschrijving 18W 3000K 1350lm 18W 4000K 1350lm 36W 3000K 3350lm 36W 4000K 3350lm 58W 3000K 5200lm 58W 4000K 5200lm

Voor onder andere noodverlichting Rexelnr. omschrijving 426.440 8W 4300K

NU BIJ REXEL VANAF

NU BIJ REXEL VANAF

61,-

0,98

shop.rexel.nl

prijs 1,50 1,50 1,60 1,60 1,79 1,79

prijs 0,98

Vraag ook naar het overige lampenpakket van Newlec, o.a. LED en spaarlampen! shop.rexel.nl

Op dinsdag 10 t/m donderdag 12 december stond Rexel op de Elektro Vakbeurs Hardenberg. Tijdens deze beurs hadden bezoekers de mogelijkheid om de Rexel Toekomst-Tour te volgen door het ‘Gebouw van de Toekomst’. Onder de deelnemers aan de tour is een iPad mini verloot. De winnaar is geworden: Dhr. Kuijpers van Installatiebedrijf Kuijpers uit IJlst. Wij feliciteren hem hartelijk met deze prijs.


Projecten & Nieuws

Rexel en Plugwise kondigen samenwerking aan

Mobiele webshop Rexel webshop nu ook via je mobiel!

Download de gratis app

Rexel Nederland

Rexel Webshop

Rexel lanceert app en mobiele webshop

Vanaf heden gaan Rexel Nederland en Plugwise een nauwe samenwerking aan. Het Plugwise systeem wordt integraal opgenomen in het assortiment van Rexel. Robert Kapteijn, Director Business Development Rexel: “Plugwise biedt een innovatieve en effectieve oplossing om makkelijker en ‘realtime’ inzicht te krijgen in het energieverbruik. Energiemanagement is een belangrijke opkomende markt.

Met Plugwise opent Rexel deze markt voor de volledige installatiebranche.” Plugwise ontwikkelt hard- en software voor het meten en reduceren van energieverbruik binnen zowel de particuliere als zakelijke markt en levert daarnaast speciale oplossingen voor de ‘smart grid’.

Met de handige, gratis app van Rexel is snel bestellen overal mogelijk Gebruikers van smartphones kunnen via de App Store of Google Play de nieuwe app downloaden. Met deze app is de mobiele webshop van Rexel direct toegankelijk. Na activering komt u in de mobiele webshop. De mobiele webshop is gebruiksvriendelijk voor alle mobiele hardware, aangezien het ontwerp en de menu opties zich aanpassen aan uw type smartphone. shop.rexel.nl

ONZE LOCATIES

2

LED voor ruim 30.000 m

Het nieuwe distributiecentrum van logistiek dienstverlener OMS in Oosterhout

Eind vorig jaar is het nieuwe distributiecentrum van logistiek dienstverlener OMS in Oosterhout in gebruik genomen. Niet minder dan 33.000 m2 gebruiksoppervlak verlicht met LED. De klus werd naar ieders tevredenheid geklaard door de soepel lopende samenwerking van Rexel, Bink installatie en Philips LED. De opdrachtgever had duidelijke eisen wat betreft de kosten per vierkante meter en wilde ook bouwen voor de toekomst. Het distributiecentrum moet over twintig jaar nog bruikbaar zijn, met mogelijkheden tot uitbreiding. Ten opzichte van T5-armaturen bleek een terugverdientijd voor de aanvullende investering van 4 jaar op basis van energiebesparing goed mogelijk. Daarbij heeft LED bijna drie keer zoveel branduren dan TL, wat in moeilijk

bereikbare ruimten zoals een hoge opslagplaats veel scheelt aan vervanging. Ralph Bink, Directeur Bink Installatiegroep: “We kunnen met z’n allen heel trots zijn op het logistieke verhaal achter deze operatie. Er was flinke tijdsdruk, voor de installatie moesten we kunnen focussen op de bouw, het was dus belangrijk dat de leveringen van materiaal op exact de juiste tijd plaatsvond. We zijn samengekomen voor de kick-off van het project en hebben ons allemaal gehouden aan een strak draaiboek. Dit was repeterend werk, daar hebben we goed naar gekeken zodat de ploegen de handelingen efficiënt konden uitvoeren. Uiteindelijk is het distributiecentrum drie weken eerder dan gepland opgeleverd.”

Alkmaar Edisonweg 1, 1821 BN Tel.: 088 - 500 74 30 Fax: 088 - 500 74 31

Haarlem Waarderweg 35, 2031 BN Tel.: 088 - 500 74 00 Fax: 088 - 500 74 01

Almelo Twentepoort Oost 53, 7609 RG Tel.: 088 - 500 72 20 Fax: 088 - 500 72 21

Harderwijk Fahrenheitstraat 45-1, 3846 CC Tel.: 088 - 500 73 80 Fax: 088 - 500 73 81

Amsterdam Nieuwe Hemweg 38, 1013 CX Tel.: 088 - 500 73 00 Fax: 088 - 500 73 01

Heerenveen Venus 31, 8448 CE Tel.: 088 - 500 72 40 Fax: 088 - 500 72 41

Barendrecht Zuideinde 10, 2991 LK Tel.: 088 - 500 72 70 Fax: 088 - 500 72 71

Kerkrade Wiebachstraat 23, 6466 NG Tel.: 088 - 500 74 60 Fax: 088 - 500 74 61

Breda Minervum 7148, 4817 ZN Tel.: 088 - 500 73 30 Fax: 088 - 500 73 31

Meppel Eekhorstweg 13, 7942 JC Tel.: 088 - 500 72 00 Fax: 088 - 500 72 01

Diemen Verrijn Stuartweg 28, 1112 AX Tel.: 088 - 500 73 40 Fax: 088 - 500 73 41

Nieuwegein Ravenswade 5, 3439 LD Tel.: 088 - 500 73 50 Fax: 088 - 500 73 51

Doetinchem Doetinchemseweg 63, 7007 CB Tel.: 088 - 500 72 30 Fax: 088 - 500 72 31

Nijmegen Dr. de Blecourtstraat 49, 6541 DG Telefoon: 088-500 74 50 Fax: 088-500 74 51

Eindhoven Hoppenkuil 3, 5626 DD Tel.: 088 - 500 73 10 Fax: 088 - 500 73 11

Rijswijk Treubstraat 5, 2288 EG Tel.: 088 - 500 72 50 Fax: 088 - 500 72 51

Groningen Koldingweg 9, 9723 HL Tel.: 088 - 500 72 10 Fax: 088 - 500 72 11

Venlo Groot Bollerweg 12a, 5928 NS Tel.: 088 - 500 74 80 Fax: 088 - 500 74 81

Rexel Nederland Postbus 60, 2800 AB Gouda Kampenringweg 45b, 2803 PE Gouda T: (088) 500 70 00 F: (088) 500 77 55 shop.rexel.nl info@rexel.nl

Promoties zijn geldig van 1 februari 2014 t/m 31 maart 2014, tenzij anders vermeld (OP=OP). Prijzen zijn in euro en netto, tenzij anders vermeld, exclusief 21% btw en verwijderingsbijdrage. Druk- en zetfouten voorbehouden.


2014 1