Page 1


Fes click a la imatge per a veure el trailer!


REVOLUCLOWN és un espectacle de clown, apte per a totes les edats, a on un grup de pallassos arriben per fer la revolució creant una autèntica aventura èpica, entusiasta i amb molta diversió. Més que un espectacle, REVOLUCLOWN és un estímul per trobar la manera de construir la comunitat a través del joc i l’alegria, una reapropiació simbòlica de l’espai, el teatre, la ciutat i la vida.


Espectacle Revoluclown és un espectacle de clown. Una creació cuidada amb especial cura i detall en el disseny, els personatges i la relació amb el públic. La dramatúrgia està elaborada i dissenyada per què, des de l’inici de l’espectacle fins al final, el públic pugui submergir-s’hi i viure una aventura juntament amb els nostres pallassos i pallassa.

L’espectacle i l’aventura finalitzen amb un llançament de globus (biodegradables) després d’una pregunta simbòlica que posa el punt i final a la nostra especial Revolució, tot creant un moment d’intimitat molt emotiu amb el públic.

REVOLUCLOWN té dos formats: itinerant de carrer o format de sala. En el de sala, després de diverses esL’espectacle compta amb 5 parades tècniques a on cenes, es convida al públic a sortir del teatre, realitzar desenvolupem la dramatúrgia i involucrem encara una serie d’accions juntament amb els pallassos per, després, tornar a reprendre el teatre. Una acció simmés al públic. bòlica de reapropiació dels espais comuns.

Detall format de carrer La peça és intinerant. En un punt acordat, els tres pallassos fan aparició. Cardiaco, el lider, idealista i entusiasta; Flopi, la força i la passió; i Alzamuros, el primitiu i bonhome. Els tres arquetipc del pallasso clàssic. Es presenten, es succeeixen una serie de gags fins que es convida al públic a dir perquè es revolucionaria. S’entrega la bandera a una de les persones i es motiva al públic per a seguir endevant per a fer la revolució. S’inicia un recorregut pactat amb l’organització on es succeeixen diferents escenes (site specific, adaptables a l’entorn) com una foto de grup revolucionaria, una dansa (haka) o missions de sigil per convidar a més gent a unir-se o troba un lloc ideal

per a clavar la bandera. En tot moment s’interactua amb el públic i l’entorn donant-se escenes divertides i hilarants. Després d’un discurs èpic de Flopi aixecant el públic per a pendre simbòlicament el carrer com a nostre, es clava la bandera amb l’ajuda del públic i es fa una votació amb globus (biodegradables). Es pregunta al públic si vol fer de la seva vida una revolució. Si responen que sí, deixen anar els globos que volen fins a desapareixer per l’horitzó. Els pallassos s’acomiadan amb la darrera frase: “y vosaltres, a què espereu per a fer la vostra revolució?”

Detall format de sala Els tres pallassos surten a escena. Cardiaco, el lider, idealista i entusiasta; Flopi, la força i la passió; i Alzamuros, el primitiu i bonhome. Els tres arquetipc del pallasso clàssic. Es presenten, es succeeixen una serie de gags fins que Fopi aixeca al públic per a pendre els carrers. Soritm del teatre. Es convida al públic a dir perquè es revolucionaria. S’entrega la bandera a una de les persones i es motiva al públic per a seguir endevant per a fer la revolució. S’inicia un recorregut pactat amb l’organització on es succeeixen diferents escenes (site specific, adaptables a l’entorn) com una foto de grup revolucionaria, una dansa (haka), missions de sigil o l’entrada a comerços. En tot mo-

ment s’interactua amb el públic i l’entorn donant-se escenes divertides i hilarants. Finalment, es decideix tornar al teatre per a recuperar-ho, donat està buït. Sortim com a espectadors però tornem com a protagonistes, per que el teatre, com la vida, ens pertany. A escena intentem clavar la bandera com a símbol, però només s’aconsegueix amb l’ajuda del públic (que cada actuació pot variar segons la seva resposta). Una vegada clavada la bandera, es succeeixen una serie de gàgs fins que acabem ballant una conga per la platea i els pallassos acomiadant-se amb la darrera frase: “y vosaltres, a què espereu per a fer la vostra revolució?”


FAQ A tu, programador/a, que llegeixes aquest dossier per l’aventura juntament amb els nostres pallassos i paprimera vegada, segur que t’han sorgit algunes pre- llassa. guntes sobre nosaltres:

Qui sou? Som Flor Della Valle, Óscar Fernández i Jesús Soler i varem crear aquesta companyia l’any 2014. Revoluclown és també el nom del nostre primer espectacle. Ens varem conèixer estudiant clown a la Factoria DIMO (Amb Carlo Mô y Mr.di) i portem tres anys actuant per molts festivals i ajuntaments. Hem actuat a la Mostra de Pallassos de Cubelles, Milà (dues setmanes en dos festivals diferents), Elx al carrer, Inundar’t, Festival Fisures entra d’altres. En tots, la recepció de l’espectacle i programadors ha sigut espectacular.

D’on neix el vostre projecte? Ens varem unir perquè estimem les arts escèniques i perquè sempre hem buscat diferents formes d’expressió. Gaudim del pallasso clàssic i naïf, aquell que no sap com baixar d’una escala o treure el cap d’una bossa. Però en el moment de desenvolupar la nostra feina, apostem per un pallasso que lluiti i pateixi des d’indrets afectius comuns, és a dir, la realitat. Això ens situa en conflicte. El teatre és conflicte i sense aquest no hi ha canvi o evolució. Sense risc no hi ha innovació i d’altra manera només passem per damunt d’allò que en el món del clown anomenem la VERITAT del pallasso.

Sou una rua? No. Revoluclown és un espectacle de clown que pot ser itinerant de carrer o en una sala. Amb una dramatúrgia elaborada i dissenyada per què, des de l’inici fins al final, el públic pugui submergir-s’hi i viure

El vostre espectacle és per a tots els públics? Totalment. És un espectacle universal. Funciona a la perfecció tant amb adults com amb infants.

Sou teatre social, polític, mims, vegans...? Som pallassos. Busquem divertir i a la vegada proporcionar un entreteniment de qualitat que involucri de la mateixa manera a infants, joves i adults. Sense infantilitzar o negar els interessos del públic. El que Revoluclown vol transmetre és que qualsevol canvi està a les nostres mans. Davant el lema “un altre teatre és possible” nosaltres aportem la nostra èpica clown.

Per què us he de contractar? Perquè presentem una proposta de clown original, carregada d’energia, molt divertida i simbòlica. Una autèntica aventura èpica per a tots els públics. Tambe sumem el nostre treball en disseny i audiovisual per a sumar en difusió i apropar el públic a cada esdeveniment.


la critica “La creació manté una desorientada capacitat d’implicació i diversió, oferint al públic la possibilitat de tornar-se còmplice, de jugar.” PACC (Magazine di arte & culture Milano) “Revoluclown fa de l’energia el seu punt fort. Només amb l’energia es pot fer una revolució que, com és sabut, és la millor forma de vida possible.” “Addictiu. Revoluclown aconsegueix involucrar al públic. Amb un bonic nas vermell per recordar que són pallassos i amb una bandera igualment vermella, juguen empenyent al públic cap a la revolució, una revolució que ens porta fora del teatre. Un joc subtil d’uns pallassos capaços de divertir i involucrar.” Spettcolinews.com

Milanofree.it


Fitxa tecnica - Espectacle de Teatre-Clown. - Espectacle site specific, adaptable. Es pot fer íntegrament al carrer o en sala. - Espectacle familiar, apte per a totes les edats. - Duració: 45’-60’. La duració es pot modificar segons recorregut i necessitats. - Alteveu portàtil propi amb bateria interna. 500W pic. - No necessita temps de muntatge ni desmuntatge. - Es requereixen dues persones de l’organització per acompanyar a la companyia durant l’actuació i per resoldre qüestions logístiques.

Credits Idea original i creació REVOLUCLOWN Disseny i producció (Imatge, web, audiovisual, vestuari) CONCEPT ART PROJECT Clowns FLOR DELLA VALLE, ÓSCAR FERNÁNDEZ i JESÚS SOLER Direcció assistida (y elevalunes elèctric) DAVID FRANCH Residència CENTRE CÍVIC MATAS I RAMIS (BCN)


CV L’any 2015 varem crear Revoluclown que és, també, el Atanasiu, Lluis Elies, Aitor Basau­ri, Jesús Jara, Lluna Alnom del nostre primer espectacle. Aquesta creació ens bert, Javier Villena, David Franch, Arantza López o Maite ha donat l’oportunitat de ser programats en molts i di- Guevara. versos festivals. En les arts escèniques també involucrem el treball audioLa nostra formació artística/escènica té un recorregut de visual, sota el segell Concept Art Project (CAP), ampliant més de cinc anys i es compon especialment de: clown, l’univers i imaginari del pallasso, fent possible una major gest, teatre físic, màscara, comèdia de l’art, teatre de difusió de festivals i programació cultural a les xarxes sol’oprimit, dramatúrgia i direcció escènica amb el mestrat- cials. Treballem en el disseny i producció de material auge de grans professionals com Carlo Mô i Mr. Di, Virginia diovisual, web i xarxes socials per a companyies teatrals. Imaz, Jonny Mellvile, Joan Busquets, Leo Bassi, Christian

Actuacions Festival Inund’Art // Girona // Espanya // Juny // 2015 Festival Fes+Chapeau // Sant Pere de Ribes // Espanya // Abril // 2016 Festival Desplaça’t c.cívic Casa Groga // Barcelona // Espanya // Maig // 2016 Festival Mercateatre. c.cívic Sant Martí // Barcelona // Espanya // Juliol // 2016 Cabaret Lokal de Risc. Ateneu 9 Barris // Barcelona // Espanya // Febrer // 2017 Milano Clown Festival // Milà // Italia // Abril // 2017 Elx Al Carrer // Elche // Espanya // Juny // 2017 MilanOff FIL Festival // Milà // Italia // Juny // 2017 Festival Fisures // Palafolls // Espanya // Juliol // 2017 6a Mostra de Pallassos de Cubelles // Cubelles // Espanya // Juliol // 2017 Festival Alafresca // Sant Vicente de Piedrahita // Espanya // Juliol // 2017 Festa Major La Roca del Vallés // La Roca del Vallés // Espanya // Setembre // 2017 Festival Literari: Literatura en trànsit y expressions artístiques // Barcelona // Espanya // Novembre // 2017 C.Cívic Matas i Ramis // Barcelona // Espanya // Novembre // 2017 C.Cívic Casa Groga // Barcelona // Espanya // Febrer // 2018 Festival El Sol Hi Toca // La Roca del Vallés // Espanya // Abril // 2018 Festa Major Horta - Guinardó // Barcelona// Espanya // Maig // 2018

Properes actuacions Festa Major de Picanya // Picanya// Espanya // Juliol // 2018 Fiesta Mayor de Argelita // Argelita // Espanya // Juliol // 2018 Festival A la Fresca// Cortés de Arenoso // Espanya // Juliol // 2018 Pflasterzauber // Hildesheim // Alemanya // Setembre // 2018 Fira internacional de Pallasos de Cornellà // Cornellà // Espanya // Octobre // 2018


revoluclown Info de contacte ร“scar Fernรกndez Aibar +34 622 10 17 88

www.revoluclown.com

revoluclown@revoluclown.com

Dossier Revoluclown (CAT)  

Dossier de l'espectacle Revoluclown de la companyia Revoluclown. www.revoluclown.com

Dossier Revoluclown (CAT)  

Dossier de l'espectacle Revoluclown de la companyia Revoluclown. www.revoluclown.com

Advertisement