__MAIN_TEXT__

Page 1


Fes click a la imatge per a veure el trailer!


REVOLUCLOWN és un espectacle de clown, apte per a totes les edats, a on un grup de pallassos arriben per fer la revolució creant una autèntica aventura èpica, entusiasta i amb molta diversió. Més que un espectacle, REVOLUCLOWN és un estímul per trobar la manera de construir la comunitat a través del joc i l’alegria, una reapropiació simbòlica de l’espai, el teatre, la ciutat i la vida.


Espectacle Revoluclown és un espectacle de clown. Una creació cuidada amb especial cura i detall en el disseny, els personatges i la relació amb el públic. La dramatúrgia està elaborada i dissenyada per què, des de l’inici de l’espectacle fins al final, el públic pugui submergir-s’hi i viure una aventura juntament amb els nostres pallassos i pallassa.

L’espectacle i l’aventura finalitzen amb un llançament de globus (biodegradables) després d’una pregunta simbòlica que posa el punt i final a la nostra especial Revolució, tot creant un moment d’intimitat molt emotiu amb el públic.

REVOLUCLOWN té dos formats: itinerant de carrer o format de sala. En el de sala, després de diverses esL’espectacle compta amb 5 parades tècniques a on cenes, es convida al públic a sortir del teatre, realitzar desenvolupem la dramatúrgia i involucrem encara una serie d’accions juntament amb els pallassos per, més al públic. després, tornar a reprendre el teatre. Una acció simbòlica de reapropiació dels espais comuns.

Detall format de carrer La peça és intinerant. En un punt acordat, els tres pallassos fan aparició. Cardiaco, el lider, idealista i entusiasta; Flopi, la força i la passió; i Alzamuros, el primitiu i bonhome. Els tres arquetipc del pallasso clàssic. Es presenten, es succeeixen una serie de gags fins que es convida al públic a dir perquè es revolucionaria. S’entrega la bandera a una de les persones i es motiva al públic per a seguir endevant per a fer la revolució. S’inicia un recorregut pactat amb l’organització on es succeeixen diferents escenes (site specific, adaptables a l’entorn) com una foto de grup revolucionaria, una dansa (haka) o missions de sigil per convidar a més gent a unir-se o troba un lloc ideal

per a clavar la bandera. En tot moment s’interactua amb el públic i l’entorn donant-se escenes divertides i hilarants. Després d’un discurs èpic de Flopi aixecant el públic per a pendre simbòlicament el carrer com a nostre, es clava la bandera amb l’ajuda del públic i es fa una votació amb globus (biodegradables). Es pregunta al públic si vol fer de la seva vida una revolució. Si responen que sí, deixen anar els globos que volen fins a desapareixer per l’horitzó. Els pallassos s’acomiadan amb la darrera frase: “y vosaltres, a què espereu per a fer la vostra revolució?”

Detall format de sala Els tres pallassos surten a escena. Cardiaco, el lider, idealista i entusiasta; Flopi, la força i la passió; i Alzamuros, el primitiu i bonhome. Els tres arquetipc del pallasso clàssic. Es presenten, es succeeixen una serie de gags fins que Fopi aixeca al públic per a pendre els carrers. Soritm del teatre. Es convida al públic a dir perquè es revolucionaria. S’entrega la bandera a una de les persones i es motiva al públic per a seguir endevant per a fer la revolució. S’inicia un recorregut pactat amb l’organització on es succeeixen diferents escenes (site specific, adaptables a l’entorn) com una foto de grup revolucionaria, una dansa (haka), missions de sigil o l’entrada a comerços. En tot mo-

ment s’interactua amb el públic i l’entorn donant-se escenes divertides i hilarants. Finalment, es decideix tornar al teatre per a recuperar-ho, donat està buït. Sortim com a espectadors però tornem com a protagonistes, per que el teatre, com la vida, ens pertany. A escena intentem clavar la bandera com a símbol, però només s’aconsegueix amb l’ajuda del públic (que cada actuació pot variar segons la seva resposta). Una vegada clavada la bandera, es succeeixen una serie de gàgs fins que acabem ballant una conga per la platea i els pallassos acomiadant-se amb la darrera frase: “y vosaltres, a què espereu per a fer la vostra revolució?”


FAQ A tu, programador/a, que llegeixes aquest dossier per l’aventura juntament amb els nostres pallassos i paprimera vegada, segur que t’han sorgit algunes pre- llassa. guntes sobre nosaltres:

Qui sou? Som Flor Della Valle, Óscar Fernández i Jesús Soler i varem crear aquesta companyia l’any 2014. Revoluclown és també el nom del nostre primer espectacle. Ens varem conèixer estudiant clown a la Factoria DIMO (Amb Carlo Mô y Mr.di) i portem tres anys actuant per molts festivals i ajuntaments. Hem actuat a la Mostra de Pallassos de Cubelles, Milà (dues setmanes en dos festivals diferents), Elx al carrer, Inundar’t, Festival Fisures entra d’altres. En tots, la recepció de l’espectacle i programadors ha sigut espectacular.

D’on neix el vostre projecte? Ens varem unir perquè estimem les arts escèniques i perquè sempre hem buscat diferents formes d’expressió. Gaudim del pallasso clàssic i naïf, aquell que no sap com baixar d’una escala o treure el cap d’una bossa. Però en el moment de desenvolupar la nostra feina, apostem per un pallasso que lluiti i pateixi des d’indrets afectius comuns, és a dir, la realitat.

El vostre espectacle és per a tots els públics? Totalment. És un espectacle universal. Funciona a la perfecció tant amb adults com amb infants.

Sou teatre social, polític, mims, vegans...? Som pallassos. Busquem divertir i a la vegada proporcionar un entreteniment de qualitat que involucri de la mateixa manera a infants, joves i adults. Sense infantilitzar o negar els interessos del públic. El que Revoluclown vol transmetre és que qualsevol canvi està a les nostres mans. Davant el lema “un altre teatre és possible” nosaltres aportem la nostra èpica clown.

Per què voleu la residència a l’Ateneu Popular 9 Barris? Perquè volem fer l’adaptació de l’espectacle de carrer a sala, fer uan gravació i poder fer la distribució . Perque presentem una proposta de clown original, carregada d’energia, molt divertida i simbòlica. Una autèntica aventura èpica per a tots els públics.

Això ens situa en conflicte. El teatre és conflicte i sense aquest no hi ha canvi o evolució. Sense risc no hi Tambe sumem el nostre treball en disseny i audioviha innovació i d’altra manera només passem per da- sual per a sumar en difusió i apropar el públic a cada munt d’allò que en el món del clown anomenem la esdeveniment. VERITAT del pallasso.

Sou una rua? No. Revoluclown és un espectacle de clown que pot ser itinerant de carrer o en una sala. Amb una dramatúrgia elaborada i dissenyada per què, des de l’inici fins al final, el públic pugui submergir-s’hi i viure


la critica “La creació manté una desorientada capacitat d’implicació i diversió, oferint al públic la possibilitat de tornar-se còmplice, de jugar.” PACC (Magazine di arte & culture Milano) “Revoluclown fa de l’energia el seu punt fort. Només amb l’energia es pot fer una revolució que, com és sabut, és la millor forma de vida possible.” “Addictiu. Revoluclown aconsegueix involucrar al públic. Amb un bonic nas vermell per recordar que són pallassos i amb una bandera igualment vermella, juguen empenyent al públic cap a la revolució, una revolució que ens porta fora del teatre. Un joc subtil d’uns pallassos capaços de divertir i involucrar.” Spettcolinews.com

Milanofree.it


Fitxa tecnica - Espectacle de Teatre-Clown. - Espectacle site specific, adaptable. Dues possibilitats: una versió de carrer (itinerant) o la versió e sala (teatre+carrer). - Espectacle familiar, apte per a totes les edats. - l’espectacle es pot realitzar en català, castellà, anglés, portugués, francés, italià i alemany. - Duració: 45’-60’. La duració es pot modificar segons recorregut i necessitats.

Credits Idea original i creació REVOLUCLOWN Disseny i producció (Imatge, web, audiovisual, vestuari) CONCEPT ART PROJECT Clowns FLOR DELLA VALLE, ÓSCAR FERNÁNDEZ i JESÚS SOLER Direcció assistida (i elevalunes elèctric) DAVID FRANCH Residència CENTRE CÍVIC MATAS I RAMIS (BCN)


CV L’any 2015 varem crear Revoluclown que és, també, el Atanasiu, Lluis Elies, Aitor Basau­ri, Jesús Jara, Lluna Alnom del nostre primer espectacle. Aquesta creació ens bert, Javier Villena, David Franch, Arantza López o Maite ha donat l’oportunitat de ser programats en molts i di- Guevara. versos festivals. En les arts escèniques també involucrem el treball audioLa nostra formació artística/escènica té un recorregut de visual, sota el segell Concept Art Project (CAP), ampliant més de cinc anys i es compon especialment de: clown, l’univers i imaginari del pallasso, fent possible una major gest, teatre físic, màscara, comèdia de l’art, teatre de difusió de festivals i programació cultural a les xarxes sol’oprimit, dramatúrgia i direcció escènica amb el mestrat- cials. Treballem en el disseny i producció de material auge de grans professionals com Carlo Mô i Mr. Di, Virginia diovisual, web i xarxes socials per a companyies teatrals. Imaz, Jonny Mellvile, Joan Busquets, Leo Bassi, Christian

Actuacions destacades Nacionals

Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans 6ª Mostra de Pallassos de Cubelles. Festival Endorfines a la Farinera del Clot (Bcn) Festival Fisures, Palafolls (Girona). Festival Inund’Art, Girona. Festa Major Olesa de Montserrat Festival Mercateatre. Centre Cívic Sant Martí, Barcelona. Festival Desplaça’t. Centre Cívic Casa Groga, Barcelona. Festa Major de Guinardó. Barcelona Festival Tran Tran. Fuerteventura. Festival Alafresca. Cortés de arenoso / Comunitat valenciana Festa Major Argelita. Comunitat Valenciana Centro Cívico Matas i Ramis, Barcelona. Dentro del marco en contra de la violencia de género Festival Literario: Literatura en trànsit y expressions artístiques. Barcelona Festa Major La Roca del Vallés (Barcelona) Festival Alafresca, Sant Vicente de Piedrahíta (Castelló) Elx Al Carrer. Elx (Alacant). Cabaret Lokal de Risc. Ateneu 9 Barris, Barcelona. Festival Fes+Chapeau. Sant Pere de Ribes FIVO (Festival d’improvització d’ONDA) Carnaval C. C. Casa Groga. Barcelona

Internacionals

Festival Notte-Bianca a Valletta. Valletta. Malta Festival Pflasterzauber. Hildesheim. Alemanya Milanoff Festival. Milà. Italia Milano Clown Festival, Milà. Italia


revoluclown Info de contacte ร“scar Fernรกndez Aibar +34 622 10 17 88

www.revoluclown.com

revoluclown@revoluclown.com

Profile for REVOLUCLOWN // Street Theatre Company

Dossier Revoluclown (CAT)  

Dossier de l'espectacle Revoluclown de la companyia Revoluclown. www.revoluclown.com

Dossier Revoluclown (CAT)  

Dossier de l'espectacle Revoluclown de la companyia Revoluclown. www.revoluclown.com

Advertisement