Page 32

//

Innovació

Foment de la innovació empresarial Diputació i URV signen un conveni per dissenyar i posar en marxa un sistema territorial de transferència i innovació Fomentar la innovació en l’àmbit empresarial i contribuir al desenvolupament i dinamització del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre és l’objectiu del conveni de col·laboració que la URV ha establert amb la Diputació de Tarragona. Així, la Diputació aporta 300.000 euros a la URV, que serviran perquè dissenyi i posi en marxa el sistema territorial de transferència i innovació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant l’exercici 2014.

El projecte es concreta en tres objectius: articular i consolidar el sistema de transferència de coneixement del territori, potenciant els centres sectorials de tecnologia en l’àmbit del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS); coordinar les iniciatives dels agents territorials en l’àrea d’emprenedoria a l’entorn d’un pla integral, i vertebrar les estructures de diferents institucions públiques o privades que actualment fomenten la innovació a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Fibroline, premi Jove Talent IMPULSA 2014 El grup ALGOS de la URV ha rebut el premi Jove Talent IMPULSA 2014 per Fibroline. Es tracta d’una aplicació per a mòbils que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb fibromiàlgia o dolor crònic generalitzat, ja que els aporta recursos per afrontar la malaltia i els ensenya estratègies per gestionar el dolor des d’un enfocament cognitivoconductual. Gràcies a Fibroline, els usuaris podran aprendre a dormir millor, gestionar l’ansietat, prendre la medicació d’una manera adequada, regular l’estat d’ànim o millorar la relació amb els altres, a més de reduir o eliminar el dolor i la fatiga.

INNOVACIÓ // URV, REVISTA DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

Test de predicció cardiovascular pioner a Europa

32

Laboratoris Rubió i Biosfer Teslab desenvoluparan de manera conjunta un test de predicció cardiovascular pioner a Europa. Rubió, empresa especialitzada en solucions terapèutiques per a malalties de baixa prevalença, ha adquirit el 30% de la jove empresa biotecnològica Biosfer Teslab, derivada de la URV. El test avançat de lipoproteïnes permet calcular la grandària i la concentració de partícules que transporten colesterol LDL. Aquest producte innovador, basat en la tecnologia de ressonància magnètica, ajudarà els professionals de la salut a avaluar més acuradament el risc cardiovascular de les persones amb diabetis, obesitat o síndrome metabòlica.

iMICROQ obté el certificat internacional per comercialitzar el sistema de detecció de salmonel·la La companyia iMICROQ, empresa de base tecnològica derivada de la URV, ha obtingut el certificat internacional que li permet fer el salt al mercat per comercialitzar el seu mètode QFast Salmonella, un sistema innovador per detectar la salmonel·la en mostres veterinàries ambientals i d’alimentació animal. L’empresa vendrà dos productes: QFast Salmonella SOFT, indicat per a mostres d’alimentació animal, i QFast Salmonella HARD, indicat per a mostres en tota la cadena de producció agroalimentària.

Smart Clima queda en primera posició del programa TGNTalent El projecte Smart Clima ha quedat en primera posició del programa TGNTalent, impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, amb l’objectiu d’afavorir la creació d’empreses de valor afegit. Es tracta d’una proposta d’empresa amb base tecnològica sorgida del grup de recerca MINOS, que pertany al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica i és membre del Centre de Recerca EMaS. Té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar equips detectors distribuïts amb capacitat de comunicació sense fils per predir l’aparició de determinades plagues i problemes climatològics en els conreus, de manera que n’augmenta el rendiment.

Revista URV #22  
Revista URV #22  
Advertisement