Page 1

An III / Nr. 15 / Aprilie - Mai 2011 / www.revistariviera.ro

Se distribuie GRATUIT

De-ale noastre: bonuri valorice - 315 lei - GRATUIT

Campionii României

POWERED BY :

Noutăţi Prin magazine Cârcotaşul de serviciu Tentaţii auto Reţete mmm...

Vama Veche Vizitează noul site!

www.revistariviera.ro


Distinctie , - Ospitalitate - Rafinament Vama Veche

www.clubdor.ro telefon: 0241 858 023, 0743 335 114

gazda celor mai intime sau extravagante evenimente

organizトビi evenimente:

tel: 0743 335 111


pg. 3

editorial ImobiliareLitoral

CU NOI SANSELE DE REUSITA SUNT MAI MARI

“Inteligența unui individ, se măsoară în cantitatea de incertitudini pe care e capabil să le suporte.” Immanuel Kant

Pilde

“Exercițiul este mama învățăturii” spune un vechi proverb. Acum, ceea ce învață fiecare dintr-o anume situație, este la latitudinea sa. E plin de oameni care au trecut prin viață fără să înțeleagă mare lucru din ea, deși au exersat zilnic. Pildele, sunt foarte importante pentru că, la câte greșeli fac oamenii, de multe ori, nu merită riscul de a greși tu însuți. E suficient doar să îi privești pe alții, care au trecut prin situații similare și să înveți de acolo. Nu suntem nici primii, nici ultimii care trecem prin viața asta. Nu există situație prin care să nu fi trecut și altcineva. Poate nu ți-e la îndemână să ceri un sfat dar, sigur nu îți poate fi peste puteri să judeci lucrurile la rece și să găsești soluția cea mai bună pentru acel moment. Au facut-o și alții. Creierul omenesc chiar funcționează, nu e doar pe post de suport de șapcă. Dacă visezi la afaceri și averi, pune-ți visele deoparte și începe să analizezi oamenii de succes. Dacă ai spirit artistic, pune mâna și crează, comparându-te mereu cu cei mai buni. Totul depinde de tine, absolut tot. Asta, nu înseamnă că îți vor iesi toate așa cum trebuie, întotdeauna. Rezultatele remarcabile vin în timp, cu mult exercițiu. Cu cât înveți mai repede, te dedici mai mult și ai pilde bune de urmat, cu atât îți va fi mai ușor. Există și reversul medaliei, însă. Pilda mea, mai ales în această perioadă, fără să par nu-știu-cum, este povestea lui Isus Hristos. A ajutat bolnavii, a dat hrană sufletească celor săraci cu duhul, a splălat picioarele ucenicilor săi, în semn de maximă smerenie... și l-au răstignit pe cruce. Dacă oamenii au fost în stare să-i facă asta tocmai Lui, nu este acest exemplu cea mai bună pildă? Acum, cei mai cinici poate își spun “da, păi dacă ești bun, ești prost”. Eu spun ca poți să fi bun cu cei care merită, fără să te sacrifici inutil. Poți ajuta, fără să te înfometezi, poți deschide minți chiar și fără să vrei. Totul ține de a fi un om care, în interiorul său, dorește binele semenilor săi, nu răul. Există foarte multe exemple în acest sens. Trebuie doar să vrem să le vedem. Ele nu sunt tot timpul “la vedere”. Un Paște Fericit vă doresc!

Octavian Cosma redactor-șef

Tel: 0743 33 58 66

Tel: 0241 75 64 54

Căutăm colaboratori - grafician/DTP

!

Cunoştinţe, cel puţin medii, de Adobe Photoshop, Illustrator sau Corel Draw; pasionat de creaţie.

- agenţi de vânzări Prezentabili, conştiincioşi, cu dorinţa de a învăţa si de a face parte dintr-o echipă puternică. Experienţa în domeniu nu este neapărat necesară, dar reprezintă un avantaj.

- agenţi distribuţie Prezentabili, sociabili, de încredere. E-mail CV cu foto la adresa:

cv@revistariviera.ro Revista litoralului, RiViERA este o publicaţie a S.C. Emerald Val S.R.L.

Mangalia, Str. Brizei Nr. 2, 905500, Jud Constanta Tel/Fax: (+4) 0341 108 047, Tel: (+4) 0743 082 318 www.revistariviera.ro ISSN 2066-5512

Nici un material din revistă nu poate fi preluat, sau reprodus parţial, fără acordul scris, explicit, al editorului. Toate materialele din revista au un caracter recreativ, informativ şi pot conţine inexactităţi.

co a fo r, co s m e t i c ă m a n i c h i u ră & p e d i c h i u ră

Închiriem avantajos posturi de lucru.

!

Condiţii excelente, într-un colectiv deosebit.

Fii frumoasă în stilul tău!

Plătești primești

2

coafaturi,

CADOU!

în fiecare zi de Luni

20% REDUCERE

la toate serviciile

Mangalia, Șos. Constanței Bl.C3, Tel: (+4) 0241 750 018, (+4) 0724 576 976


pg. 4

sofimad consultBIROU

noutăţi

Rățoi Sofia Sandra: 0722-528-154 Pascu Mădălina: 0756-039-161

Mangalia, Șos. Constanței nr. 16, parter (lângă agenția Free-land)

07 Apr

CAMPIONATUL LOCAL DE

KARAOKE PENTRU AMATORI

Iată că, minunatul Campionat Local de Karaoke se apropie, cu paşi repezi, de finală. Din cele 12 etape, au mai rămas doar 3, ceea ce înseamnă că “lupta” pentru premiile puse în joc este în toi. La urma urmei, nu vorbim despre premii nesemnificative. Vacanţa în Antalya, cea pe Valea Prahovei sau voucherul de 1500 lei nu pot fi ignorate. Minunaţii sponsori sunt: Agenţia de turism Pasa Internaţional, Pepsi, Ursus, Agroest, Simpa Trans, Şcoala de şoferi CLEDD, Magic Car-Wash, Petshop Jolly şi I&M Polux. Aşadar, în următoarele 3 zile de joi, de la 20:30, veniţi să vă susţineţi favoriţii. Chiar dacă nu vă iau cu ei în excursie, măcar de-un suvenir tot face. Clasamentul îl găsiţi pe Facebook: Christpher Pub & Restaurant.

Expoziţie de icoane Robert şi Ana-Maria Perko

10 Apr

Când am aflat vestea că va urma o astfel de expoziţie “în familie”, ştiam că va fi ceva deosebit. Dacă majoritatea celor care îl cunosc, s-ar fi aşteptat mai degraba la un vernisaj de nuduri, având în vedere excentricitatea artistului, creativitatea sa a facut, prin acest vernisaj în doi, o afirmaţie foarte limpede: nu există limite în artă. De aceeaşi părere au fost şi oaspeţii la eveniment, evident atinşi de spiritul liber al artistului care, într-un sens oarecum biblic, i-a dăruit soţiei coasta sa artistică pentru a se putea renaşte într-un artist amator, dar foarte iscusit. Salutăm prezenţa, la acest vernisaj local, a domnului prefect Claudiu-Iorga Palaz.

Program zilnic: 8:00 - 20:00

Calitate şi rapiditate la cel mai bun preţ

CONSULTANTA ,

înființări societăți S.R.L., P.F.A., Î.I., Î. F. tehnoredactări acte certificate constatatoare obținere informații de la O.R.C. depunere bilanțuri la O.R.C. rezervări denumiri societate

Emilia Dabu - Însemn divin Un nou volum de poezii

Cu toate că este “vioara întâi” atunci când vine vorba de evenimente culturale, chiar organizând mare parte dintre ele, alături de Clubul Artelor Solteris şi nu numai, Emilia Dabu a reuşit să îşi mai facă timp şi pentru ceea ce a făcut-o cunoscută în peisajul cultural al Dobrogei, poezia. Lansarea, găzduită de Cercul Militar Mangalia, a fost un mic “maraton de poezie” cu recitări din volumul autoarei, dar şi creaţii proprii ale unora dintre invitaţi. Au recitat copiii de la Teatrul Magic pentru Copii şi Tineret, alături de invitaţi din partea Primăriei Mangalia, Consiliului Judeţean Constanţa, Uniunii Scriitorilor (filiala Dobrogea), lector universitar prof. Amelia Stănescu şi mai mulţi membri ai Clubului Artelor Solteris, întotdeauna alături de doamna Dabu. Volumul “Însemn divin” este a unsprezecea carte publicată şi al nouălea volum de poezii marca Emilia Dabu. Multă putere divină!

Crazy Salsa Fest - 2011

29 Aprilie - 1 Mai, Hotel Paradiso Mangalia

Tot în aceeaşi perioadă ca anul trecut, dar la a doua ediţie, acest festival internaţional de salsa aduce la Mangalia o mulţime de artişti şi trupe de dans din România, Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Spania, Turcia şi Belgia. Se anunţă trei zile şi nopţi fierbinţi, ca zilele de vară din America de Sud. Organizatorii au pregătit cursuri de iniţiere în acest frumos şi senzual stil de dans, spectacole şi petreceri incendiare, alături de prezentări de modă, concurs de miss şi o mulţime de concursuri tematice, atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii. Dintre capetele de afiş, care şi-au anunţat prezenţa la această ediţie, îi amintim pe celebrul Wilmark (Academia de Baile Bucureşti), Ştefan Chiper, Captain’s, Los Marineros, Los Pambos şi trupa locală Salsa For You. Ne vedem la Paradiso!

1/4 pagina orizontal SPĂLĂTORIA TA PREFERATĂ Mangalia, B-dul Callatis 20.25 x 7 cmTel: 0755.32.00.00, 0724.35.00.00


pg. 5

Electro Total

noutăţi

Caligrafii plastice

Materiale pentru instalații electrice, corpuri de iluminat, conductori și cabluri, surse de iluminat și accesorii

La noi,

găsiți tot ce ține de iluminat

Expoziţie colectivă

Mangalia, Str. General Vârtejanu nr. 7A

Biserica “Adormirea Maicii Steilman Domnul ui”

D&G Instal Sanitar

D&G Instal Sanitar

Str. Oituz

CENTRU

Str. General Vârtejanu

St r.

Po r

tu

ab Str. Matei Basar

ALBEȘTI

Tel/Fax: 0241-754-002; M: 0749-997-431, 0749-997-429; electrototal@clicknet.ro

Str. Oituz

lu

i

Materiale pentru instalaţii sanitare Ţevi (cupru, PVC, PP, PPR) Accesorii sanitare Calitatea contează!

Mangalia, Str. General Vârtejanu nr. 9 Tel/Fax: 0241 740 052; Mobil: 0749 997 436; instalsanitar@clicknet.ro

PROMOŢIE

CENTRU

1.93T.V4.A. inclus

Str. General Vârtejanu

D&G Instal Str. Oituz

ar de la do Lei

Electro Total

Biserica “Adormirea Maicii Steilman Domnul ui”

St r.

Sanitar

Po r

tu

lu

i

ab Str. Matei Basar

ALBEȘTI

CENTRALE ELECTRICE Str. Oituz

Fără discuție, cel mai frumos vernisaj la care am participat, la Mangalia, a fost pe 27 Martie, la Complexul Cultural Sportiv Alutus. Toți cei opt artiști expozanți, studiază pictura la Atelierul de Pictură și Grafică al neobositului Karl Robert Perko, maestru al picturii marine și unul dintre artiștii cei mai proeminenți ai Mangaliei. Experiența a fost unică, mai ales că, individual, parte din ucenicii lui K.R. Perko au arătat de ce sunt în stare din punct de vedere artistic. Cu ocazia aceasta însă, s-a putut remarca cel mai bine diversitatea în exprimare și personalitatea fiecăruia dintre ei, superba locație fiind împânzită de lucrări, din toată perioada de pregătire a micilor artiști. Au expus: Leonard Lucaș (cls. VI, Lic. Teoretic - Negru Vodă), Carmec Monac (cls. III, Lic. Callatis), Ana-Maria Bălăucă (cls. IV, Șc. Gala Galaction), Cristina Graure (cls. VIII, Șc. Gala Galaction), Iulian Liță (cls. VI, Lic. Callatis), Alexandru Țiplea (cls. VI, Șc. Gen. 3), Diana Nițulescu și Ionuț Țugui (cls. XI, Colegiul Economic). Ideea acestei expoziții cu lucrările elevilor sai, l-a motivat pe maestrul Perko să invite foarte multă lume care apreciază arta și cultura în general. În deschidere, au vorbit președintele Complexului Alutus, domnul Richat Membulat, președinta Clubului Artelor Solteris, poeta Emilia Dabu, consilierul municipal dr. Viorel Oleniuc, prof. Ionel Dumitrescu dar și primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, sosit împreuna cu soția și consilierul local Maganu Bogdan. Dacă maestrul este creditat cu inițiativa, expozanții au fost cei care au primit cele mai multe aplauze, în ciuda emoțiilor pe care le-au avut. Lucrările lor, au arătat tuturor că își iau ucenicia foarte serios, cu toate că își doresc destine diferite, unii în design vestimentar, de interior, sau tehnic, iar alții în pictura și grafică clasică și neoclasică, la fel ca maestrul Perko. Seara s-a încheiat, cum nu se putea mai bine, cu un recital de pian impresionant, în interpretarea lui Adrian Niculescu, elev în clasa a X-a, al Liceului Callatis, sub îndrumarea doamnei profesor Matenciuc. Iată că, încet-încet, se conturează, din ce în ce mai bine, “misiunea” dezvăluită de dragul nostru prieten K.R. Perko, aceea de a crea un nucleu serios de artă cu tineretul Mangaliei. Bravo! mai multe fotografii: www.revistariviera.ro


pg. 6

5.000 de pliante A4 de la doar 950 lei Banner 12x4cm

prin magazine

(grafică şi TVA incluse, livrate la sediu)

Tel: 074 308 2318

Set ceşti de cafea 35,00 lei

l?

u Ce aduce iepuraș

Magazinul Casa Claus

Mangalia, Str. Ştefan cel Mare 13 (vizavi de Birou Notar Public Chivu)

ebuie vreun Știm că nu tr mpletăm e să ne co motiv anum mai luăm noutăți, sau să garderoba cu fie. ru casă. Bani să câte ceva pent rioada pe în Totuși, tenit ân m pă îm a Paști, sSărbătorilor de am luat înnoi. Așadar, tradiția de a ne angalia M azinele din la rând mag în caz ii, st ge si câteva su pentru a vă gă nă de idei. că sunteți în pa

Bluză/rochiţă MEXTON 189,00 lei

Set ustensile bucătărie de la 25,00 lei Preş intrare de la 5,00 lei

Cămașă CĂTĂLIN BOTEZATU 239,00 lei

Magazinele Uz Casnic

Magazinul Iuby Boutique Mangalia, Str. Oituz (vizavi de Colegiul Economic)

Mangalia, Piaţa centrală şi Str. Rozelor

CHRISTOPHER

Trebuie să încerci cozonacii Amicii! rețetă tradițională, româneasc ă, din bătrâni

Paște Fer ic it! Mangalia, Str. Ștefan cel Mare, nr. 24 w w w.patiseriaamicii.ro

descoperă tot meniul, acasă sau la serviciu


w w w . p e r fe c t pentrumine.ro

Cârcotaşul de serviciu Mai respectă cineva, ceva?

Rochie de seară din mătase 239,00 lei Magazinul / Casa de modă Natural Mod Mangalia, Str. Ştefan cel Mare 3 (lângă Banca ING)

Pantofi bărbăteşti MARCO SANTINI 261,00 lei Pantofi damă Luvable Lux 200,00 lei Magazinele Elima Com

Mangalia, centru (lângă librărie) şi Str. Ştefan cel Mare 1

În ultima vreme, am tot dezbatut subiectul ăsta cu mai mulți amici și mi s-au confirmat câteva teorii interesante. În primul rând, noi nu prea mai avem proprietatea termenilor. Folosim cuvintele așa, aiurea, după cum ne vin, fără să mai dăm mare importanță la ce înseamnă cu adevărat. Teoretic, respectul este o atitudine, un sentiment de stimă, de considerație, de prețuire deosebită față de cineva sau ceva. Practic, însă, respectăm unii dintre cei mai dubioși oameni câteodată: afaceriști lipsiți de scupule, politicieni și funcționari corupți, infractori, etc. „Bravo lui, că s-a ridicat”. Chiar nu contează cum s-a ridicat? Suntem într-atât de spălați pe creier, încât să nu vedem decât ce ne place, ignorând toate detaliile? După mine, genul ăsta de respect, bazat doar pe bani și putere, e ieftin. Oamenii trebuie respectați după fapte, după realizările lor, dar ce spunem despre noi, atunci când ne luăm drept model carii ale societății? S-ar putea ca asta să fie problema, în cazul acesta: nu ştim să ne alegem modelele. Ne lăsăm furaţi de aparenţe, mai ceva ca nişte copii în faţa televizorului. De fapt, de aici pleacă tot, de la copii. Toţi, suntem un rezultat al copilăriilor noastre, al educaţiei primite şi al experienţelor acumulate. Şi? Ce facem cu copiii? Nu e în regulă să-i învăţăm reţeta succesului fără a te uita peste cine calci, în loc să-i învăţăm să se descurce pe puteri proprii, dar respectând oamenii din jur. Nu-i în regulă, când ne comportăm de parcă suntem singuri pe planetă şi nouă ni se cuvine tot. Copiii vor avea aceeaşi atitudine, vor deveni şi mai fiţoşi, şi mai tupeişti, iar dacă îi va disciplina altcineva, evident că vom avea impresia că nu au avut dreptul să o facă. Dar, dacă nu o facem noi, fiecare cu ai lui, este cineva obligat să le suporte lipsa de respect? de Mişu Tocaru

Un restaurant pentru care merită drumul E A VECH M U A V LIMAN 2 MAI MANGALIA

Program: Luni - Joi 1000 - 2400 V, S şi D până la ultimul client

Muzică LIVE în week-end

1/4 pagina orizontal 20.25 x 7 cm

Organizăm evenimente Limanu, Str. Morii 10 Rezervări: 0241-854-999, 0721-820-122


pg. 8

2 MAI

de-ale noastre

CENTRU

Campionii României

PIE SE AU TO IMPORT

CONSTANȚA

Triada Co Ltd

Matei Basarab 2, Bl. T1

0747-338-301 Promptitudine, calitate și prețul corect 0723-621-457

Campioni și viitori campioni (de la st. la dr.): Costache Liviu (Şc. nr. 3), Pârvulescu Mădălin (Col. Economic), Pintilie Cristina (Şc. nr. 2), Macovei Denisa (Lic. Callatis), Ţabără George (Şc. nr. 3), Martac Loredana (G.S.I. Ion Bănescu), Ana Andreea (Şc. nr. 2), Popa Nicoleta (G.S.I. Ion Bănescu), Luca Ion (Lic. Callatis), Oancea Marian (antrenor).

Echipa de lupte a Mangaliei

Atunci când ne gândim la sport, ne fuge mintea, fără să vrem, la fotbal, fiind cel mai bine mediatizat sport, dintre toate. La Mangalia însă, performațele cele mai mari din ultima vreme, au fost obținute de echipa de lupte antrenată de Marian Oancea la G.S.I. Ion Bănescu. El însuși medaliat cu aur, de patru ori, la competiții naționale, în cariera sa de 15 ani ca luptător, pare să fi găsit rețeta perfectă pentru performanțe deosebite. Rezultatele obținute în ultimii ani, de tinerii pe care îi antrenează, au depășit rezultatele multor cluburi sportive din țară, chiar și al unora cu mult mai mulți antrenori. Anul trecut, patru dintre luptătorii antrenați de Marian Oancea au reușit să obțină titluri naționale: Macovei Denisa (2 medalii de aur la campionatul național, locul 7 la cel european şi speranţa clubului pentru o medalie de aur la mondiale), Costache Liviu, Pârvulescu Mădălin și Popa Nicoleta (medalii de aur - Lupte Copii). Anul acesta, toată echipa care s-a înscris la competiţia de zonă, cea care duce către finală, s-a calificat. Este vorba despre cei patru campioni en-titre și încă doi viitori campioni (sperăm), anume Martac Loredana Boboc Camelia și Braha Silviu. Sportivii calificați, sunt toți la Director - G.S.I. Ion Bănescu grupa de vârstă 14-16 ani dar la grupe diferite de greutate. Toți, se antrenează acum foarte “Când copiii nu fac sport, intens, pentru finala din mai de la Sfântu le este foarte uşor să se Gheorghe, acolo unde doresc să continue apuce de altceva. Aici, au tradiția, deja de temut, a luptătorilor noștri. spaţiu, condiţii, au tot ce Performanțele, nu au venit „peste le trebuie. Facem tot ce noapte”. Ele, sunt rezultatul multor ani de aneste posibil să le creem trenamente și eforturi, atât din partea copiilor, condiţii cât mai bune. a antrenorului, cât și a conducerii G.S.I. Ion Totul, este să îşi dorească Bănescu, prin d-na director Camelia Boboc. să facă sport. Anul viitor Prin dumneaei și cu ajutorul președintelui avem, în planul de Clubului Sportiv Mangalia, Ionel Luca, se şcolarizare, o clasă cu pare că sportivii au găsit toată înțelegerea și profil sportiv. Ne dorim o susținerea pentru performanță. Numai dacă viaţă cât mai sănătoasă ne gândim la deplasările pentru campionate pentru copiii noştri”

dar și pentru luptele amicale, menite să le dezvolte experiența competițională, ne putem da ușor seama că este nevoie de Luca Ionel eforturi deosebite de organizare Președinte dar și de finanțare. Datorită acestor CS Mangalia oameni deosebiți și acestor copii extraordinari, putem să spunem, “Campionii se nasc, nu fără rușine, că echipa de lupte a se cresc. Selecţia şi antreMangaliei devine, din ce în ce mai namentele trebuie să fie mult, un “brand” al orașului, unul de cea mai bună calitate. care ne face cu adevărat mândrie. Nimic nu se poate realiza Mult succes la naţionalele fără dedicaţie şi multă din mai de la Sf. Gheorghe! muncă, din partea tuturor.”

love is strong 1/4 pagina orizontal 20.25 x 7 cm

STRONG

STEEL BROTHERS

Mangalia, B-dul Callatis, Bl. MG17, Ap. 29 Tel/Fax: 0241 740 110, strong_steel_brothers@yahoo.com


rulouri exterioare - perdele - draperii - galerii RULOURI EXTERIOARE de la doar

2 70 (fără €/m TVA)

Noi măsurăm, noi montăm

PERDELE & DRAPERII Cusut şi montaj gratuit

www.vertiroll.ro Terapie prin relaxare

Un nou concept al Sanatoriului Balnear Mangalia Primăvara aceasta, aduce multe noutăți la Sanatoriul Balnear Mangalia. Echipa managerială de aici, împreună cu întregul aparat medical, a reușit să implementeze un proiect ambițios de diversificare a serviciilor oferite, incluzând un pachet întreg din sfera SPA-Welness. Acest proiect, are ca scop lansarea unui nou concept de turism complementar, cu trei componente: medicală, balneară și educațională, după cum a detaliat managerul instituției, doamna dr. Laura Condur, la inaugurarea de joi, 7 aprilie. Ziua inaugurării, s-a dorit să coincidă cu Ziua Internațională a Sănătății, pentru a evidenția dorința conducerii sanatoriului, de a fi în pas cu vremurile și de a concura, poate chiar și depăși centrele SPA de pe litoral. Având în vedere pregătirea de specialitate pe care o are personalul sanatoriului dar și școlarizarea suplimentară pe care o va face, se preconizează o creștere a

Mangalia, Șos. Constanței, Bl C1 (lângă Primărie) Tel: 0743-336-574, 0743-336-563

numărului de pacienți, atât din țară, cât și de peste hotare. La inaugurare, au fost prezente foarte multe personalități locale precum ing. Zanfir Iorguș (deputat colegiul 5), ing. Vasile Iorga (vicepreședinte DMHI), dr. Viorel Oleniuc (consilier municipal și fost manager al unității), domnul Sorin Andrei (viceprimarul Mangaliei), dr. Dina Constantin (director al Direcției Sanitare și președintele Consiliului de Administrație al sanatoriului) alături de mulți alți invitați. În plus față de modernizările tehnice necesare acestui proiect, primul de felul său din țară, s-a inaugurat și un mic centru cultural, în recepția hotelului, pentru a oferi condițiile optime unei vacanțe de relaxare, tuturor turiștilor care se vor recreea aici.


pg. 10

tentaţii auto

Şcoala de şoferi

sponsorizată de:

Tel: 0747-338-331, 0723-594-423, 0241-751-444 www.cledd.ro office@cledd.ro

Păstrează-ți permisul Suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul se suspendă, pe temen limitat, în funcție de gravitatea situației (30, 60 sau 90 de zile). Iată cauzele, cele mai des întâlnite, care duc la suspendare:

Noul AUDI A8 4.2 Renumită ca marcă de lux, Audi își continuă tradiția cu noua versiune A8, disponibilă de anul acesta. Noua generație pare să fie lucrată manual, nicidecum în serie, dacă ne ghidăm după interiorul rafinat, finisat la perfecțiune și confortul luxuriant al habitaclului. Totuși, nu este, nici pe departe, o mașina leneșă. Motorizarea standard, nu este deloc banală (V8, 4.2 FSI, 372cp – 273kw) ea fiind complementată de o cutie tiptronic în 8 viteze. Cuplul maxim este de 445 Nm la o turație de 3,500 rpm iar accelerarea de la zero la 100km/h se face în doar 5.7 secunde. Evident, în condiții de testare, dar totuși impresionant. Caroseria este îmbunătățită, nu doar ca design, dar și ca rezistență, prin noul material compozit folosit. Acest nou aliaj de aluminiu a redus greutatea totală cu 6,5 kg, dar nu trebuie să vă îngrijorați de rigiditate. Tehnologia de suspensie pe aer este foarte versatilă, permițând coborârea mașinii la doar 25mm de sol şi o foarte bună “colaborare” cu amortizoarele, pentru o flexibilitate maximă. Dintre facilitățile acestui bolid, trebuie menționat sistemul

de navigare MMI plus (opțional) operabil prin touch-pad. Sistemul include, printre altele, un procesor grafic puternic care permite afișajul 3D și o lungă serie de elemente hi-fi pentru cei 1,400W care inundă cele 19 boxe, încastrate în aluminiu. Divertismenul nu lipsește nici din spate, tetierele scaunelor incluzând ecrane cu înclinația ajustabilă, de 26cm diagonală, cu propria unitate DVD, hard disk de 20 GB şi două sloturi de memorie externă. Una peste alta, dacă sunteţi în căutare de o maşină de lux, cu o sportivitate exemplară, trebuie să vă verificaţi conturile. Obrazul subţire, cu cheltuială se ţine. Preţul de plecare este de circa 80.000 Euro.

- neacordarea priorității la trecerile de pietoni; - trecerea pe culoarea roșie a semaforului; - nerespectarea regulilor de depășire; - neacordarea priorității pentru ambulanțe, poliție etc. - conducerea sub influența băuturilor alcoolice; - depășirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime. Actualmente, există în Parlament o lege pentru agresivitatea la volan, urmând ca și aceasta să fie sancționată cu suspendarea permisului.

CONTINUĂM PROMOŢIA Școala TA de șoferi: Experiență de peste 10 ani Parc de 25 autovehicule Locul 1 - 2009: Topul afacerilor România Locul 1 - 2009: Domeniul învățământ, conducere și instructaj

1/4 pagina orizontal 20.25 x 7 cm

cursuri de conducere cu

CITROEN C1 Promoţie limitată. Preţ întreg 1100 Ron. Detalii la sediu

Str. Muncitorului, Nr.3, Bl. M3 (în spatele BCR)

Tel: 0241-751-444

doar 990 Lei

www.cledd.ro


ajută-ne să arătăm mai bine

ALEGE O SIGLĂ NOUĂ

piese auto & moto

MOTORS

MOTORS

MOTORS

sigla 2

sigla 1

sigla 3

Trimite-ne numărul siglei preferate, prin e-mail sau SMS (tarif normal) ;)

Mangalia,Str. Mihai Viteazu 51 Tel: (+4) 0755 151 878 (+4) 0755 151 876 (+4) 0755 151 881 E-mail: edymaxmotors@yahoo.com

www.edymax.ro

Totul, pentru o grădină de invidiat Sfaturi de la specialiştii Agroest

Primăvara, alături de multe flori şi pomi înfloriţi, mai aduce şi o serie de insecte şi animale dăunătoare pentru culturile din grădină, livezi dar şi pentru sănătatea noastră generală. Această perioadă a anului este ideală pentru dezinsecţie şi deratizare, la orice fel de grădină, casă, chiar şi apartament de bloc, dacă e nevoie. Pentru a primi recomandări de specialitate, am discutat cu ing. agronom Valentin Bazavan, la magazinul firmei Agroest din Mangalia. Dacă deratizarea se face mai mult la avertizare, atunci când apar problemele cu şoareci, şobolani etc, dezinsecţia se face mai întâi preventiv şi apoi curativ, dacă mai este nevoie. Dezinsecţia este esenţială pentru toate locuinţele, grădinile şi localurile publice (restaurante, terase, pensiuni, hoteluri). Ideal, ar fi ca toată lumea să o facă, pentru că are alt efect decât atunci când o face doar unul dintre vecini, iar restul nu. La dezinsecţie, există două probleme mari, care se tratează cu metode diferite: gândacii şi insectele zburătoare. Gândacii, se tratează cu substanţe pe baza de fipronil (aceeaşi substanţa care se foloseşte pentru deparazitarea câinilor şi pisicilor). Substanţa vine sub formă de filole, se prepară cu apă şi se stropeşte acolo pe unde apar gândacii (colţuri de bucătării, ţevi, beciuri, locuri întunecoase, umede, în apropiere de scurgeri de canalizare etc). În general, cand se face dezinsecţia pentru gândaci, se face şi cea pentru insectele zburătoare, cu o substanţă diferită. Este foarte importantă recomandarea specialiştilor, pentru a alege substanţe care chiar îşi fac treaba, pentru a nu munci inutil. La Agroest, se promovează foarte mult produsele Româneşti, cele mai recomandate fiind cele de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare de Biostimulatori BIOS (Cluj). Tot în categoria tratamentelor de primăvară se încadrează şi stropitul pomilor fructiferi, pentru a evita viermii din fructe şi căderea prematură a acestora. Tratamentul, este similar pentru toate tipurile de pomi (măr, păr, cireş, prun etc.) şi se efectuează în doupă etape. Prima stropire, se face atunci când pomul este inflorit cca. 15-20%, cu un insecticid şi un

acaricid. A doua etapă, are loc atunci când pomii sunt aproape 100% înfloriţi dar, de data aceasta, se stropeşte doar cu un singur tip de insecticid, care nu afectează fauna benefică (albine, bondari etc). Cei care îşi doresc o peluză de invidiat, cu un gazon sănătos, sunt sfătuţi să îi dea o maximă importanţă de la bun început, pentru că modul în care este înfiinţată peluza şi primii trei ani de întreţinere sunt factori esenţiali. Totul este important: modul de semănare, calitatea seminţelor, frecvenţa irigării, tunderea gazonului şi îngrăşămintele folosite. Pentru că acest domeniu este unul totuşi foarte vast, Agroest oferă consultanţă de specialitate zilnic, chiar în magazin, iar sâmbăta organizează discuţii deschise, pe teme variate, de sezon, cu Aurel Bazavan, inginer horticol cu o experienţă de peste 30 de ani în agricultură.

Voucher AGROEST

Veniţi cu această revistă şi la fiecare achiziţie în valoare de 30 lei, primiţi GRATUIT un pachet cu seminţe de flori. Magazin: Mangalia, Gara CFR (lângă farmacia non-stop) Tel: 0747 339 731, 0733 193 163


Luna aceasta, în bonuri valorice:

reduceri ş i p r o m o ţ i i OBIECTE DE

UZ CASNIC

Articole practice şi utile Preţuri foarte convenabile

10lei0

prod

emn

din 1991

executăm orice tip de

mobilă la comandă un nou magazin

Mangalia, piaţa centrală Tel: 0721-248-833

Bonul valoric poate fi folosit pentru orice comandă, cu valoare totală mai mare de 1.000 Ron

E dreptul tau sa stralucesti!

U!

Mangalia, Str. Rozelor (vizavi de sediul ENEL)

uși, ferestre, scări, orice tip de mobilier Mangalia, Str. G-ral Vârtejanu 7B Comenzi la: 0241 755 320, 0751 267 341

NO

Arrogance Salon Str. Vasile Pârvan nr. 13 (de la blocul cu harta, spre mare) Programări: 0752 037 416, 0731 538 416

Mangalia, Str. Oituz (vizavi de Colegiul Economic)

www.iuby.eu

COAFOR - FRIZERIE - COSMETICĂ MANICHIURĂ - PEDICHIURĂ - MASAJ

chiar în centru, pe colţul opus Primăriei

PRODUSE FĂRĂ CONSERVANȚI DIN LABORATORUL PROPRIU: Creme față (orice ten)ȘampoaneDemachiante Creme de masajCreme anticelulitice/antivergeturi

S.C.

10

5 lei

Bonul valoric este valabil pentru produsele proprii, la cumpăraturi cu valoare mai mare de 50 Ron

M e t a P l a s t S.R.L.

lei

1l0ei 0

Bonul valoric este valabil doar pentru clienţii noi şi poate fi folosit pentru orice servicii, cu valoare mai mare de 50 lei.

RULOURI EXTERIOARE UŞI DE GARAJ TÂMPLĂRIE PVC

Mangalia, Str. Portului 19 (variantă) Tel/Fax: 0241-740-271, Tel: 0749-550-350, 0723-663-468

PREŢURI EXTRAORDINARE

Bonul valoric poate fi folosit pentru orice comandă, cu valoare totală mai mare de 1.000 Ron


315 lei

- GRATUIT

Pentru a evita orice fel de neînțelegeri, vă recomandăm să confirmați toate detaliile ofertei cu firma în cauză, înainte de achiziție. Responsabilitatea privind fiecare ofertă, aparține societății comerciale respective. DOAR cupoanele din varianta tipărită a revistei sunt valabile, NU și cele din ediția online. Reducerile, sau bonurile valorice din oferte nu se cumulează.

Sărbătorește Românește

organizăm mese festive și evenimente

MANGALIA

RESIDENCE

Str. Pictor Tonița (între Str. Rozelor și Șos. Constanței) Relații la telefoanele: 0241.757.599; 0755.151.085

www.bonjour-residence.ro

PROFITĂ DE “PRIMA CASĂ” -------OFERIM CREDITARE PARȚIALĂ -------ÎNCHIRIERI de la 150€/lună de la doar

890 €/m2

636 €/m2 Str. Vasile Pârvan, nr. 12 A Rezervări: 0241-752-126, 0744-682-383

FLORĂRIA BIK

Mangalia, Șos. C-ței vizavi Primărie Tel: 0752 144 322

ULTRACENTRAL

* parcări subterane * lifturi ultramoderne

Eleganță și confort la malul mării

19.990 € CONDIȚII GARSONIERĂ 48 m de la 42.720€ 29.990 € DE LUX LA PREȚURI 2 CAMERE 75 m de la 66.750€ 49.990 € FOARTE 3 CAMERE 110 m de la 97.900€ 69.990 € MICI ! Toate prețurile includ T.V.A. 5% (programul “Prima casă”) GARSONIERĂ

Aranjamente florale pentru orice ocazie (cununie, botez, aniversare) Executăm comenzi la domiciliu Reduceri pentru clienți fideli 2009

în curând,

GHIDUL LITORALULUI 2011-2012

2010

24 m2 de la 21.822€ 2

2

2

ă erv rez ațiu sp imp t din

înscrierile încep din luna Mai

Acum, și în Mangalia Magazin de prezentare, Str. Oituz 00 Tel:0241 000 000 www.mobiladalin.ro

,

Coloreaza-ti , viata ,

Str. Oituz

Școala Nr. 2

Str. Mihai Viteazu

Bonul valoric poate fi folosit pentru orice comandă, cu valoare totală mai mare de 1.000 Ron, până la 31.05.11

Vila Fonzi

Str. Libe rt

ăţii

1l0ei 0


pg. 14

reţete mmm...

Bucătărie tradiţională Românească Str. Vasile Pârvan, nr. 12 A Rezervări: 0241-752-126, 0744-682-383

hihi :))

Colțul vesel Nevastă instant Un bărbat abordează o femeie foarte frumoasă, într-un hipermarket: - Nu va supărați, mi-am pierdut soția prin magazin. V-ar deranja dacă am sta de vorbă pentru câteva minute ? - De ce ? - Pentru că, de fiecare dată când vorbesc cu o femeie frumoasă, soția mea apare de nicăieri.

Salata de penne ”Primavera” E aprilie și corpul nostru urlă la detectarea grăsimilor din carne, prăjelilor și a mâncărurilor grele spunând parcă „m-am săturat mon cher, m-am săturat!”. Ficatul și papila gustativă, sunt ca doi simpatici bețivi, dar beți de mâncare iernatică și atunci, dacă te gândești să le faci pe plac corpului și organelor cârcotașe, dar nu prea știi ce ar putea să le satisfacă poftele de INGREDIENTE (per porție) lejeritate gastronomică, - 100 g penne Rigatte îți vin eu în ajutor cu - 50 g ardei kapia copți, în oțet această salată. Nu este - o roșie medie nepărat foarte lejeră, - 50 g ciuperci proaspete dar nici grea, încât să-ți - 50 g salam tip Sibiu întristeze ficatul și - 75 g salam mortadella fierea, o mâncare de - ½ ardei gras mic tranziție, ca de - 20 g parmezan ras primavară. - 30 g măsline verzi rondele - 2 căței de usturoi Mod de preparare: - 20 g sos pesto Pentru început, se - 40 g brânză gorgonzolla pun penele la fiert în - 10 ml oțet balsamic alb învechit de Modena apă, cu o lingură de 20 ml oțet de la ardeii copți sare, până ce devin al dente. Pe durata - 50 ml ulei măsline extravirgin fierberii pastelor, uleiul - 1 vârf sare, 1 vârf piper de măsline se pune la încălzit, împreună cu usturoiul tăiat felii subțiri. Se lasă pe foc atât cât uleiul să devină cald (nu fierbinte) și să capete aroma usturoiului. Tot pe durata fierberii pastelor, ciupercile proaspete se taie în secțiuni verticale, nu foarte subțiri și se pun la copt într-o tigaie de teflon, fără ulei sau apă. Se sărează și se lasă la copt, timp de 5 minute. Apoi, se lasă la răcit. Într-un bol mai mare (ce permite amestecarea ingredientelor), se pun ardeii copți tăiați julienne, ciupercile călite, reci, ardeiul gras tăiat fin julienne, roșia fără semințe, tăiată în cubulețe mici, rondelele de măsline verzi, penele fierte și răcite, sosul pesto, oțetul balsamic, oțetul de la ardeii copți, uleiul cu aroma de usturoi, sare, piper. Toate acestea, se vor amesteca gentil, încât să se întrepătrundă aromele, dar să nu se sfărâme ingredientele. În farfuria de servire, se așează un pat de felii de mortadella și salam, peste care se pune salata. Peste salată, se va presăra parmezanul ras și gorgonzola tăiată cubulețe. Corpul tău, nu o să fie chiar de balerină, dar măcar cei doi trufași prieteni - papila și ficatul - vor aclama la scenă deschisă savoarea și lejeritatea acestei salate. de Cristian Sora

Diferențe: bărbați și femei Care este diferența dintre o femeie și un bărbat? - Femeia are nevoie de un singur bărbat care să îi îndeplinească toate dorințele. - Bărbatul are nevoie de toate femeile să îi îndeplineasca singura dorință …

Loto Un tip dă năvală în apartament, dă ușa de perete și strigă: - Nevastăăăă, fă-ți urgent bagajele, am câștigat la loto! - Pentru mare, sau pentru munte? - Pentru ce vrei tu, dar să dispari cât mai repede.

Cuiul Vrei să ai casă la munte? Vrei cea mai tare mașină de pe piață? Vrei o vilă la mare? Vrei sa îți petreci vacanțele în Tenerife? Vrei o amanta de nota 10 ? Magazinul nostru îți oferă o gamă variată de cuie, în care să-ți pui pofta!

Omul din Neanderthal Omul din Neanderthal către femeia lui: - Te culci cu mine? - Nu! zise ea scurt. - De ce? - N-am chef! Omul ia o bâtă şi îi dă femeii una zdravănă în căpăţână. - Acum, te culci cu mine? - Nu! - De ce? - Mă doare capul.


PROGRAM

NON STOP

M a n g a l i a - G a r a C F R - Te l : 0 3 7 1 1 4 6 1 2 7

FARMACIE HOMEOPATIE PRODUSE NATURISTE DERMATO-COSMETICE

CONSTANลขA

Gara

centru


w w w . p e r fe c t pentrumine.ro

magazine online de la doar 500 Euro

site-uri de prezentare de la doar 250 Euro

Tarifele nu includ T.V.A.

Revista litoralului, RiViERA - An III / Nr. 15 / Aprilie - Mai 2011  

Editia Aprilie-Mai 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you