Page 80

LIFE

GADGET

Un smartphone fericit BIZ APPS cele mai bune aplica]ii pentru mobilitatea ta

Bump Transferul de fi[iere \ntre dispozitive mobile sau de pe smartphone pe laptop presupune proceduri complicate. Cu Bump, e suficient s` lovi]i u[or cele dou` smartphone-uri \ntre care vre]i s` face]i transferul. |n cazul laptopului, o simpl` atingere energic` a tastaturii face treaba.

Where Is My Car

Dup` ce s-a c`lit pe segmentul tabletelor Android, produc`torul local Evolio a decis s` fac` pasul spre zona de smartphone. Rezultatul este Evolio Happy GO, un dual SIM cu procesor quad-core. DE GABRIEL BÂRLIG~

M

izând pe faptul c` brandurile

române[ti din zona de dispozitive mobile câ[tig` teren \n preferin]ele utilizatorilor autohtoni, Evolio a decis s` ofere un smartphone peste medie ca performan]e tehnice, dar la un pre] adaptat pie]ei locale. A[a a ap`rut Happy GO, construit pe platforma hardware Mediatek 6589 [i dotat cu procesor quad-core de 1,2 GHz [i accelerator grafic PowerVR. Camera principal` are 8 megapixeli, având posibilitatea de a face foarte rapid fotografii la o calitate peste medie. Ecranul HD de 4.5 inch are o rezolu]ie 1280 x 720p, dar [i cea mai mare densitate de pixeli per inch a unui telefon românesc (326 PPI), oferind o claritate deosebit` imaginilor vizualizate. Smartphone-ul cânt`re[te aproximativ 115 grame, are dimensiuni de 131,5 x 69 x 8,9 mm, dispunând de o gam` variat` de carcase [i huse de protec]ie.

78

Biz

Terminalul este dotat cu sistemul de operare Android 4.2, având conectivitate Wi-Fi, 3G, Bluetooth, Micro USB. Memoria intern` este de 4GB, dar poate fi extins` cu MicroSD pân` la 32 GB. Singurul punct nevralgic pare a fi bateria de numai 1500 mAh. La capitolul aplica]ii preinstalate, poate cea mai important` este cea de naviga]ie, care include harta complet` a Europei (43 de ]`ri), ceea ce le permite utilizatorilor s` nu mai fie nevoi]i s` achizi]ioneze separat licen]e sau alte aplica]ii de profil. Software-ul de naviga]ie vine cu actualizare gratuit` \n primele 12 luni. Mai sunt preinstalate [i aplica]ii locale ca PresaOnline, plus acces gratuit o lun` la abonamentele video TV+Avantaj+Filmbox prin intermediul aplica]iei SeeNow. Evolio Happy Go este disponibil la 899 de lei. Biz

Nu ve]i mai uita niciodat` unde a]i parcat ma[ina. Aplica]ia folose[te sistemul GPS pentru a "marca" locul \n care parca]i [i la \ntoarcere v` va conduce direct c`tre aceasta. Pute]i pune un reminder [i ca s` nu uita]i s` pl`ti]i parcarea.

Wickr Cum este imposibil s` [tergi ceva de pe internet \n ziua de azi, era [i cazul s` apar` aplica]ii care s` v` protejeze mesajele – cum este Snapchat. Wickr promite \ns` protec]ie [i criptare sporit`. Mesajele dispar f`r` urme dup` o perioad` stabilit` de utilizator.

Flipboard Este un feed reader cunoscut de utilizatorii Android [i iOS, cu accent pe partea vizual`. V` pute]i abona la canalele dorite, salva articole pentru a le citi mai târziu sau r`sfoi virtual reviste. Momentan, aplica]ia e disponibil` doar pentru BlackBerry Z30.

Biz 255  

Au venit ca straini, dar s-au stabilit aici impreuna cu familiile. Au propriile afaceri si, cel mai important, iubesc Romania.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you