Page 1

26 De Comori La Nivelul 5 Numărul 1, 03.03.2009 Aproape este şi ziua mamelor Bancuri din toată lumea şi pe noastre, 8 martie!!! toate gusturile!!! Pagina 4 Pagina 5

A venit luna martisorului! Este deja luna martie! Încă o lună de cadouri şi de fericire deplină! Cum revista a apărut pe 3 martie redacţia nu a mai ajuns să vă dăruiască un mărţişor, aşa că noi am pus un mărţişor pe prima pagină!


Cuprins Pagina 3 - Ştiri extrem de noi

Pagina 5 - Pagini interesante

Pagina 9 - Paginile noastre

Imagine de pe copertă: “Şcoala Noastră” Căutat pe Google Images (www.google.com) V-A © 2009 Toate Drepturile Rezervate Clasei a Va A (www.revista-va.webs.com)


Stiri Cine este Carmen Sylva? Elisabeta de Wied - pe numele său complet Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied - (n. 29 decembrie 1843, Neuwied, Germania - d. 18 februarie 1916, Curtea de Argeş) este numele sub care a mai fost cunoscută Regina Elisabeta a României, întâia regină a României, soţia lui Carol I Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege român al dinastei Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poet, eseist, scriitor. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, ca patroană a artelor purta pseudonimul Carmen Sylva, iar ca fondatoare de instituţii caritabile a fost supranumită de oamenii din popor Mama răniţilor. Material realizat de Ioana Florescu

Proverbe “Nu mă gândesc la viitor. Va veni el oricum.” Albert Einstein

“Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită.” Albert Einstein


Pentru mamele noastre dragi... MAMA ,MEA Mama mea iubită, Azi e ziua potrivita, Sa-ti arat ca te iubesc Si din suflet iţi doresc , Viata lunga ca-n povesti, Si mult sa mai trăieşti Si pe viitor, Iţi doresc un trai uşor. GHICI GHICITOAREA MEA! Ce am eu mai scump pe lume? Dar aceasta are un nume? Hai încearcă sa ghiceşti , Nu ai cum sa n-o iubeşti! Ghici ghicitoarea mea ! Nu ştiai că-i mama mea?

Ioana Florescu


Pagini Interesante

Siteuri Interesante www.bbc.co.uk www.howstuffworks.com www.wikipedia.com

Muzica Interesanta Lily Allen - The Fear Jordin Sparks - One Step At A Time Pink - Sober (Muzică preluată de pe Offic. UK Top 40)

Gluma Interesanta a Lunii O doamnă îl întreabă pe un copilaş destul de mic:Câţi ani ai, puişor? Pi. Poftim?!? Trei ani şi paisprezece luni; dumneata nu ştii algebră?! Material realizat de Bianca Blajovan şi Adriana Onc


Pagini Interesante

Imaginea Lunii

Cum am evoluat noi, oamenii: Maimuţă, Homo Sapiens, Killer, Obez, Porc

Imagine Căutată pe:


Pagini Interesante

Votarea Lunii Vote-Poll:

Cum credeţi că va fi semestrul 2? A: Bun B: Aşa şi aşa C: Rău


Pagini Interesante

Blogul Nostru!!! Noul Blog al nostru: (descărcare, Ĺ&#x;tiri etc.) www.revistava.webs.com


Paginile Noastre Academie =De la Crângul lui Heros Akademos din Atena antica, unde Platon (425-347 î.C) se întâlnea cu adeptii sai, expunându-si prelegerile. Africa = Romanii au denumit provincia din jurul Cartaginei (Tunisia) Africa, dupa numele tribului Afer (plural: Afri). Ulterior, denumirea s-a extins pentru întregul continent. Agape = Mese caritative de seara ale primilor crestini. Mesele erau organizate si finantate de crestinii instariti, simbolizând dragostea frateasca dintre oameni. In sec.1 d.C. au avut chiar caracterul unor mese comune, combinate cu serviciul euharistic. In sec.2 au devenit monopolul bisericii, iar cu incepere din sec.4 au fost eliminate din serviciul divin. Alger = Cuvânt derivat din l.araba (el dzezair = insule). Alhambra = Cetatea Rosie (l.araba). Amfitrion = Rege legendar al Tirynsului, fiul lui Alcaeus, sotul Alcmenei. In timp ce Amphytrion era plecat sa lupte cu Teleboenii, Zeus, împrumutându-i înfatisarea, s-a unit cu Alcmene. In aceiasi noapte s-a reîntors acasa si Amphytrion. Din dubla unire cu Zeus si cu sotul ei, Alcmene a nascut doi fii: Hercules si Iphicles. La rugamintea lui Zeus, Amphytrion a iertat infidelitatea Alcmenei. Având o fire blânda, generoasa si iertatoare, a devenit apoi simbol pentru gazda ospitaliera. Andalusia : in l.araba Al-Andalus = Tara Vandalilor . Apa Sâmbetei: dupa o veche credinta, Apa Sâmbetei era un râu care se varsa in Infern; legenda pretinde ca apa fierbea toata saptamâna si numai sâmbata se potolea, de unde i se trage si numele.

Sergiu Carban


Paginile Noastre

O nouă versiune de Yahoo! Messenger este disponibilă!

9.0.0.2124 O puteţi descărca pe www.yahoo.com secţiunea Messenger

Sfaturi de cumparaturi Rechizite Herlitz Fishbone: Din Hypermarketul Real (Calea Aradului, Calea Şagului) Din Iulius Mall (Diverta)


Paginile Noastre Sfaturi de televiziune

MTV HITS Recomandare Nothing But Hits Nothing But Hits features today's top-selling singles, the hottest new exclusives and the biggest chart acts of recent years.

Cartoon Network Recomandトビi Chop Socky Chooks Skunk Fu! Chowder Star Wars : Rトホboiul Clonelor


In numarul urmator Surprize, surprize Ĺ&#x;i surprize!

Numarul urmator in 03.04.2009 Nu uitati siteul nostru! www.revistava.webs.com

26 De Comori La Nivelul 5  
26 De Comori La Nivelul 5  

O Revista Super!