Page 1

Dia 24 dilluns:  MISSA DEL GALL, com l’any passat serà a les nou del vespre ( 9 del vespre). Us esperem a tots per celebrar-ho amb la màxima solemnitat. Queda suprimida la missa de les 8 del vespre. ▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫

Pels malalts i impossibilitats, per a tothom, us desitgem:

Unes bones festes de Nadal i un 2013 ple d’esperança! ▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫

I. L’ANY LITÚRGIC I EL DIUMENGE L’any litúrgic o també del Senyor, no coincideix amb l’any civil. L’any litúrgic comença el primer diumenge d’Advent i acaba amb la solemnitat de Crist Rei. El seu centre és la Pasqua, la festa principal, que cau el diumenge després del ple de la lluna iniciada el més de març i regula totes les festes movibles. Durant l’any litúrgic celebrem i actualitzem l’obra salvadora de Crist (SC 102). El fem present en la memòria successiva dels seus misteris o esdeveniments salvadors. Aquesta és la seva finalitat, a més a més d’unir els homes amb Déu i Déu amb els homes. Per dur a terme una obra tan gran, amb la qual Déu és perfectament glorificat i els homes se santifiquen, Crist és sempre present en la seva Església, sobretot en les accions litúrgiques (SC 7). Sense la seva presència la litúrgia no seria obra seva. De l’any litúrgic en destaca el diumenge, que litúrgicament comença amb la posta del sol en la tarda del dissabte. Per al calendari civil, només és dia de repòs. Per al calendari litúrgic el diumenge és el dia del Senyor. El dia de la comunitat cristiana. El dia de descans. P. Joan Colldecarrera, Recorda’t de santificar el dia del Senyor, Olot 2004 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

La Trenta-sisena, ven participacions de la Loteria de Nadal, pro Festes Mare de Déu del Carme, del núm. 31590, són a 5€ i 100€ el talonari, els podeu demanar després de les misses. Últims dies!

Associacions Carmelitanes d’Olot

Desembre 2012 Núm. 99

AGENDA CARMELITANA Dia 9 diumenge:  Missa de la Família Carmelitana, a dos quarts de dotze. Pregarem per l’Anita Roura Abel, terciària, cridada a la casa del Pare el passat mes de novembre.

Però quan va arribar la plenitud del temps, Déu envià el seu Fill, nascut d'una dona, nascut sota la Llei, perquè rescatés els qui vivíem sota la Llei i rebéssim la condició de fills. I la prova que som fills és que Déu ha enviat als nostres cors l'Esperit del seu Fill, que crida: «Abba, Pare!» Per tant, ja no sou esclaus, sinó fills, i si sou fills, també sou hereus, per obra de Déu. Ga 4,4-7 .Tornem a començar un altre Any Litúrgic, que amb les quatre

setmanes d’Advent ens prepara per la vinguda del Fill de Déu, Jesús, la seva Paraula que al llarg de tot l’any escoltarem els seus ensenyaments i reviurem els fets de la nostra redempció amb la seva mort i resurrecció. Els diumenges, a la missa, ens reunim en assemblea els hereus, els continuadors d’aquesta nissaga de cristians, per escoltar la seva Paraula i fer el memorial amb Jesucrist d’aquell sacrifici que va fer per la nostra salvació i, com a fills, lloar tots junts al Pare. A vegades, no acabem d’entendre que és una celebració comunitària, de tots, no la de cadascun de nosaltres que s’adreça individualment i amb fil directe amb Déu. Tots som salvats per Déu, i no podem, ni pensar, que nosaltres, perquè practiquem, som millors que els altres; quan toqui l’hora el Jutge ja ho decidirà i potser ens retraurà més pel què no hem fet, no pas pel què hem fet. Com a poble de Déu que avança, hem de peregrinar tots junts, per l’únic camí que és Jesús, si veritablement volem fer el Cim. L’hem de fer nosaltres, ningú el farà per nosaltres, però ens poden ajudar o podem ajudar als companys de ruta, les germanes i germans de Jesucrist i fills de Déu-Pare. La Mare de Déu del Carme pot ser el mirall, ja que va ser la primera de seguir el seu fill Jesús.


UNA ALTRA MIRADA

ESPIRITUALITAT CARMELITA L’Any de la fe i Maria La fe és un regal Déu. El do més preciós, després de la vida. Mai donarem gràcies suficients per aquesta meravella. És una llum i una força amorosa que ens porten a Déu com a Amic, Pare i Senyor. No és fruit de l'estudi, tot i que és raonable. Es pot ser un savi i no tenir fe. I una persona amb prou feines estudis i creure en Déu. I també el contrari. Us dic això perquè els cristians hem inaugurat en aquest mes d'octubre un "Any de la Fe". Ho ha convocat el Papa Benet XVI per commemorar els Cinquanta anys de l'obertura del Concili Vaticà II. Va ser l'esdeveniment eclesial més gran del segle XX. El va convocar el Papa Joan XXIII. Aquell home bo, ja Beat, que va tenir una pensada genial. Aquest "Any de la Fe" començà l'11 d'octubre de 2012 i acabarà el 24 de novembre de 2013, solemnitat de Crist Rei de l'Univers. Serà un moment de gràcia i de compromís per una conversió a Déu cada vegada més plena, per reforçar la nostra fe en Ell i per anunciar-ho amb alegria a l'home del nostre temps (Homilia de Benet XVI en la santa Missa per a la nova Evangelització, 16 d'octubre de 2011). Arran d'aquest esdeveniment, el Papa ha publicat una carta apostòlica, Porta Fidei. Sempre tan profunda i tan clara, com tot el que escriu aquest Papa. Actualment tenim un instrument preciós de la nostra fe cristiana en el Catecisme de l'Església Catòlica. És un compendio sòlid i actualitzat de la nostra fe. Us recomano vivament la seva lectura. Un dels punts que toca el Papa en la seva Carta es refereix als testimonis de la fe. Entre ells sobresurt la Verge Santíssima. És precisament l'aspecte que ressalta l'Evangeli. La seva cosina santa Isabel la va proclamar joiosa, sota l’impuls de l'Esperit Sant: Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà! (Lc 1,45). A aquesta Verge, peregrina de la fe, li reso jo avui: Santa Maria, joiosa tu que has cregut! Il·lumina la nostra fe cristiana. Enforteix-la en les nits fosques, que ens va presentant la vida. I dóna'ns forces per ser coherents amb ella, com ho han fet tants germans nostres a través dels segles. Amén P. Alfonso Moreno, O. Carm.

La celebració de l’Any de la Fe a Girona vol actualitzar el Concili Tarraconense El bisbat de Girona ha publicat les “Prioritats Pastorals per al Curs 2012-2013” que coincideix en l’Any de la Fe. Un llibret de deu pàgines introduït pel bisbe Francesc Pardo esmenta els eixos principals de la pastoral que es portarà a terme a la diòcesi de Girona durant aquest curs. El bisbe de Girona vol que aquest any serveixi per aprofundir en el Concili Vaticà II i que es recuperin les resolucions del Concili Provincial Tarraconense. El Pla Pastoral explica que “Amb el lema ‘Vivim el Concili’ caldria recordar les grans propostes conciliars. Indica que la formació a les reunions de preveres i diaques dels arxiprestats serà sobre el Concili i que “la Vicaria de Pastoral Funcional oferirà materials d’aprofundiment de les constitucions conciliars i del Concili Provincial Tarraconense (l’aplicació del Concili Vaticà II a casa nostra). El Pla Pastoral de Girona creu “molt convenient tornar a reflexionar el capítol primer del Concili Provincial Tarraconense” sobre l’anunci de l’Evangeli, unes resolucions que “no es tracta de recordar, sinó d’actualitzar”. Sobre l’Any de la Fe, Pardo escriu que “se’ns proposa viure i comunicar l’evangeli que salva a les persones i la humanitat d’una manera renovada i amb intensitat” i el Pla diocesà ho concreta en la formació, en com ha de ser la nova evangelització, en la catequesi, en com millorar les eucaristies ... així com la potenciació per a l’evangelització dels moviments i dels Grups de Vida de joves i adults que recentment s’han creat a la diòcesi. També creu que “hauria de ser l’any del catecumenat perquè proposem i oferim a molts adults la possibilitat d’esdevenir cristians”. Ell llibret acaba amb l’enumeració de propostes diocesanes que ajudin a viure l’Any de la Fe, com la II Jornada Diocesana, fòrums, cinema i concerts musicals.

EL CARME Desembre 2012 Núm. 99  

Associacions Carmelitanes d’Olot

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you