Page 9

NA OBISKU

Miroslav Cerar in Bruno Grandi

V sproščenem vzdušju se je vodstvo z Georges Guelzecom odpravilo na Ministrstvo za šolstvo in šport, kjer jih je sprejel minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič. Nato je sledil še uradni sprejem v Mestni hiši Ljubljana pri županu MOL, Zoranu Jankoviču. Sprejema se je udeležil tudi legenda slovenske gimnastike, Miroslav Cerar, ki je kot smo izvedeli, stari znanec Georges Guelzeca. Med pogovorom sta obujala spomine, med katerimi sta se oba zelo podrobno spominjala svetovnega prvenstva, leta 1970 v Ljubljani, kjer je Miroslav, že tretjič zapored postal svetovni prvak na konju z ročaji.

Odziv visokih predstavnikov je bil podoben odzivu ogleda kakšne kulturne oziroma zgodovinske znamenitosti. Namen njunega prihoda pa ni bil le ogled dvoran, temveč tudi pogovori o nadaljevanju uspešnega sodelovanja Gimnastične zveze Slovenije s FIG. Beseda je tekla o načinu kvalificiranja na olimpijske igre in o predlogih GZS za izboljšanje organizacije svetovnih pokalov. Vodstvo GZS že nekaj časa opozarja na pomanjkljivosti kvalificiranja na olimpijske igre. V ta namen je bila najodmevnejša akcija »Pegan na Olimpijske igre«, s katero je GZS opozorila na problematiko uvrščanja najboljših

Namen njunega prihoda pa ni bil le ogled dvoran, temveč tudi pogovori o nadaljevanju uspešnega sodelovanja Gimnastične zveze Slovenije s FIG.

športnikov na Olimpijske igre ter se ob tem trudila, da bi posebno povabilo (Wild card), s strani FIG, pristalo v rokah Aljaža. Predstavniki GZS so gostoma predstavili tudi projekt izdaje angleške različice knjige Miroslav Cerar in njegov čas. Ob tem sta delegata pokazala veliko zanimanja za sodelovanje pri izdaji knjige ter poudarila, da je Miroslav Cerar zelo cenjen po svetu, kar napoveduje uspešnost izdaje angleške različice biografije. Na koncu sta delegata kar nekaj časa namenila urejanju podrobnosti glede kandidature Gimnastične zveze Slovenije za organizacijo FIG kongresa 2012 in FIG Councila. Ker sta delegata prišla v Slovenijo ravno v času Svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, sta si jih po končanem formalnem delu lahko tudi v živo ogledala ter bila navdušena. Prihod visokih predstavnikov UEG in FIG ima za slovensko gimnastiko velik pomen, tudi zaradi projekta izgradnje, težko pričakovanega, gimnastičnega centra Pegan & Petkovšek, o katerem je bilo veliko govora tudi na novinarski konferenci. Obisk pri ministru in nato pri županu je bil zelo odmeven. Tako Guelzec ter Grandi sta si štela v čast, da ju je sprejel sam minister za šolstvo in šport Republike Slovenije, hkrati pa sta spoznala, da ima GZS veliko podporo tako ministra kot tudi župana, pri izgradnji gimnastičnega centra Pegan & Petkovšek.

Približno dva meseca po obisku Guelzeca pa sta Slovenijo, prvič v svoji zgodovini, obiskala predsednik mednarodne gimnastične zveze (FIG), Bruno Grandi in generalni sekretar Andre Gueisbuhler. Delegata sta v Ljubljano pripotovala v sredo, 17. marca 2010, kjer so ju v dvodnevnem obisku čakale mnoge aktivnosti. Prav tako kot Guelzec sta si delegata ogledala stanje dvorane, kjer trenirajo slovenski upi.

Sprejem pri županu Mestne občine Ljubljana, g. Zoranu Jankoviču

9

Profile for Revija GIMNASTIKA

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Advertisement