Page 8

NA OBISKU

GUELZEC IN GRANDI NA OBISKU V SLOVENIJI foto: arhiv mestne občine Ljubljana Robert Grgić,

Leto 2009 je v gimnastičnemu svetu prineslo veliko sprememb, tako na organizacijskem kot tudi na tekmovalnem področju. Med večjimi novostmi je vsekakor izvolitev novega predsednika Evropske gimnastične zveze (UEG), Francoza, Georges Guelzeca. Klemen Bedenik, je kandidiral za člana izvršnega odbora UEG in Ivan Levak za mesto predsednika UEG.

Georges Guelzec

Nekdanji podpredsednik UEG, Guelzec, je na kongresu v izraelskem Tel Avivu lani novembra, v drugem krogu volitev prejel večje število glasov in tako postal predsednik krovne gimnastične organizacije v Evropi. Največjega rivala za predsednika, kontroverznega Grka, Dimitros Dimitropolusa, ki je bil na prestolu že dva mandata, je ugnal le za dva glasova. Od 47. članic evropske gimnastične zveze, ki imajo glasovalno pravico, jih je prejel 24. Guelzec je bil nekoč tudi sam vrhunski tekmovalec, ki se je po končani karieri odlično znašel v najvišjih športnih organizacijah na nacionalni in mednarodni ravni. Že več kot 40. let sodeluje pri organizaciji in izvedbi svetovnih in evropskih prvenstev ter ostalih dogodkov na najvišji ravni. Pred izvolitvijo v Tel Avivu je bil, 62 letni francoz, podpredsednik UEG vse od leta 2003. Na kongresu so bili tudi predstavniki Gimnastične zveze Slovenije. Predsednik GZS, mag.

8

Georges Guelzec je v Slovenijo prišel 13. januarja 2010, kjer si je sprva ogledal stanje dvoran, kjer je nekoč vadil Miroslav Cerar in kjer danes še vedno trenira Mitja Petkovšek (ŠD Narodni dom) ter dvorano Aljaža Pegana (ŠD Trnovo). Ob ogledu dvoran se je pošalil in dejal, da šele sedaj razume zakaj Aljažu znajo seskoki z droga delati težave. Odgovor je seveda, ker je strop dvorane izredno nizek in doskok precej skrajšan.

Bruno Grandi se podpisuje v spominsko knjigo Mestne občine Ljubljana

Prihod visokih predstavnikov UEG in FIG ima za slovensko gimnastiko velik pomen, tudi zaradi projekta izgradnje, težko pričakovanega, gimnastičnega centra Pegan & Petkovšek, o katerem je bilo veliko govora tudi na novinarski konferenci.

Tiskovna konferenca z Georges Guelzecom po sprejemu pri županu Mestne občine Ljubljana

Profile for Revija GIMNASTIKA

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Advertisement