Page 17

RITMIČNA GIMNASTIKA Med kadetinjami je bila Špela Kratochwill druga, enako uvrstitev je dosegla tudi z obročem. Saša Bilič je bila 5., Lana Lozej pa 7., pri čemer je v vaji z žogo osvojila bronasto kolajno. Živa Juvan je bila 8., za vajo z žogo pa je osvojila srebrno medaljo. Zala Dornig je bila v mnogoboju 9., v vaji s kolebnico pa je osvojila srebro. Karmen Petan se je uvrstila na 10., Dora Levstek na 13. in Barbara Robar na 17. mesto. Na 18. mestu je pristala Kaja Purič, Tamia D. V. Šeme pa je bila 22. V najmlajši kategoriji se je s četrtim mestom najbolj izkazala Aja Jerman, pri čemer je za vajo brez rekvizita dosegla zlato kolajno, Zoja Marija Ivančič je bila 6., Anja Tomazin 12. in Aleksandra Podgoršek 13. Ula Rožič je dosegla 15. mesto, Maša Skočir pa je bila 19. Vabilu na turnir se je odzvala tudi Ana Besonova, vzornica večine mladih slovenskih ritmičark, ki pa ima veliko navdušencev tudi med starejšo publiko. Ukrajinska tekmovalka, nekdaj prva zvezdnica svetovne ritmike, ki ima v svoji zbirki dve olimpijski kolajni in preko 50 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev, je sicer že končala kariero. V Ljubljani je svoje mojstrstvo pokazala v posebnem

šov programu, kjer pa je lahko še bolj izrazila svojo eleganco in karizmo, po katerih slovi. Nad nastopi tekmovalk kot tudi nad samo izvedbo tekmovanja in šov nastopi so nam številni izrekli pohvale, med njimi tudi ljubljanski župan Zoran Janković in minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, ki sta udeleženke in številne gledalce pozdravila s spodbudnimi besedami. Ponovno je bila dvorana Krim kar premajhna za vse občudovalce, ki so si želeli tekmovanje ogledati od blizu. Vsem tistim, ki niso uspeli priti, pa smo omogočili spremljanje dogodka preko spletne televizije Slonet tv, ker je novost v Sloveniji. Odziv je bil presenetljivo velik in številni so toplo pozdravili tovrstno promocijo ritmike. Še posebej zato, ker letos nismo bili deležni medijske podpore pri nacionalni televiziji. Z letošnjim izredno uspešnim turnirjem smo si nehote postavili nova, še višja merila za MTM. V Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana se bomo tako trudili izvesti 24. turnir po vrsti in tako prispevati k popularizaciji tega prelepega športa.

Naj foto Vabimo vas, da nam pošljete zanimive fotografije z gimnastičnim motivom, ki ste jih naredili na treningu, tekmovanju, pripravah ipd. Fotografije nam pošljite na naslov revija.gim@ gmail.com, z naslovom »naj fotografija«. K fotografiji obvezno pripišite ime in priimek avtorja fotografije, elektronsko pošto, kraj in datum nastanka fotografije, ter po možnosti tudi kratek opis fotografije. Najbolj smešne in zanimive fotografije bomo objavili v naslednji reviji, avtorje pa primerno nagradili.

17

Profile for Revija GIMNASTIKA

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Advertisement