Page 16

RITMIČNA GIMNASTIKA

POHVALE SO SE KAR VRSTILE! Mateja Košak

Še en odlično izpeljan MTM je za nami. V soboto, 6. marca 2010, smo v Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana že 23. leto zapored organizirali močan mednarodni turnir mladih. Tekmovanje se je odvilo v štirih starostnih kategorijah: članski, mladinski, kadetski in dekliški. MTM se je uveljavil kot največje in najkakovostnejše mednarodno tekmovanje te ravni v Sloveniji, še vedno pa nas vodi moto Borštnikove nagrajenke, gledališke igralke Ivanke Mežan: “Daj, ptica, peroti moji mladosti ...”. Turnir z bogato tradicijo in edino večje mednarodno tekmovanje letos v Sloveniji v tem športu, je potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) ter Mestne občine Ljubljana (MOL). Letos so v slovensko prestolnico pripotovale reprezentance in klubi iz 19 držav: Avstrije, Azerbajdžana, Belgije, Belorusije, Hrvaške, Italije, Izraela, Latvije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Portugalske, Rusije, Slovaške, Srbije, Turčije, Ukrajine, Uzbekistana in Slovenije. Tokrat se je našemu vabilu odzvalo rekordno število tekmovalk, saj se jih je predstavilo kar 100. Povabili

Tjaša Šeme

16

smo celotno člansko, mladinsko in kadetsko reprezentanco in s tem omogočili slovenskim reprezentantkam, da se pomerijo v zelo kakovostni konkurenci in s tem prispevamo k razvoju in napredku mladih slovenskih tekmovalk. Največje zanimanje je požela skupina članic, saj MTM slovi po tem, da vedno gosti vrhunske tekmovalke, mnoge med njimi so bile ali postale evropske, svetovne in olimpijske prvakinje. V Slovenijo so letos pripotovale tekmovalke iz vseh držav, ki krojijo vrh ritmične gimnastike. V boj za kolajne se je v elitni članski kategoriji vmešalo več telovadk, najbolj pa se je izkazala šarmantna olimpijka Irina Risenzon, ki je po hudem boju premagala Ukrajinko Ano Rizatdinovo na drugem in Uzbekistanko Uljano Trofimovo na tretjem mestu. S petim mestom je v močni mednarodni konkurenci na svoji prvi tekmi sezone navdušila domačinka Tjaša Šeme, ki je šele dobro začela priprave, saj si je zaradi študija vzela daljši premor.

Ana Besonova

“Enkrat je treba začeti sezono in moram reči, da sem prav presenečena, da mi je uspelo tako dobro izvesti vaje z izjemo vaje z žogo, ki se mi je malo ponesrečila. Po vsem tem času, ko nisem tekmovala, še vedno zelo uživam na tekmovalnem tepihu in to je tisto, kar me vodi naprej, da bom še nadaljevala,” je povedala Tjaša, ki se je predstavila z dvema novima sestavama z obročem in trakom. Z desetim mestom je prijetno presenetila novinka v članski kategoriji Evita Pšeničny, ki je bila deseta in s tem druga najboljša slovenska tekmovalka. V članski kategoriji so nastopile še štiri Slovenke, Pia Arhar, 13. mesto, Veronika Cencen 18. mesto, Kaja Toplišek 19. mesto in Ana Gomzi, ki je zasedla 20. mesto. Slovenske telovadke so bile uspešne tudi v drugih kategorijah. Med mladinkami je bila od Slovenk s tretjim mestom v mnogoboju najboljša Emina Haračič, Katja Bogdanič je bila peta, pri čemer je za vajo z žogo in kolebnico prejela bronasto medaljo, Manca Marcelan pa se je uvrstila na 8. mesto. Alja Ferk je bila 11., Brina Strajnar 16., od 18. do 20. mesta pa so se zvrstile Teja Jamnik, Nastasja Prihoda in Špela Bobek.

Profile for Revija GIMNASTIKA

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Revija GIMNASTIKA 2010/01  

Bilten Gimnastika, maj 2010

Advertisement