Page 1


Varmt välkommen till

Räntmästaregatan 21B

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

3 rum och kök

BOAREA

60 kvm

BALKONG

Ja

VÅNING / HISS

3 av 4, Hiss finns ej

BYGGÅR

1943

AVGIFT

3 992 kr

BUDSTART

3 250 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Lina Persson

Högt upp i huset med solig balkong och vidsträckt utsikt över staden Tidsenlig funkistrea på vån 3/4. Storslagen utsikt och rymlig balkong i väster. Lugnt läge utan insyn och fönster i två väderstreck. Charmiga brädgolv och fiskbensparkett. Ytsmart med god förvaring. Bredband ingår! Här bor ni högt över staden med en makalös utsikt bland grönskande omgivningar. Dispositionen är genomgående med stora fönster åt två håll och hemmets höga läge gör att ni bor tyst och avskilt utan någon störande insyn. Vitlackerade brädgolv och en ljuvlig fiskbensparkett ger charm till detta hem, något som matchas fint med sobra ytskikt. På den rymliga balkongen kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll och vila ögonen på den vackra vyn framför er. Köket är rymligt med kvalitativa vitvaror och här kan man öppna upp en vägg mot vardagsrummet om så önskas. Arkitekturen är genomtänkt med stora rum och goda förvaringsmöjligheter. Till bostaden hör dessutom ett vinds- och källarförråd. Ett toppläge i gemytliga Lunden med täta turer in till city alldeles utanför porten!


6


7

HALL Näst högst upp i huset välkomnas ni till denna fina 3:a med vackra detaljer från byggtiden. Redan i hallen är funkischarmen påtaglig med ett gediget brädgolv som har vitlackerats, något som matchas fint med vitmålade väggar. Den tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhänging samt förvaring i en inbyggd garderob.


8


9

KÖK Ett L format kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i underskåp, lådor samt överskåp upp till tak. Inredningen är tidlös med släta fronter i en ljusgrå ton och ovanför bänkskivan i mörkgrå laminat sitter ett vitt kakel som belyses av inbyggda spotlights. Utrustningen är kvalitativ med rostfria vitvaror som ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, hällspis, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett vitlackerat brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. I köket blir man påmind om hemmets höga läge i huset och från fönstret bjuds på en vidsträckt utsikt över staden. Här ryms ett matsalsbord för upp till sex personer. För den som önskar finns möjlighet att ta ner en vägg mot vardagsrummet för att skapa en öppen och social disposition. Se alternativ planritning.


10


11


12


13

VARDAGSRUM I fil med köket ligger bostadens ljuvliga sällskapsrum med ett lugnt läge, utan någon störande insyn. Rummet förlängs av en härlig balkong och det stora glaspartiet släpper in rikligt med ljus och bjuder på en vacker och milsvid utsikt. Golvet är belagt med en vitbehandlad fiskbensparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Den tilltagna ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord och här finns en praktisk vägghylla med plats för böcker och dekoration. Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets rymliga balkong.


14


15


16


17

BALKONG Bättre än så här blir det inte. Njut av ett högt och fritt läge med en storslagen utsikt att vila ögonen på. Härifrån kan ni även skåda en vacker solnedgång och sprakande nyårsfyrverkerier. Balkongen ligger i väster med sol under eftermiddag och kväll och här kan ni inreda med bord och stolar samt annan dekoration. På golvet ligger en praktisk trätrall.


18


19

SOVRUM 1 Hemmets huvudsovrum har vitlackerat brädgolv och väggar målade i en grön ton. Rummet kan inredas med dubbelsäng samt sängbord. Förvaring erbjuds i form av en inbyggd garderob samt två fristående garderober. Ett fönster förser rummet med ljus.


20


21


22


23

SOVRUM 2 Vägg i vägg ligger hemmets andra sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vitlackerat brädgolv. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Ett dubbelfönster förser rummet med ljus och här finns två platsbyggda garderober till förvaring.


24


25


26

BADRUM Ett helkaklat badrum med en blå mosaik på golvet och helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, dusch med draperi samt tvättmaskin.


27


28


29

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen. EN SKÖN VARDAG I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående. KOMMUNIKATIONER Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.


30


31


32

Brf Ränten ALLMÄNT OM FÖRENINGEN BRF Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Räntmästaregatan 21A-21F samt Räntmästaregatan 23A-23C. Föreningen bildades år 2000. FASTIGHETEN Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av MBA. GEMENSAMMA UTRYMMEN I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal. OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. PARKERING Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-11-23). Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö” KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften. ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. GJORDA RENOVERINGAR Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045. 2001 Installerades nya entrédörrar samt byttes fönster i fastigheterna, exklusive vardagsrumsfönster. 2002 Genomfördes ett rörstambyte och samtliga badrum renoverades i hus 23. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23. 2003 Renoverades tvättstugan i hus 21. 2004 Lades halva taket om i hus 21, andra halvan byttes ut i början på 90-talet. Samma år installerades ny portkod, målades sidan mot Räntmästaregatan samt gavlarna i hus 21. 2004-2005 Installerades egen fjärrvärmeanslutning. Samma år byttes stamventiler och termostatsventiler installerades på samtliga radiatorer. 2005 Högtrycksspolades samtliga köksstammar. 2006 Byttes resterande fönster som ej byttes 2001. 2006-2007 Genomfördes ett elstambyte för att möjliggöra installation av elspisar. 2008 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och alla trapphus renoverades samt målades. 2010 Stängdes stadsgasen av och pluggades i gatan. Samma år bekostade föreningen byte av spis för samtliga hyreslägenheter. 2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter. 2013 Reparerades sockeln samt byttes källarfönster. 2015 Asfalterades föreningens gemensamma parkering. 2017 Installerades 3 nya tvättmaskiner i 23:an samt reparerades och ommålades källarstaketet. Samma år lagades en äldre mur vid parkeringsplatsen, genomfördes en utgrävning av ytan mot husfasaden där ny buskplantering planeras samt rengjordes och behandlades trapporna i trapphusen. 2018 Lagades håligheter i asfalten framför huset.


33

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Just nu planerar föreningen för att byta gavelfasaden på södersidan. Föreningen planerar under 2019 att gjuta trappan på 23.an för att kunna skapa en planteringsyta som ska bli ett vackert blickfång. Det planerar också under året att renovera området vid parkeringen samt att byta kvarvarande stamdelar järn i källarens spillvatten. Under samma period planeras även en radonmätning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. Enligt föreningens underhållsplan planerar de även under 2020 att måla om plåttaket, energideklarera fastigheterna på nytt samt att byta ut torkmaskiner i föreningens två tvättstugor. De planerar också under 2021 att genomföra en OVK- besiktning samt en ommålning av källargolven. EKONOMI Föreningen har beslutat om en avgiftsförändring om cirka 2% som kommer att träda i kraft någon gång under 2019 (2018-11-23). Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


34

Ansvarig Mäklare

Lina Persson TEL: 0766 - 47 76 33 EMAIL: lina@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jazmine Ohgami TEL: 0766 - 47 76 36 EMAIL: jazmine@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


35


36

Planritning Räntmästaregatan 21B

Planritning

Alternativ planritning


37


38

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Räntmästaregatan 21B, 416 58, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs S:t Pauli Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer: 499 (Brf) / 1201 (LMV) Balkong: Ja Våning: 3 av 4 Hiss: Hiss finns ej Förråd: Vinds-samt källarförråd STORLEK 3 rum och kök Boarea: 60 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde.


39 ENERGI Energideklaration: 2010-06-29 Energiprestanda: 129 kWh/m2 och år BYGGNAD Byggår: 1943 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse NUVARANDE ÄGARE Kristoffer Scott Sofia Scott

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

BUDSTART 3 250 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 3 992 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband EKONOMI Andel i föreningen: 1.55078% Andelstal avgift: 1.67684% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 3 000 kr/år Försäkring: 1 800 kr/år Totalt: 4 800 kr/år Personer i hushåll: 3 Enligt schablon.


40

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 300 till 1 050 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


41

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


42

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Räntmästaregatan 21 B  
Räntmästaregatan 21 B