Page 1


Varmt välkommen till

Olof Rudbecksgatan 13C

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

2.5 rum och kök

TOTALAREA

73 kvm

VÅNING / HISS

BV, Hiss finns ej

BYGGÅR

1944

AVGIFT

2 514 kr

BUDSTART

3 250 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Ida Goding

Stilsäker nyproduktion i etage med låg avgift Insynsskyddad etagelägenhet från 2016 ett stenkast från city. Tilltalande och öppen disposition med påkostade material och stilren finish. Låg avgift och omtyckt brf med många faciliteter! Social och tilltalande bostad där allt är nytt och genomgånget i minsta detalj. Hemmet ligger lugnt och avskilt utan någon störande insyn med lummiga omgivningar. Dispositionen är noggrant genomtänkt med öppna, lättillgängliga ytor och ypperliga förvaringsmöjligheter. Stora fönster skapar rymd och ljus och sobra material ger en neutral bas att inreda efter. Njut av ett topputrustat kök från KVIK med en tidlös design och integrerade vitvaror, två badrum med god komfort samt en lyxig walk in closet. Bo dessutom i en solid brf med god ekonomi samt faciliteter som bastu, relaxrum och övernattningslägenhet. Ett guldläge i en av Göteborgs mest folkkära stadsdel ett stenkast från city. Härifrån tar man sig också smidigt till Nordstan och Avenyn med mängder av restauranger och shoppingmöjligheter!


6


7

HALL Redan i lägenhetens hall möts ni av goda förvaringsmöjligheter och utrymme för ytterkläder. Garderoberna har spegeldörrar som både är smidiga och uppskattade. Det fräscha golvet utgörs av vitlaserad ekparkett och väggarna är elegant vitmålade.


8


9

KÖK Till höger om hallen möts ni av det rymliga och stilfulla köket från Kvik. Även här finner ni praktiska förvaringsmöjligheter samt integrerade vitvaror. Här finns allt som behövs för en bekväm matlagning. Köket utgörs av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Köket har en öppen disposition mot allrummet och här finns plats för ett stort matbord.


10


11


12


13

ALLRUM Allrummet ligger i bekväm anslutning till köket. Här finns utrymme för soffa, soffbord och mediamöbel. Tack vare det luftiga och sinnesfulla rummet blir detta naturligt hjärtat av lägenheten. Den välvda väggen bidrar med ett smakfullt intryck.


14


15


16


17

BADRUM Hemmets stora badrum är stilrent inrett med schackrutigt klinkergolv i svart och vitt samt helkaklade väggar i vitt med svart bård. Här finns handfat med kommod, spegel, wc, handdukstork samt en smidig duschhörna.


18


19

NEDRE PLAN På nedervåningen möts ni av generösa ytor med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. En garderobsvägg skänker goda förvaringsmöjligheter. Även här finns härlig golvvärme som döljs av grå klinker. Detta omges av vitmålade väggar.


20


21


22


23

WALK IN CLOSET Här finner ni en lyxig klädförvaring som underlättar vardagen med dess praktiska struktur. Dessutom finns det en stor väggfast hylla med ovanliggande spegel som kan användas som sminkbord eller avställningsyta. Ytterligare hyllor finns för kläder, skor eller lådor. En dröm för klädälskaren!


24


25

TOALETT På nedervåningen finner ni lägenhetens andra toalett med vitmålade väggar och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och spegel.


26


27

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i. I NÄRHETEN Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna. Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern. KOMMUNIKATIONER Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.


28


29

HSB Brf Hämplingen i Göteborg

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN HSB Brf Hämplingen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 80 bostadsrätter samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Volrat Thamsgatan 7A-D samt Olof Rudbecksgatan 13. HEMSIDA http://hamplingen.se/ FASTIGHETEN Göteborg Johanneberg 17:10. Fastigheterna byggdes 1944. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. GEMENSAMMA UTRYMMEN I föreningen finns två tvättstugor, två cykelrum, barnvagnsrum, övernattningsrum samt bastu med relaxavdelning. Föreningen har även två mysiga uteplatser med utemöbler och grillmöjligheter. PARKERING Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-08-02).

KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Fiberbredband (100 Mbit/s) kostar cirka 200 kr/mån. ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kronor för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kronor för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor. FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. RENOVERINGAR Under slutet av 80-talet byttes V/A-stammar i kök och badrum. Under samma period renoverades tak och fasad och elen sågs över. 2007 Spolades avloppsstammar i kök och badrum. Samma år renoverades hisskorgar, frånluftsfläktar byttes och balkonger besiktigades. Under året installerades även ett nytt portsystem i fastigheten. 2009 Iordningställdes uteplatser och rabatter. 2011 Genomfördes en OVK av ventilationen. 2016 Byggdes en av föreningens lokaler om till två bostadsrätter. 2017-2018 Renoverades fasad, tak, fönster och balkonger.

Parkeringsföreningen Trollspisen har 45 stycken parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Hämplingen respektive Brf Göteborgshus 2 på Olof Rudbecksgatan. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö.

KOMMANDE RENOVERINGAR Föreningen planerar att genomföra en OVK av ventilationen under hösten. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-08-02).

I området erbjuds två timmars fri parkering på vissa gator.

EKONOMI Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-02). Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-08-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


30

Ansvarig Mäklare

Ida Goding TEL: 0766 - 12 07 26 EMAIL: ida@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jazmine Ohgami TEL: 0766 - 47 76 36 EMAIL: jazmine@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


31


32

Planritning Olof Rudbecksgatan 13C

Planlösning Entréplan

Planlösning Nedre plan


33


34

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Olof Rudbecksgatan 13C, 412 60, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs Johanneberg Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer:1 (Brf) Våning: BV Hiss: Hiss finns ej Förråd: Källarförråd STORLEK 2.5 rum och kök Totalarea: 73 kvm (Säljarens information) Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok med en boarea om cirka 42 kvm.


35 ENERGI Energideklaration: 2010-03-29 Energiprestanda: 100 kWh/m2 och år ÖVRIGT Entrén ägs av föreningen men används endast av bostadsrättens ägare. BYGGNAD Byggår: 1944 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse. NUVARANDE ÄGARE Johan Larsson Stephanie Zähle Nilsen

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

BUDSTART 3 250 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 2 514 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV EKONOMI Andel i föreningen: 1.18542% Andelstal avgift: 1.18542% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 2 400 kr/år Försäkring: 3 036 kr/år Totalt: 5 436 kr/år Personer i hushåll: 2 Baserat på säljarens uppgifter.


36

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 300 till 1 050 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


37

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


38

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Olof Rudbecksgatan 13C  
Olof Rudbecksgatan 13C