Page 1


Varmt välkommen till

Föreningsgatan 39

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

2 rum och kök

BOAREA

75 kvm

BALKONG

Möjlighet att nyttja uteplats

VÅNING / HISS

Markplan, Ej angivet

BYGGÅR

1923

AVGIFT

2 387 kr

BUDSTART

4 250 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Knutson

Läcker etagebostad med Townhouse-känsla och praktfullt tegelvalv Exklusivt, totalrenoverat, spännande arkitektur i etage samt unikt tegelvalv från byggtiden. Låg avgift, tillgång till uteplats och solid brf i fastighet anno 1923. Gemensam takterrass med slående utsikt och grillmöjligheter. Attraktivt läge nära Vasastadens och Avenyns rika utbud! Ett unikt hem som har totalrenoverats med exklusiva material och en påkostad utrustning. Läcker arkitektur i etage med Townhouse-känsla och bevarade detaljer från byggtiden såsom ståtligt tegelvalv, djupa fönsterbänkar samt spröjsade fönster. Modernt med vita väggar, stilfull enstavsparkett och infälld LEDbelysning i flera av rummen. Högklassigt kök med en dyrbar blandare i koppar samt energieffektiva vitvaror med lyx i form av hel kyl och frys med ismaskin, induktionshäll samt diskmaskin. Stilfullt badrum med marrakech klinker, golvvärme, dusch i koppar samt praktisk tvättpelare från Siemens. Möjlighet att nyttja uteplats utanför entrén samt gemensam takterrass i föreningen. Varmt välkomna på visning!


6


7

ENTRÉ/UTEPLATS Stig in i en vackert bevarad fastighet anno 1923 och passera föreningens trivsamma innergård. Fortsätt sedan fram till en stentrappa som leder er ner till bostadens entré med en mysig uteplats utanför ytterdörren där solen skiner från morgon till lunch. Uteplatsen får nyttjas av de boende i lägenheten men ägs av föreningen. Ytan är belagd med en ny trätrall och här kan ni inreda med utemöbler, grill, växter, belysning samt annan dekoration.


8


9


10


11

HALL/SOVALKOV Hallen är väl tilltagen och skulle även förslagsvis kunna nyttjas som en mindre sovplats då bostaden har två entréer. Ytan är möblerbar med gott om rum för förvaringsmöbler och här finns dessutom en generös klädkammare. Ett fönster mot innergården släpper in ljuset och i taket sitter infällda LED- spotlights. Hela bostaden totalrenoverades under 2014 och alla rum på entréplanet pryds av en stilfull enstavsparkett i ek samt vitmålade väggar som ger en neutral bas att inreda efter.


12

KLÄDKAMMARE Den rymliga klädkammaren kan inredas med praktiska förvaringslösningar i form av hyllplan samt klädstänger. I taket sitter infällda LED-spotlights.


13


14


15

KÖK Det stilrena matlagningsköket är smakfullt inrett med släta, handtagslösa luckor i vitt. Arbetsytorna är belagda med en massiv bänkskiva i ek och här finns en stilfull diskho med en vacker blandare i koppar. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och all utrusning är energieffektiv av märket Siemens, exklusive diskmaskinen som är från Ikea. Här inryms en kolfilterfläkt, en induktionshäll, en kyl i fullhöjd, en frys med ismaskin i fullhöjd, en inbyggd varmluftsugn och micro samt diskmaskin. I taket sitter infällda LED- spotlights.


16


17


18


19


20


21

VARDAGSRUM Hemmets ljuvliga sällskapsrum är något alldeles extra och här förs blicken direkt mot det ståtliga tegelvalvet som har bevarats från byggtiden. Den rustika tegelpelaren ger rummet en unik karaktär och dem två stora öppningarna mot anslutande matlagningskök skapar en social atmosfär. Här finns ett stort glasparti med en generös fönsterbänk för ljusinsläpp där ni kan inreda med mysiga kuddar och slå er ner med en god bok. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. I ena hörnet sträcker sig en vacker trappa i vitt trä som leder upp till bostadens etagedel. Här finns även en entré som kan användas som utgång om så önskas.


22


23


24


25


26


27

BADRUM Till höger om hallen når ni lägenhetens badrum som smyckas av dyrbara material och påkostade inredningsdetaljer. På golvet ligger ett vackert marrakech klinker i svart och vitt och väggarna är klädda i vita kakelplattor. Inredningen består av en wc, handfatskommod med blandare i koppar, spegelskåp med belysning, handdukstork samt en duschhörna med glasvägg som pryds av en taksil och ett handmunsstycke i koppar. En underliggande golvvärme värmer frusna fötter och här finns också en praktisk tvättpelare från Siemens för extra god komfort. I taket sitter infällda LED-spotlights för stämningsfull belysning och ett frostat dubbelfönster står för vädring samt ljusinsläpp.


28


29


30


31


32


33

ETAGEDEL/SOVRUM Bostadens läckra etagedel har en takhöjd upp till cirka 2,8 meter och pryds av ett stilfullt ekgolv, vitmålade väggar samt en fondvägg i en mörkblå ton. Ett mysig och ombonat rum med ett vackert spröjsat glasparti som ramas in av en djup nisch. Sovrummet kan inredas med en dubbelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Här finns även en öppen garderobsförvaring som skärmas av med böljande textiler i en matchande kulör som fondväggen.


34


35


36


37

ÖVRIGT Med ett bekvämt avstånd direkt utanför entrén ligger bostadens tillhörande förråd.


38


39

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker. STADENS HJÄRTA I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen. TILL FOTS ÖVERALLT Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.


40


41

Brf Poppeln 23

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN Bostadsrättsföreningen Poppeln 23 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 17 bostadsrätter samt 2 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Föreningsgatan 39 och Erik Dahlbergsgatan 28.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- samt pantsättningsavgift.

FASTIGHETEN Göteborg Vasastaden 23:1. Fastigheten bebyggdes 1923. Föreningen äger marken.

GJORDA RENOVERINGAR Under 1990-talet försågs hissen med ett nytt styrsystem. 1994 Lades taket om. 1995 Renoverades balkongerna. 2004 Genomfördes relining av stammarna i fastigheten. 2013 Genomfördes relining av stammarna från huset ut mot gatan. 2014-2016 Byttes ytterdörrar i föreningen. 2014-2019 Renoverades fönster i föreningen. 2017 Genomfördes fasad- och takrenoveringar. Tegelfasaderna mot gatan har fogats om och teglet på yttertaken har bytts ut tillsammans med plåtinklädningar, hängrännor och stuprör mot gatusidan. 2018 Fick lägenheterna med dörrar mot köksbalkongerna nya uppgraderade dörrar.

FÖRVALTNING Föreningen sköter själva den ekonomiska samt tekniska förvaltningen. GEMENSAMMA UTRYMMEN I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler. Det finns också en takterrass med möblemang samt grill. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en tvättstuga, barnvagnsförråd samt cykelförråd. OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN Föreningens administration sköts av medlemmarna. Medlemmarna ansvarar för städning på gård och entréer kontinuerligt enligt schema, inklusive skottar snö vid behov. Föreningen anordnar också gemensam höst- och vårstädning. Övrig städning utförs av städfirma. PARKERING Adressen Föreningsgatan 39 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget lediga parkeringsplatser från cirka 1500 kronor i månaden. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering. KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Just nu pågår ett slutförande av en fönsterrenovering i föreningen. Man arbetar också med att ta fram en ny underhållsplan. I övrigt finns det inga stora underhållsarbeten inplanerade (2019-03-20). EKONOMI Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-03-20). Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


42

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson TEL: 0766 - 10 88 19 EMAIL: andreas@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jenny Raneryd TEL: 0766 - 10 88 18 EMAIL: jenny@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


43


44

Planritning FĂśreningsgatan 39

Planritning entrĂŠplan

Planritning etagedel


45


46

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Föreningsgatan 39, 411 27, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs Vasa Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer: 17 (Brf) / 0902 (LMV) Balkong: Möjlighet att nyttja uteplats Våning: Markplan Hiss: Ej angivet Förråd: Förråd utanför entrén


47 DRIFTSKOSTNAD El: 4 800 kr/år Försäkring: 2 331 kr/år Totalt: 7 131 kr/år Personer i hushåll: 3 Baserat på säljarens uppgifter. ENERGI Energideklaration: 2009-09-22 Energiprestanda: 130 kWh/m2 och år BYGGNAD Byggår: 1923 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse NUVARANDE ÄGARE Emelie Magnusson Jonas Lodin

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

STORLEK 2 rum och kök Boarea: 75 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök. BUDSTART 4 250 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 2 387 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Avgiften betalas kvartalsvis dvs 7161/kvartal. EKONOMI Andel i föreningen: 4.32% Pantsatt: Ja


48

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 300 till 1 050 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


49

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


50

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Profile for REVENY

Föreningsgatan 39  

Föreningsgatan 39