Page 1


Varmt välkommen till

Femkampsgatan 3B

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

2 rum och kök

BOAREA

54.5 kvm

VÅNING / HISS

1 av 4, Hiss finns

BYGGÅR

1943

AVGIFT

4 043 kr

BUDSTART

2 525 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Lina Persson

Ljusfylld gavelfunkis med tidsenliga detaljer och moderna inslag 40-tals pärla högt över staden med en finstämd mix av gammalt och nytt. Gavelläge utan insyn med lummig grönska från fönster i tre väderstreck. Vitpigmenterat brädgolv och vackra stenbräden som skvallrar om svunna tider. Denna fina 40-tals tvåa har ett fördelaktigt läge med stora fönster i gavel och husets höga placering gör att ni bor fritt från insyn bland lugna, gröna omgivningar. Hemmets disposition är öppen med kök, matsal och vardagsrum i fil, något som inger en social känsla. Njut av tröskellösa, vitpigmenterade brädgolv, djupa stenbräden och ett bevarat klädskåp från byggtiden. Den tidsenliga stilen blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt och en sober färgsättning ger en neutral bas att inreda efter. Köket är trendriktigt med en industriell känsla och har all utrustning som behövs i matlagningen. Förvaringen är mycket god och till bostaden hör också två praktiska förråd. Ett toppläge nära naturen med täta turer in till city och all service som behövs utanför porten!


6


7

KÖK Ett trendriktigt kök med noggrant utvalda material som smälter in fint med den bevarade funkischarmen. Likt övriga rum i bostaden pryds köket av ett vitpigmenterat brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Köket ligger öppet mot hemmets vardagsrum, något som skapar en social atmosfär. Inredningen består av släta luckor i vitt och ovan arbetsbänken i ek är väggen målad i en betonggrå puts som ger en industriell känsla. Här inryms en inbyggd ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Ett fönster med vackert stenbräde släpper in dagsljuset och i taket ovan arbetsytorna sitter inbyggda spotlights. Här finns också platsbyggda hyllor för kokböcker samt annan dekoration.


8


9


10


11


12


13

MATSALSDEL Mellan hemmets kök och vardagsrum finns en matsalsdel som kan möbleras med ett större matbord vid trevliga middagsbjudningar. Här finns också ett stort fönster för ljusinsläpp och en praktisk köksbänk som utgör en perfekt avlastningsyta samt bjuder in till mingel.


14


15

VARDAGSRUM Ett mycket socialt rum som lämpar sig utmärkt vid mysiga hemmakvällar och trevliga middagar med anslutande kök och matsalsdel. Rummet har ett högt läge med lummig grönska utanför fönstret och det stora glaspartiet ger ett vackert genomgångsljus. Vita väggar och vitpigmenterat brädgolv fortsätter vidare in i detta rum och här ryms en soffgrupp, mediamöbel, ett soffbord samt annat möblemang.


16


17


18


19

SOVRUM Sovrummet ligger ostört utan insyn tack vare en fördelaktig placering i huset. Det vitpigmenterade brädgolvet löper vidare in i sovrummet och väggarna är målade i en blågrå ton. Det stora fönstret smyckas av ett djupt fönsterbräde i sten och här finns också en inbyggd garderob som bevarats från byggtiden. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och ovanför sängplatsen har man byggt en ram med praktiska överskåp samt en garderob till ytterligare förvaring.


20


21


22


23


24

BADRUM Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är klädda i ett ljust kakel med högblank finish med dekorativa blommor och en mönstrad bård. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, två spegelskåp, badkar, handdukstork samt handdukshängare. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.


25


26

HALL Ta hissen eller trapporna upp till första våningen och stig in i detta fina 40-tals hem med vackra detaljer från förr. Den tidsenliga stilen blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt och redan i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga.


27

Ett vitpigmenterat brädgolv som löper tröskelfritt genom bostaden harmoniserar med vita väggar och i taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en platsbyggd garderob med överskåp. Den tilltagna ytan kan även möbleras med byrå eller annat möblemang om så önskas.


28


29

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen. EN SKÖN VARDAG I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående. KOMMUNIKATIONER Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.


30


31


32


33

HSB Brf Överås i Göteborg

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN HSB Brf Överås är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre fastigheter med totalt 100 bostadsrätter. Föreningen bildades 1942 och har adresserna Femkampsgatan 1A-B, 2A-B, 3A-B, 4, 6A-B samt Stavhopparegatan 5A-C. HEMSIDA http://wp.brfoveras.se/ FASTIGHETEN Göteborg Lunden 50:4, 51:1 samt 51:4. Fastigheterna bebyggdes 1943 och totalrenoverades 1989. I samband med totalrenoveringen byggdes 15 etagelägenheter. De flesta etagelägenheterna byggdes samman med lägenheten under och blev således till större lägenheter. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning. GEMENSAMMA UTRYMMEN Föreningens fina utemiljö har tre uteplatser varav två utrustade med inbyggda grillar. Under sommarhalvåret finns också tillgång till utemöbler. I föreningen finns även styrelserum, cykelförråd, bastu, hobbyrum samt tre externa förråd. Gemensam tvättstuga finns till förfogande i varje huskropp. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tvättstugan på Femkampsgatan 2B har även en tvättmaskin för mattor. På föreningens mark finns dessutom en boulebana. OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. PARKERING Föreningen förfogar över 31 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 500 kronor i månaden. En del av platserna har motorvärmare, nyttjas den kostar det cirka 50 kronor extra i månaden. I dagsläget är det kö till föreningens samtliga parkeringsplatser (2019-01-08). I övrigt råder fri parkering på närliggande gator. Vid ICA Överås finns det också parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta P-bolaget i Göteborg.

KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften. ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet. FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector. GJORDA RENOVERINGAR 1989 Totalrenoverades fastigheten då V/A-stammar byttes, hissar monterades, taket höjdes och 15 lägenheter gjordes om till etagelägenheter. 2011 Tvättades fasaden och justering av taket genomfördes. 2014-2016 Dränerades delar av fastigheten på Femkampsgatan 1-3, 2-6 samt Stavhopparegatan. Samma år renoverades hissar i tre etapper och maskinell utrustning i samtliga tvättstugor byttes ut. 2017 Genomfördes en OVK. 2018 Byttes fläktarna på taket. PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Just nu pågår en ommålning samt ett belysningsbyte i föreningens trapphus. Renoveringen beräknas vara färdig till våren. Föreningen planerar också under 2019 att se över porttelefonin samt att genomföra en översyn av taket inför ett framtida byte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-01-08). EKONOMI Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-01-08). Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-01-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


34

Ansvarig Mäklare

Lina Persson TEL: 0766 - 47 76 33 EMAIL: lina@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jazmine Ohgami TEL: 0766 - 47 76 36 EMAIL: jazmine@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


35


36

Planritning Femkampsgatan 3B


37


38

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Femkampsgatan 3B, 416 59, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs S:t Pauli Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer: 25 (Brf) / 1001 (LMV) Våning: 1 av 4 Hiss: Hiss finns Förråd: Vinds- samt källarförråd STORLEK 2 rum och kök Boarea: 54.5 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde.


39 ENERGI Energideklaration: 2010-07-08 Energiprestanda: 138 kWh/m2 och år BYGGNAD Byggår: 1943 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse NUVARANDE ÄGARE Siri Ersson Niklas Idesjö

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

BUDSTART 2 525 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 4 043 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV EKONOMI Andel i föreningen: 0.98107% Andelstal avgift: 0.98107% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 2 935 kr/år Försäkring: 1 680 kr/år Totalt: 4 615 kr/år Personer i hushåll: 2 Baserat på säljarens uppgifter.


40

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 300 till 1 050 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


41

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


42

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Femkampsgatan 3B  
Femkampsgatan 3B