Page 1


Varmt välkommen till

Engelbrektsgatan 59

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

3 rum och kök

BOAREA

70 kvm

BALKONG

Ja

VÅNING / HISS

4 av 7, Hiss finns

BYGGÅR

1983

AVGIFT

3 161 kr

BUDSTART

4 000 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Knutson

Citytrea med rofyllt gårdsläge och solig balkong Väldisponerat hem med möjlighet att sätta sin egen prägel. Lugnt belägen mot gården och mysig balkong med många soltimmar. Välmående brf med god ekonomi, fritt bredband samt gästlägenhet. Attraktiv adress nära Avenyns sprudlande nöjesliv! Ta hissen upp till våning fyra och stig in i en genomtänkt trea med väldisponerade ytor och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden har en trivsam disposition där rummen ligger i fil och för den som önskar kan man ta ner en vägg mellan kök och vardagsrum för att skapa en öppen arkitektur. Stora fönster mot gården släpper in rikligt med ljus och här finns också en härlig balkong i soligt läge. Väggarna är nymålade i en vit kulör och i hall, kök och vardagsrum ligger en stilfull ekparkett. Köket har gott om förvaring samt arbetsytor och här finns bekvämligheter som hel kyl och frys och diskmaskin. Lägg därtill en tvättmaskin i hemmets badrum för extra god komfort. Ett bekvämt cityhem nära kommunikationer, Avenyn, Korsvägen och Hedens rika utbud!


6

HALL Ta hissen smidigt upp till fjärde våningen och stig in ett bekvämt och ytterst väldisponerat boende med möjlighet att sätta sin egen prägel. Mottagandet består av en öppen och generös genomgångshall och härifrån bjuds på en god överblick över hemmets trivsamma disposition.


7

Golvet är belagt med en stilfull ekparkett som löper tröskelfritt vidare genom vardagsrum och kök och väggarna är målade i en vit kulör som sätter ton för resterande rum i lägenheten. I hallen finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en rymlig garderob som sträcker sig längs ena långsidan av väggen.


8


9

KÖK Ett stort vinkelkök med generösa arbetsytor och gott om förvaring i både skafferi, lådor över- och underskåp. Inredningen består av profilerade luckor i vitt med metallbeslag och två av överskåpen är inredda med vitrindörr och glashyllor. Arbetsytan är belagd med en bänkskiva i laminat och ovanför sitter ett vitmålat kakel. Här inryms en fläkt, hällspis, kyl och frys i fullhöjd samt en diskmaskin. Den luftiga ytan kan möbleras med ett matsalsbord för sex personer och här finns ett stort fönsterparti för ljusinsläpp. För den som önskar finns det möjlighet i köket att ta ner en vägg mot intilliggande vardagsrum för att skapa en öppen social disposition, se alternativ planritning.


10


11


12


13

VARDAGSRUM Det spatiösa sällskapsrummet har en luftig yta att möblera på och en fördelaktig arkitektur mot intilliggande matlagningskök som bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj. Ljuset lägger sig fint över rummet från ett stort fönsterparti och här kan ni inreda med en soffgrupp, mediamöbel samt en matsalsgrupp.


14


15


16


17

SOVRUM 1 I hemmets Master Bedroom finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare en stilla och hög placering mot föreningens innergård. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och här ryms med enkelhet en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Golvet är belagt med ett körsbärslaminat och här finns en inbyggd garderobsvägg som står för ypperliga förvaringsmöjligheter.


18


19


20


21


22


23

SOVRUM 2 I fil ligger hemmets andra sovrum som förslagsvis kan nyttjas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Golvet är belagt med ett körsbärslaminat och här kan ni inreda med en enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Härifrån når ni också bostadens härliga balkong.


24


25


26


27

BALKONG Balkongen har ett högt och rofyllt läge mot innergården och här kan ni njuta i solen under sommartid största delen av dagen. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, blommor samt dekoration.


28


29


30

BADRUM Bostadens badrum har en äldre standard med en blå våtrumsmatta på golvet samt väggar klädda i ett vitt kakel med en blå bård. Inredningen består av en wc, handfat, spegel med ovanliggande belysning, dusch med skjutbara glasdörrar samt en tvättmaskin.


31


32


33

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik. NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området. KOMMUNIKATIONER Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.


34

RB Brf Göteborgshus nr 51 ALLMÄNT OM FÖRENINGEN Riksbyggens Brf Göteborgshus 51 är en äkta förening bestående av 1 byggnad med totalt 93 bostadsrätter samt 4 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1979 och har adresserna Engelbrektsgatan 57-61. FASTIGHETEN Göteborg Heden 26:19. Fastigheten bebyggdes 1983. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning. GEMENSAMMA UTRYMMEN Trivsam innergård med utemöbler. På gården finns också sopsortering samt en gemensam tvättstuga med nya maskiner från 2018. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel. I föreningen finns också ett kombinerat styrelserum/ gästlägenhet som färdigställdes 2017. Gästlägenheten kostar 200 kronor/dygn och är utrustad med sovplatser för två vuxna, dusch och toalett samt pentry. Det finns även cykelrum i källaren i alla uppgångar, barnvagnsrum vid samtliga hissar samt ett hobbyrum. OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning. PARKERING Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser i ett garage under fastigheten. En garageplats kostar cirka 600 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga platser (2019-04-03). Adressen Engelbrektsgatan 59 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Telenor. Grundutbud av kabel-TV samt bredband 250/250 Mbit ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna. GJORDA RENOVERINGAR 2000 Renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades. 2002 Totalrenoverades samtliga hissar. 2004 Installerades nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. 2005 Installerades en sopsugsanläggning. 2006 Renoverades fönster samt spolades V/A-stammar i kök och badrum. 2007 Genomfördes en fasadtvätt. 2009 Energideklarerades fastigheten och viss dränering genomfördes på gård. 2010 Målades utvändiga betongsocklar samt genomfördes en OVK-besiktning. 2011 Rustades gården upp och föreningens fastighetsexpedition fräschades upp. 2012 Monterades nytt staket mot grannfastigheterna på gården. 2013 Installerades ny belysning på innergård. 2014 Monterades nya fläktgaller på gården, byttes befintliga plasttak på våning 7 samt monterades nytt passagesystem, vid entréer, garage och gårdsdörrar. Under samma år byttes tre av sex fläktaggregat, rengjordes ventilationskanaler, åtgärdades en vattenskada i garaget samt besiktigades takplåtarna och uppkomna fel åtgärdades. 2015 Under året genomfördes underhållsarbeten av golvbrunnen, belysningen i trapphusen, undercentralen, tvättstugeutrustningen samt ventilationen. Det utfördes också diverse måleriarbeten. 2016 Genomfördes underhåll och målning av föreningens tvättstuga. I samband med underhållet av tvättstugan byttes också mattvättmaskin, tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Man installerade också en nytt digital tvättbokningssystem. Under året utfördes också en besiktning av tegelfasader samt löpande underhåll av fastigheten vid behov. 2017 Färdigställdes gästlägenheten i styrelselokalen samt monterades grindar till plan 8 i samtliga uppgångar.


35

2017-2018 Genomfördes underhållsarbeten av garageportar, samt renoverades 5 balkonger. 2018 Genomfördes underhåll av tegelfasader samt hissdörrar, byttes låscylindrar i allmänna utrymmen samt installerades nya maskiner i föreningens tvättstuga. 2018-2019 Gjordes en översyn av takplåtar. PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Föreningen planerar att genomföra en omfattande renovering av samtliga hissar i fastigheten med start i maj månad. På adressen Engelbrektsgatan 59 beräknas renoveringen av hissen att påbörjas i juni månad. Hissen kommer då att vara avstängd i fyra veckor. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-03). EKONOMI Föreningen ändrade årsavgiften senast 2007 då den höjdes med 3%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-04-03). Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-03) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


36

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson TEL: 0766 - 10 88 19 EMAIL: andreas@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Jenny Raneryd TEL: 0766 - 10 88 18 EMAIL: jenny@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


37


38

Planritning Engelbrektsgatan 59

Planritning

Alternativ planritning


39


40

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Engelbrektsgatan 59, 412 52, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs Vasa Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer: 47 (Brf) / 1402 (LMV) Balkong: Ja Våning: 4 av 7 Hiss: Hiss finns Förråd: Källarförråd STORLEK 3 rum och kök Boarea: 70 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde.


41 DRIFTSKOSTNAD El: 4 200 kr/år Försäkring: 1 668 kr/år Totalt: 5 868 kr/år Personer i hushåll: 2 Elkostnad enligt schablon. Hemförsäkring baserat på kalkyl hos if.se. ENERGI Energideklaration: 2009-02-16 Energiprestanda: 113 kWh/m2 och år BYGGNAD Byggår: 1983 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse NUVARANDE ÄGARE Magnus Karlsson

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

BUDSTART 4 000 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 3 161 kr Ingår i avgiften: Vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad) samt bostadsrättstillägg. Ett OB-tillägg om 425 kronor avseende värme tillkommer. EKONOMI Andel i föreningen: 1.03791% Andelstal avgift: 1.03796% Pantsatt: Nej INRE REPARATIONSFOND Saldo: 732 kr


42

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 300 till 1 050 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


43

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


44

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Profile for REVENY

Engelbrektsgatan 59  

Engelbrektsgatan 59