Page 1


Varmt välkommen till

Inägogatan 4

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

1.5 rum och kök

BOAREA

45 kvm

VÅNING / HISS

2 av 7, Hiss finns

BYGGÅR

2013

AVGIFT

2 413 kr

BUDSTART

2 180 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Lina Persson

Ljus och modern hörnlägenhet i attraktiv stadsdel Optimal ”minitvåa” i fint skick med modern och stilren finish. Smart planlösning, insynsfritt hörnläge en våning upp och härligt ljusinsläpp från fönster och fransk balkong. Bland lugna och grönskande omgivningar ligger denna mysiga lägenhet med stor personlighet. Bostaden har en genomtänkt planlösning och en praktisk sovalkov som ger funktion av en minitvåa. Ett charmigt hem med fönster i två väderstreck som skapar en ljus och luftig känsla. Lägenheten präglas av genomgående vita väggar och en klassisk ekparkett som gör det enkelt att inreda snyggt och personligt. Därtill erbjuds ett socialt vardagsrum, modernt kök med kvalitativ utrustning, ypperliga förvaringsmöjligheter samt ett fräscht badrum med separat tvättavdelning och härlig golvvärme. Här bor ni nära allt som behövs för en trivsam vardag med goda kommunikationer in till city. Med promenadavstånd når ni Eriksbergs mysiga kajpromenader och i området finner ni flera mataffärer, butiker, restauranger och caféer.


6

HALL En trappa upp når ni den luftiga hallen och redan här slås ni av den nybyggda känslan. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en klassisk ekparkett, modern interiör som sätter ton för resten av lägenheten. Här finns plats för avhängning och praktiska vägghyllor. Dessutom erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober.


7


8


9

KÖK Köket är stilrent och modernt med gott om skåpsförvaring och arbetsytor. Skåpsinredningen går i vitt och ovan arbetsbänken i mörk laminat sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, hällspis samt diskmaskin. Ett stort fönster med utsikt mot lummig grönska skänker rummet ljus och rymd.


10


11


12


13

VARDAGSRUM Vardagsrummet har en påtaglig rymd med gott om plats för soffgrupp, matsalsbord och annat möblemang. Ett vackert genomgångsljus flödar in genom rummet och här finns en fransk balkong med utsikt över grönskande omgivningar. Två garderober finns för förvaring.


14


15


16

SOVALKOV I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets mysiga sovalkov med plats för en 1,40-säng. Här är väggarna målade i en mörkgrå färg.


17


18


19

BADRUM Ett stilfullt badrum med tidlösa material och många bekvämligheter. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, dusch med glasdörr, värmeelement samt vädringsfönster. Här finns också en separat tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp.


20


21


22


23

Övre Eriksberg

POPULÄRT OMRÅDE MED LUGNA KVARTER Området är från början ett industri- och varvsområde som idag är ett populärt bostadsområde med bland annat charmiga landshövdingehus. Det finns fortfarande minnen kvar från varvstiden, bland annat den välkända bockkvarnen som är ett av stadens landmärken. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. I NÄRHETEN Vid Norra Älvstranden finns tillgång till flera restauranger, uteserveringar och kaféer. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Vid Eriksbergs köpcenter finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området. KOMMUNIKATIONER Goda kommunikationer med buss 16 som tar dig till staden. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar just dig.


24


25

Brf Byabacken

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN Brf Byabacken är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 54 bostadsrätter. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Inägogatan 2 och 4. FASTIGHETEN Göteborg Kyrkbyn 94:3. Fastigheterna är uppförda 2013. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. GEMENSAMMA UTRYMMEN Trevliga uteplatser med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns också cykelrum samt sophus. PARKERING Föreningen förfogar över 42 parkeringsplatser i ett garage under fastigheten. En parkeringsplats kostar cirka 670 kronor i månaden. I dagsläget finns ledig plats (2019-11-28). KABEL-TV/BREDBAND Kabel-TV och bredband via Telia. Grundutbud av kabel-TV och bredband ingår i avgiften. ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. RENOVERINGAR 2015 Genomfördes en 2- årsbesiktning, alla eventuella fel som uppkom har åtgärdats. 2016 Upprättades en underhållsplan. 2018 Nya stadgar antogs. 2019 OVK utfördes. Föreningen har även installerat kameror vid entré och garageinfart, samt bytt inpasseringstaggar. PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR Eftersom fastigheten är nybyggd 2013 har inga större renoveringar gjorts, det finns inte heller några större renoveringar planerade. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. EKONOMI Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om 8 % fr.o.m. den 1 januari 2020. Det finns ytterligare en avgiftshöjning planerad fr.o.m. den 1 juli 2020 om 2 %. Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-11-28) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


26


27


28


29


30

Ansvarig Mäklare

Lina Persson TEL: 0766 - 47 76 33 EMAIL: lina@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Andreas Knutson TEL: 0766 - 10 88 19 EMAIL: andreas@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


31


32

Planritning Inägogatan 4


33


34

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Inägogatan 4, 418 74, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Lundby Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Lägenhetsnummer: 0034 (Brf) / 1103 (LMV) Våning: 2 av 7 Hiss: Hiss finns Förråd: Källarförråd


35 EKONOMI Andel i föreningen: 1.17365% Andelstal avgift: 1.18028% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 2 280 kr/år Försäkring: 1 160 kr/år Totalt: 3 440 kr/år Personer i hushåll: 2 Baserat på säljarens uppgifter. ENERGI Energideklaration: 2015-10-01 Energiprestanda: 50 kWh/m2 och år Energiklass: B BYGGNAD Byggår: 2013 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse NUVARANDE ÄGARE Elin Althini

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

STORLEK 1.5 rum och kök Boarea: 45 kvm (Bostadsrättsföreningen) Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök. BUDSTART 2 180 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 2 413 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg i hemförsäkringen.


36

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 120 till 1 160 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


37

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


38

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Profile for REVENY

Inägogatan 4  

Inägogatan 4