Page 1


Varmt välkommen till

Haga Kyrkogata 18D

ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Göteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se


4


5

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

RUM

2 rum och kök

BOAREA

40 kvm

BALKONG

Ja

VÅNING / HISS

4 av 4, Hiss finns ej

BYGGÅR

1893

AVGIFT

2 114 kr

BUDSTART

2 950 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE

Lina Persson

Ytsmart bostad anno 1893 med högt läge och stor balkong Några hus från familjen Löwanders omtalade Restaurang Djurgårdskällaren, i Svt-serien ”Vår tid är nu”, och ett stenkast från en av huvudpersonerna Calles skomakarlya på Haga Nygata, bor du uppe bland takåsarna. Ett perfekt boende för dig som söker både stillhet och folkliv. Bostaden med balkong ligger högt upp i huset och vetter in mot en lugn innergård och en alldeles ljuvlig oas, med både Linnéstaden, Haga och Vasastaden runt knuten. Huset byggdes år 1893 och har idag, nästan 130 år senare, fortfarande flera välbevarade detaljer kvar. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt, med charmiga detaljer såsom målade brädgolv och framtaget tegel i köket, vilket smyckar lägenheten och skänker karaktär. Hemmet upplevs som luftigt tack vare den väl tilltagna takhöjden på drygt tre meter. Kök och badrum är nyligen renoverat. Den drygt sex kvadratmeter stora balkongen är även den ett nytt uppskattat tillskott. Så fort våren kommer, och till långt in på hösten, hänger man gärna här.


6


7

VARDAGSRUM Hemmets luftiga vardagsrum har målat brädgolv och ljusa väggar vilket är genomgående för hela lägenheten. Härifrån når ni balkongen via dubbeldörrar som skänker extra ljus och rymd. Vardagsrummet har plats för både soffa och matbord.


8


9


10


11

BALKONG Genom dubbeldörrar från vardagsrummet tar ni er ut till den rymliga balkongen med plats för flera utemöbler. Golvet är belagt med trall för extra komfort. Här kan ni njuta av ljumma sommarkvällar i goda vänners lag.


12


13


14


15

KÖK Köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Köksinredningen är stilfullt vit med charmiga detaljer som framtaget tegel ovan bänkskivan i massiv ek. I över- samt underskåp finns goda förvaringsutrymmen och arbetsyta finner ni både på det platsbyggda skåpet samt ovan diskmaskinen. Köket är utrustat med rostfri kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, inbyggd mikro samt rostfri diskmaskin.


16


17


18


19


20


21


22


23

SOVRUM I anslutning till köket ligger hemmets sovrum, också med målat brädgolv och målade väggar i en ljusgrå färg. Här ryms dubbelsäng och ett fönster skänker naturligt ljus.


24


25


26

KLÄDKAMMARE Klädkammaren är utrustad med trådbackar och upphängningsmöjligheter. Här finns god förvaring till både kläder och andra tillhörigheter.


27


28


29

BADRUM Hemmets fräscha, helkaklade badrum har klinkergolv i en behaglig röd färg och helkaklade väggar i vitt. En kaklad fondvägg vid toaletten i samma röda färg som golvet ger snygg kontrast. Här finns vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschvägg i glas och infällda spotlights. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättpelare och golvvärme.


30


31


32


33

ÖVRIGT Det kan finnas möjlighet att köpa loss en del av trapphuset utanför lägenhetsdörren.


34


35

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker. STADENS HJÄRTA I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen. TILL FOTS ÖVERALLT Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.


36


37

Brf HK 18 i Göteborg

FÖRENINGEN Brf HK18 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 24 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2012. FASTIGHETEN Göteborg Vasastaden 10:18. Fastigheten byggdes 1893 och har genomgått en totalrenovering under åren 1978-1980 samt en stor renovering 2012. Föreningen förvärvade fastigheten 2012. Föreningen äger marken. FÖRVALTNING Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC. GEMENSAMHETSUTRYMMEN I föreningen finns tvättstuga, cykelställ utomhus samt cykelförråd inomhus. Föreningen har även en mysig innergård med planteringar och bänkar. PARKERING Boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering. KABEL-TV/INTERNET Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. ÖVERLÅTELSEAVGIFT Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. FÖRSÄKRING Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR När föreningen bildades 2012 genomfördes en stor renovering som innefattade: Besiktning av stammar – uppskattning om fortsatt livslängd om minst 20 år till. Åtta stycken vindslägenheter byggdes och i samband med detta höjdes taket och renoverades i sin helhet. Två hissar installerades. Renovering av trapphus och innergård och även nya utemöbler. Fasaden putsades på innergården och vissa fönster sågs över efter behov. Renovering av tvättstuga. 2016 färdigställdes balkongbygget. 2017 Entréporten klottersanerades och underhåll av innergård genomfördes. 2018 Upprustning av soprummet. KOMMANDE RENOVERINGAR Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster mot gatan, samt fönster på innergården inom de närmsta åren. I övrigt har de inga större underhåll/renoveringar planerade i dagsläget (2019-11-28). EKONOMI Föreningen har en beslutad avgiftshöjning om 10 % den 1 januari 2020 (2019-11-28). När föreningen bildades var rekommendationen att göra mindre indexhöjningar vid varje årsskifte, men föreningen har ej höjt avgifterna sedan 2012, därför gör man nu en höjning. Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2019-11-28, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


38


39


40


41


42

Ansvarig Mäklare

Lina Persson TEL: 0766 - 47 76 33 EMAIL: lina@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11

Mäklare

Andreas Knutson TEL: 0766 - 10 88 19 EMAIL: andreas@reveny.se VÄXEL: 031 - 761 00 11


43


44

Planritning Haga Kyrkogata 18D


45


46

Bostadsfakta Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om bostaden eller bostadsfaktan.

ADRESS Haga Kyrkogata 18D, 411 23, Göteborg Kommun: Göteborg Församling: Göteborgs Vasa Skattesats: 32.6 INFORMATION Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Lägenhetsnummer: 18 (Brf) / 1402 (LMV) Balkong: Ja Våning: 4 av 4 Hiss: Hiss finns ej Förråd: Källarförråd


47 EKONOMI Andel i föreningen: 2.17043% Andelstal avgift: 2.41203% Pantsatt: Ja DRIFTSKOSTNAD El: 3 360 kr/år Försäkring: 1 320 kr/år Totalt: 4 680 kr/år Personer i hushåll: 1 Enligt säljarens uppgifter. ENERGI Energideklaration: 2017-05-10 Energiprestanda: 207 kWh/m2 och år Energiklass: G BYGGNAD Byggår: 1893 TILLTRÄDE Enligt överenskommelse, snabbt är möjligt. NUVARANDE ÄGARE Per-Håkan Börjesson Wilhelm Börjesson

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

STORLEK 2 rum och kök Boarea: 40 kvm (Bostadsrättsföreningen) Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1.5 rum och kök. BUDSTART 2 950 000 kr MÅNADSAVGIFT Avgift: 2 114 kr Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg


48

Viktig information Viktig information för dig som ska köpa lägenhet

MÄKLAREN Mäklaren ska vara en opartisk mellanman som ser till både säljarens och köparens intresse. Mäklaren ska särskilt beakta uppdragsgivarens ekonomiska intressen. Vanligtvis är det säljaren som anlitar mäklaren för att få hjälp med ett förmedlingsuppdrag. Därmed blir ofta säljaren uppdragsgivaren. Dock kan även köparen anlita mäklaren. Mäklaren har krav på sig att följa god fastighetsmäklarsed, oavsett vem uppdragsgivaren är. MÄKLARENS INFORMATION OM FEL Mäklaren ansvarar inte för objektets skick eller eventuella fel, men mäklaren ska informera spekulanter och köpare om sådant som kan antas vara av betydelse för dem. Det kan till exempel handla om fel som mäklaren känner till eller har anledning att misstänka, t.ex. genom tidigare försäljningar eller genom sin allmänna sakkunskap. BUDGIVNING Vid försäljning kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och säljaren kan under budgivningens gång ändra förutsättningarna. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset. Viktigt att känna till är att säljaren alltid har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren bestämmer vem som får köpa bostaden, när och till vilket pris. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till både köparen och säljaren. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym. Dock kan budgivaren anlita ett ombud, och då är det ombudets namn och kontaktuppgifter som noteras. Affären är inte klar förrän både köpare och säljare undertecknat överlåtelseavtal och utväxlat detta. Mäklaren är även skyldig att framföra bud efter det att budgivningen avslutats. Muntliga överlåtelseavtal gäller inte, varför

det ligger i såväl köparens som säljarens intresse att så snart som möjligt underteckna överlåtelseavtal. KÖPARES UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten för bostadens skick är att den köps i det skick den är i på kontraktsdagen, alltså i befintligt skick. Fel som borde upptäckts vid noggrann undersökning kan inte göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av sakkunnig person. Även föreningens stadgar och ekonomi bör ingå i en sådan undersökning. Det är också lämpligt att tala med bostadsrättsföreningens kontaktperson för att sätta sig in i föreningens planer, eventuellt kommande renoveringar och avgiftsförändringar. Angiven information om bostadsrättsföreningen i annonser och prospekt baseras på information från källor som exempelvis föreningens kontaktperson, webbplats och årsredovisning. Fastighetsmäklaren ansvarar inte för information som är hämtad från dessa källor, därför bör köparen kontrollera uppgifter som är av särskild betydelse för köparen. SÄLJARENS ANSVAR FÖR UTFÄSTELSER Om säljaren lämnat garantier eller andra utfästelser om objektets skick ansvarar säljaren för dessa. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Mäklaren ska uppmärksamma parterna på konsekvenserna som kan följa om säljaren gör utfästelser om objektet. ÅRSREDOVISNING, STADGAR OCH ENERGIDEKLARATION Dessa dokument finns publicerade på www.reveny.se. Meddela mäklaren om du vill ha ett utskrivet exemplar. BOSTADENS STORLEK SAMT PLANRITNING Fastighetsmäklaren kontrollmäter inte bostaden. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.

HAR DU FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss per mail eller telefon, eller besök oss direkt på vårt kontor på Nordhemsgatan 12. Vi svarar gärna på dina frågor om bostadsmarknaden.

KONTAKTA OSS Maila eller ring oss på: kontakt@reveny.se 031 - 761 00 11

Reservation för avvikelser i mått, skala och utformning av planritning. BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklaren om du önskar en personligt anpassad boendekostnadskalkyl. ÄKTA/OÄKTA FÖRENING Beroende bland annat på hur stor del av en bostadsrättsförening som utgörs av hyreslokaler och hyreslägenheter så klassas en bostadsrättsförening som äkta (privatbostadsföretag) eller oäkta (näringsbostadsföretag). Skattereglerna i en oäkta bostadsrättsföring skiljer sig från skattereglerna i en äkta förening, bland annat vad det gäller skatt på vinst samt förekomst av förmånsbeskattning. Mer information och aktuella regler hittar du på www.skatteverket.se. ÄGARANDELAR VID FLER DELÄGARE Hur ägarandelar fördelas mellan flera delägare kan få skattemässiga konsekvenser i fråga om uppskov med tidigare och kommande vinster från bostadsförsäljningar. Fundera på vilka ägarandelar ni önskar och meddela mäklaren inför kontraktsskrivning. För vidare information se www.skatteverket.se eller ring 0771–567 567. INFORMATION OM KRINGTJÄNSTER Vid annonsering på www.hemnet.se erhåller Reveny Mäkleri Kommanditbolag en administrationsersättning om 120 till 1 160 kr inklusive moms beroende på bostadens pris. MARKNADSFÖRING Köparen och säljaren godkänner att bostaden marknadsförs med bilder, fakta om bostaden och slutpris efter försäljningen. MER VIKTIG INFORMATION För mer information om aktuella byggplaner och byggprojekt i Göteborg, se: www.goteborg.se. På Fastighetsmäklarinspektionens hemsida finner du även konsumentinformation, se: www.fmi.se.

Du hittar även våra medarbetares kontaktuppgifter på vår site. www.reveny.se


49

Se fler bilder, bostadsfilm och följ budgivningen

Gå in på bostaden på vår hemsida


50

OM REVENY Efter många års erfarenhet från de marknadsledande mäklarföretagen i Göteborg började vi drömma om att starta upp någonting eget. Vi ville bygga en verksamhet med fokus på mäklaryrkets kärnvärden och relationen till kunderna. Ett mäklarföretag för medvetna köpare och säljare som söker exceptionell kvalitet i varje liten detalj. Så vi slog oss ner, utvärderade våra erfarenheter, plockade godbitarna och påbörjade arbetet. Resultatet blev Reveny, ett mäklarföretag som sätter hantverket och det strategiska arbetet i första rummet. Vi garanterar engagemang, expertis och genomtänkta beslut. Medveten styling, givande visningar, lyhörda medarbetare, god branscherfarenhet och komplett information om bostäderna. Allt för att skapa en helhetsupplevelse med guldkant. För att säkerställa trygga förmedlingar arbetar vi enbart med etablerade mäklare och medarbetare som brinner för förverkligandet av kundens unika boendedrömmar. Framgång för oss handlar om affärer som ger både fördelar och vinst till såväl köpare och säljare som medarbetare och samarbetspartners.


ADRESS Nordhemsgatan 12 413 27 Gรถteborg

KONTAKTA OSS 031 - 761 00 11 kontakt@reveny.se

Profile for REVENY

Haga kyrkogata 18D  

Haga kyrkogata 18D