Novetats BPA novembre 2022

Page 1

Novetats Novembre 2022 ADULTS CRUANYES, Toni. La vall de la llum. Barcelona : Columna Edicions, Llibres i Comunicació : Edicions Destino, 2022 N(CRU)VAL Toni Cruanyes s'allunya de la seva faceta més periodística per oferir-nos un retrat íntim, lúcid i precís. La Vall de la Llum, un poble de canyes, vent i fang, es desperta a la modernitat a través de les vivències amb què una família pagesa s'obre pas en un món que es transforma molt de pressa. Un relat verídic però escrit com una novel·la, amb un alt contingut dramàtic i evocador.

ELLIS-YOUNG, Laurie. Respirar es vivir coge aire y suelta todo lo demás : cómo vivir bien, amar bien y sentirse bien. Madrid : Oberon, 2022 615.8 ELL Respirar es vivir combina la sabiduría milenaria con los últimos avances en neurología, ilustrando cada explicación con historias reales y descripciones de una serie de sencillas pero eficaces técnicas que nos ayudarán a aprovechar los beneficios de ese fantástico regalo que todos hemos recibido y que es nuestra respiración.

INFANTIL SAVAGE, Sarah. Ella és el meu papa : una història per a la mainada que té pares, amistats o familiars trans. Barcelona : Edicions Bellaterra, 2022 I VERMELL SAV La Mimi parla amb confiança i seguretat sobre la identitat de gènere. Aquest conte il·lustrat, per a criatures de 3 a 7 anys, facilita començar a parlar sobre les vides de les persones trans en general. Inclou idees de com adreçar-nos a les persones trans, la diversitat familiar i ofereix una guia didàctica.


ADULTS

Ficció ARITZETA, Margarida. Encara hi ha flors : quan els morts no descansen en pau. Barcelona : Capital Books, 2022 N(ARI)ENC BASTÉ, Jordi. Ningú sabrá qui ets. Barcelona : Rosa dels Vents, 2022 N(BAS)NIN BERBEROVA, Nina. La canya rebel. Barcelona : Viena edicions, 2022 N(BER)CAN BIENVENU, Ugo. Total. Madrid : Ponent Mon : Los Libros de la Catarata, 2022 C(EUR)BIE BOSCH, Lolita. Agafeu-me a mi. Barcelona : Edicions 62, 2022 N(BOS)AGA BRONSKY, Alina. La trena de la meva àvia. Barcelona : Editorial Les Hores, S.L., 2022 N(BRO)TRE BULGAKOV, Mikhail Afanasievitx. Els ous fatídics. Barcelona : Editorial Comanegra, 2022 N(BUL)OUS DARE,Tessa. Una dama a medianoche. Barcelona : Versátil, 2022 NC(DAR)DAM ESTRADA GELABERT, Mireia. Sense sucre : una dona occidental al Marroc N(EST)SEN Una història reveladora sobre integració social, xoc de cultures i identitat femenina. Un relat necessari i alliberador que ens confronta amb els nostres propis prejudicis. Quan la Mireia Estrada es va casar amb un home marroquí, dues cultures diferents van emprendre el repte de la convivència i l’entesa. Des de llavors, l’autora viatja regularment al Marroc per visitar la seva família política i, irremeiablement, el país i els costums de la seva gent han passat a formar part de la seva realitat més íntima.


FEBRÉS, Xavier. El millor viatge de tots. Barcelona : L'Avenç, 2022 N(FEB)MIL FREAR, Caz. Prohibido llorar. Madrid : AdN Alianza novelas, 2022 NC(FRE)CAZ HERZOG, Werner. El crepuscle del món. Barcelona : L'altra editorial, 2022 N(HER)CRE MURIÀ, Anna. Sota la pluja. Barcelona : Comanegra, 2022 N(MUR)SOT Una recuperació editorial per fer justícia a una autora de primer nivell oculta per dues ombres enormes: l’home i l’amiga. Agustí Bartra i Mercè Rodoreda. Sota la pluja és el recull de contes que ens obre les portes al talent creatiu d'Anna Murià. PASQUAL I ESCRIVÀ, Gemma. Like : blanc. Barcelona : Barcanova, 2022 JN(PAS)LIK PORTA, Carles. Crims : llum a la foscor. Barcelona : La Campana, 2022 N(POR)LLU SIERRA I FABRA, Jordi. Uns quants dies de febrer. Barcelona : Rosa dels Vents, 2022 N(SIE)QUA El tretzè cas de l'exinspector Mascarell ens porta a la Barcelona de 1952, quan la seva dona Patro, retroba una antiga amiga que la posa en una situació molt compromesa. Molt més que una novel·la negra. VILLATORO, Vicenç. Tren a Maratea. Barcelona : Proa, 2022 N(VIL)TRE Mentre Nàpols està mig confinada per una passa de còlera, un home gran torna al poble on va néixer i d'on va marxar trenta anys enrere, en el temps de la guerra, per incorporar-se als partisans. En l'últim trajecte en tren fins a Maratea, el seu poble, coincideix amb una professora universitària amb qui compartirà el tram final del retorn i els records essencials de la seva vida...


NO FICCIÓ BUENO, David. El cervell de l'adolescent : descobreix com els funciona per entendre'ls i acompanyar-los. Barcelona : Rosa dels Vents, 2022 159.92 BUE David Bueno, el científic català que domina les xarxes i els mitjans, i també la paraula i la ciència, ens ajuda a entendre com és i com madura el cervell dels adolescents, quin sentit vital té aquest període tan crucial i rellevant per a la nostra espècie i quines coses podem posar en pràctica perquè sigui fructífer i perquè serveixi de trampolí per assolir una etapa adulta sana, digna i dignificant. Una aproximació divulgativa que se sustenta en els coneixements científics actuals dels camps de la biologia, la neurociència, la genètica, l'evolució, la sociologia, la psicologia i l'educació.

ESPUNYES, Josep. Jocs i cançons infantils d'abans. La Seu d'Urgell : Edicions Salòria, 2022 784(467.1) ESP GUASCH I TERRÉ, Oriol. La muntanya, entre la màgia i el desig. Valls : Cossetània, 2022 796.5 GUA Un recorregut oscil·lant per més de cinquanta anys de vivències a la muntanya, on les sensacions i l'emoció intensa prenen tot el protagonisme del relat, que té unmarcat caire personal i fins hi tot íntim. Tot i que l'eix vertebrador principal és l'esquí de muntanya, també hi ha múltiples referències a l'alta muntanya a peu, al descens d'engorjats i a la bicicleta de muntanya, que formen una amalgama ben diversa però indestriable.


LEONG, Sonia. Dibujar heroínas y héroes manga : guía interactiva para dibujar personajes, escenas y decorados de anime paso a paso. Madrid : Anaya Multimedia, 2022 741.5 LEO MARMI I PLANA, Josep Maria. 100 misteris sobre l'existència humana : des del Big Bang fins als perills que ens assetgen en l'actualitat. Valls : Cossetània, 2022 524 MAR

WILSON, Pablito. Reggaeton : una revolución latina. Bilbao : Liburuak, 2022 78 WIL Este ensayo es una aproximación pionera, tan rigurosa como entusiasta, a la historia y sociología del género musical urbano por excelencia; que lo conecta con otras músicas como el reggae y el hip hop (naturalmente), el pop, el rock, la salsa, el bolero; y con temáticas vigentes que exceden (o no) al reggaetón; la vida en las calles, las rivalidades artísticas, el revolucionario papel ocupado por las mujeres en la actualidad, la industria donde circula la música y desde luego, las raíces. Los fundamentos de la perreología, por uno de sus mejores conocedores.

CD/DVD KHOMERIKI, Nikolay. La novena profecía. Madrid : Premium Cine, 2021 CINEMA RUS KHO SHERIDAN, Taylor. Aquellos que desean mi muerte. Madrid : Warner Bros, 2021 CINEMA AMERICÀ SHE


INFANTIL

FICCIÓ AVERN,

J.X. El cas del píxel escarlata. Barcelona : La Galera, 2022 I VERD AVE CANALS, CUCA. El cas curiós del pianista sense cap : explicat per Freddy Nietzsche. Barcelona : Edebé, 2022 I VERD CAN Orfe de mare amb sis anys, el petit Freddy Nietzsche també perdrà el pare, segrestat i després assassinat. El cas encara no s’ha resolt quan en Freddy rep un altre revés de la vida: el seu professor de piano i amic és decapitat. Per sort, ja forma part de l’Acadèmia i no està sol per resoldre els crims als quals s’enfronta. DAMI, ELISABETTA. L'Adri té por de la foscor. Barcelona : Beascoa, 2022 I VERMELL DAM DOMÍNGUEZ, David. Primera final. Barcelona : Beascoa, 2022 I VERD DOM DUBUC, Marianne. L'os i el murmuri del vent. Barcelona : Joventut, 2022 I VERMELL DUB L’Os tenia una casa bonica. Tenia bons amics i una vida dolça i tranquil·la. Tot això abans del gran canvi. Un dia, el murmuri dels arbres li diu que aquell ja no és el seu lloc i que és hora de marxar. L’Os prepara el farcell amb les seves coses i emprèn un llarg viatge. Una joia plena de sensibilitat i poesia sobre el viatge iniciàtic d’un os que aparentment tenia tot el que necessitava per a ser feliç. Deixar enrere tot allò que coneixem i endinsar-nos en allò que ens fa por ens pot dur a llocs inesperats i donar-nos una gran recompensa. Un àlbum que inspirarà a tots els seus lectors. Un nou llibre amb el característic estil de Marianne Dubuc, la premiada il·lustradora canadenca que sap emocionar amb les seves senzilles, però poderoses, històries.


FENOSA, Jordi. Els talps compostaires. Barcelona : La Galera, 2022 I VERMELL FEN BUTXACA La Diana, ha convençut tota la classe per fer una comparsa de Carnaval sobre el reciclatge. La seva GRAN idea ha estat comprar centenars de gots de plàstic per a les disfresses i explicar que s'han de reciclar!!! La Carlota està que s'enfila per les parets... Acompanyada de la Fiona, anirà a veure un veí jubilat que té un autèntic magatzem de trastos al seu hort. Allà trobaran de tot i més per fer-s'hi disfresses reciclades DE DEBÒ. Però també hi ha un misteriós compostador que fa uns sorolls inquietants. Hi descobriran un túnel que comunica amb el món secret dels Talps Compostaires... GARCÍA-ROJO, Patricia. El cas de les mascotes desaparegudes. Barcelona : Alfaguara, 2022 I VERD GAR GIRONELL, Martí. Un Talp a l'Antic Egipte. Barcelona : Baobab, 2022 I VERMELL GIR GISBERT, Albert. Lladres de verdures. La Pobla Llarga : Edicions 96, 2022 I BLAU G HAUGHTON, Chris. Bona nit a tothom. Madrid : NubeOcho, 2022 I VERMELL HAU IBARROLA, Begoña. Comprèn la por. Barcelona : Editorial Sentir, 2022 I VERMELL IBA MELLING, David. Rufus i els gatets. Barcelona : Baula, 2022 I BLAU M SARDÀ, Òscar. El Follet Oriol i el viatge en globus. Barcelona : Barcanova, 2022 I VERMELL SAR STEAD, Philip C., El Senyor Amos McGee perd l'autobús. Blanes : entreDos, 2022 I VERMELL STE TABOADA, Bea. La mare i jo n'estem fins al monyo. Barcelona : B de Block, 2022 I VERMELL TAB TAHL, M. N., Superratolí i l'amenaça del volcà. Barcelona : Baula, 2022 I VERMELL TAH VIVIM DEL CUENTU. La Rínxols dels llaços blaus. Barcelona : Baula, 2022 I BLAU V


NO FICCIÓ BALDÓ, Estel. Els volcans. Barcelona : Barcanova Editorial, 2022 I 55 BAL BONILLA, Rocio. M'enfado! Barcelona : Animallibres, 2022 I BEBÈ CONTE IRIBERTEGUI, Idoia. Regla núm. 1 : manual imprescindible per a dones novelles. Barcelona : Animallibres, 2021 I 613 IRI Fins fa no massa, la menstruació era un tema tabú. De fet, ho continua sent en molts aspectes. Aquesta novel·la pretén trencar els tabús i els prejudicis i parlar de la regla sense complexos. Repleta d'humor, amb aquesta història descobrim la importància de l'amistat i del suport familiar, i aprenem al junt amb les protagonistes com per a enfrontar-se de manera efectiva als obstacles cal parlar d'ells, i actuar en equip amb humor i creativitat. A més, el llibre incorpora també la visió dels canvis que experimenten els xics durant la pubertat i conté pàgines explicatives i reptes divertits. MCLEAN, Danielle. Bona nit, granja! Barcelona : Baula, 2022 I BEBÈ HÀBITS NAUNTON, Chris. El faraó Tutankamon : ho explica tot!. Barcelona : Baula, 2022 I 932 NAU

biblioteques.reus.cat ­ info.biblioteques@reus.cat