Novetats BPA maig 2023

Page 1

ADULTS

RODRÍGUEZ SIRVENT, Regina. Les calces al sol. Barcelona : La Campana, 2022 N(ROD)CAL

La Rita Racons se'n va als Estats Units a fer d'au-pair sense saber-ho del tot Un bon dia es troba a l'aeroport de Barcelona preparada per agafar un avió que, teòricament, l'ha de dur a Nova York, on aprendrà anglès durant l'estiu. Però el seu ínfim coneixement de la llengua anglesa la porta, per carambola, fins a Atlanta, a casa dels Bookland, on tindrà cura dels tres fills de la família durant un any sencer...

WIEVIORKA, Annette. Auschwitz explicat a la meva filla. Barcelona : Labutxaca, 2022 940.53/54 WIE

«La meva filla, Mathilde, que llavors tenia tretze anys, coneixia Berthe; sabia que havia estat a Auschwitz [ ] Però aquell estiu la va impactar profundament veure un número a l’avantbraç esquerre de Berthe tatuat amb una tinta blava un xic descolorida.»

Es pot «explicar» a una criatura per què va ser possible l’Holocaust? Com es pot fer entendre a una noia d’avui que els nazis invertissin tanta energia per recórrer Europa de cap a cap perseguint i exterminant milions d’homes, dones i nens, només perquè eren jueus? I no tan sols jueus

INFANTIL

TIMBERLAKE, Amy. El rovell de l'ou : una aventura d'en Mofeta i en Teixó. Barcelona : Flamboyant, 2022

I VERD TIM

Tornen les aventures d'en Teixó i el seu amic, en Mofeta Junts van d'excursió al lloc preferit d'en Teixó, el llac de Mai No Acabar, a la recerca d'una àgata. Un vegada hi han acampat, en Mart Pescador apareix sobtadament amb plans malvats I ara què? Després treu el cap una gallina que té la intenció de quedar-se... Aquí en passa alguna!

Novetats Maig 2023

CASTROMIL PÉREZ, Manel. Amor. Barcelona : Angle Editorial, 2022 N(CAS)AMO

XXXII PREMI CIUTAT DE TARRAGONA DE NOVEL·LA PIN I SOLER. Un matrimoni passa uns dies de vacances a la casa familiar, en un poblet. Sense fills, han viscut 45 anys d'amor i intimitat Tots dos són professors -ell d'institut, ella d'universitat- i tenen la jubilació a prop Els dies s'escolen amb la simplicitat de les rutines establertes i els gestos coneguts. Però ja fa mesos que ell sent el vertigen de l'envelliment i una certa confusió mental. I, sobretot, comença a percebre el buit que el futur minvant obre davant seu Per què soc mereixedor de tant amor i com puc correspondre?

LLIMÓS, Albert. La noia del bar. Lleida : Pagès editors, 2022

N(LLI)NOI

SERGE, Victor. El naixement de la nostra força. Manresa : L'Agulla Daurada, 2023 N(SER)NAI

Sexe fora de norma : literatura eròtica feminista. Barcelona : Llegir en català ; Raig Verd, 2022 N(SEX)SEX

TYLER, Anne. Trena francesa. Barcelona : Proa, 2022 N(TYL)TRE

GRISHAM, John. El sueño de Sooley. Barcelona : Plaza & Janés, 2022 NC(GRI)SUE

MANCILLA, Alma. Fulgor. Madrid : Salto de Página, 2022 NC(MAN)FUL

MORENO OLARIA, Eloy. Cuando era divertido. Barcelona : Ediciones B, 2022 NC(MOR)CUA

"Estimat lector, estimada lectora, la novel·la que estàs a punt d'iniciar es una història incòmoda, potser la més incòmoda que he escrit fins ara Una història que només s'entén a partir de certa edat o d'un determinat moment de la vida. Al llegir-la potser trobis a un d'aquells fantasmes que sempre han estat al teu costat però que no has volgut veure. Però també és possible que passi tot el contrari: que surtis d'aquesta historia amb la felicitat de qui sap valorar el que té"

Ficció ADULTS

FOMBELLE, Timothée. Alma : s'aixeca el vent. Barcelona : Animallibres, 2022 JN(FOM)ALM

TARRÉS RODRIGO, Roger. L'amenaça verda. Barcelona : Fanbooks, 2022 JN(TAR)AME

Fantasy heroica ambientada en una època d'atmosfera medieval La jove Àstrid és la protectora del seu poblat Té els ulls blaus i el do d'alentir el temps. Quan uns assassins d'ulls verds aniquilen la seva gent, recorrerà mig món buscant la seva germana supervivent. Els seus enemics pretenen reunir aquells amb diferents colors d'ulls i amb poders especials per iniciar de nou la Gran Guerra entre els regnes de Niburesh i Hímdor En el camí, trobarà en Rúnuc, un milicià de Niburesh d'ulls vermells amb el do de la immortalitat, i en Yàgon excomandant de Hímdor, per qui se sent atreta.

UNZUETA, Ángel. Historias de Ulis : la estrella. Palma de Mallorca : Espiral Ediciones, 2022 C(ESP)UNZ

Els petits Ulis han après a sobreviure ocults al llarg dels segles. Entrenats des de que són cries a no mirar al cel i a romandre ocults als sentits dels seus depredadors, jas resistit sempre a l’ombra dels éssers humans A través d’aquestes petites criatures podrem visitar llocs, èpoques i situacions on temes com la contaminació, la malaltia, la corrupció, l’amistat o la traïció atraparan l’atenció dels joves lectors i generaran reflexió als lectors més adults

NO FICCIÓ

GUERRA, Jennifer. El capital de l'amor : manifest per un eros polític i revolucionari. Manresa (Bages) : Tigre de paper, 2022 30 GUE

RIVERA BLANCO, Antonio. Historia de las derechas en España. Madrid : Catarata, 2022 323(46) RIV

PÉREZ GARZÓN, Juan Sisinio. Historia de las izquierdas en España. Madrid : Catarata, 2022 329(46) PER

CORRERO, Cristina. Lectures que fan lectors : l'educació literària d'infants i joves. Barcelona : Eumo editorial, 2023

372 COR

MARTÍNEZ, Pere. El jardí de la salut : manual de conreu ecològic domèstic. Conesa : Ushuaia, 2022 635

MAR

Un hort domèstic s'esdevé òrgan fonamental de la casa quan els seus habitants són conscients de la rellevància del fet que contribueix a l'alimentació i salut familiar L'hort deixa de ser un espai i una activitat capriciosa per resultar essencial

El jardí de la salut no està escrit com a simple lectura, sinó que, a més, us resultarà un valuós llibre de consulta on descobrir els temps i les maneres com plantejar-vos i millorar el vostre projecte o realitat d'hort i jardí, de terrassa agradable i productiva i fins i tot de petit espai, vertical o horitzontal, on desenvolupar i mantenir una zona vital, una part integrada de la vostra vida domèstica que us aportarà benestar i un component significatiu de la vostra alimentació ecològica i saludable, com també una farmaciola viva amb plantes medicinals de primera utilitat i un espai on estar-vos, gaudint de l'entorn vegetal a l'aire lliure.

FERRE LÓPEZ, Jesús. Investigación y reconstrucción en accidentes de tráfico. Albacete : Uno Editorial, cop. 2022

REUS 656 FER

MENCOS ARRAIZA, Carlos. Camí de Sant Jaume : 50 llocs amb encant de Somport i Roncesvalls a Santiago. Valls : Cossetània, 2022 GUIES ESPANYA

El Camí de Sant Jaume, una ruta mil·lenària amb paratges únics, s'omple de caminants durant tot l'any. Els 50 llocs triats per aquest llibre corresponen al Camí Frances des de Roncesvalls o Somport fins a Santiago de Compostel·la Hi destaquen les grans ciutats de la ruta (Pamplona, Logronyo, Burgos, Lleó, Ponferrada ) i els monuments mes importants i de gran valor historic. Tambe, espais rellevants per la seva naturalesa, com la Foz de Lumbier, el cim de la serra del Perdón o les coves d'Atapuerca I emplaçaments emblemàtics, com la Cruz de Ferro o l'inici dels últims cent quilometres per arribar a Santiago Totes elles són estampes que el pelegrí veurà, fotografiarà i no oblidarà. Pero nomes seran una part de les innombrables imatges que es gravaran a la ment.

LANG, Suzanne. Falta gaire? Barcelona : Símbol editors, 2022 I BEBÈ CONTE

En Jim i la Tortuga van cap a la planta de la pinya, a l'altra banda de la jungla. Des que surten, la Tortuga no para de preguntar, una vegada i una altra, "Falta gaire?"

RUBIO, Antonio. Bebè. Barcelona : Kalandraka, 2022

I BEBÈ DESCOBERTA

ORO, Begoña. Tres monstres a l'escola. Barcelona : Barcanova Editorial, 2022 I BLAU O

Tres monstruoses històries, amb molt d'humor, per fer més fàcils els primers dies d'escola. El petit esquelet, la petita fantasma i la nena zombi van a l'escola. Amb l'ajuda de la mestra i dels seus companys i companyes descobriran com és de divertit! Després de Tres monstres al lavabo, arriba una segona aventura.

TULLET, Hervé, La dansa de les mans. Barcelona : Editorial Cruïlla, 2022 I BLAU T

CANOSA, Oriol. La vaga de les granotes. Barcelona : Bindi Books, 2022 I VERMELL CAN BUTXACA

ESPINOSA, Eva. La capseta màgica. Barcelona : Bellaterra, 2022 I VERMELL ESP

MAS BASSAS, Mariona. Set vides. Barcelona : Cruïlla, 2022

I VERMELL MAS BUTXACA

Aquest llibre està adaptat al sistema de Lectura fàcil: una manera de fer que la lectura sigui accessible per a persones amb necessitats específiques d'aprenentatge.

Em dic Petit Suissei tinc 6 germans molt trapelles,cada un es d'un color. Tot i que vam neixer tots a la mateixa granja, cadascú ha tingut una vida molt diferent.

INFANTIL FICCIÓ

PEIX, Susana. Tot sol. Vigo : Edicións do Cumio, 2022

I VERMELL PEI

És el mateix estar sol que sentir-s'hi? El petit eriçó s'endinsa en el bosc per trobar la resposta.

SOLÉ VENDRELL, Carme. FAB : el monstre groc. Barcelona : Kalandraka, 2022 I VERMELL SOL

Fab, el monstre groc, es va aixecar un dia amb un terrible mal de cap, un dolor que no marxavani amb pessigolles ni cantant, ni tan sols amb el vell remei de l’àvia. Una història senzilla i divertida on el protagonistaés capaç d’oblidar les seves preocupacions ajudant als altres en les seves adversitats. Un àlbumon Carme Solé Vendrell ret un homenatge al gran autor i il lustrador David McKee, que vamorir recentment, i a algun dels seus personatges més estimats.

TORRENT, Dani. Viatges en trens de primera classe. Vigo : Triqueta Editora, 2022 I VERMELL TOR

WAHL, Phoebe. La casa blava. Albuixech : Litera, 2022

I VERMELL WAH

YARLETT, Emma. És meu! Barcelona : Baula, 2022

I VERMELL YAR

Un ratolí, una granota, una guineu i una ossa troben un dia un OBJECTE DESCONEGUT i diuen «És meu!» Si vols saber de veritat DE QUI ÉS, treu el nas i ho DESCOBRIRÀS!

MESA SOTO, Carles. El meu avi és un pirata. Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2022

I VERD MES

MONTES, Bárbara. El secret de la Mansió Black. Barcelona : B de Blok, 2022 I VERD MON

TILL, Jochen. Memento monstrum. Barcelona : Baula, 2022

I VERD TIL

SCHULZ, Charles M. En Charlie Brown i companyia. La Seu d'Urgell : Meraki, 2022 IC SCH

Pobre Charlie Brown Quan no s’escalfa el cap perquè és un cagadubtes, el turmenta l’arbre que es menja els estels, perd l’enèsim partit de beisbol o continua terriblement enamorat de la noieta pèl-roja Per sort, en Charlie sap que els amics sempre li faran costat: des del filòsof en miniatura que és en Linus, passant pel seu receptor a prova de bombes, l’Schroeder, fins al seu quisso lleial, que tant se l’estima, l’Snoopy! Descobreix la colla d’amics fidels d’en Charlie Brown amb aquest recull de vinyetes de Charles M Schulz!

STILTON, Geronimo. Baves per sopar. Barcelona : Estrella Polar, 2022 IC STI

NO FICCIÓ

GEIS, Patricia. Pipa i Otto a l'Amazònia. Barcelona : Combel Editorial, 2022 I DELICATS CONTE

MOLLICA, Maria Caterina. Missió al voltant del món. Barcelona : Brúixola, 2022 I ACTIU JOCS

L´Hug, la Mia i el seu gos Péplum segueixen el rastre del seu oncle Rupert, un explorador que va desaparèixer mentre buscava una misteriosa criatura fantàstica. Gràcies a un talismà màgic, s’han transportat a l´altre cap del món! Acompanya’ls en aquesta aventura!

CASAS, Núria. Una cançó per a cada ocasió : cançoner tradicional per a nadons. Barcelona : Estrella Polar, 2022

I 784 CAS

ARAGÓN, Juan de. La prehistòria / la guia de supervivència d'El Fisgón Histórico. Barcelona : Edebé, 2022 I 903 ARA

ORTIZ, Jordi. Per què soc... egiptòleg. Barcelona : Clar Books, 2022 I 92 PER

“Imagineu que podeu viatjar en el temps fins al moment en què un nen molt actiu i curiós tenia vuit anys Què us penseu que us contestaria si li diguéssiu que, de gran, es dedicaria a l’egiptologia?” Així comença «Per què soc... egiptòleg?», una narració que explica els passos que va seguir un noi inquiet, que es feia preguntes sobre moltes coses, abans de convertirse en un expert en la llengua de l’Antic Egipte i en la seva història més remota Però, què li va fer prendre aquest camí? No va ser una cosa que decidís de seguida. La resposta es troba entre les pàgines d’aquest llibre fascinant. Escrit magistralment per Jordi Ortiz, que s’ha basat en la vida real del professor d’egiptologia de la UAB Josep Cervelló Autuori des de que era un nen fins avui

biblioteques.reus.cat ­ info.biblioteques@reus.cat