Page 67

Rett Hjem Bergen 2-2012:Layout 1 09.05.12 16.19 Side 67

TE

KS T

AN N E

M ER

ET

E

SO LB

AK K

EN

FO TO

K& K

FO TO AT E

LI

ER

www circus no

Velvære starter på toppen

Verkstedet på Askøy viser seg frem fra sin beste side denne vakre vårdagen. Solen skinner på glade ansikter og to av disse vårglade menneskene er Wenche og Irene på WI Hårstudio.

Jeg møter de to litt før åpningstid en fredag morgen. Det er så travelt på salongen at de ikke rekker å ta det underveis når kundene kommer. Faktisk er salongen så populær at flere av frisørene har opptil to ukers ventetid, og mange kunder bestiller ny time til neste forfriskning når de er ferdig med dagens time. - Vi må vel være flinke da, forteller de to blide damene. De tror også at grunnen til populariteten er at Verkstedet er et godt sted å være. Her er de borte fra storsentrenes kjas og mas. Omgivelsene er lyse og luftige, praten er lett og kaffen er god. Selv om noen velger å få kaffe fra ”naboen” – Cafe Fru Luna. - Det er mange som synes det er deilig å komme her etter jobb og bestille seg noe godt fra kafeen og sitte her og bli ny, forteller de to, og mener det er svært positivt at de ulike aktørene på Verkstedet kan være med å hjelpe hverandre. Siden oppstarten i 2008 har WI Hårstudio blitt en veletablert salong med et godt rennome. Til sammen jobber det fem frisører her og frisørene har svært mange faste kunder som de begynner å kjenne godt etter hvert. -Vi blir jo godt kjent med kundene og får vite mye om dem. Det er jo en tillitserklæring og viser at de slapper av og nyter den tiden de har her, sier Irene og Wenche.

-Men vi ønsker oss flere menn, ler de. -Mange kvinner er flinkere til å planlegge og bestiller seg time hos oss i god tid før etterveksten synes. Menn er mer ute etter drop-in timer, og da gjerne en lørdags formiddag når salongen er full. Vi etterlyser menn som planlegger utseendet sitt bedre, sier de to damene lattermildt. Om sommeren er det høysesong for brudepynting og håroppsetting, noe frisørene synes er utrolig kjekt. - I sommer skal jeg pynte en brud her som jeg har klippet siden hun var en liten jente, så det er jo ganske spesielt, forteller Wenche. Klokken tikker mot ti, og allerede før salongen egentlig åpner begynner kundene å strømme til. Smilende kunder ser frem til en velværestund og finner seg avslappet til rette. Wenche, Irene og de andre frisørene på salongen er klar til å gå i gang med dagens kunder. På veien ut legger jeg merke til skiltet over døren. På skiltet står det WI Hårstudio med store bokstaver, og under et aldri så lite visdomsord: Vælvære starter på toppen. - Om du ikke ser ordentlig ut på håret hjelper det ikke å gå ut og kjøpe seg en ny kjole. Ser håret friskt og velstelt ut er det et meget bra utgangspunkt for å føle seg vel, avslutter de to før de svinger seg med saksen.

2/2012 • rett hjem

67

Profile for Hjem AS

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Advertisement