Page 45

Rett Hjem Bergen 2-2012:Layout 1 10.05.12 00.29 Side 45

Oliviers er et fransk delikatessekonsept med 85 butikker over hele verden. Bedriften har høy fokus på kvalitet, sporbarhet, høy servicegrad, kunnskap og flott innpakning. Bedriften arrangerer olivenkurs på forespørsel for bedrifter, venninnegjenger og andre interesserte lag. Bedriften har fokus på bedriftsmarkedet for gaver til jul, påske, sommer og andre anledninger Oliviers & CO Bergen finner du i Markeveien, et steinkast unna Torgallmenningen i Bergen Sentrum.

Oliviers & CO er utformet som en moderne utgave av en fransk landhandel. Det lange, smale lokalet er innredet med lyse, lette farger blandet med grønne valører. Innover i lokalet står smaksprøvene klare, og du blir guidet gjennom smaker som setter sansene i sving. De som står bak disken er matelskere som er lidenskapelig opptatt av smak og kvalitet. De deler villig og entusiastisk av sin kunnskap om hvordan man kan bruke de ulike produktene. De ser sine kunder an, nybegynnerne smaker på de milde produktene, mens de erfarne får smake det som virkelig brenner i ganen. Det som teller er at produktene snakker for seg selv. Jeg vandret inn i denne deilige butikken som en middels olivenskeptiker. Tanken på franske olivenlunder, de varmende solstrålene, middag til lyden av syngende sirisser, og smaken av Middelhavets nytelser appellerer i sterkeste grad til en solhungrig vestlending. Men like fullt var jeg en olivenskeptiker. Derfor er det nærmest ironisk at min omvendelse skulle skje tre sekunder fra Torgallmenningen i Bergen sentrum: Hos Oliviers & CO i Markeveien ble jeg slått i bakken av delikatesser fra Middelhavet.

Da de første dråpene av olivenolje satte seg i smaksløkene opplevde jeg en euforisk smaksopplevelse. Det smakte virkelig overraskende godt. Mildt, godt og fruktig. Andre typer smalte blomstret, kremaktig eller intenst. Ren olivenolje fra små drikkebeger smakte helt fortreffelig. Jeg blir fortalt at smaken av hver eneste olivenolje er helt unik. At hver type olivenolje er håndplukket fra beste hold. Kaldpresset for den optimale smaken. Og hos Olivers & CO får du hjelp til å finne det som passer dine smaksløker. Her kan du få smake oliven som er ferskpresset sammen med basilikum , chili eller andre smakstilsetninger. Eddiker med granateple, eller med mango. I følge eierne finner du her verdens beste balsamicoeddik , pesto, trøffelpasta og krydder. Til dessert serveres sjokolade og pistasjkrem. Og sansene smiler fornøyd når smaksrunden er ferdig. Lykkelige smakseksplosjoner. På vei ut døren har jeg med meg posene fulle av deilige delikatesser. En skeptiker er omvendt. Jeg kan anbefale Middelhavets delikatesser fra Oliviers & CO til både tvilere og de som allerede er frelst på det gode liv!

Gode gaver å få og gi Oliviers tilbyr flotte bedriftsgaver og er opptatt av at innpakningen skal fremheve kvaliteten på produktene.

2/2012 • rett hjem

45

Profile for Hjem AS

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Advertisement