Page 15

Rett Hjem Bergen 2-2012:Layout 1 09.05.12 15.55 Side 15

Om sommeren blir lekehytten flittig brukt - som lekestue, iskrembod eller kakekiosk der barna styrer butikken selv.

AUTENTISKE DETALJER Det har blitt mange lange kvelder med malerpensel og sparkelutstyr siden familien flyttet inn for tre år siden. Heldigvis er familien både kreative og tålmodige, men har etter hvert begynt å bruke mer håndverkere for å komme i mål. Med tre barn og travle jobber var det viktig for dem å ha tid til å nyte tiden og huset sammen. Paret ønsker å beholde sjelen i det gamle huset, og har vært på jakt etter autentiske detaljer i samme utførelse og kvalitet som det opprinnelige. Det har blitt lagt stor vekt på lister og profiler og den nye ytterdøren er en kopi av den opprinnelige døren. Ting tar ekstra lang tid når det skal tas hensyn til husets historie, og mor har vært en flittig bruker av magasiner, internett og blogger når hun har jaktet på ideer og forhandlere til de ulike renoveringsprosjektene. KLASSISKE PASTELLER Hele huset er malt i lyse og lette kulører. Liftene og putene er sydd av New Home. I stuen som ligger mellom kjøkkenet og hverdagsstuen står to klassiske Howardstoler fra Englesson trukket i en lys blåfarge.

Stolene frisker opp hvitheten i rommet og tar opp fargen fra det flotte persiske teppet som pryder gulvet. Den klassiske kakkelovnen i denne stuen varmer opp hele huset om vinteren og er et vakkert dekorelement i seg selv. Videre inn i hverdagsstuen er gulvene hvitmalte og lyset fra de høye vinduene lager spill i rommet. Her samles familien i den myke sofaen fra ROOM til spillkvelder eller TV-titting. I husets overetasje er soverommene plassert. De tre barna har alle fått rom innredet i lette farger og med møbler fra Oliver Furniture. Liftene er sydd i klassiske stoffer og materialer som varer gjennom både barndommen og ungdomstiden. Rommene er store og luftige og innbyr til både aktiv lek og rolig alenetid. Fremdeles er det mange prosjekter som gjenstår både utvendig og innvendig, men for familien har veien også vært målet, og de har trivdes med å se at rommene tar form en etter en.

strøssel Familien har slått seg på den populære cupcakestrenden, og samler ny og fristende kakepynt i teboksen sin fra Riviera Maison.

Nå står en ny sommersesong for døren og familien gleder seg til å nyte glad familietid i sin vakre byidyll.

2/2012 • rett hjem

15

Profile for Hjem AS

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Advertisement