Page 13

Rett Hjem Bergen 2-2012:Layout 1 10.05.12 00.57 Side 13

mange år. Benken er fylt med puter i duse pasteller fra husfruens favorittbutikk i Danmark, H. Skjalm. P. Her serverers nybakte cupcakes og kjølige forfriskninger i sommerlig GreenGate servise fra Berthas Oldebarn. I denne hagen er det rom for både lek og avslapping – dette er en skjermet nytelse midt i byen. BARNAS DRØMMEVERDEN I en ende av hagen ligger et stjerneeksemplar av et dukkehus; en romslig lekehytte med god takhøyde som barna kan vokse med. Familien la ut en forespørsel på Mittanbud.no og kom i kontakt med snekkeren som har bygget det vidunderlige dukkehuset. Dukkehuset er utformet som en miniatyrversjon av huset. Taket har samme vinkel som hovedhuset og den klassiske stilen er fremhevet med flotte detaljer. Dukkehuset er lyst og diskret innredet i lette sommerfarger med en rekke praktiske detaljer som sittebenk, disk og todelt dør. Mye av den innvendige jobben har familien selv stått for; både innredning, maling og hjemmesydde liftgardiner. Til og med det gøyale kjøkkenet med kokeplate er selvlaget. Kjøkkenet er krydret med dekorative matleker i tre som tåler gjentatt bruk, og hele

hytten er krydret med artige leker. Dukkestuen er laget slik at de tre barna lett kan holde orden, og med Bruka sine flotte korger går ryddingen lett. Om sommeren blir hytten flittig brukt – som lekestue, iskrembod eller kakekiosk hvor barna styrer butikken selv. KAKEPOPULARITET Familien har ofte huset og hagen fylt med gjester. Da passer det godt at både mor og far er svært glad i å lage mat – familien har til og med sin egen bakerovn på kjøkkenet. - Min mann lager middag, og jeg lager desserten, forteller mor i huset åpenhjertig. Hun er glad i å bake, og har slått seg på den populære cupcakestrenden. Barna er med på bakingen, og om sommeren er det høysesong for de fargerike kakene. På denne tiden er gjerne baksten pyntet med selvplukk fra hagen, og søtsakene gjør seg særdeles godt som salgsvarer i dukkehusbutikken. En dekorasjonsidé er å samle ulik kakepynt til cupcakes eller cakepops i sommerens farger og mønster i en teboks. Denne dekorative boksen er fra Riviera Maison, og mor i huest leter overalt hun kommer etter ny og spennende kakepynt til boksen sin.

hagehygge Den frodige hagen blir flittig brukt hele sommerhalvåret og fungerer som en ekstra stue med flere soner. Dette er en skjermet nytelse midt i byen. Store rhododendronbusker, blomstrende hortensiaer og vakre vekster gjør hagen til et genuint nytelsesområde.

2/2012 • rett hjem

13

Profile for Hjem AS

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Rett Hjem Bergen  

Sommerutgaven av Rett Hjem - Bergen

Advertisement