Page 1

Eventyrbryllup

HAPPY CAMPING bodil bl책

40 SIDER SOMMERINSPIRASJON


Have a nice Summer

LEXINGTON CONCEPT STORE BERGEN Du finner oss i Lagunen 2. etg. www.lexingtoncompany.com


foto monica johansen

Alt du trenger til oppussing av boligen og til deg selv...

Carlsen i Dræggen AS har gjennom 90 år levert interiørartikler til bergensere. Våre konsulenter innehar høy kompetanse og bred erfaring. Våre leverandører er de mest anerkjente i det norske markedet. Butikken vår i Bergen sentrum har utstilling over to etasjer. Vi sender også varer over hele landet. Vi har nå utvidet butikken med stor avdeling for interiør og klær og åpnet ny avdeling på Sartor Senter.

Sartor Senter Tlf: 56 33 00 00

Sandbrugaten 11 Tlf: 55 32 26 00 www.carlsenidreggen.no

Vi fører bl.a. Mille Moi, Cream, Hjerter, Villa Collection, Millas pels, Bloomingville, Herregård, SoNize, Green Apple, A. Nordin, Anouska, Florence, Kriffon, Sagen Vintage Design, Calou, Ziz design


LK HJELLE Se vårens nyheter i vår 2000m2 store utstilling. LK Hjelle lager møbler med fokus på materialvalg og håndverksmessig kvalitet. Helt siden starten i begynnelsen av 1940-årene har fabrikken mellom stupbratte fjell og trange fjorder produsert funksjonelle og vakre møbler med stor lidenskap.

Man - Fre 09-18 | Tors 09-19 | Lør 10-16 Wernersholmvei 33 | Hop 5232 Paradis www.berletaburetten.no | Tlf. 55 10 95 00


Distribueres gratis til husstander i Bergen, Askøy og Fjell kommune.

Utgiver Hjem AS Kanalveien 89, 5068 Bergen post@retthjem.org

02.11

Daglig leder Kari Ann Midttveit Tlf 97 69 69 52 kariann@retthjem.org Redaktør Anne Merete Solbakken Tlf 41 69 76 76 anne@retthjem.org Markedsansvarlig Hordaland Monica Johansen Tlf 41 61 86 16 monica@retthjem.org Markedskonsulent Rogaland Anne Gro Eie Tlf 99 10 34 84 anne-gro@retthjem.org Design Mokka Design, Monica Hansen Tlf 41 41 34 13 monica@mokkadesign.no Annonsemateriell sendes til: grafisk@retthjem.org Forsidefoto: Studio M, fotograf Monica Johansen Trykk: Ålgård Offset Rett Hjem er et gratis blad som sendes ut til husstander i Bergen, Askøy og Fjell kommune. Vi tar forbehold om trykkfeil og prisendringer, og magasinet tar ikke ansvar for feil i innsendt materiell. Vår målsetning er å lage et produkt som gir inspirasjon til økt trivsel i og utenfor hjemmet.

Boligmagasinet Rett Hjem fås hos alle våre annonsører og samarbeidspartnere, i våre kontorlokaler eller ditt nærmeste Sprek og Blid og SATS treningssenter. www.retthjem.org

6

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

Sukkerbryllup & Happy Camping Da vi begynte å planlegge utgaven du nå holder i hånden, satte vi i gang et stort prosjekt – å arrangere et bryllup. På kortere tid enn mange kanskje gjør. Med en million løse tråder og tusenvis av ideer. Resultatet av prosessen er vi meget fornøyd med å presentere i vår store bryllupsreportasje. Vårt nydelige brudepar feiret sitt intimbryllup i idylliske omgivelser med kjærlighet i fokus. I denne reportasjen kan du finne masse gode bryllupstips, ideer til borddekking og gavetips til brudeparet. Å stelle i stand en ny bryllupsfest fikk meg til å tenke på mitt eget bryllup. En fantastisk hyggelig og minnerik dag med store smil og sommerfugler i magen! Jeg står for øvrig fremdeles fast ved det jeg sa da jeg giftet meg for seks år siden: det viktigste med å gifte seg er mannen og kjolen – i den rekkefølgen. Alt det andre er bare bonus og moro. Ingenting kan gå galt så lenge de to tingene er riktig. Jeg er fremdeles lykkelig gift og feirer sukkerbryllup til sommeren, mannen henger i skapet og kjolen bruker jeg hver dag. Et bryllup består naturligvis av flere aspekter. Planlegging inn mot den store dagen. Hvilket fargetema skal man velge? Hvor skal festen stå? Hvor mange venner tør man å ikke invitere? Hvordan skal bordet pyntes, buketten se ut, håret være? Hva skal være på ønskelisten? Må man virkelig øve på bryllupsvalsen? Hva om det regner når bryllupsbildene skal tas? Noen synes det er stress å planlegge et bryllup, andre har gjort det siden de var tre år. Men husk: det er DERES dag! Ikke ødelegg dagen med stress. Nyt det. Smil fra øre til øre over at du har kapret den perfekte partner. Dersom det er bryllupssommer er det lett å la alle tankene gå til det. I Rett Hjem har vi naturligvis masse god sommerinspirasjon uten gifteplaner. Vi har en lett og leken hjemme-hos reportasje i en av vårens deiligste farger: BLÅ. Vi har laget fargefest i knæsje farger for de som har planer om å tenne grillen i sommer. Saken har fått det deilige navnet HAPPY CAMPING, og vi ønsker oss like fint vær for hele sommeren som vi hadde da vi laget denne deilige reportasjen. Som alltid – noe for enhver smak. God lesning og god sommer til alle våre lesere fra jentene i Rett Hjem.

FOTO STUDIO M, FOTOGRAF MONICA JOHANSEN

RETT HJEM

Opplag 60.000


Sommeren

er på vei... vi har gjort butikken klar!

Brugata 6 i Os sentrum, Tlf. 56 30 55 00 Åpningstider: Man-ons 10-17, Tors-fre 10-18, Lør 10-15

+

! " ! #$ % , "' --- ' .

" & ' !! (# )$ !* (*" * (*"($ . /

. /

/

0

!" # " $% ! & ! % '! " ( ) %! * % +,-

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

7


Interiør | Gaver | Mote | Blomster Paradisleitet 1, 5231 Paradis | Tlf.: 55 91 15 00 | Fax: 55 91 15 01 www.pihls.no | Åpningstider: Man-fre: 10-17, Tors: 10-19, Lør: 10-16

Våren er her!!!!! Besøk våre butikker i Gullgruven senter, Knarvik Senter og Kløverhuset

Tid for uterom og hage

Farmors Hus bugner av nyheter til deg og hjemmet ditt

Tid for konfirmasjon og bryllup

2. etg. Gullgruven - Tlf. 40 29 98 02 - www.farmorshus.no

8

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


GANGEN: Tips til alle som har haugevis med interiørmagasiner, men ikke vet hvordan dere skal lagre dem. Bodil samler sine magasiner i denne enorme stabelen i den gråmalte gangen. På den bedårende smijernsbenken med tøffe peace & love puter i stilig kontrast ligger stabelen som snart når i taket… Hvor skal neste stabel få vokse mon tro?

HJEMME HOS

å l b l i d Bo TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO BO DESIGN & FOTO / BODIL HAGA

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

9


bodil er gøy, bodil er raus, bodil er sammensurium, bodil er blogg, bodil er blå – og full av artige overraskelser: Møt bodil bo.

S

Sommerens hjemme-hos reportasje er farget av skribentens personlige oppfatninger om kvinnen som bor i dette spennende huset: Bodil Haga – eller Bodil Bo, som mange kjenner henne som, er en person man rett og slett blir ordentlig glad i. Bodil er en humørspreder av rang med en smittende latter. Hun er flott, gøyal, flink og akkurat passe pirkete og streng – slik at vi i Rett Hjem elsker å jobbe med henne. I flere år har vi brukt Bodil til å ta bilder til våre egenproduserte fotoreportasjer – og vi har fartet rundt i fylket vårt med Transporteren fullastet av produkter fra kunder. Slike fotodager er alltid hektiske, men med Bodil på lasset blir dagen fantastisk og resultatet likedan – slik Rett Hjems lesere har fått erfare. Bodil nevner fotodagene i Ulvik i Hardanger som det hun husker aller best. Dagen i den fantastiske eplehagen, og lunsjen som bestod av saltkokte poteter og sjokolade som smeltet i solen.

Bodil Blogg Bodil er kanskje også kjent av mange for bloggen sin, Bodil Bo, som er en av landets mest populære interiørblogger. Daglig er det svært mange nysgjerrige som titter inn i BO-et til Bodil, og her får de noen ganger titte innenfor hjemmets fire vegger, noen ganger se

10

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

11


12

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


.... jeg kjøper ting fordi jeg lilker dem, og da liker jeg dem lenge...

bilder av de to skjønne barna hennes, og ofte se smakebiter av de siste prosjekter fra firmaet Bo Design & Foto. Bodil selv er jordnær til tusen, og oppfører seg ikke som en «bloggestjerne». Hun synes det er kjekt at folk finner inspirasjon på bloggen hennes, men synes samtidig at det er rart at den er så populær. - Jeg tar det jo som et kompliment at folk ser noe de liker i bildene på bloggen min. At de finner inspirasjon, glede eller ro av bloggen. Men folk må for all del ikke tro at jeg bor i et sånt glansbildehjem, der alt er så ryddig og ordentlig hele tiden. Det kan være skikkelig rotete rett ved siden av der jeg fotograferer. Og jeg er heller ikke typen som styler og ordner hele tiden. Jeg bruker gjerne lang tid på å bestemme meg for hvor noe skal stå eller henge, og når det først er plassert blir det stående på samme plass lenge, forteller Bodil. Blått er godt Slik er det med de fleste tingene i huset til Bodil. - Jeg kjøper ting fordi jeg liker dem, og da liker jeg dem lenge, forteller hun. Da hun hadde sin første jobb i tenårene brukte hun deler av lønnen sin på å kjøpe fine pynteting – og en fellesnevner var at tingene gjerne var blå. Bodil har fremdeles de blå tingene fra tenårene fremme blandet med ting som er kjøpt opp gjennom årene, litt påvirket av tidens trender, men mest av alt av sin egen smak. Bodils favorittfarge har alltid vært blå. Siden hun var helt ung har hun samlet på blå kopper, glass og skåler. - Nyansene har variert etter trender og tider, men det er mye blått her, ler Bodil.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

13


Bloomingville IbLaursen Krasilnikoff Jeanne D`Arc Living GreenGate Nordal Housedoctor Nomi Durance Pb Home m.m.

Ny interiørbutikk på Voss, rett ved Torget Vangsgata 26, tlf 90918428 - E-mail post@fruenshus.no

Marken 6, 5017 Bergen - Tlf 95 82 24 30 Mail: post@drommehuset.no - www.drommehuset.no

14

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


- Jeg tar det som et kompliment at folk finner inspirasjon, glede eller ro av bloggen min.

Et vitrineskap er nærmest fullt av blått servise. Nytt av året er Greengate sin blå kolleksjon – her blandet med Burleigh serviset. Bodil liker å blande ulike ting, og klarer det med stil. God på innsiden Bodil og familien bor i et 70- talls hus som hun selv karakteriserer som stygt på utsiden, men fint på innsiden. Da Bodil flyttet inn til samboeren sin for elleve år siden tenkte hun på huset som et evig oppussingsprosjekt. Kjøkkenet ble modernisert i 2007, og ble innredet i hvitt fra topp til tå, med hvite gulv og hvitt kjøkken fra IKEA. Men lyseblått kjøleskap fra SMEG, det måtte hun ha. - Jeg er like glad i det ennå, det er litt som sukkertøy i rommet. Og da var det verdt at budsjettet sprakk litt for å få kjøleskapet og resten av SMEG hvitevarene, ler Bodil.

Sorte impulser Akkurat nå har deler av interiøret hos Bodil dreiet mot det sorte i tiden. Den litt tøffere stilen har fått komme frem fra skuffer og skap. - Man blir jo påvirket av trender om man vil eller ei. Men jeg er ikke typen som skifter ut alle tingene i huset fordi trenden er på den ene eller andre måten. Men jeg henter ting frem fra skap og bytter kanskje ut noen ting. Eller det vil si supplerer med noe nytt, for jeg er absolutt ikke flink til å kaste ting. På innsiden av skapene er det ganske fullt, ler Bodil. Bodils interiørfavoritt akkurat nå er Jielde lampen og dukkehuset. Men stort sett er hun glad i det hun har. Og glad i det hun gjør. Og det kan alle som møter Bodil på sin vei, om det er på den ene eller andre måten oppleve – god tvers igjennom.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

15


Meld deg inn nĂĽ og tren for 1 kr. dagen frem til 31. august!

SLIPP VĂ…REN INN! FERM LIVING, KATVIG, EJ SIKKE LEJ, SMĂ…FOLK, HOUSE DOCTOR, BECKSĂ–NDERGAARD MM

#"3/&5”:Ŕ%".&5”:Ŕ*/5&3*”3Ŕ4,0Ŕ-&,&3 forutsetter 12 mnd avtale. meld deg inn pü nÌrmeste senter. Gjelder alle med bedrifts avtale. Lag bedriftsavtale nü!�

”TUSF4LPTUSFEFUĹ”XXXFOHVMLOBQQOP ”TUS F4LPTUSFEFU  Ĺ”XXX  FOHVMLOBQQOP #FSHFOĹ”5MG #FSHFO Ĺ” 5MG


Sommerkurs i Urdihuset 2011 Alle kan male flotte malerier På kurset maler du fire store malerier med olje og akrylmaling. Du benytter også er rekke materialer som sand, sparkel med mer. Pensel, malekniv, plastkort og lignende blir benyttet som maleredskap. Kurset inkluderer alt nødvendig utstyr og materiell og inneholder tre store lerret str. 80x80 og en valgfri størrelse som du maler på kurset. Bildene kan du stolt ta med deg hjem. Garantert fine bilder malt med teknikker som du enkelt kan utvikle videre. Kurset krever ingen forkunnskaper. Alle måltid som er beskrevet i programmet er inkludert i prisen. Du stiller til kurset i maleklær og fikser selv transport og overnatting. Pris: 6400,Kurs 1 Mandag 27.- onsdag 29. juni 27. juni KL 16-20 Fingermat 28. juni KL 10-16 Lunsj 29. juni KL 10-14 Lunsj Kurs 2 Onsdag 29.- fredag 1. juli 29. juni KL 16-20 Fingermat 30. juni KL 10-16 Lunsj 1. juli KL 10-14 Lunsj

Forsatt ledige plasser på malekurs i Spania i september.

Hvordan begynne å male Du lærer om farger og fargekombinasjoner, vi tar for oss ulike maleteknikker og maleredskaper. Grunnleggende opplæring i maling med oljemaling. Hver kursdeltager får to stk. lerret i str. 80x80. Kun 6-8 deltagere pr. kurs. Kurset går over to dager. Garantert flotte resultater. Kursdato: 4. og 5. oktober Pris 3800 kr. inkl. alt materiell. Matservering i pausen. Tid: 1800-2200 begge dagene. Spennende teknikker med akryl på lerret Vi tar for oss flere maleteknikker og materialer som skaper ulike strukturer og effekter i maleriet. Grunnleggende opplæring i maling med akrylmaling på lerret. Her kan du virkelig lære hvilke muligheter som ligger i akrylmaling. På dette kurset er det først og fremst de ulike maleteknikkene som står i fokus ikke nødvendigvis det ferdige resultatet. Hver kursdeltager får male 2 bilder i str. 80x80. Kursdato: 11. og 12. oktober Pris: 3800,Matservering i pausen. Tid: 1800-2200 begge dagene. Påmelding til Urdihuset, Janne Gullaksen, mob: 48 16 22 13 Mer informasjon finner du på www.urdihuset .no

Urdihuset .no

Michael Krohnsgt. 62 Tlf: 48 16 22 13 janne@urdihuset.no www.urdihuset.no


g inn Meld de ben klub i kunde e og g til Chan alt på % 0 få 1 en! i butikk

Det dyktige personalet hos Change Xhibition sørger alltid for at du finner det undertøyet du er på jakt etter. De tar gjerne mål av deg, så du kan finne en BH med den perfekte passformen.

Velkommen til en hyggelig handel!

Change, Xhibition Tlf: 55 33 09 01

Sommerglede hos Flopita

... og alle dagene som kommer etterpå

Share Female - Spicy Vanilla - Kaffe - Cream Momoni - Peace and Love - Lisbeth Dahl Pearls for Girls - Sagen Vintage - So Nice

Kjærligheten er fin sånn. Jo mer den nytes desto sterkere blir den. Får den være midtpunkt på glade dager, byr den på lyspunkt en traurig tirsdag i januar. Ønsk dere gaver som er skapt for å vare evig. Så kan de nytes på den store dagen, og dagen etter, og dagen etter...

Butikker Kløverhuset Knarvik Senter Lagunen Storsenter Sartor Storsenter Vestkanten Åsane Storsenter 18

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

Du finner oss i Steinkjellergaten 6, 200 m ovenfor Bryggen. Tlf. 55 01 34 19 - Åpningstider: man-fre 12-18, tors 12-19, lør 12-17 Følg oss på Facebook: facebook.com/Flopitabutikk


Ja

IDE, TEKST OG STYLING ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO FROST STUDIO

Tusen takk til Frost Studio og Belle Amie for en fantastisk service, gode innspill og en uforglemmelig bryllupsdag. Takk til Janne for lån av Urdihuset. Og ikke minst takk til Aina og Trond – det forelskede brudeparet som var så utrolig vakre! 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

19


Så blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet, men størst av alt er kjærligheten.

20

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Aina gjør siste finpuss på verket før hun er klar for å møte sin brudgom. I eventyrkjole og nydelige prinsessesko fra Belle Amie er hun så vakker som bare en brud kan være på bryllupsdagen. Den høytidelige, lilla benken hun sitter i er redesign fra Unikt Interiør. Opprinnelig stod denne på Gamle Blomvåg hotell i Øygarden, og er helt tilbake fra slutten av 1800- tallet – strippet, pusset opp og trukket om på nytt. Aina kysser frosken fra Solstrand Blomster & Interiør, og frem trylles Trond – drømmemannen i råflott spansk dress i mørkeblått med lilla knapphullsblomst fra Solstrand Blomster & Interiør. Dress, smykker og sko er fra Belle Amie – hos dem finner du et variert og håndplukket utvalg av klær og tilbehør til den store dagen. Ellen fra Belle Amie hjelper Aina på med armbåndet. Det hemmelige under – er fra Change Undertøy, som har et stort utvalg lekkert undertøy til bryllupsnatten. Slips og sko fra Belle Amie.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

21


Ekteskapet er ingen tilstand, det er bevegelse, et uendelig eventyr... - PAUL TOURNIER -

22

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


BRYLLUPSBORDET ER DEKKET TIL FØRSTE BORDSETTING. Blondeduken, serviset, glassene, karafler, vakre telysholdere med sølvkant, og den nydelige kandelaberen er fra Drømmehuset i Marken. Blomsterdekorasjonene og brudebuketten er fra Solstrand Blomster og Interiør. De hvite stolene er fra Riviera Maison. Bildene i bakgrunnen er signert Janne Gullaksen. SMÅ BILDER. Meget vakre salt- og pepperbøsser fra Drømmehuset. De nydelige blomsterdekorasjonene formet som hjerter av lilla blomster er laget av Solstrand Blomster & Interiør. Serviset er fra Drømmehuset. Vinkjøler fra Halvar Bakke til festens bobler er fra Pihl’s Paradis. Bruden skåler i glass fra Drømmehuset. Champagneglass stående i artig vinholder med plass til masse småglass og champagne på is, fra Riviera Maison. I bakgrunnen skimtes to lykter som også er fra Riviera Maison. 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

23


www.karlsens.no Foto: Petter Solheim Modell: Michelle Kollbotn

Jeg tror på kjærligheten. Jeg tror på mangfold, kontraster og den høytidelige nærheten. Jeg tror på noe som er større enn oss selv og at ting kan være dypt og grunt, bredt og smalt på samme tid. Jeg tror på glede og varme smil. Våg å vær annerledes – våg å være deg selv – ha mot til å vise det. Ellen Kristine Kraakenes

Varmt velkommen På vegne av Team Belle Amie

Bessøk Norges Besøk Norges m markedsleder arkedsleder i hje hjertet h je ertet a av v Be Bergen rgen ssentrum entrum Domkirkegaten Dom k i rkegaten 3, 3, 5017 5017 Bergen B e r ge n T: T: +47 +47 56 56 33 33 07 07 61 61 post@belleamie.no post@bel lea m ie.no www.belleamie.no w w w.bel lea m ie.no


Den som har kjærlighet kan unnvære mye annet - PHIL BOSMANS -

men ikke kake...

Brudeparets femetasjers bryllupskake pyntet med rosa ranunkler er spesiallaget fra Moliere. Molierekaker er definitivt for den som vil ha en kake utenom det vanlige tradisjonelle. Sjokolademousse i ulike farger og kominasjoner, frukt og bær, karamell, nøtter, mandler - listen over ingredienser kan gjøres svært lang, og det er bare din fantasi som setter genser for kaken du kan få fra dem. Alle Moliere kaker er laget med ekte førsteklasses råvarer – som smør og fløte, ekte fransk sjokolade, tahiti-vanilje, bær og frukter der dette inngår i resepten. Hver kake er håndlaget og dekorert av deres prisbelønnede konditormester. Vil du ha en kakeopplevelse som gjestene husker er Moliere et godt valg. Forskjellen ligger i smaksopplevelsen! Moliere lager kaker på bestilling til alle typer selskaper. Kakegafler og kakespade er fra Glass Thomsen. Fatet med rosa detaljer er fra Pentik.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

25


26

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Ønsker... Kan man bli lykkelig av å få det man ønsker seg? Ja! Absolutt. På bryllupsdagen har prinsen fått sin drømmeprinsesse - og alt som stod på ønskelisten.

Komponer en gaveliste og informer familie og venner om listen. Så får du kanskje både det du trenger til tiden etter bryllupet, det du bare skal bruke til best, eller designvasen du bare MÅ ha. TIPS! Lag en egen blogg eller nettside der dere legger ut gaveønsker eller link til ulike butikker der deres gavelister finnes. Trond stråler i sin lekre, grå dress fra Belle Amie. Skoene er blankpusset og bruden danser rundt ham. VENSTRE SIDE. Lykt med sokkel i stein, lekker pendellampe i eggeform og råflott lampe av merket Bleu Nature med steiner i stetten. Alt fra Pihl’s Paradis. Ønsk brudeparet lykke til med fremtiden med ”Hoptimist” fra TING. HØYRE SIDE. Livets lystre fra Pentik. Finnes også som lysekrone i to ulike størrelser. Frekk og lekker kopp med dødningehode finnes i ulike størrelser hos Pihl’s Paradis. Guzzini Espressomaskin til kaffeelskere og Holmegaard lyslykter fra TING på Bryggen. Danske Anne Black er en anerkjent designer og keramiker. Hun har designer disse flotte vasene og skålene – du får dem hos TING. Hos TING på Bryggen kan du legge ut gaveliste til bryllupet: få herlige, gledelige, spennende, fine, lystige, morsomme, inspirerende, nydelige, lekne, vakre og romantiske bryllupsting.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

27


28

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


dine ord er min føde

din pust er min vin du er alt for meg... - SARAH BERNHARDT -

BORDSETTING TO Hvite feststoler – behagelige og flotte, bord med hvite ben og røff overflate fra Riviera Maison. Bordet er dekket i fiskeservise og tilbehør fra Riviera Maison. Lyktene i forgrunnen er også herfra. Den trearmede lysestaken er fra Interiørhuset i Alvøen. Brudebuketten og blomsteroppsatsene er fra Pihl’s Paradis. SMÅ BILDER Sommerens skjønneste fargekombinasjon: Pihl’s Paradis har laget denne enkle, vakre brudebuketten i rosa og lysegrønt. Bordet dekket til sjømatfest med fiskeservise, vinglass, servietter og serviettringer med båtmotiv fra Riviera Maison. De små lysestakene pyntet med ranunkler er også fra Riviera Maison. Desserten er laget av Molière – og er en drøm av en sjokoladekake.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

29


30

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Minner...

VENSTRE SIDE. Solstrand Interiør og Blomster har fått inn et servise i pasteller med gullkanter. Serviset finnes i flere farger – og får deg til å drømme deg bort… kanskje bryllupsreisen går til Paris? Pentik har mange tips til bryllupsgaver – som dette sommerlige serviset i rosatoner. Blomster, urtekasse og brudebukett fra Pihl’s Paradis. Bruden sitter i sin aftenkjole med rålekre, rosa sko og festveske fra Belle Amie. Hun sitter på en skjønn jernbenk med sittepute, puter og deilig ullpledd fra Interiørhuset i Alvøen. HØYRE SIDE. Myke håndklær er alltid et godt gavetips. Som disse deilige, rosa håndklærne med fuglemotiv fra Pentik. De hvite rosesåpene, serviset, det rosa pleddet og honningkrukken er også fra Pentik. Fem vaser på rad: Kähler magnetvaser får du hos TING på Bryggen.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

31


32

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Så er kvelden over...

Bruden varmer seg i Misoni teppe fra Pihl’s Paradis. Lykkelig og fornøyd med den store dagen. Aina utbringer kveldens siste skål i drikkebeger fra Interiørhuset i Alvøen. Serveringsfatet i sølv er dekket med meget ekslusiv skål med sølvdekor – begge deler fra Interiørhuset i Alvøen. Karaffelen er fra Drømmehuset og blomsterhjertet og rosene i søte, små vaser er fra Solstrand Blomster & Interiør. I speilbildet skimtes litt av en nydelig oppsats som viser vei inn i lokalet – laget av Solstrands flinke dekoratører. Og så er det den nydelige buketten – et smykke til den vakre bruden – også denne laget av Solstrand Blomster & Interiør.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

33


34

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Belle Amie

– God venninne (på fransk)

Belle Amie Brudesalong ble etablert i 1988 av mor til nåværende eier Ellen Kristine Kraakenes. Ellen har således gått gradene fra tidlige dager på Hjelteryggen – til butikken flyttet inn i nydelige lokaler i sentrum i 2008. Butikken er en av landets største og har et stort utvalg unike og håndplukkede kjoler fra ledende designere verden over. Ellen forelsker seg i alle kjoler hun kjøper inn; hver kjole er et stykke kunst som formidler en stemning hun prøver å finne igjen i bruden. Oppgaven er å formidle brudeparet på best mulig måte med kjole, dress og tilbehør. - Jeg elsker jobben min og tar den veldig alvorlig. Min jobb består jo først og fremst i å lytte og lese mennesker, å sanse hvilken type de er for å hjelpe dem å velge det riktige antrekket, forteller Ellen. Da vår brud Aina kom inn i den vakre salongen, begynte Ellen med en gang å sanse brudens holdning, bevegelser og blikk. - Aina er en nydelig jente med stor utstråling. Hun er leken, kunstnerisk og har behov for å skille seg litt ut, sier Ellen og vet allerede hvilken kjole hun skal prøve på Aina. Hun ender opp i den første kjolen hun prøver – en eventyrkjole med stort skjørt og masse flotte detaljer – litt dramatisk og litt prinsesse. Ellen minner om at mannen er like viktig som bruden – selv om det ofte er bruden som får mest oppmerksomhet. - Brudgommen er brudens vakreste smykke, og vi har en rekke håndplukkede klær også til ham, forteller hun. Vår brudgom fikk to aldeles lekre spanske dresser – en i lys grå og en i mørkeblått. Ellen lever i det vakres verden – en verden fylt av kjærlighet og forventninger. - I vår verden er vi svært opptatt av det ytre; men hva er det som definerer oss som mennesker? Er det bilen og huset vårt? Hvis vi tenker etter; hva er det som får oss til å le, hva får oss til å gråte, til å føle oss betydningsfulle – til syvende og sist er det kjærligheten som definerer oss. Det å gifte seg er et modig og ærlig valg. Det beveger hjerter, sier hun. Ellen ønsker vordende brudepar varmt velkommen til drømmenes verden.

Frost studio «Nature meets Romance» er FROST STUDIO sitt slagord og visjon. De ønsker å bruke den norske natur og arkitekttur som kulisser på bryllupsdagen. - Det er helt fantastisk å kunne ta med seg brudeparet ut i våre vakre, norske omgivelser for å ha en kreativ, leken og romantisk fotoshoot, sier Margrete fra Frost Studio. Frost er romantiske i sin stil, og bryllupsfotografering er deres spesialisering og passion. - Inspirasjon henter vi fra USA og Australia hvor det å drive med bryllupsfotografering er big business. Vi ønsker å ta trendene til Norge, og bruke naturen og arkitekturen på lik linje som dem – på tross av været. Vi opplever at det blir godt mottatt av romantiske nordmenn. Det å ha fotoshooten ute i skogen, nede ved havet, oppe på fjellet, eller i byens smitt og smau, er en utrolig deilig time-out på bryllupsdagen, forteller Margrete. - Bryllupsfotograferingen er et par timer hvor brudeparet er alene og bare kan være romantiske og lekne sammen. Dette er en utrolig opplevelse å være med på, sier Margrete. Frost Studio spesialiserer seg på bryllup og engasjerer seg i dagen med stor entusiasme! Bildene til bryllupsreportasje er tatt av de skjønne, kreative og engasjerte jentene i Frost Studio. Vi hadde en fantastisk dag på settet sammen med Frost, Belle Amie og det skjønne brudeparet Aina og Trond.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

35


Redesign møbler, klær, sko, tilbehør, gardiner, stoffer m.m

5355 Knarrevik, Sotra, tlf. 53 69 54 54 http://uniktinterior.no • Følg oss også på Facebook. ÅPNINGSTIDER: TIRS 11-17, ONS - TORS 11-20, LØR 11-15

FORESTA

T: 55 01 61 67 • E: post@mittrom.no • Nettbutikk: www.mittrom.no

foto monica johansen

interiør

Velkommen til vår butikk i gågaten på Nesttun! åpningstider: 10-20 (10-18)

*

32 110,-

*) Veil. utsalgspris er for skap, sokkel, håndtak og benkeplate. Ekskl. vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning.

DU VELGER SELV SERVICENIVÅET I DET NYE KJØKKENET DITT Hos Kvik velger du et servicenivå som passer din smak: Du kan enten selv sette sammen delene og montere dem, la oss sette sammen og selv montere eller velge full servicepakken: Vi setter sammen og monterer kjøkkenet. Det er bare å velge! www.kvik.no

Kvik Bergen: Myrdalsvegen 22, Nyborg, tlf. 55 25 13 00 36

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

alle har rett til et kult kjøkken


GLASS THOMSEN

Gaver som varer TEKST OG FOTO PRODUSENTENE

Noen har planlagt det siden barndommen. Andre møter sin drømmepartner og kaster seg inn i det med iver og impuls etter kort tid. Det kan være det første og siste, eller tredje. Uansett er bryllup en viktig begivenhet i menneskers liv - både for brudeparet og de som står dem nært. På Glass Thomsen sine bryllupssider kan du finne inspirasjon og gode råd til hvordan ditt bryllup kan bli så vellykket som mulig. Her kan du planlegge din ønskeliste, sette opp liste, lese om skikk og bruk, få tips til bryllupsinvitasjonen, borddekking og mer. Ved å legge ut brudeparets ønskeliste hos Glass Thomsen gjør du alle dine bryllupsgjester en stor tjeneste - og dere slipper selv å bytte gaver etter bryllupet. Det finnes mer spennende ting å gjøre som nygift! Dessuten kan dere med hånden på hjertet takke for gaven og si at det var akkurat hva dere ønsket dere! Enklere og åpnere kan det vel ikke bli? Glass Thomsen anbefaler sine kunder å registrere ønskelisten i butikken. Da får dere samtidig råd om kvalitet, funksjon og vedlikehold av gavene. Glass Thomsen har lang erfaring i å rådgi både gjester og brudepar i gaveutvelgelsen, og stiller med glede sin erfaring til din tjeneste når den store dagen nærmer seg.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

37


foto frost studio

Hollendergaten 2-3, 5017 Bergen Telefon 55 54 49 20 www.solstrandblomster.no www.solstrandinterior.no

Bryllupskaker

Selskapskaker

DĂĽp og konfirmasjon

Konfekt og sjokolade

Engen 24

Åpningstider: Man-fre 8-17, Tors 8-19, Lør 9-15

5011 Bergen

Tlf 55 90 00 30

+RVRVVInUGX$UFWLF'HVLJQRJ1RUHPDNMÂĄNNHQ

-&,17(5,‘5 6DOKXVYHLHQ1\ERUJ7HOHIRQ7HOHID[(PDLOSRVW#MFLQWHULRUQRZZZMFLQWHULRUQR

38

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

www.moliere.no

foto frost studio

Til hverdag og fest!


www.circus.no

BRYLLUPSGAVENE SOM TAR KAKA! BRYLLUPSDAGEN ER DEN LYKKELIGSTE DAGEN I LIVET. MAN HAR FUNNET DEN RETTE, OG DEN RETTE HAR SAGT JA. HVIS MAN I TILLEGG TIL Å FÅ DEN MAN ØNSKER SEG OGSÅ FÅR DET MAN ØNSKER SEG, DA ER LYKKEN FULLKOMMEN. TING HAR MORSOMME OG NYTTIGE GAVER SOM VIL FÅ BRUDEPARET TIL Å JUBLE PÅ STEDET … OG DERETTER LEVE LYKKELIGE ALLE SINE DAGER. SÅ LEGG BRYLLUPSLISTA HOS TING!

OSLO: Akersgata 18, tlf. 22 42 42 40 • STAVANGER: Laugmannsgt. 6, tlf. 51 86 34 00 • BERGEN: Bryggen 13, tlf. 55 21 54 80 FØRDE: Førde Torg, tlf. 57 72 00 80 • TRONDHEIM: Olav Tryggvasonsgate 6, tlf. 45 20 07 00 • www.ting.no

Følg oss på Facebook

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

39


Et kapittel er avsluttet i historien om Farmors Hus, men det markerer bare fortsettelsen på enda et nytt eventyr for den suksessrike bedriften med det rike skattkammeret.

s r o m r a F

føljetong

TEKST OG FOTO ANNE MERETE SOLBAKKEN

Historien om Farmors Hus er også historien om en modig og viljesterk kvinne. Irene Spurkeland startet Farmors Hus for åtte år siden. Da holdt butikken til i et gammelt, gulmalt hus i Isdalstø. Sakte men sikkert bygget hun opp den hyggelige butikken. Hun gapet aldri over mer enn hun hadde råd til – men hadde hele tiden troen på at butikkonseptet ville vokse og bli noe storartet. Med en egen sans for forretninger og en naturlig teft for å kjøpe inn varer kundene elsker, vokste Irenes drøm ut av farmors første hus. I dag består Farmors Hus av tre butikker, en i Kløverhuset, en i Gullgruven – og nylig flyttet den opprinnelige butikken fra Isdalstø inn i Promenaden i Knarvik Senter. - Det var både vemodig og rart å flytte fra Isdalstø, men jeg kjenner at det er helt riktig at vi har kommet inn her til Knarvik Senter. Butikken er mye mer tilgjengelig for kundene, det er rikelig med parkering og god plass til barnevogner. Vi har også gjort alt kan for å videreføre den gode følelsen med den intime atmosfæren fra Isdalstø, slik at kundene våre skal kjenne igjen Farmors Hus slik det alltid har vært, sier Irene oppriktig. Og det gjør man – i luktene, i de vakre, små gavene og klærne i lag på lag med lekkert. Det ligger litt i navnet: Jeg tenker på den gode følelsen av å være hos mine kjære

40

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

besteforeldre. På søte lukter, gamle skatter og vakre blonder. Jeg husker hvor spennende det var å få lov til å kikke inn i farmors hemmelige dekketøyskap. Å prøve smykker og se i farmors sølvspeil. Jeg husker spenningen og sitringen over å oppdage noe nytt: Slik er følelsen når man kommer inn i Farmors Hus til Irene Spurkeland. Nostalgi, romantikk, shabby chic og fransk landstil er ord hun bruker når hun skal beskrive butikken sin. Men samtidig ønsker hun ikke å sette butikken helt i bås; her kan hver og en finne noe som passer inn i sin egen stil. Det skal være rom for individualisme. - Siden Farmors Hus er en uavhengig aktør kan vi plukke varer fra hvor vi vil, og vi er alltid på jakt etter nyheter og spennende varer som vi tror kundene våre vil like. Det eneste jeg kan si med sikkerhet er at Farmors Hus ikke passer for de som liker det minimalistiske, sier Irene med et smil. En stor del av butikken inneholder klær, og prøverommene har blitt store og åpne. Resten av butikken er en blanding av livsstilsprodukter, og et herlig mylder av vakre gaver og skatter – det hele presentert i små, inspirerende miljøer. Nå er sommeren kommet til Farmors Hus og Irene ønsker deg velkommen inn i et av farmors tre skattkamre til en sommerlig fornøyelse.


Sett av god tid nür du skal leke deg gjennom Farmors skattkammer. 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

41


Endelig har det kommet en butikk som har hele sortimentet til det danske

DRØMMEHUSET

suksessmerket Lene Bjerre. Drømmehuset i Marken er gjennomført og delikat – en klassisk, romantisk drøm. Rom for rom tar Drømmehuset deg med på en inspirerende reise til alle kroker i ditt hjem.

42

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


e d e l G

Markens TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO PRODUSENTENE

Drømmehuset har vært et nøye planlagt prosjekt med et langt svangerskap. I 15 år har innehaver og gründer Anita Høyen Haug visst at hun en dag skulle åpne en Lene Bjerre butikk i Bergen. Gradvis har drømmen materialisert seg. Domenenavnet Drømmehuset ble registrert for flere år siden. Anita hadde jobbet som ingeniør og leder i mange år da det åpnet seg en dør som skulle ende opp med den nydelige butikken i Marken. Lokalene hun hadde ønsket seg i lang tid ble ledige. Etter å ha vunnet frem i konkurransen med mange andre, og overbevist huseierne om at dette var riktig butikk på riktig sted – fikk hun endelig avtalen i boks, og i februar åpnet Drømmehuset endelig sine dører. Som eneste aktør i Bergen tilbyr Drømmehuset hele varesortimentet til Lene Bjerre. Lene Bjerre er en velkjent aktør for mange interiørelskere. De er kjent for sin klassiske og romantiske stil, og sin gode kvalitet. Det danske interiørmerket har gjennom ulike trendbølger vært tro mot sin stil. Samtidig evner de å fornye seg – og har et bredt sortiment av delikate produkter til alle husets rom. Med årets vår- og sommerkolleksjon ønsker Lene Bjerre å dele ut litt av den romantiske Paris-følelsen. Butikken har også møbler og interiør fra andre leverandører – alle håndplukket for å bidra til den gode helheten. Blant annet har de en rekke møbler fra Blanc D’ivoire – Paris designeren Monic Fischers franske verden. Møblene er en blanding av klassiske og kontinentale, og passer således inn i mange ulike typer hjem. Anita har også fått keramiker Nina Skaar til å designe en egen keramikkolleksjon som harmonerer med Lene Bjerres produkter. Ingenting er her overlatt til tilfeldighetene. En egen herrekrok er laget i en del av butikken. Her kan mannen nyte kaffe og bla i magasiner mens kvinnen får ro til å nyte sitt ærend.

Anita er en person med mye på hjertet. En sprudlende, energisk og hyggelig dame som tør å satse og tenke stort. Det får kundene i Marken merke når de besøker Drømmehuset. Produktene harmonerer i stil og hun har skapt en helhet og ro som gjør at man kan beundre produktene i en avslappende atmosfære. Det viser seg også i alle de gode tilbakemeldingene Anita har fått siden oppstarten. Marken har i den senere tid gått gjennom en stor forvandling, og Anita håper at gaten med tid og stunder vil bli Bergens svar på Notting Hill. Sikkert er det i alle fall at går du forbi det gulmalte huset med hvite sprosser i de store utstillingsvinduene, blir du lokket til å stoppe opp og se inn i den vidunderlige butikken. Og har du først vandret over den røde løperen og inn i Drømmehuset en gang, er det helt sikkert at dette er en drømmebutikk du vil ønske å vende tilbake til! 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

43


INSPIRERENDE. Kundene vil berike sine liv. De verdsetter inspirerende opplevelser som skaper harmoni i hverdagen

Modernisert fra topp til tå fremstår drømmekjøkkenets 700 kvadratmeters butikk som et mekka for kjøkkeninteresserte. lokalene til kjøkkenleverandøren ved danmarksplass inneholder 15 store kjøkkenutstillinger i drømmekjøkkendelen, og syv miljøer i Mulitformdelen – alle designet for å vise et helt kjøkkenmiljø slik det kan være i et hjem.

www.drommekjokkenet.no www.mulitform.dk

44

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

FORENKLET. Kundene søker balanse i livet. De ønsker funksjoner som forenkler og gir tid til andre ting.


Hverdagsglede fra drømmekjøkkenet TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO PRODUSENTENE

KVALITET. Kundene verdsetter kvalitet. De er bevisste, interesserte og legger stor vekt på detaljer Her kan man finne gode ideer og nye løsninger i det mangfold av modeller, treslag, fronter og farger som finnes i sortimentet. Miljøene er praktisk innrettet etter stiltype, slik at de som ønsker seg et klassisk kjøkken finner dem i et samlet område, likeledes med moderne utgaver. En egen del av butikken er forbeholdt den danske kjøkkenprodusenten Multiform. Multiform er eksklusive designkjøkken for den kresne, bevisste kunden. Hvert kjøkken er håndlaget og tilpasset etter kundens ønsker. Alle detaljer ved dette kjøkkenet er ”top noch” helt til fingerspissene. Innehaver av Drømmekjøkkenet, Benedicte Friele Grung, har jobbet hos Drømmekjøkkenet i syv år. Da den tidligere eieren ønsket å selge stedet grep Benedicte sjansen. Hun ønsket å fornye butikken og gjøre den tipp topp for kundene sine. Nylig ble butikken ferdig oppusset og hver detalj er nøye gjennomtenkt. - Vi ønsket å sette vårt eget preg på butikken for å gi kundene en best mulig opplevelse, sier Benedicte og viser stolt frem de flotte lokalene. Gulvet er nøytralt slik at model-

lene kommer bedre frem og belysningen gjør at de ulike utstillingene kommer til sin rett. Benedicte fremhever også det gode, stabile arbeidsmiljøet og de flinke konsulentene og montørene sine. - Kundene som kommer inn her merker virkelig den gode stemningen, og det påvirker dem i den viktige og store prosessen det er å investere i nytt kjøkken, forteller Benedicte. Av trender på kjøkkenfronten fremhever Benedicte at det blir mer vanlig å kombinere ulike farger og materialer. Kort sagt er det lov til å leke seg og lage mer spill i interiøret også på kjøkkenet. - Uansett om du ønsker å være leken eller tradisjonell vil du finne en god løsning hos oss, avslutter Benedicte. Drømmekjøkkenet tilbyr kjøkken, baderomsinnredning og garderobeløsninger av høy kvalitet som ligger fremst i utviklingen av innredningsdetaljer. Sentralt plassert i de gamle lokalene til Ford i Strømmen ved Danmarksplass er det lett å finne frem. Parkering finner du på taket. Og innenfor kan du ikke annet enn å trives! 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

45


NYTT HUS? T E G N E R , P R O S J E K T E R E R

&

B Y G G E R

foto monica johansen

V I

• • •

Arkitekttjenester Prosjektledelse Søknadshåndtering

HP

• • •

HILLEREN PROSJEKTERING AS Kontakt oss på tlf. 55 50 03 60

46

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

Totalentreprise Byggmester Hus til salgs

www.hillerenprosjektering.no


Lamper • Møbler • Tekstiler • Servietter / Lys Dekor • Figurer • Speil • Kunst Hjertesmykker

Strekker ikke tiden til? Jeg hjelper deg med interiørløsninger i hele Bergensområdet. Jeg tilbyr interiørpakker etter ditt behov.

mathopen, hillerenveien 17 v / haakonsvern tlf. 55 50 96 00

www.roomdesign.no epost: lisa@roomdesign.no t mob: 95 14 33 64

Åpningstider: man, tirs, ons, fre 10-17 • tors 10-19 • Lør 10-15

Inspirasjon i idylliske omgivelser Møbler Tekstiler Belysning Tapeter Gaver

Åpningstider: Mandag, Tirsdag, Onsdag og Fredag 10.00 - 16.30 Torsdag 10.00 - 19.00 Lørdag 10.00 -15.00

InteriørHuset Alvøen Alvøveien 140, 5179 Godvik Tlf: 55930304 BERGEN www.interiorhuset.no © C Foto

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

47


Sannah og Synne er på campingtur i Kollevågen og har tatt med seg alle sine campingfavoritter. Kollevågen har knapt sett kulere campere. Begge jentene har på seg fargerike antrekk og badesko fra Mitt Rom. Solbrillene og den hvite singletten er fra Min Engel & Bøllefrøe. Den røde Fjellräven ryggsekken er fra En Gul Knapp. Solstolene, puffen i lappeteknikk, teltet i bakgrunnen, matbokser og rød og hvitrutete kjølebag til forfriskninger er også fra Mitt Rom.

48

re t t h j e m • 2 3/2011 0


Y P P HA

G N I P M A C FOTO MONICA JOHANSEN STYLING MONICA KLEIVTUN

3/2011 2 0 • re t t h j e m

49


SMÅ BILDER. Roberts radio, gul kaffekanne, blomstret fat og lilla lykt fra Alpakka Berte. Gule skåler med fruktdessert fra Mitt Rom. Green Tea i delikat flaske fra Carlsen i Dræggen – teen smaker forfriskende på en varm dag. Synne blåser såpebobler i antrekk fra En Gul Knapp. Rosa balje og strandleker fra Mitt Rom. Rosa badeand fra Alpakka Berte. Den røde, prikkete badedrakten av merket Pippi er fra En Gul Knapp. Barnecamping – barna har rømt fra åstedet, kanskje de bader…? Telt, stylter, sykkel, solstoler, puff og Hummel shorts fra Mitt Rom. Blå og hvitstripet genser fra Katvig fra En Gul Knapp.

50

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

STORT BILDE. Bordet er dekket til campinglunsj i skogen: Lunsjen består av småsvidde grillpølser, hveteboller, saft eller cola og nytrukket kaffe. Noen dager er det lov til å skeie ut… Lampen i treet, vimplene som henger fra stigen, det rosa bordet, den rosa badebagen og det gulrosa vatterte teppet er fra Alpakka Berte. De turkise tolix krakkene og det lilla og hvite uteteppet er fra Lille Rips. Colakjøleren er privat. Bordet er dekket i servise fra Rice – som du får hos Mitt Rom og Alpakka Berte.


r u s i r d l a r ut pĂĽ tu

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

51


r e w Flo

R E W O P

STORT BILDE. Folkevognbuss som hentet rett ut fra Hippietiden fra Carlsen i Dræggen. SMÅ BILDER VENSTRE SIDE. Green Tea flaske fra Carlsen i Dræggen. Gule skåler og service fra Rice, Roberts radio, gul kaffekanne og lilla lyslykt fra Alpakka Berte. Stetteglass i plast i ulike hippiefarger. Barnevennlig og campingvennlig fra Alpakka Berte. Sommerlig tunika med store blomster fra Flopita. Strandvesken er fra Carlsen i Dræggen. SMÅ BILDER HØYRE SIDE. Superfin Hippiekjole fra Flopita og rosa sjal fra Lille Rips. Fargerike og dekorative pengepunger og smykker får du hos Lille Rips. Gedigen kjøleboks til cola og forfriskninger er privat eie.

52

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


E I P HIP

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

53


54

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


e k k y l Fiske Jentene prøver fiskelykken. De har ventet en stund, men har ikke fått noen fangst ennå. Har de begynt å gå lei mon tro? Kanskje de får en badeand på kroken…. Begge jentene i badetøy fra Min Engel og Bøllefrøe. Solhattene er fra En Gul Knapp. Badeball og badering er fra Alpakka Berte. Solstolene i rødt og blått med stjernemotiv og de søte badeendene med tilhørende fiskestenger er fra Mitt Rom.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

55


Tuppen og Lillemor bor gård i gård; begge har øyne blå, lysegult hår, sløyfer i flettene, sløyfer på sko, forkle med lomme på har de begge to. - VILHELM DYBWAD -

56

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


STORT BILDE. Jentene i blå buksedress og kjole som også kan brukes som skjørt – begge deler fra Min Engel og Bøllefrøe. Badedrakt med små badeender fra En Gul Knapp. Sannah i hvit singlet, dongerishorts og solbriller fra Min Engel og Bøllefrøe. Synne har stripet genser og blå shorts fra En Gul Knapp.

Teppesenteret på Nordås har i tillegg til sitt enorme utvalg av tepper, både til innendørs og utendørs bruk, en rekke interiørartikler. Som disse fire putene i maritim stil. Passer både i et sommerlig hjem, på hytten eller i båten. Pute med gammelt kart over hele verden fra Teppesenteret. Blå- og hvitrutet tunika og sko fra Flopita. Strandveske fra Mitt Rom.

Sporty barnesko som kan passe til både gutt og jente fra Min Engel og Bøllefrøe. 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

57


58

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


. . . a r i fjæ

FOTO MONICA JOHANSEN STYLING ANNE MERETE SOLBAKKEN

STORT BILDE. Synne og Sannah med prikket cardigan fra Min Engel og Bøllefrøe. Sannahs dongerishorts og jentenes hvite singlet kommer også herfra. Synnes blå shorts er fra En Gul Knapp. Fuglehuset og konkylien i bakgrunnen er fra Carlsen i Dræggen. SMÅ BILDER. Seilbåt til pynt eller til strandlek, og dekorative fisker i blått og hvitt fra G.H. Interiør. Sannah og Synne er tuppen og lillemor som har tatt seg en tur på sitt flygende teppe, som egentlig er en hengekøye. Hengekøyen, fiskeputene, den blå stjerneputen og den hvite pelsputen er fra G.H.Interiør. Måken som hviler på steinen er fra Karioka Design & Galleri. Det flotte, blåhvite perlearmbåndet får du hos Flopita. Det morsomme badehuset kan du finne hos Karioka Design & Galleri.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

59


60

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


STORT BILDE. Værbitt krakk, fuglehus og skjermbrett til dekor og ly for vinden i maritimt motiv – alt fra Carlsen i Dræggen. Kopper med stjerner og stjernelykt fra G.H.Interiør. De gamle fiskegarnene, de flotte garnkulene og korkflerene er brukt av fiskere i Haugesund, og du finner dem hos Karioka Design & Galleri. SMÅ BILDER. Sannah og Synne svinger seg i hengekøyen fra G.H. Interiør. Antrekkene er fra Min Engel og Bøllefrøe. De søte matrosene kan gjerne få bo i min hylle. Du finner dem hos Karioka Design & Galleri. Hos Carlsen i Dræggen finner du denne sinkbaljen til snaps og stranddekor til pynt.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

61


Jubileumsfest! SANTOS FERDIGMONTERT HAGEGRUPPE Brunsort kunstrotting med aluminiumsramme. Værbestandig. Bord med herdet glassplate.

GRUPPEPRIS 3+1+1+BORD

VEDLIKEHOLDSFRI

9995

ALLE MODULSYSTEMER Tøffe modulsystemer med utallige muligheter! Modulsofaer er byggbare etter ditt ønske og behov.

÷15%

LONDON SYMPHONY MODULSYSTEM FRA TROELS CONNECTION OPPSETT 4 FRA HJORT KNUDSEN

CONNECTION OPPSETT 19 FRA HJORT KNUDSEN

CHOICE OPPSETT A FRA VIOLANTE

TØFT MODULSYSTEM MED UTALIGE MULIGHETER! Velg oppsett eller komponer ditt eget. Mange farger, stoff- og hudvarianter.

ASKØY

BERGEN

Strusshamn Senter

Frydenbøgården, Minde Allé 35 Over broen, gjennom en tunell, to ganger til venstre, da finner du oss vel.

IEN ALVE KAN

EN GÅRD ENBØ FRYD

VEIEN NGER FJØSA DANMARKSPLASS

Askøy og Bergen, Telefon 56 14 35 60 Mandag-fredag 10-20, lørdag 10-16 www.fagmobler.no

CHOICE OPPSETT Y FRA VIOLANTE

KRAMBUA


Ut i det blå… FOTO LEXINGTON

Sommer handler om blå himmel, sommerbris, sol og hav. Nyt endeløse timer på stranden eller på verandaen ved sjøen. Alle dager fylles med gledelige overraskelser. Og Lexington understreker: du vet ikke riktig hvor mange venner du har før du eier et strandhus. Velkommen til Lexingtons sommerverden i blått og hvitt! Du finner sommerens nyheter hos Lexington på Lagunen.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

63


FOTO MONICA JOHANSEN STYLING ANNE MERETE SOLBAKKEN

64

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


STORT BILDE. Piknikkorgen er pakket til en deilig dag på stranden. Korgen og fiskegarnet er fra Karioka Design & Galleri. Badenymfen i bakgrunnen har på seg deilig badekåpe fra Lexington. Serviset i blått og hvitt er også fra Lexington. Det røde, quiltede piknikteppet og konkylien er fra Carlsen i Dræggen. Den lille korgen med brød og salat er fra G.H. Interiør. SMÅ BILDER. De hvite stjernelyktene, fyrtårnet og den lille korgen med brød og salat er fra G.H. Interiør. Sko og piknikpledd fra Carlsen i Dræggen. Rød dekorstjerne, puter med amerikanske flaggfarger og gammelt kart over USA, delikat servise, nydelige strikkepledd og myke strandhåndklær i ulike farger – alt fra Lexington. Seilbåten som er klar til å sjøsettes er fra Karioka Design & Galleri. 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

65


PEACE

66

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Carlsen i Dræggen har tatt med seg 90 års erfaring på flyttelasset og åpnet ny butikk på Sartor Senter på Sotra. Her har kompetanse og kreativitet resultert i et helt nytt butikk konsept.

and love TEKST MONICA KLEIVTUN

FOTO MONICA JOHANSEN

Det er ildsjelene og ekteparet Janet og Kenneth Eliassen som er drivkreftene bak den spennende butikken. - Her har vi samlet faglig kompetanse og produkter fra anerkjente leverandører, og har som mål å være en rådgivende totalleverandør enten du skal rehabilitere eller bygge nytt, forteller Janet. - For å kunne bistå våre kunder i hele byggeprosessen har vi knyttet til oss et nettverk av dyktige og godkjente samarbeidspartnere som arkitekt, håndverkere, møbeldesigner og interiørarkitekt. Kenneth har bakgrunn som malermester og gulvlegger, og er en av få i Bergen med fagbrev som byggtapetsermester. - Han har dermed inngående kunnskap og kompetanse om alt av gamle teknikker og restaureringsarbeid, sier Janet, tydelig stolt. Hun forteller videre at de har lagt vekt på å ansette medarbeidere med fagutdannelse og kompetanse til butikken, slik at kunden skal være sikker på å få god faglig veiledning. Deler av butikken er innredet som et showrom. Her er hyller med fargekart og tapetprøver sirlig presentert etter farge

og mønster fra leverandører som Nordsjø, Elitis, Omexco, Eijffinger og Memories. Interiørtrenden for 2011 går i retning av det individuelle og å skape sin egen stil. Er du på jakt etter din stil: det fargerike, vågale eller særegne, da er det verdt å ta turen til Carlsen i Dræggen, her finnes noe for enhver smak. Inspirasjon om nyheter og trender henter Janet og Kenneth fra reiser. Stockholm og København er steder som besøkes og snart går turen til New York og Sør Afrika. Til den spennende interiøravdelingen har Janet plukket varer fra leverandører som Mille Moi, Sense of Joy, Green Apple og Anouska. Her finner du Fair trade produkter produsert av gjenbruksmaterialer samt gamle restaurert møbler fra India og Indonesia. Speil og rammer i rekved er dandert i skjønn forening med puter av jute og skinn, fargerike pledd, og lamper laget av nydelige skjell. Eller hva med en flosshatt med lys? Her er kontrastene mange og utvalget stort, butikken er et skattekammer for deg som vil skape din helt personlige stil. Du finner den i 2. etg. ved posten på Sartor Senter. 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

67


DRØMME P R O S J E K T E R I N G

Hilleren Prosjektering AS tilbyr en rekke tjenester i forbindelse med prosjektering og bygging av hus. Å bygge egen bolig er som oftest en av familiens største investeringer, og det er da viktig med et resultat som er tilpasset familiens behov. Hilleren Prosjekterings målsetning er at huset skal oppfylle drømmen om et hjem, og hjemmet skal oppfylle ønsket om en praktisk hverdag.

68

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN

FOTO MONICA JOHANSEN

Jarle Johannessen og Vibecke Kleppe i Hilleren Prosjektering AS holder til i et nybygget kontorlokale ved Skogsvåg i Sund kommune. De har også kontorer i Hilleren, og kundene kommer til dem fra hele bergensområdet for å få hjelp til å tegne, prosjektere og bygge hus i alle prisklasser. - Den typiske kunden kommer inn til oss med ideen om å skape noe helt unikt, noe spesialtegnet som passer tomten og terrenget rundt. Vi setter oss ned sammen med kunden og hører på hvilke ønsker de har, på deres ideer, tanker og følelser. Vi har etter hvert en lang og god erfaring med å tegne spesifikt det huset kunden ønsker seg. Og den beste markedsføringen vi kan ha er fornøyde kunder, forteller de. Nylig ferdigstilte Hilleren Prosjektering AS to eneboliger på Os, og det er herfra bildene kommer. - Vi prosjekterte først en stor, klassisk enebolig med en rekke spennende detaljer. I dette huset er det blant annet laget en gangbro med sikt ned mot yttergangen og kjøkken med spiseplass i første etasje. Kunden var så fornøyd med håndteringen av byggeprosessen, at da naboen skulle starte sin prosess ønsket de også å benytte seg av våre tjenester. Det andre huset er et moderne funkishus med fokus på gode, funksjonelle løsninger. Til sammen viser disse to husene essensen i det vi er god til: fleksibilitet og individuelle løsninger i hele byggeprosessen, sier Vibecke. Hun forteller at drømmekunden er den mest krevende kunden.

En som har store visjoner og som tør å ta litt utradisjonelle valg: - Mange av dagens kunder er meget godt opplyst, noe som gjør at vi må skjerpe oss hele tiden og være i forkant av kunden i hele byggeprosessen, forteller hun. Hilleren Prosjektering AS har også en huskatalog for de som ønsker seg kataloghus. I tillegg tilbyr de ferdige prosjekterte boligfelt, som Forlandsvågen og Kleppe på Sotra. De kan ta seg av formidling og koordinering av sine dyktige håndverkere. Hilleren Prosjektering AS påtar seg også den krevende jobben det er å gjennomføre byggesøknader – og har etter hvert blitt svært gode på det. - Byggebransjen har blitt full av feller de siste årene, men vi har lang erfaring med denne type søknader og vet hvilke løsninger man kan få gjennom. Vi kan regelverket og tilpasser hustegningene deretter, slik at ikke kundens drømmer stopper allerede i søkeprosessen, sier Jarle. - Å bygge et hus er den største investeringen man gjør i livet, derfor er det viktig at vi tar vare på hver enkelt kunde i hele denne prosessen. Vår oppgave er å ivareta husdrømmen – og til syvende og sist bygge det huset kunden ønsker seg, avslutter Vibecke og ønsker kunder velkommen til en hyggelig husprat!

Hilleren Prosjektering AS er et selskap som har spesialisert seg på tegning og prosjektering av eneboliger, tilbygg, hytter, naust og garasjer. Selskapet ble etablert i 2004 og tilbyr en rekke tjenester i forbindelse med byggeprosessen: Arkitekttjenester, prosjektledelse, søknadshåndtering, totalenterprise, byggmester og ferdige hus til salgs.

Les mer på www.hillerenprosjektering.no

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

69


INTERIØR & BOLIGMESSEN 2011

DESIGN INTERIØR BOLIG ENDELIG HAR BERGEN FÅTT SIN ETTERLENGTEDE INTERIØR & BOLIGMESSE. GLED DEG TIL ÅRETS STORE HAPPENING I GRIEGHALLEN! TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO PRODUSENTENE

70

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


Messen åpner i Grieghallen fredag 23. september og i tre hele dager er salen fylt til randen av utstillere og andre givende fasiliteter. Spennende personer fra bransjen vil være tilstede og ta pulsen på nyheter og trender. En rekke lanseringer vil foretas av produsenter og designere. Messen arrangeres av Possibility AS, og prosjektleder Trude Vaaga prater med voldsomt engasjement om byens store interiørbegivenhet. - Messen skal være et mekka for designinteresserte og en godtebutikk for interiørentusiaster, bedyrer hun. - Samtidig skal det være en arena for alle som interesserer seg for bolig generelt. Et mangfold av utstillere skal sørge for et rikt utvalg produktnyheter. Her skal finnes noe for en hver smak. Det legges også stort vekt på produkter og design til barnerommet. Flere aktiviteter for barn legges til rette, slik at messen er godt rustet til å ta vel imot familier med barn.

Messeområdet består av nærmere 2500 m2. I tillegg til et variert og godt spekter av utstillere er området krydret med sanseberikende kafeer, fristende matretter, byens beste kaffebarer og flere spennende overraskelser. I Grieghallens foajé innbys det til utstilling av blant annet billedkunst. - Visjonen med dette er å skape en annerledes og mer tilgjengelig arena for kunstopplevelser, påpeker Trude. - Messen har faktisk også en egen kunststrek– designet av billedkunstner Ingri Egeberg, forteller hun. På lørdagen kan du kostnadsfritt delta på en konferanse med inspirerende innlegg fra meget spennende personer i bransjen. Programmet for hele messehelgen er snart klart, og Trude lover mange gode overraskelser når det faglige og sosiale påfyllet blir offentliggjort om litt. Alt ligger til rette for at Interiør & boligmessen skal bli en årlig tradisjon i Bergen.

NYHET I BERGEN Interiør & boligmessen 2011 er en publikumsmesse med fokus på estetikk, form, funksjon, DESIGN og kvalitet. Arrangeres i Grieghallen 23 – 25 september 2011. Arrangør: Possibility AS, ved prosjektleder Trude Vaaga http://interiorogboligmessen. blogspot.com/ www.possibility.no/interior/

Messens plakatkunstner 2011 er Ingri Egeberg.

ET MEKKA FOR DESIGNINTERESSERTE EN GODTEBUTIKK FOR INTERIØRFRELSTE

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

71


Helt naturlig

TØRT OG TRYGT

Å lage mat med TORO produkter er spennende. Når du tilsetter vann i TORO produktene og koker opp – ser du godt at det er naturlige råvarer som er i pulveret. Vannet trekker inn i alle cellene og de tørkede råvarene blir som ferske igjen. Det utvikler seg dufter, deilige smaker og blir til et sunt, velsmakende måltid – med næringsinnhold intakt.

TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO TORO

Mat og kosthold er noe som opptar oss, selv om mange skulle ønske de hadde bedre tid ved kjøkkenbenken. Samfunnet vi lever i gjør at forbrukere krever god, sunn og næringsrik mat som kan lages kjapt og effektivt i en hektisk hverdag. De fleste av oss lager ofte mat som er delvis tilberedt av andre. Det er her i denne brytningen mellom ferdigmat og halvfabrikat kontra hjemmelaget mat laget fra grunnen av, at mange fordommer blander seg inn mellom sult og sanser. Åsta Otteren Ellingsen er ernæringsfysiolog i Rieber & Søn. Hun forteller med sterkt engasjement om hvordan tørkeprosessen til TORO gjør det mulig å lage holdbare, velsmakende og næringsrike måltider. Hun ønsker å avlive noen av mytene rundt ”posematen”. - Kunnskap og trygghet omkring maten gjør at folk vil kunne glede seg mer over den, og ikke være redd for at den ikke skal tilfredsstille den bevisste forbrukerens krav, sier Åsta og forsikrer at TORO alltid søker å utvikle seg hva gjelder kvalitet, forbrukerønsker og krav til ernæring. - Det er mange som lurer på hvordan TORO-produktene kan ha så lang holdbarhet. Forklaringen ligger i hvordan produktene våre blir laget, nemlig ved hjelp av tørking, sier Åsta. Tørking er den eldste konserveringsmetoden man kjenner til. Sol og vind har i alle tider gjort tørking til en konserveringsmåte tilgjengelig for alle. Matvarer som er

72

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

tørket er naturlig holdbare fordi vannet er fjernet. De er altså ikke tilsatt konserveringsmidler. Når vannet fjernes fra matvarene, er det for lite vann igjen til at mikroorganismene mugg, gjær og bakterier kan vokse og formere seg. Så lenge tørre produkter ikke tilsettes vann, kan de derfor oppbevares svært lenge uten at maten råtner eller forringes. - I Norge kjenner vi godt til tørrfisk og klippfisk fra gammelt av. Går du i en dagligvarebutikk finner du enormt mange matvarer som er tørket. Tenk bare på krydder, tørket frukt som aprikoser eller rosiner. Eller flatbrød, frokostblandinger og til og med sjokolade, forteller Åsta entusiastisk. Ved tørking er det bare vannet som fjernes, alle næringsstoffene som proteiner, fett, karbohydrater og fiber er intakte. Det gjør sitt til at tørking fremdeles er en av verdens mest brukte konserverings- og oppbevaringsmetoder for mat. TOROs råvarer kommer fra hele verden. Hver enkelt leverandør er håndplukket og nøye kvalitetssjekket. Grønnsaker blir høstet og tørket på stedet umiddelbart for å holde best mulig på smak, kvalitet og næringsinnhold. Deretter blir de tørkede råvarene sendt til Norge og blandet med andre ingredienser i skånsomme blandemaskiner, før de havner på middagsbordet som en av TOROs velkjente retter. Siden det er så mange av oss som sverger til TORO som den gode kjøkkenhjelperen, er det godt å få bekreftet at TORO er både trygt og naturlig, og kan velges med god samvittighet!


ANNONSE

Tørrprat T at med Åsta ernæringsfysiolog ordan fremstiller dere T Tomatsuppe? omatsuppe? 1. Hvordan TORO Tomatsuppe omatsuppe består av samme type råv råvarer arer som du Forskjellen tørket råvarer bruker er hjemme. F orskjellen er at vi har tørk et vvåre åre råv arer ør bruk. F erske tomater blir til tomatpuré som tørk es i før Ferske tørkes ånsomme tørk erom til tomatpulv er.. Andre råv er arer skånsomme tørkerom tomatpulver. råvarer som mel, salt og stiv else, er også tørk et stivelse, tørket or at produk tene sk al bli ekstra for produktene skal holdbare. omatsuppen vvære ære Tomatsuppen 2. Hvordan kan T holdbar så lenge? annet er tatt ut av råvarene. råvarene. Det er fordi vannet annet fjernes, kkan an ikke ikke mugg, gjær og Når vannet bak terier leve leve fordi fordi de trenger vvann ann for for å vvokse okse bakterier og formere formere seg. Det er slik e mikroorganismer slike som ødelegger maten og når de ikk e får får ikke livsbetingelser Tomatsuppen naturlig livsbetingelser,, blir Tomatsuppen holdbar lenge uten bruk av onserveringsmidler eringsmidler.. konserveringsmidler. 3. Men, er det noe næring igjen når vvannet annet blir tatt bort? Det er bare vvannet annet som blir fjernet. Næringsstoff er som proteiner, proteiner, kkarbohydrater, arbohydrater,, arbohydrater Næringsstoffer mineraler og vitaminer blir igjen i råv arene. T omater råvarene. Tomater er rik e på en antioksidant som heter lycopen og rike den holder seg godt i tørket tomat.

2/2011 • r tt


NYHET

Unik redesign Unike møbler, tøffe damer og fascinerende kombinasjoner av interiør og livsstil. En tur innom den nye butikken Unikt Interiør på Sotra kan absolutt anbefales.

TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO MONICA JOHANSEN

Siren Hope Selheim og Inger Lise Simonsvik er to kreative og vågale kusiner. Begge to er lidenskapelig opptatt av håndarbeid, og der interessen dabber av for mange, har den bare fortsatt å vokse for de to damene. Ved en tilfeldighet begynte de å restaurere og redesigne møbler, og fant fort en ny, felles lidenskap. Litt etter litt vokste drømmen om å starte for seg selv, og da Siren fant det gamle, sjelfulle huset rett over Sotrabroen, materialiserte drømmen seg. Siden midten av mars har Unikt Interiør holdt dørene åpne og responsen har vært kjempegod. Lageret i kjelleren er fullt av gamle møbler, klare til å få nytt liv. En del av lageret har damene fått donert fra ulike steder, eller kjøpt på utallige loppemarked og turer. Mye kommer fra et gammelt nøst fra en holme på Sotra, hvor eieren tilbød damene å hente det de ville av gamle dører, vinduer og møbler. Dørene utgjør nå deler av dekoren i den unike butikken. Etter en omgang med pussing, polstring, stopping og omtrekking fremstår møblene til Siren og Inger Lise som rene kunstverk. Stoffene og fargene på møblene er frekt sammensatt. Røffe kontraster og

74

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

vågale kombinasjoner. Møblene er statement-pieces. Det samme er de utrolig lekre putene Inger Lise designer. Damene bedyrer at det er utrolig mye arbeid med å restaurere gamle møbler, men at det er verdt å gjøre det for å ende opp med et blikkfangmøbel man ikke finner tolv av på dusinet. Sammen med de egenproduserte møblene finner du en rekke unike produkter fra leverandører du ikke finner overalt i byen. Her er alt fra italienske sko, både til dame og herre, skinnklær i de deiligste utførelser, lamper, sølvtøy og antikk – til søte smågaver, serviser og spennende klær. Her finner du også en stoffavdeling med metervare, og damene kan ta bestilling på gardiner. Butikken er åpen tirsdag til torsdag, og lørdager – eller etter avtale. Damene tar også hjemmebesøk for de som ønsker det. Om du er en av de titusenvis som kjører forbi butikken ved Sotrabroen hver dag, er det absolutt verdt en avstikker opp i denne inspirerende butikken. Og bor du på bysiden av broen bør du absolutt vurdere en tur innom for å sikre deg et unikt møbel – før noen andre stikker av med godbiten som det bare finnes en av i hele verden!


NYHET

Flott hos

Fruen Det er mange grunner til å ta et stopp på Voss i sommer: Ekstremsportveka, Vossajazz, en av nordens flotteste vinkjellere – og den sjarmerende butikken Fruens Hus. Fruens Hus har en rekke sommerlige fristelser i butikken. Som disse sommerlige produktene fra Bloomingville og Nomi Import. FOTO PRODUSENTENE

Heklet hengestol i grått fra Bloomingville. Hvit liggestol og fotskammel i tre fra Bloomingville. Veggdekor til nøstet fra Nomi Import. Gøyal knaggrekke med koppemønster i hvitt og blått. Blomsterkrukke i sink.

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

75


Fotograf: Rune Kongsro

La drømmene dine få tak over hodet. Et sted mellom Austrheim og Austevoll. Din neste bolig er ikke bare en leilighet eller hus. Den skal også romme det livet du ønsker å leve, nå og fremover i tid. Med oss kan du prate om drømmeboligen din og hva du vil den skal romme. Enten det er din første bolig du skal kjøpe – eller din femte. Kontakt oss på telefon 02002 eller besøk ditt lokalkontor. Se også våre nettsider www.sr-bank.no.

Bank. Boliglån. Og ditt liv.

76

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


ØKONOMI

SPAREBANK 1 SR-BANK

Når to blir ett

Bryllupsdagen er for mange et stort høydepunkt i livet. En dag man bruker store penger og ressurser på. Men det er viktig å huske på at det i et ekteskap kommer svært mange dager etter denne markeringen. Tenk hvor flott økonomien din ville sett ut om tiden etter bryllupet var like gjennomtenkt som den store dagen…

TEKST ANNE MERETE SOLBAKKEN FOTO MONICA JOHANSEN

- Mange kvinner bruker enormt med tid på å planlegge bryllupet sitt ned til minste detalj. Kjøreplaner, gjestelister, fargekart og drøssevis av små detaljer. Tenk om de hadde planlagt tiden etter bryllupet med samme iver og engasjement. Bryllupet er høydepunktet, selve starten på et ekteskap. Men det er EN dag, tenk på alle dagene som kommer etter, sier Alvhild Tofterå Berge i Sparebank 1 SR-Bank. Nok en gang understreker Alvhild viktigheten av å ha en økonomisk plan. Å være bevisst på hvordan to separate økonomier slås sammen til en enhet. Og her er det mange valg og muligheter å tenke gjennom. Noen velger å ha helt separat økonomi, mens andre lar alle inntekter og utgifter gå inn og ut på en felles konto. Andre har felles regningskonto, mens brukskonto er separat. Dette er veldig individuelt, og det er særlig viktig å tenke gjennom en del feller man kan gå i dersom den ene parten går inn i et ekteskap med vesentlig større verdier enn den andre parten. - Dersom den ene tar med seg store verdier inn i ekteskapet i form av eiendom, båt eller lignende, og den andre tar med små eiendeler som bestikk eller innbo, er det særdeles viktig å ta opp temaet felleseie eller særeie. Det er bedre å ta opp temaet på forhånd av ekteskapsinngåelsen enn å havne i

unødvendige konflikter, sier Alvhild. Dersom man ikke tar stilling til dette ved inngåelse av ekteskapet vil man automatisk få felleseie. De samme valgene må tas i forhold til forsikring, pensjon, arv og testamenter. En rådgivningssamtale med en kunderådgiver i Sparebank 1 SR-Bank kan hjelpe paret til å snu på alle steiner og sette opp en fornuftig økonomisk plan som ivaretar hele livsløpet. I en slik samtale kan man få hjelp til å lufte aktuelle problemstillinger når det gjelder å kartlegge nåværende og fremtidig økonomi med en nøytral tredjepart tilstede. Dersom det er behov for å sette opp særeieavtaler kan banken være behjelpelig med å henvise til gode advokater. - Det er viktig å ta av hjerteformen og ha et realistisk syn på økonomien når man går inn i ekteskapet – selv om man svever på rosa skyer. Mitt inntrykk er at mange er redde for konflikter ved å ta opp emner rundt økonomien i parforholdet, men at dette er vesentlig bedre nå enn for noen tiår siden, særlig er kvinner mer bevisst sin egen økonomi – heldigvis, sier Alvhild. - Jeg synes det er kjempeflott at folk gifter seg. Det er også praktiske aspekt ved det som gjør et ekteskap gunstig. Så lenge man er bevisst sin egen fremtidige situasjon, blir ekteskapet en enda tryggere hamn, avslutter Alvhild.

FAKTA: Sparebank 1 SR-Bank i Hordaland er en totalleverandør av forsikring og finansielle tjenester. Banken har satt sammen et lag med markedets best kvalifiserte medarbeidere innen bank, forsikring, finans og eiendom både for privat- og bedriftskunder. www.sr-bank.no 77

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

77


SETT PÅ NETT

1.

2.

3. 5.

4.

6. 7.

8.

9.

1. Kremfarget dukkehus "The Exmout" fra Fru Rosas Landhandel. 2. Unike bilder i 30x40 cm med teksten"Lev livet" / "Lev Vel" fra Enkla Graf får du hos Arbeidshuset. 3. Sommerlig Rie Elise Larsen pute i gul/blå fra Minimikki. 4. Rie Elise Larsen lampeskjerm,16 cm i Lilla Flower fra Minimikki. 5. Oppbevaringsbokser for barn fra franske Metal Box Manufacture by Virojanglor får du hos BoNordisk. 6. Rosa arbeidshansker i gummi med sløyfe og ruter, også sett i serien Frustrerte fruer. Kan brukes i hagen, til husvasken, når du skal farge håret, skrubbe badekaret... Hanskene finnes i flere farger og kan kjøpes hos Fru Rosas Landhandel. 7. Cafe au lait skåler fra Marlene M, produsert av Porsgrunn porselen fåes hos BoNordisk. 8. Lite skap fra Woxop med utskiftbare buttons. 9. Bento Box fra Black+Blum for de perfekte sommerlunsjene ute får du hos BoNordisk. Finnes i sort, lime og orange. 78

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


SETT PÅ NETT

11. 10.

12.

13.

14.

15.

18.

16. 17.

10. Beige melert hengestol for late sommerdager får du hos Lobelia. 11. Mr. & Mrs Owl fra Rie Elise Larsen får du hos Minimikki. 12. Boken alle venter på! "Sanselig sommer" er en vakker interiørbok av fotograf og skribent Franciska Much-Johansen og du får den hos Arbeidshuset. 13.-14. . Vakre tekopper og mugger i duse pasteller med sommerfugl på får du hos Frk. Doris. 15. Det nydelige serviset fra nederlandske PIP HOME får du kjøpt hos Velkommen. Serviset finnes i blått, rosa og beige med nydelige fugler og i andre mønstre. 16. Kul Marimekko fibertapet fra Interiøkupp i rød, blå og gul med elefant, sebra og stork frisker garantert opp barnerommet. Eller hva med en grønn tapet med ku på i gangen eller på gutterommet? 17. Knalltøff hagevogn på hjul fra Lobelia. Fin til pledd på terrassen i sommer. 18. Stilren utedusj fra Lobelia gjør seg garantert i hagen i sommer!

2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

79


NETTBUTIKKER

1.

Velkommen til en interiørbutikk utenom det vamlige!

Skap nye minner hver dag

L

Nye og gamle skatter til ditt hjem

XXXGSLEPSJTOP tJOUFSJ“StN“CMFStUFLTUJMFS 5FMFGPO

L

fjÌreideveien 260, fjÌreide Åpningstider: torsdag 17-20 og lørdag 11-15

tlf. 98632367 • post@lobelia.no www.lobelia.no

Størst

pĂĽ gummigulv og tapet

interiorkupp.no 80

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1


NETTBUTIKKER

Rice • Cream • Blafre • My Cinnamon Girl Le Toy Van • Nordal

velkommen.org Besøk butikken vår på Holmefjord, Fusa - tlf. 924 33 171

Vårens glade farger finner du hos Alpakka Berte

Alpakka Berte har flyttet til Sunnmøre! Alle produkter kan også kjøpes på nett. www.alpakka.no

Sommeren er kommet til Arbeidshuset. Velkommen! www.arbeidshuset.no post@arbeidshuset.no tlf. 95 29 70 86

KLÆR - INTERIØR

Tlf 90 06 89 96 Følg oss gjerne på Facebook

NYHET! Din nettbutikk her? Vi har også en liten landhandel på Midsund. Alle som bestiller via nettet får en gave tilsendt sammen med pakken. Porto kun kr. 99,-

Her kan du annonsere for din nettbutikk. Kontakt Monica Johansen monica@retthjem.org Tlf. 41 61 86 16

www.frurosaslandhandel.no 2 / 2 0 1 1 • re t t h j e m

81


Vær med i trekningen av ledning! 15 timer gratis interiørvei

ROM TIL BESVÆR? Rett Hjem inviterer deg til å sende inn bilde av et rom du ønsker hjelp med! Vær med i trekningen av inntil 15 timers gratis konsulenttjeneste av interiørspesialisten Lisa fra Room Design. Hun vil hjelpe deg med å finne gode løsninger og tegne et 3D design av ditt problemrom. Send bilde til post@retthjem.org For mer informasjon www.retthjem.org

Løsningen publiseres i neste magasin som kommer ut i september.

OPPLAG

60.000

Neste utgave kommer i september 2011 STORT KJØKKENFOKUS

For annonsering: markedsansvarlig Bergen monica johansen tlf: 41 61 86 16 monica@retthjem.org


Returadresse: Hjem as Kanalveien 89, 5068 Bergen

FORMAT har et utvalg på nærmere 1000 forskjellige tregulv.

FrIStende tregulv...

vi har egne montører som kan gjøre jobben for dere.

Mandag33 - Fredag: 08:00 - 16:00åpningstider: kokstadflaten Torsdag: 08:00 - 20:00 55 20 71 60 mandag - Fredag: 08:00 - 16:00 Lørdag: 10:00 - 15:00 e-post: post@format.as torsdag: 08:00 - 20:00 www.format.as A: Kokstadflaten 33lørdag: 10:00 - 15:00 T: 55 20 71 60

- e n d e l a v F o r m at g r u p p e n

84

re t t h j e m • 2 / 2 0 1 1

v e l k o m m e n

t I l

v å r t

E: post@format.as W: www.format.as

S t o r e

S h o w r o o m

p å

k o k S ta d

Profile for Hjem AS

Rett Hjem Bergen 2-2011  

Bolig og interiørmagasinet Rett Hjem

Rett Hjem Bergen 2-2011  

Bolig og interiørmagasinet Rett Hjem

Profile for retthjem
Advertisement