Page 1

Z!N-in-fashion pagina 24

Legends pagina 41

Kerstweetjes pagina 42

December actie! pagina 81

Uitgegeven door de Ondernemersvereniging Zevenbergen | nummer 9 | november 2010

pagina 6

Feest

Interview Sint Nicolaas


Z!N-in-Zevenbergen

2

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in min schoentje...

Magazine


Colofon Uitgever Ondernemers Vereniging Zevenbergen

Redactie Arno Anemaat Bianca Dirken Daniëlle van den Bemt Hellen Alders-Franken Danielle Kloeg Sandra Romijn-IJpma Yvonne Ernest Kittie Dekker (gastredactielid)

Vormgeving De 11e Druk Zevenbergen

Fotografie Het Beeldhuis Zevenbergen

Drukwerk Senefelder Misset Doetinchem

Oplage 15.000 stuks (wij maken gebruik van gerecycled papier)

Met dank aan Alle modellen die meewerkten aan deze feesteditie

Om met Sinterklaas te beginnen, de kindervriend die een heel jaar in Spanje verblijft om zich voor te bereiden op de komst naar Nederland & België. Het is een periode waarin hij dan veel mensen gelukkig maakt en verblijdt met mooie kado’s. Waar de oorsprong van het Sinterklaasfeest ligt kunt u lezen in deze editie. Weet u eigenlijk wel wat de betekenis van taai-taai of pepernoten is? U kunt de betekenis en de geschiedenis van het Sinterklaasfeest lezen in deze editie. Halverwege de maand december vieren veel mensen het feest van het licht. Het Kerstfeest. Een sfeervolle versierde boom, brandende kaarsen, mensen geven elkaar mooi verpakte kerst kado’s en zitten urenlang aan het kerstdiner.

Sommige mensen zetten daarom van oudsher een stalletje met Maria, Jozef en kindje Jezus neer. Hoe precies de oorsprong en tradities zijn van deze feesten in de maand december laten wij voorbij komen in de FEEST uitgave van Zin in Zevenbergen. Heel veel mensen houden van deze maand. Vanaf het moment dat de versieringen tevoorschijn komen, breekt het feestgevoel aan. Een moment van niets moeten en juist genieten van elkaar en al het goeds. Om deze maand feestelijk af te sluiten we nog de jaarwisseling. Wij wensen u mooie dagen. Veel leesplezier. Redactie Z!n in Zevenbergen.

Veel leesplezier!

Heeft u nog tips, opmerking of andere suggesties? Wij willen ze graag als redactie weten. U kunt het kwijt op redactiezininzevenbergen@hotmail.com

3 Magazine

De volgende editie verschijnt medio april. Uw redactionele stuk in dit blad? Neem contact op met de redactie voor februari 2011 via redactiezininzevenbergen@hotmail.com

De sfeervolle decembermaand komt ons tegemoet, de dagen worden korter en de avonden langer. Een periode waar veel mensen een feestelijk gevoel bij krijgen, een maand waarin saamhorigheid met familie of vrienden centraal staat.

Z!N-in-Zevenbergen

Uitgave/copyright Ondernemersvereniging Zevenbergen Postbus 68 4760 AB Zevenbergen info@zininzevenbergen.nl bestuur@zininzevenbergen.nl redactie@zininzevenbergen.nl evenementen@zininzevenbergen.nl www.zininzevenbergen.nl

Voorwoord


Z!N-in-Zevenbergen

4

1

27-09-10

15:53

Magazine

Denkt met U mee…,

Sint en piet: Sumplus fotografie

sint_poster_A4_NAGELKERKE_HR.pdf

en heeft dus voor U ook een goed idee.

hoorsteen t U de sc a d n re ja Al die eur men, heeft geno woon door de voord ge had U ook en. m o k n kunne ijden, e dak te m d d a gl t a d jaar onze En om dit e paard via t s lf e z kunt U jden. i binnen ri schuifpu neller djes veel s in k e d U kunt Hierdoor , n e niet meer blij mak w leeftijd u p o U t en hoef . rige daken over glibbe pa’s en dat alle pa U r o vo s , n Dus ik we men kiezen r Denkit ra je hebben wij o vo ’s a m ma Span w huis in en. en voor u paar adviez n e e l e w g o ook wel n KUNSTSTOF

HOUT

ALUMINIUM

Denkit Ramen en Deuren BV Koekoeksedijk 32 4761 PJ Zevenbergen T 0168 335638 F 0168 336158 E info@denkit.nl

www.denkit.nl 0150 1-2 pag Adv Denkit ZIN Hres.indd 1

08-11-10 09:02


16 Muziekvereniging Zevenbergen

10 Geschiedenis Sinterklaas

59 Winter Wonder Dorp 36 Culinair

Sint Interview 6

Nicolaas

pagina

fashio Z!N-in24

n

pagina

Legends41 pagina

jes Kerstweet pagina 42 er Decemb 81

actie!

pagina

Inhoud

51 59 72 76 81 82

CD | Boeken | DVD top 3 Winter Wonder Dorp Nieuwjaar Recepten December-Actie Achter de Schermen

5 Magazine

Interview Sint Nicolaas Geschiedenis Sinterklaas Muziekvereniging Zevenbergen Z!N-in-fashion Column Elly Smit Jazz Zevenbergen Z!N in uitgaan Legends Kerstweetjes Stichting Wensdroom Moerdijk

24 Z!N-in-uitgaan

Z!N-in-Zevenbergen

6 10 16 24 32 34 36 41 42 46

6 Interview Sint Nicolaas

Uitgegeven

door de Onderne

mersvereniging

Zevenbergen

2010 | november | nummer 9

Feest

42 Kerstweetjes

Mode om in te f

eesten...


interview

Z!N-in-Zevenbergen

6

Sint Nicolaas heeft er Z!N in!

Magazine

De redactie van Zin in Zevenbergen is heel erg blij dat de Goedheiligman in deze voor hem zeer drukke tijd nog een gaatje in de agenda heeft gevonden voor een interview. Wij mochten de Sint de nodige vragen voorleggen, waarvan de antwoorden de kinderen zeker zullen interesseren. Onderstaand een verslag van ons gesprek met de echte Sint Nicolaas. U vraagt mij hoe de reis naar Zevenbergen was? Wel, ik kan u vertellen dat wij weer van alles hebben meegemaakt onderweg. De kinderen hebben daar vast al wat van gezien op tv. Maar wat ze niet hebben gezien is dat alle pieten zeeziek waren geworden, ergens ter hoogte van Frankrijk. Dat kwam omdat de stuurpiet, terwijl ik lag te slapen, heel eigenwijs een haventje was binnen gevaren, daar mosselen met knoflook had gekocht en die, weer op zee, had uitgedeeld aan de andere pieten. Nu kwam het niet door de mosselen dat ze ziek waren, maar door de knoflook, wat ze nooit eten omdat ze anders te veel uit hun mond ruiken! Groen en geel waren ze en tot overmaat van ramp stak er ook nog een heftige storm op! Zo gebeurt er elk jaar wel wat, maar altijd komt het weer goed, hoor!

Wat bedoelt u, met nieuwe pieten aannemen? Natuurlijk neem ik geen nieuwe pieten aan; die komen van kleins af aan bij mij op het kasteel en krijgen les in het Zwarte Pieten-vak. Ze moeten wel heel lenig zijn, dus doen ze veel aan sport. Ze hoeven niet erg slim te zijn, maar wel vrolijk! Ik heb een hekel aan zeurpieten. Staat u mij toe dat ik er verder niet te veel over vertel, omdat het eigenlijk een groot geheim is. Dus u begrijpt wel dat niet iedereen zomaar Zwarte Piet kan worden. Ja, soms kom ik wel eens een verdwaalde, zogenaamde ‘hulppiet’ uit Nederland tegen, maar dat zijn gelukkig uitzonderingen, die kunnen alleen maar pepernoten strooien.

Of ik alle namen van de kinderen ken? Ha ha, dat zou wat zijn! Dan zou ik een hoofd hebben dat net zo groot was als de bips van Amerigo! Nee, alles staat genoteerd in het grote boek, maar dat weten die wis-kids van jullie allang. Natuurlijk kennen de hoofdpiet en ik wel heel veel namen van kinderen en vooral wat zij gedaan hebben, of ze lief zijn geweest en hoe het op school gaat, of zoiets.Overigens heb ik altijd Pietje Vlug bij mij, die heel slim is en alles razendsnel kan vinden!


Wat ik leuk vind aan Zevenbergen? De aankomst over de Roode Vaart is iets waar alle pieten en ik halsreikend naar uitkijken. Je zou eens bij mij voor op de pakjesboot moeten komen staan, dan zie je door de rook een massa kinderen staan. Dat is niet te geloven! Een prachtig gezicht, daar droom ik wel eens van als ik zomers langs de rand van mijn zwembad lig! Echt waar! En na de intocht altijd dat feest in de Borgh, met meneer Michel en meneer John, echt daar krijg ik de kriebels van en ook nog kippenvel! Ik weet trouwens niet of ik dat laatste woordje goed heb gespeld, want die taal van jullie wijzigt nog al eens. Net als de kinderen, die veranderen toch wel erg de laatste tijd. Het meest opvallende is de rollende ’r’, vooral in het midden van het land; ik weet niet wat ik daar mee aan moet. De pieten proberen dat te schrijven maar de woordjes als ‘zwarrrte’, ‘peperrrnoot’, ‘mijterrr’, dat ziet er toch niet uit?!

Mijn favoriete liedje? Zonder twijfel het Zevenbergs Sinterklaasliedje ‘Sinterklaas is aangekomen’. Waarom ik dat zo leuk vind, nou dat komt omdat mijn hoofdpiet dat liedje heeft geschreven en je er zo lekker op kunt meedeinen, net alsof je op zee zit. Ik word dan wat weemoedig. Maar alle andere liedjes hoor ik ook graag, hoor.

Of ik ook een verlanglijstje heb?

U maakt zich druk of ik wel genoeg rust heb?

Wat ik in de zomer doe?

Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Als ik af en toe een uiltje kan knappen, of een hazenslaapje kan doen, ben ik weer helemaal fris! Overigens is ook dat een geheim, ook waar en wanneer mijn pieten in het grote pietenhuis slapen; dat weet niemand, zeker weten! Af en toe doen wij wat spelletjes, maar als zij tikkertje gaan doen, doe ik niet meer mee omdat ik toch altijd verlies van die snelle ‘dakrakker’.

Wat een leuke vraag zeg. Wat ik al zei, vaak lig ik bij mijn zwembad te mijmeren in mijn blote niksie. Af en toe neem ik een duik, niet te vaak anders gaat de krul uit mijn baard en ’s avonds gaan wij gezamenlijk aan een lange tafel heerlijk eten en worden er vrolijke verhalen verteld van ons bezoek aan Nederland.

Waarom vraagt u nu welk snoepgoed ik het lekkerst vind?!

Waarom mijn pieten allemaal Piet heten?

Nou, ik heb zelf een grote wens en dat is dat de haven weer open gaat en dat ik dan met de pakjesboot tot aan de Markt kan binnen varen! Dat zou wat zijn! Maar dat is en zal een droom blijven, want ik heb gehoord dat er net buiten Zevenbergen een lage brug over het water zal worden gebouwd, zo laag dat wij waarschijnlijk niet eens meer met de boot aan kunnen komen! Hè, nou begin ik zelf ook al met een rollende ‘r’ te praten; sorry hoor! Ja dat krijg je er van, als je zo iets triestigs hoort. Laten we er maar mee stoppen, ik heb zin in vrolijkere dingen te gaan doen! Dank u voor dit gesprek en spelt u mijn naam goed: Sint Nicolaas! Foto’s: Sinterklaas Entertainment

7 Magazine

Ach wat leuk dat u dat nu vraag. Dat zal ik u uitleggen. Zij hebben allemaal een Spaanse naam, maar als ik bijvoorbeeld ‘Juan’ roep, komen er opeens zo’n twintig pieten naar mij toe gerend! Dus heb ik ze allerlei aparte Pietennamen gegeven, u kent ze toch wel?! Ik zal er een paar noemen, wegwijspiet, strooipiet, poetspiet, stafpiet, boekpiet, bakpiet, waspiet, paardenpiet, zo heb ik wel honderden pietennamen, te veel om op te noemen. Dat toch veel makkelijker, nietwaar?

Goh, wat ik jullie allemaal toewens?

Z!N-in-Zevenbergen

U weet toch dat ik nooit snoep! Als ik dat al die honderden jaren zou hebben gedaan, waren al mijn tanden uit mijn mond verdwenen! Kunt u zich dat voorstellen, Sint zonder tanden?! ’t Zou wel een grap zijn. Oh, het schiet me net te binnen, soms neem ik bij een kopje warme chocolademelk wel eens een stukje marsepein, maar heel soms hoor!

Heeft u wel eens aan uw oma of opa gevraagd wat zij voor hun verjaardag willen hebben? Nou meestal krijg je als antwoord dat zij dat echt niet weten, ze hebben alles al eens een keer gekregen! Dat geldt voor mij ook, ik zou het ook echt niet weten. Nu ik het over opa en oma heb schiet me net te binnen, dat men mij wel eens vraagt of ik zelf kinderen zou willen hebben. Dat is echt onmogelijk: ieder avond de schoentjes gevuld, elke week pakjesavond en als het echt Sinterklaasfeest wordt, zit ik in Nederland, ver weg van mijn kindjes. Nee daar begin ik maar niet aan.


Z!N-in-Zevenbergen

8

FEESTJE! W U JO R O O V S E ALL

Magazine

Prijswinnaars ToyToy tellen Dit zijn de prijswinnaars van de toytoy telwedstrijd in de vorige editie van Zin. Uit een 40 tal inzendingen zijn zij door een onschuldige hand getrokken. Het is de familie Vervenne uit Langeweg. Ze hadden het juiste aantal van 37 olifantjes geteld en wonnen daarmee een Intertoys kadobon ter waarde van 15 euro.

Doe mee... Jip en Janneke!

INTERTOYS ZEVENBERGEN Noordhaven 92 • 0168-370644

Groetjes, Jip en Janneke

blad te zien zijn vaak wij in dit Als jij weet hoe jij hiernaast het Als ? en nn wi jzen lkun je mooie pri ult (of in laat vu inv am na w jou juiste aantal en prijzen. oie mo op ns je ka len) dan maak 15 januari. Op l inleveren vóór Het bonnetje we nnaars bekend wi de n rde wo 17 januari 2011 worden. n je dus gebeld gemaakt en ku bonnetje bij: Inleveren van je en erg nb ve Ze , MA HE

Ik heb Naam: Adres: Plaats: Tel:

Jip en Jannekes geteld!


O... kom maar eens kijken! DORA pop Intertoys

Legoschip Intertoys

Piraten Code Intertoys

Knuffel ‘piraat’ Ukkiez

Tas

Haargel

Pieters wonen en koters

Césure

Pyjama

Hema

Boxershorts

Wintersjaal

Pieters wonen en koters

Knuffelvarken

Pieters wonen en koters

Ukkiez

Trolley

Ukkiez

Mervo Sport

Césure

Leesboekjes Hema

Fotopuzzel

9

Hockeybal

Mervo Sport

Muiltjes Hema

Magazine

Het Beeldhuis

Z!N-in-Zevenbergen

Voetbalschoenen

Barbieparfum


Z!N-in-Zevenbergen

10 Magazine

Geschiedenis

Z!N in Sinterklaasfeest Wanneer de dagen gaan korten en de herfst zijn intrede heeft gedaan, horen we de wind door de bomen razen en gaat menig kinderhart weer sneller kloppen: de Sint is in aantocht! In de tweede helft van november komt hij met zijn stoomboot ons land jaarlijks met een bezoek vereren. We vieren zijn verjaardag, 6 december, of op de (pakjes)avond ervoor, 5 december, of op de dag zelf door wat vroeger genoemd werd ‘klomp uithalen’. Maar waar komt deze folkloristische traditie nu eigenlijk vandaan? In het kort hier de historie van het Sinterklaasfeest. Vreemd genoeg is 6 december niet zijn geboortedag maar juist zijn sterfdag. Sinterklaas stamt uit de tijd van de Middeleeuwen. Hij werd geboren rond het jaar 270 in de provincie Lycie, nu onderdeel van Turkije. Nicolaas, zijn echte

naam, werd tot priester gewijd en met het geld wat hij van zijn ouders kreeg, hielp hij de armen en mensen in nood. Zoals gesteld overleed hij op 6 december en werd jaren later heilig verklaard. Door deze heiligverklaring kreeg hij de titel Sint voor zijn naam: Sint Nicolaas.

Het ontstaan In het begin werd het Sinterklaasfeest alleen in het oosten van Europa gevierd. Er zijn aanwijzingen dat in de 13e eeuw ook in Utrecht al Sinterklaas gevierd werd. De schoentjes van vier arme kinderen werden met geld gevuld. Vanaf de 15e eeuw wordt door geheel Nederland Sinterklaas gevierd. Oorspronkelijk alleen bestemd voor de armen. Er werden schoenen gezet in de kerk en de gaven werden verdeeld onder de armen in de gemeenschap. Later is het uitgegroeid tot een waar familiefeest en zet menig kind vanaf de aankomst van de Sint elke avond zijn schoen. In de aanloop naar 5 december vinden ze dan vaak wat lekkers in de schoen als voorbode voor de cadeautjes op de grote


dag zelf. Als tegenprestatie worden tekeningen en hooi voor het paard van de Sint in de schoen gelegd en voor het slapen gaan Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaasliedjes Het zingen van Sinterklaasliedjes stamt uit de 17e eeuw. Zoals met de meeste nu bekende volksliedjes, is het huidige repertoire pas in de 19e eeuw vastgelegd. Sommige, zoals Zie ginds komt de stoomboot en Oh, kom er eens kijken zijn gebaseerd op oudere melodieën, die men ook in Duitsland, met een andere tekst, kent. Andere zijn nieuw gecomponeerd, zoals Zie de maan schijnt door de bomen. Het zingen voor Sinterklaas is een van de belangrijkste gewoonten die met dit folkloristische feest verbonden zijn. De liedjes, hoewel terug te vinden op geluiddragers en in boeken, worden in de eerste plaats mondeling doorgegeven van ouder op kind. Sinterklaasliedjes gaan dan ook al generaties mee en zijn weinig aan mode onderhevig. Wel kan gesteld worden dat liedjes of coupletten waarin in eerste instantie gewaarschuwd wordt voor de straf die Zwarte Piet kan uitdelen, na de Tweede Wereldoorlog langzaam in onbruik zijn geraakt.

Zwarte Piet

En strooi dan wat lekkers, in een of andere hoek. Bij het Sinterklaasfeest horen speciale lekkernijen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: - marsepein Dit stamt uit de 17e. Sinterklaas was toen, behalve een gulle kindervriend ook ‘huwelijksmakelaar’. De heilige Sint Nicolaas was de beschermheer van het huwelijk en het gezin. Rond 5 december konden jongens met een stuk marsepein een meisje hun liefde verklaren. Deze gewoonte van toen is vergelijkbaar met de valentijnskaart van nu. - speculaas Soms werd in plaats van marsepein speculaas gegeven. Het stuk koek dat het meisje kreeg heette ‘speculaasvrijer’. - taai-taai Ook werd wel een taai-taaipop gegeven, maar dat was als belediging bedoeld. - pepernoten Het strooien van pepernoten verwijst naar vroegere vruchtbaarheidsriten, te vergelijken met het strooien van rijst of confetti bij een bruiloft. - chocolademunten verwijzen naar de zakken geld die Nicolaas bij arme mensen naar binnen gooide, zodat er een bruidsschat voor één of meerdere dochters was.

Z!N-in-Zevenbergen

Volgens de traditie komt de knecht van Sinterklaas de cadeautjes brengen. Terwijl de mensen slapen komt hij door de schoorsteen naar binnen, vandaar waarschijnlijk dat hij ‘zo zwart als roet’ is. Kon hij vroeger nog, bijvoorbeeld met zijn roe, straf uitdelen aan stoute kinderen, in de loop der tijd is hij meer en meer uitgegroeid tot een ware kindervriend. Het verspreiden van snoepgoed is zijn belangrijkste taak. De Pieten zijn tegenwoordig heuse acrobaten, muzikanten, clowns enzovoort. Specialiteit blijft het strooien van pepernoten en ander snoepgoed.

Lekkers

11 Magazine

Het idee dat Sinterklaas uit Spanje komt (en niet uit Turkije) heeft te maken met de handelsschepen die in de 16e eeuw uit Spanje naar Nederland kwamen en allerlei kostbare geschenken en lekkernijen meebrachten

- chocoladeletter ontstaan in de 19e eeuw, als een Germaanse gewoonte om een runenteken te schenken bij de geboorte van een kind, als teken voor geluk.


Z!N-in-Zevenbergen

babymode

jeugdmode

12 Magazine

Alle monturen 35,Kinderkleding van maat 50/56 t/m 176

Noordhaven 98 tel. 0168-327792

Hans Anders Zevenbergen - Noordhaven 60


Z!N-in-Zevenbergen

13 Magazine


Z!N-in-Zevenbergen

14

Magazine


Vol verwachting klopt ons hart...

Z!N-in-Zevenbergen

15 Magazine


Z!N-in-Zevenbergen

16 Magazine

Muziekvereniging Zevenbergen

Het is een feest om samen mooie muziek te maken Een feest zonder muziek is ondenkbaar, bij een feest hoort gewoonweg muziek. Muziek is er in vele soorten en in Zevenbergen is er regelmatig van diverse genres te genieten. Genieten van muziek door ernaar te luisteren is één, maar samen mooie muziek maken is helemaal een feest. Al bijna anderhalve eeuw (!) zijn in Zevenbergen mensen actief in een harmonieorkest. Een ideale manier om én zelf te genieten van het muziek maken én een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in ons stadje. Muziekvereniging Zevenbergen is een jonge vereniging met een lange, gevarieerde geschiedenis. De vereniging telt ruim vijftig leden, die spelen in het opleidingsorkest en het A-orkest. Het orkest speelt muziek voor jong en oud. Het repertoire is divers en bestaat echt niet enkel uit ‘zware stukken’, ook lichtere muziek uit films en musicals staat regelmatig op de lessenaar. Er zijn regelmatig concerten en uitvoeringen. Ook werkt de muziekvereniging mee aan uitvoeringen van andere verenigingen en activiteiten in Zevenbergen. Denk hierbij aan het gemeentelijk muziekconcours, de Carnavalsmis, de avondvierdaagse en dergelijke.

Muziekvereniging Zevenbergen staat voor kwaliteit, verbondenheid, betrokkenheid en saamhorigheid. Het maken van Mooie Muziek is het gemeenschappelijk doel en belang. Samen musiceren is elkaar ontmoeten. Door lid te zijn van Muziekvereniging Zevenbergen hoor je ergens bij. De muziekvereniging heeft een duidelijke plek in de samenleving van Zevenbergen. Muziekvereniging Zevenbergen is opgericht op 1 januari 2008. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen Harmonie Euterpe en Harmonie Crescendo. Een jonge en tegelijk dus al oude vereniging, want Harmonie Crescendo werd opgericht in 1935 en Harmonie Euterpe reeds in 1868. Het teruglopende ledenaantal bij beide verenigingen was de hoofdaanleiding om de krachten te bundelen. En zo ontstond Muziekvereniging Zevenbergen, die inmiddels is uitgegroeid tot een weer bloeiende vereniging met ruim vijftig enthousiaste leden. De periode na de fusie is in eerste instantie gebruikt om de krachten letterlijk en figuurlijk te bundelen en te werken aan kwaliteit en harmonie. Het afgelopen jaar heeft het orkest onder de bezielende leiding van dirigent Jos van der Sijde een flinke stap voorwaarts gemaakt. Tijdens de Carnavalsmis in februari


en het Bevrijdingsconcert afgelopen juli bleek dit ook door het publiek niet onopgemerkt en was een staande ovatie het orkest haar deel. Dit maakt samen mooie muziek maken nog meer tot een feest.

Nieuwsgierig geworden en ook zin gekregen om samen mooie muziek te maken? Kom gerust eens luisteren bij de repetitie of naar één van de concerten. Heeft u vragen? Vul het contactformulier op de website in en een van de bestuursleden zal contact opnemen. Of bel met de secretaris Evert Roffel tel. 0168-326114.

Z!N-in-Zevenbergen

De muziekvereniging stimuleert het muziekonderwijs door subsidie te geven aan mensen die een muziekopleiding aan de muziekschool willen volgen. Meestal maken kinderen daar gebruik van. De mogelijkheid om op deze gesubsidieerde wijze een muziekopleiding te volgen staat echter ook open voor volwassenen. Na verloop van tijd gaan de leerlingen meespelen in het opleidingsorkest en leren zodoende naast de techniek en de beheersing van het instrument zoals ze dat op les hebben geleerd, ook samenspelen in een orkest. En dat maakt musiceren nog veel leuker; het is een feest om samen mooie muziek te maken.

groep zou ontbreken. Jaarlijks organiseert de vereniging voor haar leden een workshopdag, waarop in diverse instrumentengroepen door docenten van de muziekschool gewerkt wordt aan de professionalisering van het musiceren. De wekelijkse repetities worden gehouden op dinsdagavond in ‘Het Anker’, het gebouw achter de Nederlands Hervormde kerk aan de Markt te Zevenbergen.

17

Op de website www.muziekverenigingzevenbergen.nl vindt u alle informatie over de vereniging en haar activiteiten.

Magazine

Zoals gesteld heeft de vereniging naast het A-orkest ook een opleidingsorkest. In het opleidingsorkest spelen de mensen die een muziekopleiding volgen. Meestal zijn dat jongeren, maar ook een aantal volwassenen speelt met enthousiasme mee in het opleidingsorkest. Naast leerlingen spelen enkele leden van het A-orkest mee als bijvoorbeeld anders een bepaalde instrumenten-


Z!N-in-Zevenbergen

18

Nieuw!

Relaxfauteuils met lift

Magazine

nu ook in kleinere modellen NU ook relaxfauteuils met lift [opstahulp] elektrisch, in KLEINERE modellen. Meerdere modellen leverbaar in drie maten. Uitgevoerd in kwaliteitsleder met 3 jaar garantie. Tegen een aantrekkelijke prijs. De verscheidene maten zijn in zithoogte en zitbreedte oplopend. Dus voor ieder de juiste maat. Onze electrisch verstelbare fauteuils in leder en gedeelte kunstleder zijn al leverbaar vanaf e 795,00 incl. opstahulp.

Molenstraat 48 | Zevenbergen | T 0168 - 324313


? n e r e i v e t s t Ie

Gall & Gall Zevenbergen introduceert nieuw kado-assortiment! Zegt men feest dan denkt men aan kado’s, iets waar ze bij Gall&Gall goed over hebben nagedacht. Een nieuwe kado-huisstijl is gelanceerd en is duidelijk terug te vinden in de winkel. Door gebruik te maken van de feestelijke inpakmaterialen wordt ieder kado in de winkel al een feestje!

aagd? l s e G ? k li j ? ? H u we e t r o o b e Versieren G ? e ? j t e j n t i s e Fe e leum? G i b u odig? J N ? a r ? a n S e k a ? oed te m A b ra h a m g s t e I ? s iets nieuw n a a e o T

! r a a m o z n o o w e ...of g

allondeco B w u l a r o N u o o k vo

raties!

Relatiegeschenken op maat Bedrijven die personeel of relaties willen verrassen hebben keuze uit een ruim assortiment van relatiegeschenken. Uiteraard worden persoonlijke wensen op maat uitgevoerd. Ook is er de mogelijkheid om pakketten te versturen of te laten bezorgen.

Uitbreiding non-food Z!N-in-Zevenbergen

Een display met non-food artikelen van VacuVin zoals glaswerk, openers, schenkers enz. is toegevoegd aan het assortiment. Leuk om iemand mee te verrassen en bij een fles te verpakken.

19 Magazine

Gall&Gall De kadowinkel van Nederland!

Zevenbergen

Prettige feestdagen en tot ziens in onze winkel aan de Molenstraat 17c te Zevenbergen. Zuidhaven 83 4761 CT Zevenbergen, T 0168 371517


Z!N-in-Zevenbergen

Arembergstraat 38 4761KH Zevenbergen TEL: 0168 330428 FiXiUM INTERNET DIENSTEN is al sinds de oprichting in 2006 dĂŠ specialist op het gebied van o.a: Webdesign, Webhosting en Weboptimalisatie. Ook voor advies op tal van zaken over hoe U als persoon of bedrijf op een professionele wijze over kunt komen.

20 Magazine

WEBDESIGN Een website is altijd te bereiken - 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of U nu een website zoekt om te dienen als visitekaartje, een plek waar U Uw administratieve zaken kunt onderhouden of waar U Uw producten wilt verkopen - U kunt er bij ons voor terecht! Websites maken wij op maat, precies naar Uw wensen. Daarbij geven wij uiteraard ook professioneel advies, zodat Uw wensen en de mogelijkheden daarvoor professioneel gecombineerd kunnen worden!

WEBHOSTING Schrijfruimte: of U deze ruimte nu wilt kunnen beheren via het internet, of alleen op Uw bedrijf of bij U thuis, alles is mogelijk! Of het nu gaat over bedrijfs-, persoonlijke- of andere gegevens, of een website. Wij hebben vele professionele servers klaar staan, waaronder ook Dedicated-, Colocated-, Backup- en Stream Servers. Zowel de snelheid en beveiliging alswel de schijfruimte is bij ons onbeperkt! Die U uiteraard wanneer dan ook kunt benaderen en beheren.

WEBOPTIMALISATIE

Gevonden worden is natuurlijk een prĂŠ, vooral als U geinvesteerd heeft in een online project dat U aan klanten en bezoekers zou moeten helpen. Wij maken Uw online projecten optimaal om dat doel te bereiken. Of het nu gaat om een website die gevonden moet worden bij zoekmachines, of een website die door de vele verschillende browsers goed weergeven moet worden. Zowel bij een bestaande of een nieuwe website kunnen wij hiervoor zorgen. Anderen gingen U al voor waar wij alleen maar positieve reacties hebben mogen ontvangen.

Bezoek ons op:


Wij bouwen voor u aan de toekomst! [opening voorjaar 2011]

Z!N-in-Zevenbergen

21 Magazine

Lindonk 41, 4761 NG Zevenbergen www.sgz7bergen.nl, tel: 0168-330888


Broodjes

ook u n n e r e v e Wij l al a d n e s o o in R f Borchwer

Catering, Workshops & Kookcursussen

22

Ge zond , Genie t en , Ge m ak

Magazine

jes

Z!N-in-Zevenbergen

dio is te vinden in het pand odservices. j 1E · 4762 AS Zevenbergen 55 · www.cucinafrancesca.nl

Sandwiches Sandwiches

Maaltijdsalades Maaltijdsalades

Recepties Catering

Vergaderlunches Vergaderlunches

voor. he theist is tijdtijd voor. .. ..

Schoenmakerij 1E, 4762 AS Zevenbergen, T: 0168 - 371 556, F: 0168 - 371 557, E: info@tumis.nl

Gezond

Genie ten

Gemak

w w w.t umis w w w.t u mis.nl . nl


De lekkerste vlaaien!

Nu bij jouw Bakker Bart

Bestel via www.bakkerbart.nl of kom naar onze winkel! tie AWB adverten

met Mob.pdf

05-03-2009

17:16:06

bant a r B t s e W f ij r d Afwerkingsbe

Natuurlijk kun je op elk moment van de dag ook bij ons terecht voor een ovenvers brood, een krakend vers belegd broodje, een heerlijke broodsnack en een vers gezet kopje koffie.

Renovatie Dubbelglas

Zevenbergen 325632 Tel/fax: 0168 278158 Mobiel: 06 - 12

.O.F.

Schilderwerken V

RADERS

BUILDING UPG

racten

derhoudscont

Ook voor uw on

Bakker Bart Zuidhaven 97-99 4761 CT Zevenbergen Tel: (0168) 20 10 10 Fax: (0168) 20 10 11 De lekkerste

23 Magazine

king Plafondafwer g kin er fw Wanda k er tw ui Sp ratie Houtrot repa ratie pa Betonrot re werken er m Kleine Tim

Z!N-in-Zevenbergen

Nieuwbouw Onderhoud


Z!N-in-Zevenbergen

Jean Frere damesmode

24 Magazine

Ukkiez

kindermode en accessoires


Plein 77

heren- en damesmode

Z!N-in-Zevenbergen

25 Magazine

‘t Gabbertje kindermode


Rik van Lange Z!N-in-Zevenbergen

herenmode

26 Magazine

Pieters wonen & koters kindermode


Pover

schoenen en sport

damesmode

Z!N-in-Zevenbergen

Allerlei

27 Magazine


Z!N-in-Zevenbergen

Van der Ven mode

28 Magazine

Diyaa

damesmode


Ziggi / Zapp

damesmode

Z!N-in-Zevenbergen

herenmode

29 Magazine

Smits


Z!N-in-Zevenbergen

Bllits

damesmode

30 Magazine

Lieto Fashion damesmode


VAN LOON JUWELIERS

Nieuwe Kerkstraat 6, Zevenbergen, Tel. 0168 - 33 51 99 Meent 12-14, Rotterdam, Tel. 010 - 413 81 74

Zom lingerie

breil.com

ondermode

Z!N-in-Zevenbergen

IF MY BREIL COULD TALK

31 Magazine


Column Elly Smit Z!N-in-Zevenbergen

32

Kerstfeest in de bush

Magazine

Hier zitten we dan! In Zuid Afrika! Als rechtgeaarde Hollanders die zoveel waarde hechten aan de feestdagen en al die gezellige dingen die daarbij horen. Ik heb vandaag met verbazing door het winkelcentrum gewandeld. Wat ik zag was kerstversiering in de winkels en wat ik hoorde was ‘I’m dreaming of a white christmas’ Nou is daar voor een Hollander niets geks aan maar voor een Hollander in Zuid Afrika toch wel. Het is vandaag namelijk een snikhete dag. Zo’n dag waarin je eigenlijk niet teveel wilt bewegen en zo’n dag dat je blij bent met een zwembad. Zo’n dag waar de uitersten elkaar om de oren slaan. ‘Dromen van een witte kerst’ terwijl de zon hoog aan de hemel staat! Dromen van schaatsen op ‘de knip’ terwijl ik lig te dobberen in het zwembad, dromend van Gluhwein maar met een fles overigens heerlijk koel water in mijn hand. Dromen van kerststol en warme oliebollen terwijl Jacques net bezig is een koude pastasalade te maken. Dit is dus zo’n dag dat ik het allemaal even helemaal kwijt ben. Nou weet ik dat iedere emigrant daar zo nu en dan last van heeft dus ik maak me niet echt zorgen, maar toch zit ik er vandaag een beetje mee. Ik vraag me namelijk af of ik ooit ga wennen aan een decembermaand in de zomer en of ik ooit ga wennen aan die winkels met kerstslingers en ‘Rudolf the red nosed raindear’ terwijl buiten de impala’s knabbelen van de immens groene bomen op een zwoele avond.

Nepbomen Mijmerend denk ik terug aan onze eerste decembermaand in Zuid Afrika. We hadden er erg naar uitgekeken, want de broer van Jacques zou met het gezin de kerst en jaarwisseling bij ons doorbrengen. We hadden Z!N in Kerstfeest in de bush. Ik had onze stoep versierd met de kerstballen die mijn zus had opgestuurd (en wonderwel heel waren aangekomen). Echte kerstbomen die zo heerlijk naar kerst ruiken kun je hier niet kopen. Wel nepbomen van heel lelijk plastic. Die wilde ik niet dus ik had besloten het dan ook maar verder Afrikaans te houden. Ik kocht een Afrikaanse baobab boom, gemaakt van touw en heb er Afrikaanse versiersels in gehangen. Jacques kon niet wachten om zijn beroep weer eens op te pakken en is driftig aan de gang gegaan om kerststollen en boterstaven te gaan bakken. De Gluhwein werd ingeruild voor een heerlijke


koele zuid Afrikaanse witte wijn en met de familie hebben we genoten van het kerstdiner. Buiten op de stoep met op de achtergrond de bush geluiden. Wat was dat geweldig!

Oliebollen

We zijn inmiddels zes jaar verder en nog steeds heb ik moeite met de combinatie december/zomer. Dus nee, wennen doet het nooit, maar zo terugdenkend

Lieve mensen, wij wensen u allen heel veel plezier bij het kerst shoppen en heel  fijne feestdagen. Ook wensen wij u een gezond en goed 2011. Hebt u plannen om in het nieuwe jaar op reis te gaan, kijk dan ook even op HYPERLINK “http:// www.guesthouse-umoja.com/” www.guesthouse-umoja.com en bedenk dat ook u kunt genieten van onze bush huizen en de impala’s, die graag bij u om een hoekje komen kijken. Elly en Jacques Smit      

33 Magazine

Kerst shoppen

aan toen realiseer ik me dat december in de bush toch ook wel iets heeft. We moeten alleen die knop even omzetten. Ik heb me dan ook voorgenomen binnenkort te gaan kerst shoppen en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Uitbreiding van Guesthouse Umoja. Sinds een paar maanden hebben we naast ons guesthouse ook het management van Silonque Bush Estate. Daar staan diverse bush huizen, dus we kunnen nog meer gasten plaatsen. Hopelijk gaan we het druk krijgen. Niks Rudolf the red nosed raindear maar impala’s. En kerststollen en oliebollen smaken in Zuid Afrika ook heerlijk. Jacques kon er maar niet aan wennen dat hij kleine deegjes moest maken dus maakt hij tegenwoordig weer grotere porties want de Nederlanders in Phalaborwa hebben inmiddels ook ontdekt dat kerststol in Zuid Afrika heerlijk is.

Z!N-in-Zevenbergen

Oudejaarsavond zouden we vieren met een paar Hollanders die ook hier in Phalaborwa wonen, want met deze dagen zoek je elkaar toch wel op. Maar helaas, schoonzus werd ziek. Een stevige bronchitis en hoge koorts gooide roet in het eten. We besloten om dan maar thuis te blijven en ‘in alle stilte’ ook het jaar uit te luiden op de stoep. Ik zeg met nadruk in alle stilte want ons bush huis staat midden in een natuurreservaat en daar haal je het niet in je hoofd om vuurwerk af te steken. (is trouwens ook verboden) De zieke schoonzus die een heel klein beetje aan de beterende hand was hebben we op een ligbed buiten op de stoep gezet en wij zijn er gewoon gezellig bij gaan zitten. Jacques had oliebollen gebakken en op de braai lag een heerlijk hapje. Bij de dam stonden de impala’s te drinken. We waren er allemaal helemaal stil van. We waren ons ook zeer bewust van dat rare onbestendige gevoel van 32 gr buiten en toch de jaarwisseling zitten vieren. Toen ook de waterbokken en het schattige steenbokje de tuin kwamen binnen wandelen hebben we in alle stilte genoten van de bush en van oudejaarsavond. De knal van de champagnedop om middennacht hebben de impala’s ons vast vergeven.


Z!N-in-Zevenbergen

34

Winterconcerten jazz Zevenbergen Stichting Jazz Zevenbergen - inmiddels bezig aan haar achttiende seizoen - stelt zich ten doel het aanbieden van kwalitatief goede jazzmuziek in een zo breed mogelijke programmering voor jong en oud.

Magazine

Zij doet dit door het verzorgen van concerten, die gedurende het winterseizoen maandelijks op zondagmiddag plaatsvinden in Zaal van der Hooft, Markt 8 te Zevenbergen. Hiervoor nodigt de stichting jazzmusici uit die zowel in eigen land als internationaal tot de top behoren. Vele groten uit de internationale jazzscene hebben inmiddels ons podium bemand. Stichting Jazz Zevenbergen mag zich verheugen in een vaste kern van regelmatige bezoekers vanuit de regio en (soms ver) daarbuiten. Stichting Jazz Zevenbergen heeft voor het seizoen 2010-2011 een zeer gevarieerd programma samengesteld. De concerten beginnen steeds om 14.30 uur; De entree bedraagt €10. De mogelijkheid bestaat om tegen korting een passepartout aan te schaffen. Daarnaast kent de stichting de club van ‘Vrienden van de Stichting Jazz’.

Met het lidmaatschap maakt u het mede mogelijk de continuïteit van Jazz Zevenbergen te waarborgen.

De Stichting Jazz Zevenbergen, sinds 1992 organisator van jazzconcerten op de winterse zondagmiddagen, gaat met ingang van 1 januari 2011 verder als werkgroep onder de ‘paraplu’ van de Stichting Cultuur Moerdijk. Deborah Carter sluit in maart het seizoen af.

Voor meer informatie:

www.jazzzevenbergen.nl

PROGRAMMA JAZZ ZEVENBERGEN 2010-2011 Zondag 21-11-2010: Johan Clement Trio Naamgever van de band is de Belgisch/Nederlandse pianist Johan Clement (1955). Hij werkte met internationale topartiesten, verleende medewerking aan radio- en tv-programma’s in België en Nederland en toerde met grote orkesten als o.a. het Golden Gate Quartet, The Platters en het BRT Orkest. Hij bespeelde de podia in Europa, het Midden Oosten, Afrika, India enz. Uiteraard is hij een geziene gast op de grote jazzfestivals. Zondag 19-12-2010: Root Digger Jazzband De Root Digger Jazzband werd in 1982 opgericht onder de bezielende leiding van Gerard Zom. Het repertoire veranderde in de loop der jaren van Glenn Miller-achtige nummers via de sound van de grote orkesten uit de jaren 19201935, naar de meer swingende ‘zwarte’ nummers van The McKinney Cottn Pickers, Benny Moten, Fletcher Henderson e.d. De leden van de Root Digger Jazzband pro-

Paul van Vliet was vorig jaar te gast bij jazz Zevenbergen

beren zich steeds te blijven overtreffen, met de muziek uit de twintiger en dertiger jaren als inspiratiebron. Zondag 23-1-2011: Izaline Calister Trio Zangeres, componist en tekstdichter, Izaline Calister, is geboren en opgegroeid op Curaçao, waar ze twee nummer-1 hits had. In 2001 werd zij gekroond tot tumba-koningin. Begeleid door een eigen band treedt ze op in binnen- en buitenland. Met haar Papiamentstalige muziek slaat zij een brug tussen Nederland en de Antillen. In de theaters brengt ze een Engelstalig repertoire, begeleid door onder meer het Metropole Orkest, het Jazzorchestra of the Concertgebouw en het Peter Beets Trio. Zondag 20-2-2011: Traeben De leden van Traeben kennen elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na hun studie bleven gitarist Jens Larsen en bassist Olaf Meijer bij verschillende formaties

samenwerken. In 2007 werkten zij een idee voor een muzikaal project uit, gebaseerd op de Scandinavische zangtraditie. Dit resulteerde in de formatie van de band Traeben en het album Nordic Project. Zondag 27-3-2011: Deborah J. Carter Quartet Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaï en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazzclubs en doet seminars in Europa en Azië . Deborah heeft inmiddels vijf albums uitgebracht met haar vaste trio, aangevuld met bekende internationale solisten. Deborah deed de afgelopen jaren diverse theater tournees en zij zingt regelmatig met orkesten en bigbands, waaronder het Metropole Orkest (NL), De Hessische Rundfunk Big Band (D), The Berlin Jazz Orchestra (D) en de Sedavi Latin Jazz Big Band (SP).


Een dag niet gelachen...

Z!N-in-Zevenbergen

35 Magazine


‘10

Z!N-in-Zevenbergen

Z!N-in-U!Tgaan Wist u dat het heel gezellig U!Tgaan is in Zevenbergen? Bijna om de 2 weken is er wel een muziek- of theatervoorstelling. Hiernaast vindt je een greep van het aanbod, de meest recente & uitgebreide evenementenlijst vindt u op onze website www.zininzevenbergen.nl.

36 Magazine

‘11

Datum Omschrijving Locatie Tijd Prijs December Za 11-12 S.O.S. Express. Thema ‘80’s’ muziek Café de Bakkerij 22.00 uur gratis Za 18-12 Arie Vuyk – cabaret theater De Schuur 20.15 uur € 9,00 Do 23-12 Kerstconcert ‘Nieuwe Stijl’ Ned. Hervormde Kerk 20.00 uur € 12,50 Vr 24-12 t/m 30-12 Kerstexpo theater De Schuur gratis Vr 24-12 Kerstavond met akoestisch duo ‘Hustum’ Café de Bakkerij 21.00 uur gratis Januari Za 08-01 Zo 09-01 Wo 12-01 Za 15-01 Vr 21-01 Za 22-01 Vr 28-01 Za 29-01

Regio orkest m.m.v. Balletstudio Tamara & 10 Koevoet Regio orkest m.m.v. Balletstudio Tamara & 10 Koevoet ‘Kijk Haar Nou!’ - kindervoorstelling Mylou Frencken – cabaret Clusief – Theater diner door Impro Clusief – Theater diner door Impro Clusief – Theater diner door Impro Clusief – Theater diner door Impro

Theater De Vlakte Theater De Vlakte theater De Schuur 14.30 uur theater De Schuur 20.15 uur theater De Schuur theater De Schuur theater De Schuur theater De Schuur

€ 15,00 € 15,00 € 3,50 € 9,00 € 47,50 € 47,50 € 47,50 € 47,50


1

Datum Omschrijving Locatie Tijd Prijs Februari Za 05-02 Berry Lussenburg – cabaret theater De Schuur 20.15 uur € 9,00 Zo 13-02 Hans Okkers Quartet Moerdijkzaal 12.00 uur € 10,00 Wo 16-02 ‘Klaas en Plukje’ – kindervoorstelling theater De Schuur 14.30 uur € 3,50 Za 26-02 Voorronde Amsterdams Kleinkunstfestival theater De Schuur 20.15 uur € 9,00 Zo 27-02 NK Indoorvliegen Sporthal de Borgh

Moerdijkzaal theater De Schuur theater De Schuur

12.00 uur 14.30 uur 20.15 uur

€ 10,00 € 3,50 € 9,00

April Za 16-04 Roemer van der Steeg – cabaret Wo 23-04 ‘Bartov’ - kindervoorstelling

theater De Schuur theater De Schuur

20.15 uur 14.30 uur

€ 9,00 € 3,50

Mei Di Wo Do Vr

theater De Vlakte theater De Vlakte theater De Vlakte theater De Vlakte

20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur 20.00 uur

31-05 01-06 02-06 03-06

Dancemasters 10 Danst Dancemasters 10 Danst Dancemasters 10 Danst Dancemasters 10 Danst

Bron: moerdijktv.nl / hoteldeborgh.nl / theaterdeschuur.nl / zininzevenbergen.nl / cultuurzevenbergen.nl

37 Magazine

Voor juistheid van tijden en of entreegelden verwijzen we naar betreffende organisatoren. Wilt u een evenement aanmelden; info@zininzevenbergen.nl t.a.v. redactie-evenement.

Z!N-in-Zevenbergen

Maart Zo 13-03 Joris v/d Berg en Martijn Willers (Piano & Cello) Wo 16-03 ‘Goud’ – kindervoorstelling Za 26-03 Martijn Hillenius – cabaret


Z!N-in-Zevenbergen

38

En waarom niet met uw gezelschap vooraf heerlijk aperitieven in één van de gezellige horeca gelegenheden die Zevenbergen kent. Geen zin om te koken, of juist zin om u culinair te laten verrassen dan bied één van onze fantastische restaurants een uitkomst. Ook die hebben wij hieronder overzichtelijk op een rij gezet en u vindt meteen het telefoonnummer erbij voor als u meteen wilt reserveren (en daarna lekker blijven slapen).  

Restaurant / Café:

Magazine

StadsCafé-Restaurant de Borgh, IJshof 1 tel 0168-324344 DinnerCafé - Restaurant v Hooft, Markt 8 tel 0168-323620 Restaurant Loc 23, Stationslaan 1A tel 0168-336229 Grieks Restaurant Olympia, Noordhaven 58 tel 0168-330153 Brasserie Zeuvebérge, Noordhaven 56 tel 0168-330732 Brasserie de Vrijbuiter, Zuidhaven 65a tel 0168-330870 Restaurant Seven, Noordhaven 68 tel 0168-329274 Restaurant 7-Bergsche Hoeve, Schansdijk 3 tel 0168-324166 Café Restaurant de Drie Musketiers, Hazeldonksezandweg 28b tel 0168-370545 Restaurant Azië, Zuidhaven 33 tel 0168-323011 Chinees-Indonesisch Restaurant Foe-Ho, Zoetendaal 58 tel 0168-327373 Eethuis ‘t Dorp, Zuidhaven 13 tel 0168-325455 Hotel/feestzaal Leven in de Brouwerij, Kerkstraat 8 tel 0168-323925

Theaters:

Theater de Schuur, Kerkstraat 23 tel 0168-326170 Theater de Vlakte (de Borgh), IJshof 1 tel 0168-324344

Entertainment:

Piere de Jonge, Kerkstraat 2 tel 0168-323586 Scooby Biljard, Zuidhaven 43b tel 0168-330996 Bowlingcentrum de Drie Musketiers, Hazeldonksezandweg 28b tel 0168-370545

Café:

Ambiente, Doelstraat 3, tel 0168-326061 Bomax (discotheek), Kerkstraat 6 tel 0168-335385 De Blauwe Hemel, Langenoordstraat 58 tel 0168-327515 De Kwip, Kerkstraat 38 tel 0168-324934 De Bakkerij, Markt 7 tel 0168-327140 De Druif, Langenoordstraat 154 tel 0168327991 Legends, Markt 5 tel 0168-850831

Hotel:

Hotel de Borgh, IJshof 1, Zevenbergen tel 0168-324344 Golden Tulip, Schansdijk 3, Zevenbergen tel 0168-331234 Hotel/feestzaal Leven in de Brouwerij, Kerkstraat 8 tel 0168-323925 Meldt ook uw horecagelegenheid in Zevenbergen aan via redactie@zininzevenbergen.nl

Dansen Stijldansen

Kidsswing Streetkids

Tien Koevoet

Streetdance

Showdance

Zumba

®

Van Aerschotstraat 56 4761 GE Zevenbergen Tel. 0168 – 32 80 84 E-mail dans@koevoet.nl www.koevoet.nl


Kadobon

in te leveren bij alle leden van de Ondernemersvereniging Zevenbergen.

Z!N-!N-Zevenbergen

5 euro

De Zevenbergse

KadoBon

Een leuk kado en

kadobon liggend5euro.indd 1

Z!N-!N-Zevenbergen

(zie achterzijde van dit magazine)

Verkrijgbaar bij: kadobon liggend10euro.indd 1

• Gemeentehuis te Zevenbergen • Hotel de Borgh • Hartmann juweliers

10 euro 15 15 euro euro

KadoBon

25-08-2008 13:44:01

25-08-2008 13:43:49

KadoBon Z!N-!N-Zevenbergen

• Loc 23 • Pieters Wonen en Koters • Pover schoenen en sport • SGZ • Van Loon juweliers

Z!N-!N-Zevenbergen

25-08-2008 13:43:10

39 Magazine

Z!N-!N-Zevenbergen

50 euro

KadoBon

Z!N-in-Zevenbergen

kadobon liggend25euro.indd 1

25 euro

KadoBon


Z!N-in-Zevenbergen

40

Geniet,

Magazine

maar drink met ....


Z!N in Legends

Smaakvolle lunch, brunch en dinerkaart Legends Zevenbergen staat garant voor een goede sfeer, smaakvolle lunch, brunch en dinerkaart. Ook kunt u bij ons terecht voor personeelsborrels, recepties (ma en di), catering en nog vele andere opties. In het weekend toveren wij het restaurant om in een gezellig café. Met leuke (live) muziek voor jong en oud is het altijd feest @ LEGENDS.

Legends Zevenbergen | Markt 5 | 4761 CD Zevenbergen Telefoon 0168-850831 | Email info@legendszevenbergen.nl Website www.legendszevebergen.nl | twitter:legends7bergen

41 Magazine

U kunt in LEGENDS gezellig high tea-en, high wine-en of high beeren, samen of in groepsverband. Iedere 2e vrijdag van de maand treden de FUNK FREAKERZ bij ons op, dit zijn top radio DJ’s. Ook MANFRED, de bekende accordeonist en de LEGENDarische BONNY ST’ CLAIRE, hebben al bij ons opgetreden.

LEGENDS heeft een verrassend najaar in petto, naast de heerlijke winter Legends kaart ook een bomvolle thema agenda. Vrijdag 3 December kunnen de kleintjes tot 8 jaar hun schoen zetten tussen 12.00 en 18.00. Zaterdag 4 December kunnen ze met onze PIETERMANNEN hun schoentjes weer ophalen en de Sint zal zeker de schoentjes rijkelijk vullen. Zaterdag 4 en Zondag 5 December kunt u reserveren voor het surprisemenu voor 25 euro. Vrijdag 24 December KERSTAVOND geopend tot 02.00. Zaterdag 1e kerstdag open van 22.00 tot 03.30 en zondag vanaf 17.00 kerstbuffet danssant á e 25.00 ex drank (opreservering). Voor de bruisende agenda Oud en Nieuw zie onze website www.legendszevenbergen.nl

Z!N-in-Zevenbergen

Sinds Carnaval 2010 is Legends geopend. Gezien de drukte, mogen we wel zeggen dat Zevenbergen en omstreken de naam LEGENDS al goed herkent. Op 1 april hebben wij het café uitgebreid met het restaurant. Mede door de bereidingen van onze culinaire kok is dit zeker een succes te noemen. Gezien de drukte in ons restaurant, kunnen we er vanuit gaan dat onze gasten de kwaliteit en presentatie zeer waarderen. Naast culinaire voor-, hoofd-, en nagerechten, hebben we nu op donderdag een overheerlijk 3-gangen stampot-menu of wat dacht u van een high wine met kaasfondue!


Kerstweetjes Z!N-in-Zevenbergen

42

Kerstmis

Magazine

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus-Christus gevierd. De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem. Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige kerken van het Oosters christendom gevierd op 25 december. In die Oosterse kerken die de Juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-orthodoxe Kerk), wordt het dertien dagen later gevierd. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of op de dag erna. In West-Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en 26 december als tweede kerstdag beschouwd.

Kerstboom De kerstboom (een spar en geen dennenboom) is van oorsprong een vruchtbaarheidssymbool. Over de ouderdom van het gebruik als kerstboom lopen de bronnen zeer uiteen. Waarschijnlijk hadden reeds de Germanen voor de kerstening rond de tijd van winterzonnewende (het joelfeest of Yule) een altijd groene boom in huis of op het erf. Vanwege deze heidense wortels heeft de Rooms-katholieke Kerk de boom lange tijd geweerd uit het christendom. Luther verklaarde begin zestiende eeuw de kerstboom tot symbool van de geboorte van Jezus. Eerst stond de boom alleen nog in de kerken; eind 19e eeuw haalde men hem, allereerst in protestantse landen, alsnog de huiskamer binnen. De kerstboom herinnert de christen volgens Luther aan de boom in het paradijs; de kerstboomballen aan de vruchten waarvan Adam en Eva aten. De piek in de boom staat voor de ster die de Wijzen de weg wees naar de geboorte­plaats van Jezu. Soms wordt de piek daarom door een ster vervangen. De katholieken gaven eerder aan de kerststal, eventueel met groene versieringen, de ereplaats in huis. Pas sinds 1982 staat er in het Vaticaan ook een kerstboom. Protestanten weerden echter in het algemeen de beelden van de kerststal, vanwege hun beeldenverbod. Vandaar had de kerstboom bij hen meer succes. Overigens bestond er rond de voortdurend groene naaldboom in de warmere, zuidelijke katholieke landen ook geen voorgeschiedenis of heidense folklore, zoals in de Germaanse noordelijke landen. De kerstboom wordt versierd met kaarsen, slingers, engelenhaar en kerstballen. In verband met brandpreventie is er ook speciale kerstboomverlichting in zwang gekomen, bestaande uit kleine elektrische lampjes in plastic behuizing. De kerstboom wordt thans ook wel theologisch geïnterpreteerd als voorafbeelding van het hout van het kruis van Christus’ lijden en offerdood. Daarnaast wordt met het groene hout verwezen naar de kribbe en het eeuwig leven dat door Jezus bewerkstelligd en verdiend werd, volgens de christelijke opvatting.


Kersttoespraak Op eerste kerstdag houden diverse staatshoofden en monarchen een kersttoespraak die vaak uitgezonden wordt op radio en televisie. Tegenwoordig ook op internet te zien. In Nederland leest koningin Beatrix vanuit Huis Ten Bosch een kerstboodschap voor. Ook de Paus in Rome houdt bij de Sint-Pietersbasiliek een kersttoespraak, geeft zijn zegen en wenst iedereen een zalig kerstfeest in meer dan zestig verschillende talen.

Z!N-in-Zevenbergen

De Kerstman ontstond in de ons bekende vorm in de Verenigde Staten, eind negentiende eeuw en raakte door de reclame van Coca-Cola wereldwijd verspreid. Zo kan het zijn dat in beeltenissen de Kerstman nog een groen pak droeg, terwijl de Amerikaanse Santa Claus tegenwoordig uitsluitend rode met witte kleding draagt (zoals het logo van Coca Cola). Santa Claus heeft nog wel een (vliegende) arrenslee getrokken door rendieren en wordt geholpen door elfjes op de Noordpool.

Kersttoespraak

De Kerstman is een afstammeling van Sinterklaas en wordt ook in verband gebracht met kabouters (Nisse of Tomte), zoals Sinterklaas op Sint Nicolaas, bisschop van Myra, teruggaat. Het Sinterklaasgebruik is meegenomen door emigranten naar Amerika. In Amerika werd Sinterklaas Santa Claus. De Kerstman heeft ongeveer dezelfde gebruiken als Sinterklaas, zoals cadeautjes geven, een lange baard en een rood pak, maar hij is inmiddels ontdaan van alle religieuze symboliek.

43 Magazine


Z!N-in-Zevenbergen

44 Magazine

17 december 2010

Beleef met ons een e stdag smaakvolle 1 Ker

MAKE-UP DEMO

h Tea ig H s a m t is r h C of Kerstdiner

van 10.00 tot 17.00 uur in de winkel!

Sfeer is onze “Hooftzaak”

Wij wensen u hele fijne en smaakvolle feestdagen! Wij sturen u graag ons menu per post of mail.

Parfumerie Drogisterij Noordhaven 50 | Zevenbergen | 0168-323524

Dinercafé | Feesten | Vergaderingen | Buffetten | High Tea Markt 8 | Zevenbergen | T 0168-323620 | info@vanderhooft.nl www.vanderhooft.nl


O... denneboom Knuffelbeer

Boek Dinosauriërs HEMA

Intertoys

Tutu

Duikbril

Pover

Pyjama

Mervo Sport

Hema

Handpop

N-strike

Ukkiez

Intertoys

Knuffel Pip

Spiderman douchegel Césure

Ukkiez

Rugzak ‘boze wolf’

Drumstel

Intertoys

Ukkiez

Leesboekje Paard Baby Born Intertoys

HEMA

Hello Kitty Intertoys

Intertoys

Rugzakje Césure

Ambulance knuffel Tennisracket Mervo Sport

Regenlaarsjes

45

Vriendenboekje Ukkiez

Balletschoentjes Pover

HEMA

Wintersjaal + cap

Pieters wonen en koters

Magazine

Ukkiez

Z!N-in-Zevenbergen

Takkie Kakkie

Verrekijker HEMA


Goede doelen

Z!N-in-Zevenbergen

Hoe het allemaal begon

Stichting Wensdroom Moerdijk

46 Magazine

In september, tijdens de braderie, presenteerde de kersverse Stichting Wensdroom Moerdijk zich aan een breder publiek. Het idee om iets te gaan doen met een stichting is ongeveer een jaar geleden ontstaan. Aanleiding was het 75-jarig bestaan van Autobedrijf Andreae. Bij dat soort gelegenheden worden vaak door zakelijke relaties en klanten allerlei cadeaus gegeven. Het leek Piet en Corrie Andreae een goed plan om ter gelegenheid van het jubileum aan relaties en/of klanten die iets wilden doen voor het jubileum, een financiĂŤle bijdrage te vragen en het dan totaal ontvangen bedrag voor een goed doel te bestemmen. Vervolgens is natuurlijk de vraag welk goed doel dan. Er bestaan erg veel te respecteren goede doelen in binnen- en buitenland, maar de familie Andreae wilde liever een goed doel dichter bij huis. De grote, landelijk werkende stichtingen hebben door hun professionele organisatie vaak hoge kosten, waardoor niet alle middelen bij het beoogde goede doel komen.

Duurzaam

Deze collecte zuil op uw feest plaatsen? Bel of mail de Stich ting Wensdroom Moerdijk

Het idee was ook om het niet een eenmalige actie te laten zijn, maar het plan een meer duurzaam karakter te geven. Dus dan maar zelf een stichting oprichten? Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Voor een stichting heb je statuten nodig. Je hebt ook een bestuur nodig. Liefst moet de stichting ook een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hebben en hoe regel je dat dan weer. Welke naam moet de stichting krijgen en een goed doel dicht bij huis is snel bedacht maar hoe formuleer je zo’n doel dan. En als je dat allemaal geregeld hebt is het ook wel belangrijk dat je een herkenbaar logo hebt en een website en e-mail en een telefoon. Voordat al die zaken uitgekristalliseerd zijn ben je al snel een

D rtuin OU De achte

aantal maanden verder. Maar de stichting kwam er en inmiddels is er ook een collectebus beschikbaar voor mensen die bijvoorbeeld ter gelegenheid van een feest of een andere activiteit ontvangen giften beschikbaar willen stellen aan de stichting. Het doel van de stichting is bijzondere wensen te ondersteunen van mensen binnen de Gemeente Moerdijk, die door ziekte, lichamelijke of mentale oorzaken en sociale omstandigheden niet in staat zijn hun wens zelf in vervulling te laten gaan.

Motiverend Inmiddels was het al mei 2010 en kon de publiciteit worden gezocht. Het werkt dan erg motiverend te merken dat veel mensen bereid zijn belangeloos mee te werken of mee te denken. Het startbedrag was gevormd uit de giften ter gelegenheid van het jubileum van Autobedrijf Andreae. Het werd nu tijd voor wensen, want daar gaat het tenslotte om. Een groot artikel in BN/De Stem leverde veel reacties op. Die reacties waren zonder uitzondering erg positief en ook erg verschillend. Er waren reacties van mensen die ook wel gelden voor het goede doel van de stichting wilden doneren. Ook reacties van mensen die hun kennis en kunde of vaardigheden beschikbaar stellen. Daar is het bestuur van de stichting natuurlijk erg blij mee en alle mensen die heb-


De voortuin OU D

Nieuw n i u t r o o De v

De acht ertuin N ieuw

ben laten weten op een of andere manier te willen meewerken zijn op een sponsorlijst geplaatst. Zij zullen regelmatig via e-mail op de hoogte worden gehouden van de activiteiten en de resultaten van het werk van de stichting. Bij de reacties op het eerste krantenartikel waren ook enkele verzoeken tot het realiseren van een wens. Net in de week dat de stichting zichzelf presenteerde op de braderie in Zevenbergen begin september, kon de vervulling van de eerste wens worden afgerond.

47 Magazine

De aanwezigheid op de braderie in Zevenbergen heeft ook weer een aantal nieuwe wensen opgeleverd. Het bestuur gaat overleggen of die wensen gerealiseerd kunnen worden. Het bestuur moet natuurlijk bij de eventuele invulling van de wensen binnen de financiĂŤle mogelijkheden van de stichting blijven. Omdat bij de beoordeling van de eventuele invulling van een wensnaar veel verschillende zaken moet worden gekeken, is het bestuur samengesteld uit leden met een verschillende achtergrond. Die achtergrond kan zijn medisch, sociaal maatschappelijk of juridisch. Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf leden. Mensen die in contact willen komen met Stichting Wensdroom Moerdijk, of het

Z!N-in-Zevenbergen

Nieuwe wensen

nu gaat om het aanmelden van wensen, het doneren van geld, het neerleggen van goede ideeĂŤn, het aanbieden van kennis of vaardigheden, kunnen dat doen via de web-site van de stichting: www.wensdroommoerdijk.nl of direct via het email-adres van de stichting: info@wensdroommoerdijk.nl of telefonisch: 06-83125966. Het bankrekeningnummer van de Stichting Wensdroom Moerdijk is: 4209074. Het bestuur van de Stichting Wensdroom Moerdijk zal belangstellenden via haar web-site, de lokale bladen en als u zich aanmeldt, via een regelmatig te verzenden digitale nieuwsbrief op de hoogte houden van haar activiteiten!

E-mail: info@wensdroommoerdijk.nl | Telefoon 06-83125966


Z!N-in-Zevenbergen

48 Magazine

N.Z.A. Fellows Iceman MAC Gaastra Ben Barton Destressed State Of Art PME Legend Camel Active

Britisch Indigo Paul & Shark Noordhaven 54 | 0168 - 371430


Gespot! Slijterij Nelis

The Phone House Mervo Sport

Plein 77

edrijf Autob van elen Drimm

Brilmode Rob Boon

Smits kleding Z!N-in-Zevenbergen

Parfumerie Drogisterij CĂŠsure

ZOM Lingerie

49 Magazine

DKTS

Denkit ramen & deuren

Gall & Gall


Z!N-in-Zevenbergen

50

Er was eens... Magazine


Boeken top 3

CD top 3 Daglicht e 5,95

Fier, Nick en Simon

Iris is een jonge succesvolle advocate die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zit zijn straf uit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader aanwijzen. Met Daglicht, een vernuftige psychologische thriller met veel oog voor detail, laat Marion Pauw zien dat zij zich als thrillerschrijfster kan meten met de besten.

De boomhut

e 14,95

(bekroond met een gouden penseel) Er komt een ijsbeer aan op de rug van een walvis. Daarna een bruine beer in een bijzondere boot. De ijsbeer is in de boomhut geklommen; de bruine beer volgt. Ze hebben genoeg aan elkaar. Maar het water is inmiddels gezakt en er komen steeds meer dieren aan: over land, door de lucht... Ze willen allemaal de boomhut in. Die raakt ten slotte overvol. Gelukkig gaan ze ook allemaal weer weg. En als de avond is gevallen zijn de twee vrienden weer samen.

e 12,99

Fier is het vierde album van het Volendamse duo Nick Schilder en Simon Keizer. Hierop staat de door Nick Schilder en producer Gordon Groothedde geschreven single Een Nieuwe Dag. De langverwachte videoclip van dit nummer, waarin naast Nick & Simon actrice Jennifer Hoffman schittert staat er ook op als bonus CD ROM track.

Going back, Phil Collins

e 12,99

Jack Bauer (Kiefer Sutherland) is terug in dit laatste seizoen van 24! Wanneer Bauer de moord op een leider uit het Midden-Oosten probeert te voorkomen, bereikt een terroristische dreiging in New York City een explosief hoogtepunt. Beleef het zenuwslopende seizoen 8 van de meest baanbrekende televisieserie ooit met een verrassende ontknoping die je gewoon niet mag missen.

Where the wild things are

Negenjarige Max loopt weg van huis en zeilt over de zee om koning te worden van het land waar de wilde dingen zijn. Koning Max regeert een wonderlijke wereld van gigantische pluizige monsters, maar een koning zijn is niet zo zorgeloos als dat het lijkt! Filmmaker Spike Jonze regisseert een magische, visueel verbluffende verfilmde versie van Maurice Sendak’s gevierde kinderklassieker, met een fantastische cast van “film-veteranen” en met de jonge Max Records in een felle en gevoelige prestaties als Max.

e 17,99

Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea’s leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met ‘de gekken’ om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

51 Magazine

Bronvermelding: Bol.com

e 9,99

“Laat de wilde opschudding beginnen!”

De gelukkige huisvrouw

Z!N-in-Zevenbergen

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...

DVD top 3

e 49,99

Adrenaline, heftige actie en een extreme tijdsdruk...

Sneeuwval e 17,95

e 12,99

Voor het eerst sinds acht jaar komt Phil Collins met een nieuw studio-album. Op zijn nieuwe plaat brengt de Britse zanger verscheidene Motown-hits uit de jaren ‘60 ten gehore. Het nieuwe album Going Back wordt een uniek album in de 40-jarige carrière van de zanger. Hij zong eens eerder covers, zoals zijn jaren ‘80 hit “You Can’t Hurry Love”, maar heeft nu voor het eerst een heel album gewijd aan artiesten die hem inspireerden. Onder andere The Funk Brothers zal meespelen op het album. Dit zijn sessiemuzikanten die in veel legendarische Motown-hits mee hebben ingespeeld.

24 seizoen 8

Ronald en Marije Tolman, vader en dochter, maakten samen een prentenboek dat geen woorden nodig heeft om een mooi verhaal te vertellen - of misschien wel vele verhalen. Met de prachtige boomhut-etsen van Ronald Tolman als achtergrond weet Marije werelden vol verwachting en verwondering te scheppen.

Junior songfestival


Gespot! Z!N-in-Zevenbergen

fĂŠ Dinerca r e d n va Hooft

Albert Heijn HEM

A

52 Magazine

Gall & Gall

w Wereld

inkel

p Kadosho Dit & Dat

eek Biblioth n VAN U

Slijterij Nelis

rs Piete & n e won rs kote


We wish you

Er op je best uitzien! Een goed voornemen!

Favourite Wannahaves

Het unieke Pascaud Anti-Ageing concept bij Trends&Lifestyle vult de ruimte tussen gewone schoonheidsverzorging en de stap naar een arts of kliniek. Pascaud is expert op het gebied van huidverbetering en natuurlijke huidverjonging. De productlijn zonder parabenen en zonder parafďŹ ne bestaat uit:

1. Verzorging van buitenaf (cosmeceuticals) 2. Opbouw van binnenuit (nutriceuticals) 3. Instituutbehandelingen Cosmeceuticals zijn werkzame huidproducten die qua werking zitten tussen cosmetica en farmaceutica. Nutreceuticals zijn natuurzuivere voedingssupplementen van farmaceutische kwaliteit. Deze nutriceuticals zorgen voor verbetering van binnenuit. Zonder inspuitingen of operatie een jonger uiterlijk? Pascaud Anti-Ageing verandert niets aan uw natuurlijke gelaatsvormen en uitdrukkingen. U blijft uzelf maar dan jonger! Het resultaat: een huid om trots op te zijn!

Bel op 0168-850529 of 06-42080052. De Meeren 114 Zevenbergen www.trendsandlifestyle.nl Vriendelijke groet, Z!N-in-Zevenbergen

Kitty Scherff

Knip deze bon uit voor een

ter kennismaking â‚Ź 10,- korting (enkel op afspraak, deze aanbieding is geldig t/m 31 januari 2011)

Pieters wonen & koters Markt 10, Zevenbergen

53 Magazine

Pascaud Professional Treatment

Voor speciale geschenken tijdens de feestmaand!


Z!N-in-Zevenbergen

54 Magazine

een persoonlijk advies... Bij the Phone House Zevenbergen nemen alle tijd voor u om u een persoonlijk advies op maat te geven. Ongeacht welke aanbieder uw voorkeur heeft of wat voor gsm u ook wilt.

ruim assortiment

In ons ultramoderne repaircentre hebben we alle aandacht voor u defecte gsm. Voor toestellen mĂŠt maar ook zonder garantie* staan wij voor u klaar. Wij zijn een officieel gecertificeerd service en repairpoint voor Nokia, Samsung, SonyEricsson en LG. Wij reparen toestellen en voorzien deze van de laatste software update. * Garantie: alle defecten die door de fabrikant hadden kunnen worden voorkomen. Uitgesloten zijn bijv. defect door vallen, stoten of waterschade.

deskundige reparatie Gecertificeerd service & repair point voor:

Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG

The Phone House Zevenbergen | Noordhaven 72 | T 0168 371613


ZIn In MZ Modern Zevenbergen: hĂŠt weekblad van Zevenbergen

Wij zijn ervan overtuigd dat MZ zich in veel huishoudens inmiddels een vaste plaats heeft verworven. Ook verenigingen weten ons voor hun nieuwtjes steeds meer te vinden. Voor adverteerders is dit goed nieuws want het wordt steeds interessanter om in MZ te adverteren. Heeft u met uw bedrijf ook interesse, neem dan contact met ons op. Lezers van dit blad krijgen, als zij willen adverteren in Modern Zevenbergen, een eenmalige korting van 10%!

Modern Zevenbergen, telefoon: 076 - 541 70 71

l .n n e g r e b n e v e -z n r e d o www.m

Een spaarrekening openen. Een ondernemerskrediet regelen. Een hypotheek afsluiten. Al uw verzekeringen regelen. Voor uw dagelijkse en minder alledaagse bankzaken wilt u gewoon dicht bij huis of kantoor blijven. Bankieren op maat? Ook voor Private Banking en Preferred Banking bent u bij ons op het juiste adres. Onze goed opgeleide medewerkers informeren en adviseren u graag. Graag tot ziens! ABN AMRO ZEVENBERGEN, Markt 14, 4761 CE, tel 0900-0024 (EUR 0,10 per minuut), Vanuit het buitenland: tel. 0031 - 10 241 1720 Z!N-in-Zevenbergen

Openingstijden: maandag 13.00 tot 17.00 uur dinsdag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 uur KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ABNAMRO.NL

55 Magazine

MZ

ABN AMRO ZEVENBERGEN HEET U VAN HARTE WELKOM

ERGEN B N E V E Z N R E MOD 210008561 0971 Om de hoek Adv 148x210 FC Zevenbergen.indd 1

22-07-10 10:37


Z!N-in-Zevenbergen

56

Magazine


STAP UIT DE CIRKEL!

Optimaal genieten

De Lint 93 4761 XN Zevenbergen 06 28274951 info@bjornhoveniersbedrijf.nl

Anders doen! Voor wie deze cirkel wil doorbreken biedt Camina Coaching & Training (individuele) coaching en workshops. Camina’s Annemarie Timmermans weet zelf hoeveel impact dit op je leven kan hebben, en hoe jij de cirkel kunt doorbreken en weer een prettige relatie met eten, maar vooral met jezelf kan krijgen, zodat je ECHT kunt gaan genieten van je leven. Camina Coaching & Training Huigepad 1 | Zevenbergen | M 06-27011137

57

Annemarie

s

Timmerman

| info@camina.org | www.camina.org

Magazine

ONTWERP | AANLEG | ONDERHOUD

Herkenbaar? Al een hele tijd op zoek naar een manier om hier van af te komen? Omdat je het helemaal zat bent. Bijna de hele dag door speelt het door je hoofd: ‘ik mag niet snoepen’. En iedere keer als dat wéér niet lukt voel je je nóg vervelender. En begin je wéér aan het zoveelste dieet om het deze keer nu ECHT onder controle te krijgen. Tot je wéér faalt. Veel mensen zijn hiermee bezig. De een worstelt meer dan de ander. Vaak stiekem, zonder dat iemand dat merkt. Je hoeft het ook niet zien. Met lijnen is je gewicht vaak nog aardig onder controle houden. En lijnen is heel geaccepteerd, toch?… Maar ondertussen voel je je er verre van prettig bij of zelfs heel erg ongelukkig. Moe zijn, geen energie hebben, feestjes, zwembad of kleding kopen of andere leuke dingen vermijden, toch weer gaan lijnen, weer falen…

Z!N-in-Zevenbergen

www.bjornhoveniersbedrijf.nl

“07:15 uur: Net wakker. Ik voel me naar, denk weer aan gisteravond.” Ik ben thuis, had hard gewerkt. De kinderen zijn druk, en… Eentje mag wel. Dan ga ik zo koken. Doe dat nou niet, je weet toch dat je het niet bij eentje kan laten… Een half uur later zijn de koekjes en chocola ineens verdwenen! De rest van de avond lig ik uitgeblust op de bank.” Verdorie, waarom doe ik dat toch iedere keer! Ik weet toch dat ik me er niet beter van ga voelen. Kop op, vandaag is weer een nieuwe dag. Vandaag gaat het zeker lukken: ik ga NIET snoepen”.


Z!N-in-Zevenbergen

58 Magazine

Best friends, forever...


Winterse gezelligheid

OvZ organiseert het jaarlijks

Winterwonderdorp

U bent van harte uitgenodigd in onze gezellige “Schrobbelaertent” op het haventracé.

Vrijdagavond 17 december openen wij onze deuren om 18.00 uur. Onder het genot van een heerlijke borrel kunt u genieten van gezellige muziek.

Zaterdag 18 december

en

(koop)zondag 19 december opent het

“Winterwonderdorp” haar deuren om 12.00 uur. Rondom het “Winterwonderdorp” worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals gezellig op de foto met de Kerstman, luisteren naar diverse koren en op zondag hebben voor u een DJ en een zanger. Kortom, wij zien u graag in ons sfeervolle “Winterwonderdorp”

Z!N-in-Zevenbergen

59 Magazine


STOFZUIGERARTIKELEN.NL Z!N-in-Zevenbergen

60

Stofzuigerzakken nodig?

Magazine

● Al meer dan 20 jaar uw vertrouwde leverancier voor al uw stofzuigerartikelen! ● Nu hoeft u voor de scherpste prijzen en snelle leveringen de deur niet meer uit! ● Meer dan 250 modellen stofzuigerzakken uit voorraad leverbaar! ● Voor alle bekende merken zowel originele als alternatieve stofzuigerzakken! ● Diverse onderdelen uit voorraad leverbaar! ● Wij leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven! ● Gemiddeld 40% goedkoper dan in de winkel!

GRATIS BEZORGING IN ZEVENBERGEN!


Het idee is dat wij altijd in de buurt zijn. Om u te voorzien van het beste advies vinden wij het belangrijk te weten wat er speelt in uw omgeving. Daarom is Rabobank West-Brabant Noord dichtbij. Dichtbij met onze adviseurs, kantoren en geldautomaten. Maar ook als sponsor van verenigingen, stichtingen en lokale evenementen. Zo zijn we altijd in uw buurt. Dat is het idee.

één aanspreekpunt en geen onderaannemers

Plannen om uw woning uit te breiden of nieuw te bouwen? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij hebben ervaring in aanbouwen van bijv. serre, bijkeuken, dakkapel of garage en de vervanging van uw badkamer, cv ketel of dakgoten. Maar ook de nieuwbouw van een totale woning behoort tot onze mogelijkheden. Aannemersbedrijf Gebr. van Rijswijk is een veelzijdige onderneming met toppers op het gebied van bouw en installatietechniek.

dak! n é é r e d Alles on

Z!N-in-Zevenbergen

Altijd dichtbij. Rabobank. Een bank met ideeën.

61 Magazine

www.wbn.rabobank.nl

Azelmastraat 1, 4761 AB Zevenbergen, tel. 0165-318016


Kerst in de Borgh Z!N-in-Zevenbergen

62 Magazine

Ons 5-jarig bestaan heeft er voor gezorgd dat wij dit jaar het roer omgooien! Deze kerst zijn we dus niet alleen 1e kerstdag maar ook 2e kerstdag geopend! Reserveren is echter wel gewenst, om teleurstelling te voorkomen.

KERS

Rik van Lange ZEVENBERGEN

TDIN

ER

De Bo r kerst o gh wil voor ok we u deze locatie er bieden een warm e winter in de ko m sfeer v aanden! In ude stadsc olle restau ons r a jaar g fé bieden w ant/ een 6 ij u dit aan, m gangen diner aar à là ca r te ka juist onze ar t, m bij een et d pra en ver chtig wildm aarr a enu ssin Zodat u nog gsmenu. in uw vrijer bent keuze !

IJshof 1 4761 BE Zevenbergen T: 0031(0)168 - 32 43 44 E: info@hoteldeborgh.nl www.hoteldeborgh.nl

Wij nemen reserveringen aan vanaf 16.00 u. tot 20.00 u. Wij blijven op beide dagen geopend tot maximaal 24.00 u. Voor reservering en vragen kunt u bij ons terecht.

Rik van Lange herenmode Zuidhaven 75 | 4761 CT Zevenbergen |www.vanlange.com


Het was 1e Kerstdag 1961...

Z!N-in-Zevenbergen

63 Magazine


KIJK EN LAAT U VERRASSEN! Z!N-in-Zevenbergen

! NIEUW BINNEN !

64 Magazine

De electrische fietsen van TREK.

! NIEUW BINNEN ! De

+ aandrijving achterwiel, + uitneembare accu, + grote actieradius, electrische fietsen van TREK. + lichtgewicht (22 kg, excl accu).

+ aandrijving achterwiel, + uitneembare accu, Demostratie modellen aanwezig + grote actieradius, + lichtgewicht (22 kg, excl accu).

E-bikes van TREK vanaf 1749,= Demostratie modellen aanwezig

| 4761 DV Zevenbergen | Tel.: 0168 32 39 66 E-bikes Lobbekenstorenstraat van TREK vanaf3 1749,= www.kieboom2wielers.nl | info@kieboom2wielers.nl

Project3

Lobbekenstorenstraat 3 12:18 | 4761 DV Zevenbergen 12-08-2010 Pagina| Tel.: 1 0168 32 39 66 www.kieboom2wielers.nl | info@kieboom2wielers.nl

U kiest voor kwaliteit, vakmanschap, design ĂŠn groots voordeel! Bij Grando Keukens & Bad gaan kwaliteit, vakmanschap en betaalbaar design altijd hand in hand. Met een ruime keuze uit vier verschillende keukencollecties ĂŠn een zeer ruim aanbod in vele modellen badkamers, vindt u bij Grando gegarandeerd de keuken en badkamer van uw dromen. Daarbij kunt u altijd rekenen op deskundig advies op maat van de ondernemer zelf. Bezoek nu onze nieuwe showroom en profiteer bovendien van bijzondere aanbiedingen en acties.

Grando Keukens & Bad Zevenbergen Blokweg 7A, 4761 RA Zevenbergen, tel: 0168-373700, www.grando.nl Betaalbaar Keukendesign

www.schulzfd.nl tel. 0168-850647


Sfeervolle

WOONkado’s

BEHANG VAN SCHOONE WOONWENSEN

Een lust voor het oog... Noordhaven 152a, 4761DD ZEVENBERGEN, tel 0168.370126

www.schoonewoonwensen.nl

65 Magazine

Schoone WOONwensen voor al uw mooie gordijnen, warme vloeren, verrassende zonwering, bijzondere woonaccessoires, kleurige verf en exclusieve wandbekleding.

Z!N-in-Zevenbergen

COLLECTIE METAL & GLASS BY ARTE

Zo lang er mensen zijn die dromen over een plek om thuis te komen Zo lang we dromen hebben om na te streven blijft het boeiend in het leven Zo lang zullen wij proberen de woonwensen te realiseren


Z!N-in-Zevenbergen

66 Magazine

Wat kunnen wij voor u doen?


twinkels

reclame producties

stoer landelijke woon- en kerstaccessoires groen- en kerstworkshops Twinkels biedt u accessoires voor huis en tuin, welke variëren van klassiek tot stoer landelijk, in de wagenschuur van de nostalgische boerderij ‘de Kapelberg’, gevestigd aan de Hazeldonkse Zandweg 109 te Zevenbergen (afslag Langeweg). Hier biedt Twinkels u artikelen en groendecoraties die passen bij het jaargetijde en/of thema van dat moment. Ook zijn zij te vinden op diverse jaarmarkten en braderieën. Data en tijden kunt u altijd terug vinden op:

Kijk voor meer info op onze vernieuwde site: www.twinkels.nu

www.twinkels.nu Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten? Laat uw e-mail adres weten op info@twinkels.nu U ontvangt dan regelmatig de nieuwsbrieven.

Zuidhaven 9-11 4761 CR Zevenbergen T. 0168 370 250 F. 0168 370 087 E. info@pixelrp.nl

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op!

W. www.pixelrp.nl

extra openingen 18, 19, 20, 21 nov. 26, 27, 28, 29 nov. 2, 3, 4, 5 dec. 9,10,11,12 dec. 16,17,18, 19 dec.

Openingstijden:

stapelgoed

donderdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. 67 Magazine

Pixel Reclame Producties houdt zich bezig met het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van creatieve oplossingen op het gebied van drukwerk, beletteringen, advertenties, websites, digitale nieuwsbrieven.

Pixel Reclame Producties Z!N-in-Zevenbergen

Wij stellen ons graag even aan u voor. Al bijna 10 jaar is Pixel Reclame Producties een begrip in uw regio.


duidelijkheid

zekerheid

prOfessiOnaliteit

rdij.nl

Bel 0168 37 15 73

Z!N-in-Zevenbergen

68 Magazine

enbergen

Trouwplannen?

Openheid

Hoogdalem Makelaardij is een makelaarskantoor dat zich 4 jaar geleden gevestigd heeft op de Noordhaven 120 in Zevenbergen. Het is een snel groeiend kantoor en op dit moment een van de grotere makelaarskantoren in Zevenbergen. Dit is onder ander mogelijk gemaakt omdat Hoogdalem Makelaardij zich onderscheidt ten opzichte van andere makelaarskantoren. Een aantal punten waarin Hoogdalem Makelaardij zich onderscheidt zijn: - Via onze bezichtigingskaart houden wij de verkopers direct op de hoogte. Op deze kaart staat o.a. wat voor soort mensen er hebben gekeken en of zij geïnterreseerd zijn. - Op onze site, www.hoogdalem-makelaardij.nl, staat een complete fotorapportage van gem. 20 foto’s van de woning en omgeving. - De uitgebreide raampresentatie trekt veel kijkers, zeker door onze gunstige ligging van het kantoor. - Wij organiseren 2x per jaar een Open Huizen route, waardoor de drempel lager wordt om een woning te bekijken. - De woning wordt standaard door een externe professional bouwtechnisch gekeurd. - Tevens zorgen wij voor een EPA keuring (energielabel). Vanaf 1 januari 2008 is dit verplicht Het energielabel geeft een in-

zicht in de energiezuinigheid van de woning. - Wij zijn, mede dankzij de kennis van Piet van Hoogdalem, gespecialiseerd in verkoop en verhuur van bedrijfsonroerend goed. Door de sterke groei van het kantoor is ook het personeel snel uitgebreid. Met twee man begonnen (Jasper van Hoogdalem en Piet van Hoogdalem) is het kantoor inmiddels uitgebreid met twee secretaresses, Yvette de Neef en Judith de Beun. Daarnaast hebben we een vaste invalkracht, Harry de Beun. Bent u in de toekomst van plan uw woning of bedrijfspand te verkopen/ verhuren of een ander pand aan te kopen, of moet uw pand getaxeerd worden, dan houden wij ons van harte aanbevolen om in een persoonlijk gesprek deze zaken aan u uit te leggen.

Kijk voor ons aanbod of meer informatie over Hoogdalem Makelaardij op: www.hoogdalem-makelaardij.nl of neem contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0168-37 15 73.

Makelaars van goede huizen

H aruco H

er d vervo ! n e s s a p ... met l leuker e e v g o n

Trouwservice Openheid & Autorijschool duidelijkheid

gespecialiseerd in Verkeersangst

zekerheid De Meeren 89 • 4761 SE Zevenbergen • Telefoon: 0168 - 323575 www.hoogdalem-makelaardij.nl

prOfessiOnaliteit

Bel 0168 37 15 73

E-mail haruco@planet.nl • www.haruco.nl


Last Christmas, I gave you my heart... Z!N-in-Zevenbergen

69 Magazine


FEESTEN, ETEN & DRINKEN Z!N-in-Zevenbergen

70 Magazine

Het adres voor een smakelijke lunch, kopje koffie of thee met een punt huisgemaakte appeltaart. Tevens serveren wij naast onze uitgebreide lunch ook een heerlijke High Tea met zalige lekkernijen zoals traditionele scones met jam en clotted cream, koekjes, bonbons en lekkere sandwiches. Zin in een zalige maaltijd met een goede glas wijn? Kom gerust kijken en proeven in onze sfeervolle brasserie. Met regelmaat wisselen wij onze avond kaart met gerechten uit eigen keuken. Wel plannen maar nog ni et gereserveerd voor de kers t? Wij hebben nog tafeltje s vrij. Tijdens de ke rstdagen ee n 3 of 4 gang en keuze m enu vanaf € 42,5 0

Er staat ons weer een gezellige tijd te wachten. Met zijn allen kijken we uit naar de sfeervolste tijd van het jaar. Een tijd waarin familie en vrienden elkaar opzoeken om samen Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw te vieren. En bij elk feest hebben we zo onze tradities. Pepernoten, banket –en chocoladeletters op 5 december; luxe maaltijden met Kerst en oliebollen tijdens de jaarwisseling. En al dat lekkers spoelen we weg met een grote variatie aan heerlijke drankjes. Het wordt weer genieten.

De grootste uitdaging is om in deze tijd van feesten, eten en drinken ook fit en gezond te blijven. Zodat we er ook écht van kunnen genieten. Zonder dat we voortdurend een vol gevoel hebben en tegen het eind van het jaar steeds meer moeite krijgen om onze feestelijke kleding dicht te krijgen. Op onze website www.herba-lifestyle.info hebben wij onder ‘nieuws’ een aantal handige en makkelijk in te passen tips gezet.

Natuurlijk wilt u zich tijdens de feestmaand niet alleen op uw allerbest voelen, maar er ook fantastisch uitzien. Als onafhankelijk Herbalife distributeur kunnen wij u helpen om beide resultaten te behalen. Onze voeding helpt u om fit en energiek te zijn en onze huidverzorgingproducten helpen u er stralend uit te zien. Kijk voor meer informatie op onze website of maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend advies.

Wij wensen u fijne en gezonde feestdagen Brasserie Zeuvebérge Noordhaven 56 4761 DB Zevenbergen 0168-330732 Smakelijk eten of op zijn Brabants gezegd:

smakelijk voejer

Herba-Lifestyle onafhankelijk Herbalife distributeur Zuidhaven 9-11 (naast eethuis ’t Dorp) Zevenbergen 06-40377157 www.herba-lifestyle.info info@herba-lifestyle.info


Eindejaarsshow nieuw en occasion 27 t/m 31 december [met diverse voordeelacties]

Z!N-in-Zevenbergen

71 Magazine

adres Gildelaan 11 4761 BA Zevenbergen telefoon 0168 32 50 50

met zorg geregeld

e-mail info@notariskantoorzevenbergen.nl info www.notariskantoorzevenbergen.nl

De Hil 2 | 4762 AG Zevenbergen T 0168 324150 | F 0168 327415

www.andreae.nl


Z!N-in-Zevenbergen

72 Magazine

Nieuwjaar Nieuwjaar is de dag waarop het begin van het nieuwe jaar wordt gevierd. In de Westerse Wereld is dit op 1 januari, in andere culturen vaak op andere data. Bij deze viering zijn wederzijdse gelukwensen en goede voornemens gebruikelijk. Geschiedenis Lang geleden begon het nieuwe jaar bij het begin van de lente, als de natuur weer tot leven kwam, of begin januari, als de dagen beginnen te lengen. Bij de invoering van het christendom wilde de Kerk een eind maken aan de heidense gewoonten rond deze nieuwjaarsviering, en riep 1 januari uit tot biden boetedag om de besnijdenis van Jezus (acht dagen na zijn geboorte) te vieren. Maar ook daarna vierde men het nieuwe jaar nog rond de oude heidense data, maar ook op Sint Maarten (11 november); de eerste adventsdag; de zonnewende (rond 21 december); of Maria Boodschap (25 maart). De Spaanse landvoogd Requesens besloot in 1575 dat het nieuwe jaar officieel op 1 januari begon. De Babyloniërs brachten rond 2600 v.Chr. een koningsoffer. Ze meenden dat op nieuwjaarsdag de koning het mikpunt van de goden zou zijn, dus vervin-

gen ze de koning tijdelijk door een slaaf of een ter dood veroordeelde, reden hem als koning rond en offerden hem ten slotte. Zo werd het kwaad een jaar afgewend. De oude Germaanse oud-en-nieuwviering werd in de winter gevierd, duurde twaalf dagen en nachten en heette ‘joelfeest’. Het joelfeest begon op 25 december, als de dagen gingen lengen, en duurde tot 6 januari, het huidige Driekoningen. Rond de achtste dag, ofwel 1 januari, was het hoogtepunt met grote vuren, dierenoffers en veel eten en drinken. In hedendaagse paganistische religies (o.a. Wicca) wordt Yule gevierd rond 21 december. Bij de Romeinen begon het nieuwe jaar op 1 maart, totdat Julius Caesar in 44 v.Chr. de Juliaanse kalender invoerde, vanaf die tijd was Nieuwjaar op 1 januari. De Romeinen offerden sindsdien op die dag aan de god Janus (waarnaar januari is genoemd) om hem mild te stemmen voor het aankomende jaar. Dit begin van het jaar in maart komt nog tot uiting in de namen van onze maanden september (‘zevende maand’), oktober (‘achtste maand’), november (‘negende maand’) en december (‘tiende maan’) en in de schrikkeldag, die voorkomt aan het eind van de laatste maand van het jaar: februari.


Tradities Men ziet de periode van Kerst tot Driekoningen (de heidense twaalf nachten) tegenwoordig nog steeds als feestelijke periode. In deze periode vallen (verplichte) snipperdagen en schoolvakanties, en veel bedrijven zijn gesloten. Veel mensen laten de kerstboom tot na Driekoningen staan. De tradities van onze heidense voorouders hebben dus nog steeds invloed.

73 Magazine

Deze geesten moesten echter ook gunstig gestemd worden. Zij konden namelijk de mensen en het vee vruchtbaar maken en het gewas doen groeien. Men bracht ze daarom ook offers, die men na het ritueel zelf opat en -dronk. Dit vinden we terug in onze eigentijdse kerst en oud-en-nieuwgerechten, zoals

Op 1 januari wensen we iedereen het beste, zodat we die wensen ook terug ontvangen. Vroeger werd vooral geld gegeven. In de 19e eeuw liep dat uit de hand, toen men wildvreemde voorbijgangers geld probeerde af te bedelen met rijmende nieuwjaarswensen en -prenten. Schoorsteenvegers, vuilnisophalers, straatvegers, nachtwakers en lantaarnaanstekers verkochten hun beste wensen. Tegenwoordig zijn het de tijdschrift- en krantenbezorgers die ons zo hun beste wensen overbrengen en daar wat voor terug verwachten. Verder zien we dit gebruik nog terug in het sturen van kerst- en nieuwjaarskaarten, het geven en bezoeken van nieuwjaarsrecepties en de gewoonte iedereen die men ontmoet het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Z!N-in-Zevenbergen

De nieuwjaarsvuren zijn terug te vinden in de traditionele kerstboomverbrandingen die in sommige plaatsen nog steeds worden georganiseerd. De oude vuren werden destijds gedoofd, en nieuwe vuren werden ontstoken om het oude jaar te vernietigen en de komst van het licht en het nieuwe te onderstrepen. Ook moesten de geesten van de overledenen en de demonen worden verjaagd, die juist rond deze tijd konden opspelen. Dit verjagen gebeurde met veel lawaai, wat we nog terugvinden in het gebruik van vuurwerk en klokgelui rond de jaarwisseling.

kerststollen, duivenkaters, wafels, knieperties, spekdikken, oliebollen en de traditie om uitgebreide maaltijden aan te richten met veel alcoholische drank. Het geven van cadeautjes en nieuwjaarsgiften aan familie en personeel was al onder de Romeinen gebruikelijk. Het vindt in Frankrijk plaats op nieuwjaarsdag, in ItaliĂŤ op Driekoningen, in het Verenigd Koninkrijk op eerste kerstdag, in Duitsland op kerstavond en in Nederland op Sinterklaas (5-6 december) en met kerst. In 1535 schafte Maarten Luther Sinterklaas af; het Kerstkind werd de brenger van geschenken.


Z!N-in-Zevenbergen

S chade ?

15

74 Magazine

p erkoo v r o Vo op start ber m e c e 7d

Schade rijden is een vervelende gebeurtenis. Als u zelf de veroorzaker bent dan zit de schrik er bij uzelf in en u heeft dan een auto welke niet meer ongeschonden is. Reparatie van kleine schades zoals deuken van bijv. paaltjes maar ook de bekende steenslag en parkeerschade (deuren) is goed te herstellen. In veel gevallen is zelfs een grote schade te herstellen zonder dat hier nog zichtbare sporen van achterblijven. In veel gevallen bent u zelfs voor deze schades verzekerd. Wij kunnen u snel helpen doordat wij zelf contact opnemen met uw verzekering. Een afspraak met de schade expert van de verzekering en onze eigen specialist zorgt ervoor dat uw auto er snel weer top uitziet. Het is gebleken dat met auto’s die er verzorgt uit zien, zuiniger wordt omgegaan. In deze tijd van bezuinigen een extra reden schade te laten repareren. En tijdens de duur van de reparatie krijgt u gratis vervangend vervoer!

Neem contact op voor een afspraak! Bel 06 - 52676476

* Wij herstellen via verzekeringsmaatschappijen * Gratis taxatie bij schade * Wij bieden u gratis vervangend vervoer 1

AUTOSCHADEHERSTEL 1

Vraag naar de voorwaarden.

Schadeherstel | Uitdeuken zonder spuiten | Spotrepair (deelreparatie) Wagenmakerij 13 (Industrieterrein Zwanegat) Zevenbergen

GEOPEND VAN MAANDAG T/M VRIJDAG

www.autoschadecrashandcare.nl


Proost!

Z!N-in-Zevenbergen

75 Magazine


Z!N-in-Zevenbergen

76 Magazine

DKTS wenst u warme feestdagen onder de zon!

6 dagen belastingvrij kerst shoppen

in Dubai

vanaf e 935,00 p.p. Retourvlucht per KLM, privé transfers, 4 overnachtingen in IBIS Deira City Centre op basis van logies & ontbijt, Big Bus Company dagkaart, woestijnsafari, reisboek en stadsplattegrond.    

DKTS Gen. Allenweg 24, Zevenbergen Tel: 0168-370208, info@dkts.nl

www.dkts.nl en www.mauritiusreizen.nl


i p t e m s t e n Appelbeig 20 stuks

Tulband

ls

8 personen

n IngrediĂŤnte e ik rdsu r witte baste der 6 eetlepels kaneelpoe 2 eetlepels en) oudreinett 5 appels (G 1 ei eel ijzend bakm 250 gr zelfr zout flesje pils frituurolie er poedersuik

r, schu Appelboo

len Hulpmidde r p a ukenp ie imspaan, ke

ie s en bestroo Serveertip aal leggen h sc p o ts ne Appelbeig er. ik u rs e poed

n met

len Hulpmidde andvorm secret tulb rs Een Bake n Cels ing 220 grade Voorbereid p o r o o v n e ove Verwarm d

ius

te er, gerasp ijze basterdsuik t, u tot zo r t Bereidingsw te e o h m, olten b efde bloe lk en gesm e m e - De geze w u il, ei, gist, la citroensch e, den. en vochtig l deeg kne rijzen op e n te een soepe la n te u g 30-40 min it de - Het dee ts njongens u a pla , de boere is n tochtvrije ndy ze ra b re t e g nt wa eeg goed kken, er die le it u t n - Als het d e te h r oo pen (niet la e sukade d pot schep men met d sa n e ) n e m mee te ko minun. weer 30-40 e n d e e n kn e o g d e de andvorm g in de tulb - Het dee n Celsisus zen 220 grade a ten laten rij c en t to n e n plaatsen orverwarm e hete ove d in - Oven vo rm o v nd ulde tulba - De gev kken. a b n afkoelen n te rooster late n 30-45 minu e e p o n nd keren e uiker - De tulba et poeders m n ie o ro st - Be

77 Magazine

p witte dam ijze C of tot er 5 7 1 t n to Bereidingsw le a n itte eslag h n olie verh en door b ets In frituurpa ppelplakk a rk o ppelbeign v a t k e t. M 4 tegelij t e M ork . v vanaf kom n t e e d glij ege m olie laten n, halverw re u it n fr e en in hete in m ru e db pan n inuten gou spaan uit im u h sc in ca. 4 m t e m elbeignets keren. App kken. le it u n te iet la en in verg

1 ei akkersgist 30 gram b melk 2 dl. lauwe ter o b 70 gram ens (pot) oerenjong b 300 gram kade 50 gram su er ik u poeders

Z!N-in-Zevenbergen

. aar roeren ing el door elk e n ka n . e n Voorbereid r suike it bore rd basterd khuizen eru In diep bo elboor klo p p a t e M illen. Appels sch n snijden. ntelen. Bo in 4 plakke engsel we lk e lm e e n n e ka Appels d rike mid en door su ut zeven. in Appelplakk eelepel zo th 1 n e l e akme henken. ven kom b en roeren in kuiltje sc i E . n ke inuten blijv a m 5 . a C kuiltje m . n ge pils toevoe Al roerend at. ta ts n o eslag pier. tot glad b keukenpa t e m n e d e kl e b t Vergie

n IngrediĂŤnte loem ezeefde b g 400 gram t snufje zou er asterdsuik b 25 gram h itroensc il geraspte c


Z!N-in-Zevenbergen

Magazine

Puur genieten 78


Feest Ook voor

v o r mg e ving | d r u k w e r k & p r int | f o t o g r afi e | ni e u w e m e d ia

artikelen

echt HEMA

Gratis geboortekaartjes!

Z!N-in-Zevenbergen

79

*Dit aanbod is geldig tot en met 11-11-2011. Uitgesloten zijn bestellingen na de geboorte van uw kind en vooraf geplande bevallingen/keizersnedes. Maximaal gratis aantal is 75 stuks. Bestellingen en tekstopmaak minimaal 3 weken voor de uitgerekende datum.

HEMA | Zuidhaven 171 | 4861 CW Zevenbergen |

T 0168-371398

Brugs traat 3- 5 | 4761 DH Z evenber g en | T (0168) 370175 | E info @de11 edr uk.nl

www. d e 11 e d ru k . n l

Magazine

kind * w u n a v e d boort Bij de ge 11 e van de maan op de


Z!N-in-Zevenbergen

80 Magazine kadobon

liggend10

euro.indd

1

ro.indd 1

d50eu kadobon liggen

ndd 1

5euro.i

n liggend

kadobo


December actie!

De gehele maand December ontvangt u bij iedere aankoop van minimaal e10,- een lot waarmee u kans maakt op een leuk bedrag aan kadobonnen uit te geven bij winkeliers in Zevenbergen. Begin januari zal de trekking plaats vinden welke wordt gecommuniceerd in Modern Zevenbergen en De Moerdijkse Bode.

n liggend

13:43:33

kadobon

KadoBon enbergen

on euro.indd

liggend10

Z!N-!N-Zev

1

bergen

n KadoBo rgen

nbergen

25-08-2008

13:43:49

1

13:43:

10

1

rgen evenbe

Z!N-!N-Z

Smits Herenmode Van der Ham optiek Hartmann Juweliers Schoone Woonwensen Drogisterij Parfumerie Cesure Intertoys Diyaa Shoeby Fashion De Kleine Regentesse De 11e druk Profiel Trendy 7 Micro Electro de Styling Shop 2008

25-08-

d 1

ro.ind

50eu

gend

bon lig

kado

01

13:44:

o KadoB 2008

25-08-

01

13:44:

en

nberg -Zeve

n

De Vrijbuiter Z!N-!N Ukkiez Dinercafe van der Hooft Groenteboer de gezonde lekkernijen Ziggi Zapp Bakkerij Nagelkerke Melissen Interieurverzorging la Parure Lieto The Legend Hair Company Beljaars verzekeringen & Hypotheken Pearl Hotel de Borgh Brasserie Zeuveberge Bakkerij Smit 25-08-2008

13:43:49

-2008

25-08

81 Magazine

ndd 1

5euro.i

n liggend

kadobo

01

13:44:

2008

3:49 08 13:4

25-08-20

bergen

Z!N-in-Zevenbergen

2008

25-08-

25-08-

ndd 1

5euro.i

n liggend

kadobo

indd 1

3:10 08 13:4

25-08-20

Z!N-!N-Zeven

ro

euro.indd

liggend10

15 euro ro

KadoBon

euro.indd

10

Godschalk techniek n Verf computer o B o d Luijten en behangspeciaalzaak a K The Phone House

Marco Grol DKTS Danielle Kloeg Travel Service ‘t Roosje Ramazotti’s Keurslagerij Ardon SGZ Hema Zom Lingerie Rob Boon brilmode Slijterij Nelis Seline flor Globe reisburo Pelikaan reizen Plein 77 Allerlei Damesmode Rik v. Lange Herenmode Mervo sport Davinci liggend10

13:43:

25euro.

n liggend

kadobo

5 euro

n KadoBo

Het Beeldhuis Bakker Bart rgen evenbe Z!N-!N-Z Le BonBon Rijwielhandel Peter v. d. Kieboom Z!N -Zeven bergen Boekhandel-!NGeleijns Yavus Kapsalon Maas Bllits Loc 23 Kadoshop Dit & Dat Kitty’s Trend and Lifestyle Top 1 Toys Pieters Wonen en Koters Van Loon Juweliers ‘t Gabbertje Pover schoenen en sport Herbalife

kadobon

2008

KadoBon

50 eu

KadoBon Z!N-!N-Zeve

25-08-

n

3:49 08 13:4

25-08-20

evenbe

Z!N-!N-Z

enbergen

ev Z!N-!N-Z

10 euro

-Zeven

on

bergen

Onderstaande ondernemers doen aan de december actie mee.

1

kadobon

Z!N-!N

:33

13:43

2 5 e u ro

.indd

KadoB

15 euro

ro.

1 indd

25euro

1

-2008

Z!N-!N-Zevenbergen

n liggend

.indd

25-08

KadoBon

kadobo

25euro

-Zeven

ro

25-08-2008

kadobo

Z!N-!N

KadoBo

5 euro

nbergen

3:10 08 13:4

25-08-20

KadoB

25 eu

Z!N-!N-Zeve

Z!N-!N-Zevenbergen

10 euro

KadoBon

KadoBon

15 euro

bergen Z!N-!N-Zeven

en

nberg

-Zeve

Z!N-!N

enbergen

Z!N-!N-Zev

ro

10 euro 5 eu 50 euro

KadoBon

KadoBon

o 25 eur

on B o d a K

10 euro

n

evenberg

Z!N-!N-Z

50 eu

en

o 25 eur

KadoBo

:33

13:43


Achter de Z!N schermen Z!N-in-Zevenbergen

82 Magazine

Kittie heeft een dagboek bijgehouden van haar werkzaamheden als gast-redactielid voor het najaarsnummer van Z!IN. Hier haar ‘dagboek’.

Zaterdag 2 oktober: fashion shoot en redactiefoto bij Hellen en De 11e Druk

Uitgave ‘Z!N in Aandacht’... Hé wat lees ik daar? Gastredactielid gezocht. Ik hoef niet na te denken, dat is echt iets voor mij. Zo nieuwsgierig als ik ben, gluur ik graag een keertje mee.

Maandag 4 oktober: vergadering bij Helen

Ik stuur een mail en al snel krijg ik een reactie dat ik ben ‘aangenomen’.

Woensdag 2 0 oktober: lay out dagbo ek maken

Dinsdag 26 oktober: bij Arno knipp en en plakken

Woensdag 7 juli Eerste vergadering bij Sandra als gast-redactielid. Spannend! Ik krijg wat opdrachten mee naar huis. De ‘Uit’ en de ‘Gespot’ pagina worden aan mij gegeven. Ze hebben vertrouwen in me! Wat ga ik daar mee doen? De creativiteit stroomt door mijn lichaam en ik weet niet waar ik moet beginnen. Volgende dag via e-mail wat vragen aan de redactie gesteld. Het ledenbestand wordt me gemaild en ik ga eens op zoek naar de juiste kandidaten voor ‘mijn’ Gespot pagina. Voor de feesteditie komen volop ideeën naar voren, een gedekte tafel met veel eten, glitters en sneeuw, een winterpagina met winterbanden, dubbele beglazing. Daniëlle komt me ondersteunen en samen bedenken we, dat het een vrouwen- en mannenpagina moet gaan worden. Ik ga verder met de vrouwenpagina. Ook maak ik een brief voor de Horeca, waarin ik vraag hun uitagenda door te sturen. Ik ben benieuwd hoe daarop wordt gereageerd. Zaterdag 11 september 

Woensdag 7 juli: vergadering bij Sandra Woensdag 25 augustus: rondbrengen verzoek UIT pagina, Horeca Zevenbergen

Vandaag is het verzameldag. De artikelen voor de vrouwenpagina worden verzameld. Erg fijn dat al de ondernemers zo prettig meewerken. De artikelen die we binnen hebben zet ik uit op een tafel in de showroom van Denkit ramen en deuren. Marcel komt de foto’s maken. Eigenlijk kost het verzamelen en neerzetten van de artikelen meer tijd dan het maken van de foto’s zelf. Ziet er gezellig uit vind ik, maar het is nog niet perfect. Creëer maar eens een winterse sfeer midden in de zomer. Die sneeuw blijft echt niet liggen hoor! We zijn er nog niet mee klaar, maar de foto is er. Eerst nog even nagenieten van de geserveerde high tea. Erg lekker! Maandag 13 september De kinderen op bed, dus de vergadering kan beginnen. Trots vertel ik over zaterdag en de foto’s die gemaakt zijn. Jammer dat ik het beeldmateriaal niet kon tonen. Er wordt gevraagd hoe ik er een feest pagina van denk te maken. Als ik mijn ogen dicht doe, zie ik mijn pagina voor me. Maar krijg ik dat idee ook op papier? Ik slaap er nog maar eens een nachtje over. Dinsdag 29 september

Zaterdag 11 september: artikelen verzamelen voor fotoshoot bij Denkit Maandag 13 september: vergadering bij Kittie Dinsdag 29 september: pagina lay out bepalen bij De 11e Druk

ga ik samen met Ron achter de computer zitten. Wat gaan we van het stilleven maken? De foto is leuk, maar het creëert niet de sfeer die ik in mijn hoofd heb zitten. Ik leg Ron uit wat mijn ideeën zijn en hij gaat aan de slag. Wat er allemaal mogelijk is zeg! Een ster is echt niet zomaar een ster. Deze kan zoveel schaduw effecten hebben, dat je niet eens meer weet welke je moet kiezen. Daarnaast wil ik ook nog fonkelende sterren op het blad. Samen hebben we het beeld uit mijn hoofd op papier gezet. En ik.... ik ben trots op het resultaat. Zullen de anderen dat ook zijn?


Zaterdag 2 oktober Fashion shoot voor de Z!N. Een echt kijkje achter de schermen. En hoe! de Wat een dag zeg. De planning is strak en duidelijk. Een voor een komen Na slag. de aan ze met gaat Yvonne en tonen modellen fashion ondernemers hun Hoe ld. verzame aal ldmateri het bee wordt ’s proeffoto paar een en uitleg een korte lekker je de juiste expressie op iemands gezicht kan krijgen.... Gewoon overdrijven dus. Schreeuw het lied maar mee, kijk maar verbaasd, lach foto. overdreven. De modellen zijn stuk voor stuk talenten en schitteren op de alles wordt groepen twee In worden. gemaakt nog o sfeerfot Maar dan moet de juiste de om gehaald kasten de uit wordt Alles thuis. Hellen bij ld verzame feestfoto te maken. legt het Kleine details worden bekeken. Welke sfeer willen we op de foto. Arno chter schoondo terwijl houdt, zoon haar voor rsspeech nieuwjaa ze uit. Moeder die een de voor zingen s laasliedje Sinterk voor. lief dochter leest Papa . verveeld toekijkt van de openhaard. Kleine details zijn bepalend. Het vasthouden van je glas, het etiket natuurlijk foto de op het waar fashion wijn en dan hebben we het nog niet over de om gaat. Wat heb ik veel gezien vandaag en je gaat zelf automatisch meedoen. Super dag, ik ben helemaal enthousiast. Maandag 4 oktober

De redactie zoekt een gastredactielid De redactie van Z!N-in-Zevenbergen is verantwoordelijk voor het vullen van het magazine Z!N-in-Zevenbergen. De redactieleden bedenken en selecteren zelf de onderwerpen, echter speelt ook een belangrijke rol in het begeleiden van inkomende stukken als advertorials en advertenties.

Dinsdag 26 oktober

Voor de komende editie van Z!N-in-Zevenbergen zijn wij op zoek naar een

om te bepalen Knip- en plakavond bij Arno. Alle pagina’s worden los bekeken. Aan de redactie trots op ik ben Wat zijn. er mag resultaat Het . uitdaging Leuke staan. wat waar komt te Zou noemen. lid redactie deze feesteditie. Gast-redactielid? Echt niet! Vanaf nu wil ik me de rest dit ook willen?

Gastredactielid m/v

Eisen: Enthousiasme en Tijd Aanmelden via: redactiezininzevenbergen@hotmail.com Uw stoel staat al klaar!

83 Magazine

Bent u degene die eens een kijkje achter de schermen wilt nemen meld u dan nu aan! Laat ons weten waarom u gastredactielid wilt zijn. Bent u goed in het schrijven van teksten, wilt u helpen met de interviews, de modereportage of heeft u zelf een geweldig idee?

Z!N-in-Zevenbergen

Dat gaat Vergadering bij Hellen. Ik ben iets later in verband met mijn handbaltraining. paar een op en n besproke pagina Gespot natuurlijk ook door. In de tussentijd is de besproken. wijzigingen op de mannen pagina na, is het akkoord. De laatste punten worden De uitgifte binnen? al nties adverte de Zijn rd? ingeleve al alles Is pagina’s? Zijn er genoeg laatste De zijn. drukker is pas half november, maar over drie weken moet alles bij de taken worden verdeeld,


Onze leden voor u op een rij A.W.B. Schilderwerken | Dubbelmonde 53 | 0168-325632 Aannemersbedrijf Gebr. Van Rijswijk | Azelmastraat 1 | 0165-318016 AAZ Adviesgroep | Stationsstraat 7 | 0168-331010 ABN Amro Zevenbergen & Klundert | Markt 14 | 0168-337825 AH | Molenstraat 17 | 0168-329555 Allerlei Damesmode | Noordhaven 88 | 0168-328810 Autobedrijf Andreae b.v. | de Hil 2 | 0168-324150 Autobedrijf van Drimmelen | Melassestraat 2 | 0168-371501 Bakker Bart | Zuidhaven 97-99 | 0168-201010 Balletstudio Tamara | Industrieweg 2 | 0168-371021 Ballon Especialista | Suikerpad 29 | 0168-850158 Beljaars Verzekeringen & Hypotheken | Zuidhaven 15 | 0168-323399 Bibliotheek VANnU | Doelstraat 1 | 0168-324594 Bjørn Hoveniersbedrijf | De Lint 93 | 06-28274951 Bllits | Ambachtsgang 2 | 0168-371574 Bon Makelaardij | Molenstraat 36 | 0168-335855 Brasserie Zeuveberge | Noorhaven 56 | 0168-330732 Brilmode Rob Boon | Zuidhaven 91 | 0168-326490 Camina Coaching en Training | Huigepad 1 | 06-2711137 Ceno Brandbeveiliging | Blokweg 9 | 0168-329093 Coko fashion & style | Stationstraat 3 | 06-45749558 Crash & Care | Wagenmakerij 13 | 06-52676476 Cucina Francesca | Schoemakerij 1 e | 06-21606055 De 11e Druk | Brugstraat 3-5 | 0168-370175 De Stoomfabriek | Hazeldonkse Zandweg 19 | 0168-332233 De Vos & De Rooij Netwerk Notarissen | Gildelaan 11 | 0168-325050 Dekkers Sound | Hazeldonkse Zandweg 28 d | 0168-325722 Denkit ramen & deuren | Koekkoeksedijk 32 | 0168-335638 Diyaa | Zuidhaven 53 | 0168-326638 DKTS Danielle Kloeg Travel Service | Gen. Allenweg 24 | 0168-370208 Drogisterij Parfumerie Cesure | Noordhaven 50 | 0168-323524 Drukkerij Boekhoven Perfekt | Kristallaan 21 | 06-40408568 Fiscaal & Zo | Korenbloem 32 | 0168-371217 Fixium | Arembergstraat 38 | 0168-330428 Gall & Gall | Molenstraat 17C | 0168-370107 Globe Reisburo Pelikaan Reizen | Haveneind 2 | 0168-329634 Grando Keukens | Blokweg 7 a | 0168-373700 Hans Anders opticiens | Noordhaven 60 | 0168-371091 Hartmann juweliers | Zuidhaven 57 | 0168-324979 Haruco | De Meeren 89 | 0168-323575 Hema | Zuidhaven 171 | 0168-371398 Herba-lifestyle | Zuidhaven 9-11 | 06-40377157 Het Beeldhuis | Brugstraat 3-5 | 0168-370175 Hockey Club Zevenbergen | Westrand 5 | 0168-328228 Hofman Logistiek Service | Hazeldonkse Zandweg 109 | 0168-330070 Hogendoorn Administratie | Blokweg 7 | 0168-335515

Hotel De Borgh | IJshof 1 | 0168-324344 Houben advocaten | Markt 23 | 0168-338218 Intertoys | Noordhaven 92 | 0168-370644 Jean Frere mode | Zuidhaven 127 | 0168-329595 Kadoshop Dit & Dat | Ambachtsgang 6 | 0168-371517 Keurslager Ardon | Zuidhaven 95 | 0168 323403 Lieto fashion | Zuidhaven 59 | 06 45794558 Loc 23 | Stationslaan 1 a | 0168-336229 Luchroom de Vrijbuiter | Zuidhaven 65 a | 0168-330870 Luxebakkerij Nagelkerke | Noordhaven 102 | 0168-323489 M.P.A.Concultancy | IJshof 13 | 0168-370423 Melissen Interieurverzorging | Molenstraat 48 | 0168-324313 Mervo - Sport | Noordhaven 80 a | 0168-327135 Multimate Bouwmarkt Zevenbergen | Campagneweg 3 | 0168-324522 Osteopatiepraktijk Moerdijk | Kerkstraat 2 | 0168-323586 Pieters Wonen & Koters | Markt 10 | 0168-327652 Pixel Reclame Producties | Zuidhaven 9-11 | 0168-370250 Plein 77 | Zuidhaven 77 | 0168-323317 Pover schoenen en sport | Noordhaven 86 | 0168-324404 Rabobank West-Brabant Noord | Noordhaven 158 | 076-5134201 Rijwielhandel Peter v/d Kieboom | Lobbekenstorenstr 3 | 0168-323966 Rik van Lange Mode | Zuidhaven 75 | 0168-328438 S.G.Z. | Lindonk 41 | 0168-330888 Schoone Woonwensen | Noordhaven 152 a | 0168-370126 Schulz financiele diensten | Postbus 203 | 0168-850647 Slijterij Nelis | Lage Wipstraat 50A | 0168-323494 Smits hypotheken | Noordhaven 130 | 0168-329360 Smits kleding | Noordhaven 54 | 0168-371430 Stofzuigerartikelen.nl | Campagneweg 29 | 0168-330853 t Gabbertje | Noordhaven 98 | 0168-327792 The Phone House | Noordhaven 72 | 0168-371613 Tien Koevoet Dance Masters | Van Aerschotstraat 56 | 0168-328084 Trends & Lifestyle | De Meeren 114 | 0168-850529 Trim-Line Automotive Design | Hazeldonkse Zandweg 25 b | 0168-329699 Tumi’s Foodservice | Schoenmakerij 1 e | 0168-371556 Twinkels | Hazeldonkse Zandweg 109 | 06-51928969 Ukkiez | Noordhaven 118 | 0168-336633 Van de Ven Mode fashion shops | Noordhaven 96 | 0168-327638 Van den Bemt & Verkroost Accountancy | Pastoor van Kessellaan 1 | 0168-371616 Van der Ham optiek | Noorhaven 64 | 0168-329861 Van der Hooft dinercafe & zaal | Markt 8 | 0168-323620 Van Hoogdalem makelaardij | Noordhaven 120 | 0168-371573 Van Loon juweliers | Nieuwe Kerkstraat 6 | 0168-335199 Vita-Life | Molenstraat 22 | 0168-323783 Ziggi fashionstore | Noordhaven 114 | 0168-328898 Zom Lingerie | Noordhaven 90 | 0168-323563

Z!N-in-Zevenbergen is een uitgave van: Ondernemersvereniging Zevenbergen, Zuidhaven 75, 4761 CT Zevenbergen.

Z!N editie 9  

Legends Interview Sint Nicolaas Uitgegeven door de Ondernemersvereniging Zevenbergen | nummer 9 | november 2010 pagina 24 pagina 41 pagina 8...