Page 1

ZONDAG MENUS 03/02 - 1/ voorgerecht, 2/Garnalen cocktail, 3/ varkenshaas met vleessaus 10/02 - 1/ voorgerecht, 2/Grote garnalen, 3/ ham uit de oven 17/02 - 1/ voorgerecht, 2/Peper gevuld met kabeljauw met pepersaus, 3/entrecote met pepersaus 24/02 - 1/ voorgerecht, 2/Bladerdeeg gevuld met sanjacobs vrucht of geitenkaasje, 3/roastbief met vleessaus

CONCERT “MASTERFUL VIOLIN” Donderdag, 28 februari om 20.00uur Dit wordt weergegeven door Joaquin Palomares & Joaquin Palomares Junior (viool duo) met werken van Prokofiev, Bach, Wieniawski, etc. Toegangsprijs: € 6,00

WILDE KATTEN Het aantal wilde katten binnen ons complex neemt dramatisch toe. Dit gebeurt ook omdat sommige residenten deze katten verzorgen. Er zijn al enige klachten hierover bij ons binnen gekomen. Wanneer deze katten blijven komen dan moeten wij actie hier tegen nemen. Alle katten (en poesjes) van inwoners van Forum zijn welkom.

HEEL VEEL DANK AAN ALLE MENSEN VAN FORUM Hierbij wil ik alle mensen die mij zelf en Spencer hebben bijgestaan in de afgelopen moeilijke tijd hartelijk bedanken. Alle hulp en zorg die we kregen was hartverwarmend en van grote waarde. Het hielp mij om het normale leven weer op te pakken. Nogmaals: dank aan iedereen.

EVE (SPARKLES). Tel.nr: Eve 646063551

E-mail: eveandspencer@hotmail.com

ENGELSE KERK IN FORUM Dank aan de directie van Forum voor de gastvrijheid. We waren heel blij met de dienst van “Holy Communion” op 3 januari. 3 residenten er bij onze Dinsdag Groep. Deze bijeenkomst is gaat elke dinsdag door in de kapel om 11.00uur 's morgens, en we verheugen ons op meer vrienden en residenten in de toekomst. Wanneer je met onze Senior Chaplain, Canon Rev. Peter Edwards contact wilt hebben, dan kun je hem bereiken op tel.nr. 630103378. Hij wil graag met je praten of je kunt hem ook bellen op dinsdagmorgen.

TE KOOP Digitale Piano Roland ep 77 8 toons, 3 piano Vibraphone, Harpsinchord, Orgel, Violen, Koor. Veel interessante geluiden kunnen gemakkelijk toegevoegd worden. Om te bekijken: bel 1202. Prijs € 200 o.n.o

Februari 2013

INFO FORUM 85

BENEVOLENT GALA NIGHT VAN DE VERENIGING TEGEN KANKER Opnieuw wordt er weer een Wereld Kanker Dag gehouden. Het is belangrijk te weten dat niemand alleen staat in het gevecht tegen kanker en velen leven mee met de patiënten en hun familie. Op Maandag, 4 Februari om 18.00 uur in de multifunctionele hal van Forum Mare Nostrum is er een tentoonstelling van schilderijen van o.a. ART AVANT artisten, met een muziekaal intermezzo en een drankje. Entertainment door “swinging” door Joanna James. Toegang vrij, maar een kleine gift zal gewaardeerd worden. Spaanse vereniging tegen kanker. (AECC)

SPEZIALE SAINT VALENTÍN´S DAY Op Donderdag 14 februari feest St. Valentine met een speciaal menu met live musik. **Welkomst cocktail “Cupido” **Verschillende toastjes (Kleine portie soep met krokante uitjes, toast met eendenmoes en bloemen- jam, Klein koninginne- hapje met ei, spek en ui) **Speciale Salade “Amor” met Gerookte zalm en granaatappel **Kippenborst met Foie saus und Gekarameliseerde Apple, aardappelkroketjes & Groente ** Bladerdeeg gebak gevuld met aardbeien Inclusief ½ wijn, water, bier en limonade drankjes. Prijs € 18,- per persoon. Tickets bij de receptie Begin lunch 14.00 uur. Dit is het enige dat geserveerd wordt deze dag. ** Zoals eerdere jaren werd gedaan kunnen zij die dat willen een donatie van 2€ geven. De Donaties worden gegeven door de deelnemers na de maaltijd.

DE THEMA - AVOND “VICARS & TARTS” Mis de komende avond “DE THEMA-AVOND “VICARS & TARTS” niet op vrijdag 23 FebruarI vanaf 20.00uur-23.30uur die door de Companians wordt georganiseerd. Gedurende de avond diverse snacks. Prijs € 3,- voor residenten, € 5,- voor anderen.

WEER OPNIEUW NORDIC WALKING Vanaf 23 januari zijn we opnieuw begonnen met Nordic Walking. Dit is gezond en heel plezierig om te doen.Iedere woensdag om 10.00uur . Start bij ingang van Forum Mare Nostrum. Deze wandeling is volgens de NW ALFA 247 techniek, oefeningen om bewegingen te coördineren en plezier te hebben. Duur van de wandeling is 45 minuten in de buurt van ons complex. Deze activiteit wordt geleid door onze sportleeraar Bernd. We herinneren U er aan dat onze sportactiviteiten ook nog steeds plaatsvinden binnen Forum zoals Aquafitness, gymnastiek, persoonlijke training in de sportruimte en de juiste manier van gebruik van de verschillende toestellen in de sportruimte U kunt hierover contact opnemen met Bernd. Tel. 629616197 of iedere dinsdag om 12 uur in Forum mare Nostrum


VEILIGHEID

Toen een van onze residenten naar zijn appartement wilde gaan stonden er twee mannen die ook het blok binnen wilden gaan. Zij zeiden dat ze van Iberdrola waren en een van hen had ook een I.D. kaart. Gelukkig wist hij dat er voor Iberdrola geen reden was om de blokken binnen te gaan, en ook bleek de tweede man geen I.D. kaart te hebben. Daarom weigerde hij de deur van het blok voor hen te openen. Omdat de receptie hiervan op de hoogte was, omdat al eerder twee residenten hiervan melding hadden gemaakt, gingen zij er direct naar toe, nog juist op tijd om het nummerbord van de auto op te nemen en door te bellen naar de politie. In deze crisistijd zal er vaker geprobeerd worden om in te breken. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen zal niemand voor honderd procent beveiligd zijn voor dit soort voorvallen en we benadrukken nogmaals om direct met de receptie contact op te nemen in dit soort gevallen (tel: 7000) , of om op de alarmknop te drukken. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van ons complex. Daarom doe altijd de deur op slot en laat nooit iemand binnen tenzij je die persoon kent.

PROCESSIERUPSEN In deze tijd van het jaar maken de processierupsen hun nesten in de pijnbomen. Deze wormen lopen in lange rijen (vandaar hun naam) en daar komen de witte vlinders uit voort die onze lentedagen opfleuren. Je kunt de nesten gemakkelijk vinden: zo groot als een sinaasappel, met een kleur als van een spinrag. Hoewel het leuk is later de vlinders te zien, de wormen en de nesten zijn erg gevaarlijk voor mens en dier. Vermijd ieder contact, want het kan tot grote huidirritatie leiden en zelfs tot blindheid bij enig oogcontact. Raak het nest nooit aan met een stok of hoe dan ook, want de stof die er vanaf komt irriteert op vreselijke manier de ogen of slijmvlies.Om er voor te zorgen dat onze huisdieren er niet mee te maken krijgen, moeten we alle pijnbomen van onder tot boven goed bekijken of er geen nesten in zitten. Ook goed opletten of je geen processierupsen in de omgeving ziet lopen, zowel op de boomstammen als takken of op de grond.Ook moet je goed kijken naar lege, uitgedroogde nesten en afgeknauwde takken. VOORZORGSMAATREGELEN Bij contact met een processierups hoef je niet direct netelroos te krijgen, want als de rupsen zich bedreigt voelen verliezen ze vaak hun haren in de lucht, die werken als een harpoen die de giftige stoffen verliest. Omdat de honden altijd alles besnuffelen en hun omgeving met de tong verkennen moet je tijdens de voorjaarsmaanden uit de buurt van pijnbomen met deze nesten blijven. KLACHTEN VAN ONZE HONDEN NA INFECTIE Om te kijken of onze hond geïnfecteerd is door processierups kun je letten op: Zwelling van lippen, tong en huid in zijn algemeenheid. Kwijlen Pijn Opgewondenheid In sommige gevallen wanneer de hond met zijn tong in contact is geweest met een processierups kan het voorkomen dat dit deel van de tong verdwijnt. Een groter gevaar is wanneer de slokdarm is geïnfecteerd , wat kan leiden tot zwelling van de stembanden en dat de dood van het dier kan veroorzaken wanneer een tracheotomie niet meer gedaan kan worden. WAT TE DOEN BIJ EEN SPOEDGEVAL: Eerst de mond en lippen goed wassen met water. Dan direct naar de dichtstbijzijnde dierenarts, want een zo spoedig mogelijke behandeling maakt het risico van netelroos van de processierups zo klein mogelijk.

GOEIE MORGEN. ALLES NIET ALTIJD EVEN GOED De oude cabaretiers begonnen hun programma vaak met het volgende: “Er gebeurde wat bijzonders op weg hier naar toe.” In dit geval: “Er gebeurden vanmorgen een paar niet zo leuke dingen vvoor mij.” Dat heeft allemaal niets te maken met het ouder worden, maar… Het was nog niet helemaal licht. Ik zette mijn bril op om mijn gehoorapparaat te zoeken en zag dat beide batterijen weer leeg waren. Geen probleem nieuwe batterijen er in te doen als de zon opgekomen was. Toen de zon opgekomen was ging ik naar het balcon alleen maar om er een nieuwe batterij in te doen. Dat zou zo maar eventjes gebeurd zijn, maar ik ben bang dat dit het begin van de moeilijkheden was. Mijn heupen gingen de fout in en maakten mij duidelijk dat ze niet voor deze functies gemaakt waren. Het deed de batterijen geen goed dat ze op de grond vielen en toen ik ze opnieuw wilde plaatsen ging ik terug naar binnen en ging in het zonlicht staan. De batterijen leken een eigen leven te leiden. Die glipten opnieuw uit mijn vingers toen ik weer probeerde om die in de houder te plaatsen. Dat is bij mijn slechter wordende ogen steeds moeilijker. Door het hoogpolige tapijt kon ik niets zien op de grond, alsof alles schaduw was. Ik moest op mijn knieën gaan zitten om op de tast er naar te zoeken. Mijn knieën kraakten, maakten nog meer geluid dan mijn heupen hadden gedaan. En OH NO, daar protesteerde mijn rug weer!! En nog steeds waren er geen nieuwe batterijen geplaatst….Wel waar heeft mijn liefje de paracetamol neergelegd?

GRATIS CURSUS HUIDVERZORGING EN MAKE UP Wil je weten wat de goede manier is om op je huid te letten of om wat handigheidjes te weten over make up? Eerste cursus: Huidverzorging (want het is belangrijk dat de huid goed verzorgd is voordat men aan de make up begint). Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen, want allemaal hebben we een huid waarin we gen nieuwe rimpels willen zien. Tweede dag : Make up. Wat adviezen en eenvoudige truckjes bij opmaak zonder probleempjes. De cursus wordt individueel of in groepjes (max.4 mensen) gegeven in het spaans of het engels door Maria Maltséva (consulent Forum Mare Nostrum) die vanaf heden ook functioneert als Mary Kay beauty consultant. In iedere cursusdag krijg je een gratis huidverzorging (schoonmaken) met exfoliation van micro crystals of aluminium – een veel gebruikte behandeling in schoonheidssalons. Boeken bij María in Forum of per telefoon 695435681

Este periódicowordt se imprime en español, inglés holandés alemán. Si ha recibido la U copia idioma equivocado, favor, comuníquenlo en Recepción. Dit maanblad in het Spaans, Engels, Nederlands enyDuits weergegeven. Mocht dit inen deel verkeerde tall ontvagenpor neemt U dan kontakt op met de receptie.

FEBRUARI 2013  

INFO FORUMFEBRUARI 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you