Page 1

VERHOGING ELECTRICITEISTARIEVEN Er was een suggestie van een van onze residenten om verhoging van de elektriciteitstarieven aan te kondigen. De overheid publiceert in de "Official State Gazette´ (BOE) de eventuele veranderingen van de elektriciteitstarieven . We zijn dus op de hoogte van de tariefwijzigingen en iedereen kan deze vinden via internet (Official Reports of the state) Wanneer deze bekend zijn verwerken wij deze in onze tarieven.

BELASTINGVERHOGING De gemeente Alfaz del Pi heeft besloten haar beslastingtarieven te verhogen voor de vuilnisdienst van € 16,- per jaar naar €26,-per jaar per woning. Wij weten niet zeker of dit ook voor ons geldt omdat de gemeentelijke belasting van Alfaz del Pi voor 2013 al €96,- was.

September 2013

INFO FORUM 91

`PIANO-EN VIOOLA CONCERT

Op 26 juli konden wij genieten van een geweldig concert door Don Guillermo González (nationale onderscheiding) die zijn bijzondere pianospel toonde met de begeleiding van violiste Mevr Susanja Nielsen. Dit concert was gratis voor iedereen te beluisteren en er was dan ook veel belangstelling van mensen van buitenaf en ook van onze residenten, die waar genoten hebben van

MENOPAUZE van mannen A

R SU

BA

Āhuwelijksjubileum

65 jarig huwelijksjubileum

te koop Komplete Vishengel Prijs: 75€ Tafel met dik glas Prijs: 50€ Groot autohoes Prijs: 25€

Kontakt: Apt.1205 Ingrid en Odd Steen hebben in de maand Augustus, hun 65 jarig huwelijksjubileum gevierd. Alle residenten en het personeel van Forum feliciteren hen van harte. De foto is van hun huwelijksdag.

In bijna alle culturen domineren de mannen over de vrouwen. Iedereen weet dat de menopauze van vrouwen bestaat en in sommige culturen betekent dit een staat van verval. Nog niet zo lang geleden wist men nog niets van de menopauze voor mannen. Ook de mannen krijgen veel klachten bij het bereiken van de middelbare leeftijd. Lichamenlijk zo wel als geestelijk. Maar bij de mannen heeft dit geen hormonale oorzaak. Wat je merkt is een verlies aan spierkracht, de neiging van vettoename voornamelijk in de buikstreek. Ook bestaat er een hoger risico voor hart-en vaatproblemen ennleg tot osteoporose. Psychisch gezien ontstaat er vaak een groter irritatieniveau, minder vrolijkheid, en het minder worden of verdwijnen van zin in seks. In deze gevallen wordt door specialisten aanbevolen om cholesterol te voorkomen, eten

van weinig calorieën. Maar met veel groente, fruit, plantaardige voedingsmiddelen, vis, en, kippen- of varkensvlees en heel belangrijk: veel bewegen en lichaamsoefeningen. …En ik maar denken dat het mijn maag was die mij, onder de douche staande, belette om sommige lichaamsdelen te zien, dat het kwam door te veel eten…maar nu weet ik dat het ook komt door het ouder worden.


VLOERKLEEDJES OP HET BALKON OF HET TERRAS Meerdere residenten hebben geklaagd over het feit dat sommige mensen hun matten uitkloppen of ophangen op het terras of in de gang. Dat veroorzaakt buiten het feit dat het lelijk staat, stof en vuil voor de andere appartementen. Daarom vragen wij iedereen dit niet meer te doen. De stofzuiger gebruiken is de meest hygiĂŤnische en gemakkelijkste manier om kleden te reinigen en je voorkomt dat andere residenten er ongemak van hebben.

ONZE TUINEN

Een paar maanden geleden meldden wij de slechte staat van sommige tuinen, en daarom spraken wij met de eigenaar van het bedrijf voor het tuinonderhoud. Nu moeten we ook eerlijk zeggen dat veel residenten nu heel tevreden zijn over dit onderhoud en we respecteren niet alleen de firma voor het onderhoud maar ook onze eigen staf en sommige van onze residenten die zich hiervoor dagelijks ingespannen hebben. Nogmaals hartelijke dank aan iedereen.

LEEFREGELs LEEFREGELS Zoals bijna in alle wooncomplexen zijn er ook hier in Forum regels die voor iedereen gelden die hier wonen. Het is onmogelijk om voor iedereen afzonderlijke regels te maken die iedere dag gelden en individueel zijn. Het is onmogelijk deze algemene regels individueel te maken. Een voorbeeld hiervan: VOORSCHRIFT: Iedereen moet een badmuts dragen in het zwembad. INTERPRETATIE HIERVAN: Dit geldt niet voor mensen die kaal zijn of die nooit met hun hoofd onder water komen.. Mensen met lange haren kunnen nooit een badmuts dragen die alle haren bedekt, enz, enz‌ Zoals hier is aangegeven: Je kunt allerlei regels maken over wat niet mag of wel. Het manegement vindt dat het belangrijk is dat het merendeel van de bewoners het eens is met de algemene regels, wat dan weer bijdraagt tot een plezieriger samenleving. We willen niet iedereen zijn rechten afnemen, maar vragen om eigen flexibiliteit. Dat kan alleen maar tot vijandschap leiden. Alle residenten kunnen er zeker van zijn dat we iemand die roblemen aangeeft nooit iets zullen kwalijk nemen, maar dat we steeds zullen proberen de gemelde problemen op te lossen.

INBRAAK

Weer was er een inbraak in Forum, gelukkig bleef het beperkt tot wat creditcards en wat kleingeld. Verschillende keren hebben we de mogelijkheden aangegeven om inbraak te voorkomen. Nogmaals wil ik aangeven dat ons complex geen beveiligd eiland is en dat er net als overal "ingebroken" kan worden.Maar er zijn verschillende manieren, die iedereen kent, om inbraak zo veel mogelijk te voorkomen.

NOGMAALS INBRAAK Na ons voorgaande artikel over inbraak is er weer ingebroken hier in Forum. Dit keer met geweld. Het gebeurde om 4uur 's nachts. Hij kwam binnen door een openstaande ruit. Sloeg de resident in zijn gezicht en daarna ook de echtgenote terwijl hij om geld vroeg. Het gezicht van beiden is beschadigd maar gelukkig niet zeer ernstig. De vrouw des huizes kon het alarm inschakelen en de inbreker verdween. Twee minuten daarna was onze nachtwaker daar. Het verlies aan geld was beperkt, maar de agressie heel erg. Volgens de politie gebeurt dit niet zo vaak. Wel komt het overal in Europa voor. En krijg je de inbreker vandaag nog te pakken, dan is het mogelijk dat hij binnen een paar uur weer vrij is en kan dan zijn volgende inbraak weer voorbereiden. Eerder werd in een huis dat gekocht was door Elke Fuchs, een van onze residentes in CONFRIDES ingebroken . Dat was al voor de derde keer en de laatste keer werd alles wat maar enige waarde had meegenomen. Ze waren binnengekomen door een raam van de voordeur in te slaan. We voelen os machteloos om dit te voorkomen. Ondanks veel maatregelen lijken de dieven steeds weer in staat om in te breken.

WE HEBBEN EEN DEFIBRILLATOR GEKOCHT In de hal is een defibrillator aanwezig, die we kort geleden hebben aangeschaft. Alle stafleden hebben een cursus gevolgd om deze te gebruiken wanneer nodig. Iedereen weet dat dit gebruikt kan worden in geval van hartproblemen. Het wachten op de ambulance kan hierdoor wellicht levensreddend zijn .

Dit maanblad wordt in het Spaans, Engels, Nederlands en Duits weergegeven. Mocht U dit in de verkeerde tall ontvagen neemt U dan kontakt op met de receptie.

SEPTEMBER 2013  

INFO FORUM SEPTEMBER 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you